anaila 12.03.06, 23:12 nudy. kuba nie ma na niego pomysłu... bardzo słaby program dziś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam81w Re: Urban u Kuby 12.03.06, 23:34 a mi sie podobal . bylo fajnie . niepodobalo mi sie ze urban tak sie upieral przy tym ze system ktory on budowal byl lepszy od demokracji ale za potepinaie systemu ktory obecnie buduje pis ma plusa . Podobala mi sie cala reszta wraz z "Lista wildsteina " :D hehehe i nie prawda ze mlodziez go nie zna . nie wie kto to urban . my wiemy ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Urban u Kuby 13.03.06, 00:14 słabiutko, prowadzacy nie mial pomysłu na poprowadzenie rozmowy i wygladało to to jakby pokazywal publicznosci małpe w zoo, o ktorej słyszał , ze potrafi zjesc wiadro bananów na raz i dopytywal sie :ale jak to jest jak sie zje te banany , niech pan opisze biegunke niech pan powie , ze bardzo smierdzi , no prosze powiedziec -- punkt skupu Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Urban u Kuby 13.03.06, 19:32 Bo Urban to jest malpa w zoo. Cyniczna /"Rzad sie sam wyzywi"/. To prawda, ale onze Urban byl w tym rzadzie i sie baaardzo wyzywia. NadaL !!! nAPRAWDE TO MAM ZA ZLE LUDZIOM Z MOZGIEM / TA MALPA MA MOZG, ZA TO NIE MA SUMIENIA!/,ze wlazi cynicznie w o g...o.Czy Wojewodzki chcial poznac Urbana, czy tez Solorz/moze iiny Walter?/ kazal mu sie spotkac z Urbanem, bo Kaczory sa skrajne. Faky\t sa, niemniej ...na drzewo i z Urbanem i z tym, co jakoby ma chore serce, a spotkalam go w Tatrach /na gorze, nie w Zakopanem/ - no ten zboj wojskowy? Juz nie pamietam. Wiem ,ze sie miga od odpowiedzialnosci. Moze to general jak mu tam ? Na "K".Szkoda i /i nie szkoda/ Wojewodzkieo. W koncu tye prywatne TV - naprawde sa nadal "ich" Solorz/ kilkanascie paszportow/,Walter / nie pamietacie, jak robil program - konkurs, gdzie glupek opowiadal, ze leczy S.M przy pomocy czegos tam i Walter to puscil/? Byl za4rzuy prokuratorski /wowczas!!!/.Zamkneli faceta,facet wykityowal, a Walter / pomyslodawca ma sie ..swietnie w TVN/. Kaczory maja racje, ale i tak padna, bo 50 lat komuny zrobilo swoje. W Waszych lebkach/via mamusia + tatus/tez. Niestety! Ogladajcie Wojewodzkiego, miast czytac np.Hrabala "Auteczko". Za trudne i kto to jest HrabaL ? I tak Wam juz zostanie. Na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
turrek Re: Urban u Kuby 13.03.06, 21:37 Cieszę się ,że czytujesz Hrabala, ale wybacz, Twój styl bardzoej zbliża się do stanu po zażyciu Xanaxu, niż do prozy Hrabala. A przecież pamiętacie, jak masarz Janiczek...:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.sanitariusz Re: Urban u Kuby 13.03.06, 00:44 Też się rozczarowałem. Liczyłem na błyskotliwe wypowiedzi obu panów (obaj to sztandarowi hedoniści :)) Kuba liczył że Urban się rozkręci lecz ten wykonał ledwie ćwierć obrotu. Z maską drętwo, milczenie obu po odpowiedziach, brak riposty na wypowiedź Pietrzaka (który jednak u Kuby wypadł dużo lepiej). Staruńki już ten Urban :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Urban u Kuby 13.03.06, 02:00 mariusz.sanitariusz napisał: > brak riposty na wypowiedź Pietrzaka Jak to brak? Przecież powiedział, że musiałby to u Pietrzaka zobaczyć :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anulka748 Re: Urban u Kuby 13.03.06, 07:11 Slabo,rzeczywiście.Nie maial Kuba pomyslu na Urbana,albo się bal rozwinąć,rzeby go Urban nie skasowal,jakby się rozkręcil ------------ Zionę jadem Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: Urban u Kuby 13.03.06, 08:14 Kuba bez pomysłu- no nie nauczył się do i tak jakże prymitywnej klasówki... Odpowiedz Link Zgłoś
tmieti Re: Urban u Kuby 13.03.06, 08:46 Kuba jak Kuba, od pewnego czasu program jest kiepski (choć spodziewałem się że pokaże gdzie takiej kanalii powinno być miejsce w praworządnym kraju). Ale sonda wśród polityków to było zaskoczenie, szczególnie brak zdania o "bohaterze" u p. Pitery. No no, bardzo budujące ... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Urban u Kuby 13.03.06, 08:56 Ja widzialam fragment i strasznie mnie denerwował sposób mowienie Kuby- pan jestes pan miales itp irytujace to było! Ogolnie program slaby! Odpowiedz Link Zgłoś
r_frank Re: Urban u Kuby 13.03.06, 10:41 Kuba slabiutki. Po co zapraszac do rozrywkowego programu czlowieka, ktory byl w zbrodniczym ukladzie(sam stan wojenny to ponad setka). Porownywanie go do Lorda Vadera to jest manipulacja. To jest odwolywanie sie do jakies basni, wybielanie go. To tak, jakby zaprosic Lenina i porownywac go do Janosika. Urban zostal nazwany Gebbelsem stanu wojennego i sad wielu instancji podtrzymal, ze nie trzeba go za to przepraszac. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Urban u Kuby 13.03.06, 10:52 > Kuba slabiutki. Po co zapraszac do rozrywkowego programu czlowieka, ktory byl w > zbrodniczym ukladzie Właśnie dlatego. Porownywanie go do Lorda > Vadera to jest manipulacja. To jest odwolywanie sie do jakies basni, Wiesz kto to jest lord Vader? Z dalszej części Twojej wypowiedzi wnioskuję że nie. Zresztą Urban sam o sobie mówi "jestem złym człowiekiem". Urban zostal > nazwany Gebbelsem stanu wojennego i sad wielu instancji podtrzymal, ze nie > trzeba go za to przepraszac. A wiesz, że ten kto go tak nazwał też wspierał ten, jak się wyraziłeś, "zbrodniczy" układ. Odpowiedz Link Zgłoś
sojuz1 Re: Urban u Kuby 15.03.06, 10:49 r_frank napisał: > Kuba slabiutki. Po co zapraszac do rozrywkowego programu czlowieka, ktory byl w > zbrodniczym ukladzie Wymien te "zbrodnie" i podaj dowody. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Urban u Kuby 19.03.06, 22:07 Zbrodnią jest nie tylko osobiste ich dokonywanie, ale i dawanie przyzwolenia na nie oraz chronienie ich wykonawców. A w takim ujęciu sprawy nie było ich mało: poczynając od Katynia, poprzez zbrodnie stalinowskie między 1944 a 1949, Październik 56', Grudzień 70',Radom 76', Grudzień 81'. Nie wszystkie były polskim dziełem, ale ukrywanie ich lub jawne kłamstwa szerzone na ich temat przez polski aparat władzy spychają odpowiedzielność również i na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: Urban u Kuby 13.03.06, 18:33 Dokładnie to samo mnie raziło! To niby miało pokazać jakiś dystans, odcinanie się od moralnie wątpliwego zjawiska jakim jest Urban. Wyszło jednak na to, że Wojewódzki nie umie się zachować. A paradoksalnie więcej skandaliście Urbanowi namieszał...komplemet Leppera :) "kanalia" od Wierzejskiego - to woda na młyn Jerzego U., ale komplement...hmm - co z nim zrobić? Urban wybrał - zdyskredytować komplementującego...phi. Reasumując - Urban lepszy w słowie pisanym. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Urban u Kuby 13.03.06, 22:34 Urban zawsze byl cienki 'na zywo' w przeciwienstwie do swoich felietonow z ktorych niektore to prawdziwe perelki; ale na zywca to cienki z niego Bolek; Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Urban u Kuby 19.03.06, 20:36 Nie powiedzialabym, eeee1, pamiętam jego konferencje prasowe jako rzecznika rządu. Wcale nie był cieniutki. Odpowiedz Link Zgłoś
night_passenger Re: Urban u Kuby 13.03.06, 10:50 Zgadzam się, Wojewódzki nie przygotował dobrego scenariusza tym razem, chociaż stać go na to. Nie wiadomo dlaczego zastosował wypróbowany schemat chociaż miał idealnego gościa do zrobienia świetnego tok. Szkoda... A co do Urbana. Mimo, że nie przepadam za prawdziwymi komuchami to zawsze go ceniłem za to, że ma wszystkich w dupie i wcale się temu nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt55 Re: Urban u Kuby 13.03.06, 12:33 No licho, lichutko Kuba. Bez pomysłu na Urbana. Niestety. I przełączyłem na Jedynkę. Tam był nieżły film, choć znany. Na takich jak pan Urban, trza się przygotować. NIc z niego nie wyciągnął pan Wojewódzki. Ale rozumiem. Wróć pan, panie Kuba do Dody i Beaty z Bajmu. I Michał Wiśniewski też. Za wysokie progi... ale może pan Kuba za 30 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Urban u Kuby 13.03.06, 13:52 Ten odcinek miał być zapewne póściem za ciosem: najpierw feministka Kazimiera Szczuka i skandal jaki wywołała, a teraz, żeby jeszcze bardziej wkurzyć moherów Urban- człowiek-instytucja. I właściwie nic szczególnego. Chwilami Kuba był nawet sam przestraszony tym, co Urban mówił o politykach i Janie Pietrzaku. A Urban- taki jak zwykle. Jeszcze raz potwierdził, że jest egoistą i cynikiem; to, co robi robi tylko dla pieniędzy. Jego poglądy wynikają po prostu z przekory, ideologia tutaj nie ma dla niego znaczenia, a jedynie prawo powstrzymuje go od niegodziwości. Zrobiłby interes i z Rydzykiem, gdyby tylko tamten wyraził na to chęć. Oczywiście, nie wszyscy to dostrzegają i robią z niego idola, podczas gdy po prostu on mówi i robi to, co jest najbardziej opłacalne. Tworząc "Nie" domyślał się, że będzie mnóstwo ludzi niezadowolonych z przemian w 1989r. i że na nich zrobi niezły biznes. Ustrój nie ma znaczenia: w PRL miałby karierę do dziś, w III RP również. Zresztą, czego oczekiwać od kogoś, kto bez żenady opowiada o tym, jak urządzał imnprezy z udziałem znanych gangsterów i byłych ubeków (vide komisja śledcza ds.Rywina). To najlepiej potwierdza fakt, iż skandale Urbana nie służą jedynie rozgłosowi, ale że wynikają z jego cynizmu. Na Zachodzie ktoś, kto przyznaje się do takich kontaktów zostałby poddany ostracyzmowi i wykluczony z wszelkich salonów. U nas to nikogo nie dziwi, przeciwnie- istnieje spora grupa wyznawców Jerzego Urbana,którym po prostu to nie przeszkadza. A politycy reagują różnie: Lepper wyrażał się o nim z uśmiechem jako o "przebiegłym lisie"(pewnie w przeszłości go czytywał), Wierzejski z LPR nazwał go "kanalią",(chociaż Maciej Giertych,ojciec Romana stał z Urbanem po tej samej stronie barykady w 1981r.),zaś kumple z SLD wyrażali się o nim dość ostrożnie(za wyjątkiem Gadzinowskiego)-czyżby ze wstydem? PO również było ostrożne w wypowiedziach i to trochę zadziwia. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Urban u Kuby 13.03.06, 14:05 A co to za "wkurzanie moherów" skoro mohery na pewno nie oglądaja Wojewódzkiego. Zreszta, nie tylko one... Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Urban u Kuby 13.03.06, 14:20 Niby nie oglądają, ale o tym, iż Szczuka rzekomo nabija się z niepełnosprawnej Madzi jakoś się dowiedzieli. Wiele osób deklaruje, że nie ogląda Jakuba Powiatowego, a jednak czasem, gdy przypadkowo trafią na Polsat późnym niedzielnym wieczorem to już nie zmieniają kanału. Odpowiedz Link Zgłoś
pussy-control Re: Urban u Kuby 13.03.06, 18:11 jedzoslaw napisał: > Ten odcinek miał być zapewne póściem za ciosem: najpierw feministka Kazimiera > Szczuka i skandal jaki wywołała, a teraz, żeby jeszcze bardziej wkurzyć moherów kogo Urban jest w stanie wkurzyć? To jest stary, nieszczęśliwy w gruncie rzeczy człowiek. Podobnie jak pani Szczuka, wywołuje raczej mdłe politowanie, współczucie... przynajmniej u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Urban u Kuby 13.03.06, 19:08 Chodzi mi nie tyle o "wkurzenie" w zwyczajnym znaczeniu, ale o pewną prowokację, gest jednoznacznego opowiedzenia się po jednej stronie, niezależnie od tego, co inni (zwłaszcza przeciwnicy Kuby) o tym pomyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Urban u Kuby 13.03.06, 19:58 pussy-control napisał: Bzduty!!! Szczuka - pisze i jest od Janion / TY wiesz kto to biedactwo?/.Urban - psychopata!!! Gdyby zyl pewien prof.od psychiatrii, o Urban mialby rozp. F- 60.Ozenil sie z baba, ktorej maz zdechl,za sprawa C2H5OH. Ta zonka to dopiero ...k..a.A wszystko we wlasnym, ubeckim towarzystwie.Szczuka jest krytykiem literackim, Urban jest cynicznym ...psychopata. Jak pisal niem. psychoatra : " W pokoju - my sie nimi zajmujemy, badamy etc.W czasie wojny - oni nas bira ...za morde.To Urban .Taz Kaczory i ...Korwin. I Jankowski i Ziobro i ...ich jest od cholery. TYLKO - filozofowie i etycy zostaja.Naprawde!!! > jedzoslaw napisał: > > > Ten odcinek miał być zapewne póściem za ciosem: najpierw feministka Kazim > iera > > Szczuka i skandal jaki wywołała, a teraz, żeby jeszcze bardziej wkurzyć m > oherów > > kogo Urban jest w stanie wkurzyć? To jest stary, nieszczęśliwy w gruncie rzeczy > człowiek. Podobnie jak pani Szczuka, wywołuje raczej mdłe politowanie, > współczucie... przynajmniej u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Urban u Kuby 13.03.06, 19:51 jedzoslaw napisał: Prosze Sz .Pana! Urban ma / raczej mial, ale ONI jeszcze o tym nie wiedza!/ wplywy. I tyle. Plywaja z pradem, bo tak ich nauczi\ona. Jak Pan sadzi - skad wzial sie Wojewodzki w TV? Tak i zdolny, czy takie mial "uklady"? Tak ibt\ystry, a wiedza? Np - historyczna.Albo -jakakolwiek inna. Wojewodzki, jaK uRBAN - KASKA,A TO ,ZE DAJE DUPY? Kretynom naprawde wydaje sie, ze wokol - samo kretyni!!! > Ten odcinek miał być zapewne póściem za ciosem: najpierw feministka Kazimiera > Szczuka i skandal jaki wywołała, a teraz, żeby jeszcze bardziej wkurzyć moherów > > Urban- człowiek-instytucja. I właściwie nic szczególnego. Chwilami Kuba był > nawet sam przestraszony tym, co Urban mówił o politykach i Janie Pietrzaku. A > Urban- taki jak zwykle. Jeszcze raz potwierdził, że jest egoistą i cynikiem; > to, co robi robi tylko dla pieniędzy. Jego poglądy wynikają po prostu z > przekory, ideologia tutaj nie ma dla niego znaczenia, a jedynie prawo > powstrzymuje go od niegodziwości. Zrobiłby interes i z Rydzykiem, gdyby tylko > tamten wyraził na to chęć. Oczywiście, nie wszyscy to dostrzegają i robią z > niego idola, podczas gdy po prostu on mówi i robi to, co jest najbardziej > opłacalne. Tworząc "Nie" domyślał się, że będzie mnóstwo ludzi niezadowolonych > z przemian w 1989r. i że na nich zrobi niezły biznes. Ustrój nie ma znaczenia: > w PRL miałby karierę do dziś, w III RP również. Zresztą, czego oczekiwać od > kogoś, kto bez żenady opowiada o tym, jak urządzał imnprezy z udziałem znanych > gangsterów i byłych ubeków (vide komisja śledcza ds.Rywina). To najlepiej > potwierdza fakt, iż skandale Urbana nie służą jedynie rozgłosowi, ale że > wynikają z jego cynizmu. Na Zachodzie ktoś, kto przyznaje się do takich > kontaktów zostałby poddany ostracyzmowi i wykluczony z wszelkich salonów. U nas > > to nikogo nie dziwi, przeciwnie- istnieje spora grupa wyznawców Jerzego > Urbana,którym po prostu to nie przeszkadza. A politycy reagują różnie: Lepper > wyrażał się o nim z uśmiechem jako o "przebiegłym lisie"(pewnie w przeszłości > go czytywał), Wierzejski z LPR nazwał go "kanalią",(chociaż Maciej > Giertych,ojciec Romana stał z Urbanem po tej samej stronie barykady w > 1981r.),zaś kumple z SLD wyrażali się o nim dość ostrożnie(za wyjątkiem > Gadzinowskiego)-czyżby ze wstydem? PO również było ostrożne w wypowiedziach i > to trochę zadziwia. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Urban u Kuby 13.03.06, 19:43 night_passenger napisał: Gratuluje!!! Podziwiania tych, co wszystko maja w d..e. Moze bys podziwial np Bartoszewskiego, albo Baczynskiego, albo np.Holoubka?Za trudne. Coz! Ci akurat mieli ...honor? Nie wqiesz co to ? Ja wiem, ze Ty nie wiesz! Skad bys mial wiedzec? Kto w ogole oglada Tv? Moze bys cos poczytal ? NP.Tyrmanda? Kto to ? Na drzewo!!!! JUz !!!! > Zgadzam się, Wojewódzki nie przygotował dobrego scenariusza tym razem, chociaż > stać go na to. Nie > wiadomo dlaczego zastosował wypróbowany schemat chociaż miał idealnego gościa d > o zrobienia > świetnego tok. Szkoda... > A co do Urbana. Mimo, że nie przepadam za prawdziwymi komuchami to zawsze go ce > niłem za to, że ma > wszystkich w dupie i wcale się temu nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: Urban u Kuby 13.03.06, 21:55 xanaxy napisała: (...) Wiele bzdur napisała i cytować ich nie będę. Rady jednakże udzielę - przestań, dziecino, epatować swoimi (niby) lekturami i zainteresowaniami ogólnokulturalnymi. Ani Hrabal, ani Tyrmand, ani Holoubek, ani Bartoszewski, ani inni wymieniani przez ciebie nie zasługują na opisywanie ich dokonań takim pełnym błędów bełkotem. Urban - w przeciwieństwie do ciebie i Powiatowego - doskonale posługuje sie polszczyzną - jeżeli chce to literacką, jesli chce to kolokwialną, ale błędów nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
stoolejarz urban to człowiek 13.03.06, 19:59 który w przypadku wprowadzenia oficjalnego zakazu popelniania samobojst pierwszy strzelil by sobie w (pusty) leb! Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: urban to człowiek 13.03.06, 20:19 Urban się nudził i ledwo to ukerywał, bo Wojewódzki jest za słaby intelektualnie na taką rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.brandt "Sędziwy bożek","gasnący starzec"...o którym 13.03.06, 20:35 ładnie powiedział Pietrzak Jan w poprzednim odcinku "Kuby".A swoją droga Wojewódzki nie dorasta Urbanowi do pięt,nie ta klasa,inteligencja,poczucie humoru.Że Rokita czy Tusk odwiedzają ten kloaczny program z tym przygłupem to rozumiem , bo sa cwiercinteligentami kreujacymi sie na erudytów,ale że Pan Urban..?? Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a rak wczesnego rozpoznania 13.03.06, 21:01 to byl najlepszy tekst Urbana jako komentarz do tematu kaczek w swojej ksiazce 'jajakobyly' :)) Odpowiedz Link Zgłoś
2jacenty Re: Urban u Kuby 13.03.06, 21:25 Uważam, że Urban jest jednym z najinteligentniejszych publicystów. A że cynik? No, cóż, za to z jaką klasą. To jedyna znana mi osoba, która mówi to, co chce. I dzięki swoim pieniądzom nie obawia się konsekwencji. Paradoksalnie to on jest wolny (w przeciwieństwie do całej reszty nie tylko dziennikarzy)... Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: Urban u Kuby 13.03.06, 22:08 zachwycać się Urbanem można tylko z pozycji wolnego człowieka w wolnym kraju. kraju głupim ale wolnym. ale kto pamięta tę kanalię sprzed 20 lat, temu zachwyt trudno przychodzi. bardzo zręczna gnida. bardzo zręczna. językowo sprawna nadzwyczaj. ALE GNIDA. Odpowiedz Link Zgłoś
2jacenty Re: Urban u Kuby 13.03.06, 23:51 Nic dodać, nic ująć. Dobrze to ująłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociaiwujek Re: Urban u Kuby 14.03.06, 08:03 Te.z uważamy tak jak przedmówcy. Urban 0. Gminny ----0. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: a co mówili o Pietrzaku? 15.03.06, 00:47 Urban powiedział, że dziedziczy po Pietrzaku żonę i że kiedyś pisał teksty do jego kabaretu jak to jeszcze miało sens - tu akurat ma rację, bo w III RP Egida zeszła na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
nonna2 Re: Urban u Kuby 16.03.06, 15:32 Jednak autoirini można mu pozazdrościć... Odpowiedz Link Zgłoś