Dodaj do ulubionych

Zbióka pieniędzy na Varius Manx

14.07.06, 21:12
Uważam cała akcje propagowaną przez media na rzecz Jansona za niesmaczną i
mocno naciąganą . Janson który jechał jak pirat drogowy którego wyrzuciło z
zakrętu w Jeppie czuli luxusowym dośc samochodzie mają teraz wspierać
finansowo fani. Czyli majątek nagle wyparował że nie stać go na operację i
leczenie- oczywiście w Szwajcari.
Dobrze że nie zabił przypadkowo kogoś na drodze.

Wstyd i Żenada!
Obserwuj wątek
    • babunowa Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 14.07.06, 21:15
      A to w końcu doszło/ma dojść do jakiejś tam zbiórki?Czytałam o tym pomyśle parę
      dni po ich wypadku i było wiele komentarzy od zbulwersowanych ludzi,więc
      myślałam,że dali sobie z tym spokój.Szkoda słów.
    • ragazzo11 Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 14.07.06, 22:06
      moim zdaniem warto też spojrzeć na sprawę z innej strony.
      gdyby gdzieś na świecie jakaś zachodnia gwiazda uległa takiemy wypadkowi,
      byłoby ją poprostu stać na leczenie....
      zespół, który ma za sobą wiele płyt i przebojów utrzymywał się z koncertów z
      okazji dni pcimia czy innego wygwizdowa.
      nie mieli ubezpieczenia? może nawet nie płacili składek w zusie? buuu

to,że robią ten koncert, to gest artysów i manadżerów. bulwersowani się tym
      jest właśnie niesmaczne. nawet, jeżeli to zachowanie kogoś z zespołu miało
      wpływ na to, że doszło do wypadku.

• babunowa do ragazzo11 14.07.06, 22:28
        Jeden z najbardziej płodnych polskich producentów i niezły biznesmannie ma kasy
        na leczenie?Nie są zachodnimi gwiazdami,ale mają zarobki bardzo zachodnie;>W
        światku artystycznym Janson uchodzi za jedną z majętniejszych osób.
        Co do bulwersacji,to parę dni po wypadku był apel do ludzi by słać kartki z
        życzeniami powrotu do zdrowia i wpłacali kasę na ich leczenie.Był także podany
        nr konta.Tym zbulwersowani byli nawet fani tego zespołu.Po jakimś czasie zespół
        podziękował za kartki,ale tylko kolegom po fachu,o fanach nie wspomniał.Polecam
        muzyka.onet.pl .
        Koncert to co innego.Niech sobie będzie.Jeżeli jakiś fan chce w ten sposób ich
        zasponsorować to okey,a jednak jest to coś innego,niż prośba o wpłatę kasy...
    • clk Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 14.07.06, 22:18
      ja tez jestem zniesmaczona
      towarzystwo wzajemnej adoracji robi zbiorke popierajac debila
      • dirgone Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 14.07.06, 22:20
        Powinien być koncert, ale dla wszystkich ofiar wypadków drogowych. A Janson
        powinien być na plakatach z cyklu "zwolnij" (jako właśnie przykład głupoty).
        A tu jeszcze robią z niego takiego biedaka, no żesz K..wa mać!
    • julie-bell2 Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 14.07.06, 22:19
      w sumie to chciałam napisać cos w tym stylu ale bałam sie linczu-niestety fakt,
      że jechali byli zmęczeni itp itd ale: narazili życie swoje, kolegów i
      postronnych osób!!! po drugie niech dziękują za drugą szansę od ---nieważne kto
      w co wierzy-a po drugie jak to miło że pani menadżerka zespołu, która tak
      twardo obstawała, by nie informować nawet fanów-teraz uderza w rzewne tony
      przed kamerą-wstyd Pani menadżer-ale wiecie co???? i tak jak wszyscy tu piszemy
      niemiłe słowa bo odbieramy to po ludzku i emocjonalnie-to i tak im współczujemy
      i się dołączymy-bo solidarność jest silniejsza niż rozum-pozdrawiam wszystkich-
      i popatrzmy trochę dalej niz za czubek własnego nosa:)-dobranoc
    • panisiusia Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 14.07.06, 22:33
      Cóż, na wszystkim można zarobić, na ludzkim współczuciu także...
      • lalinda znowu jesteście podli 14.07.06, 22:53
        A Kuszyńska? Jest w cięższym stanie, nie ma czucia w nogach. Nie została gwiazdą
        jak Stankiewicz czy Lipnicka. A zresztą, cholera, dlaczego im nie pomóc? Co WAS
        tak boli, że rzygacie jadem? Jakby Wam się coś takiego przytrafiło, też byście
        chwytali każdą okazję, a teraz się mądrzycie. Sami mądrzy, dobrzy i szlachetni.
        • clk Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 22:55
          jak sie ma jeepa, to sie nie jest biednym

jak sie jest glupim, to sie za to placi

takie zbiorki na pokaz u mnie wywoluja odruch wymiotny
        • dirgone Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 22:58
          Takie zbiórki to można organizować, jak się nie ma już środków na leczenie. A u
          Jansona miliony na koncie nie do ruszenia?
          • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:01
            Monika Kuszyńska nie ma jeepa a poza tym życzę, żeby Wam się coś takiego
            trafiło. Będę Wam wytykać stan posiadania i teksty typu "a nie możesz sprzedać
            samochodu, przecież masz taki fajny i drogi". Janson Jansonem, jego wina, ale
            nie był w tym samochodzie sam i może byście pomyśleli, to naprawdę nie boli.
            • clk Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:04
              a ty masz pojecie, ze przygotowanie takiego koncetru pochlania pieniadze?
              ciekawa jestem ile tak w ogole przeznaczone bedzie na ich leczenie...
              • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:07
                Cóż, mam nadzieję, że któegoś dnia rozwalisz się jako pasażerka w wypadku
                samochodowym. Wtedy pójdę do Ciebie do szpitala i spytam czy masz pojęcie, ile
                będzie kosztowało zorganizowanie zbiórki na Twoje leczenie.

Cholera, nieważne czy to Janson czy Połomski. Dla was najważniejsze jest nas**ć
                na kogoś na publicznym forum, bo anonimowość wam to gwarantuje, idźcie najlepiej
                na oddział na którym leży Janson i mu podajcie karteczkę, że nie popieracie
                zbiórki funduszy na jego leczenie. Wstyd.
                • clk Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:08
                  Wiesz co, nie ma co Ci tlumaczyc.
                  nie rozumiesz, ze to jego wina byla?
                  Sam sobie jest winien.

A nie przypominam sobie, abysmy byly na ty
                  • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:10
                    clk napisała:

> Wiesz co, nie ma co Ci tlumaczyc.
                    > nie rozumiesz, ze to jego wina byla?
                    > Sam sobie jest winien.

Pisałamn głównie o Monice Kuszyńskiej, z tego co wiem nie jest milionerką.

> A nie przypominam sobie, abysmy byly na ty

Rozumiem, że nie masz więcej argumentów, ale zwracasz się do mnie w taki sam
                    sposób. Gdzie konsekwencja Szanownej Pani?
                    • babunowa dla lalindy 14.07.06, 23:14
                      muzyka.onet.pl/0,1334875,newsy.html
                      poczytaj komentarze.
                      • lalinda Re: dla lalindy 14.07.06, 23:21
                        Przeczytałam, prymitywizm jeszcze gorszy niż tu. Wielu jest ludzi na świecie
                        chorych, ale mi wcale nie chodzi o to, komu pomagać a komu nie, tylko właśnie o
                        sposób komentowania. I tyle. Sama też nie do końca się zgadzam z w/w tezami, ale
                        nie jestem na tyle podła, żeby nad szpitalnym łóżkiem wyliczać komuś, co mu się
                        należy a co nie. A tej dziewczyny z VM naprawdę mi szkoda i mam prawo mieć takie
                        zdanie, nieprawdaż?
                        • babunowa Re: dla lalindy 14.07.06, 23:25
                          Mi też szkoda tej dziewczyny.Bardzo możliwe,że sytuacja mediala jaką zgotowała
                          menagerka bardziej jej zaszkodzi niż pomoże.
                          • lalinda Re: dla lalindy 14.07.06, 23:29
                            babunowa napisała:

> Mi też szkoda tej dziewczyny.Bardzo możliwe,że sytuacja mediala jaką zgotowała
                            > menagerka bardziej jej zaszkodzi niż pomoże.

No więc właśnie. Ona się nie dorobiła na VM, nie odniosła sukcesu, pewnie
                            zarabia głownie koncertami (sprzedaż płyt VM z Kuszyńską nie była
                            oszałamiająca). I niech sobie teraz poczyta wpisy wspaniałych, miłosiernych
                            Polaków, którym cierpienie bliźniego jest bliskie...
                            • the_dzidka Re: dla lalindy 15.07.06, 19:56
                              To niech do cholery Janson płaci za jej leczenie - to on spowodował ten
                              wypadek. A Ty przestań uderzać w ckliwe tony.
                • dirgone Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:14
                  Jak poniżej - ja byłam poszkodowana ciężko. Wyszłam bez zbiórki, heh
                  Chodzi o to, że ci ludzie zarabiali duże pieniądze. Ubezpieczenie na pewno
                  mieli też niezłe. Stać ich było na wyjazdy, na mieszkania, super ciuchy i tak
                  dalej. Nie powiesz mi chyba, że przez te dwa miesiące (bo to dwa miesiące chyba
                  temu było), całe te pieniądze już wydali??
                  Gdyby byli biedni lub w tym samochodzie spalił się dorobek ich życia, to nikt
                  by złego słowa nie powiedział. A to wszystko ostro nakręca menadżerka zespołu.
                  Nie dorobiła się, biedactwo, na ich karierze, to ma nadzieję, że dorobi się
                  teraz
            • dirgone Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:05
              Mi się przytrafiło, nie żebrałam po przyjaciołach - pieniądze na zęby i tak
              dalej dostałam z ubezpieczenia. A żeby życzyć źle komuś, tylko dlatego, że nie
              zgadzasz się z nim na forum... No cóż, przykre to.
              Ten wypadek był całkiem niedawno i kilka dni po nim menadżerka ogłosiła zbiórkę
              pieniędzy. Eh, nie chce mi się o tym pisać, bo i tak każdy rozumie o co chodzi,
              prawda?
              • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:08
                dirgone napisała:

> Mi się przytrafiło, nie żebrałam po przyjaciołach - pieniądze na zęby i tak
                > dalej dostałam z ubezpieczenia. A żeby życzyć źle komuś, tylko dlatego, że nie
                > zgadzasz się z nim na forum... No cóż, przykre to.

Słuchaj, a żeby wpisywać się na forum z takimi tekstami do osób walczących o
                sprawność fizyczną? To już wg Ciebie wypada?
                • r.richelieu Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:17
                  Dziewczynko. Nic innego bogatemu człowiekowi nie trzeba, co właśnie życzliwych
                  słów, gdy będzie leżał w szpitalu, pewnie prywatnym, pewnie z własną
                  pielęgniarką, pewnie z lekarzem, któremu się chce. Fantastycznie opisała
                  możliwe działania w tym zakresie dirgone, przeczytaj jeszcze raz i porównaj z
                  tym, co tam sobie wymyśliłaś.
                  Podli, to bardzo śmieszne słóweczko, pasujące do usteczek, ach, piętnastoletnich
                  • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:19
                    r.richelieu napisała:

> Dziewczynko. Nic innego bogatemu człowiekowi nie trzeba, co właśnie życzliwych
                    > słów, gdy będzie leżał w szpitalu, pewnie prywatnym, pewnie z własną
                    > pielęgniarką, pewnie z lekarzem, któremu się chce. Fantastycznie opisała
                    > możliwe działania w tym zakresie dirgone, przeczytaj jeszcze raz i porównaj z
                    > tym, co tam sobie wymyśliłaś.
                    > Podli, to bardzo śmieszne słóweczko, pasujące do usteczek, ach, piętnastoletnic
                    > h

Dziewczę z usteczkami czternastoipółletnimi, doczytałaś się, że głownie piszę o
                    znanej polskiej multimiliarderce Monice Kuszyńskiej?
                    • r.richelieu Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 16:06
                      Z takiego koncertu możnaby opłacić 100 Kuszyńskich, co więc zrobi z resztą
                      pieniędzy? I nie widzę powodu, dla którego celebrities mają mieć większą szansę
                      rehabilitacji niż najbardziej menelowaty z meneli. Podzieliliby między ofiary
                      wypadków, ok.
                      • lalinda do r.richelieu 15.07.06, 18:47
                        r.richelieu napisała:

> Z takiego koncertu możnaby opłacić 100 Kuszyńskich, co więc zrobi z resztą
                        > pieniędzy? I nie widzę powodu, dla którego celebrities mają mieć większą szansę
                        >
                        > rehabilitacji niż najbardziej menelowaty z meneli. Podzieliliby między ofiary
                        > wypadków, ok.

Oczywiście, moja droga, nie musisz się od razu niezdrowo ekscytować i wymyślać
                        mi od piętnastolatek. Widzisz, dawno temu Eric Clapton miał bardzo poważne
                        problemy z nałogami i jego przyjaciele-artyści pomogli mu, organizując specjalny
                        koncert, który miał mu pomóc wrócić na scenę, spłacić długi, opłacić
                        rehabilitację odwykową itp. I jakoś nikt się nie awanturował, że Claptonowi się
                        nie należy i że za tę kasę można menelom robić detoks. Takie jest życie, osoby
                        publiczne zawsze są na innych prawach czy Ci się to podoba, czy nie. Mogłabyś
                        analogicznie żądać od głowy państwa albo od papieża żeby poruszał się bez
                        ochrony i robił zakupy w osiedlowym warzywniaku, bo i Ty tak robisz. Rozumiem
                        Twój pogląd, że podział na biednych i bogatych, sławnych i mało sławnych itd.
                        jest niesprawiedliwy, ale jak zostaniesz sławna i bogata, to mam nadzieję, że
                        pozostaniesz przy swych dotychczasowych poglądach. Pozdrawiam.
                • panisiusia Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:19
                  Przypomina mi si e sytuacja, gdy ktoś kiedyś powiedział o niepełnosprawnej (bądź
                  chorej) dziewczynce, że ma nieradiowy głos...
                  • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:26
                    panisiusia napisała:

> Przypomina mi si e sytuacja, gdy ktoś kiedyś powiedział o niepełnosprawnej (bąd
                    > ź
                    > chorej) dziewczynce, że ma nieradiowy głos...

Okropne. Pamiętam, że gdy moja chora na raka ciocia umierała w szpitalu i
                    przyszłam ją odwiedzić - ostatni raz - salowa pozwoliła sobie na jakiś komentarz
                    w stylu "im szybciej tym lepiej, zwolni się miejsce" i moja matka o mało jej nie
                    zlinczowała na miejscu.

Ale mi nie o to chodzi, tylko kurczę blade JAK MOŻNA takie rzeczy wypisywać o
                    ludziach, którzy są chorzy, niesprawni, nieważne jak by byli biedni czy
                    bogaci... mi jest wstyd nie dlatego, że mnie na coś nie stać a kogoś innego
                    stać. Mi wstyd, bo czuję się, jakbym czytała forum niedorozwiniętych, którzy
                    muszą każdemu przykopać, bo jest okazja.
                    • panisiusia Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:31
                      No ale chyba nie chcesz powiedzieć, że ktoś chory, albo niepełnosprawny
                      automatycznie przestaje być pazerny/obłudny, lub staje się wszechstronnie
                      utalentowany?
                      • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:38
                        panisiusia napisała:

> No ale chyba nie chcesz powiedzieć, że ktoś chory, albo niepełnosprawny
                        > automatycznie przestaje być pazerny/obłudny, lub staje się wszechstronnie
                        > utalentowany?

A skąd, mam nadzieję, że to nie wynika z mojej wypowiedzi. Chodziło mi o ogólny
                        wydźwięk większości postów, że "im się nie należy".
                        • panisiusia Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:43
                          Wiesz, tak jak Ty naginasz to, co się tu pisze do swoich argumentów, tak samo
                          ktoś może przypisać Tobie złe intencje.
            • bzorek Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:11
              Sądzę, że każdy człowiek, który ma trochę oleju w głowie i jeżeli go na to
              stać - zapewnia sobie zabezpieczenie w postaci polisy na życie, na wypadek
              kalectwa, inwalidztwo itp. Nie zaglądałam w konta muzyków z VM ale nie sądze,
              żeby na opłacenie składek nie mieli. Nikomu nie życzę wypadków i współczuję
              tym, którzy ucierpieli. Ale czy oni NAPRAWDĘ są w takiej dramatycznej sytuacji?
              A kto pomoże tym, którzy NAPRAWDĘ nie mają z czego się leczyć. Jeżeli ktoś
              pójdzie na ten koncert - wolna wola. Ja na pewno NIE!
              • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:17
                bzorek napisała:

Jeżeli ktoś
                > pójdzie na ten koncert - wolna wola. Ja na pewno NIE!

No i z Bogiem, Twoje prawo. Ja na koncert w sprawie poprawy Twojego stanu
                zdrowia też nie pójdę i też się nie muszę tłumaczyć. Tylko denerwuje mnie
                rozliczanie Jansona z jego kiedyś, lata temu zdobytego majątku w obliczu faktu,
                że wokalistka nie ma władzy w nogach, i naprawdę ona jest mi jako artystka
                obojętna, ale gotuję się widząc wpisy różnych mądral, które w podobnej sytuacji
                - gdyby dotknęła je osobiście - zachowywałyby się zupełnie inaczej. Wstyd i
                jeszcze raz wstyd.
                • babunowa Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:23
                  Zbiórka nie jest na Kuszyńską,a na Various Manx.
                  Druga sprawa,my nie rozliczamy Jansona,ale pojawia się on regulranie w
                  rankingach majętnych osób,które są przygotowywane przez rzetelnych dziennikarzy.
                  Jeżeli cierpienie Kuszyńskiej nie jest Tobie objętne,tak jak piszesz i się
                  gotujesz,to dlaczego życzysz kilku osobom tutaj właśnie takiego cierpienia?
                  • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:27
                    babunowa napisała:

> Jeżeli cierpienie Kuszyńskiej nie jest Tobie objętne,tak jak piszesz i się
                    > gotujesz,to dlaczego życzysz kilku osobom tutaj właśnie takiego cierpienia?

Niech się sami czegoś nauczą, skoro im takie słowa, jakie piszą, przychodzą lekko.
                    • facecja Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:29
                      > Niech się sami czegoś nauczą, skoro im takie słowa, jakie piszą, przychodzą
                      lek
                      > ko.

jasne, poślijmy cały naród do szpitali, klinik rehabilitacyjnych, na wózki
                      inwalidzkie, żeby potem na koncertach charytatywnych sprzedawać 38 milionów
                      biletów.... dziewczyno - wytrzeźwiej!!
                  • panisiusia Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:27
                    W ogóle chyba chodzi tu o Polsat, któremu taki koncert jest wybitnie na rękę,
                    żaden artysta nie odmówi darmowego występu, robią ckliwe spoty itp. a ludziska
                    będą smsy słaaaaać....
                  • pola_negri Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:30
                    chciałabym zobaczyć ten ranking...
                    • babunowa Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:32
                      polityka,wprost,newsweek.
                      • pola_negri Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 10:23
                        tak, znam te pisma. teraz proszę o podanie linka do któregoś z rankingów...
                        • babunowa Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 13:11
                          Nie wystarczy znac,za to wystarczy regularnie czytać.
                          Dziesiątki razy przewijały się tematy zarobków,gaży,ZASPU,ZAIKSU,letniego i
                          galowego chałturzenia,produkcji,pisania,wytwórnii,plagiatowania etc.
                          • pola_negri Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 18:31
                            jestem regularną czytelniczką Polityki i Przekroju. W związku z tym, że nie
                            przypominam sobie, aby była tam poruszana sprawa zarobków Roberta Jansona,
                            uprzejmie proszę o podanie linków do artykułów. Co tam, chociaż do jednego. Bo
                            to bardzo łatwo napisać: wszędzie o tym było, ale ja proszę o konkrety, a nie
                            robienie ludziom wody z mózgów.
                            • pola_negri Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 18:34
                              dodam, że ostatnio ukazał się w Polityce artykuł (tylko przypominam, bo NA PEWNO
                              czytałaś) o zespole V. M., i nie było tam słowa o kokosach zarabianych przez
                              Jansona. Raczej o zapaści i coraz mniejszej popularności zespołu. Ale skoro się
                              upierasz przy swoim, na pewno masz wiarygodniejsze dane. No, nie daj się prosić.
                              • dirgone Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 19:04
                                Hm, ja nie czytam regularnie, tylko do czasu do czasu. Nie mam pojęcia, czy
                                Janson był na listach, czy nie był. Myślę, że do setki to mu baaardzo daleko,
                                no ale w setce to wiadomo kto jest.
                                Natomiast wielokrotnie wałkowany był temat we wszystkich pismach
                                opiniotwórczych o gażach artystów za koncerty i tak dalej (szczególnie
                                popularny temat w okolicach sylwestra i wakacji). No i kiedyś vm pojawiali się
                                na pewno w czołówce, ale to było dobre kilka lat temu.
                                Recesja na rynku objęła wszystkich, wiadomo, tylko że on nagrywał największe
                                hity wtedy, kiedy kiedy sytuacja na rynku muzycznym była naprawdę cudowna. Płyt
                                teraz (nowych) sprzedają niewiele, ale nadal mają olbrzymie dochody z
                                puszczania ich piosenek (wszystkich) w radiu i w ogóle wszędzie.
                                Akurat tutaj wiem, co mówię, bo pracuję w firmie, do której czasami trafiają
                                dokumenty obecnych i byłych sław. I nawet ci, o których słyszy się b. rzadko,
                                na których koncerty nie przychodzą tłumy, zarobkowo są bardzo odlegli od
                                zwykłych ludzi. Na jedną parę butów wydają czasam dwa razy więcej, niż wynosi
                                moja pensja. I dobrze, niech korzystają z życia, póki mogą. Ale tym bardziej
                                cała ta sytuacja z koncertem jest dla mnie niesmaczna..
                • facecja Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:26
                  >Ja na koncert w sprawie poprawy Twojego stanu
                  > zdrowia też nie pójdę i też się nie muszę tłumaczyć.

nie chcę pokazywać paluchem, kto tu tryska jadem - i to ze trzy razy.

pytam, ile trzeba mieć lat albo IQ, żeby życzyć obcym ludziom takiego
                  nieszczęścia? i nie widzieć róznicy między takim życzeniem a wyrażonym
                  przez "opozycję" sceptycyzmem wobec pomysłu koncertu?
                • bzorek Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:28
                  Nim zaczniesz osądzać innych, to sama się zastanów nad sobą (życzysz tu
                  wszyskim inaczej myślącym niż Ty wypadku i kalectwa) i na dodatek nie czytasz
                  co piszą. A więc raz jeszcze powoli: nie rozliczam Jansona cz Moniki z jego
                  pieniędzy ale jeżeli już to z ich hmmm - niefrasobliwości (być może, bo jeżeli
                  są ubezpieczeni to nie wiem po co ta cała akcja). Wstydzić się nie mam czego -
                  bo w przeciwieństwie do Ciebie nie pałam nienawiścią do myślących inaczej niż
                  ja. I naprawdę nie zadroszcze sytuacji w której znaleźli się członkowie VM.
                  Jedno co możę zrobić, to życzyć im powrotu do zdrowia. A pomagam finansowo tym,
                  którym mam ochote pomagać. To tyle w temacie. Dobrej nocy życzę.
                  • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:31
                    bzorek napisała:

> Nim zaczniesz osądzać innych, to sama się zastanów nad sobą

Ja czytam te wpisy i jestem przerażona. Jakby jeszcze - nie daj Boże - Mandaryna
                    miała wypadek, prymitywy rozjechałyby ją dodatkowo walcem. Bo to nie człowiek,
                    nie należy jej się.

> A pomagam finansowo tym,
                    >
                    > którym mam ochote pomagać.

Ale co do tego nie ma wątpliwości. Każdy. Ja też.

> To tyle w temacie. Dobrej nocy życzę.

I wzajemnie.
                    • jhbsk Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 08:30
                      Tu nie chodzi o to, że ktoś miał wypadek. Tylko, że sam go spowodował.
                • anaila Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:29
                  mam jakies takie poczucie, że tu nie o pieniądze głównie chodzi, co o wzbudzenie ludzkiej solidarności. ale pomysł nie jest trafiony. może lepsza byłaby akcja: "chcesz pomóc rozbitym Variusom - kup ich płytę" - czy cos w tym rodzaju.
                  nie wiem ile Janson ma forsy, ale podejrzewam jak bardzo wyczerpujący styl życia za tym zarobkowaniem się kryje, więc nie myslę zaglądac mu w portfel.
                  choć dziwi mnie trochę, że zespól nie miał swojego busa z kierowcą, który by się nie męczył występami na estradzie!
                  a na samym początku - myślę, że Kuszyńska najmniej zarabiała w tym gronie (najpóźniej doszlusowała i nie stała się magnesem dla publiczności) - więc jej pomoc zdecydowanie jest potrzebna.
                  łatwiej byłoby rzucić złotówkę, gdyby człowiek się dowiedział, że pozostali cłonkowie zespołu w odruchu solidarności cos już koleżance ofiarowali ze swoich dochodów...
                  • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:36
                    Mi chodzi o to, że zapanowała tendencja p.t. "nie należy im się". Bo są znani a
                    Janson kiedyś był bogaty, no nie należy się. To nie ludzie, to cyborgi, sami z
                    tego wyjdą. Należy się tylko tym, co tu piszą: nieskalanego honoru,
                    wielkodusznym i wspaniałomyślnym. Naprawdę, szczęście ma Kuszyńska, że nie jest
                    charakterystyczna. Gdyby w wypadku ucierpiała Doda albo Mandaryna, zaraz by się
                    zaczęły komentarze w stylu "po co zbiórka, niech odsprzedadzą silikon z biustu,
                    hahaha". Nie chodzi mi o nakłanianie nikogo do pomocy tylko o zauważenie, że
                    punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i gdyby to trafiło piszących, że się
                    nie należy, natychmiast zmieniliby zdanie.

Osobiście uważam Monikę Kuszyńską za słabą wokalistkę a VM się dla mnie
                    skończyło z odejściem Stankiewicz. Ale nie rzygam żółcią i nie rozliczam nikogo
                    z majątku w takiej sytuacji.
                    • panisiusia Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:42
                      W takim razie skąd sobie wymyśliłaś, że my kogoś rozliczamy?
                      Padło tylko stwierdzenie, że VM zarabia, zapewne ma polisy, jest w ZASPIE, więc
                      Polsat robi widowisko kosztem naiwności i współczucia "prostych wysyłaczy smsów".
                      • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:44
                        panisiusia napisała:

> W takim razie skąd sobie wymyśliłaś, że my kogoś rozliczamy?
                        > Padło tylko stwierdzenie, że VM zarabia, zapewne ma polisy, jest w ZASPIE, więc
                        > Polsat robi widowisko kosztem naiwności i współczucia "prostych wysyłaczy smsów
                        > ".

Czyli nikt nie rozlicza tylko wylicza, a to różnica, przepraszam.
                    • dirgone Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:42
                      Nikt tu oprócz ciebie żółcią nie tryska. Każdy życzy im powrotu do zdrowia,
                      życzyć komuś źle to jest poniżej krytyki. Przeczytaj jeszcze raz wpisy, zapisz
                      je sobie i przypomnij jak dorośniesz, a wtedy może zrozumiesz.
                      Tu nikt nikogo nie atakuje, a jedynie ukazuje brudny biznes.
                      I jeszcze jedno - może poszukaj sobie w internecie słów Darii Trafankowskiej,
                      które mówiła kilka miesięcy przed śmiercią. Ona na taką zbiórkę się nie
                      zgodziła, bo było to według niej moralnie nie do przyjęcia.
                      • lalinda Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:50
                        dirgone napisała:

> Nikt tu oprócz ciebie żółcią nie tryska. Każdy życzy im powrotu do zdrowia,
                        > życzyć komuś źle to jest poniżej krytyki.

Buahahahahahaha! Bo tu nikt wprost nie napisze, "dobrze im tak", tylko w
                        podtekstach piszą różne mądrale, że Janson kiedyś to dużo zarobił i w związku z
                        tym nie ma co na niego zbierać. To, oczywiście, jest bardzo ludzkie.

Przeczytaj jeszcze raz wpisy, zapisz
                        > je sobie i przypomnij jak dorośniesz, a wtedy może zrozumiesz.

"Zanim zrozumiesz"? Ja nie rozumiem, skąd tyle bezduszności w ludziach. Powtórzę
                        się, i tak ma szczęście Kuszyńska, że nie jest Dodą. Jakby Dodzie się to
                        przydarzyło, połowa forumowiczów by tu sikała z radości, że kobietę spotkało
                        nieszczęście. Nie wprost, ale prymitywna radocha przebijałaby z postów o
                        amortyzacji przez silikon itd. Dlatego napisałam co napisałam, bo niektórym "się
                        należy".

> Tu nikt nikogo nie atakuje, a jedynie ukazuje brudny biznes.

Demaskatorzy, zgłoście się po nagrodę Nobla a ja idę spać i nie będę się starała
                        przemyśleć tych bzdur, cały czas mając nadzieję na to, że was coś rozjedzie i że
                        nie będzie czego zeskrobywać a co dopiero robić zbiórkę.
                        • 8dusia4 Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 10:43
                          przecież nikt tutaj tym ludziom źle nie życzy!chodzi tylko o to ,że bez tego
                          koncertu również daliby sobie finansowo rade. W końcu "zwykli" ludzie też mają
                          wypadki, są w gorszej sytuacji (np. finansowej) i jakoś muszą sobie radzić, a
                          nikt dla nich koncertu nie zorganizuje.
                    • panisiusia Re: znowu jesteście podli 15.07.06, 00:00
                      Swoją drogą Dody by mi nie było żal, gdyby coś jej się z kręgosłupem stało,
                      skoro po niedawnej groźbie utraty władzy w nogach śmiga w wysokich obcasach.
                      Chyba że to była wymyślona, wyolbrzymiona historia o jej wypadku, to wtedy
                      byłoby mi jej żal, że sobie "wykrakała".
                      Mandarynie chyba każdy współczuje życia z cukrzycą...
                      Poza tym odróżniajmy postaci sceniczne, od zwykłych ludzi, którzy się w nie
                      wcielają.
                      • facecja OT 15.07.06, 00:20
                        > Mandarynie chyba każdy współczuje życia z cukrzycą...

ma cukrzycę??? u mnie w rodzinie były pryzpadki - babci powtarzała, żeby nie
                        stresować dziadka, żeby nie miał ataku - wiec jeśli naprawdę stres wpływa na
                        ataki, to jak ona sobie daje radę?
                        • panisiusia Re: OT 15.07.06, 00:38
                          Tak, ma cukrzycę. Wpisz sobie w google "mandaryna cukrzyca".
                          Myślę, że radzi sobie w ten sposób, że może kupować drogie leki - w przypadku
                          insuliny chyba cena robi różnicę, może sobie kupować dobrej jakości jedzenie, to
                          może i stresy czynią mniejsze spustoszenie w organizmie.
                          • r.richelieu Re: OT 15.07.06, 16:11
                            Nie mówiąc o psychoterapeutach, których jakość przekłada się na cenę na godzinę
                            w postępie geometrycznym.
                • dirgone Re: znowu jesteście podli 14.07.06, 23:34
                  A ja tak sobie jeszcze dodam - To Janson spowodował wypadek. Czyli to Janson
                  powinien wspomagać Monikę.
                  Media ani do jednego, ani do drugiego nie mają dostępu (w takich przypadkach to
                  nie tylko leci kręgosłup, ale i twarz). Ani słowo nie padło z ust ich rodzin
                  (ja przynajmniej nie słyszałam). Tylko ta menadżerka wszędzie...
                  Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby sama Monika była dość sceptycznie nastawiona
                  do tego koncertu, albo nawet wcale go nie chciała. Lub koncert w ich intencji
                  oki (całkiem zrozumiałe), ale kasa idzie na np. dzieci poszkodowane w takich
                  wypadkach. Wtedy moralnie to by było akceptowalne przez wszystkich.
    • dirgone Ja, już ostatni raz 14.07.06, 23:45
      A najobrzydliwsze dla mnie jest już to:
      "Bawimy się , bawimy się, zaraz Doda!!!! Przypominamy, że pojutrze koncert ze
      zbiórkę na rzecz człoków VM, poszkodowanych w wypadku. I bawimy się, bawimy
      się, rączki do góry!!!"
      Naprawdę, lepiej milczeć
    • emamma Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 14.07.06, 23:52
      www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=23161500
      hmmm czy Varius Manx dawali jakieś koncerty charytatywne? jakoś nie mogę sobie przypomnieć.
      • reniferek6 Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 12:04
        Stop wariatom drogowym !!!!!!!!
    • klamczucha3 Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 14:45
      Mam identyczne odczucia co do tej akcji jak Ty.
      Mocno niesmaczne!
      • twoja_lorelei Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 15:18
        chyba nie dawali...

pamietam jak pare lat temu byla akcja z jakims koncertem charytatywnym. Poproszono wowczas kilku dosc slawnych kompozytorow o pomoc w stworzeniu piosenki, ktora miala stac sie swego rodzaju hymnem i tylko jeden kompozytor nie zgodzil sie na udzial w calej akcji, a raczej osoby organizujace sie nie zgodzily bo pierwszym pytaniem jakie zadal bylo "a ile za to dostane?" a to chyba nie o to chodzilo...

• twoja_lorelei Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 15:19
          to byl oczywiscie Janson :-/
          • jwoj Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 15:59
            > to byl oczywiscie Janson :-/

to nie niech teraz wyciąga miliony które zarobił i niech wspiera Kuszyńską którą
            o mało co nie zabił przez swoją brawurę

stop wariatom drogowym!
            • chinaska Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 17:04
              Mnie jest ich naprawde szkoda...Ale trzeba tez uczciwie powiedziec ze cala
              sytuacja jest nie w porządku. Artysci naprawde duzo zarabiają w porownaniu
              do "sredniej krajowej" i czesto naprawde zyją na poziomie o ktorym wielu ludzi
              moze tylko marzyc. I wiem to nie z ploteczek czy gazet ale dlatego ze swego
              czasu bylam blisko tego srodowiska. Nie znam osobiscie nikogo z zespolu VM ani
              tym bardziej stanu ich kont ale mysle ze nie jest znowu z nimi tak zle w tej
              kwestii. Co do samego wypadku-nie mozna uwazac sie za nietykalnego
              przekraczając dwukrotnie dozwoloną prędkosc podczas kiepskich warunkach
              pogodowych tylko dlatego ze jest sie znanym, slawnym i ma sie dobry samochod.
              To jest po prostu nieodpowiedzialne! I mysle ze ze gdyby spotkalo to
              anonimowego czlowieka wielu z nas powiedzialoby ze stalo sie to tylko i
              wylącznie z jego winy. Dlaczego wiec w przypadku osoby znanej mamy myslec
              inaczej?? I mysle ze gdyby nastawienie menadzerki zespolu bylo inne to tez nie
              byloby tyle krytycznych uwag. Otoz menadzerka owa w jednym zdaniu nie chciala
              nic powiedziec o ich stanie zdrowia twierdząc ze ani oni ani ich rodziny sobie
              tego nie zyczą...oraz prosila o wplaty na wskazane konto. Czy to jest w
              porządku?? Mnie sie wydaje ze jednak nie...
              I ja naprawde zycze im wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do zdrowia. I
              mysle ze jesli ktos ma ochote pomagac to niech pomaga. Nie mozna jednak nie
              zauwazyc rzeczy oczywistych-jak to-kto spowodowal ten wypadek i ze artysci
              wbrew niektorym narzekaniom naprawde nie glodują...
              • lalinda Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 18:54
                O sytuacji z Jansonem, który odmówił udziału w akcji charytatywnej, nie
                słyszałam. Zresztą, tak się mówi, że "nawet najgorszemu wrogowi nie życzę" tego
                typu nieszczęścia. Ciekawe, ile osób, wpisujących się tu z mściwą satysfakcją,
                że Janson zrobił sobie kuku, zalewało się łzami rzewnymi po JPII i obiecywało
                brać do serca jego nauki. No to teraz pierwsza próba - i porażka, moi drodzy.

A Varius Manx grali przecież na wielu imprezach, z któych dochód szedł na
                "coś", i za czasów z Lipnicką, i ze Stankiewicz, i z Kuszyńską. Nie raz i nie dwa.

I jeszcze raz powtarzam: Janson Jansonem, ale w gorszym stanie jest ta
                dziewczyna, a jak się domyślam, niewiele się dorobiła w przeciwieństwie do
                swojego szefa. Mam nadzieję, że nigdy nie przeczyta tego, co niektórzy ludzie tu
                powypisywali.
                • chinaska Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 19:09
                  lalinda
                  mnie sie wydaje ze wiekszosci tutaj chodzi o to zeby uczciwie i obiektywnie
                  spojrzec na calą tę historię
                  daleka jestem od plucia jadem czy mowienia ze "mają za swoje"
                  absolutnie nie o to mi chodzilo
                  chodzi mi tylko o to zeby oddzielic to ze są to znani i przez niektorych
                  lubiani ludzie od tego ze to nieszczescie ktore moze byc tragiczne w skutkach
                  (wciaz nie wiadomo przeciez czy bedą caliem zdrowi) ma winnego. I nie o to
                  chodzi zeby kopac lezącego. Tylko o to zeby byc obiektywnym. ja im wspolczuje i
                  zycze zeby sie z tego podniesli ale na Boga! nie mozna ich stawiac (tak jak to
                  probuje robic ich menadzerka) w jednym rzędzie z ludzmi ktorzy nie przyczynili
                  sie do swojej tragedii i ktorym trudno oplacic leki na przyklad ratujące ich
                  zycie...
                  • lalinda Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 19:18
                    Chinaska, ja się z Tobą tutaj zgadzam, tylko przeraził mnie ton niektórych
                    wypowiedzi, stąd moja rzeczywiście dość nerwowa reakcja.
                • facecja Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 20:08
                  Ciekawe, ile osób, wpisujących się tu z mściwą satysfakcją,
                  > że Janson zrobił sobie kuku, zalewało się łzami rzewnymi po JPII i obiecywało
                  > brać do serca jego nauki.

wystarczy, że ty wzięłaś sobie do serca Jego nauki. wybitnie. jak widać powyzej.
                • facecja Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 20:12
                  ale w gorszym stanie jest ta
                  > dziewczyna, a jak się domyślam, niewiele się dorobiła w przeciwieństwie do
                  > swojego szefa. Mam nadzieję, że nigdy nie przeczyta tego, co niektórzy ludzie
                  t
                  > u
                  > powypisywali.

aha - i co takiego ponawypisywali? ze sprawa koncertu to sprawa dość dziwna? i
                  że Janson powinien opłacić jej rehabilitację? to takie straszne? nikt jej u nie
                  życzy niczego złego, wręcz przeciwnie, same życzenia zdrowia. jezeli krytyka
                  czy zniesmaczenie to raczej postawą menedzerki oraz nieodpowiedzialnoscia
                  jansona. naprawdę nie dostrzegasz, że jesteś jedyną osobą, której wpisy w tym
                  poście są PODŁE?
                  • lalinda Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 20:21
                    facecja napisała:
                    >naprawdę nie dostrzegasz, że jesteś jedyną osobą, której wpisy w tym
                    > poście są PODŁE?

Oczywiście, najlepiej odwrócić kota ogonem. Zanadto się gorączkujesz. Napisano
                    też, że się sami powinni leczyć i nie należy im się gest w postaci koncertu.
                    Cóż, każdy widzi to co chce, miłosierna istoto.
                    • facecja Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 20:43
                      Napisano
                      > też, że się sami powinni leczyć i nie należy im się gest w postaci koncertu.

nie: należy/nie należy
                      nie: powinno/nie powinno

ale, że jest im to niepotrzebne z punktu widzenia ich sytuacji materialnej.
                      jeśli nie Moniki, to przynajmniej Jansona, który z kolei jeśli nie dobrowolnie,
                      to prawnie będzie zmuszony do poniesienia odpowiedzialnosci.

zresztą po co ja piszę, nic, ZADNE SŁOWA, jakie by tu nie padły nie dają ci
                      prawa życzyć innym wypadku i nic, żadne wzburzenie cię nie usprawiedliwia.
                      jesli tego nie rozumiesz i piszesz o odwracaniu kota ogonem, to ponownie
                      proponuję wytrzeźwieć, bo proces chyba jeszcze się nie zakońćzył. a jesli
                      jesteś trzeźwa to współczuję Ci tak samo, jak Monice i również Tobie życzę
                      powrot do zdrowia - ale moralnego.
                      • lalinda Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 21:24
                        Żal mi Cię, bo nic nie rozumiesz, ale to nie moje zmartwienie, umrzesz głupsza.
                        • facecja Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 22:27
                          jak sie nie ma argumentów ani odwagi przyznania się do błedu, to się po
                          rozmówcy jeździ. brawa dla tej pani.
                          • lalinda Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 22:32
                            facecja napisała:

> jak sie nie ma argumentów ani odwagi przyznania się do błedu, to się po
                            > rozmówcy jeździ. brawa dla tej pani.

Sama zaczęłaś, ja się tylko - może niepotrzebnie - sprowadzam do Twojego
                            poziomu, uznałam że jak tłumaczę kulturalnie, trafia w próżnię. CBDU
                            • facecja Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 22:35
                              poszukaj znaczenia słowa KULTURA, potem poszukaj jej w swoich wypowiedziach. a
                              do czasu jej odnalezienia - END OF TOPIC.
          • emamma Re: Zbióka pieniędzy na Varius Manx 15.07.06, 19:56
            no właśnie....czytałam kiedyś o tym, że Manxi odmówili udziału w koncercie charytatywnym....a teraz to dla nich ma być koncert...powinni honorowo odmówić przyjęcia kasy i przeznaczyć te pieniądze np dla dzieci chorych na raka, albo dla ofiar piratów drogowych. A sami powinni sie leczyć za swoje pieniądze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka