Dodaj do ulubionych

Ja chcę Kogel - Mogel 3!

30.11.05, 22:33
A może by tak nakręcić Kogel - Mogel po latach? Kasia Zawada mająca problemy
ze swoją nastoletnią już córką albo coś o 20-letnim Piotrusiu. O ile wiem
tylko babcia Solska (rewelacyjna postać) zeszła, a reszta obsady ma się
dobrze. Czekam na pomysły.
Obserwuj wątek
    • agatha1986 Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 30.11.05, 23:18
      jestem za, tez chce 3 czesc
    • pc1935 Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 02:39
      Mama???
      :)
    • grazkax Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 08:52
      oj tak -swietna komedia,ogladalam poraz enty a ciagle mnie rozbawia
      • r_frank Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 09:36
        z Piotrusia to wiadomo co wyroslo - zagral tego kochanego synka w Dniu Swira.
    • konopielka80 Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 09:51
      Bzdura!!!! Babcia Solska czyli K. Łaniewska żyje i ma się dobrze, gra przecież w Plebanii. Zmarła za to M. Lorentowicz czyli babcia Piotrusia, włascicielka Pusi!
    • lilith76 Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 11:01
      tak :)
      Kasia w 2005 roku znowu wybiera się na studia, ale znowu się nie udaje, bo
      nastoletnia córka robi ją babcią (a przecież sama musi zdać maturę).
      • kiloff Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 11:27
        Oczywiście miałem babcie Wolańską na mysli. Pomyliły mi się nazwiska. Solska
        żyje i udziela się w Plebani. Jeśli zaś chodzi o Piotrusia to zwie się on
        Maciek Koterski i poza Koglami nigdzie nie grał. Ten z Dnia Świra o którym ktoś
        pisał to Koterski, ale Michał.
        • monia515 Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 12:04
          Dziwię się tymi Waszymi zachytami.. Przecież gry drewnianej Kolskiej (ten jej
          sztuczny śmiech..) i Siatkowskiego nie da się oglądać. Dla mnie straszne.
          • kasiadove Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 12:25
            :)
          • lilith76 Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 13:49
            tu chyba nie chodzi o grę aktorską, ale - przynajmniej w I części - o
            obserwacje obyczajowe.
    • ben-oni Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 13:18
      To sobie utrzyj trzy jaja.
      Będzie równie słodko i równie mdło i równie przyzwoicie.
    • r.richelieu Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 16:43
      Sytacja polityczno-kabaretowa wręcz zachęca do nakręcenia, bo zamknięcie
      przedszkoli państwowych, nei mówiąc o żłobkach, przykazuje kobiecie siedzieć w
      chałupie za 250 brutto miesięcznie. Kasia naturalnie w podskokach będzie
      siedzieć entą kadencję, bo kiedy urodziła pierwsze dziecko ojciec zaczął gderać
      gdzie drugie, potem gdzie trzecie, bo pierwsze i drugie to dziewczynki, i gdy
      wreszcie doczekał się chłopaka (i dziadek Solski i Paweł szowinista Zawada) to
      nie trzeba było zmienić samochód (co to mieli, Zastawę?), na Kasi wieczorowe
      znów brakło pieniędzy, zresztą kto by się dziećmi zajmował, matka ma się
      zajmować do ukończenia przez nie 18 rż, bo gdy matka się zajmuje, to jak mówi
      Giertych R. dzieci się nie włóczą po ulicach tylko pod czułym matczynym okiem
      wyszywają kapciuszki dla papy. Nastoletnia córa Kasi naturalnei musi zajść w
      ciąże, bo o takich wulgarnych sprawach jak seks, godzących w niewinność młodego
      dziewczęcia, się nie rozmawia. Podręczniki w zastępstwie seksu używają
      określenia prokreacja. Kasia więc jak wyżej wspimniano, musi zająć się wnukiem
      co zresztą nie jest trudne, bo w podeszłym wieku 40 lat jest już seniorką rodu,
      której rady dotyczące kupek są nieocenione. Nastoletnia córka Kasi musi więc
      wyjść za ojca swojego dziecka, co z tego, że ma 16 lat, musi i koniec. Ale w
      państwie profaszyrodzinnym nie może być żadnych galimatiasów, więc tak się
      świetnie złoży, że ojcem nieoczekiwanie dla wszystkich okazuje się być Piotruś.
      Docent Wolański jest w siódmym niebie, że ma więcej okazji z powinowaconą mu
      Kasią przebywać, że zaś od wódy i starości nie staje mu, sił, więc kompensuje
      to większą gadatliwością, jak to w przysłowiqch bywa, że gdy krowa dużo ryczy
      to mało mleka daje. Wolańskiej nie ma tak jakby, bo przebywa aktualnie od 10
      lat w Tworkach na nerwicę połączoną z psychozą maniakalną. Wolański też się
      kwalifikował na miejsce w łóżku obok żony jednak wydział pedagogiczny UW stanął
      murem za kolegą tuszując jego alko- i seksuoholizm, a podkreślając fakt
      neizwykły, że w ciągu 40 lat pracy przebywał jeden miesiąc na stażu w Londynie,
      a takich naukowców im brakuje.
      Paweł Zawada po początkowych scysjach z teściem i niechęcią do docenta zaczął
      zauważać coraz wyraźniejsze zbieżności poglądów z nimi obydwoma. Kasia
      zawiesiła więc w kuchni kolejną matatkę z hasłem "cicho kobieto, ja mówię".
      Skłonoości do amorów po wódce zaowocowały kilkoma nieślubnymi dziećmi, bo w
      prezerwatywie mu neiwygodnie naturalnie, i dziwnym trafem największe sukcesy
      zawodowe odnosił tam, gdzie negocjacje odbywał z ładnymi kobietami.
      • shatmach Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 17:44
        Ale niektórzy z was głupoty wypisują. No faktycznie w tym filmie chodzi o
        wybitne aktorstwo! Film jest zabawny i to się liczy i za to ludzie go lubią.
        Faktem jest, że tutaj nie ma wątku w którym ktoś się czegoś nie czepi. Zawsze
        znajdzie się taka czarna owca.
        • r.richelieu Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 01.12.05, 17:50
          film jest owszem zabawny, ale szownistyczny aż strach.
    • tutunia Re: Ja chcę Kogel - Mogel 3! 18.03.06, 18:15
      Też czekam na trzecią część tego filmyu, bo poprzednie dwie były super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka