Dodaj do ulubionych

dot. Jurka, Ilony, Irka itd.

IP: *.lodz-zubardz.sdi.tpnet.pl 06.10.01, 12:30
Narodzie! Dziwi mnie pewna skrajność Waszych opinii o uczestnikach BB2. Nie
wszyscy z Was są w stanie zrozumieć, że nie ma ludzi całkowicie złych albo
całkowicie dobrych. W określonych sytuacjach Iksiński zachowuje się cudownie,
Igrekowski fatalnie, w innych przypadkach jest odwrotnie. Formułowanie wobec
tego jednoznacznych ocen jest błędem. Tym większym, że oceniający powinien
pamiętać, że dla każdego z widzów kryteria oceny są inne. Poza tym uważam, że
WSZYSCY uczestnicy BB w mniejszym lub większym stopniu pozują. Obejrzeli BB1 i
każdy z nich wypracował sobie swoistą "receptę na sukces". Są tu możliwe dwie
postawy:
a/ uczestnik ekstremalnie oryginalny - np. Irek, a w tej chwili Ilonka.
Myślicie, że Irek sprzedaje w blaszaku truskawki z pomalowanymi paznokciami czy
w gustownych czapeczkach ? Mnie się wydaje, że nie! Kolorowe paznokcie u Irka
mogły być interesujące raz, nie więcej. Czy to jest ta jego naturalność? Mam
wrażenie, że widzowie mylą oryginalność z przesadnym pozerstwem.
b/ uczestnik "dopasowujący się", poprawny we wszystkich kwestiach- np. Kubuś-
srubuś, strażak itd. Tę postawę charakteryzuje całkowita bezpłciowość.
Uczestnik tak bardzo chce dobrze wypaść w TV, że stara się przyjmować postawy,
które (jego zdaniem) spodobają się tzw. przeciętnemu widzowi. A więc określa
Irka jako oszołoma (włosy, strój itd.) i nie przebywa zbyt długo w jego
towarzystwie, aby nie być z nim kojarzony. Lawiruje w odpowiedziach na
kłopotliwe pytania, nigdy nie wyrazi opinii odmiennej od reszty grupy.
Odpowiedzi są starannie przemyślane, rozsądne (stąd te gładkie słówka u
strażaka). Akceptuje wszystkie zachowania grupy/większości jak własne
i "fajne". No taka wazelina.
Choć uważam poglądy Karolci za głupie, to jednak właśnie ona wydawała mi się
najbardziej naturalna. Bo kto z mieszkańców potrafi się pokłócić z Basią,
Marzeną, Kubusiem, Glancem, Irkiem ? Nikt, ponieważ wyrachowanie i kalkulacja
(nominacje!) biorą górę.
A ponieważ grupa nie akceptuje odmieńców burzących ustalony porządek świata,
myślę, że Ilonka wkrótce dostanie moc nominacji. No bo w końcu mieszkańcy "nie
mieli czasu, by się z nią zżyć", he he he.
Śmierć bezpłciowym durnotom.
Pozdrawiam. imone@interia.pl
PS. Inteligentną (!) kobietę poznam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 06.10.01, 12:52
      Brawo Imone,

Co prawda nie jestem zbyt wnikliwym obserwatorem II edycji /m.in. ze wzgledu na
      nijakosc grupy, brak wyrazistych ososbowosci, itp./, ale zgadzam sie z Twoimi
      uwagami. Najwazniejsze, to to, ze ludzie nie sa tylko "czarni" lub
      tylko "biali" jako charaktery i nie zachowuja sie identycznie w roznych
      sytuacjach. Poprzednia edycja i inne reality show pokazuja, ze widzowie
      wycinaja ekstremalne osobowosci.
      Obecna edycja jest zdecydowanie nudna /ciekaw jestem jak jest z ogladalnoscia,
      wplywami z reklam, itp/. Moze ja uatrakcyjnic troche kontrowersji /postacie,
      sytuacje/ w stylu Ilony, bo reszta, poza moze Irkiem, zrobi wiele na rzecz
      poprawnosci, dobrej oceny przez widzow, itp., czyli prymat nudy nad
      jakimkolwiek ryzykiem. Oby sie tylko nie zaglaskali /Jurek, Kuba/. Najchetniej
      pewnie chcieli by dostawac wyniki sondazy.
      Duze znaczenie mogloby miec sprowokwanie sytuacji ekstremalnych z duzym
      czynnikiem emocjonalnym przez rezysera i doradcow z Endemola. Do roboty bo nie
      zarobicie na II edycji.

Pozdrowienia

Ptys

P.S.

Z tym poszukiwaniem inteligentnej kobiety, to moze Ci sie troche zejsc. Obniz
      moze poprzeczke i nie pytaj sie jak prowadzi samochod!
      • Gość: Balbina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.89.150.192.cm-upc.chello.se 06.10.01, 15:19
        Gość portalu: ptys napisał(a):

> Brawo Imone,
        >
        > Co prawda nie jestem zbyt wnikliwym obserwatorem II edycji /m.in. ze wzgledu na
        >
        > nijakosc grupy, brak wyrazistych ososbowosci, itp./, ale zgadzam sie z Twoimi
        > uwagami. Najwazniejsze, to to, ze ludzie nie sa tylko "czarni" lub
        > tylko "biali" jako charaktery i nie zachowuja sie identycznie w roznych
        > sytuacjach. Poprzednia edycja i inne reality show pokazuja, ze widzowie
        > wycinaja ekstremalne osobowosci.
        > Obecna edycja jest zdecydowanie nudna /ciekaw jestem jak jest z ogladalnoscia,
        > wplywami z reklam, itp/. Moze ja uatrakcyjnic troche kontrowersji /postacie,
        > sytuacje/ w stylu Ilony, bo reszta, poza moze Irkiem, zrobi wiele na rzecz
        > poprawnosci, dobrej oceny przez widzow, itp., czyli prymat nudy nad
        > jakimkolwiek ryzykiem. Oby sie tylko nie zaglaskali /Jurek, Kuba/. Najchetniej
        > pewnie chcieli by dostawac wyniki sondazy.
        > Duze znaczenie mogloby miec sprowokwanie sytuacji ekstremalnych z duzym
        > czynnikiem emocjonalnym przez rezysera i doradcow z Endemola. Do roboty bo nie
        > zarobicie na II edycji.
        >
        > Pozdrowienia
        >
        > Ptys
        >
        > P.S.
        >
        > Z tym poszukiwaniem inteligentnej kobiety, to moze Ci sie troche zejsc. Obniz
        > moze poprzeczke i nie pytaj sie jak prowadzi samochod!

Witam Ptysiu,
        odnosnie Twojego P.S. to jak sama nazwa wskazuje-slodki jestes...:)
        Chcesz sie ze mna przejechac samochodem?
        Balbina
        • Gość: Mallina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.*.*.* 06.10.01, 15:41
          Czesc Ptysiu!!
          Dobrze to ujales, nareszcie jakies madre refleksje..i poprawnie napisane. Co
          swiadczy o .. ja tam wiem o czym :-))
          Sa inteligentne kobiety, szukaja inteligentnych facetow, jak to jest z e trafic
          sie nie idzie???
          pozdrawiam Mallina
      • Gość: kalina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.znak.com.pl 12.10.01, 13:17
        Chce sie tylko odniesc do twojego ps., uwazam, ze to obrazliwe nie tylko dla
        mnie ale dla wiekszosci kobiet, ciekawe skad u ciebie takie opinie?
        Jestem wyksztalcona, inteligentna kobieta, swietnie prowadzaca samochod - a
        moze szlag cie trafia, ze ty nie masz samochodu wogole? Jezdzisz brudnym
        tramwajem w tlumie smutnych ludzi i nie lubisz kobiet w dobrych samochodach?
        Poczytaj sobie badania na temat powodowalnosci wypadkow przez kobiety i
        zastanow sie chwile nad tym o czy mowisz, a nie posluguj sie utartymi, glupimi
        opiniami.
        A tak wogole nie sadze aby poziom inteligencji mial cos wspolnego z
        umiejetnoscia prowadzenia samochodow.
        Wtedy wszysy taksowkarze, tirowcy i tym podobna sitwa byliby mistrzami
        intelektu. A tak chyba nie jest!
    • Gość: kinga Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.airport.wroclaw.pl 06.10.01, 17:33
      Trzeba być kompletnie nieinteligentnym, żeby tak głupio zagadać "poznam
      inteligentną....."
      • Gość: jk1 Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 17:51
        Może to po prostu desperacja, a nie brak rozumu? :)
        • Gość: Imone Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 19:27
          Drogi/droga jk1!
          Ja jestem zdesperowany?
          He he he. Dobry żart. Bardzo dobry.

Droga Kingo! (patrz poprzednia odpowiedź).
          Gratuluję jasności umysłu. Jeśli po trzech (!) moich słowach ("inteligentną
          kobietę poznam") poznałaś się na mnie jako "nieinteligentnym", to niech się
          czytelnicy domyślą, dlaczego nie jesteś zainteresowana korespondencją.
          Według mnie nie spełniasz oczekiwanego kryterium.

Pozdrawiam wszystkich.
          Imone
          • Gość: Mallina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.*.*.* 07.10.01, 21:22
            Czesc!!
            Naprawde masz problem ze znalezieniem inteligentnej kobiety?? Moze szukasz nie
            tam gdzie trzeba..:-))
            Inteligentny mezczyzna nie powinien miec z tym wiekszych problemow...
            Zycze ale powodzenia!
            Pozdrawiam,Mallina
      • Gość: agula Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: 156.17.187.* 09.10.01, 19:52
        Trzeba byc kompletnie nieinteligentna, aby nie zrozumiec zartu:)))
    • Gość: tais Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 06.10.01, 21:16
      Ja!! Ja -jestem super inteligentna!!!
      Ale wiesz, jestem troche brzydka i gruba- mam nadzieje, nie przeszkadza?
      Blagam, odpowiedz!
      • Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 07.10.01, 00:56
        Przedtem bylo na powaznie, teraz na wesolo.
        Odnosnie propozycji Balbiny, zebym wsiadl z nia do samochodu, to nie
        skorzystam. Mam kiepskie doswiadczenia z kobietami za kierownica. Gdyby nie
        wrodzona niesmialosc, to wolalbym juz z Balbina zrobic co innego.
        Imone ma zdecydowanie racje. Te trzy niewinne slowa "poznam inteligentna
        kobiete" wywolaly szalenie duzo emocji, ale cos jakby na zasadzie "stuknij w
        stol, a nozyce sie odezwa". Tymi wlasnie slowami kilka kobiet zdecydowanie sie
        podekscytowalo /tak swoja droga jakie musza byc podekscytowane jak dochodzi juz
        do cos konkretnego/, a przeszlo zupelnie dosc obojetnie nad bardzo trafnymi
        spostrzezeniami w wypowiedzi Imone. Tak wiec potwierdzaja chyba slusznosc apelu
        Imone o koniecznosci poszukiwania inteligentnej kobiety, jako zadania dosc
        ambitnego i skazanego na dluzszy okres realizacji. Czyzby uczestniczki forum
        byly idealna grupa docelowa nowego reality shaw Polsatu o blondynkach?
        Zatem niech zyja blondynki na tym forum!
        Pozdrowienia
        ptys
        P.S. Balbina nie jest blondynka.
        • Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 07.10.01, 11:12
          Zapomnialem przekazac cos Tais.

Jezeli jestes gruba i brzydka, to zmien swoje przezwisko z Tais /niezla laska/
          raczej na cos takiego jak: pasztetowa, baleron, truskawa, itp, a w
          ostatecznosci Inteligentna Innaczej!
          pozdrowienia
          ptys

P.S. Czy jestes blondynka? Nie zalamuj mnie!
        • Gość: gosc Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.89.150.192.cm-upc.chello.se 07.10.01, 18:59

> Przedtem bylo na powaznie, teraz na wesolo.
          > Odnosnie propozycji Balbiny, zebym wsiadl z nia do samochodu, to nie
          > skorzystam. Mam kiepskie doswiadczenia z kobietami za kierownica. Gdyby nie
          > wrodzona niesmialosc, to wolalbym juz z Balbina zrobic co innego.
          > Imone ma zdecydowanie racje. Te trzy niewinne slowa "poznam inteligentna
          > kobiete" wywolaly szalenie duzo emocji, ale cos jakby na zasadzie "stuknij w
          > stol, a nozyce sie odezwa". Tymi wlasnie slowami kilka kobiet zdecydowanie sie
          > podekscytowalo /tak swoja droga jakie musza byc podekscytowane jak dochodzi juz
          >
          > do cos konkretnego/, a przeszlo zupelnie dosc obojetnie nad bardzo trafnymi
          > spostrzezeniami w wypowiedzi Imone. Tak wiec potwierdzaja chyba slusznosc apelu
          >
          > Imone o koniecznosci poszukiwania inteligentnej kobiety, jako zadania dosc
          > ambitnego i skazanego na dluzszy okres realizacji. Czyzby uczestniczki forum
          > byly idealna grupa docelowa nowego reality shaw Polsatu o blondynkach?
          > Zatem niech zyja blondynki na tym forum!
          > Pozdrowienia
          > ptys
          > P.S. Balbina nie jest blondynka.

Tak z ciekawosci:
          Dlaczego sadzisz ze Balbina nie jest blondynka?
          • Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 07.10.01, 22:33
            Drogi Gosciu,

Odpowiedz jest dosc prosta. Przeczytaj uwaznie post Balbiny. Przy zauwazalnej
            pewnej dozie inteligencji, jakiejs dawce humoru i szczypcie humoru nie moze byc
            Blondynka, ale moze miec jasne wlosy. Do samochodu lepiej z nia jako kierowca
            nie wsiadaj.
            Pozdrowienia
            ptys
    • Gość: aidka Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 22:45
      Gość portalu: imone napisał(a):

> a/ uczestnik ekstremalnie oryginalny - np. Irek, a w tej chwili Ilonka.
      > Myślicie, że Irek sprzedaje w blaszaku truskawki z pomalowanymi paznokciami czy
      >
      > w gustownych czapeczkach ? Mnie się wydaje, że nie! Kolorowe paznokcie u Irka
      > mogły być interesujące raz, nie więcej. Czy to jest ta jego naturalnośćb ?

Zapominasz o czymś.
      Irek nie jest teraz w pracy.
      Wystepuje w programie, który jest programem ROZRYWKOWYM.
      Naturalne calkiem jest to, iz w pracy paznokci nie maluje - może odstraszałby tym
      klientów pakując truskawki do papierowych torebek dłońmi z takimi paznokietkami...
      Naturalne jest tez to, iz uczestnicząc z takim show, jakim jest BB - może dac
      upust swym fantazjom i ciągotom ku byciu oryginalnym. A te ciagoty jego wydaja mi
      sie prawdziwe. Sądzę, iż on nie tylko lubi ekstrawagancje, ale też znalazł
      świetne miejsce do ich uzewnetrzniania. I dobrze. Bo nikomu tym nie szkodzi.
      Mógłby szkodzić, gdyby tak ubrany i hałasliwy był w kosciele.
      Nie widze powodu , by przypuszczac, iz zmusza sie do swych niebanalnych zachowań,
      ubioru...Jak dla mnie, WIDAĆ, że robi teraz to, co lubi i tak, jak lubi.
      Podobnie Ilona - w moim odczuciu cholernie naturalna i prawdziwa. Nareszcie
      szczera osoba, która umie i chce mówić to, co mysli.
      aidka

• Gość: imone Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 00:24
        Nie zgadzam się z tym co pisze aidka. A to dlatego, że doceniam Irka "ciągoty",
        rozumiem, że BB to program rozrywkowy itd. Zwracam uwagę jedynie na fakt, że
        jako sposób na wyrażenie swojej oryginalności wybrał najbardziej prymitywną
        metodę - "oryginalny" wygląd zewnętrzny. Ja zdecydowanie bardziej cenię osoby
        mające oryginalne POGLĄDY i POMYSŁY, a nie oryginalne paznokcie. I to po
        pierwsze. Po drugie natomiast - jeśli Irkowi potrzeba dopiero szczególnego
        miejsca, aby pokazać swoją "oryginalność", to znaczy, że nie jest tam
        NATURALNY. A przecież zdaje się to bardzo w nim cenisz Droga Czytelniczko!
        Spróbuj dostrzec tę sprzeczność !
        Aha, cenię Irka za szczerość, a nie za "oryginalność" i "bycie sobą".
        Ukłony, Imone.
        PS. Stanowczo dementuję następujące plotki: nie jestem desperatem,
        inteligentnych kobiet spotykam mnóstwo, a na tezy "inteligentny facet nie
        powinien mieć problemów ze znalezieniem inteligentnej kobiety" odpowiadam - to
        rzadka cecha u ludzi, więc każda kolejna osoba będzie mile widziana, nieważne
        gdzie poznana.
        • Gość: Mallina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.*.*.* 08.10.01, 17:55
          Imone, jesli tak to witam..milo poznac!

Oryginalnosc w BB2 polega na tym, by wykazac sie nie tyle madrymi co
          kontrowersyjnymi opiniami. To wie Ilona ktora ma przewage polegajaca na tym ze
          weszla pozniej. I ona widzi ze nudziarstwo Jurka ( w jego mniemaniu jest to
          calkiem cos innego..)nie jest metoda.
          Nie wiem ale ja mam wrazenie ze ci ludzie rzadko kiedy mowia i robia to co
          mysla i to co chcieliby zrobic naprawde. Na razie jak widac ci co siedza cicho
          maja duze szanse, nie rzucaja sie w oczy, nawet innym mieszkancom domu:-)
          Pozdrawiam, Mallina
          • Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 08.10.01, 21:13
            Mallina trafila chyba w sedno. Obecni uczestnicy napatrzyli sie na pierwsza
            emisje, poukladali startegie, chca zadowolic wszystkich. Na szczescie sa
            jeszcze sytuacje ekstremalne, stres, zmeczenie psychiczne i emocjonalne oraz
            manipulujacy rezyser, a wszystko to po to, aby wyrwac ich z przyjetych, poz,
            przecietnosci i nijactwa. Pierwsza ekipa byla bardziej naturalna, bardziej
            kreatywna, co owocowalo wieksza ogladalnoscia, wplywami, itp.
            Niestety ta edycja jest dla mnie nieciekawa, za duzo szaroscji, ostroznosci.
            pozdrowienia
            ptys
            P.S. do Malliny.
            Ja z ta inteligencja kobiet to tak na niby. Znam bardzo wele inteligentnych
            kobiet i szanuje kobiety, jestem wrecz staroswiecki. No ale czemu nie dokonac
            od czasu do czasu malej prowokacji - niech cos sie dzieje. Ale z pogladu na
            kobiete za kierownica nie ustapie.
            • Gość: Mallina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.*.*.* 09.10.01, 14:46
              Ptysiu, prowokacja z ta inteligencja to Ci wyszla. malo brakowalo aby watek BB
              zostal porzucony, wszyscy skupili sie raczej na udowadnianiu ze kobiety sa
              inteligentne..mala burza w szklance wody..
              Bo tak naprawde to co tu pisac o BB2?? Tak naprawde to niewiem po co to jeszcze
              ogladam, chyba jako optymistka mam nadzieje ze program jeszcze sie rozkreci!!
              Pozdrawiam, Mallina
        • Gość: aidka Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 01:21

> Nie zgadzam się z tym co pisze aidka. A to dlatego, że doceniam Irka "ciągoty",
          >
          > rozumiem, że BB to program rozrywkowy itd. Zwracam uwagę jedynie na fakt, że
          > jako sposób na wyrażenie swojej oryginalności wybrał najbardziej prymitywną
          > metodę - "oryginalny" wygląd zewnętrzny.

To Ty tak twierdzisz.
          Ty skupiłes się na tych jego paznokciach, wyglądzie...
          Osobiście uważam, iż Irek jest osobą oryginalną głównie z powodu swego
          niekonwencjonalnego sposobu bycia i pogladów na świat, siebie...
          Są bardzo ciekawe.
          Byc może Irek widaje mi sie az tak oryginalny, bo jest pokazywany w domu BB mając
          w tle ludzi, którzy nie są ciekawi, którzy sami o sobie mówią, iż są "całością
          jako grupa" i ktorzy tę "całosc" , "konsolidację", jedność, mówienie tym samym
          głosem - cenia bardziej, niż swoje własne ja. /A przynajmniej ich wypowiedzi o
          tym świadczą/

Ja zdecydowanie bardziej cenię osoby
          > mające oryginalne POGLĄDY i POMYSŁY, a nie oryginalne paznokcie.

J.w.
          /Nie ja skupiłam sie na jego wyglądzie, tylko Ty. O paznokciach wcale bym nie
          wspomniala, gdyby nie Twa nimi fascynacja.../

I to po
          > pierwsze. Po drugie natomiast - jeśli Irkowi potrzeba dopiero szczególnego
          > miejsca, aby pokazać swoją "oryginalność", to znaczy, że nie jest tam
          > NATURALNY. A przecież zdaje się to bardzo w nim cenisz Droga Czytelniczko!
          > Spróbuj dostrzec tę sprzeczność !

Nie ma żadnej sprzeczności.
          Otóż ja uważam, że jesli w kogoś wpojono pewne normy, zasady, przekonania, ktore
          są na tyle silne, że traktowane są przez tego kogoś jak własne od urodzenia, to
          te normy są częscią osobowości owego człowieka. I jesli one hamują go , np. w
          kościele, w przejawianiu ekstrawagancji do której ów człowiek ma naturalne
          sklonnosci, to to jest naturalne. Rozumiesz ? Irek ma chęc do niekonwencjonalnych
          zachowań, ale ma też zdrową ocenę tego co wolno, gdzie i kiedy. I ta ocena , jego
          własna, osobista jest naturalna tak, jak naturalne jest powstrzymanie sie przed
          przyjściem do kościoła w błazeńskiej czapce i naturalne - wyłączenie swych
          hamulców np. w rozrywkowym programie.
          Człowiek to nie tylko emocje i pragnienia.
          To także zespół zasad, doswiadczeń zyciowych. Czasem emocje biorą w nim góre, a
          czasem owe, nabyte zasady. Wg mnie, nie mozna uznac, iż ktos jest nienaturalny,
          bo , w danej sytaucji udało mu się zapanowac nad emocjami.

> Aha, cenię Irka za szczerość, a nie za "oryginalność" i "bycie sobą".
          > Ukłony, Imone.
          > PS. Stanowczo dementuję następujące plotki: nie jestem desperatem,
          > inteligentnych kobiet spotykam mnóstwo, a na tezy "inteligentny facet nie
          > powinien mieć problemów ze znalezieniem inteligentnej kobiety" odpowiadam - to
          > rzadka cecha u ludzi, więc każda kolejna osoba będzie mile widziana, nieważne
          > gdzie poznana.

A to już nie na temat...
          pozdr.
          aidka
    • Gość: JJ Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.telia.com 09.10.01, 01:56
      Jak sam piszesz, skrajnosc i ekstrema jest bardziej rozrywkowa niz mierna
      uniforma. Piszac tu na forum i nie wykazujac wyraznych tendencji w jakas strone
      nie jest zatem rozrywkowe. Wybierajac strone i rzucajac blotem wywoluje sie
      emocje, zarazem rozrywke. Co brzmi bardziej zachecajaco:
      "Jurek to rozsadny facet."
      czy
      "Jurek to wrachowany cwaniak."
      ??? :-)

• Gość: Momo Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.cezex.pl 09.10.01, 11:18
        W życiu codziennym nie trzeba silić sie na takie ekstrawagancje, aby zdobyć
        uznanie, czy zyskać miano osoby ciekawej, oryginalnej, nietuzinkowej. Ważne, by
        mieć własne zdanie i umieć je zaprezentować, wykazując sie taktem, ale i
        asertwnością. Ale to w zyciu. A w BB, to w zasadzie nie ważne co kto mówi,
        tylko jak się zachowuje. wiec Irek postawił na swój wizerunek medialny- inna
        sprawa czy to się podoba, czy nie , bo jedni są zachwyceni, inni wzdychają z
        osłabienia na jego widok. Ale skoro niewiele potrafi wyartykułować,
        jedynie "cos tam, coś tam", więc sie stroi i z przebiera aby zapaść w pamięć
        milonom telewidzów. Wojtek Glanc, który był o niebo bardziej interesujący, choć
        momentami irytujący równie bardzo, wyleciał bo miał własną wizje świata, a to
        jest niebezpieczne, wszak nie przychodzi się do BB, aby się mądrzyć, a jedynie
        wygrać grubą forsę.
        Pozdrawiam....szczególnie Ptysia, Momo
        • Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 09.10.01, 19:01
          Gość portalu: Momo napisał(a):

> W życiu codziennym nie trzeba silić sie na takie ekstrawagancje, aby zdobyć
          > uznanie, czy zyskać miano osoby ciekawej, oryginalnej, nietuzinkowej. Ważne, by
          >
          > mieć własne zdanie i umieć je zaprezentować, wykazując sie taktem, ale i
          > asertwnością. Ale to w zyciu. A w BB, to w zasadzie nie ważne co kto mówi,
          > tylko jak się zachowuje. wiec Irek postawił na swój wizerunek medialny- inna
          > sprawa czy to się podoba, czy nie , bo jedni są zachwyceni, inni wzdychają z
          > osłabienia na jego widok. Ale skoro niewiele potrafi wyartykułować,
          > jedynie "cos tam, coś tam", więc sie stroi i z przebiera aby zapaść w pamięć
          > milonom telewidzów. Wojtek Glanc, który był o niebo bardziej interesujący, choć
          >
          > momentami irytujący równie bardzo, wyleciał bo miał własną wizje świata, a to
          > jest niebezpieczne, wszak nie przychodzi się do BB, aby się mądrzyć, a jedynie
          > wygrać grubą forsę.
          > Pozdrawiam....szczególnie Ptysia, Momo

Milo Cie uslyszec, a raczej przeczytac. Przyznaje sie, ze dalem plame totalna. Do
          dzis pamietam Twoj celny strzal "Ptysiu, czy zginales w akcji?"
          Oj akcji to ja mialem przez te kilka miesiecy cala mase, ale moze przy okazji.
          Jedna z nich /maly wypadek samochodowy/ mialem dzisiaj. Opisalem go w watku
          pt. "GRYPSIKUUUU ..... i cos tam cos tam." postem ok godz 18.45.
          Na razie spadam, ale jeszce do tego watku /i do Ciebie/ powroce.
          Pozdrowienia /caluski szczegolnie dla Momo/
          ptys
          • Gość: Mallina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.*.*.* 09.10.01, 20:01
            • Gość: Momo Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.cezex.pl 10.10.01, 08:58
              No to pięknie, że jednak się odezwałeś, szczerze mówiąc naprawdę myślałam, że
              co najmniej już nie żyjesz:-))
              Ale skoro żyjesz i masz się dobrze, to czekam na jakieś ciekawostki, bo fajnie
              mi się z tobą korespondencyjnie rozmawiało,
              buziaczki (słodkie, jak Ty)Momo
              • Gość: Imone Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 19:21
                Gość portalu: Momo napisał(a):

> No to pięknie, że jednak się odezwałeś, szczerze mówiąc naprawdę myślałam, że
                > co najmniej już nie żyjesz:-))
                > Ale skoro żyjesz i masz się dobrze, to czekam na jakieś ciekawostki, bo fajnie
                > mi się z tobą korespondencyjnie rozmawiało,
                > buziaczki (słodkie, jak Ty)Momo

Do cholery! Ptyś i jakiś Momo - o czym Wy tu piszecie! Na wspomnienia jest
                miejsce na czacie!

Odlatuję,

imone

• Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 10.10.01, 20:14
                  Gość portalu: Imone napisał(a):

> Gość portalu: Momo napisał(a):
                  >
                  > > No to pięknie, że jednak się odezwałeś, szczerze mówiąc naprawdę myślałam,
                  > że
                  > > co najmniej już nie żyjesz:-))
                  > > Ale skoro żyjesz i masz się dobrze, to czekam na jakieś ciekawostki, bo fa
                  > jnie
                  > > mi się z tobą korespondencyjnie rozmawiało,
                  > > buziaczki (słodkie, jak Ty)Momo
                  >
                  > Do cholery! Ptyś i jakiś Momo - o czym Wy tu piszecie! Na wspomnienia jest
                  > miejsce na czacie!
                  >
                  > Odlatuję,
                  >
                  > imone
                  >
                  > Oj Imone, Imone, ale jestes subtelny i drazliwy, co Cie tak zzera do bolu. Po
                  co te emocje, mozesz tylko odstraszyc ludzi ... no i kobiety tez frajerze. Daj na
                  wstrzymanie.
                  pozdrowienia
                  ptys
                  >
                  >
                  >

• Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 10.10.01, 20:18

> Gość portalu: Imone napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Momo napisał(a):
                    > >
                    > > > No to pięknie, że jednak się odezwałeś, szczerze mówiąc naprawdę myśl
                    > ałam,
                    > > że
                    > > > co najmniej już nie żyjesz:-))
                    > > > Ale skoro żyjesz i masz się dobrze, to czekam na jakieś ciekawostki,
                    > bo fa
                    > > jnie
                    > > > mi się z tobą korespondencyjnie rozmawiało,
                    > > > buziaczki (słodkie, jak Ty)Momo
                    > >
                    > > Do cholery! Ptyś i jakiś Momo - o czym Wy tu piszecie! Na wspomnienia jest
                    >
                    > > miejsce na czacie!
                    > >
                    > > Odlatuję,
                    > >
                    > > imone
                    > >
                    > > Oj Imone, Imone, ale jestes subtelny i drazliwy, co Cie tak zzera do bolu.
                    > Po
                    > co te emocje, mozesz tylko odstraszyc ludzi ... no i kobiety tez frajerze. Daj
                    > na
                    > wstrzymanie.
                    > pozdrowienia
                    > ptys
                    > >
                    > >
                    > > Oh, Imone zapomnialem wczesniej dopisac:
                    Imone, ty glabie, to niest jakis Momo, ale inteligentna, wrazliwa i piekna
                    kobieta, ty kolku.
                    Momo, uciekaj stad /no wiesz do "Grypsiku, cos tam, cos tam/.
                    pozdrowienia
                    ptys
                    >

• Gość: Mallina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.*.*.* 10.10.01, 20:34
                      juz wiadomo czemu Imone nadal szuka...:-))
                      • Gość: Imone Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 23:52
                        Gość portalu: Mallina napisał(a):

> juz wiadomo czemu Imone nadal szuka...:-))

He he he, i kto to pisze.....
                        Droga Malinko, przecież jesteś jedną z tych, które do mnie napisały...
                        No i co teraz ?
                        Żałuję, że Ci odpisałem, bo to co robisz jest przykre.
                        Pa pa,
                        k
                        • Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 11.10.01, 22:21
                          Gość portalu: Imone napisał(a):

> Gość portalu: Mallina napisał(a):
                          >
                          > > juz wiadomo czemu Imone nadal szuka...:-))
                          >
                          > He he he, i kto to pisze.....
                          > Droga Malinko, przecież jesteś jedną z tych, które do mnie napisały...
                          > No i co teraz ?
                          > Żałuję, że Ci odpisałem, bo to co robisz jest przykre.
                          > Pa pa,
                          > k

Przykre, ale prawdziwe. Ale glowa do gory, szukaj dalej...
                          ptys
          • Gość: kalina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.znak.com.pl 12.10.01, 13:29
            Ptysiu - ty miales wypadek???, to z pewnoscia zle sie wyraziles, Ty nie mogles
            miec wypadku bo takowe powoduja tylko nieinteligentne kobiety hahahaha.
            Czyzbys dzialala w przebraniu i teraz chcac-niechcac sie zdemaskowalAS???
    • Gość: imone Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 23:41
      Sorry, ale już nie szukam. Wszystkie inteligentne już się zgłosiły. Casting
      skończony. Baj baj.

• Gość: ptys Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.chello.pl 11.10.01, 23:52

> Sorry, ale już nie szukam. Wszystkie inteligentne już się zgłosiły. Casting
        > skończony. Baj baj.
        >

No immone, naraziles mi sie wczesnie, ale teraz mi zaimponowales. Co klasa to
        klasa. Ten numer z castingiem, ha, ha, ha - trzeba bylo jeszcze dodac, ze raptem
        trwal 10 min., haa, bo =tyle kandydatek sie znalazlo.
        gratuluje
        ptys
        • Gość: Balbina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.cm-upc.chello.se 12.10.01, 00:01
          No ladnie Ptysiu, tu cie mam, wynocha do naszego ogrodka!
          • Gość: Mallina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.*.*.* 12.10.01, 00:44
          • Gość: Mallina Re: dot. Jurka, Ilony, Irka itd. IP: *.*.*.* 12.10.01, 00:47
            To co robi Imone jest w zasadzie przykre, ale jego pomysl wiec ma prawo, a moim
            jest sobie pomyslec to co mysle.
            A ty Ptysiu to jak typowy mezczyzna zawsze wiesz kogo nalezy poprzec- drugiego
            mezczyzne..
            Takie zycie, tylko wrodzone pewne moje cechy pozwalaja patrzec na to jak
            nalezy, milej nocki wszystkim i Imone i Ptysiowi..
            Mallina
            • Gość: ptys Re: Ptys do Malliny IP: *.chello.pl 12.10.01, 00:57
              Resztkami sil, ale postanowilem pozegnac ten dzien z Toba.
              Ale sie dzisiaj po mnie przejechalas. Masz podobna tnedencje do dominacji jak
              Balbina.Bede sie bronil resztkami... uspokoilas mnie troche z Twoim podejsciem
              do pantofla.
              Do dzis nie wiem dlaczego dwa ll w Mallina. Prosze o wyjasnienie. zauwazylem,
              ze jestes dosc pedantyczna i skrupulatna. Czyzby niemeickie wplywy? Ile lat tam
              jestes? I tak Cie podziwiam, bo kiedy tma nie jestem, to chce zaraz
              wyjezdzac /nie tam zaraz wojna, Kloss/, ale Helmuty sa dla mnie po prostu
              nudne. No ale to moj problem.
              Na razie juz padlem i udaje sie w obkecia Morfeusza /z braku laku, ale
              jestemnormalny/
              Pozdrowienia ptys
              • Gość: ptys Re: Ptys do Malliny IP: *.chello.pl 12.10.01, 00:58

> Resztkami sil, ale postanowilem pozegnac ten dzien z Toba.
                > Ale sie dzisiaj po mnie przejechalas. Masz podobna tnedencje do dominacji jak
                > Balbina.Bede sie bronil resztkami... uspokoilas mnie troche z Twoim podejsciem
                > do pantofla.
                > Do dzis nie wiem dlaczego dwa ll w Mallina. Prosze o wyjasnienie. zauwazylem,
                > ze jestes dosc pedantyczna i skrupulatna. Czyzby niemeickie wplywy? Ile lat tam
                >
                > jestes? I tak Cie podziwiam, bo kiedy tma nie jestem, to chce zaraz
                > wyjezdzac /nie tam zaraz wojna, Kloss/, ale Helmuty sa dla mnie po prostu
                > nudne. No ale to moj problem.
                > Na razie juz padlem i udaje sie w obkecia Morfeusza /z braku laku, ale
                > jestemnormalny/
                > Pozdrowienia ptys

Rany boskie, to mialo pojsc w naszym ogrodku. katastrofa! Ale jestem zmeczony!
                pa
                ptys
                • Gość: Mallina Re: Ptys do Malliny IP: *.*.*.* 12.10.01, 01:32
                  Nie chccialam sie hm przejezdzac samo wyszlo :-))
                  Intencje byly dobre. Mysle ze z ta dominacja to jestes przewrazliwiony nieco,
                  moze masz zle doswiadczenia. Nie mam takich zapedow ale nie bede tego tak
                  tlumaczyc bo tylko winny sie tlumaczy..
                  Nareszcie ktos zauwazyl ze jestem dokladna, hihihihihi, zawsze myslalam ze
                  jestem chaotyczna. ale na serio to chce byc dokladna i lubie swego rodzaju lad,
                  ale nie jest to zwiazane z moim pobytem tutaj, to raczej wrodzone.
                  Tu jestem pol roku, wiec nie jest to dlugi okres czasu, sam przyznasz. Nawet
                  jezyk jeszcze nie oswojony..Niemcy sa jacy sa fantazji malo..
                  dobra wyjasnie czemu dwa ll(choc nie sadzilam ze kogos to zaintryguje)siedze
                  sobie tu na chat i jest to moj nick, pisze przez dwa ll aby byl w jakis sposob
                  niepowtarzalny, bo malin moze byc duzo a Mallina jedna. Zreszta nawet niektorzy
                  mysla ze to moje imie..teraz tez jeszcze nie spie bo siedzialam na czacie
                  (niemieckim z polskim pokojem). Pora pozna ale tylko o takiej malolaty tam nie
                  wchodza. Wyjasnienia banalne..
                  Przez moment myslalam ze pracujeszw UPC, ale chyba zajmujesz sie inna dziedzina.
                  Spokojnej nocy..Mallina
              • Gość: kalina Re: Ptys do Malliny IP: *.znak.com.pl 12.10.01, 13:34
                Ptysiu - mowiac szczerze nie wygladasz mi na normalnego:)))
                • momog Re: Ptys do Malliny 12.10.01, 13:43
                  Gość portalu: kalina napisał(a):

> Ptysiu - mowiac szczerze nie wygladasz mi na normalnego:)))

A co twoim zdaniem jest kanonem normalności?:)))
                  Ptysiu nie daj się! Wszyscy sa po troszę stuknieci, nasza kalinka też:))
                  pozdrawiam, kalinę, Momo

• Gość: ptys Re: Ptys do kaliny IP: *.chello.pl 12.10.01, 19:23
                  Sorry, ale im dluzej sie zastanawiam to mam coraz wiecej watpliwosci. Ale
                  jezeli moglabys mi pomoc kalino /nie wiem czy kobieta, czy mezczyzna/ i blizej
                  przyblizyc swoj poglad /dlaczego tak sadzisz/ to latwiej by mi bylo w decyzji o
                  ewentualnej dalszej kuracji.
                  Potraktuj to jako pomoc cierpiacemu.
                  W oczkiwaniu na Twe wsparcie
                  ptys /moze nienormalny/
                  • Gość: ptys Re: Ptys do kaliny-monit IP: *.chello.pl 12.10.01, 21:20

> Sorry, ale im dluzej sie zastanawiam to mam coraz wiecej watpliwosci. Ale
                    > jezeli moglabys mi pomoc kalino /nie wiem czy kobieta, czy mezczyzna/ i blizej
                    > przyblizyc swoj poglad /dlaczego tak sadzisz/ to latwiej by mi bylo w decyzji o
                    >
                    > ewentualnej dalszej kuracji.
                    > Potraktuj to jako pomoc cierpiacemu.
                    > W oczkiwaniu na Twe wsparcie
                    > ptys /moze nienormalny/

Kalinko, odezwij sie. Ja czekam i cierpie.
                    Pomoc cierpiacemu czlowiekowi.
                    ptys

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka