Dodaj do ulubionych

o.Rydzyk - TVN Uwaga

02.10.05, 22:39
Nikt nie ogląda?
Ranyboskie, dlaczego nikt z władnych ku temu, do tej pory nie zaprotestował
przeciwko temu złodziejstwu, ksenofobii, antysemityzmowi i praniu mózgów? Jak
w XXI wieku można dopuszczać do takich skrajnych ataków nienawiści na tak
ogromną skalę?
Oglądam Uwagę i jestem w coraz większym szoku.
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 22:41
      Ogląda, ogląda.
      Ale na komentarze proponowałabym jednakowoż zaczekać, az się program skończy?
      Teraz oglądamy, nie siedzimy przykompie ;-)
      • joladam3 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 22:54
        Jest kolejny blok reklamowy.jestem bliski zawału, nie wiem czy wyTRWAM do końca
        tego reportażu. Mam nadzieję,że któryś z prokuratorów wydał już nakaz
        aresztowania tego superprzestępcy XXI wieku!
      • dzika_rzeka Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 22:56
        Dzidka, to co zobaczyłam do tej pory wystarczy na naprawdę długi wywód. Obawiam
        się, że to co zostanie wyemitowane do końca programu, tylko dodatkowo podniesie
        mi ciśnienie.
        Uciekający przed dziennikarzami Giertych i reszta asów m.in z PiS'u - masakra.
        • cimoszenka Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:09
          I jak mało Tobie to w/g opinii nieprzytomnych ludzi radzieckich jesteś masonem.
          Człowiek uczy się całe życie. :) Pozdrawiam
        • joladam3 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:09
          i ten ze śląskim akcentem, świątobliwy, ze świętym krzyżykiem, w świętym
          miejscu, z najłagodniejszym określeniem " raus"...
          • dzika_rzeka Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:13
            Szok! Ta starsza, wytworna pani w kapeluszu - "wypier.." Oto prawdziwi katolicy
            tego kraju...Tylko dlaczego klasztor Jasnogórski firmuje ten teatr wściekłej
            nienawiści? Nie rozumiem.
            • cimoszenka Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:17
              Przepraszam, ale nie oceniaj kto jest prawdziwym katolikiem a kto Nim nie jest.
              Proszę weź pod uwagę, że są katolicy, którzy nie mają nic wspólnego z RRM.
              • dzika_rzeka Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:20
                To był oczywiście skrót myślowy - przepraszam za to - miałam na myśli, że
                właśnie tacy ludzie uważają się w Polsce za prawdziwych katolików.
            • wrocool Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:20
              Dla mnie to jest najwiekszy skandal III RP, ktorym powinni zajac sie politycy,
              a nie szukac poparcia u ojca dyrektora i bandy jego wyznawcow-to nie ma nic
              wspolnego z chrzescijanstwem! Wedlug mnie to jest jakas sekta i az dziw bierze,
              ze nikt nie moze sobie z nimi poradzic...
            • paczka111 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:21
              A wiecie, że słuchacze RM są np. święcie przekonani, że ani złotówka z Wielkiej
              Orkiestry nie trafia do szpitali i to wszystko co pokazują w innych telewizjach
              to nieprawda? Przeżyłam szok, jak pierwszy raz to usłyszałam. Tak się tam
              pierze mózgi
              • kamil00741 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 01:51
                Bo Owsiak to jest tak jak o. Rydzyk, najbardziej się obłowił na
                orkiestrze sam Owsiak. Do tego ta rada, co zatwierdza zakupy.
                Mówi się już, że kręcą się koło niej przedstawiciele firm
                dysrybuujących sprzęt medyczny, z tym wiążą się prowizje, zachęty
                finansowe. Coś w rodzaju wycieczek dla lekarzy przepisujących
                farmaceutyki.
                • titerlitury Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 09:47
                  To co piszesz jest nieprawdą. Procedura przetargowa w Fundacji Owsiaka jest
                  bardzo drobiazgowa i rygorystycznie przestrzegana. Gdyby tak były wydawane
                  pieniądze w Szpitalach, to cała akcja nie byłaby potrzebna. Nie powtarzaj
                  plotek złośliwych i zazdrosnych o sukces, tylko najpierw postaraj się o pewne
                  informacje.
          • cimoszenka Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:16
            A bo jemu się epoki pomyliły i myślał , że jest z wycieczką Wehrmachtu.
            • joladam3 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:22
              Odnoszę nieodparte wrażenie,że wszyscy,dosłownie wszyscy, boją się imperatora
              Rydzyka. Czy z Prawem i Sprawiedliwości, dopadnie tego przestępcę prawo i
              sprawiedliwość?!
              • donald_2005 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 01:12
                joladam3 napisał:

> Czy z Prawem i Sprawiedliwości, dopadnie tego przestępcę prawo i
                > sprawiedliwość?!

Najwcześniej za 4 lata, bo PIS-owcy to są ludzie Rydzyka. Ziobro jest stałym
                gościem w jego programach od wielu lat. W wyborach RM postawiło na PIS i
                KAczyńskich. Pora stracić złudzenia i się szykować do emigracji.
                • renatta1 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 11:48
                  A ja głupia nie wiedziałam o tym i głosowałam na PiS. Myslałam, ze
                  słowa "prawo " i "sprawiedliwość" naprawdę coś znaczą. W wyborach prezydenckich
                  juz tego błędu nie popełnię!
    • atemlos1 nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmiane! 02.10.05, 23:23
      słuchajcie, to była jedna wielka perfidna prowokacja TVNu!!!!

Od razu zaznaczam ze nie słucham, nigdy nie sluchalem i nie będę słuchać Radia
      Maryja ani BIZNESMENA Tadeusza. R.

Wiadomo ze kiedyś ks. Rydzyk poparł PiS i TVN specjalnie przed wyborami chciała
      nasyfić Kaczyńskiemu aby nie wygrał wyborów! To już okropne przegięcie! I ten
      motyw z Ziobro poprostu jestem w szoku jaka prowokacja! Specjalnie najpierw
      mówili o tym, że Rydzyk zbierał kasę dla solidarności, która gdzieś wsiąknęła a
      potem pokazali "zwolenników" czyli Ziobro! Dobrze że gość inteligentny nie wdał
      się w dyskusję z reporterką.

Dlaczego telewizja nie puści Nocnej Zmiany? Pokazałaby prawdę o Tusku!!!!

Telewizja powinna byc BEZSTRONNA. Licze na to, że nikt nie dał sie nabrać, PiS
      i Lech Kaczyński na 100% nie mają nic wspólnego z przekrętami sławnego księdza
      i uważam, że ktoś sie bał, dlatego wyemitowali program przed wyborami.

• dzika_rzeka Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 02.10.05, 23:28
        Rzeczywście data emicji dość niefortunna, ale czy zauważyłeś jak wszyscy
        posłowie bez wyjątku uciekali przed reporterami TVN? Miła pani posłanka z LPR
        wręcz uciekła się do rękoczynów. To jest głębsza sprawa niż tylko przedwyborcza
        gra - dlaczego wszyscy tak bardzo boją się Rydzyka? Jeden jedyny Wałęsa miał
        odwagę (fakt, że zrobił to w momencie jemu wygodnym) wyrazić głośny sprzeciw.
        Reszta boi się poruszania tego tematu jak przysłowiowy diabeł święconej wody.
      • wrocool Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 02.10.05, 23:31
        ale jakos PiS i kaczory nie mieli nic przeciwko gdy radio maryja poparlo ich w
        wyborach...ziobro tez sie tam udzielal przed wyborami...
        • dzika_rzeka Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 02.10.05, 23:33
          wrocool napisał:

> ale jakos PiS i kaczory nie mieli nic przeciwko gdy radio maryja poparlo ich
          w
          > wyborach...ziobro tez sie tam udzielal przed wyborami...

Wrocool - ja jestem przekonana, że gdyby Rydzyk nie poparł PiS to ten nie
          wygrałby wyborów, a to może tylko świadczyć o tym, jak wielką siłą "Ojciec
          Dyrektor" dysponuje. Zresztą, mieliśmy przykłady "lojalności" jego wyznawców w
          reportażu TVN.
          • wrocool Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 02.10.05, 23:45
            Zgadzam sie z Toba ze o zwyciestwie PiS-u w wyborach w duzej mierze
            zadecydowalo poparcie radia maryja-moj post byl odpowiedzia na post atemlos1
            ktory pisal ze pis nie ma nic wspolnego z radiem maryja...
        • atemlos1 Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 02.10.05, 23:55
          wrocool - kaczyński powiedział ze nie jest mu na rękę poparcie radia maryja,
          dał do zrozumienia w jakiejś debacie (zaraz po poparciu przed rydzyka) ze nie
          za bardzo mu to lezy i nie chce byc kojarzony.

Uważam że Ziobro jest doskonałym politykiem, którego pozostali krętacze mogą
          się bać, więc nawet jeśli by coś mówił w RM to czy jest iostotne? Czy wogóle
          PiS ma coś wspólnego z kretactwem sławnego bizmesmena Tadeusza R.?

Trzeba spojrzeć wstecz, Wałęsa & Co w tym Tusk pokazali jakimi sa patriotami.
          Ciekawe czemu Tusk dopiero teraz wzioł ślub kościelny, także przed wyborami by
          zyskać głosy katolików i sie im przypodobac. To również pewnego rodzaju
          manipulacja. Nie dajmy sie zwieść :(
      • donald_2005 To nie prowokacja tylko informowanie społeczeństwa 03.10.05, 01:14
        To bardzo dobrze że nam pokazano jacy naprawdę są ludzie z PIS-u. Sądzę że
        wielu obywatelom dopiero teraz otworzyły się oczy. Szkoda ze po wyborach
        parlamentarnych, ale jeszcze gorzej by było jakby po prezydenckich.
      • robiq Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 03.10.05, 11:06
        Nie wydaje mi sie zeby to byla prowokacja, o tym ze taki reportaz jest
        przygotowywany mowili juz ze dwa miesiace temu, a skoro go juz zrobili to
        przeciez musza go wyemitowac. To jest prywatna telewizja, ktora nie musi sie
        ogladac na to czy to jest dobdy czy zly moment. Penwie gdyby to bylo w
        telewizji publicznej, to juz by byla podniesiona wrzawa ze strony PIS.
        Reportaz obejrzalem i podobnie jak niektorzy, ciezko mi uwierzyc ze publicznie
        mozna glosic takie poglady. Nie zaprzecze, ze to radio jest ludziom potrzebne,
        ale nie jestem pewien czy w takim celu. Swoja droga to ciekawe dlaczego wszyscy
        zwiazani z Radiem Maryja, tak boja sie rozmawiac. Najlepszy byl posedl Ziobro,
        ktory najpierw ladnie ucalowal reporterke, byl gotow do rozmowy, a jak uslyszal
        temat, to zwial jakby sie oparzyl :)
        Po obejrzeniu reportazu, w nocy z ciekawosci wlaczylem sobie RM, nietrudno bylo
        sie domyslic o czym beda rozmawiac. Dzwonili sluchacze, pewnie tacy jak ci
        ktorzy chcieli przegonic ekipe tvn, no i oczywiscie "objezdzali" TVN.
        Twierdzili, ze w tv pokazali brednie, tylko jakos nikt nie omawial
        poszczegolnych materialow z reportazu. Tylko jedna pani na zarzut stawiany
        Rydzykowi, ze nie odwiedza rodziny, stwierdzila ze skoro jest ksiedzem to nie
        moze odwiedzac, bo zostajac kaplanem musi sie z tym liczyc. To sa dla mnie
        brednie, mam kolege ksiedza i on jakos potrafi znalezc czas na przyjechanie do
        rodzinnego miasta abu spotkac sie z rodzina, kolegami.
        Po obejrzeniu tego materialu nasunelo mi sie pytanie: skoro w RM wszystko jest
        przeprowadzane uczciwie to skad taka zmowa milczenia? Argumentacja prowadzacego
        nocny program w RM bylo to, ze nie chca udzielac wywiadow, bo ktos zaraz
        przekreci ich wypowiedzi.
      • niktwazny99 Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 03.10.05, 13:26
        atemlos1 napisała:

> słuchajcie, to była jedna wielka perfidna prowokacja TVNu!!!!
        >
        > Od razu zaznaczam ze nie słucham, nigdy nie sluchalem i nie będę słuchać Radia
        > Maryja ani BIZNESMENA Tadeusza. R.

Ja tez nie jestem fanem RM i TVTRWAM aczkolwiek kiedys, majac nadzieje na "Nocna
        Zmiane" wlaczylem TV TRWAM gdzie akurat byl emitowany "reportaż" o pracy ekipy
        TVNu przy w/w programie. Profesjonalizm ekipy powalil mnie, nomen omen, na
        kolana (scenariusz zostawiony na widoku w samochodzie) a rozmowy reporterow
        nagrane ukrytym mikrofonem byly the best. Nie wiem o co chodzi w grze
        TVN<=>Rydzyk, ale jedno jest pewne, zaden z w/w podmiotow nie jest w tej kwestii
        obietywny.

Pzdr.
        A.
        • pan-pin-gwin Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 03.10.05, 14:50
          No właśnie szkoda że nie wszyscy zobaczyli jaki z kolei film o TVNnie
          przygotowała telewizja Trwam.
          TRWAM już chyba kilka tygodni temu wyemitowała dokument o sposobach dzialania
          TVNu o ich metodach - wyrobili sie szybciej niż TVN ze swoim misternie
          przygotowywanym reportażem.
          Podczas gdy ekipa Uwagi kręciła się koło Rydzyka i robili film o nim , to już
          świetojebliwi dzienikaże TRWAM przeszli do kontrofenzywy i szybciutko pokazali
          jak to TVN zamierza ich gnębić. Porażające komentarze lektora w filmie
          dezawuowały stronniczość, i wybitną złośliwość dzinnikaży TVNu.
          Wyglądało to tak że do stojącej na chodniku przed Radiem Maryja kamery TVN
          podlatywał koleś z kamerą i "dorabiał ideologie" - ...o prosze popatrzec jak
          TVN węszy tutaj, jak szpiegiują RadioMaryja, TV Trwam i Najjaśniejszą Panienkę"
          Film rodem z wytwórni filmów propagandowych przy ul Chełmskiej - ciekawe czy
          ktoś ze starych dobrych reżyserów tej wytwórni nie trafil do Rydzyka.
          Film o Owsiaku był dokłanie w tym samym stylu, co w/w. i te filmy kronikowe z
          lat 60 o imperialistach amerykanskich.
          Materiały z filmu TV TRWAM nie mial absolutnie żadnej wartości merytorycznej,
          żadnych faktów, tylko takie neostalinistyczne komentarze "...TVN to telewizja
          komercyjna, zależna od zagranicznych pieniędzy , sterowana zzagranicy i nie
          narękę im żeby były wolne media - takie jak TV TRWAM i RAdio Maryja"
          Wielki "podpatrzony" "SCENARIUSZ" na tylnym siedzeniu samochodu - kartka
          zapisana notatkami - z kim sie skontaktować? co ustalic? co potwierdzić? - ależ
          kompromitacja TVNu - Nie ma co sie dziwic że dziennikaże kombinują jak koń pod
          góre że "knują" z ukrytymi kamerami i wydzwanianiem do najbardziej
          kontrowersyjnych osób mogących skompromitować O.Rydzyka - bo to defacto jedyne
          osoby które chcą rozmawiac o nim.
          Czemu Rydzyk sam przpelniony , wiara, miloscia, i Bogiem w sercu nie zamierza
          sie pofatygować i odpowiedziec na oskarzenia - tymbardziej ze sa nieprawdziwe?
      • marcin_25 Re: nędzna prowokacja, niech tvn pusci Nocna Zmia 03.10.05, 18:45
        moze i nie maja nic wspolnego z przekretami, ale zachowanie posla ziobro dobitnie pokazalo o co tak naprawde chodzilo pis-owi. ziobro ma w dupie cale to radyjo i rydzyka,ale mimo to wystepowal w radyju tylko po to aby zdobyc glosy bezmozgiego elektoratu w postaci moherowych beretow. ciekawy jestem, czy teraz po wygranych wyboracg, gdy rydzyk i cala ta jego ferajna jest mu nie potrzebna, bedzie czestym gosciem radyja.\
        niestety to jeszcze 4 lata zanim moje kochane sld wroci i moze w koncu rozprawi sie z tym ulem nienawisci i rasizmu.
        jest jeszcze nadzieja w platformije, ale zobaczymy na ile bedzie silna i lojalna wobec pis.
        najbardziej rozbawil mnie pan premier olszewski, totalna kompromitacja, taki obronca narodu polskiego i pierwsze slyszy zeby radyjo glosilo nienawisc.
        ja uwazam ze tvn czasami przegina z tymi niektorymi reportazami, ale to dopiero byl hicior na niedziele.bravo panowie!!!!
    • deltalima Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:24
      zdumiałem się gdy usłyszałem, że pieniądze z MOICH podatków są przekazywane w
      formie dotacji dla uczelni rydzyka! chcąc nie chcąc wszyscy płacimy rydzykowi...
    • uhu_an Re: o.Rydzyk - TVP1 02.10.05, 23:28
      pamietam jak niegdys byl nadawany progr. o Rydzyku na jedynce.wowczas dzien po
      emisji wybuchla wrzawa, ze jak TVP1 miala prawo puscic taki obrazoburczy
      dokument. nawet w sejmie rozgorzala dysusja na ten temat i o ile dobrze
      pamietam wiekszosc(poslow oraz publicznosc tel.) 'krzyknela', ze ow progr.to
      prowokacja i klamstwo.dodam jeszcze, ze tresc tamtego dokumentu byla taka sama.
    • jk Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:32
      taki sobie ten dokument, autorzy nie mogli się zdecydować, czy robią materiał o
      Rydzyku czy Radiu Maryja;
      w zasadzie niczego nowego się nie dowiedzieliśmy, chociaż było kilka niezłych
      fragmentów, jak te z Olkusza, gdy dawni sąsiedzi i bratanek mówią, że Rydzyka
      wyparł się rodziny i nie odwiedzia schorowanego brata

dobre był też ucieczki polityków sprzed kamer, niezła - jak zawsze ;) - Sobecka,
      sprint Giertycha, spontaniczny zwrot Ziobry oraz bełkot Olszewskiego
      mogli się jeszcze spytać Wasermanna i Jarka Kaczyńskiego, swego czasu ta dwójka
      (plus Ziobro) spędzlili kilka godzin przed kamerami we Trwam, więc pewnie co
      nieco wiedzą :)

wileki minus filmu to sugestia, że szkołka Rydzyka dostaje jakąś _specjalną_
      forsę z MENiS, a przecież każda prywatna uczelnia dostaję pulę pieniędzy na
      stypendia socjalne dla swoich studentów - o tym widać autorzy zapomnieli
      • lufer23 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:49
        A ja dla chwili oddechu po programie znalazłem to
        shog.pl/znajdz_roznice/
      • ramelov Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 02.10.05, 23:49
        Jasne, że nie dowiedzielismy się wielu nowych rzeczy. Tylko że to co powszechnie
        wiadomo niewielu ludzi ma odwagę powiedzieć publicznie.
        W każdym normalnym kraju takie radio byłoby dokładnie skontrolowane a Rydzyk
        siedziałby w pierdlu za różnego typu oszustwa finansowe (tak jak na przykład
        postąpiono z przywódcą sekty Moona w USA - facet odsiedział rok czy dwa lata w
        więzieniu za oszustwa podatkowe). Dodatkowo od wielu lat wiadomo, że facet
        działający w łonie polskiego kościoła katolickiego głosi hasła ksenofobiczne i
        szerzy nienawiść. Większości przedstawicieli hierarchii kościelnej to nie rusza,
        a pewna jej część temu sprzyja.
        Najbardziej uderzające jest jak wielu ludzi panicznie boi się wypowiadać się na
        temat Rydzyka i Radia Maryja. To przypomina sytuację, gdy kręci się film
        dokumentalny o mafii. Czy to jest normalne zachowanie wobec instytucji religijnej?
        Rydzyk jest po prostu gościem zachłannym na dobra materialne, który pod
        płaszczykiem religii bezwględnie "goli" dewotki i bigotów zagubionych w nowej
        rzeczywistości. Czyni to przy pomocy ekipy różnych pseudoautorytetów moralnych -
        najczęściej apologetów ustroju komunistycznego za czasów PRL-u dzisiaj
        wystawiajacych cenzurki działaczom opozycji niepodległościowej. A wszystko to
        dzieje się przy cichej akceptacji KK w Polsce.
        • jerry111 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 00:13
          Kto wie kiedy bedzie powtórka???
        • feminasapiens Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 08:26
          Przecież ten program nie pokazał żadnych konkretów, totalna manipulacja.

A można było puścić przykładowe nagrania rozmów telefonicznych z anteny RM
          (które masowo krążą po necie) żeby pokazać jakie poglądy reprezentuje wielebny
          ojciec dyrektor. Ale jak widać - nie o poglądy tu chodziło. Rzeczywiście,
          skupiono się na politykach, nabieram przekonania że istotnie ten program miał
          być narzędziem przedwyborczej propagandy.

Ale nie to mnie rozśmieszyło najbardziej.
          Oto wierny słuchacz Radia Maryja ofiarowuje 100.000 zł ze swoich życiowych
          oszczędności na rzecz rozgłośni, ale za jakiś czas gdy sam potrzebuje pomocy
          zwraca się o zwrot/zapomogę(?) - na co gościu liczył? Najpierw dał a potem chce
          z powrotem? Te jego pieniądze dawno się rozeszły. Rozgłośnia nie jest
          instytucją charytatywną. To nie grupa wsparcia, tylko sekta. Guru, zaślepieni
          członkowie, którym wtłacza się do głowy propagandową papkę.
          To straszne, że władze kościelne nie potrafią tego ukrócić.
          A jeśli chodzi o sprawy finansowe to podejrzewam, że w papierach wszystko gra.
          Nie ma zakazu prowadzenia działalności gospodarczej przez księdza. A jak jest
          obrotny i sobie radzi to co z tego? Ano to z tego że zawsze znajdzie się
          zawistny sąsiad/krewny, tak jak ten, który miał pretensje że Rydzyk przywiózł
          piękne organy i nie chciał mu ich dać. A dlaczego miałby mu dawać, przywiózł je
          dla siebie.

Jak ludzie dają sobie w wyniku prania mózgu wyciągać ostatnie oszczędności no
          to trudno, nic na to nie poradzimy - to ich wybór. Niech sobie ojciec dyrektor
          gromadzi majątek, każdy z nas robi to na co dzień.
          Ja skupiłabym się na skandalicznych treściach, które O.D. serwuje poprzez swoją
          rozgłośnię.
          • donald_2005 Bardzo dziękujemy TVN-owi za ciekawy materiał 03.10.05, 09:08
            feminasapiens napisała:

> Przecież ten program nie pokazał żadnych konkretów, totalna manipulacja.
            >

A dla mnie tam były same konkrety, a manipulacja to odchodzi w RM.

> A jeśli chodzi o sprawy finansowe to podejrzewam, że w papierach wszystko
            gra.

Jak może wszystko grać jak tych papierów nie ma, nie składają ich jaki inne
            media, pieniądze-dochody nie są ewidencjonowane, a datki znikają jak
            kosztowności tej Amerykanki?
            • brygida111 Re: Bardzo dziękujemy TVN-owi za ciekawy materiał 03.10.05, 10:09
              O.Rydzyk założył sektę !!!!! ma swoich wysłanników, wiernych. A wątpię czy oni
              należa do katolików. Jak mozna być tak agresywnym w stosunku do ludzi.
              Nie uważam żeby to była manipulacja, było o politykach, bo najwyraźniej cały
              rząd jest opłacany przez rydzyka!!! Ale też były rozmowy ludzi z radiem i jaki
              słowa tam padały, ksiądz który używa takich słów, głosi taki poglądy to jest
              zgroza!!!!!
              A dlaczego władze nic nie robią, Rydzyk rządzi sie swoim prawem, czyżby nie
              było na niego paragrafu. Czy sądy prokuratra boją się wiernych o. Rydzyka??
              Po niektórych wypowiedziach katolików można sądzić że tak, że sa to ludzie
              opętani!!!!
              Czy Biblia głosi antysemickie poglady, może oni mają swoją biblie??
              • ursula12 Re: Bardzo dziękujemy TVN-owi za ciekawy materiał 03.10.05, 11:20
                Nie oglądałam od początku... Ciekawa jestem, jak radiomaryjowcy potraktują tę
                dzienniekarkę, która "sprzeniewierzyła się" i w TVN osmieliła się opowiadać o
                zwyczajach panujących w radiu...;P
                Nigdy nie zapomne, jak kiedyś słuchałam (dla jaj oczywiście:>) audycji na temat
                Harrego Pottera. Niezły ubaw:D Najlepsze było to, że jeden prowadzący
                powiedział cos w tym stylu, że jak były Gwiezdne wojny, to nikt tego filmu o
                szatana nie posądzał ... No a drugi ksiądz powiedział, że jednak nieeee, to
                nieprawdza, bo przeciez Star wars to też film szatański. Tamtem po chwili
                przyznal mu rację;))) Nooo, nawet tego faktu nie ustalili przed audycją:D
                • glonojad19 Re: Bardzo dziękujemy TVN-owi za ciekawy materiał 03.10.05, 12:24
                  nie no...chyba najgorsza w tym wszystkim jest ta jego szkoła
                  dziennikarska...Moja znajoma była tam ze dwa lata temu tam na jakiejś
                  konferencji poświęconej wolnosci w mediach i sztuce - Boże jedyny!!!co ta
                  kobieta opowiadała to rece i nogi opadaja - ogłupiali studenci w okularach-
                  musztardówkach wysluchujacy zaplutego Wolniewicza wrzeszczącego o tym, że
                  Nieznalska to rozwydrzone dziewuszydło...Czy to ma cokolwiek z nauką
                  wspólnego?????
          • marcin_25 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 18:50
            bardzo dobrze ze pokazano politykow, politykow ktorzy beda nami rzadic.
            pokazano ich prawdziwe twarze, zaklamanie i tchorzostwo posla ziobro, giertycha konia, olszewskiego zdziwionego misia i sobeckiej wscieklej dewotki. i tacy ludzie dostali sie do sejmu!!!
    • doktor_kidler Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 12:04
      Wielu nowych rzeczy mozna było się z tego dokumentu dowiedzieć... Ale nie można
      powiedzieć, ze ten reportaż był obiektywny, jak twierdzą realizatorzy. My
      wszyscy wiemy, jaki naprawdę jest Rydzyk, jak naciąga ludzi i żeruje na ich
      religijnych uczuciach. Ale przecież ten człowiek ma za sobą całe rzesze ludzi i
      w jakiś sposób potrafił ich do siebie przekonać... Czym on tak naprawde
      przyciąga do siebie tych wszystkich słuchaczy? Za coś go ci wszyscy ludzie
      kochają - i tego mi brakowało w tym filmie: pokazano tylko i wyłącznie ciemną
      stronę Radia Maryja. Obiektywizmem tego nie można nazwać.
      • titerlitury Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 12:07
        Nie mam watpliwości, ze był to obiektywizm bardzo w stylu "Uwagi" - czyli
        postawiono teze, która następnie była udowadniana. Ale zastanawia mnie czy ta
        jasna strona wogóle istnieje? Obawiam się, ze nie. RM to takie 'pay to pray',
        sekta, która gra na najpodlejszych ludzkich instynktach. Dziwi mnie ciche
        przyzwolenie, z jakim spotyka się w kregacjh władzy świeckiej i kościelnej - to
        jest najwieksza zagadka jak dla mnie...
    • histeryx a może tak dodatek z filmem do gazety ? sobotniej 03.10.05, 12:18
    • net_friend Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 12:44
      "Mlodziez jest jak plastelina - można ją wspaniale formować, jak się chce".

Wg mnie najgrozniejszy tekst z tego programu autorstwa Rydzyka. Wnioski niech
      każdy wyciągnie sam.
      • anmanika Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 13:03
        Reportaż był taki jak każdy widział, ale mimo jego mankamentów uswiadomił być
        może pare osób jak groźną sektą jest rodzina RM oraz ich przywódca Rydzyk.
        Hitler też zaczynał małymi kroczkami i tymi samymi metodami: "My kontra świat"
        • amy4 Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 13:31
          nie wiem czy emisja tego filmu cokolwiek pomoże. i tak gnojowi nikt nic nie
          zrobi;( a RRM zewrze szeregi w odpowiedzi na szatańskie prowokacje blużnierców
          z tvn-u. jak za rządów sld nikt nie ośmielił sie zrobić z tym porządku, to
          teraz jak rządzą pisowcy - cześci goście anteny OD - facet będzie nietykalny. i
          dalej będzie rozbudowywać swoje państwo w państwie. tak sobie myślę, że kościół
          nic z tym nie robi, bo się boi czegoś na kształt schizmy. a scena jak
          rozjuszeni pielgrzymi rzucali mięsem w dziennikarzy, jednocześnie modląc się do
          świętej panienki była niezła he, he.
          • kw55 A GENERAŁ GŁÓDŹ ODZNACZONY PRZEZ PREZYDENTA 03.10.05, 14:45
            twierdzi że to taka sama telewizja jak każda inna (sic !) Otóz nie panie
            generale, nie taka sama, bo siejąca nienawiść. Czyżby generałowi to nie
            przeszkadzało ? Kto jest dla generała większym autorytetem oszołom Rydzyk, czy
            JP II, który uczył dobroci, tolerancji ? Czyżby generał też się bał ? A więc co
            to za generał !!!!
    • redudek Re: o.Rydzyk - TVN Uwaga 03.10.05, 17:18
      Właśnie tacy utrzymuja się z naiwnosci innych ludzi,bo ludzie wysyłają duże
      pieniądze im.Mam takiego kogoś w rodzinie kto jest tak zaślepiony księdzem
      Rydzykiem i radiem Maryja że żadne argumenty nie trafiają do niego,wysyła
      pieniądze ,potem odlicza od podatku.A ksiądz się urządza,nierozumiem ludzkiej
      naiwności-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka