polusiewka 05.09.05, 11:40 Prośbę mam wielką o streszczenie końcówki filmu , od momentu jak Nikolas zabił pistoletem tego typa-zabójcę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_katt Zasnęłaś? ;-) 05.09.05, 11:43 Czy za długo w trakcie ostatniej przerwy (tuż przed końcówką filmu) herbatę sobie robiłaś? ;-) A co do zakończenia - nie znam (bo '8 mm' nie oglądałam). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tigers28 Re: 8 milimetrów 05.09.05, 11:50 Ja też w tym momencie przestałam oglądać (niestety zasnęłam) i nie znam zakończenia. Też poprosiłabym o napisanie zakończenia i kim był w końcu człowiek Machina. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: 8 milimetrów 05.09.05, 12:03 Cage zatłukł Eda i rozdygotany samolotem udał się do NYC. Tam widzimy go jeżdżącego po ulicach i dzwoniącego do szpitali podając się za oficera policji, z pytaniem, czy przyjęto ostatnio białego mężczyznę z raną kłutą brzucha i tatuażem na prawej dłoni. W jednym ze szpitali dostaje nazwisko i adres. Udaje się na biedne przedmiście, gdzie trafia do domu Maszyny, który mieszka z matkśą sytruszką. Korzystająć z okazji, że matka wyjezdża na wycieke seniorów organizowana przez klub parafialny, Cage zakrada sie do domu Maszyny. Wchodzi na pietro i zaczyna szukac mordercy w labiryncie wąskich pokoi. Maszyna orientuje sie, że ma "gościa" i juz w masce atakuje Caga nożem. W wyniku szarpaniny obaj wypadaja przez okno do ogródka. W deszczu, na sąsiadującym z działka Maski cmentarzu, rozgrywa sie walka - Cage zwycięża, zmusza Maszyne do zdjęcia maski. Widzimy zwyczajnego łysiejacego i grubego czterdziestolataka, który by dopełnic efektu, zakłada okulary. Nie potrafi odpowiedziec dlaczego zabił, zabijał, bo to lubił, przy czym zastrzega, ze trudno szukac w jego przeszłosci motywów, które mogłyby wykształcić w nim perwersję. Cage odchodzi. Widzimy jak dojeżdża samochodem do szpitala, wytacza się z niego, jakaś lekarka biegnie mu na pomóc. Cage wraca do domu. Żona wita go i ulga i z radościa i z bólem. On bezradnie prosi ja o pomoc. Ostatnia scena: zgaszony, wypruty z emocji Cage grabi liście. Listonosz przynosi korespondencję. Jest wśród nij list od matki Mary Ann, w którym kobieta dziękuje mu za pomoc i za to, ze jako jedyna osoba oprócz niej był zainteresowany losem jej córki. Cage czuje, ze jego wysiłki zostały nagrodone - w oknie usmiech asie do niego zona. Napisy końcowe. Szkoda, ze takie hoolywoodzkie zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: 8 milimetrów 05.09.05, 12:08 titerlitury napisała: > Szkoda, ze takie hoolywoodzkie zakończenie. Szkoda, że taki marny film... Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: 8 milimetrów 05.09.05, 12:24 film może nie najwyższych lotów, ale Phoenix była przepyszny! Jka zwykle z resztą! Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: 8 milimetrów 05.09.05, 14:24 titerlitury napisała: > Widzimy zwyczajnego łysiejacego i grubego czterdziestolataka, > który by dopełnic efektu, zakłada okulary. Maszynę grał ten sam aktor, ktory zagrał pedofila, bronionego przez K.Reeves'a w "Adwokacie diabła" Odpowiedz Link Zgłoś
marucha07 Re: 8 milimetrów 05.09.05, 19:59 W deszczu, na sąsiadującym z > działka Maski cmentarzu, rozgrywa sie walka - Cage zwycięża, zmusza Maszyne do > zdjęcia maski. Widzimy zwyczajnego łysiejacego i grubego czterdziestolataka, > który by dopełnic efektu, zakłada okulary. Nie potrafi odpowiedziec dlaczego > zabił, zabijał, bo to lubił, przy czym zastrzega, ze trudno szukac w jego > przeszłosci motywów, które mogłyby wykształcić w nim perwersję. Tu trzeba dodac, ze Maszyna korzystajac z chwili nieuwagi Caga (jak to zwykle w koncowkach filmow hollywoodzkich bywa) rzuca w niego nozem, trafia, rani, a nastepnie zaczyna dusic. I juz by go calkiem zadusil, ale Cage oczywiscie wyrywa tkwiacy w nim :-) noz i wbija go w piers Maszyny, zabijajc wreszcie bydlaka na smierc... A propos - Maszyna wczesniej, w pierwszej fazie walki, kiedy to kleczal nad obezwladnionym Cagiem z nozem w lapie, tlumaczyl Nickowi, ze nabardziej rajcuje go mina ofiary w momencie, gdy jego nuz zaglebia sie w jwj cialo. No to dostal za swoje, sukinkot :-) Cage odchodzi. > Widzimy jak dojeżdża samochodem do szpitala, wytacza się z niego, jakaś lekarka > > biegnie mu na pomóc. > Cage wraca do domu. Żona wita go i ulga i z radościa i z bólem. On bezradnie > prosi ja o pomoc. > Ostatnia scena: zgaszony, wypruty z emocji Cage grabi liście. Listonosz > przynosi korespondencję. Jest wśród nij list od matki Mary Ann, w którym > kobieta dziękuje mu za pomoc i za to, ze jako jedyna osoba oprócz niej był > zainteresowany losem jej córki. Cage czuje, ze jego wysiłki zostały nagrodone - > > w oknie usmiech asie do niego zona. > Napisy końcowe. > Szkoda, ze takie hoolywoodzkie zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
marucha07 Re: 8 milimetrów 05.09.05, 20:02 marucha07 napisał: Cholerka, oczywiscie powinno byc: > noz zaglebia sie w jej > cialo. No to dostal za swoje, sukinkot :-) > Sorki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
polusiewka Re: 8 milimetrów 05.09.05, 12:20 Bardzo dziękuję. A nie mogłam już znieść przerw reklamowych i spotów wyborczych i propozycji polsatowskich programów Odpowiedz Link Zgłoś
saabb Re: 8 milimetrów 06.09.05, 12:51 a wiecie, ja tez ogladalem tylko do tego momentu jak Cage zabil tego goscia kolba pistoletu. Dzieki za streszczenie koncowki:) Odpowiedz Link Zgłoś