Dodaj do ulubionych

Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również

15.10.05, 12:57
Ogladałem dzisiaj poranny program TVN z tym panem oraz Magdą Mołek. Tematem
była moda i ciuchy. W trakcie rozmowy rozmowy z gościem programu
Olivier "ZBARANIAŁ". Dowiedział sie od zaproszonego goscia, że przecietny
Polak wydaje rocznie na ciuch "tylko 600 złotych!!!". Ta wiadomosć zszokowała
prowadzacego. Nie wiedział co powiedzieć. Zatkało go. Potem wpadł w histerię
porażony tą informacją. Zaczał cos biadolić nad tym, jak to nasze biedne
ulice przez to wyglądaja, ze taka szarzyzna, taka beznadzieja itp. Az musiała
go uspokajać jego kolezanka z pracy. Myślałem, że człowiek zaraz wyskoczy
przez okno z tego powodu. Dramat. No tak Panie Olivierze (strasznie
pretensjonalne imię) Janiaku (ale nazwisko tłumaczy to pańskie imię), jakby
Pan nie wiedział to zyjemy w kraju, w którym spora część obywateli nie ma
pieniedzy na jedzenie dla dzieci a co tu dopiero mówić o szmatach. Wiem ze
dla pana ciuchy to najwazniejsza rzecz na swiecie, bo widuję pana często, ale
takie zachowanie na antenie to absolutny brak taktu i szacunku dla ludzi
którzy byc może pana ogladaja i własnie wydaja te 600 złotych na ciuchy.
Wydaja tylko 600 złotych bo nie stać ich na nic innego a nie dlatego, że sa
flejami.
Powiem szczerze ja również "zbaraniałem". Tak próżnego faceta to jeszcze
nigdy nie spotkałem i penie długo nie spotkam, bo pana to nikt nie przebije.
Najgorsze jest to, że jeszcze długo bedziemy musieli mówić sobie "CZEŚĆ".

PS. Czas zmienic Hondę na cos lepszego. Taki samochód do pana nie pasuje.
Niech pan kupi sobie coś tak pretensjonalnego, co by dorównywało pańskiemu
ego oraz "OLIVIEROWI".
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 13:08
      a czego oczekiwiac od :-
      pkt.1 modela
      pkt.2 człowieczka któryma ma na imie , bodajże Rafał , a Oliwier sobie przybrał
      bo tak jest bardziej "magnetycznie"
      pkt. 3 - ma w głowie grzechotkę ?????
      • gweeny Re: Piotrek Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 14:41
        "Olivier Janiak: Olivier to moje drugie imię. Na pierwsze mam Piotr. Na
        znalazła w dowodzie moje drugie imię, wszyscy zaczęli do mnie tak mówić, no i
        się przyjęło. Dziś Piotr mówi do mnie tylko moja babcia." - czyli to nie
        biedaczka wina... ;)

swoją drogą ciekawa rozmowa rozmowy.onet.pl/artykul.html?
        ITEM=1129024&OS=57614
        • mozambique Re: Piotrek Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 14:56
          jasne, bo oczywistą rzeczą jest ze furt cała rodzina z rodzicami i babciami na
          czedle do syneczka zwraca sie drugim imieniem , zmaist pierwszym. To przecież
          powszechne , no nie ?
          • gweeny Re: Piotrek Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 15:04
            no pewnie, pierwsze jest od tego żeby w dowodzie widniało :P
    • dr.verte Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 13:08
      > Najgorsze jest to, że jeszcze długo bedziemy musieli mówić sobie "CZEŚĆ".

Musieli?A kto cie zmusza hipokryto?Co walter cie wy..bie w rzyć jak mu nie
      powiesz 'cześć'?Jak tak ci się nie podoba to mu wygarnij.W czym problem?
      • antycenzor Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 13:19
        Widzisz z powodu takiego "pustaka" jakim jest Olivier nie mam zamiaru
        ryzykowac. Nie chce mieć opinii warchoła. A forum do tego jest lepsze, bo kazdy
        sie o tym dowie. Wszyscy je czytają.
      • forresty Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 13:22
        buhahaha.... czegóż tu chcieć od nazwiska. tradycyjne chłopskie nazwisko z
        pogranicza Ukrainy. A Olivier? A co ? Chłopu nie można? Mnie tam rozwaliła dziś
        Madzia Molek gaworząca o boksie. Boże - aż mi szkoda jej oglądać będzie
        wieczorem jak będzie musiała komentować to mordobicie. Delikatna lala z warsawki
        będzie zachwycać się sierpami na szczękę i hakami na klatę. Pewnie z zachwytem
        piśnie jak który na dechy poleci z okrwawioną mordką.Czekam na ten show z
        niecierpliwością.
        Jak taką parę mozna zatrudnić do anaonsowania boksu?! Jakiś mydłek z brylantyną
        we włosach i laska z kategorii bułkę przez bibułkę... No madzia w sumie
        pasowałaby jako girl wchodząca na ring między rundami. A Janiak robiący za Buffera?
        • mozambique Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 13:25
          hi . hi . lala z warszawki rodem z legnicy , he he
        • invicta1 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 17.10.05, 14:09
          żeby łazić po ringu z numerem trzeba mieć cycki a nie zapadnieta klate-nie
          nadaje sie suchotnica
    • kubissimo Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 13:14
      hehe
      ja pamietam jak kiedys Edyta Gorniak tlumaczyla, ze nie moze miec dziecka, bo
      jej na to nie stac. bo wyprawka dla noworodka to kilka tysiecy, a ona nie ma
      pieniedzy. ehhh
      • antycenzor Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 14:09
        Tez to pamiętam. Ale pamiętam, ze jednoczesnie w tym czasie kupiła sobie
        kryształowe lustro.
        • antycenzor Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 14:09
          za 12 tys złotych.
    • www.pkb.nrd Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 13:28
      Ten koles mja siano zamiast mózgu. "Biedne ulice", które szpecą jacyś tam
      biedni ludzie.
      • antycenzor Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 13:31
        Dla niego jest to istotny problem.
    • benek44 jak się ma takie imię oraz nazwisko.... 15.10.05, 13:55
      to sie powinno trochę spuścić z tonu, aby nie byc smiesznym.
      • antycenzor Re: jak się ma takie imię oraz nazwisko.... 15.10.05, 14:08
        albo "głupkiem wiejskim".
        • anaila Re: jak się ma takie imię oraz nazwisko.... 15.10.05, 14:20
          że też w ogóle oglądacie tego debila i o takim pustaku dyskutujecie!
          poszlibyście sobie na piwo! (wyłączywszy uprzednio telewizor)
          • antycenzor Re: jak się ma takie imię oraz nazwisko.... 15.10.05, 14:24
            od razu tak z rana? Kurcze ile mozna? Ostatnie wychyliłem 3 nad ranem.
          • sqz1 Re: jak się ma takie imię oraz nazwisko.... 15.10.05, 14:30
            Moim zdaniem niesłusznie czepiacie się pana Oliviera. Chłopaczyna złapał Pana
            Boga za nogi. Pomimo kiszonki zamiast mózgu udało mu się zrobić karierę.
            Problemem są natomiast ci, którzy wypromowali tę ciocię i ci, którzy się nią
            zachwycają. No ale cóż: dawniej splendory spływały na osoby z arystokratycznym
            nazwiskiem. Z braku takowych muszą nam wystarczyć osoby z arystokratycznym
            imieniem ;-)
    • deklamator Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 15:52
      Jestescie zalosnymi zazdrosnikami. Olivier jest przystojny i inteligentny,
      odnosi sukcesy nie tylko w Polsce, ale i za granica. Zzera was
      drobnomieszczanska zawisc. Ja tez nie rozumiem dlaczego wolicie chodzic w
      szmatach za 600 zl zamist kupic sobie porzadne ubranie. Przeciez kazdy normalny
      czlowiek, ktory skonczyl chocby podstawowke bez problemu zarobi minimum
      kilkanascie tysiecy zlotych. Nie wiem jakim trzeba byc leniem, zeby nie
      starczalo na jedzenie.
      Przestancie tworzyc takie glupie watki, zapanujcie nad swoja nienawiscia, nawet
      jesli jestescie leniwi, brzydcy i sfrustrowani.
      Wiecej zyczliwosci:)
      • kubissimo Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 16:52
        hehehe
        dobre :D
      • gweeny Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 17:27
        w poniedziałek pójdę zmienić sobie imię na Oliviera, może to mi pomoże w
        karierze.... :)
        • babunowa Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 19:36
          No mnie też dziwi fakt,że Polacy wydają średnio po 600 zł na osobę rocznie na
          ciuchy,bo jak chodzę po sklepach i widzę kolejki do kasy i to ile się przy tej
          kasie zostawia,to może to zaskoczyć.Są to popularne sklepy typu H&m.Jednak
          zawsze biorę pod uwagę przy takich statystykach,iż jest to średnia,która
          obejmuja procent osób,które wcale nie kupują ubrań,jak i procent osób, ktore
          wydają na to rocznie kilkaset tysięcy.Tym bardziej mogło to zaskoczyć tego
          Pana,który ubiera się u Boss'a,gdyż tyle by tam zapłacił za krawat podczas
          jednej wizyty.
          A co do szarości na ulicach,to podobno Polki mimo swej ubogiej zazwyczaj
          garderoby,są jednymi z najbardziej elegancko ubranymi kobietami w Europie.Tak
          słyszałam od obcokrajowców,o tym czytałam w różnych artykułach.Moim skromnym
          zdaniem-niech każdy ubiera się według własnych upodobań i zasobności
          potrfela,byle czysto i wtedy już będzie bardzo okey na naszych ulicach:)Bardzo
          dobra jest zasada 'żyj i daj żyć innym'.
          • kubissimo Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 20:01
            krawat od Bossa za 600???
            to chyba jakas straszna wyprzedaz ;)
            • babunowa Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 22:08
              Radzę się kiedyś przełamać i wstąpić do salonu Boss'a.Bo jak na razie chyba nie
              miałeś do czynienia z krawatami tej marki.
              Dla lepszej orientacji w cenach tego typu dodatków,proszę link:
              www.eluxury.com/browse/product_assortment.jhtml?SectionID=7000&CategoryID=7186&SubCategoryID=7187&ClassificationID=7188
              • kubissimo Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 17.10.05, 12:42
                radze sie kiedys przelamac i zastanowic nad znaczeniem znaczka ";)"
                • butters77 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 21.10.05, 12:10
                  ;)))))
          • rumburakk1 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 21:11
            >A co do szarości na ulicach,to podobno Polki mimo swej ubogiej zazwyczaj
            garderoby,są jednymi z najbardziej elegancko ubranymi kobietami w Europie<

Sorry, od kogo to usłyszałaś? Jeśli od Niemca czy Amerykanina to nic dziwnego bo
            akurat w tych krajach to panie ubierają co najmniej przeciętnie. A Polki są
            przeciętne również zarówno jak chodzi o ubiór i urodę. Ta rzekoma uroda Polek
            to postpeerlowski mit kiedy to kobiety były dobrem narodowym tego zabidzonego do
            tej pory kraju. Po części zostało tak do dziś . Wystarczy wyjść na ulicę aby
            przekonać się że jest bardzo srednio. Trzeba sobie pojechać do brazylii albo
            jeszce lepiej do Argentyny. Tam rzeczywiście można popaść w komleksy, tyle że
            tam panie z reguly nie mają funduszy na modne ciuszki i frykasy. natomiast są o
            wiele sympatyczniejsze od Polek i w ogóle Europejek.
            W dobie łaczenia się kultur, kedy ulice Paryża czy Londynu wypełnione są
            pieknymi mulatkami, hinduskami i właściwie paniami z całego świata to mówienie
            że w Anglii to bee a w Polsce to acch jest po prostu niedorzecznością.
            • mozambique Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 11:31
              oj ruburak, daleko jestes z niusami , daleko

toć nie wiesz oczywiscie ze Brazylijki czy Argentynki na ciuszki nie wydają
              bo :
              - po primo - na plazy ciuszków sie nie nosi, inwestuje sie w nowe bikini
              - po secundo , ze względu na primo - pieniadze oszczedzają na siedemnastą
              operacje plastyczną. Cała Ameryka Południowa pochłania 90% swiatowej producji
              silikonowych implantów piersi, pośladków , penisów, podbródków , kości
              policzkowcyh , liposukcji, botoxu i innych tego typu bajerów. Zapisy przyjmuą
              na 3 kwartały naprzód. Dziewczynki zaczynają sie poprawiać w wieku 12-13 lat.To
              jest ta naturalna , olśniewająca uroda, którą sie zachwycasz .
              - po tertio- Ameryka POłudniowa łatwym seksem stoi, to dlatego sie do ciebie
              usmiechają te sliczne czekoladki, blady europejczyku z twardym.... portfelem
            • xtrin Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 13:53
              > Trzeba sobie pojechać do brazylii albo jeszce lepiej do Argentyny.
              > ulice Paryża czy Londynu wypełnione są
              > pieknymi mulatkami, hinduskami i właściwie paniami z całego świata

I tu dochodzimy do senda sprawy :). Większość (zarówno mężczyzn jak i kobiet)
              pociąga uroda egzotyczna, niespotykana na codzień. Stąd dla Słowianina piękne
              będą te ciemnowłose Brazylijki, smagłe mulatki czy orientalne hinduski, a
              lokalne blondynki i szatynki o jasnych cerach i oczach zdają się być takie
              zwyczajne. A przyjedzie ktoś, kto tamte cuda ma na codzień i ta nasza słowiańska
              uroda zda się mu cudownie egzotyczna. Tutaj ciężko więc oceniać obiektywnie.
              Obiektywnie można ocenić staranność ubioru (tu jak sądzę mieścimy się w
              okolicach średniej), naturalność (tutaj napewno przodujemy) czy ilość uśmiechu
              na codzień (z tym u nas raczej średnio).
            • baba67 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 14:30

Ja osobiscie slyszalam to od kilku Ozonow (Australijcow) niezaleznie od siebie
              bedacych w Polsce.Slyszalam to rowniez od Angielki.W ogole nie wspomne o
              wlasnych wrazeniach.Faktem jest jednak, ze w Amsterdamie widzialam wielu
              naprawde eleganckich ludzi, no ale bylam krotko, jako turystka, moze pwrazenia
              nie byly adekwatne.
            • krawat.xl Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 19:47
              A Polki są
              > przeciętne również zarówno jak chodzi o ubiór i urodę. Ta rzekoma uroda Polek
              > to postpeerlowski mit kiedy to kobiety były dobrem narodowym tego zabidzonego
              d
              > o
              > tej pory kraju.
              Ruburakk - podzielam dokladnie twoje zdanie i mysle ze trzeba by pogrzebac ten
              mit, popsute zeby, wlosy spalone trwala etc. szok estetyczny z np. londynskiej
              ulicy nie pozostawiaja watpliwosci co do kraju pochodzenia wlascicielki
              powyzszych "dobr"!
          • rotkaeppchen1 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 10:10
            Wlasnie, tez slyszalam. Poza tym wcale nie trzeba wydawac kupy kasy zeby sie
            ladnie i modnie uberac. "Za dawnych czasow", kiedy obecne 40-latki byly
            mlodzieza, same sobie szyly, farbowaly i przerabialy ciuchy, bo nie bylo
            mozliwosci kupienia niczego fajnego w sklepach. I wcale nie oznacza to, ze
            chodzily obdarte i w czerni. Nie raz przechodze obok sklepow z droga, firmowa
            odzieza, i powiem szczerze, niektorych rzeczy bym nie wlozyla, nawet gdyby mi
            za darmo dali:-)
      • xtrin Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 19:29
        > jesli jestescie leniwi, brzydcy i sfrustrowani.
        > Wiecej zyczliwosci:)

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • sqz1 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 20:27
          Czekam na nową gwiazdę TVN : Michele-Angelo Piździuch
      • bucefalka Re: Od kiedy on jest normalny ? hmm hmm hmm 19.10.05, 10:47
        Dla mnie to nie jest osoba określonej płci.
    • almahler Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 15.10.05, 20:26
      a kto tyo jest? sorry. ale na serio nie mam pojecia o czym mowicie. z tego co
      wynika z postow, to straszny bufon, pozer, snob i zakopmpleksiony dupek. Ale
      KTO TO JEST?????
      • ronron Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 00:36
        "a kto tyo jest? sorry. ale na serio nie mam pojecia o czym mowicie. z tego co
        wynika z postow, to straszny bufon, pozer, snob i zakopmpleksiony dupek. Ale
        KTO TO JEST?????" - taka jedna pi...

• michal_82 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 00:52
        Skoro był wczoraj, to dziś chyba też będzie na ekranie.
        TVN godz. 8:30 Przekonasz się sama kto to.
      • xtrin Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 14:01
        No to jest świetne pytanie. To taki telewizyjny... prezenter (?), wciskany przez
        TVN gdzie popadnie. Przystojne toto średnio, typ urody raczej przypadający do
        gustu homoseksualistom a nie kobietom, taki "metroseksualny". Ma wyjątkowo
        denerwujący tembr głosu i inteligencją (przynajmniej na ekranie) nie grzeszy, aż
        prosiłoby się napisać, że w główce tej ponoć ślicznej to ma siano.
        W tv zajmuje się tematyką mody, wydarzeń towarzyskich, plotek i ploteczek i
        ogólnie wszystkiego co snobistyczne w najgorszym tego słowa znaczeniu i niestety
        wychodzi na to, że to są jego prawdziwe (i jedyne) zainteresowania.
    • nutria1301 I nie Oliwer tylko Piotrek:)) 15.10.05, 21:25
      Bo własnie tak ma na imie pan Janiak
    • 8macek Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 10:45
      przede wszystkim programy,w których prowadzącymi są
      janiaki,śmaniaki,mołki,wołki i inne tego typu badziewia przeznaczone są dla
      widzów inteligentnych inaczej,dlatego też poziom intelektualny prowadzących
      musi być taki sam jak u widzów,dla których takie płaskie programy są
      przeznaczone.

• alicia83 dd tvn ok,Janiak do domu... 16.10.05, 10:59
        mi sama idea programu bardzo się podoba,to dobry rodzaj telewizji na weekendowy poranek,lekka rozrywka na rozbudzenie,przerywniki informacyjne tvn24.jest ok.to taka bardziej show-businessowa wersja kawy czy herbaty,choc i ten progrma przeszedł metamorfozę ostatnio.to Janiak jest nie do strawienia,narcyz,laluś,wybujałe ego,az niedobrze się robi.obnosi sie ze swoja kasa,traktujac protekcjonalnie ubozszych od siebie,zenujace.
      • kubissimo Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 12:45
        to chyba taka telewizyjna wersja GLAMOUR :/
        • baba67 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 14:34
          Ale trzeba przyznac Janiakowi, ze tanczyc sie nauczyl niezle.
          Zeby sie tak tylko do tego ograniczyl, bylby moim faworytem ;-)
          • dr_sowa Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 15:38
            Czy Olivier puszcza śmierdzące bąki?
            Jeśli tak to on z "pop gawiedzi" jest, jeśli zaś woni przyjemnej to pan jest i
            basta!
            Pierdyka prawdę ci powie.
            • babunowa Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 22:04
              A tak dla jego 'fanów' dodam jeszcze,że ten Pan skończył prawo na UW.
              • doktor_kidler Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 22:11
                Jak widać, świetnie realizuje sie w swoim zawodzie...
              • 8macek Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 17.10.05, 08:17
                jesLi faktycznie UKOŃCZYŁ prawo to widocznie jest za głupi aby być dobrym
                prawnikiem...
                I TO "FSZYSKO" NA TEN TEMAT
    • setorika Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 16.10.05, 23:07
      "Dowiedział sie od zaproszonego goscia, że przecietny
      Polak wydaje rocznie na ciuch "tylko 600 złotych!!!". Ta wiadomosć zszokowała
      prowadzacego. Nie wiedział co powiedzieć. Zatkało go. Potem wpadł w histerię
      porażony tą informacją. Zaczał cos biadolić nad tym, jak to nasze biedne
      ulice przez to wyglądaja, ze taka szarzyzna, taka beznadzieja itp. "

To jakieś zaprzeczenie samo w sobie. W programie z targetem:
      -powyżej 100.000 mieszkańców
      -dobrze zarabiający (powyżej średniej krajowej)
      -dobrze wykształconych

nie powinno się dyskutować o tak prozaicznym temacie jak "przeciętny polak"

bożesz jak mnie bawią te wymysły marktingowe z "targetem", reklamy w
      "luksusowych magazynach" drogich perfum, aut, ciuchów, kremów do twarzy za 10000
      zł, itp., itd., a prawda jest taka, że liczy się sprzedaż nakładu. A największą
      sprzedaż robi "przeciętny polak" bo "target" to zaledwie procent w tym tłumie
      gawiedzi spragnionej namiastki lepszego życia.
      I tylko ciekawe, kto kogo oszukuje :) ??
      • baba67 Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 17.10.05, 07:46
        O,O cos takiego chodzilo mi po glowie od dawna, tylko nie umialam tego ujac w
        slowa...
        Ponadto znam kilkoro ludzi o ktorych mozna powiedziec, ze sa zamozni (dochod
        gdzies 7-8 tys na glowe miesiecznie na pewno-mowie o zamoznych, nie bogatych),
        ale nie zauwazylam, zeby wydawali jakies wielkie sumy na ciuchy- kupujac w
        drogich sklepach- no krawat, torebka niezbyt czesto, dzieci tez donaszaja po
        sobie a kupuja w srednich sklepach, buszuja po lumpeksach, bo tam swietne ciuchy
        mozna trafic.
        Moze dlatego, ze ci ludzie traktuja pieniadze w zdrowy sposob, a na swoj status
        sami zapracowali i nie zawsze bylo tam bogato.Duzo natomiast oszczedzaja,
        inwestuja .
    • niemodna Dzis w Fakcie jest o Piotrze!!!!!! 17.10.05, 10:59
      i dokładnie ten sam 'problem' o którym tu jest mowa:)))moze dziennikarze tez
      czytają to forum:))))
      • kubissimo Re: Dzis w Fakcie jest o Piotrze!!!!!! 17.10.05, 12:44
        swoja droga ladnie mu dowalili :)
    • invicta1 niech zmieni na Forda 17.10.05, 14:07
      tylko buracka morda pasuje do Forda-czyli jak znalazł
    • hulagula1 Re: Łazienka 18.10.05, 14:30
      Bidniutka, zbaranieć można

bi.gazeta.pl/im/2/2673/z2673482G.jpg
      a poza tym ten facet najczęściej nosi nie swoje ubrania, a jak kupuje to spady
      po pokazie :)

woskowy O.

• hulagula1 Re: Łazienka - oczywiście jego!!! 18.10.05, 14:34
        Uściślam.

A z szukaniem tematów artykułów na forach spotykam się nie pierwszy raz!
      • gianni_vonsacze Re: Łazienka 18.10.05, 14:38
        o co chodzi z tą łazienką?? bo to jest fotka z zeszłorocznego umeru CZTERECH
        KĄTÓW - znaczyłoby to, że tamta 'przystań dla singla' to był kwadrat Oliviera
        J.???
        • kubissimo Re: Łazienka 18.10.05, 14:45
          Gianni?
          bry :)
        • hulagula1 Re: Łazienka 18.10.05, 14:47
          Tak.

Widziałam ją jeszcze gdzieś jako portret wnętrza Oliviera Janiaka. Poszukam.
          • gianni_vonsacze Re: Łazienka 18.10.05, 14:51
            tu jest całość:
            dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57641,2339349.html
            zastanawiałem się przez cały czas do kogo 'znanego' nalezy to mieszkanie -
            przyznać trzeba, ze jest zrobione w fajnym stylu - przynajmniej mi się bardzo
            podoba.
            • hulagula1 Re: Łazienka 18.10.05, 14:57
              No wiesz! Nie ma tam Philipa Starcka, ani Gaggenau
              A to DZIAD! Phi! ;)

(oczywiście jest to komentarz w konwencji gwiazdora)
          • hulagula1 Re: Łazienka - tekst 18.10.05, 14:52
            Prowadzi bardzo intensywny tryb życia. Jest prezenterem telewizyjnym, dużo
            podróżuje. Przez długi czas wystarczały mu wynajmowane mieszkania oraz pokoje
            hotelowe. Wreszcie poczuł, że dojrzał już do stałego adresu, i rozpoczął
            poszukiwania.

Nie miał wygórowanych wymagań: dobra lokalizacja, rozsądna cena i... właśnie
            owo "coś". Obejrzał wiele mieszkań, ale każdemu brakowało klimatu. Wreszcie w
            starej kamienicy położonej w samym sercu Warszawy odkrył 40-metrowe mieszkanie -
            idealne dla singla. Już po wejściu do budynku zachwyciła go klatka schodowa ze
            skrzypiącymi drewnianymi schodami. Lubi kontrasty, dlatego uznał, że stare
            mury, które niejedno słyszały i widziały, będą doskonałym tłem dla nowoczesnego
            wnętrza.

Samo mieszkanie było - delikatnie mówiąc - w opłakanym stanie. Dwa
            klaustrofobiczne pokoiki i ciemna kuchnia, a w nich zmurszałe ściany,
            zniszczona podłoga i zardzewiała armatura. Ale przez duże okna wpadało mnóstwo
            światła słonecznego. Ono właśnie przeważyło szalę na "tak".

Remont trwał dziewięć miesięcy. - Czułem się trochę jak na poligonie
            doświadczalnym. Wszystko odbywało się metodą prób i błędów - wspomina
            właściciel. Nie korzystał z porad architektów. Samodzielnie zaprojektował
            wnętrze i od początku do końca z wielkim zaangażowaniem nadzorował prace
            budowlane. Źródłem inspiracji stało się mieszkanie wypatrzone w jednym z
            teledysków Lenny Kravitza.

Przede wszystkim usunął niektóre ściany działowe. Zerwał stary parkiet i
            wymienił okna. Potem zaczął planować szczegóły. Nie ukrywa, że bardziej
            zależało mu na wrażeniach estetycznych niż na funkcjonalności, bo doskonale
            wiedział, że w domu będzie spędzał niewiele czasu. Dlatego do projektowania
            kuchni podszedł z pewną nonszalancją, gdyż - jak przyznaje - dla niego,
            zapracowanego singla jadającego na mieście, kuchnia to temat raczej
            abstrakcyjny. Wolał skupić się na części wypoczynkowej, sypialni i łazience,
            czyli miejscach służących relaksowi.

Wnętrze przedzielił ścianką z płyt gipsowo-kartonowych, by odizolować
            sypialnię, a poziom łazienki podniósł o dwa stopnie. Podłogę w całym mieszkaniu
            zalał betonem. W niego został wkomponowany pas egzotycznego drewna lapacho.
            Zadowolony z efektów swojej pracy był pewien, że znalazł przystań na dłużej.
            Los jednak, jak wiadomo, lubi płatać najróżniejsze niespodzianki. Niedługo po
            zakończeniu remontu właściciel zamienił życie w pojedynkę na życie w duecie.
            Metraż dla dwojga okazał się za mały, postanowił więc kupić dużo większe
            mieszkanie. Tym razem - podkreśla - na pewno nie zabraknie w nim prawdziwej
            kuchni pachnącej bazylią.
            • setorika Re: Łazienka - tekst 18.10.05, 15:45
              I wszystko zapewne sam ;0 ale zdolniacha ;)
              • 18_lipcowa Re: Łazienka - tekst 18.10.05, 16:25
                tak i tymi plastikowymi rączkami wszystko...
            • tera_nova Toż to człowiek orkiestra 18.10.05, 16:52
              Nie korzystał z niczyjej pomocy, żadnych architektów? A jednoczesnie burzył
              sciany, wylewał beton...itp.

Hahahahahahahaha

On to ma fantazję...albo jest wyjatkowym kretynem, że robił to wszystko w
              starym budynku, bez pomocy specjalistów np. konstruktora.
          • the_dzidka Re: Łazienka 19.10.05, 11:02
            > Widziałam ją jeszcze gdzieś jako portret wnętrza Oliviera Janiaka.

A zatem, mozna powiedzieć, Olivier Janiak ma bogate i interesujące wnętrze :DDD
            • baba67 Re: Łazienka 19.10.05, 12:12
              No nie czepiajcie sie slowek- przeciez tak sie mowi !
              Nie znacie zupelnie normalnych , skromnych ludzi, ktorzy budujac cos albo
              robiac remont uzywaja 1 os. liczby pojedynczej ?
              jak mial mowic- robotnicy wylali, malarze pomalowali, glazurnik polozyl ?
              Faktem jest , ze pan Janiak zrobil kariere glownie dzieku urodzie- jest w
              powszechnym odczuciu przystojny i fotogeniczny, -zeby byc przecietnym
              prezenterem to i dobre uklady w zupelnosci wystarcza, ale juz nie przypisujmy mu
              na sile kazdego bufoniastego zachowania.
              W na wnetrze mozna z przyjemnoscia popatrzec, choc mieszkac bym tam nie
              chciala(betonowa podloga i ta "kuchnia")
              • setorika Re: Łazienka 19.10.05, 12:35
                ja pusciłam oczko przecież
                • the_dzidka Re: Łazienka 19.10.05, 12:49
                  A ja zażartowałam tylko.
                  • baba67 Re: Łazienka 20.10.05, 08:01
                    No to moze pogoda mnie tak malo humorystycznie nastraja :-)
    • tera_nova Re: Olivier Janiak "ZBARANIAŁ" - ja również 24.10.05, 14:38
      Nigdy zbyt madry nie był, ale to jest smieszne, nawet bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka