umbradomini1 Re: CHŁOPI znów w TVP pr.II 16.08.05, 15:08 i komu oni potrzebni?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: CHŁOPI znów w TVP pr.II 16.08.05, 16:08 to nie do konca tak, bo serial jest swietny, ale po cholere puszczaja go w kazde wakacje??? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: CHŁOPI znów w TVP pr.II 16.08.05, 17:15 Żeby kolejne roczniki uwolnić od konieczności czytania lektury?;) Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: CHŁOPI znów w TVP pr.II 16.08.05, 19:28 ale lektura jest fajna;) choć może, jako wieśniak i fan czytania, jestem nieobiektywny... Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: CHŁOPI znów w TVP pr.II 16.08.05, 20:12 Ja tez kocham chlopow, jako prawdziwa baba :-), jednak musze obiektywnie powiedziec, ze powiesc ta nie jest strawna dla wszystkich i na pewno dobrze, ze mlodziez chociaz z filmu ja pozna. Serial jest cudny, najbardziej podoba mi sie subtelny humor Rejmonta udatnie i w miare mozliwosci przeniesiony na ekran. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: CHŁOPI znów w TVP pr.II 17.08.05, 12:00 Zachwycające aktorstwo wszystkich postaci. Nawet postacie epizodyczne jak Jagata, Jagustynka czy Kłębowa - doskonale obsadzone. Do tego świetna muzyka i zachowany język dialogów oryginału powieściowego. Odpowiedz Link Zgłoś