paool 24.09.02, 14:17 Kocham ten serial. Wiem, że jest głupi. Ale ja po prostu zaśmiewam się przy nim. Najlepiej byłoby mieć Milorda na kasecie. Mój kumpel mówi, że w Paryżu można kupić różne seriale na wideo. muszę zapytać o Milorda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jo Re: PAN WZYWAŁ MILORDZIE? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 15:53 paool napisał: > Kocham ten serial. Wiem, że jest głupi. Ale ja po prostu zaśmiewam się przy > nim. Najlepiej byłoby mieć Milorda na kasecie. Mój kumpel mówi, że w Paryżu > można kupić różne seriale na wideo. muszę zapytać o Milorda. Ja też go uwielbiam. Nie jest głupi wcale, to jest bardzo fajny pastisz. Uwielbiam nadętego Jamesa i "rozmowy z Bogiem" Aidy, ale chyba najbardziej kwiczę, jak pani Lipton nie pozwala Mabel tknąć niczego ze stołu :-))) Trzeba przyznać, ze typy postaci Croft i Lloyd dobrali bardzo starannie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Baldwin Re: PAN WZYWAŁ MILORDZIE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 18:57 Ja uwielbiam C.C ( jest po prostu cool ) i rozpieszczoną do nieprzytomności Poppy. Ich ojciec też jest uroczy. A co powiecie o Mabel i jej papudze? Ten serial jest po prostu cudowny. Od pierwszej sceny każdego odcinka przenosisz się w późne lata dwudzieste XX w. Nigdy nie widziałem tak sugestywnego serialu "historycznego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: PAN WZYWAŁ MILORDZIE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 21:13 Gość portalu: Michael Baldwin napisał(a): > Ja uwielbiam C.C ( jest po prostu cool ) i rozpieszczoną do nieprzytomności > Poppy. Ich ojciec też jest uroczy. A co powiecie o Mabel i jej papudze? Ten > serial jest po prostu cudowny. > Od pierwszej sceny każdego odcinka przenosisz się w późne lata dwudzieste XX w. > > Nigdy nie widziałem tak sugestywnego serialu "historycznego". ------------ Papuga nie jest własnością Mabel (Mabel pewnie nie pamięta kiedy ostatni raz jadła papugę ...) a Lady Lavender. A film jest doskonały, typowy angielski humor. Trzeba po prostu lubić tego typu humor. Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: PAN WZYWAŁ MILORDZIE? 30.09.02, 11:47 czy to znaczy, że w sobotę oglądałem ostatni odcinek M I L O R D A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk jestem podobna do Haidy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 13:41 Lubię ten serial - oglądaliśmy go z mamą i bratem - noszę okulary - i mam włosy zcięte do ucha - ubieram białą czapę (taki a la beret) na głowe - robię wielkie oczy i naprawdę zalewali się ze śmiechu. Moją ulubioną postacią jest Mabel Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: jestem podobna do Haidy 01.10.02, 15:34 Gość portalu: mk napisał(a): > Lubię ten serial - oglądaliśmy go z mamą i bratem - noszę okulary - i mam włosy > > zcięte do ucha - ubieram białą czapę (taki a la beret) na głowe - robię wielkie > > oczy i naprawdę zalewali się ze śmiechu. Moją ulubioną postacią jest Mabel a ja byłam na wakacjach u mojaj koleżanki, która prowadzi pensjonat w górach. Padał straszny deszcz, a ona poprosiła mnie, żebym poszedł po drewno do kominka. Gdy wracałem( cały umorusany błotem) zauważyłem przez okno jak Ona podaje gościom na srebrnej tacy 3 kieliszki wina. Poczułem się jak Meibel obszerwująca Haidi hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Do Aidy!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 18:41 Haidy to nie jest żadna Haidy, tylko Aidy, a w ogóle właśnie był chyba ostatni odcinek. Lord Meldrum zbańczył, a Aidy dostała swojego Jamesa. Trochę jej zazdroszczę, bo jest bardzo smakowity, kiedy porzuca ten nadęty wyraz twarzy ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visitte Re: Do Aidy!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 17:00 własie nie oglądałam ostatniego: jak Ajdi dostała swego jamesa? Zakochał sie znienacka czy co?\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Do Aidy!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 20:03 Gość portalu: visitte napisał(a): > własie nie oglądałam ostatniego: jak Ajdi dostała swego jamesa? Zakochał sie > znienacka czy co?\ Najpierw "spojrzał na nią z uznaniem", jak się "normalnie" ubrała na ślub Pani Lipton z posterunkowym. A potem, jak Lord zbańczył i w charakterze służby musiał zatrudnić Mabel i Henry'ego (gorszy sort obsługi :-), James postanowił otworzyć pensjonat nad morzem i poprosił Aidy o pomoc w prowadzeniu go. Ponieważ jednak poprosił ją o to na plaży, sam musiał jej pomóc w przeprowadzeniu jej przez grząski piasek, biorąc ją za rączkę :-))) Jakkolwiek zastrzegł, że będą ich łączyć stosunki wyłącznie służbowe, zaproponował jednak przejście na "ty". No toż już romans na horyzoncie!! :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Przepraszam wszystkich... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 20:11 Wg strony o serialach, to jest rzeczywiście Ivy, a nie Aidy. Zwalcie, proszę, na niewyraźną wymowę lektora :-) Jakkolwiek sprawdzę jeszcze u innych źródeł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Jeszcze raz przepraszam wszystkich... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 20:24 I coś dla miłośników filmu: You Rang, M'lord? From Mayfair to Park Lane You will hear the same refrain At every house again again You Rang,M'Lord? Stepping out on the town The social whirl goes round and round The rich are up the poor are down You Rang,M'Lord? The "bunny hug" at the Shim Sham Club The "charleston" at The Ritz And at The Troc do the "turkey trot" To give Aunt Maude a thousand fits... Saucy flappers in cloche hats Natty chappies in white spats The upper set is going bats You Rang,M'Lord? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo A wiesz, jaką laską... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 22:00 ... jest w rzeczywistości Su Pollard, grająca naszą Ivy ("Haidy" :-). Babka w tej chwili jest po 50-tce, ale patrząc na zdjęcia, wprost trudno uwierzyć :-) Poza tym widziałam też zdjęcie "nadętego" Jamesa przebranego za kobietę w jakiejś londyńskiej pantomimie. Ludzie!!!!! Cud-miód-ryba-kit!!!! :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: A wiesz, jaką laską... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.02, 08:52 Podobno w Anglii ten serial ma opinię najgorszego serialu stulecia, nawet Angole nie wytrzymali takiej parodii ich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe DLACZEGO LUBIMY MILORDA? IP: *.softomasz.pl 03.10.02, 11:29 Bo jest angielski A NIE AMERYKAŃSKI!!! Wśród zalewu amerykańskiej serialowej tandety (ze wszystkich Ameryk, ze szczególnym uwzględnieniem północnej - mającej o sobie nieuzasadnione wysokie mniemanie) "milodrd" jest perłą. Bardziej lubię tylko (też angielski) "Co ludzie powiedzą". Joe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: DLACZEGO LUBIMY MILORDA? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.10.02, 18:51 "Co ludzie powiedzą" jest po prostu genialne! Mogli by to puścić jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: A JA NIE LUBIĘ WĄTKU.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 19:54 ja bardzo lubię (serial), ale jakoś wątek Mabel mnie nie bawi... nie potrafię sie zdystansowac, czy co... niesmaczne mi sie to wydaje, a nie śmieszne. Bardzo sie uradowałam, kiedy poszła na bal i pan Stokes(?) pomścił jej zniewagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: PAN WZYWAŁ MILORDZIE? IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.10.02, 13:49 Ludzie, na którym programie to leci (leciało)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: PAN WZYWAŁ MILORDZIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.02, 08:55 Dobrze powiedziane: leciało. W Ś.p TV Puls. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: PAN WZYWAŁ MILORDZIE? IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.10.02, 13:37 Cholera, a tak chciałam to obejrzeć:((( Mimo wszystko dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelak Re: PAN WZYWAŁ MILORDZIE? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.10.02, 02:18 Gość portalu: fd napisał(a): > Cholera, a tak chciałam to obejrzeć:((( > Mimo wszystko dzięki. nie martw sie powtorza kiedys na jakims kanale Odpowiedz Link Zgłoś
paool Czy ludzie nagrywaja jeszcze filmy? 08.10.02, 08:39 Np. czy nagrywał ktoś Milorda? Ja kiedyś nagrywałem Przystanek Alaska ( ale pokasowałem, albo pozyczyłem) Odpowiedz Link Zgłoś
paool Czy ludzie nagrywaja jeszcze filmy? 08.10.02, 08:40 Np. czy nagrywał ktoś Milorda? Ja kiedyś nagrywałem Przystanek Alaska ( ale pokasowałem, albo pozyczyłem) Odpowiedz Link Zgłoś