Dodaj do ulubionych

Wstyd mi za kaczyńskiego :///

28.05.06, 22:15
moment żegnania sie ksieży z Benedyktem XVI-kolejka sie skończyła i kaczynski
z zoną ucinają sobie gadkę z innymi księżami-ostatecznie to pożegnanie dla
papieża i to on był w tym czasie najwazniejszy a przez jakąs minute stał jak
kołek i nikt sie nim nie zajął

a mało reprezentatywna małżonka aż prawie wyrwała zasapanemu męzusiowi okulary
po jego podziekowaniach za spotkanie papieża z jego rodzinką

ZERO-NIC DYPLOMACJI ZE STRONY PARY PREZYDENCKIEJ KTÓRĄ SOBIE GŁUPKI WYBRALI,koniec

Obserwuj wątek
    • maro76 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 28.05.06, 23:49
      jesli bylo tak jak piszesz
      to faktycznie nietakt
      i dolaczam sie do zawstydzenia, pewnie nie ostatni raz, echh...
      prezydentem trzeba umieć być
      • the_dzidka Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 28.05.06, 23:56
        Kaczyński, prezydent niektórych Polaków, nawet nie potrafił przeczytać swojego
        przemówienia z kartki bez zacinania się, zająknięć i przekrecania wyrazów.
        To już nie wstyd, to hańba.
        • nadja Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 08:26

Akurat sluchalam jego ostatniego przemowienia w samochodzie, wiec go nie
          widzialam, ale to bylo tragiczne - jaka sie, urywa, nie umie odczytac wyrazow.
          Naprawde pomijajac juz moja niechec (delikatnie mowiac) do niego, to po prostu
          jest mi wstyd i byloby mi wstyd nawet gdybym go lubila... Jak prezydent, ktory
          ma nas reprezentowac moze sie tak wypowiadac??? A co byloby gdyby musial cos
          powiedziec, a nie mial tego na kartce? Strach pomyslec... Nie wiem, dla mnie to
          byla zenada i wstyd. Prezydent, profesor... Smutne.n.
          • kubissimo Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 10:29
            ja wlasnie kiedys slyszalem jak ktos z jego sztabu mowil, ze "pan prezydent
            jest zawsze swietnie przygotowany i przy przemowieniach nigdy nie posilkuje sie
            kartka"
            tja :D
    • franck Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 28.05.06, 23:56
      Przecież to jest obwieś, czego nie raz dał dowód.
      Nie wspominając o drugim obwiesiu, jego przybocznym Urbańskim.
      • mirakao Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 00:01
        Co pieski, wyszczekałyście swoją codzienną porcję frustracji. Ujadajcie dalej.
        Pewnie skręca was, że w Auschwitz nie było Tuska? Rzeczywiście wizyta wnuka
        żołnierza Wehrmachtu nadała by tej wizycie jeszcze większą głębię.
        • the_dzidka Oh-oh-oh-oh-oh :))))))))) 29.05.06, 00:12
          > Co pieski, wyszczekałyście swoją codzienną porcję frustracji. Ujadajcie dalej.

Jak ja bym raz chciała usłyszeć coś innego :)) Niestety, nie ma na to szans
          tak długo, jak długo będziecie uważać, że wyzywanie dyskutantów od
          szczekających piesków świadczy o szczytach waszej elokwencji i mądrości :) Na
          szczęscie tylko taki poziom sobie wyznaczyliście :))))

> Pewnie skręca was, że w Auschwitz nie było Tuska? Rzeczywiście wizyta wnuka
          > żołnierza Wehrmachtu nadała by tej wizycie jeszcze większą głębię.

Ależ skąd. Jeden żołnierz Wehrmachtu wystarczył :)))))
          • mirakao Re: Oh-oh-oh-oh-oh :))))))))) 29.05.06, 00:27
            the_dzidka napisała:
            wyzywanie dyskutantów od
            > szczekających piesków świadczy o szczytach waszej elokwencji i mądrości :) Na
            > szczęscie tylko taki poziom sobie wyznaczyliście :))))
            O jakim poziomie mówisz? Dostosowałem swoją wypowiedź do tonacji podanej w tym
            wątku.
            • the_dzidka Cytuję 29.05.06, 00:40
              "Co pieski, wyszczekałyście swoją codzienną porcję frustracji. Ujadajcie dalej."
        • franck Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 01:04
          Ja tam się z tym pogodziłem, że pierdoła został prezydentem RP. Tylko, mógłby
          się chłopina tę swoją pierdołowatość kamuflować i nie przynosić RP wstydu.
          Sorry, ale gołym okiem widać, że ma braki w obyciu i kulturze osobistej.

Tylko nie pisz mi proszę, że to wina PO.
      • behemot87 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 00:02
        A "pierwsza dama" (może lepiej ostatnia?) jak się zachowywała? To ciągnięcie
        Benedykta za rękaw i pokazywanie czekoś PALCEM z miną idiotki w czasie jak
        odprowadzali go do samolotu to lepsze było? :/
    • vapin Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 00:27
      w ogóle cała ta świta kaczynskiego prezentowala sie nie za ciekawie. strasznie
      to postacie niemedialne. a juz, chyba, jakubowska w czarnej chustce na glowie
      zawiązanej pod szyją, to juz szczyt bezguścia.
      • henryczek-czewa Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 00:43
        mnie jest wstyd od dnia ogłoszenia wyników, a na przedstawienia o których tu piszecie to już nawet nie chce mi sie zwracać uwagi
    • narazka Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 08:07
      Jeszcze był jeden fragment na który zwróciła uwgagę pani dzwoniąca do
      Miecugowa. Otóż w czasie pożegnania wszyscy stoją, nawet Kaczyński, a pierwsza
      Marysia siedzie rozparta z rozanieloną miną.

Nara
    • noc_kairu Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 08:10
      Faktycznie porażka. To jego mówienie niby do kamery ,oczy rozbiegane, jakby coś
      ukrywał i mógłby sobie te polipy usunąć. Nie czepiam sie ,ale mi to osobiście
      naprawdę przeszkadza. Ciągle mam wrażenie,że powinien wydmuchać nos.
    • totalna_apokalipsa Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 08:32
      Ja na niego nie głosowałam, ale powiem jedno. Nie rozumiem, jak elektryk mógł
      mieć większe obycie od doktora prawa? Przecież Wałęsa witający Wojtyłę na tle
      Kaczyńskiego jest wirtuozem elegancji i protokołu dyplomatycznego!
      • remik37 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 08:35
        dokładnie, już nawet Wałęsa umiał się ze swoją Danusią zachować lepiej , no ale
        mamy co wybraliście
    • forumowiczka.to.ja Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 08:44
      Zgadzam się. Absolutny brak znajomości protokołu dyplomatycznego. Pan Prezydent
      próbował jak zwykle odkroić coś dla siebie: wszyscy odchodzący od Papieża,
      podchodzili do Prezydenta i Pierwszej Maryi i żegnali się również z nimi przez
      podanie rąk. Jakby jutro nie mieli się widzieć z nowu. Poza tym Prezydent
      podjął się pełnienia roli nie prezydenta, lecz porządkowego: dyktował każdemu
      ile czasu ma mówić, przerywał jak za długo było, pokazywał kierunek przejścia.
      No i najgorsze: Pierwsza Dama siedząca podczas całego pożegnania: przemówienia
      Prezydenta i, o zgrozo, Papieża...
      Wstyd...
      • totalna_apokalipsa Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 08:53
        W sumei tej pierwszej damie można by wybaczyć- może żle sie kobieta czuła ,
        także musiała siedzieć, bo nei czuła sie na siłach stać? Wolę wierzyć w taką
        wersję :)

Problemem Kaczyńskiego jest to, ze on dotąd bardzo rzadko obcował z mediami i
        chyba w ogóle z ludzmi. Choc to dość dziwne w wypadku wykładowcy, który
        codziennie jest pod obstrzałem spojrzeń i to wielu ludzi;/
        • forumowiczka.to.ja Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 10:07
          Jeżeli źle się czuła to mogła nie uczestniczyć w uroczystości, aczkolwiek ok,
          strzeliła babola (nie jednego) ale zawsze może się jakoś tam wytłumaczyć.
          Natomiast co do niego, to jest takie powiedzenie "nie pchaj się na afisz, jak
          nie potrafisz". Skoro się pchał to niech teraz zbiera recenzje swojego braku
          obycia. Uważam, że burak z niego i tyle, bo ma taki sztab doradców wokół
          siebie, a nic do niego nie trafia. Słonia tańczyć można nauczyć, a Prezydenta
          kilku prostych zasad obycia, jak widać:nie.
    • eulalija Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 08:49
      Dopisuję się do listy zawstydzonych. Diabli mnie brali gdy
      słyszałam: "świętobliwość, biskup rzyma, wadownice, ekumniczny" - to kilka
      błędów, które najbardziej mi utkwiły w pamięci. A tak naprawdę niewiele trzeba,
      żeby nauczyć się dobrze czytać, wystarczy godzina dziennie głośnego czytania,
      po miesiącu byłaby znacząca różnica, są też logopedzi, mogliby mu pomóc.
      • lilith76 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 09:45
        Cała Polska Czyta Kaczyńskiemu
        • jedzoslaw Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 18:51
          lilith76 napisała:

> Cała Polska Czyta Kaczyńskiemu
          >
          >
          :-))))))))))))))))))))))))))))))))
    • olus_stad Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 09:44
      Ze-na-da.
    • ag.gu Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 10:06
      no,przynajmniej jeden Papież miał to szczęście,że nie zauważył "polszczyzny" i
      dykcji prezydenta RP.
      • kubissimo Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 10:33
        a moze po prostu pomylily sie kartki i Kaczynski dostal ta przeznaczona dla
        Benedykta, z zapisem fonetycznym przygotowanym dla Niemca ;)
        • vapin Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 10:37
          he he, dobre
    • doktor_kidler Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 10:25
      Jakoś widzę że na forum wszyscy są zaznajomieni z protokołem dyplomatycznym...

Wolę żeby prezydent tylko niewyraźnie czytal, a nie upijał się jak jego
      poprzednik...

A jąka to się Owsiak.
      • nadja Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 10:42
        Owszem, zaznajomieni.
        I mam prawo czuc zazenowanie i wstyd, kiedy ktos kto ma mnie reprezentowac robi
        to w taki sposob. Zapewne maja caly sztab specjalistow od 'dyplomacji',
        moze czas z niego skorzystac, bo to mniejszy wstyd, niz to co para prezydencka
        prezentuje podczas waznych spotkan/uroczystosci. Nie wydaje mi sie, aby nie
        mozna sie bylo tego nauczyc. Jak ktos zwrocil uwage, nawet Walesa prezentowal
        sie lepiej...

n
        • gonzoxx1 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 11:18
          nawet z Leppera zrobili arystokrate, moze Prezydent nie chce poprostu sie
          nauczyc pewnych zasad zachowania, postepowania itp itd...
      • forumowiczka.to.ja Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 11:17
        Tutaj nie trzeba być zaznajomionym z protokołem dyplomatycznym, żeby widzieć co
        oni wyprawiają. Rażące błedy. Aczkolwiek, moje wykształcenie jest bezpośrednio
        związane ze znajomością m.in. protokołu dyplomatycznego, więc pozwoliłam sobie
        to i owo skomentowac.

Proszę, nie ośmieszaj się. Kaczyński do tej pory przyniósł nam tyle wstydu, że
        kilkakrotnie przebił Kwaśniewskiego wyczyn w Charkowie - bo pewnie o tym
        mówisz. Co jak co, ale reprezentować nasz kraj była Para Prezydencka potrafiła
        na najwyższym poziomie. W przeciwieństwie do obecnej
      • totalna_apokalipsa Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 11:42
        No nie wiem , czy TYLKO niewyrażnie czytał to jest tak mało, biorac pod uwagę,
        ze 3/4 jego pracy polega na mówieniu i czytaniu. Co do Kwaśniewskeigo też nie
        byłam przekonana czy to dobry kandydat na prezydenta, ale muszę przyznać
        jedno,zarówno on, jak i jego żona, zawsze umieli sie znależć i byl to poziom
        europejski. Kwaśniewski, jak też i Wałęsa mieli pewnącechę, której Kaczyński
        nei posiada kompletnie, a która ogromnie sie przydaje - poczucie humoru.
        • totalna_apokalipsa Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 11:44
          A swoja drogą w tych wyborach ani Kaczyński, ani Tusk mi nie pasowali, ale tak
          sobie własnie przy tym odlocie wczorajszym pomyślałam,że w wykonaniu Tuska
          przynajmniej nie zdarzałyby się takie rzeczy.
          • andzia_to_ja Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 18:10
            no sprzeczałabym się,
            Tusk, w ogóle nie potrafi sie wypowiadać;
            • iluminacja256 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 30.05.06, 15:13
              No, nei powiedziałabym. Tusk nie potrafił się wypowiadać tylko i wyłacznie
              wtedy, kiedy był bardzo zdenerwowany i było to widać jak nie wiem co. Kiedy był
              rozlużniony, słuchało się go z przyjemnością/ Kaczyński jest tak flegmatyczny,
              ze nie wiadomo , kiedy ewentualnie jest zdenerwowany, a kiedy rozlużniony, ale
              za każdym razem słucha się go tak, jakby człowiek miał poczatki skrętu kiszek,
              niestety.
    • karina997 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 11:54
      zauważyłam, że Najjaśniejszy Nam Panujący ma zwyczaj, przy przywitaniach, nie
      patrzenia na witających, szuka wtedy swymi oczętami kamery i przesyła nam swój
      zabójczy uśmiech albo patrzy gdzieś w bok, nigdy prosto w oczy.

a tak na marginesie, ok. 300 profesorów czeka od grudnia na nominacje
      profesorkie i nic, czyzby Najjaśniejszy Nam Panujący obawiał sie że rośnie Mu
      konkurencja
      • wioskowy_glupek Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 12:02
        Niestesty drób jak zwykle przyniósł polsce wstyd :/
        Nigdzie się nie umie zachowa w za granicą myli prezydenta Gruzji Micheila Saakaszwili ze Stalinem, podczas przemowy dla Papieża stęka kaszle nie umie czyta. Tragedia a pirwsza dama za to ciągnie papieża pokazuje gdzie ma is szkoda że mu nie poprawiała szaty albo reklamowki z precelkami nie wsadziła na droge do samolotu...

Wstyd...!!!
    • doktor_kidler Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 12:21
      W pierwszych latach Jola K. też była bezguściem i wywoływała sensację, nie
      mówiąc już o pani Millerowej...

Jesli chodzi o Kaczora, to faktycznie reprezentatywny nie jest, ale nie
      szafowałbym tak słowem 'kompromitacja', bo mam wrazenie ze niektorzy nie znają
      jego znaczenia...
      • madeleine7 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 13:05
        Są pewne zasady, których para prezydencka powinna się nauczyć i przestrzegać.
        Ale oni sa tak pewni siebie, swojej wiedzy, elkowencji i wykształcenia, że
        ciężko jest osobom znającym się na rzeczy ich do czegoś przekonać. Pamiętam
        taki wywiad z Pierwszą Damą Kaczyńską, jak mówiła, że styliści próbują ją
        przekonać do lepszych jakościowo rzeczy ale ona sie nie da, bo jest jaka jest,
        taki ma gust i nie chce się zmieniać. No i tak to ze wszystkim podejrzewam
        wygląda.
        • wioskowy_glupek Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 13:32
          W Press pisano o niej "Babcia Czary mary" tak ja podobno nazywaja...
          I to wrażenie niestety jest prawdziwe.
          Pierwsza dama nie powinna miec takiego wizerunku i tak się zachowywac :/

W programie "Teraz My" tuż po wyborach kiedy jeszcze król Aleksander nie był zaprzysiężony prowadzący pytali jak się państwo czują jaka 1 przyszła para (czy coś w tym guscie) na co Kaczynska skrzekliwym tonem
          -Już jesteśmy Już jestesmy

No i tak to jest TKM
          • molly_25 Do: wioskowy_glupek:-) 29.05.06, 17:28
            He he he, podobało mi sie z tymi precelkami;-)
            Prawda jest niestety taka, że bez względu na poglądy polityczne każdy, kto
            oglądał ten cyrk z Kaczorem i Ojcem Świętym (niestety) w roli głownej ma prawo
            czuć wstyd i zażenowanie. I prawdą jest, że obydwie nasze dotychczasowe pary
            prezydencje prezentowały się o stokroć korzystniej, nawet, jeśli czasem
            zdarzało im się popełnić jakąś gafę. Bo Kaczor i jego szanowna małżonka to jak
            narazie JEDNA WIELKA GAFA i zmian w tym względzie raczej się nie spodziewajmy...
            Pozdrawiam, Marta.
          • andzia_to_ja Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 29.05.06, 18:12
            "już jesteśmy" chodziło o to, że są już pierwszą parą, jako on prezydent
            Warszawy wówczas
            • arenaria Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 30.05.06, 10:07
              .... uważam ,że osoby ,które nie brały udziału w wyborach ,powinny teraz
              siedzieć cicho ,bo to przez nich mamy ten cyrk ! takich osób jest niestety
              bardzo dużo i myślę ,ze wsród tych którzy tu się pastwią nad Kacz. też ich jest
              niemało !
              • ooo_ Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 30.05.06, 10:35
                Ktos tu wczesniej zastanawial sie, jak by wygladala wypowiedz K. bez kartki.
                Otoz wygladala ona straszliwie. Tuz po ceremonii poproszono K. o wrazenia po
                uroczystosci. Platal sie i mowil bzdury jakies, co gorsze nie omieszkal wtracic
                jakiegos belkotu politycznego.
              • kaskoss101 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 30.05.06, 10:44
                A duza część to pewnie elektorat Kaczyńskiego. kurczę, ktoś go przeciez wybrał,
                ale jak się tak wokół rozejrzeć, to nikt się nie przyznaje - wszyscy podobno na
                tuska glosowali....Brrrrr, co za naród!
      • romana_polka Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 30.05.06, 10:45
        doktor_kidler napisał:
        > Jesli chodzi o Kaczora, to faktycznie reprezentatywny nie jest, ale nie
        > szafowałbym tak słowem 'kompromitacja', bo mam wrazenie ze niektorzy nie znają
        > jego znaczenia...

kompromitacja - wręczenie kobiecie kwiatów łodygami do góry
        (od kiedy to zobaczyłam nic mnie nie przekona,że prezydent nie jest burakiem)
        • voliamo Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :///, polemicznie... 30.05.06, 13:16
          Wstyd?
          Nie zgodze się.
          Kaczynski zyskal w moich oczach przy okazji wizyty Papieza B16, coż etykieta
          trochę kulała, ale to taki typ człowieka, który nie dba o detale - mówię o
          Kaczynskim :-). Najważniejsze, ze był przyjaźnie nastawiony do Gościa.
          Niech nie martwią się ci, którzy boją się zalewu polskim katolicyzmem wszelkich
          dziedzin życia. To nam chyba nie grozi, poki co :). Jak rozumiem - niektórym
          katolicyzm i propogowane przezeń wartości kojarzą się z jakimiś ograniczeniami
          ich wolności. Zatem to wartości ich ograniczają. Paradoks! Jeśli Kaczyński
          będzie dbal o to, by w Polsce dbano o godnośc czlowieka, to - wybaczcie - ale
          nie obchodzi mnie spsób, w jaki podaje kwiaty kobietom. Oczywiscie, cieszyłabym
          się gdyby podawał je tak jak należy. Ale wszyscy chyba rozumiemy , co w tym
          momnecie się bardziej liczy :)!
          • maro76 Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :///, polemicznie... 30.05.06, 13:29
            voliamo napisał:

> Wstyd?
            > Nie zgodze się.
            > Kaczynski zyskal w moich oczach przy okazji wizyty Papieza B16, coż etykieta
            > trochę kulała, ale to taki typ człowieka, który nie dba o detale - mówię o
            > Kaczynskim :-).

ROTFL

Najważniejsze, ze był przyjaźnie nastawiony do Gościa.
            > Niech nie martwią się ci, którzy boją się zalewu polskim katolicyzmem
            wszelkich
            >
            > dziedzin życia. To nam chyba nie grozi, poki co :). Jak rozumiem - niektórym
            > katolicyzm i propogowane przezeń wartości kojarzą się z jakimiś
            ograniczeniami
            > ich wolności. Zatem to wartości ich ograniczają. Paradoks! Jeśli Kaczyński
            > będzie dbal o to, by w Polsce dbano o godnośc czlowieka, to - wybaczcie - ale
            > nie obchodzi mnie spsób, w jaki podaje kwiaty kobietom. Oczywiscie,
            cieszyłabym
            >
            > się gdyby podawał je tak jak należy. Ale wszyscy chyba rozumiemy , co w tym
            > momnecie się bardziej liczy :)!
    • adam81w Re: Wstyd mi za kaczyńskiego :/// 31.05.06, 03:42
      moze trzeba mniej trudne teksty pisac na tej kartce to przeczyta.
    • kacosk Re:A mnie było wstyd jak Kwach był zachlany, 29.09.06, 17:15
      i zapomniał że nie ma magistra
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re:A mnie było wstyd jak Kwach był zachlany, 29.09.06, 17:17
        Daj se spokój. Czym jest zachlany Kwach przy takiej kompromitacji na skalę
        światową jak prezydentowa z reklamówką. Zresztą nie zachlany, a chory. Przeciez
        minister Kalisz powiedyia, e preyzdent godnie repreyentowa Polskę, to znaczy ze
        godnie reprezentował.
        • grek.grek Re:A mnie było wstyd jak Kwach był zachlany, 30.09.06, 09:58
          A u was Murzynów biją... Widać niektórzy się wychowali w konkretnej
          epoce historycznej i pewnych nawyków trudno się nie pozbyli...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka