karen64 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 03.06.08, 23:12 lub w policzek ? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran w rękę? 04.06.08, 06:20 Coś mi się majaczy ale na 100% nie jestem pewien... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Głwonym zwycieżcą jest: 04.06.08, 11:08 Karen64 To było mniej więcej tak..."to on mnie może obligatoryjne i co miesięcznie pocałować w... cicho kobieta... w nos. W nagrode owy pocałunek Odpowiedz Link Zgłoś
sigunia78 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 04.06.08, 14:33 Kiedys przez przypadek oglądając "Klan" Elżunia w aptece sprzedawała Adoloran :-) Pamiętam, jak przez chwilę zastanawiałam się, skąd ja znam tą nazwę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 04.06.08, 14:47 Zastanawiające, że nikt jeszcze tej nazwy nie użył. Słyszałam, że jakiś bełtoproducent zaczął produkowac wino marki Mamrot - to jest marka pijana w serialu "Ranczo". Jak się za to wygugluje, to mnóstwo aptek sie pojawia z tą nazwą. Czy ktoś zna znaczenie tego słowa, moze ma jakies? No i zobaczcie co mi wyskoczyło jak wyguglowałam adoloran: polish.slavic.pitt.edu/other/labirynt/ studenciaki uczą się polskiego na podstawie scen z Labiryntu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 04.06.08, 14:52 podobnie było z "Mocny fullem" z Kiepskich, ale tam zdaje się było to nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 A ma ktoś może nagrywarkę dvd 25.06.08, 23:05 bo mógłby nagrać w labiryncie Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Zagadka 26 04.06.08, 14:53 Jakie nagrody dostał Racewicz za oddanie brylantów? Odpowiedz Link Zgłoś
kvss Re: Zagadka 26 04.06.08, 18:18 Chyba wieżę hifi z zakładów Diora w Dzierżoniowie i milion złotych ;] Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Zagadka 26 04.06.08, 22:35 odpowiedź świetna. Jeszcze wspomniany niżej dyplom! Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 26 04.06.08, 22:38 teraz musisz napisac,co kto wygral za rozwiazanie zagadki:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Inne fora! 04.06.08, 22:40 Pamiętam, że jakiś czas temu były tutaj też inne fora o labiryncie. Ma ktoś do nich linki? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Zagadka 27 04.06.08, 23:40 Pod jakim pretekstem Stopczyk po raz pierwszy wzywa do siebie panią Bożenkę na tete a tete do swojego gabinetu? Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 27 05.06.08, 00:02 zeby oprowadzic ja po instytucie i pokazac,gdie co jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: Zagadka 27 05.06.08, 08:50 Zeby ja poprosic o przekazywanie mu co w pracowni sie dzieje. Aha i jeszcze spytal ja o stan cywilny, ze niby nie bylo tego w papierach do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zagadka 27 05.06.08, 22:38 Brawo, Lalinda! Wygrałaś zestaw potłuczonych menzurek. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran którędy jedzie karetka? 05.06.08, 23:06 Zdaje się, że paręnaście wątków temu padło pytanie odnośnie karetki, wiozącej świeżo urodzonego Mateuszka. Oto, co widać z owej karetki a pytanie brzmi: którędy ona jedzie? www.wrzuta.pl/film/eoyIKyJtB7/100_2364 Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: którędy jedzie karetka? 06.06.08, 19:52 Tak !! ja o to pytalem wlasnie !!! mowiles ostatnio, ze to woloska czy nadal tak uwazasz, czy moze nie wiesz, bo pytasz innych ??? i dzieki serdeczne za ten filmik !!! niedawno, bo rok temu na pikniku lotniczym siedzialem w takiej samej karetce nysie przypominajac sobie, ze widzialem ja w labiryncie i ze jeszcze do polowy lat 90. one jezdzily w moim miescie Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: którędy jedzie karetka? 08.06.08, 16:41 Wrzuciłem, bo teraz już nie jestem pewien czy to Wołoska, czy Aleje Niepodległości... może ktoś się porusza tą trasą i rozpozna, bo mam mętlik w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: którędy jedzie karetka? 08.06.08, 20:33 chetnie bym jakos pomogl, ale niestety nie znam jeszcze tak dobrze warszawy, dlatego tez licze na innych naszych forumowiczow jest jednak latwiej niz myslalem, bo widac mijane podczas jazdy obiekty, ktore moga ulatwic lokalizacje gdyby byla super jakosc obrazu jak w tv to mozna by przeczytac numer autobusu ruszajacego (chyba ze zbyt daleko jest) zeby doczytac dlatego jak bedzie ten odcinek w tv to mysle ze ktos rozpozna - moze ta kolezanka, co na samym poczatku forum tyle miejsc zlokalizowala Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: którędy jedzie karetka? 08.06.08, 21:49 Kurczę, zupełnie nie znam tej części W-wy... kompletnie nie kojarzę, gdzie to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran nikomu nic nie mówią te budynki? 24.06.08, 09:16 img70.imageshack.us/img70/3039/karetkajr7.jpg img384.imageshack.us/img384/8942/karetka2pw0.jpg Może to gdzieś po drodze do Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu? Jeśli tak, to i dla mnie tereny te są obce. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Zagadka 28 11.06.08, 23:38 Coś się zwolniło dlatego zaproponuje zagadkę kolejną! O oglądanie jakiego filmu zapytał Piotrka i kolegów Stopczyk przed pokazaniem im sztuczki z nożem? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Zagadka 28 12.06.08, 00:07 ale szybko poszło. W nagrode wspomniany nóż! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Zagadka 29 12.06.08, 22:02 Pewnego dnia pani Bożenka skasowała Durajowi zapis jakichś elektrycznych drgań czy impulsów, które ten zarejestrował na kasecie magnetofonowej. Pani Bożenka wzięła kasetę, stwierdziła że tam słychać tylko "piii piii" i nagrała piosenkę - JAKĄ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Zagadka 29 13.06.08, 23:16 Oj chyba przeceniłeś możliwości. ja scene pamiętam, ale piosenka. Zagraniczna chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
kvss Re: Zagadka 29 13.06.08, 23:40 Także pamiętam tą scenę, przypomniały mi się czasy ZX Spectrum i wgrywania programów z kaset magnetofonowych. To był hardcore ;] 6 minut czekania w napięciu czy pojawi się "10 R Tape Loading Error" czy może się wkońcu uda :))) Niestety nie pamiętam także cóż to za piosenkę pani Bożenka nagrała ale to chyba jakieś disco było... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zagadka 29 - podpowiadam 14.06.08, 07:16 Piosenka była dyskotekowa i osoba, która ją wykonywała, grała przez krótki okres w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 29 - podpowiadam 14.06.08, 09:13 Danuta Lato `Touch my heart` lub `For your love` ? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zagadka 29 - podpowiadam 14.06.08, 10:50 "Whenever You Go", ale i tak wygrywasz. Nagrodą jest stanik Danuty, który możesz przerobić sobie na pokrowiec samochodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Zagadka 29 - podpowiadam 14.06.08, 23:17 Nagrody są najlepsze w tych naszych konkursach, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 21.06.08, 08:02 Stalingrad? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 21.06.08, 08:11 Odpowiadasz na: zona_jarka napisał: > Stalingrad? Od razu widać, że gimnazjum ma wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Gdzie jest firma detektywistyczna "Kondor"? 21.06.08, 18:48 Z firmy owej bohaterowie serialu korzystają dwukrotnie: 1. Gdy Racewicz chce namierzyć wynajmującego od niego mieszkanie Araba 2. Gdy Dorotę Kamińską śledzi Stefan Każuro i wystaje pod jej domem. Wprawdzie w serialu owa firma pokazana jest z zewnątrz zaledwie raz (gdy Duraj prowadzi do niej Racewicza), no ale może akurat ktoś wie, mieszka obok, widział jak kręcono czy co... Tu capsy z firmą Kondor. img258.imageshack.us/img258/5351/kondor1aw9.jpg img145.imageshack.us/img145/4968/kondor2ua1.jpg img162.imageshack.us/img162/2719/kondor3lj0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 UWAGA !!! dobra i zla wiadomosc 23.06.08, 00:23 od dzisiaj w tvp na dwojce powtarzaja labirynt to jest tylko ta dobra wiadomosc - niestety jest tez zla emisja jest 5 minut przed 6:00 Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: UWAGA !!! dobra i zla wiadomosc 23.06.08, 02:04 o! zła wiadomość też jest dobra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran powtórka serialu o dziwnej porze 23.06.08, 07:14 Faktycznie, dzięki za info. Nie mam kilkunastu odcinków i może dzięki tej powtórce je dogram. Swoją drogą nic nie zapowiadali i w gazecie telewizyjnej w ogóle na ten temat nie ma mowy. Dopiero na stronie TVP2 znalazłem stosowną informację. Pewnie oglądalność będzie niska, bo nikt nie wie o tym, że serial leci. Plus ta godzina... ech. Ale dzięki wielkie za wiadomość, pozwoliłem sobie umieścić ją na forum "seriale". Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: powtórka serialu o dziwnej porze 23.06.08, 09:02 nie ma informacji bo jest o takiej porze ze nikt by nie ogladal a nie promuje sie serialu ktore sa o tej godzine w okresie malej ogladalnosci ale tvp ma gdzies widzow i fanow tego serialu bo juz chyba trzeci raz puszczaja o tak wczesnej porze, pamietam ze neidawno chyba z rok temu byl ten serial chyab o podobnje porze w niedziele rano w trakcie roku a nei lata Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: powtórka serialu o dziwnej porze 23.06.08, 11:15 Wydaje mi się, że to było wcześniej niż rok temu. A co do teorii spiskowej, że serial nadawany jest tak, by przypadkiem nie wykazać jego oglądalności, częściowo się zgadzam. A mogliby go po prostu wydać w cholerę na DVD i byłby spokój. Ja będę oglądać tylko brakujące mi odcinki do kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: powtórka serialu o dziwnej porze 23.06.08, 12:25 no to masz fajnie, przynajmniej masz odcinki jakies ja nie mam zadnego co ciekawe jeszcze nigdy nie widzialem wszystkich odcinkow tylko zawsze ktorys mi umknal nie wiem jak to bedzie teraz bo jakos nie widze wstawania o 6 rano az do konca wrzesnia bo tyle chyna bedzie to trwalo tak bylo w 2005 mimo ze serial rozpoczal sie w lipcu to jednak mial po 2 odcinki a i tak we wrzesniu skonczylo sie Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 6 rano????........ 23.06.08, 22:36 ...No to kicha... nie jestem w stanie w wakacje wstawać tak wcześnie :( i to CODZIENNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: 6 rano????........ 24.06.08, 09:09 A nie możesz sobie nagrywać na wideo? Mi się też nie chce wstawać, zwłaszcza że brakuje mi konkretnych odcinków. Szkoda że nie puszczają po dwa. Ciekawe w takim razie, co zrobią po wakacjach, bo serial ma 120 odcinków a wakacje dwa razy mniej dni. Będą puszczać do października włącznie czy radośnie przerwą z powodu niskiej oglądalności? Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 ogladaliscie ??? 23.06.08, 09:04 czy ktos ogladal pierwszy pdcinek ??? ja przyznam sie ze udalo mi sie chociaz ustawilem budzenie na 6:05 chociaz myslalem ze nie obudzi mnie teraz zaluje ze nie ustawilem 10 minut wczesniej i chyba juz bede wstawal codziennie tak rano w koncu czego to sie nie robi zeby tylko ogladnac Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: ogladaliscie ??? 23.06.08, 09:38 dzis sie dopiero dowiedzialam :( wg programu w gazecie mial byc `Statek milosci`... wiec zaczne od jutra,dzieki za info ,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru tak 23.06.08, 22:36 pasztet-1 napisał: > czy ktos ogladal [...] Ja. Przy śniadaniu. Na razie nie narzekam ;) /U mnie budzik tak czy owak dzwoni o 5.30 :/ Co do serialu - widać, że jakość nadszarpnięta zębem czasu. Tylko ciekawe dlaczego poranna godzina jest dość płynna. Raz 5:55, innym razem 6.00, a plan na 1 lipca to 5:45 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 danuta lato - na lato 23.06.08, 14:41 kiedys ktos fascynowal sie i byla tu duza dyskusja na jej temat a ja zupelnie przypadkiem znalazlem jakas reklame czy cos innego z nia oto filmik: pl.youtube.com/watch? v=9lh7AjjFb5k&feature=related troche ciezko poznac po innym kolorze wlosow ale po usmiechu widac, ze to jednak ona Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: danuta lato - na lato 23.06.08, 14:46 pl.youtube.com/watch?v=9lh7AjjFb5k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: danuta lato - na lato 23.06.08, 14:48 pl.youtube.com/watch?v=9lh7AjjFb5k Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran poznałem ją po uszach 23.06.08, 17:38 Jeśli to prawda, co piszą komentujący, te fragmenty pochodzą z 1997 roku, więc całkiem w porządku wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: poznałem ją po uszach 24.06.08, 11:02 Dzięki pizza za info na forum seriale, w życiu bym nie wyśledziła, że powtarzają labirynt. Odpowiedz Link Zgłoś
tymbarski Re: poznałem ją po uszach 24.06.08, 21:07 Kilkadziesiąt postów wcześniej było pytanie o karetkę - którędy jedzie. Otóż na moje oko (niewprawne, Warszawa się nieco zmieniła) są to okolice al. Niepodległości oraz ul. Woronicza Odpowiedz Link Zgłoś
tymbarski Re: poznałem ją po uszach 24.06.08, 21:09 Co do lokalizacji firmy Kondor - z takich zdjęć to trudno określić, musiałoby być więcej ekhm, pleneru Rzut z pobliskich bloków może wskazywać na gocław - to samo osiedle na którym robiono Dekalog. Ale niestety może to być równie dobrze Ursynów Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran ad.Kondor 24.06.08, 22:05 Kiedy właśnie nie ma więcej pleneru. Wiem, o co Ci chodzi, ale to jedyna scena, kręcona na zewnątrz, dlatego raczej liczę na przypadek, że ktoś akurat był przy kręceniu, pamięta coś itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: poznałem ją po uszach 24.06.08, 23:13 czyli jak rozumiem nie masz pewnosci zadnej, ale karetka jedzie niepodleglosci tak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tymbarski Re: niepodleglosci 25.06.08, 09:24 niestety, 100 proc. pewności nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
tymbarski Re: automat tel 25.06.08, 09:37 Z rzeczy któ®ych jestem pewien (mam nadz. że nikt się jeszcze tym nie podzielił) wiem gdzie był aparat telefoniczny, z którego Dorota z kulami i nogą w stabilizatorze dzwoniła do Marka - to ul. Afrykańska na Saskiej Kępie, 3 białe wieżowce. Pamiętam jak ten telefon zakladali i zdejmowali Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: automat tel 25.06.08, 13:16 tymbarski napisał: > Z rzeczy któ®ych jestem pewien (mam nadz. że nikt się jeszcze tym nie podz > ielił) > wiem gdzie był aparat telefoniczny, z którego Dorota z kulami i nogą w > stabilizatorze dzwoniła do Marka - to ul. Afrykańska na Saskiej Kępie, 3 białe > wieżowce. Pamiętam jak ten telefon zakladali i zdejmowali Już ktoś o tym pisał w poprzednich wątkach (bardziej na początku) - ale fajnie że ludzie się dzielą takimi wspomnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
patti10 Re: danuta lato - na lato 07.08.13, 16:11 wywiad y Danutą Lato w niemieckiej telewizji: www.youtube.com/watch?v=tE99clmBgp0 Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 wnioski po 3 odcinkach 25.06.08, 10:46 - w wywiadzie piotr skarga mowil ze duraj ktorego gral to byl taki chamowaty koles ktory lubial sie klocic, teraz widze coraz bardziej ze to prawda w kazdym odcinku - wiadomo jzu jak mialm na imie bajbus... Jacek, nie wiem jak to mozliwe ze nigdy tego nei slyszalem skoro juz nieraz widzialem ta scenke - marta mowi racewiczowi ze matka bajbusa ma exkluzywny sklep na chmielnej a jak juz wiemy znajduej sie on nad aleja armii ludowej widac jest to kolejny mylny adres tak jka z adresem duraja - w 2 pierwszych odcinkach bardzo dobrze widac tereny instytutu w tym m.in. szpital te zabytkowe obiekty z ceglana polaczona z otynkowana fasada Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Zmarł Marian Glinka 25.06.08, 13:21 Kolejny członek labiryntowej ekipy przeniósł się do lepszego (podobno) miejsca. Grał w labiryncie porywczego ojca Staszka, kolegi Piotrka Racewicza. Wystąpił chyba tylko w jednym odcinku, gdy odbierał swego filmowego syna z rąk policji (po aferze z uśpieniem psa strażnika na terenie klubu żeglarskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin3 Re: Zmarł Marian Glinka 25.06.08, 14:34 siemano,przypadkiem trafilem na wasze forum i mam pare pytan odnosnie owczesnej mlodziezy z serialu,co dzis sie dzieje i co porabiaja tacy aktorzy jak: Zosia Karpinska/ola Maciej Tuszynski/bajbus Tomek Sobota/piotrus odnosnie igora,łosia i jowity to wiadomo ,1 pracuje na jakichs studiach, 2 pozostalych wciaz pozstaja aktorami z gory dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Zmarł Marian Glinka 25.06.08, 14:55 czesc, odpowiadajac na twoej pyanie to tak: - karpinska (czyli wqrzajaca nas wszystkich fanow "ola") podobno studiuje prawo - chociaz juz chyba skonczyla bo ja jakoze chyba mlodszy jestem od niej to juz koncze - piotrek podobno pracuje w realu w ch okecie (nie jestem z wawy wiec nie wiem czy dobra nazwe podaje tego centrum handlowego) - bajbus... no wlasnie tego niestety nikt na razie nie wie i jeszcze jedno !!! wszystkie te informacje sa na razie niepotwierdzone, zatem pozostaje nam tylko przypuszczac ze to jest prawda, po tylu latach ludzie sie zmieniaja wiec ktos mogl sie pomylic widac ich i myslac ze to oni Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zmarł Marian Glinka 25.06.08, 14:57 bydgoszczanin3 napisała: > siemano,przypadkiem trafilem na wasze forum i mam pare pytan > odnosnie owczesnej mlodziezy z serialu,co dzis sie dzieje i co > porabiaja tacy aktorzy jak: > > Zosia Karpinska/ola > Maciej Tuszynski/bajbus > Tomek Sobota/piotrus > > odnosnie igora,łosia i jowity to wiadomo ,1 pracuje na jakichs > studiach, 2 pozostalych wciaz pozstaja aktorami > > z gory dzieki za odpowiedz. Witaj My też zadajemy sobie to pytanie - przejrzyj cały wątek, są tam jakieś mniej lub bardziej potwierdzone pogłoski o Zosi Karpińskiej i Tomku Sobocie. Po Bajbusie ślad zaginął. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Zmarł Marian Glinka 25.06.08, 14:47 czesc pizza wlasnie zastanawialem sie czy o tym pisac, ale widze ty juz o tym wspomniales, szkoda ze taki aktos odszedl, nie zagral nigdy co prawda zadnej glownej roli ale my pamietamy go z wielu innych jak wlasnie z "labiryntu", ostatnio gral w "daleko od noszy" gdzie gral niejakiego misiaka sprzatacza a poza tym to pozazdroscic mu postury, sam chcialbym tak wygladac, dlatego tymbardziej trudno w to uwierzyc bo przez wyglad wygladal na bardzo zdrowego Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Agnieszka Robótka na okładce "Filmu" z 1987 25.06.08, 17:16 img150.imageshack.us/img150/4905/armlj8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Agnieszka Robótka na okładce "Filmu" z 1987 27.06.08, 08:36 Lomatko, ona na tym zdjeciu wyglada starzej niz teraz ma lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 kolejny burdel adresowy 27.06.08, 09:05 w jednym z odcinkow (jest na youtubie) kryska gada sobie z matka i mowi o tym ze niedaleko ich bloku znaduje sie studnia artezyjska na ulicy ludnej, ale jak wiemy durajowie mieszkaja oficjalnie na smyczkowej (choc blok wiadomo ze jest na ludnej) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 przychodnia z odc. 5 27.06.08, 09:08 mam pytanko o kolejne miejsce... gdzie znajduje sie przychodnia doktorej przychodzi ewa po wyniki badan w 5. odcinku ??? widac ja dobrze z zewnatrz, wiec moze ktos pozna... mzoe to sa nowu miejsca na goclawiu gdzie juz kilka scen bylo tam rozgrywanych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: przychodnia z odc. 5 27.06.08, 15:32 Przychodnia jest na Stegnach, niedaleko Bonifacego. Zrobię fotkę może w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran przychodnia jednak nie jest na Stegnach 01.07.08, 13:07 img329.imageshack.us/img329/2426/1013961qb2.jpg Przepraszam za zamieszanie, ale zainspirowałem się jedną z wypowiedzi z pierwszej strony tego wątku, gdzie ktoś sugerował, że przychodnia jest na Stegnach. Wydało mi się to wówczas oczywiste, zwłaszcza że w okolicach Bonifacego i Batumi rzeczywiście jest przychodnia a Ewa (która tam dowiedziała się, że jest w ciąży) mieszkała u Sucheckich w odległości może 500 m od owej przychodni. Jednak pojechawszy tam, stwierdziłem że to nie jest to miejsce i może rzeczywiście to Gocław. Budynki na Stegnach są zupełnie inne - załączam na górze caps; może ktoś poznaje te okolice? Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Wywiad Renata Pękul nr. 27 TeleTydzień 01.07.08, 23:34 Znalazłam dzisiaj w tele tygodniu wywiad z R. Pękul. Nie mam możliwości zeskanowania więc przytoczę fragment: -Pamiętamy Panią z telenoweli "W labiryncie". Wraca Pami czasem do tamtych chwil? Renata Pękul -Bardzo często.To był najwspanialszy czas w moim życiu. Zaraz po studiach dostałam angaż w teatrze, a potem główną rolę w tym serialu.Dobra passa trwała dwa lata, po czym wstrzymano kręcenie kolejnych odcinków. Powód był prosty-ówczesne władze telewizji nie wyraziły zainteresowania kontynuacją serialu. -Bardzo się Pani zawiodła? Renata Pękul- Raz,że straciłam dobrą pracę, dwa- szansę na normalne życie.Utrzymywałam się jedynie z teatru.Przez kilka lat było mi naprawdę ciężko. Udział w telenoweli na długo wykasował mnie z zawodu.Każdy casting do filmu, w którym brałam udział, kończył się fiaskiem, bo zdaniem reżyserów, moja twarz była zbyt ograna. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Wywiad Renata Pękul nr. 27 TeleTydzień 02.07.08, 06:50 Dzięki wielkie za ten cytat - czy to jest bieżący numer, dostępny aktualnie w kioskach? ------- Dyskusja o serialu "W labiryncie" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=40435235&a=40435235 Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: Wywiad Renata Pękul nr. 27 TeleTydzień 02.07.08, 06:53 Tak, z 30 czerwca, nr 27 Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Wywiad Renata Pękul nr. 27 TeleTydzień 02.07.08, 10:54 renata jest sliczna zawsze mi sie podobala, do dzisiaj jest piekniutka Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: Wywiad Renata Pękul nr. 27 TeleTydzień 02.07.08, 21:09 A to prawda.Tak jak A. Robótka-Michalska prawie się nie zmieniła od czasu "W labiryncie". Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: Wywiad Renata Pękul nr. 27 TeleTydzień 02.07.08, 21:17 To miała być odp. na post "Wspomnienia" (Pasztet-1)no ale człowiek zmęczony po pracy i tak mi się pomyliło :) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Wywiad Renata Pękul nr. 27 TeleTydzień 02.07.08, 21:24 nic nie szkodzi i tak to czytnalem... co do agi michalskiej to ostatnim nowym serialem w jakim jej widzialem to byl "pensjonat pod roza"... acha aga tez mi sie zawsze podobala i w moim typie tzn. taka delikatna, mala blondyneczka Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Co jest??? 03.07.08, 06:05 Gdzie jest mój serial? Dlaczego oni przedłużają tą piłkę nożną kosztem mojego serialu? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 27.06.08, 15:34 pasztet-1 napisał: > kto i do kogo mowi "do budy !!!" ??? Oleńka do Ostoi? Racewicz do Bajbusa? Suchecka do Akindu? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Renata Pękul w miesięczniku Film z 1987 30.06.08, 10:01 img70.imageshack.us/img70/2153/krychayc6.jpg To zdjęcie jest na okładce a poniższe małe - na których widać również Martę Klubowicz i Dorotę Kamińską - pochodzą z filmu "Cesarskie cięcie" (reż. S. Moszuk), w którym wystąpili też znani wielbicielom "W labiryncie" Maria Gładkowska i Zdzisław Wardejn. img84.imageshack.us/img84/3661/cesarskiecieciear5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 dobra odpowiadam... 30.06.08, 11:02 jakoze chyba juz nie chcecie zgadywac to sam odpowiem, otoz slowa "do budy" mowi w I odcinku duraj do piotrka racewicza gdy duraj przychodzi do ich domu, tuz po wejsciu wita sie z marta a do piotrka mowi wlasnie "do budy" poniewaz mody racewicz mial zalozona maske wilka/psa jak zobaczylem ta scenke to szczerze mowiac padlem ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: dobra odpowiadam... 30.06.08, 11:08 Chyba pierwsza nierozstrzygnięta. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: dobra odpowiadam... 30.06.08, 13:32 to nie to,ze nie chcemy zgadywac! ja tej sceny w ogole nie pamietam no i pomysly mi sie skonczyly kto to mogl do kogo powiedziec :( Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: dobra odpowiadam... 30.06.08, 15:06 ok rozumiem, ja szczerze mowiac tez jej nigdy nie kojarzylem jak kiedys ogladalem, dopiero tym razem ja zauwazylem Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: dobra odpowiadam... 30.06.08, 15:11 dlatego tez ogladanie po raz n-ty ma swoje uroki,zawsze sie odkryje cos nowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: dobra odpowiadam... 30.06.08, 15:57 oczywiscie ze tak !!! po prostu sa takie filmy/seriale, ktore mozna ogladac bez konca i sie nie znudza chocby dlatego ze odkrywa sie w nich cos nowego Odpowiedz Link Zgłoś
zzzbycho ej ludzie 30.06.08, 23:32 wrzuccie lepiej piewsze odcinki na utube zamiast sie madrować Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: ej ludzie 01.07.08, 06:44 zzzbycho napisał: > wrzuccie lepiej piewsze odcinki na utube zamiast sie madrować Dzisiejszą poradę dnia sponsoruje zzzbycho. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 kolejna zagadka 01.07.08, 09:27 ilu aktorow z "labiryntu" pochodzi z krakowa ??? chodzi o tych ktorzy pojawili sie wiecej niz raz tzn. zostali zapamietani i widoczni (mile widziane jest wymienic, ktorzy to aktorzy) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: kolejna zagadka 01.07.08, 09:53 Marek Kondrat Andrzej Mrowiec-Myszorek Teleszynski-Werner Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 brawo !!! 01.07.08, 09:57 prawie ze wszyscy, bo zapomnialas tylko o marioli czyli annie wojton a balem sie, ze bedzie to za trudne jak to pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: brawo !!! 02.07.08, 14:25 W nowym numerze "Teletygodnia" jest wywiad z Renata Pekul, gdzie wspomina "Labirynt". Jak przestane go wozic w samochodzie to sprobuje zeskanowac i dolaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: brawo !!! 02.07.08, 16:05 Oj, nie wóź, nie woź (obie formy poprawne), zeskanuj, proszę, skoro już kupiłaś... Ja za to mam jeszcze jedną fotkę z prasy archiwalnej, wrzucę potem. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Anna Wojton na okładce Filmu z 1987 02.07.08, 21:22 tu okładka www.wrzuta.pl/obraz/jXlYH0yeBA/ A tu zdjęcie ze środka numeru, z planu filmu "Nowy Jork, czwarta rano". Niestety, jakość zdjęcia wynika z jakości ówczesnego papieru. Ładna babka z tej Mariolki. www.wrzuta.pl/obraz/kfZ6HC4Ndx/ Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran TVP nie kazała długo czekać 03.07.08, 06:36 Dziś zamiast serialu była piłka nożna. Na stronie TVP nie było, naturalnie, żadnej informacji o zmianach w programie. Pozwoliłem sobie wysłać maila na jedyny adres kontaktowy TVP, widzowie@tvp.pl - może dobrze będzie, jak jeszcze parę osób im napisze, jak to fajnie wstawać za dwadzieścia szósta i czekać na Godota. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: TVP nie kazała długo czekać 03.07.08, 06:39 No i się wkurzyłam, oni mają nas gdzieś. Ale maila napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: TVP nie kazała długo czekać 03.07.08, 08:42 tez sie wqrw... co za pojeby w tej tv panuja ale widze ze jednak tez ogladasz rano Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran wysyłajcie maile 03.07.08, 08:54 I poproście o telefon tego durnia od ramówki - będę go budzić codziennie o 5.45. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 i dziwia sie ze ludzie nie chca placic 03.07.08, 09:56 im tego zasranego abonamentu... a co tu sie dziwic skoro tv ma ich w dupie ??? wiekszego syfu niz tvp to nie ma chyba nigdzie, nie dosc ze tak wczesnie rano daja ten seial to na dodatek jak juz wstaje i poswiecam sie tylko zeby to ogladnac to debile jeszcze nie daja serialu no przeciez to sie tylko pochlastac mozna Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: i dziwia sie ze ludzie nie chca placic 03.07.08, 10:43 Ja też się nie dziwię. Pasztet, maila im wyślij, jak ja. Adres widzowie@tvp.pl - jeśli nie będzie z naszej strony żadnej reakcji, będą tak robić dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran dodatkowo zadzwoniłem 03.07.08, 10:49 ww2.tvp.pl/3580,179752,1.view#2 Stąd wziąłem numer. Pani powiedziała, że przekaże - przynajmniej mam nadzieję,że będą uaktualniali stronę zgodnie z emitowanym programem. Zachęcam do korzystania z tych kontaktów, po to one są. Odpowiedz Link Zgłoś
marry_poppins nie każdy jest idiotą 03.07.08, 10:59 Hej, nie róbice scen - pora emisji beznadziejna, ale dziś przecież nie mogli wiedzieć, że transmisja meczu się przedłuży. A jakby przerwali mecz, aby zgrać Labirynt, to kibice mieliby pretensje... Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: nie każdy jest idiotą 03.07.08, 11:12 nie rob jaj widziales kiedys zeby w tv dawali mecz nad ranem ??? bo ja nigdy... jestem pewny ze nikt nie wiedzial o nim tymbardziej jeszcze ze nie blyo tego a tv programie poza tym komu b ysie chcialo ogladac tak wczesnie rano mecz Odpowiedz Link Zgłoś
marry_poppins . 03.07.08, 15:16 PoszukałAm i mam - to był finał rozgrywek południowoamerykańskich w piłce nożnej Copa Libertadores - transmisja z Brazylii, więc u nas ciemnym rankiem. I do tego były karne. Karne wrogiem serialu w labiryncie:) Ale fakt, mogli dać jakąś planszę, że wypada odcinek. No, zobaczymy jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 zajebiscie 03.07.08, 17:02 matolom nie udalo sie zorganizowac transmisji euro to mysla, ze zadowola widzow jakimis lipnymi mistrzostwami niepopularnymi w polsce i to na dodatek tylko jeden mecz a nie cale rozgrywki Odpowiedz Link Zgłoś
zzzbycho Re: zajebiscie 03.07.08, 17:51 pasztet-1 napisał: > matolom nie udalo sie zorganizowac transmisji euro to mysla, ze > zadowola widzow jakimis lipnymi mistrzostwami niepopularnymi w > polsce i to na dodatek tylko jeden mecz a nie cale rozgrywki Prawie co noc był jakis mecz tych mistrzostw. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zajebiscie 03.07.08, 19:23 Nie o to chodzi że był mecz (nie mam, o ile mi wiadomo, obowiązku interesowania się, jakie mecze transmitowane są na jakim kanale), tylko że nie umieszczono żadnej informacji odnośnie niewyemitowania "W labiryncie". Sporo ludzi bez sensu zrywało się o 5.45 z łóżek. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzbycho Re: zajebiscie 03.07.08, 22:29 pizza_adoloran napisał: > Sporo ludzi bez sens > u > zrywało się o 5.45 z łóżek. Nie przesadzaj. Z tego co widze to trzy osoby- pasztet, magda i ty. Reszta normalnie jak człowiek nagrywa sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Świat wg Zzzbycha 04.07.08, 08:59 Nie wpisujesz się na forum = nie istniejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran a co ma do tego bycie idiotą? 03.07.08, 11:49 marry_poppins napisała: > Hej, nie róbice scen - pora emisji beznadziejna, ale dziś przecież > nie mogli wiedzieć, że transmisja meczu się przedłuży. A jakby > przerwali mecz, aby zgrać Labirynt, to kibice mieliby pretensje... Z jednej strony tak, ale z drugiej warto uczulić różnych ludzi na pewne sytuacje, na przykład żeby po emisji owego meczu chociaż na pół minuty pokazali planszę z informacją, że np. odcinek, który przepadł, będzie jutro. Pamiętam, że gdy serial parę ładnych lat temu pokazywano na TVP3 (wówczas WOT), to gdy przepadł jakiś odcinek z powodu meczu czy przedłużającej się innej transmisji, następnego dnia nie puszczano tego "przepadniętego", tylko już kolejny. Rzeczywiście, nie każdy jest idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: odcinek 07.07.08, 00:31 pizza_adoloran: Pamiętam, że gdy serial parę ładnych lat temu pokazywano na TVP3 (wówczas WOT), to gdy przepadł jakiś odcinek z powodu meczu czy przedłużającej się innej transmisji, następnego dnia nie puszczano tego "przepadniętego", tylko już kolejny. a który odcinek był w piątek, "przepadnięty" czy kolejny ? Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: odcinek 07.07.08, 06:50 przepadniety... dlatego bedzie w tyl w stosunku do programow w gazetach lub internecie Odpowiedz Link Zgłoś