r_frank 21.03.06, 21:17 No wkurzyl mnie dzis prezydent potwornie. Od tygodnia czekalem na koncert finalowy PPA poswiecony Kalinie Jedrusik a tu zmiana w programie dwojki , bo jasnie szanowny pan K. zarzadzil linie specjalna. Jakby go bylo malo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markus.kembi Re: dość IV RP!! Ja chce PRL!! 21.03.06, 21:42 Ale w PRL były tylko 2 programy, a teraz jak ci się coś nie podoba to możesz przełączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: dość IV RP!! Ja chce PRL!! 21.03.06, 21:52 na inne gó..? te dwa dawały więcej programu niż 20 dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja młody jesteś chyba i PRL znasz z opowiadań... 21.03.06, 22:15 młody jesteś chyba i PRL znasz z opowiadań... a we wtorek to byś miał spotkanie wieczorne z rzecznikiem rządu Jerzym Urbanem, a nie jakieś koncerty Odpowiedz Link Zgłoś
madana Re: dość IV RP!! Ja chce PRL!! 21.03.06, 22:22 Drogi Billy, ponieważ głupota nie boli, a i pewnie młodzieńcza bezmyślność ma tu też coś do powiedzenia, możesz radośnie pisać i głosić podobne brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.chwila Re: dość IV RP!! Ja chce PRL!! 21.03.06, 22:54 Chce kurdupel, to może, bo to jego folwark. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: dość IV RP!! Ja chce PRL!! 22.03.06, 12:40 Obejrzyj sobie jakąkolwiek komedię Barei, np. jutro leci "Brunet wieczorową porą" i wtedy może przemyślisz swoje słowa. Albo "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz"- a tam fragment przykładowego programu w PRL-owskiej telewizji: gadająca głowa podstarzałego lektora, czytającego z kartki arcyciekawy wykład o "słabości gospodarczej Polski sanacyjnej, wynikający z ujemnego bilansu białka". Enjoy yourself! Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Dość IV PRL !!! 22.03.06, 14:07 Oczywiście tytuł wątku jest czystą prowokacją, gdyż jak powiedział S.J.Lec „Nie ma powrotu do peerelu. Jest nas za dużo.” Z drugiej jednakże strony rozumiem tęsknotę za spokojem., przewidywalnoścą i sielanką. Niekoniecznie rodem z PRL-u. I na koniec ważne pytanie; Czemu w tym programie brakowało zwyczajowych linii oznaczających negację/akceptację przekonań gościa? Czyżby obawiano się że nie wystarczy na nie ekranu? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: dość IV RP!! Ja chce PRL!! 22.03.06, 14:41 Podobno gościem owej "Linii Specjalnej" był prezydent Polski... a ja przez 50 minut mógłbym przysiąc ,że to był występ jakiegoś watażki z bananowej republiki, który popadł a cięzką paranoję i tylko indolencji lekarzy zawdzięcza pobyt na wolności,a 5 mln takich samych jak on, tyle,że z objawami anoreksji umysłowej, powołało go do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś