Dodaj do ulubionych

Nikt sie nie poznal na Irku

IP: *.telia.com 18.10.01, 17:04
Dziwie sie, ze nie wyszlo to jeszcze na jaw. Irek - wlasciwie Damian Eltner -
jest jednym z najbardziej uwazanych socjologow UJ. Jego dziela, "Stereotypy
warstw spolecznych" oraz, ostatnio, "Segregacja demograficzna spoleczenstwa
polskiego" sa dostepne w kazdej ksiegarni akademickiej. Ilona i on znakomicie
sie znaja. Trudno aby bylo inaczej, jest przeciez jej belfrem. W domu Wielkiego
Brata przeprowadzaja w mistrzowski sposob experyment spoleczny.
Jego zona i dzieci sa jedynym slabym punktem w maskaradzie. Czy tak wygladalaby
rodzina excentrycznego wiesniaka. Zeby utrzymac pozory, kazano jej przy
ostatnich nominacjach namietnie zuc gume.
Obserwuj wątek
    • Gość: Danka Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 19:36
      Przedwczoraj byla audycja na ten temat na dwojce. Mowili o zachwycie dla
      tytulow i tytulikow akademickich. Nawiazywali do ostatniej ksiazki Eltnera
      gdzie porusza on problematyke segregacji miedzy miastem a wsia, pogardy dla
      rolnika i chlopa oraz nieufnosci tych pozniejszych do mieszkancow miast.
      Szkoda, ze teraz bedzie powszechnie znane, ze docent Eltner i Irek to ta sama
      osoba. Jedyna pociecha to to, ze wewnatrz domu BB nikt sie o tym do konca nie
      dowie.
      • Gość: XXX Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.chello.pl 18.10.01, 19:47
        Spoko, grunt to korespondować samemu ze sobą. JJ i Danka dziwnym zbiegiem
        okoliczności mają ten sam adres IP tzn. telia.com. Zastanawiające, nieprawdaż?

XXX
        • Gość: krysia Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 19:51
          Co ty XXX, to jest przeciez adres grupowy poteznego operatora telefonicznego.
          Nie badz taki uczuciowo ograniczony.
          • Gość: XXX Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 22:58
            Przepraszam bardzo. Macie racje pisza tez o tym na WP.pl. Jeszcze raz
            przepraszam. Mam nadzieje, ze nie macie mi tego za zle.
            • Gość: krysia Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 23:12
              Ok XXX. Tym razem Ci wybaczymy.
              Ale zeby sie to nigdy wiecej nie powtorzylo!!!
        • Gość: juzek Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 19:54
          Wlasnie, XXX. Albo sie baw z nami albo zabieraj swoje zabawki i baw sie we
          wlasnej piaskownicy. Spostrzegawczy sie znalazl...
          • Gość: krysia Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 20:00
            Ales mu Juzek przysunal, ot co! Niech zyje Telia.com!!! Potezny operator
            telefoniczny - nie dla petakow.
        • Gość: Danka Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 20:12
          Ty, XXX. Pewnie chcialbys byc policjantem... Miec taka dluga gumowa palke...
          Trzymac nadzor nad innymi... A moze byles juz kiedys milicjantem?
        • Gość: xxx Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.chello.pl 19.10.01, 16:51
          Gość portalu: XXX napisał(a):

> Spoko, grunt to korespondować samemu ze sobą. JJ i Danka dziwnym zbiegiem
          > okoliczności mają ten sam adres IP tzn. telia.com. Zastanawiające, nieprawdaż?
          >
          > XXX

Niekoniecznie, np ja nie dosc, ze sie tyz podpisuje xxx, to jeszcze tez mam
          chello.pl - a ty to nie ja! :-)
    • Gość: abc Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 20:43
      Czy ktos z UJ moze potwierdzic te rewelacje?
      • Gość: JJ Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 20:56
        Nikt nie musi potwierdzac. Wystarczy wejsc do ksiegarni i wyszukac tytul.
        Wizerunek Damiana Eltnera "Irka" jest po wewnetrznej stronie obwoluty. W UJ
        chyba nie sa tacy chetni do demaskowania wlasnego czlowieka.
        • Gość: dziki Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 22:43
          Ej, chyba cos bujasz. Nic mi o tym nie wiadomo.
          • Gość: XXX Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 18.10.01, 22:44
            Nie on ma racje. Na WP tez o tym pisza.
    • Gość: kimo Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 19.10.01, 09:57
      Wy wszyscy, ktorzy piszecie, ze to nie prawda lub domagacie sie potwierdzen -
      Dajcie sobie spokoj - swiat jest pelen niewiedzacych i nie dowiarkow.
      Zapraszamy do dyskusji tych, ktorzy na ten temat cos wiedza i moga te fakty
      poprzec - jednym slowem kosmitow.
      • Gość: Ryba Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.poz-wok.dialup.ids.pl 19.10.01, 11:17
        jak juz wylecza cie ze schizofrenii i rozdwojenia jazni to mozemy pogadac.
        • Gość: kimo Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 19.10.01, 11:50
          Skad ta agresywna sceptycznosc? Przeciez to wszystko prawda. Jak chcesz, tak
          masz.
          Do kosmitow swiat nalezy!!!
          • Gość: Ina Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.10.01, 12:00
            Widze ze rozklad osobowosci postepuje.
            • Gość: kimo Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 19.10.01, 13:53
              Nikt mi nie wierzy. - Mam tego dosc!
    • Gość: iga Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 16:03
      Przed chwilą zajrzałam na stronę internetową UJ (ostatnia aktualizacja
      15.10.2001) Wśród pracowników nie znalazłam nazwiska jakże ponoć znakomitego
      socjologa Damiana Eltnera, jak i również w Wydawnictwach UJ żadnej z
      wymienionych prac. Czyżby na czas eksperymentu socjologicznego w BB, UJ utajnił
      dane i osiągnięcia swojego wspaniałego pracownika.
      • Gość: JJ Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 19.10.01, 16:07
        Wiecie jak to u nas z takimi spisami jest. Szybko sie deaktualizuja. Nie ma kto
        uaktualniac.
        • Gość: Robert Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.wawpie.ext.ids.pl 19.10.01, 16:39
          Nie rozsmieszaj juz ludzi JJ
          Daj sobie spokoj.
          • Gość: JJ Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.telia.com 19.10.01, 16:43
            Ciesze sie, ze nareszcie kogos rozsmieszylem! Ale sie napracowalem... puuhh
    • Gość: iga Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 16:53
      na temat szanownego pracownika nie mógł się wypowiadać dziekan Kolanowski nie
      istnieje na UJ Wydział Socjologii - istnieje natomiast Instytut Socjologii
      gdzie dyrektorem (a nie dziekanem) jest prof.dr.hab. Krzysztof Frysztach.
      Dziękuję
    • Gość: ktośka Re: Nikt sie nie poznal na Irku IP: *.gemini.net.pl 19.10.01, 17:43
      hmm jak dla mnie Irek jest za mlody jak na docenta :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka