06.06.05, 09:17
w ktorym robimy to co zwykle.
A w poprzednim odcinku
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=24780723
Obserwuj wątek
    • kasiula1202 Re: IDOL 4.37 06.06.05, 10:31
      Hej Hej ! :)
      Wróciłam właśnie z "odległej krainy", gdzi rozwijałam się pod względem wokalnym
      i tanecznym, tylko w troszkę "inną" stronę ;-) Jak się czułam na taim na maxa
      zaludnionym szczerym polu??? Genialnie!!! Lednica to cudowne przeżycie :)
      Polecam każdemu! :)
      Niestety mam do tyłu cały sobotni koncert, więc nie bardzo mogę wyrazić swoje
      zdanie. Za to cieszę się, że w finale jest 3 facetów :) Obstawiałam tak na samym
      początku, tylko w mojej trójce nie było Sławka, tylko Piotrek...Ale za to teraz
      Piotrek jest nie w trójce a w jedynce u mnie, za charakter, osobowość i to, że
      "swoją" muzykę czuje i wykonuje cudownie :)
      Z obecnej trójki to ja oczywiście stawiam na Maćka :) W sumie, to od castingu
      jest moim faworytem :) Super chłopak! :)

To chyba tyle...Napiszę więej, jak uda mi się obejrzeć powtórkę ;) Chociaz
      wątpliwa to sprawa...

Pozdrawiam :*
      KaSia
      • romana_polka Pytanko 06.06.05, 15:16
        słyszał ktoś może nową płytę Morcheeby,bez Skye?
        nie obniżyli poziomu?
        • yane.yane Re: Pytanko 06.06.05, 15:19
          romana_polka napisała:

> słyszał ktoś może nową płytę Morcheeby,bez Skye?
          > nie obniżyli poziomu?
          >
          Slyszalam tylko promujacy singiel i brzmi niemal identycznie, ale jak jest na calej plycie nie wiem ;)
          • never_never skoro zbaczamy z tematu głównego 06.06.05, 17:09
            a więc jeżeli chodzi o nowe płyty to nowy Kazik jest świetny! :)

• facecja Re: skoro zbaczamy z tematu głównego 06.06.05, 17:35
              hmmm, ja tu czegoś nie rozumiem, czy mi się wydaje, czy od jego poprzedniego,
              dwupłytowego albumu rok jeszcze nie upłynął? coś za płodny jest Kaziczek,
              jeszcze na Czterdziestego Pierwszego nie zdążyłam zaoszczędzić, a tu proszę,
              nowa niespodzianka. singiel mi się podoba. na liście 3 jest.
        • aronia Re: Pytanko 06.06.05, 22:10
          Nowa wokalistka ma niby podobną barwę głosu do Skye, ale spiewa bardziej siłowo
          i brakuje jej jakiegoś magnetyzmu. Co do poziomu - rzecz gustu. Mnie się
          ewolucja muzyczna Morcheeby podoba nieszczególnie. W "Who Can You Trust" byłam
          zakochana po uszy, w "Big Calm" - no, tak powiedzmy po pępek, choć brakowało mi
          niepokojącej mroczności debiutu. Kolejną, "Freedom", uznałabym za zupełnie
          banalną, gdyby nie wokal S.Edwards. A "Antidote" jest niestety raczej
          bliższe "Freedom" niż "Who Can You Trust".
          Ja raczej z niecierpliwoscią czekam na solową płytę Skye. Ponoć we wrzesniu ma
          sie ukazać. :)

Pozdr.
          • romana_polka Re: Pytanko 06.06.05, 23:54
            no właśnie,mnie zawsze "zauracza" głos Skye i ciekawa byłam jak sobie radzi ta cała Daisy
            singla nie słyszałam,a w ciemno płyty nie kupię,choc przyznam,że już się stęskniłam za nowymi piosenkami Morcheeby
            • kubissimo Re: Pytanko 07.06.05, 10:36
              "ta cala Daisy"
              tak kobiety mowia kochankach swoich facetow ;)))

ta cala Daisy spiewa tak:
              s41.yousendit.com/d.aspx?id=33AGP4K8SBEGX3GXTLA6G1RSFX
              • romana_polka Re: Pytanko 07.06.05, 11:49
                kubissimo napisał:

> "ta cala Daisy"
                > tak kobiety mowia kochankach swoich facetow ;)))
                >
                Bo ja chyba tak się trochę czuję :)
                dzięki za możliwośc posłuchania "tej drugiej",zaraz sobie ściągnę
    • yane.yane Re: IDOL 4.37 07.06.05, 10:58
      Ogladam wlasnie powtorke i juz wiem, gdzie mi sie pomylilo, i bylam niesprawiedliwa ;)))

Slawkowi "Sutra" nie wyszla, az tak najgorzej, ale za to "Vertigo" jeszcze gorzej niz zdawalo mi sie w sobote ;) Maciek bardzo dobrze zaspiewal "Break On Through". A Bartkowi "I tak warto zyc" poszlo o wiele gorzej niz "Spadam". Mialam wrazenie, ze w pewnym momencie zapomnial tekstu ;)))
      I nie wiem czy tylko mi sie zdawalo, ale Dominika bardzo nieczysto zaspiewala "Czas nas uczy pogody".

Teraz nie pozostalo mi nic innego jak czekac na "homoseksualny final". Czy nie sadzicie, ze Leszczynskiemu przydalby sie jakis slownik? :]
      • kubissimo Re: IDOL 4.37 07.06.05, 11:08
        moze sie zrzucmy i wyslijmy z forumowa dedykacja :D
        • yane.yane Re: IDOL 4.37 07.06.05, 11:12
          Moze wpiszemy tam, ze od jednego z wielu nieOFICJALNYCH forow idola, ale za to najlepszego ;]
          • kubissimo Re: IDOL 4.37 07.06.05, 11:44
            nie nie
            napiszmy, ze to od asertywnego forum :D
            • romana_polka Re: IDOL 4.37 07.06.05, 11:52
              jakby ktoś chciał sobie porównac "Spadam" Bartka z oryginałem to tu można ściągnąc:

www.coma.art.pl/
      • hebat Re: IDOL 4.37 07.06.05, 12:39
        yane.yane napisała:

> A Bartkowi "I tak warto zyc" poszlo o wiele gorzej niz "Spadam". Mialam w
        > razenie, ze w pewnym momencie zapomnial tekstu ;)))

Trudno było tego nie zauważyć ;)

> Czy nie
        > sadzicie, ze Leszczynskiemu przydalby sie jakis slownik? :]

Ale się czepiasz. Leszczu robi co może, a że przy 40 stopniach gorączki białko
        się ścina, w mózgu również, to biedaczysko bredzi w malignie.
    • bluestone Re: IDOL 4.37 07.06.05, 16:56
      no widzialam dzis powtorke i musze powiedziec, ze bartek po raz pierwszy w idolu
      rzucil mnie na kolana... ach, jak sie ciesze ze zaspiewal Comę (pani ela mnie
      bardzo zaskoczyla swoim wyborem- pozytywnie). Pan Cygan mogby sie troche
      poduczyc nt. wspolczesnej polskiej muzyki, skoro tej pisoenki nie znal... Smiac
      mi sie chcialo jak Rock subtelnie przypominal ludziom nazwe Coma, zeby wszyscy
      zapamietali (no reklama, w takim czasie pewnie bedzie miala swoj wydzwiek;)
      Fajnie ze jest meski final.
    • ankya Re: IDOL 4.37 07.06.05, 21:01
      Dzisiaj, skacząc po stacjach radiowych, trafiłam na rozmowę z Bartkiem w Zetce.
      On chyba chciałby wygrać tego Idola i jak powiedział "zrobić coś nowego" bo
      ładnie się zareklamował ("sms pod numer 7257 o treści 1" :). Poza tym
      zagębofonował live i z tego co zrozumiałam, to gębofonowanie jest u niego przed
      śpiewaniem. Nawet apelował do ludzi, którzy się tym zajmują, żeby zgłaszali się
      do niego w celach współpracy. No, zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że
      śpiewać też będzie, szczególnie po tym jak ostatnio się przełamał i przypomniał
      co potrafi. :)
      Ciekawe kiedy dadzą rozmowy z pozostałymi chłopakami?
      • nelika Re: IDOL 4.37 07.06.05, 21:21
        Kiedy bedą rozmowy z innymi finalistami nie wiem bo stety nie slucham zetki,ale
        wyczytałam że w przyszłym tygodniu mają się odbyć czaty: "13 czerwca będziecie
        mogli przepytać Sławka Uniatowskiego, 14 czerwca Macieja Silskiego, a dzień
        później Bartosza Szymoniaka"
        Na stronie miasta Kalisz można znależc bardzo fajne fotki z kampanii Bartka Sz.
        Mi osobiście podobają się te w stroju ludowym....Jeśli zaś chodzi o przyszly
        repertuar Bartka to według mnie zdecydowanie bardzie sprawdza się w piosenkach
        z przekazem ,niż w nowych brzmieniach...
        Pozdrawiam.
        • piotr7777 Re: IDOL 4.37 07.06.05, 21:31
          Bartek Szymoniak jak śpiewa po polsku gubi się w tekście a po angielsku nie
          umie. To ma trochę wspólnego z Szymonem Wydrą, tyle że tamten miał mocniejszy
          głos, ale w przeciwieństwie do Bartka nie budził nigdy mojej symoatii.
          Utwór Raz Dwa Trzy w jego wykonaniu to była jedna improwizacja, ale można
          wybaczyć, bo to trudne do nauczenia.
    • highway_star Re: IDOL 4.37 08.06.05, 18:21
      do końcerta finałowego troszkę czasu jeszcze
      nam zostało ; czy już są jakieś donosy,jakie
      utwory bedą wykonywać w finale ??

pozdrawiam :)
      • jodarek1 Re: IDOL 4.37 08.06.05, 19:18
        highway_star napisał:

> do końcerta finałowego troszkę czasu jeszcze
        > nam zostało ; czy już są jakieś donosy,jakie
        > utwory bedą wykonywać w finale ??

sama jestem strasznie ciekawa :)
        • peace_and_love Re: IDOL 4.37 08.06.05, 19:21
          Mnie też ciekawość zżera :) Ale pewnie jeszcze za wcześnie, żeby się czegoś
          dowiedzieć.
    • peace_and_love Co Sławek U. zrobił z głosem? 08.06.05, 19:19
      Obejrzałam sobie odcinek Idola, w którym pokazywane były fragmenty poprzedniej
      edycji, kiedy to Sławka U. odrzucili na castingu. I przeżyłam mały szok :)
      Rozumiem, że można pracować nad głosem, techniką, rytmiką itd., ale żeby komuś
      tak się zmieniła barwa? Miałam wrażenie, że to inny człowiek śpiewa.
      Wiem, że fajki, których podobno tyle kurzy są skuteczne. Jak i również inne
      używki także owszem ;)) Ale nawet jeśli zastosował tę metodę, to czy ona
      przynosi rezultaty tak szybko??
      No kurza twarz no.
      • jodarek1 Re: Co Sławek U. zrobił z głosem? 08.06.05, 19:23
        pewnie fajki i alkohol ;)
        Ale teraz ma świetny więc nie ma co narzekać ;)
      • highway_star Re: Co Sławek U. zrobił z głosem? 08.06.05, 19:27
        Janis Joplin też miała niepowtarzalną barwę
        i nie uzyskała jej chyba pijąc surowe jajka
        czy mleko z miodem ;-)))
        • jodarek1 Re: Co Sławek U. zrobił z głosem? 08.06.05, 19:39
          highway_star napisał:

> Janis Joplin też miała niepowtarzalną barwę
          > i nie uzyskała jej chyba pijąc surowe jajka
          > czy mleko z miodem ;-)))

o to to, dokładnie ;)
      • aura.ranna Re: Co Sławek U. zrobił z głosem? 08.06.05, 20:05
        No to lepiej chyba jak się zmienia? Jest nadzieja na usłyszenie go w róznych
        odsłonach, zwłaszcza jak na to się liczy ;) Nt skuteczności metody się nie
        wypowiem, bo wiem jedynie, że ta oparta na "innych używkach" przynosi rezultaty
        szybkie, acz krótkotrwałe ;)
        • aura.ranna Re: Co Sławek U. zrobił z głosem? 08.06.05, 20:06
          pod postem peace miało być :(
      • amorficzna Re: Co Sławek U. zrobił z głosem? 18.06.05, 18:38
        wtorna mutacja ;-)
    • mikaas3 Re: IDOL 4.37 08.06.05, 19:47
      wiecie, ja do Sławka nic nie mam, ale zastanawiam się czy to dobry materiał na
      idola. śpiewa świetnie, ale rusza się jakoś nie porywająco i nie podoba mi się
      sposób w jaki on trzyma mikrofon (jedynie czubkami palców)...
      jakbym miała się zakładać, stawiam, że Maciek wygra.
      • jodarek1 Re: IDOL 4.37 08.06.05, 19:51
        mikaas3 napisała:

> wiecie, ja do Sławka nic nie mam, ale zastanawiam się czy to dobry materiał
        na
        > idola. śpiewa świetnie, ale rusza się jakoś nie porywająco i nie podoba mi
        się
        > sposób w jaki on trzyma mikrofon (jedynie czubkami palców)...
        > jakbym miała się zakładać, stawiam, że Maciek wygra.

Też mi się wydaje że Maciek może wygrać, choć zdecydowanie wolę Sławka.
        On jest jeszcze młody i musi nauczyć się odpowiednich ruchów na scenie ;)

• piotr7777 Re: IDOL 4.37 08.06.05, 19:51
        Sławek U. był na eliminacjach w poprzedniej edycji. I odpadł. Nie wiedziałem.
        Jak wtedy ocenili go jurorzy?

Tak przy okazji - nie macie wrażenia, że wyskoczył w tym klubie jak diabeł z
        pudełka by z miejsca stać się faworytem nr 1.
        Takiej kariery nie zrobił jeszcze nikt w żadnej edycji.
        • jodarek1 Re: IDOL 4.37 08.06.05, 19:53
          piotr7777 napisał:

> Sławek U. był na eliminacjach w poprzedniej edycji. I odpadł. Nie wiedziałem.
          > Jak wtedy ocenili go jurorzy?
          >
          > Tak przy okazji - nie macie wrażenia, że wyskoczył w tym klubie jak diabeł z
          > pudełka by z miejsca stać się faworytem nr 1.
          > Takiej kariery nie zrobił jeszcze nikt w żadnej edycji.

to cała historia bez happy endu - zaśpiewał słabo, wkurzył jury i wyglądał
          fatalnie
        • peace_and_love Re: IDOL 4.37 08.06.05, 20:11

> Sławek U. był na eliminacjach w poprzedniej edycji. I odpadł. Nie wiedziałem.
          > Jak wtedy ocenili go jurorzy?

Jurorzy przychylni nie byli raczej ;) Mówiąc potocznym językiem "zjechali go".
          Nie wiem, czy było to spowodowane "Republika gate", czy jego występem, ale moim
          zdaniem niezależnie od tego, czy ich wkurzył czy nie, mieli święte prawo go
          odrzucić, bo zaśpiewał rzeczywiście kiepsko.

> Tak przy okazji - nie macie wrażenia, że wyskoczył w tym klubie jak diabeł z
          > pudełka by z miejsca stać się faworytem nr 1.
          > Takiej kariery nie zrobił jeszcze nikt w żadnej edycji.

Rzeczywiście też to zauważyłam. Myślę, że mogło to być zrobione celowo.
          Taki "czarny koń", na którego nikt wcześniej nie zwracał uwagi. A tu nagle
          objawienie ;) No i czy to zbieg okoliczności, że występował jako ostatni?
          • aura.ranna Re: IDOL 4.37 08.06.05, 20:37
            Zbieg okoliczności...hmm... znak raczej ;)
            Ciekawe ile pokażą w sobotę, bo z ostatniej edycji pamietam wywiady, sondy,
            marsze i usciski dłoni, a koncertów prawie nic.
            • ankya Re: IDOL 4.37 09.06.05, 16:13
              Nie widziałam tego fragmentu z poprzedniej edycji ze Sławkiem, ale z tego co
              piszecie musiał przejść niezłą metamorfozę wizualno - wokalną. :) Według mnie
              dobry z niego materiał na Idola - nawet wiedział jak głos sobie podszkolić. ;)
              A na to jak trzyma mikrofon nie zwróciłam uwagi. :)
              Co do sobotniego odcinka, to pewnie koncertów pokażą mało, a więcej właśnie
              jakichś gadek - szmatek. Co byloby wskazane, jeżeli Maciek występował z Teges
              Nara. :) Ale niewskazane, jeśli Bartek występował ze swoim zespołem, którego
              jestem bardzo ciekawa.
      • lucy_harmon Re: IDOL 4.37 08.06.05, 21:23
        > zastanawiam się czy to dobry materiał na idola
        > nie podoba mi się
        > sposób w jaki on trzyma mikrofon (jedynie czubkami palców)

Nie no, faktycznie, argument nie do zbicia. ;)))

• never_never aaaa! 09.06.05, 15:28
      aaaa... widzieliście to?!
      idol-south-park-style.blog.onet.pl/
      • siuil_a_run Re: aaaa! 09.06.05, 15:47
        wymieklam :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

najbardziej mi sie podobaja te z Bartkiem i Ela :PPP
        • ankya Re: aaaa! 09.06.05, 16:15
          :)))))
          Rzeczywiście boskie, uchwycono wszystkie najważniejsze detale. :)
        • hebat Re: aaaa! 09.06.05, 16:17
          Cudne! Bartek z Elą w porządku, ale mnie wzruszyła historyjka z pomarańczowym
          płaszczykiem :)))))))
          • ankya Re: aaaa! 09.06.05, 16:32
            Te z imprezką i homoseksualnym finałem też są urocze. :) I ta 'zaspana' mina
            Sławka na większości obrazków - cudo. :)
            • hebat Re: aaaa! 09.06.05, 16:39
              A doczytałam się na forum u konkurencji, że wieczorem ma być tej tworczości więcej.
      • yane.yane Re: aaaa! 09.06.05, 16:43
        Hehehe... topre, topre :DDDDDDDD

Pomaranczowy plaszczyk rulezzzz! ;]
        • never_never Re: aaaa! 09.06.05, 16:47
          :))))
          a mi tam się najbardziej ten dymek nad głową eli w "zakochanych" podoba... od
          razu przywodzi na myśl słowa "maciek! ty jesteś prawdziwy men!";)
        • mikaas3 Re: aaaa! 09.06.05, 20:04
          to nie było fajne. chciałabyś, aby Piotra zepsuli ?
          brutale
          • 513lato Re: aaaa! 10.06.05, 12:40
            CZADOWE!:)
            Czy to się robi własnoręcznie, czy jest jakis program, który generuje takie
            ludki?))))
            Porobiłbym pare historyjek, hehehe..gratuluję autorce!:)
            • ankya Re: aaaa! 10.06.05, 13:56
              Piotrek, możesz porobić takie rysunki tutaj:) :
              www.i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=8346
      • jodarek1 Re: aaaa! 09.06.05, 17:10
        Cudo ;))))
        Aż opłułam monitor ;))))
        • aasiek Re: aaaa! 10.06.05, 14:24
          Takich rzeczy nie można oglądać w miejscach publicznych, oj, nie można... ;)))
    • never_never specjalnie dla BIGROCKA! ;) 10.06.05, 15:51
      miasta.gazeta.pl/opole/1,55261,2760334.html
      • bigrock Re: specjalnie dla BIGROCKA! ;) 10.06.05, 23:33
        Czytalem ;-)

Niestety nie dane mi bylo ogladac dzis na zywo tego jakze pasjonujacego show
        muzycznego, zdazylem tylko na same wyniki i jakies trzy nagrody dla Moniki, ale
        lepszy rydz niz nic ;-) Co sie odwlecze to nie uciecze - zalatwie sobie
        powtorke, a w miedzyczasie jutro jeszcze Superjedynki obejrze ;-) No i
        Kabareton, jak za starych dobrych czasow! :-)
        • yane.yane Re: specjalnie dla BIGROCKA! ;) 10.06.05, 23:35
          To sie rozczarujesz :/ Monika spiewala zle. Ale promocja w radio czyni cuda, stad te nagrody, inaczej sobie tego nie umiem wytlumaczyc.
          • bigrock Re: specjalnie dla BIGROCKA! ;) 11.06.05, 00:13
            Jak pisalem slyszalem tylko final - tu faktycznie byly falsze i glos jej sie
            lamal, ale to jak sadze wylacznie ze wzruszenia i przejecia ;-) Podobnie zreszta
            bylo na finale Idola (juz po wyborze). Mloda jest, trzeba wybaczyc ;-) Przeciez
            spiewac potrafi, udowodnila to nie raz, a ze nie do konca panuje nad glosem
            debiutujac przed 10-cio milionowa widownia w wieku 18 lat (niektore zrodla
            podaja 17) i nie jest tak doskonala technicznie jak starzy wyjadacze (np. nudny
            jak flaki z olejem Szczesniak, ktoremu wokalnie nie mozna kompletnie nic
            zarzucic - strzelam, ze podczas dzisiejszego koncertu nie falszowal nic a nic)
            to tylko swiadczy o jej emocjach i ogromnej naturalnosci oraz o tym, ze ciagle
            musi pracowac nad rozwojem warsztatu wokalnego oraz wzbogacac sfere emocjonalna ;-)

Co do jej zwyciestwa w glosowaniu telewidzow - malo kiedy tego typu glosowania
            audiotele maja cos wspolnego z faktycznym wystepem danego wykonawcy danego dnia.
            Raczej liczy sie wlasnie osluchanie piosenki (lubimy to co znamy), popularnosc
            wokalisty/zespolu, w dalszej kolejnosci piosenka (nie moze byc niezjadalna dla
            przecietnego sluchacza) i dopiero na samym koncu brany jest pod uwage konkretny
            wystep. Ewentualnie ta lista priorytetow moze sie zmienic jesli konkretny wystep
            bedzie tragiczny/fantastyczny, ale to przypadki odosobnione i jak widac tym
            razem sie taki nie zdarzyl, bo by Brodka z taka latwoscia nie zgarnela prawie
            wszystkich nagrod.

Ja osobiscie bardzo ciesze sie z takiego obrotu sprawy, nalezy promowac mlode
            zdolne osoby, ktore maja "to cos". Ona z pewnoscia ma. Dwa lata temu wielu z tu
            obecnych i juz niestety nieobecnych 'prorokowalo', ze Brodka jest za mloda, ze
            skonczy jak Ala Janosz. Bylem jednym z nielicznych posiadajacych inne zdanie.
            Jak widac po tych dwoch latach jej odbior w spoleczenstwie jest zgola odmienny
            niz wielu sadzilo, ze bedzie. Wygrac z Golcami, Brathankami, Piaskiem, Varius
            Manx czy Mezo pod wzgledem popularnosci nie jest latwo. Jej muzyka nie jest moze
            czyms wybitnym, ale na pewno bardzo pozytywnie wyroznia sie na polskiej scenie i
            pozwala miec nadzieje na interesujaca przyszlosc. Poki co zdobyla popularnosc i
            zostala zauwazona oraz doceniona w szolbiznesie. Jest trendy ;-) Teraz powinna
            przekuc to na zdobycie miana artystki. Mysle, ze wiele sie nie pomyle jesli
            powiem, ze za rok-dwa bedzie mozna ja juz kims takim nazwac. Poczekajmy
            spokojnie na druga plyte. Rozczarowania nie bedzie, przeciwnie, z biegiem czasu
            na pewno bedzie tylko coraz lepiej, pod kazdym wzgledem.

Jestem ciekaw jutrzejszych Superjedynek. Moja propozycja w obstawianie w osobnym
            watku ;-)
            • yane.yane Re: specjalnie dla BIGROCKA! ;) 11.06.05, 00:41
              bigrock napisał:

> Jak pisalem slyszalem tylko final - tu faktycznie byly falsze i glos jej sie
              > lamal, ale to jak sadze wylacznie ze wzruszenia i przejecia ;-)
              I niestety sprawa tak samo wygladala w czasie koncertu. Byla rownie przecietna jak cala falszujaca niemilosiernia reszta. Z dwoma wyjatkami...

> a ze nie do konca panuje nad glosem
              > debiutujac przed 10-cio milionowa widownia w wieku 18 lat (niektore zrodla
              > podaja 17)

A te Stracostam na jedynce? Tez jakas widownie maja, tyle ze jedyny wislek to ladnie poruszac ustami :/ I byli juz tacy, ktorzy w tym wieku potrafili opanowac swoj glos ;)

> (np. nudny
              > jak flaki z olejem Szczesniak, ktoremu wokalnie nie mozna kompletnie nic
              > zarzucic - strzelam, ze podczas dzisiejszego koncertu nie falszowal nic a nic)

Dokladnie. Tylko Mieczu (no moze ten goral na koncu tez) zaspiewal czysto, "czysciusienko, niemal septycznie", ze zacytuje pewnego pana ;)))

> to tylko swiadczy o jej emocjach i ogromnej naturalnosci oraz o tym, ze ciagle
              > musi pracowac nad rozwojem warsztatu wokalnego oraz wzbogacac sfere >emocjonalna
              > ;-)

Co piles? ;))))

> Co do jej zwyciestwa w glosowaniu telewidzow - malo kiedy tego typu glosowania
              > audiotele maja cos wspolnego z faktycznym wystepem danego wykonawcy danego dnia
              > .
              > Raczej liczy sie wlasnie osluchanie piosenki (lubimy to co znamy), popularnosc
              > wokalisty/zespolu, w dalszej kolejnosci piosenka (nie moze byc niezjadalna dla
              > przecietnego sluchacza) i dopiero na samym koncu brany jest pod uwage konkretny
              > wystep. Ewentualnie ta lista priorytetow moze sie zmienic jesli konkretny wyste
              > p
              > bedzie tragiczny/fantastyczny, ale to przypadki odosobnione i jak widac tym
              > razem sie taki nie zdarzyl, bo by Brodka z taka latwoscia nie zgarnela prawie
              > wszystkich nagrod.
              >
              > Ja osobiscie bardzo ciesze sie z takiego obrotu sprawy, nalezy promowac mlode
              > zdolne osoby, ktore maja "to cos". Ona z pewnoscia ma. Dwa lata temu wielu z tu
              > obecnych i juz niestety nieobecnych 'prorokowalo', ze Brodka jest za mloda, ze
              > skonczy jak Ala Janosz. Bylem jednym z nielicznych posiadajacych inne zdanie.
              > Jak widac po tych dwoch latach jej odbior w spoleczenstwie jest zgola odmienny
              > niz wielu sadzilo, ze bedzie. Wygrac z Golcami, Brathankami, Piaskiem, Varius
              > Manx czy Mezo pod wzgledem popularnosci nie jest latwo.

Golcow, Brathankow, Mezo uslyszalam dzis pierwszy raz, a Monike... juz nie chce mi sie liczyc ;)
              > Jej muzyka nie jest moz
              > e
              > czyms wybitnym, ale na pewno bardzo pozytywnie wyroznia sie na polskiej scenie
              > i
              > pozwala miec nadzieje na interesujaca przyszlosc.

Sek w tym, ze ona sie nie wyroznia :(((

> Poki co zdobyla popularnosc i
              > zostala zauwazona oraz doceniona w szolbiznesie. Jest trendy ;-) Teraz powinna
              > przekuc to na zdobycie miana artystki. Mysle, ze wiele sie nie pomyle jesli
              > powiem, ze za rok-dwa bedzie mozna ja juz kims takim nazwac. Poczekajmy
              > spokojnie na druga plyte. Rozczarowania nie bedzie, przeciwnie, z biegiem czasu
              > na pewno bedzie tylko coraz lepiej, pod kazdym wzgledem.

W kazdym razie o te druga plyte nie musi sie troskac juz. Obys sie nie mylil, ale roznie to bywa. Poki co Monika wykazuje jakies niebezpieczne objawy uderzania wody sodowej do glowy, ale moze sie myle.
              • bigrock Re: specjalnie dla BIGROCKA! ;) 11.06.05, 00:56
                Hej! Okazalo sie, ze sasiad nagral co trzeba i jeszcze nie spal, wiec juz
                nadrobilem zaleglosci :-)))

> I niestety sprawa tak samo wygladala w czasie koncertu. Byla rownie przecietna
                > jak cala falszujaca niemilosiernia reszta. Z dwoma wyjatkami...

Zgadzam sie, ze nie bylo najlepiej. Najbardziej ubodly mnie okropne falsze
                Sistars na wstepie. Dziwna sprawa, bo one swietnie spiewaja na zywo. Zapewne cos
                z odsluchami bylo nie tak, bo to niemozliwe, zeby sie po kolei wszyscy najlepsi
                wykladali. Z drugiej strony w ocenie falszow musisz wziac pod uwage to, ze im
                bardziej znasz wersje plytowa/radiowa piosenki, tym trudniej Ci ja pozniej
                zaakceptowac gdy spiewana jest na zywo. Polowe tych piosenek slyszalem pierwszy
                raz w zyciu i falsze poza ewidentnymi mi nie przeszkadzaly, bo moze to tak ma po
                prostu w oryginale brzmiec? ;-)) Skad mam wiedziec.

> A te Stracostam na jedynce?

Playback. Tak jak jutrzejsze Superjedynki zreszta. Dlatego jutrzejszy koncert
                bedzie stal na o wiele wyzszym poziomie wokalnym ;-)

> I byli juz tacy, ktorzy w tym wieku potrafili opanowac swoj glos ;)

Ojej, moze miala zly dzien. Mimo tego zgarnela 3 z 4 nagrod. Tym wieksze brawa.

> Dokladnie. Tylko Mieczu (no moze ten goral na koncu tez) zaspiewal czysto,
                > "czy sciusienko, niemal septycznie", ze zacytuje pewnego pana ;)))

Potwierdzam ;-) Szkoda tylko, ze jak zwykle nic z tego ponad swietny warsztat
                nie wynikalo. Nie mozna miec wszystkiego.

> Sek w tym, ze ona sie nie wyroznia :(((

Brodka sie nie wyroznia? To podaj dwie podobne do niej osoby w polskim szolbiznesie.

> Poki co Monika wykazuje jakies niebezpieczne objawy uderzani a wody sodowej do
                > glowy, ale moze sie myle.

Po czym to wnosisz? ;-)
                • kubissimo Re: specjalnie dla BIGROCKA! ;) 12.06.05, 12:15
                  ale rozdziel dwie rzeczy:
                  to, ze ktos ewidentnie falszuje (vide Brodka w Opolu)
                  i to, ze ktos swiadomie wprowadza zmiany do linii melodycznej (chociazby Kayah,
                  ktora na zywo zawsze dodaje mnostwo smaczkow). to nie jest to samo
                  • bigrock Re: specjalnie dla BIGROCKA! ;) 12.06.05, 14:52
                    Posluchalem sobie jeszcze raz piatkowych wystepow Brodki, tym razem probujac
                    wylapac tzw. falsze, w sumie wcale nie bylo tego tak duzo, wystarcza palce
                    jednej reki ;-) Mniejsza jednak juz z tym.

Brodka w III edycji byla jedna z nielicznych osob chwalonych za to, ze nie ma
                    (jak pozostali) problemow z utrzymaniem sie w tonacji, co wiecej, ze wprowadza
                    swoje dodatki i eksperymentuje glosem. To, ze nie zrobila tego w piatek nie
                    znaczy, ze tego nie potrafi. Polecam posluchac koncertu w Trojce.

Za nieporozumienie uwazam tez porownywanie warsztatu wokalnego i doswiadczenia
                    osoby, ktora spiewa zawodowo od niespelna dwoch lat z takim gigantem pod kazdym
                    wzgledem jakim jest Kayah, ktora jest od niej dwa razy starsza i dwadziescia
                    razy bardzej doswiadczona. Bez przesady ;-)
                    • kubissimo Re: specjalnie dla BIGROCKA! ;) 12.06.05, 14:54
                      bron boze ich nie porownywalem, tylko ilustrowalem pewne zjawisko
                      prosze o czytanie ze zrozumieniem :)
                • kubissimo pe.es 12.06.05, 12:55
                  >To podaj dwie podobne do niej osoby w polskim szolbiznesie.

Sistars
                  (w koncu sa dwie)
                  • bigrock Re: pe.es 12.06.05, 14:43
                    Hm, w sumie... jak ja adoptuja to nawet nazwy zespolu nie bedzie trzeba zmieniac ;-)
    • tokyo1 Re: IDOL 4.37 10.06.05, 17:41
      Nie no, Sławek mnie załamuje swoimi wypowiedziami - ta o zbluzganiu itd.. <lol>
      • 513lato Re: IDOL 4.37 10.06.05, 17:58
        Jezu, psychiczny jestem do tego stopnia, że czekając na program, opuściłem go w
        całości:)
        Co było?
        • yane.yane Re: IDOL 4.37 10.06.05, 18:04
          Dziekuje Ci bardzo, znowu musze czyscic monitor :PPP
        • bemii Re: IDOL 4.37 10.06.05, 18:11
          heloł :)

najpierw komisariat i decyzje, co komu przydzielić. potem Rock rozmawiał z
          czwórką uczestników, głównie o kampaniach w ich miastach i pokazali skrót
          kampanii Dominiki. potem Sławek mówił o tym, że mu wszystko zwisa i "pieprzyć
          to". a na końcu kilku byłych finalistów i Rock kładli się jedni na drugich na
          korytarzu... czy nie Ty tam też byłeś? ;)
          • 513lato Re: IDOL 4.37 10.06.05, 18:33
            Byłeś.....:)
            Dzięki:)
            • bemii Re: IDOL 4.37 10.06.05, 18:41
              no problem :)
              jutro powtórka o 9:30 :)
              • 513lato Re: IDOL 4.37 10.06.05, 19:05
                o:)

Fajnie...odnośnie jeszcze tego singla ...ja wychodzę, ale na temacie SINGIEL
                itp...jest lista osób, które dostały poszczególne kawałki, więc pliz
                kontaktujcie się z nimi, pozdrawiam!RECENZJE RECENZJE RECENZJE!:)))
    • yane.yane IDOL EXTRA 10.06.05, 18:03
      O ludzie: "bylo bardzo kameralnie - duzo ludzi", kto to powiedzial? Podpowiem, ze nie byl to Leszczu ;]
      Dominika "kurcze" dojrzala tez mnie powala jakoscia swych wypowiedzi, ale to pewnie ta jej dojrzalosc tak dziala ;)))
      Na tym tle prawie pozytywnie wypadl Bartek, poza powtarzanym stale "dzieki, ze tak licznie sie wstawiliscie" (ale wiadomo w akademikach rozne rzeczy sie dzieja :>).
      A Maciek byl w ogole bezpretensjonalny i znowu ma u mnie + :D I szczerze mowiac, mimo jego obiekcji, wcale jego wygrana nie musialaby byc taka zla. W gruncie rzeczy Slawek ma niewiele do powiedzenia, a przeciez nie moze tylko spiewac, na dodatek cudzych textow ;)))

Polsat mnie wnerwia, dzis juz sie przygotowalam wreszcie na tego IE, wlaczylam tv na wszelki wypadek 5 minut wczesniej. Heh, okazalo sie, ze to i tak za pozno, bo IE trwal w najlepsze ;]
      • hebat Re: IDOL EXTRA 10.06.05, 18:12
        Wyraz twarzy Maćka śpiewającego dla dzieciarni z balonikami mnie powalił ;)
      • ankya Re: IDOL EXTRA 10.06.05, 18:14
        > Na tym tle prawie pozytywnie wypadl Bartek, poza powtarzanym stale "dzieki,
        > ze tak licznie sie wstawiliscie" (ale wiadomo w akademikach rozne rzeczy sie
        > dzieja :>).

O tak, to z tym "wstawieniem się" było dobre. :))) Cały dom się zleciał żeby
        zobaczyć z czego się tak śmieję. :)

> W gruncie rzeczy Slawek ma niewiele do powiedzenia, a przeciez nie moze tylko
        > spiewac, na dodatek cudzych textow ;)))

A mnie Słoneczny Sławomir :) ujmuje swoim sposobem bycia, jest trochę
        zawieszony, ale właśnie to jest w nim fajne. Może przesadził w swojej
        reakcji "mam to gdzieś" na ostatni koncert, ale poza tym nie mam mu wiele do
        zarzucenia.
        • aasiek Re: IDOL EXTRA 10.06.05, 18:19
          A mnie Sławek ucieszył kiedy rzucił jakieś pełne niezadowolenia słówka na temat
          aranżu "Vertigo". Bałam się do dzisiaj, że to mogła być jednak jego wina (ta
          aranżacja). Uf...
          • yane.yane Re: IDOL EXTRA 10.06.05, 18:39
            Aranzacja aranzacja, to sobna historia. Ale jak powiedziala Seravka Slawek nie jest wokalista rockowym i "Vertigo" mu normalnie nie podeszlo, przeroslo go. Swoja droga ciekawe jak Silski by sobie z tym kawalkiem poradzil :D
            • aasiek Re: IDOL EXTRA 10.06.05, 18:48
              Od jakiegoś czasu wiadomo, że Silski zaśpiewałby WSZYSTKO :)
    • bigrock Superjedynki 11.06.05, 00:25
      Z uwagi na fakt, ze w do jutrzejszych Superjedynek nominowanych jest wielu
      poidolowych wykonawcow (nie uzyje tu slowa artystow, bo nie do wszystkich ono
      pasuje) proponuje niewinna zabawe w typowanie ich szans w poszczegolnych
      kategoriach:

* Wokalistka roku - az 4 panny nominowane, boj rozstrzygnie sie raczej miedzy
      Ania Dabrowska i Ewelina Flinta, zdecydowanie wolalbym Anie. Hania i Monika
      raczej bez szans w tej kategorii w tym roku. Z pozostalych Pan raczej zadna nie
      zasluguje na ta nagrode.

* Przeboj roku - raczej nie daje duzych szans ani Monice, ani Ani ;-) "Ten" oraz
      "Inna" byly co prawda dosyc popularne, ale ta popularnosc to nic w porownaniu
      pozostalymi nominowanymi hiciorami ;-)

* Debiut - nagroda zdecydowanie dla Moniki, ktora przebojem wdarla sie na
      szczyty popularnosci. Debiut Hani przeszedl bez echa. Pozostali nie maja szans z
      Brodka, mimo ze kilku z nich rowniez wg. mnie zasluguje na te nagrode i wcale
      sie nie pogniewam jesli wygra np. Coma. Ba! Utrze to troche nosa Monice ;-) Ale
      raczej bym na to nie liczyl, bedzie miec nosek zadarty po jutrzejszym dniu
      rownie wysoko jak po dzisiejszym ;-)

* Plyta rock - Tomek raczej nie ma szans na wygranie w tej kategorii, moj
      faworyt to Coma, wygra pewnie kto inny.

* Plyta pop - z nominowanych oczywiscie najbardziej podobala mi sie plyta
      Moniki, ale raczej tu nie wygra (daje jej gora 20% szans), bo nie byla az tak
      POPularna jak niektore z pozostalych nominowanych. Flinta ma szanse nieco
      wieksze, ale tez nie jest faworytem, bo jej druga plyta zachowala niestety
      negatywne elementy pierwszej, a przy tym stracila zdecydowanie na
      'przebojowosci', wiec mogla sie tak ludziom nie spodobac jak pierwsza.

* Plyta literacka - Anna Serafinska? ;-)
      • bigrock Re: Superjedynki 11.06.05, 00:37
        Eeee, zepsulem sobie przypadkiem zabawe. Ostrzegam przed ponizszym linkiem:
        miasta.gazeta.pl/opole/1,55261,2761645.html
        • kassawa Dziwna sprawa ... 11.06.05, 15:47
          Nie wiem, czy ktoś z piszących na tym forum również SMS-uje na Idoli, ale
          zauważcie, że w typowaniach na zwycięzcę przeważają głosy na Maćka Silskiego.
          A tymczasem ściągamy sobie do posłuchania przeważnie piosenki Uniata, czasami
          Piotrka, zdarzyła się także Dominika K., a Maciusia jakoś w domowym zaciszu
          nikt nie chce słuchać ...
          • jasna_79 I tu się mylisz :) 11.06.05, 20:00
            Ci co Maciusia w domowym zaciszu słuchają raczej nie piszą o tym na forum.
            Brzmi tak super, że brak słów :)))))
            • hebat Re: I tu się mylisz :) 11.06.05, 20:04
              Eeee tam. Taki zwykły ma głos, taki szary ;)
        • aasiek Re: Superjedynki 11.06.05, 15:50
          Eeeee, zajrzałam :/ Ale nie przeczytałam wszystkiego. Ale mignęło mi parę
          nazwisk... Tych samych, które się słyszy co roku :/
        • kubissimo Re: Superjedynki 12.06.05, 12:18
          o Kayah z Kilijanskim dostali nagrode za przeboj
          tez mieli playback?
          ostatnio razem spiewali na rozdaniu nagrod TERAZ POLSKA.
          spiewali na zywca i niestety Krzysztof przy Kayah kompletnie zanika na scenie :/
          chlopak jakis tam glos ma, ale "osobowosci scenicznej" troche mu brakuje
    • izucha16 Do PIOTRKA LATO 11.06.05, 16:44
      hej! dostalam Twojego maila:) dzieki wielkie!

mam tylko jedno pytanie - odpisalam Ci na maila :) wiec przeczytaj i odpisz :))

pozdrawiam
    • peace_and_love Re: IDOL 4.37 12.06.05, 11:41
      Oglądał ktoś wczorajszy odcinek? Trochę zmienił moje spojrzenie na niektórych
      uczestników ;) Przyznam, że zaskoczył mnie Sławek. Pozytywnie. Wypowiadał się
      mądrze, to, co mówił było przemyślane i sensowne. Wydał mi się bardziej
      dojrzały, niż sprawiał wrażenie wcześniej. Jest młody, ale inteligencji mu nie
      brakuje. Widać, że ma cel, do którego dąży i poważne podejście do swojej
      działalności (że tak to nieładnie nazwę :)). I oby udało mu się zająć w muzyce
      takie miejsce, jakie planuje- nie gogusia dla rozwrzeszczanych małolat, tylko
      naprawdę dobrego muzyka. Ja na to liczę, bo wydaje mi się, że ma ku temu
      zdolności, możliwości i przede wszystkim chęci.
      Maciek też jest mądrym facetem, ale to ustaliłam już dawno ;) Nie wie, czy
      zawojuje coś na naszym rynku, ale powinien wydać tę swoją płytę. Chociaż mam
      wrażenie, że więcej radości sprawia ludziom ze sceny niż z głośników.
      Zdecydowanie bardziej go widzę na koncercie w małym klubie niż na masowych
      imprezach. Czas pokaże, co z tego wyjdzie.
      A Bartek to mi tam kompletnie nie pasuje :) Taki "normalny student",
      sympatyczny, ale chyba nie dorósł jeszcze do nagrania płyty. Zresztą jaki on ma
      pomysł na siebie, co chce grać? Bo z tego, co zrozumiałam, chciałby nagrać całą
      płytę z gębofonowaniem (?) Ciężko mi to sobie wyobrazić.

Ahh te sztywne spotkania z prezydentami miast... Coś wspaniałego :D
      • peace_and_love Re: IDOL 4.37 12.06.05, 11:43
        > Nie wie, czy
        > zawojuje coś na naszym rynku, ale powinien wydać tę swoją płytę.

Chciałam tu powiedzieć za siebie- czyli miało być "nie wiem" :)
      • aasiek Re: IDOL 4.37 12.06.05, 11:45
        Trudno jest oglądać trzy programy jednocześnie :) Na Jedynce Opole, na
        regionalnej mecz... I jeszcze Idol. Ale trochę przeskakiwałam. Miałam nadzieję,
        że dadzą więcej występów. Cóż, pozostaje mi obejrzeć wtorkową powtórkę.
      • kubissimo Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:13
        Slawek wydawal sie bardziej dojrzaly?
        no no musze koniecznie obejrzec wtorkowa powtorke
        ciekawe czy juz jest tak dojrzaly jak Dominika Kasprzycka, czy jeszcze nie ;)
        • peace_and_love Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:18
          Obejrzyj koniecznie. Nie możesz tego przegapić. Sławek był tak dojrzały, że
          nawet przy Dominice wydawał się wręcz zgnity.
      • hebat Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:28
        peace_and_love napisała:

> Oglądał ktoś wczorajszy odcinek? Trochę zmienił moje spojrzenie na niektórych
        > uczestników ;) Przyznam, że zaskoczył mnie Sławek. Pozytywnie. Wypowiadał się
        > mądrze, to, co mówił było przemyślane i sensowne. Wydał mi się bardziej
        > dojrzały, niż sprawiał wrażenie wcześniej.

Mam podobne odczucia jak Ty co do Sławka. Dojrzałości nie można ocenić na
        podstawie tego co nam pokazują w tv, ale Sławek sprawiał wrażenie po prostu
        normalnego, cokolwiek to oznacza. A wcześniej jakoś u niego tego nie
        zauwazylam. Tylko czemu tak smutno mi się zrobilo jak pokazywali jego kampanię?

> Maciek też jest mądrym facetem, ale to ustaliłam już dawno ;) Nie wie, czy
        > zawojuje coś na naszym rynku, ale powinien wydać tę swoją płytę. Chociaż mam
        > wrażenie, że więcej radości sprawia ludziom ze sceny niż z głośników.
        > Zdecydowanie bardziej go widzę na koncercie w małym klubie niż na masowych
        > imprezach. Czas pokaże, co z tego wyjdzie.

Ja tam go na dużych imprezach też widzę i to jak najbardziej.
      • ankya Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:36
        To że Sławek jest inteligentnym kolesiem zauważyłam już jakiś czas temu.
        Wczorajszy program tylko mnie w tym utwierdził. Widać było, że chłopak broni
        się przed etykietką zarozumialca, ma cel w życiu i coś do powiedzenia. Mimo że
        jest młody, to ma spore doświadczenie sceniczne, chyba nawet większe niż
        starszy prawię o dekadę Maciek.
        W Maćku podoba mi się mocny głos i fajny sposób bycia, ale coraz mniej jestem
        do niego przekonana jako do muzyka. W tym filmiku usilnie starano się zrobić z
        niego twardziela i rockmana. A co z Teges Nara? I jego "wszechstronnością" w
        programie? Trochę mi sztucznością zapachniało. Jak Sławka lubie coraz bardziej,
        tak Maćka coraz mniej.
        Rzeczywiście Bartek porównaniu ze pozostałą dwójką jest naturszczykiem. No ale
        edukację muzyczną ma i gra, śpiewa, gębofonuje nie od dziś. Ciekawa jestem, czy
        ma już napisany jakiś materiał na płytę? I czy rzeczywiście będzie to sam
        gębofon, czy wokal też się pojawi (oby)? Ja mam nadzieję na jakąś totalną
        mieszankę stylów i gatunków ze skrzypcami włącznie. Żałuję, że nie wystąpił ze
        swoim zespołem, bo byłam tego bardzo ciekawa. Podoba mi się jego dystans i
        rozsądne, wyważone wyowiedzi.
        • kubissimo Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:49
          heh
          faktycznie musze obejrzec, bo pewnie jak zwykle robicie wiele halasu o nic
          prawdopodobnie koles powiedzial jedno zdanie zlozone, a Wy juz oblewacie sile
          jego umyslu ;)))
          • siuil_a_run Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:51
            ja tez z niecierpliwoscia czekam na wtorek, zeby sobie obejrzec, bo w sobote
            nie moglam :) podejrzane mi sie wydaje, ze tak nagle dojrzal nasz ziooom :D
            • hebat Re: IDOL 4.37 12.06.05, 13:25
              A bo Wy się od razu na jakiś cud intelektualno-osobowościowy nastawiacie;).
              Cudu nie ma i nie będzie :P
          • ankya Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:55
            No przecież nie napisałam, że Einstein z niego.:) Niegłupi facet o specyficznym
            (według mnie fajnym) sposobie bycia. Poza tym nie olśniło mnie wczoraj tylko
            już jakiś czas temu.:)
            • kubissimo Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:56
              chcesz powiedziec, ze od jakiegos czasu bladzisz, tak? ;)
              • ankya Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:59
                Eee tam, to ta kobieca intuicja podpowiada mi różne rzeczy.:)
        • aura.ranna Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:55
          Ten rozsądek... chyba się nie doczekam wiadomego reportażu ;))
          • ankya Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:59
            :))
    • ab13 Re: IDOL 4.37 12.06.05, 12:59
      Rzeczywiście, najlepiej spodobał mi się Sławek.
      • 513lato Re: IDOL 4.37 12.06.05, 13:45
        FINAŁ - mam nadzieję, iz nie uraże tu żadnego z Panów szanownych wariatów
        kolegów po fachy wspófinalistów:) Ale jestem zdania, że WYGRAC mógłby BARTEK....

Maciuś i Sławek poradzą sobie z nagraniem płyty...sa bardzo blisko, a bartka
        szansa jedynie w wygranej....niestety , ale tak chyba jest....jego propozycje
        byłyby zbyt nieodpowiednie dla komercyjnej wytwórni...do tego stopnia, że nawet
        gdyby był blisko wygranej, zorganizują się, i per jakas kosmiczna firma
        wygenerowana specjalnie na ta potrzebe, wyslą, bądx wykupią sobie ilestam
        tysięcy smsów na najodpowiedniejszego kandydata:)))

Teoria:)))

Mniejsza z tym, ale miałem taka przyjemna wizję, .....że ta edycja zaowocuje
        największaliczba wydanych postidolowych płyt ze wszystkich 4 części:)

JEST SZANSA...zobaczcie...z tego co wiem, PĄCZEK już jest w trakcie rozmów,
        amoże nawet po rozmowach, i niebawem zacznie jakies prace nad swoja płytką - i
        zanim posypią się głosy niezadowolenia, :))...praca w studio umozliwia nawet
        tak niedoświadczonej dziewczynce nagranie niezłego materiału, szczególnie,
        jeżeli znajdzie się jakiś zdolny kompozytor, a chyba sie znalazł:))))
        czyli no.1 PONCZUEEK

No.2 i No.3 - Maciek i Sławek - oni chyba i tak płyty wydadzą.....

No.4 - Bartek , w razie wygranej....ew w razie przegranej w jakiejśmniejszej
        wtwórni, ale nie wiem czy sony zrezygnuje z niego..:((..w sensie czy go
        puszczą...

No.5 - jak juz jest piateczka, to wpiszę się nieśmiało na listę, jako że
        materiału mam dość, determinacji i chęci pracy, jeszcze więcej, i w sumie to
        niezły pomysł...:)))))))))))))))))

I tu zrównujemy się z 1 edycją....ale mamy jeszcze kilka b b b utalentowanych
        dziewczyn!!! MAGDA DIAKÓW gra z djem, i z tego co wiem, będa wydawac swój
        hous'owy materiał...to jest no.6!!!

MOże któras zDominik dostanie szansę?Dominika Pawłowska juz otrzymała telefon
        zpropozycja od jakiegos kosmity, kto wie, może...:)))) no.7???

Jakby udało się wydac 7 płyt po tym idolu, byłoby fantastycznie, ponieważ jest
        to znaczący zastrzyk nowej krwi na tym rynku, i chocby mieał tylko jeden albo
        dwóch, 3 przetrwać.....WARTO zaproponować duzo nowego...cieszyłbym się:)

Racjonalnie patrząc, wygra jednak Maciek lub Sławek....z tego co wiem, Maciek
        ma własny materiał, i jako jedyny pisze cos swojego....co prawda jego muza
        mogła by zszokować was swoim klimatem, gdyz jest to cos w stylu Faithless
        powiedzmy, tak jednak tworzy...Sławek ma chyba dwie swoje piosenki, troszke
        mnie zaskoczył tym faktem..gdyz słyszałem jak spiewa i gra na pianie..powinien
        tłuc kawałki bez opamietania....ale on chyba wyda album ze standardami jazzow,
        soulowymi....takie mam wrażenie....czy to dobrze czy źle, nie mozna
        powiedziec, ...z pewnoscia będzie sie tego zajebiście słuchało:))))

Bartek ma sczere chęci i ciekawy pomysł, nie wiem jak z utworami, ale chyba nie
        ma ich zbyt wiele...on chce oprzec twórczość na BEATBOXIE, dodac skrzypce i
        punkrockowego zeba...co to zamix...może się przekonamy, może nie...oby TAKKK!

Co najmilsze w najbliższej przyszłości - od razu po zakończeniu finałowego
        odcinka pakujemy się do busa i uderzamy na wakacyjny wyjazd całą dziesiatką!!!!!
        Jedziemy z ludzmi którzy ten program w cięzkich warunkach przez ten prawie rok
        tworzyli, - to taka tradycja ....MAM NADZIJĘ ŻE W KOŃCU BEZ KAMER!:)))

MASAAAAKRAA!

Pozdrawiam serdecznie

Kfiato2005

Proponowałbym jednak BARTKA.....:)
        • ankya Re: IDOL 4.37 12.06.05, 14:18
          Dzięki za podpowiedzi i częściowe rozjaśnienie sytuacji.:)
          Jesli chodzi o Maćka to już nic mnie nie zdziwi. Jeśli chodzi o Sławka to
          fajnie byłoby gdyby nagrał coś swojego, może te standardy jazzowe to tylko tak
          na początek? Chociaż z napisaniem nowych, dobrych piosenek czesto są problemy.
          Koncepcja Bartka brzmi ciekawie - to może być naprawdę coś nowego, pewnie
          dlatego ciężko mi to sobie jakoś zobrazować.
          Mam nadzieję, że Tobie Piotrek też uda się wreszcie nagrać materiał - osobiście
          Twoją, Bartka i Sławka płyty chciałabym usłyszeć najbardziej. Ciekawa jestem
          Magdy Diaków, chociaż klubowe brzmienia to tak nie do końca mój klimat. A jeśli
          chodzi o Pączka, to mam jakieś dziwne przeczucie, że będzie to muzyka raczej
          dla młodszej młodzieży.:)
          • 513lato Re: IDOL 4.37 12.06.05, 14:31
            Pączek podobno udzrza w swoje klimaty, czyli R'N'B....

Gdyby Sławek chciał nagrac swój materiał, trzeba by było na niego zbyt długo
            czekac,pewnie z pół roku na pisanie, rok na wydanie.... a na takie rozwiązanie
            nie pójdzie wytwórnia...czas to pieniądz...

Oby Twoje zyczenia odnosnie płyt się spełniły:)
            Pozdrawiam
            • ankya Re: IDOL 4.37 12.06.05, 15:03
              Trzymam kciuki.:)
              Również pozdrawiam.
            • hebat Re: IDOL 4.37 12.06.05, 17:02
              513lato napisał:

> Pączek podobno udzrza w swoje klimaty, czyli R'N'B....

A ja już myślałam, że jakieś smerfne hity wyda z siebie.
        • kubissimo Re: IDOL 4.37 12.06.05, 14:52
          jezeli masz na mysli Mackowy zespol Teges nara, to jest to baaaaaaaardzo, ale
          to baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo daleko od klimatow Faithless :)
        • tokyo1 Re: IDOL 4.37 12.06.05, 14:57
          Hej all

Piotrek, co do Twoich piosenek, opinię napiszę za jakiś czas, zawsze się muszę
          z czymś nowym dobrze osłuchać.

Ja też tak jednym okiem zerkałam na Idola, drugiem na Opole.. OCzywiście
          obejrzę powtórkę, jak się uda. To co, mi się rzuciło w oczy, to radość Bartka z
          tego, że jest w tym programie, że zaszedł tak daleko, taka nadzieja, że coś mu
          się uda fajnego stworzyć, jeśli ktoś mu na to pozwoli.. a Sławek i Maciek
          wydali mi się jacyś zmęczeni już tym wszystkim, znudzeni nawet momentami (mina
          Sławka przy rozdawaniu autografów ;)), trochę zmartwieni przyszłością może -
          temu akurat się nie dziwię ;) Nie wiem, jak Sławek sobie poradzi z krytyką, nie
          wiem czy jest na to wszystko przygotowany - mam przed oczami te jego słowa w
          ostatnim Idolu extra.. ale zobaczymy.Zgadzam się z KFiatem,ta dwójka płyty i
          tak pewnie wyda, z czego chyba chętniej przesłucham Sławkową.. a Bartkowi
          trzeba dać szansę ;) Jak fajnie zaśpiewa na finale, możę nawet wyślę smsa :)
          • ankya Re: IDOL 4.37 12.06.05, 15:09
            > Jak fajnie zaśpiewa na finale, możę nawet wyślę smsa :)

Nigdy nie miałam zwyczaju wysyłania smsów, ale teraz czułabym się jakoś dziwnie
            gdybym nie wysłała. Poczucie obowiązku, wewnętrzna potrzeba, czy co? Tak na
            zakończenie. Więc (wiem, że nie zaczyna się zdania od więc) czuję, że niebawem
            poleci sms na Bartka.:)
        • siuil_a_run Re: IDOL 4.37 12.06.05, 15:44
          513lato napisał:

> JEST SZANSA...zobaczcie...z tego co wiem, PĄCZEK już jest w trakcie rozmów,
          > amoże nawet po rozmowach, i niebawem zacznie jakies prace nad swoja płytką

jessoo, chlopie, nie strasz...

> No.5 - jak juz jest piateczka, to wpiszę się nieśmiało na listę, jako że
          > materiału mam dość, determinacji i chęci pracy, jeszcze więcej, i w sumie to
          > niezły pomysł...:)))))))))))))))))

czekamy :)))

> z tego co wiem, Maciek ma własny materiał, i jako jedyny pisze cos
          >swojego....co prawda jego muza mogła by zszokować was swoim klimatem, gdyz
          >jest to cos w stylu Faithless

a raczej w stylu Teges Nara... :/ pogrzebales moje nadzieje na fajna rockowa
          plyte w jego wykonaniu, wiesz?
          moze zrobiles to specjalnie, dobrze wiesz, ze teraz musimy nadzieje polozyc w
          Tobie :D

>Sławek ma chyba dwie swoje piosenki, troszke
          > mnie zaskoczył tym faktem..gdyz słyszałem jak spiewa i gra na
          pianie..powinien
          > tłuc kawałki bez opamietania....ale on chyba wyda album ze standardami
          jazzow,
          > soulowymi....takie mam wrażenie....czy to dobrze czy źle, nie mozna
          > powiedziec, ...z pewnoscia będzie sie tego zajebiście słuchało:))))

oby ;)

> Proponowałbym jednak BARTKA.....:)

ee tam, Bartek kiepsko spiewa :P
        • peace_and_love Re: IDOL 4.37 12.06.05, 18:57

> z tego co wiem, PĄCZEK już jest w trakcie rozmów,
          > amoże nawet po rozmowach, i niebawem zacznie jakies prace nad swoja płytką

Ojj błagam... Dlaczego?? :) Mamy już jedną taką artystkę ze słodką, owocową
          ksywką. Ja niekoniecznie chcę drugiej :/

> i zanim posypią się głosy niezadowolenia, :))...

Za późno ;)

> praca w studio umozliwia nawet
          > tak niedoświadczonej dziewczynce nagranie niezłego materiału

No właśnie kurka.. ;) tylko dlaczego? Dlaczego musi to robić tak
          niedoświadczona dziewczynka, która potrzebuje solidnej "obróbki" w studiu, żeby
          to się nadawało do słuchania?
          Ja się z tym nigdy nie pogodzę :)
          • kubissimo Re: IDOL 4.37 12.06.05, 21:01
            no wiesz, moze ona i Mandaryna nie spiewa najlepiej, ale robi swietne show i
            ludzie ja kochaja ;)
            glosujmy na Mandaryne!
          • 513lato Re: IDOL 4.37 13.06.05, 10:57
            Nie chodzi o obróbke, chodzi o to , że może w studio powtarzac az do
            upragnionego pozytywnego skutku....i nagrac czysto i przyjaznie dla uszu:)
            • peace_and_love Re: IDOL 4.37 13.06.05, 13:56
              Taaak, a jeśli mimo nagrywania utworu po jednym dźwięku się nie uda, to zawsze
              można coś podciągnąć, rozmydlić, nałożyć i w ogóle zrobić cuda na kiju ;)
            • kubissimo Re: IDOL 4.37 13.06.05, 13:59
              wlasnie w taki sposob nagrywala plyte Twoja kolezanka Monika Sewiolo
              myslisz, ze warto bylo tak dlugo blokowac studio nagran? ;)
            • yane.yane Re: IDOL 4.37 13.06.05, 18:50
              A na koncertach bedzie playback??? LoMatkoOjczeCorko... to jak zapowiedz jakiegos horroru brzmi :]
            • siuil_a_run Re: IDOL 4.37 13.06.05, 19:31
              oj, przestan, Piotrek, oslabiasz mnie :D moje ucho jest wyjatkowo nieprzyjazne
              jakimkolwiek wysilkom Paczka ;)
        • mowa_trawa ech 12.06.05, 19:29
          przyznam, że jestem nieco zniesmaczona. Niestety przypomina mi to
          przekazywanie głosów przez kandydata, który nie dostał się do drugiej tury
          wyborów...

wydaje mi się Piotrze, że przyjdzie czas, że będziesz żałował, że zahaczyłeś o
          forum, zamiast robić swoje.
          • 513lato Re: ech 13.06.05, 11:02
            Mowo trawo:)

...mam żałowac, że pisze na forum i wymieniam się z ludźmi opiniami?

To chyba jakies nieporozumienie:)

Robię to od 4 lat zmniejsza bądx większą regularnościa i częstotliwością, i
            NIGDY nie będę tego żałował...chyba że przytoczysz mi jakiś argument za,który
            da mi do myslenie....w takiej wymianie nie ma nic złego..nigdy...czy to jest
            rozmowa z osoba nastawiona pozytywnie, neutralnie czy negatywnie...

Co do drugiej tury i kandydatów...myslę, że polityke mozna zostawić za
            drzwiami...napisałem to, co moim zdaniem, gdyby się stało, dałoby w efekcie 3
            płyty finalistów , tych z ostatniej 3....w przeciwnym przypadku tylko 2....dla
            mnie to czysto logiczne podejście...

nie ma się co krzywić:)
            Bartek pewnie nie wygra, tyle tylko, że tak było by ciekawiej....
            • mowa_trawa Re: ech 13.06.05, 18:09
              niech Ci będzie.

Byłabym jednak ostrożna z przepowiedniami, ile płyt wydadzą idole z obecnej
              edycji - co drugi uczestnik z poprzednich edycji w jakimś wywiadzie opowiadał,
              że płyta w drodze albo na dobrej drodze.

za to stanoczo dobrze brzmisz wwyższych rejestrach i stanowczo zyczę sobie
              usłyszeć When I'm Down Cornella w Twoim wydaniu :)

• kubissimo Re: ech 13.06.05, 18:10
                no bo moze sa w drodze, tylko to droga dluga i kreta ;)
                • yane.yane Re: ech 13.06.05, 18:46
                  Byleby to nie byla road to perdition :]
              • highway_star Re: ech 13.06.05, 18:57
                zgadza się , każdy wydawał ,albo prawie
                nawet mignęła mi koleżanka Wódz w jakimś studio
                nagrań nagrywająca materiał na płytę

ale było to sporo miesięcy temu,
                czy ktoś słyszał pannę Wódz w solowym repertuarze ?
                • mowa_trawa Re: ech 13.06.05, 22:54
                  hehe, dajecie przykłady ekstremalne, ale nawet płyt takich zdolnych osób jak
                  Gosie: Kunc i Stępień się nie doczekaliśmy (a ile to już czasuuuu! a jeśli
                  płyta Gosi Kunc jest w drodze, to mamy dostadne potwierdzenie, jaki zły jest
                  stan dróg w Polsce)

* nagranie Totoszki do jakiegoś "Bambi" się nie liczy :D
                  • kubissimo Re: ech 13.06.05, 22:58
                    BRATA NIEDZWIEDZIA!!!!
                    :P
        • jodarek1 Re: IDOL 4.37 12.06.05, 20:47
          Piotrze :)
          Wieść gminna niesie, że będziecie grać jakieś koncerty. Może znasz już jakiś
          daty, miejsca (szczególnie interesuje mnie Warszawa).
          Pozdrawiam serdecznie
          • 513lato Re: IDOL 4.37 13.06.05, 19:49
            Będziecie, czyli Ja i moje drugie Ja?:)))

Na razie jeszcze nie...fakt, że szykuję się z repertuarem i staram się spotkać
            z bandem, nowym....ale to chwilke potrwa zanim będziemy gotowi do
            koncertowania....mogę Ci ewentualnie podać listę coverków, jakie przyszykowałem
            na takie koncerty.....

Zagram 3 utwory XAVIERA NAIDOO , 1 Faith No more, 1 Fuel:), Neila Younga, Billy
            Withersa:), INCUBUSa, 2 Stevie Wondera, ...opcjonalnie cos na samego
            akustyka...Stone Temple Pilots, Silverchair, Nirvana....

Na razie niestety mało swoich rzeczy, ale myslę, że z 5 kawałków własnej
            produkcji zostanie zaprezentowanych....po prostu zespołówo nie sa gotowe, a
            teraz trwa juz sezon koncertowy i fajnie będzie się troszkę zżyć z chłopakami,
            coś pozarabiaćna ta swoja płytę:)
            • kubissimo Re: IDOL 4.37 13.06.05, 19:53
              hesus
              a co Ty bedziesz spiewal Xaviera?????
              ciezko mi to sobie wyobrazic, bo masz zupelnie inna barwe, ale kto wie kto
              wie ;)
              • 513lato Re: IDOL 4.37 13.06.05, 20:10
                Spokojnie....barwa troszke inna, ale utwory wspaniałe....lubię go spiewać,
                zobaczymy jak vbędzie szło, ale spofziewam sie raczej dobrej jakości....a
                kawałki..."Fuhr mich ans Licht", "Alle Maenner mussen sterben" i "Auf Herz und
                Nieren"

Znasz?
                Rispekt...mało kto zna u nas tego typka...a to jest gigant u naszych
                sasiadów...i w ogóle gigant moim zdaniem:)
                • kubissimo Re: IDOL 4.37 13.06.05, 20:15
                  znam od lat i bardzo cenie
                  tyle ze wiesz Piotrus. wokalnie to juz jest woltyzerka bez asekuracji
                  mam nadzieje, ze wiesz na co sie piszesz ;)
                  • kubissimo po przemysleniu 13.06.05, 23:05
                    jezeli nie porwiesz sie na ozdobniki, zwlaszcza te z FUERH MICH ANS LICHT, to
                    jednak powinno byc ok :)
                    viel Glück ;)
            • bemii Re: IDOL 4.37 13.06.05, 23:22
              (a to Silverchair to będzie moje ukochane "Cemetery"? ;)
              • nelika Re: IDOL 4.37 14.06.05, 09:01
                bemii napisała:

> (a to Silverchair to będzie moje ukochane "Cemetery"? ;)

a może moje ukochane "Ana's song"?Pozdrawiam:)
                • 513lato Re: IDOL 4.37 14.06.05, 09:49
                  Właśnie Anna's Song miałem na mysli...Cemetery też dobre, oj, dobre:)

Co do Xaviera i ..właściwie spiewania....Kubissimo man, wiem, że teraz będę
                  musiał nadrabiać, po tym Idolu...nie wszyscy mi ufaja, ALE cos Ci powiem...:)
                  odkąd wyjechałem do Niemiec w 5 klasie podstawówki, po powrocei do Polski do
                  liceum, ...przez cały czas musiałem udawadniac ..sobie samemu przede wszystkim,
                  jak i innym, że się nadaję:)
                  To wynikało z drastycznego obniżenia poziomu pewności siebie po tym wyjezdzie
                  do Niemiec:)NIestety, choc miał on swoje plusy, i z pewnością przezyłem,
                  więc ...cóż, nie ma tego złego...
                  Talk czy inaczej, już w liceum mówiłem wszystkim , zobaczycie łosie, foczki i
                  szpenie, bede grał na wiośle....nagram, płyte:)bede muzykiem:) kumple
                  oczywiście przytakiwali zpolitowaniem:)))"Tak stary, pewnie...jasne Lato...":)))

gdyby to była zwykła chęć udowodnienia im że się mylą, ....może nie zblizylbym
                  się aż tak do celu, ...choć przyznaje, że w momencie, gdy ludzie we mnie
                  wątpią, jest dobrze, bo to MNIE akurat mobilizuje....ale jest jeszcze jedno, ta
                  chęć udowodnienia swej wartości, co dzień, zbiega się jeszcze z miłością do
                  muzy, z jakąs taka lekkościa w pisaniu piosenek, z jakims tam muzycznym
                  słuchem....i ta kombinacja jak do tej pory pcha mnie do przodu....miom, iż sam
                  w pewnym sensie uznałbym się za szaleńca w liceum i na studiach, tak jednak
                  druga część mnie wiedxziała lepiej, i teraz do spiewania....wyjdzie mi ten
                  Xavier:)))) Zobaczycie:))))))))))
                  Koncerty to juz ni ebędzie Idolowe granie do smsów i stresik przed
                  jurorami...tam będzie przestrzen muzyczna...pewnie ze i trema przed
                  publiczności,a, ale to juz bedzie inna bajka....:))))
                  POzdrawiam serdecznie, musze mykać!
                  HEJ
                  • sisi9 Cześć Piotrek!!! 14.06.05, 17:30
                    Pisałeś nieco wcześniej, że niektórzy z finalistów dostali już jakieś
                    propozycje nagrania płyty, ale nie wspomniałeś o Sławku Pecy... Ja czekam na
                    jego płytkę jak na zbawienie:) i byłabym Ci wdzięczna za jakiekolwiek
                    informacje na ten temat.
                    A tak z ciekawości... jeśli można wiedzieć ;))) ...dokąd się wybieracie całą
                    ekipą Idola po finale???
                    Życzę Ci powodzenia w finale (bo podobno każdy z finalistów będzie śpiewać
                    piosenkę...)!!! Trzymam kciuki za Twój (i Sławka;) występ!!! DAJCIE CZADU!!!
                    Pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka