Gość: murphy IP: *.jg.k.pl 17.09.01, 00:07 Basia myślała, że orwell był z Rosji :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dziobak Re: Inteligentna inaczej IP: *.acn.waw.pl 17.09.01, 07:39 Nie zapominaj, że ideałem Basi jest Jolka Kwaśniewska! Albo kłamie z wyrachowaniem albo jest totalnie niedoinformowana. No cóż w kolorowych magazynach jest raczej mało istotnych faktów. "Stajesz się tym co jesz." Więc raczej po prostu błądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuhjf Re: Inteligentna inaczej IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 17.09.01, 09:14 Gość portalu: Dziobak napisał(a): > Nie zapominaj, że ideałem Basi jest Jolka Kwaśniewska! Albo kłamie z > wyrachowaniem albo jest totalnie niedoinformowana. No cóż w kolorowych > magazynach jest raczej mało istotnych faktów. > "Stajesz się tym co jesz." Więc raczej po prostu błądzi. odnosnie Kwasniewskiej do durniu do piet jej nie dorastasz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grass Re: IP: 217.96.95.* 17.09.01, 09:15 Najbardziej mnie rozbawili jak próbowali opowiadać sobie jaki był sens tej powieści...Niezła zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
murphy Re: 17.09.01, 14:12 Ktoś z nich nawet chyba powiedział, że najpierw był program, a potem książka. Dobrze chociaż, że wiedzą, że "1984" to tytuł książki, a nie np. musicalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.09.01, 14:58 Rzeczywiście to było dobre:Orwell Rosjaninem. Nie ma się jednak co dziwić skoro Basiunia rozczytuje się w """Gali" itp. gazetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 18.09.01, 10:10 Ba! Nawet wiedzieli, że "1984" to tytuł, a nie rok wydania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 12:28 każdy może się pomylić i nie wszyscy muszą znać klasykę literatury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: IP: 192.168.0.* / *.zetokat.com.pl 18.09.01, 12:45 Gość portalu: spoko napisał(a): > każdy może się pomylić i nie wszyscy muszą znać klasykę literatury Jasne, nie wszyscy muszą wiedzieć, że "Janko muzykant" nie jest biografią Borysewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: IP: *.unregistered.formus.pl 19.09.01, 09:56 Gość portalu: spoko napisał(a): > każdy może się pomylić i nie wszyscy muszą znać klasykę literatury Chyba prosciej przyznac, że sie nie czytało. Dyskusja na temat ksiazki, o ktorej nie ma się pojęcia smieszy i daje swiadectwo o inteligencji mowiacego. Podobalo mi sie to z Janko Muzykantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: IP: *.*.*.* 19.09.01, 10:00 zgadzam sie z tym, ze jak się nie czytało to sie o tym mówi wprost lub w ogóle się nie zabiera głosu w dyskusji. Co do Janka Muzykanta .... bomba :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 16:23 Gość portalu: spoko napisał(a): > każdy może się pomylić i nie wszyscy muszą znać klasykę literatury Nie muszą, ale powinni znać chociaż podstawową literaturę-nie byłoby ci głupio w grupie osób jeśli nie wiedziałbyś o czym mówią?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzicha Re: IP: *.acn.waw.pl 20.09.01, 16:37 W ktoryms z zagranicznych wydan BB byl koles, ktory nie wiedzial kim jest Szekspir. Odpowiedz Link Zgłoś