Dodaj do ulubionych

Turyn 2006 - pokazy mistrzow

25.02.06, 15:20
no dobra, przyznaje, lza mi sie w oku zakrecila jak jechal Pluszczenko... :)

ale watek zalozylam jak zwykle liczac na pomoc lepiej obeznanych: czy ktos
wie, gdzie mozna znalezc jakas liste podkladow muzycznych, ktore wykorzystali
mistrzowie do wczorajszych pokazow?

a jesli takowej nie ma, to moze ktos potrafi mi powiedziec przynajmniej,
jakie utwory wykorzystali Rosjanie wraz ze swoim skrzypkiem :)

z gory serdecznie dziekuje!
Obserwuj wątek
    • piagizela Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 25.02.06, 16:06
      To prawda, Plushenko jest niesamowity... Jestem też pod wrażeniem występu Navki i Kostomarowa i rosyjskiej pary sportowej.Jeśli Plushenko jest królem lodu to dla mnie Navka jest królową- robi niesamowite wrażenie gdy wyjeżdza na taflę. Pokazy mogłabym oglądać bez końca. Szkoda, że nie można kupić płyt CD z Pokazami Mistrzów- cóż to wtedy byłaby za uczta! Nie mogę się pogodzić z tym, że tylu wspaniałych łyżwiarzy nie będziemy już podziwiać w zawodach amatorskich:(. Marzyłam, ze zobaczę tych najlepszych na mistrzostwach w Warszawie za rok:(.
      Przyłączam się do prośby o listę podkładów muzycznych. A moze ktoś wie, do jakiej muzyki jechali Totmianina i Marynin?
      Pozdrawiam wielbicieli łyżwiarswta:)!
    • menisk Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 25.02.06, 16:46
      Skrzypek zagrał najpierw fragment "Czterech pór roku", a konkretnie "Zimy"
      Vivaldiego. Potem grał "Toscę" Pucciniego.

Występy łyżwiarzy figurowych mamy już za sobą i muszę napisać, że dawno nie
      widziałam imprezy tak dobrze "kamerowanej". Operatorzy kamer zdecydowanie
      stanęli na wysokości zadania, i dotyczyło to wszystkich konkurencji
      łyżwiarskich. Nic mnie tak nie irytuje, jak bezsensowne zbliżenia nie w porę
      np. na twarz czy kawałek tułowia, gdy zawodnik wykonuje jakąś kunsztowną
      ewolucję albo jakieś nietrafione ujęcia, co dość często zdarzało się na innych
      imprezach. Tym razem było świetnie. Brawo olimpijscy operatorzy!
      • alicia83 Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 25.02.06, 16:58
        ja jestem pod wrazeniem Plushenki-moim zdaniem jest najllepszym lyzwiarzem w historii-i co warte zauwazenia,jako jedyny podczas pokazow nie zalowal publice skoko,i to w2 kombinacjach!Sasha Cohen i Shizuka Arakawaw ogole nie skakaly,a przeciez wszyscy to lubią,a na pewno ja,przez co bylam rozczarowana ich pokazami;brawa dla Evgenija raz jeszcze!
        • khaki3 Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 25.02.06, 17:12
          Widze,ze nie tylko ja jestem w gronie jego wiernych fanek. Pieknie sie porusza
          na lodzie, nie widzialam juz dawno tak pieknych ewolucji i takiej gracji. mam
          nadzieje, ze za4 lata znowu wystapi pomimo iz bedzie mial 27 lat( a zapowiadal,
          ze w tym wieku juz nie chce wystepowac a szkoda by byla i to wielka). Z kobiet
          natomiast uwielbiam Michelle Kwan. Slicznie sie porusza. Niestety w tym roku
          nie reprezentowala USA.
          pl.wikipedia.org/wiki/Michelle_Kwan w tym linku mozna tez odszukac
          filmiki z wystepami Michell i innych lyzwiarek. Polecam :)
          • babunowa Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 25.02.06, 21:04
            ja pamiętam,że go nie znosiłam,jak mając 16 lat pokonał uwielbianego przeze mnie
            Candeloro;),ale potem totalnie go pokochałam.Pary taneczne i soliści to jest to:)
            facet ma niesamowitą wyobraźnie i naprawdę kocha publiczność,bo ją raczy takimi
            popisami,że ojej:).
            Navka dla mnie jest za to królową tafli.Ekspresją,że aż ciarki przechodzą.
            A czy ktoś wie,czy na mistrzostwach w wawie On będzie czy może definitywnie go
            nie będzie?
            Poza tym na pokazach na mnie zrobił wrażenie chłopiec ze stanów o nazwisku
            Lyiaszenko(?).Wydaje mi się,że chłopie jeszcze nam pokaże:)))
            Szkoda,że w piątek i eurosport i dwójka przerwała pokazy:(
            • piagizela Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 25.02.06, 22:47
              To niesamowite ale ze mną było dokładnie tak samo:). Też nie znosiłam Plushenki, dopiero w pojedynku z Jagudinem się do niego przekonałam i teraz jest dla mnie Mistrzem. Wydaje mi się, ze Plushenko będzie w Warszawie - czytałam gdzieś, że teraz jego celem jest wykonanie na zawodach wszystkich poczwórnych skoków.
              Szkoda, że w Warszawie nie będzie Navki:( - temperament, gracja i uroda!Mnie też ciarki przechodzą gdy pojawia się na lodowisku.
              • piagizela Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 25.02.06, 22:51
                sport.onet.pl/1300211,646,401202,wia,1263213,turyn2006.html
                To link do wypowiedzi Plushenki.
            • babunowa Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 25.02.06, 23:31
              ten chłopaczek ze stanów to się zwał Evan Lysacek:)
              wcześniej ostro pokręciłam:)
              swoją drogą prawda-dvd by się przydało.
    • dakota77 Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 26.02.06, 00:23
      ja zdecydowanie wole jagudina. Pozwole sobie jeszcze zauwazyc, że jest polska
      transkrypcja języka rosyjskiego, siła rzeczy bliższa oryginałowi niż angielska.
      Nie ma mięc potrzeby pisać Evgeni Plushenko, skoro można i powinno się pisać
      Jewgienij Pluszczenko:)
      • babunowa Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 26.02.06, 01:02
        chociaż oglądam regularnie wszystkie możliwe zawody łyżwiarstwa figurowego (to
        co daje eurosport)i to od lat i pamiętam takie osoby jak np suryia bonai czy
        candeloro czy oksana bajul czy usowa czy tez witt(a oni jeżdzili jak byłam małą
        dziewczynką),to jednak muszę przyznać,że nie kojarzę wcale Yagudina,mimo,ze
        skończył karierę niedawno.Dla mnie musiał być wyjątkowo bezbarwny,choć dzisiaj
        dla odświeżenia czytalam o nim wątki i podobno był mistrzem kroczków.Jest to
        naturalnie całkowicie subiektywne odczucie:)
        Za to jeśli chodzi o babki,to dawno nikt mnie nie zachwycił:(
        Co do par tanecznych,to w tym roku program dowolny mieli dla mnie ganielny
        reprezentanci Wielkiej Brytanii-rodzeństwo Kerr(szkockie klimaty i świetna
        technika).
        • aasiek Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 26.02.06, 11:52
          Mi za to przypadł do gustu ten młody Amerykanin, Johnny Weir. Może nie miał
          najlepszych skoków (choć podobno na treningu przed wystepem coś trudniejszego
          próbował skoczyć), ale to chyba najładniej tańczący zawodnik, jakiego w
          ostatnich 3 latach miałam okazję zobaczyć. Chodzi mi o grację, taką jakąś
          lekkość, płynność. Bardzo żałowałam, że nie udało mu się obronić medalu...
          • mona275 Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 26.02.06, 13:04
            A mnie się nie podobało. Bezbarwnie było jakoś i sennie, nikt nie próbował
            rozbawić publiki. Kiedyś Pluszczenko założył złote slipy i gumowe muskuły,
            pamiętacie?
            • aasiek Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 26.02.06, 13:24
              Tak, tylko że ten program pokazywał już od kilku sezonów i ja nawet nie
              chciałam, żeby pokazywał go tutaj. To by było pójście na łatwiznę. A numer ze
              skrzypkiem już był, co prawda, ale dosyć dawno i podobał mi się zresztą...
    • brytan4 Re: Turyn 2006 - pokazy mistrzow 26.02.06, 21:23
      Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego TVP pokazywała retransmisje z zawodów? Jak
      u nich jechała Japonka to na Eurosporcie walczyła juz o złoto Rosjanka!!!!około
      10 minut przesunięcia, bo najpierw musiała się produkować Chylewska , a potem
      musieli puszczać reklamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka