Dodaj do ulubionych

Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!!

IP: *.torun.dialup.inetia.pl 05.02.03, 21:32
1. "Pokolenia"
2. "Dzień za dniem"
3. "Muppet Show"
4. "Więźniarki"

...
(czekam na dopisywanie)
Obserwuj wątek
    • Gość: moboj Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 62.233.250.* 05.02.03, 21:48
      1) DOM - wiem, że niedawno powtarzali na tvp3, teraz leci na polonii - mogę
      oglądać w kółko
      2) DZIEŃ ZA DNIEM - poruszany tu już wątek; do powtórzenia koniecznie
      3) POKOLENIA - a myslałam, że już nikt o tym serialu nie pamieta; ja też już
      zapomniałam o co tam chodzilo, ale chętnie sobie przypomnę
      4) DARMA I GREG - też lubię
      5) SZALEJĘ ZA TOBĄ - też lubię
      6) BILL COSBY SHOW - uwielbiam
      więcej na razie mi nie przychodzi do głowy.
      • Gość: Gość Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.oepd.com.pl 15.02.03, 21:13
        Adam i Ewa... Moim zdaniem ten serial należy powtórzyć przede wszystkim
        dlatego, że niedawno zginął aktor grający Adama, czyli Waldek Goszcz. Na jego
        cześć i żeby go powspominać...
        • Gość: P-77 Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.03, 21:19
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Adam i Ewa... Moim zdaniem ten serial należy powtórzyć przede wszystkim
          > dlatego, że niedawno zginął aktor grający Adama, czyli Waldek Goszcz. Na jego
          > cześć i żeby go powspominać...
          Ostatnie pół roku lecial na Polsacie 2.
        • Gość: P-77 Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.03, 21:23
          "Jak zdobywano dziki zachód"
          "Dziennik Adriana Mole'a"
          "Allo Allo"
          "Giniarz i prokurator"
          A z polskich "Blisko, coraz bliżej", "Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy"
    • Gość: moboj Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 62.233.250.* 05.02.03, 21:48
      1) DOM - wiem, że niedawno powtarzali na tvp3, teraz leci na polonii - mogę
      oglądać w kółko
      2) DZIEŃ ZA DNIEM - poruszany tu już wątek; do powtórzenia koniecznie
      3) POKOLENIA - a myslałam, że już nikt o tym serialu nie pamieta; ja też już
      zapomniałam o co tam chodzilo, ale chętnie sobie przypomnę
      4) DARMA I GREG - też lubię
      5) SZALEJĘ ZA TOBĄ - też lubię
      6) BILL COSBY SHOW - uwielbiam
      więcej na razie mi nie przychodzi do głowy.
    • Gość: malkontent Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 195.205.219.* 05.02.03, 23:02
      1. Hotel Zacisze
      2. Hotel Zacisze
      3. Hotel Zacisze
      4. Hotel Zacisze
      5. 17 mgnień wiosny
      • Gość: Dorota Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 14:21
        Proszę, błagam o serial "Co ludzie powiedzą"
      • Gość: Norman Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 23.02.03, 20:10
        Hotel Zacisze wyszedł właśnie na VCD
    • Gość: staruch Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 4.2.* / *.mov.pl 05.02.03, 23:12
      1. Monthy Python
      2. Smokofilomidanek (tytuł pewno był inny, tak nazywał się główny bohater, ale
      to było na początku lat 70 i zwyczajnie nie pamiętam).
      Pozdrawiam
      • Gość: grad Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.necik.pl 06.02.03, 13:47
        Gość portalu: staruch napisał(a):

> 2. Smokofilomidanek (tytuł pewno był inny, tak nazywał się główny bohater,
        ale
        > to było na początku lat 70 i zwyczajnie nie pamiętam).
        > Pozdrawiam

Serial zwał sie "Gość ze SMOKOLANDII". :-)))
        Jak to było dawno!!
        Dwóch głupkowatych policjantów tam było: Baryła i Tyka
    • Gość: eszte Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.03, 00:36
      1. Skrzydla (Wings).
      2. Kroniki Seinfelda (Seinfeld).

K
      R
    • Gość: best Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.03, 00:41
      Monthy Python
      Alternatywy 4
      DYNASTIA
      ADAM I EWA
      Gallux Show
      17 mgnień wiosny
      Nu, pagadi!
    • Gość: oskar Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 195.94.210.* 06.02.03, 09:00
      Miasteczko Twin Peaks
      • Gość: Tom Re: "Arsene Lupin", "Rewolwer i melonik",... IP: 213.77.14.* 06.02.03, 10:25
        "Brygady Tygrysa", ... k... były seriale europejskie a nie "chipsy"
        amerykańskie i latynoskie gó..o.
    • Gość: Robert Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: proxy / 217.8.186.* 06.02.03, 10:40
      Hotel Polanów i jego goście z K. Jedrusik
      Popielec Ryszarda Bera był tylko raz w telewizji
      i cała masa zapomnianych przez telewizję POLSKICH seriali.
    • mantha Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 06.02.03, 10:43
      Przystanek Alaska !!!
      • Gość: Dżony Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.zeork.com.pl 06.02.03, 10:50
        Bezwzględnie i bezzwłocznie "PRZYSTANEK ALASKA"!!!!
        • martucha_ Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 06.02.03, 10:53
          i ja tez Przystanek Alaska
          i moze jeszcze Dzien za dniem
          • Gość: Xena Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 11:10
            - Przystanek Alaska
            - Miasteczko Twin Peaks
            - z nowszych: Sex & the city (z nieznanych mi bliżej powodów dwójka przerwała
            emisję i w to miejsce wepchnęła kolejny nudnawy serial kryminalny)
            - a w ramach odkurzania staroci z lamusa: Święty

• Gość: basto Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 11:31
              1.Monthy Python
              2.Przystanek Alaska
              3.Święty
              4.Miasteczko Twin Peaks
              5.Murphy Brown

Choć oglądałem Pokolenia, myślę, że jest to już za stare i byłoby trochę
              śmieszne (stroje, fryury).
        • Gość: Heban Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 14:34
          Przystanek Alaska - numer 1, potem długo, długo nic ...
          Miasteczko Twin Peaks - numer 2.
    • Gość: łezka Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 06.02.03, 11:34
      "Pod jednym dachem" - posenka z serialu zawsze nastrajała mnie optymistycznie.i
      koniecznie serial animowany dla dzieci o Baraba-Papie :)
      • mindo Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 06.02.03, 12:14
        Nie wiem dlaczego wszystkie telewizje w swoim czasie (tzn. w roku 1999) nie
        emitowały serialu "Kosmos 1999". Warto było by go znowu zobaczyć.

A oprócz tego Bonanza i Allo, Allo
        • Gość: łezka Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 06.02.03, 12:51
          mindo napisał:

> Nie wiem dlaczego wszystkie telewizje w swoim czasie (tzn. w roku 1999) nie
          > emitowały serialu "Kosmos 1999". Warto było by go znowu zobaczyć.
          >
          > A oprócz tego Bonanza i Allo, Allo

"Kosmos 1999" był super!!!!!!leciał w latach 70-ych i pamietam,że data 1999
          wydawała mi sie niewyobrazalnie odlegla.bardzo podobała mi sie ta
          kobietka,chyba Maja,która potrafiła przybierac postacie różnych
          zwierzat...ech,to były piekne dni...
          • Gość: lukasz Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 06.02.03, 16:56
            Cudowne lata
        • Gość: a to ja Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.iig.pl / 192.168.22.* 11.02.03, 15:11
          "Kosmos 1999"?
          Zrywalibyśmy boki z ...efektów specjalnych.Nie dałoby się tego oglądać...;-).
          To,co śmieszyło nas, straszyło lub fascynowało w starych serialach(w większości
          z nich)-dziś byłoby nie do przełknięcia w całości.Nie ma to jak fefnasty
          odcinek "Mody na sukces"-nie powtarzają tego bo ...nie mogą pewnie znaleźć
          taśmy z pierwszym.
          Są jednak seriale ponadczasowe.
          Pozdrawiam
          • Gość: a to ja Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.iig.pl / 192.168.22.* 11.02.03, 18:58
            Gość portalu: a to ja napisał(a):

> "Kosmos 1999"?
            > Zrywalibyśmy boki z ...efektów specjalnych.Nie dałoby się tego oglądać...;-).
            > To,co śmieszyło nas, straszyło lub fascynowało w starych serialach(w
            większości
            >
            > z nich)-dziś byłoby nie do przełknięcia w całości.Nie ma to jak fefnasty
            > odcinek "Mody na sukces"-nie powtarzają tego bo ...nie mogą pewnie znaleźć
            > taśmy z pierwszym.
            > Są jednak seriale ponadczasowe.
            > Pozdrawiam
            Co za upadek-cytuję sama siebie...Ale tamta wypowiedź wskoczyła mi między posty
            z okolic 6.02.
            pozdrawiam po raz drugi
            a to ja
    • Gość: Agent 007 Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 195.117.110.* 06.02.03, 17:51
      "Curro Himenes"
      "Sandokan"
      a z nowszych to:
      "Hotel Zacisze",
      "Przystanek Alaska"
      i oczywiscie (bo uwielbiam), "Alternatywy 4" i "Kariera Nikodema Dyzmy", no i
      ewentualnie "Daleko od szosy"
      • Gość: Agent 007 Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 195.117.110.* 06.02.03, 17:57
        Zapomnialem o starej NRD-owskiej produkcji "Telefon 110".
    • Gość: wowo Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.drw.zabki.net.pl / 192.168.41.* 06.02.03, 18:46
      Skrzydła!!! To przerażające, że do tej pory tylko jedna osoba o nich wspomniała.
    • Gość: ull Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.4.* 06.02.03, 20:33
      mój faworyt to "saga rodu forsyte'ów"
      • mock Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 06.02.03, 21:22
        Arabella i Rumburak!. A pamiętacie taki czeski serial, w którym przyjeżdżali
        goście z przyszłości, by znaleźć młodziana, który swoją metodą przesuwania
        kontynentów miał zbawić świat? Ktoś pamięta tytuł????

Szaleję za Tobą - o tak.... Helen Hunt rules!

Może w ogóle stworzyć kanał np na kablówce ze starymi serialami?
        • martucha_ Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 06.02.03, 21:29
          mam wrazenie, ze chodzi Ci o serial pt "Goscie", pamietam jak przez mgle, ale wiem, ze mi sie podobal. mogliby
          powtorzyc.
          • Gość: mkw Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 06.02.03, 22:09
            martucha_ napisała:

> mam wrazenie, ze chodzi Ci o serial pt "Goscie", pamietam jak przez mgle, ale
            w
            > iem, ze mi sie podobal. mogliby
            > powtorzyc.

Rzeczywiscie, bylo cos takiego i tez pamietam tylko tyle, ze mi sie podobalo.
            Mieli taka walizke, ktora powodowala znikanie wszyskiego, co sie do niej
            wlozylo. Przypominam sobie jeszcze nazwe "amorele" - chyba cos do jedzenia?
            • Gość: ker mit Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.gdynia.pl / 192.168.3.* 07.02.03, 09:00
              Gość portalu: mkw napisał(a):

Goście jeźdili Ładą Niva i mięli miotacze promieni w postaci polskich latarek
              wielokolorowych!

> martucha_ napisała:
              >
              > > mam wrazenie, ze chodzi Ci o serial pt "Goscie", pamietam jak przez mgle,
              > ale
              > w
              > > iem, ze mi sie podobal. mogliby
              > > powtorzyc.
              >
              > Rzeczywiscie, bylo cos takiego i tez pamietam tylko tyle, ze mi sie podobalo.
              > Mieli taka walizke, ktora powodowala znikanie wszyskiego, co sie do niej
              > wlozylo. Przypominam sobie jeszcze nazwe "amorele" - chyba cos do jedzenia?
        • dmf Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 06.02.03, 21:30
          Szczury nabrzeża - australijski serial o policji wodnej
          no i jeszcze - jak już ktoś tu wspomniał - Barba Papę - bajkę pamiętam jak
          przez mgłę, i bardzo chciałabym sobie go przypomnieć :)
          • Gość: Milka Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.03, 09:50
            "Pogoda dla bogaczy"!
            • Gość: Pako Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.zeork.com.pl 07.02.03, 11:12
              "Przystanek Alaska"
              • kalor_god Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 07.02.03, 15:02
                Twin Peaks
                Latający Czestmir
                Nikogo nie ma w domu
                Goście
                Sąsiedzi (lalkowy)
    • Gość: mańkut Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 204.48.22.* 07.02.03, 15:29
      oshin, oshin, oshin, oshin
    • Gość: maro Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.jagiellonia.krakow.pl 07.02.03, 15:49
      Przystanek Alaska, Allo Allo, Przyjaciele - dawac mi tu zaraz. I na dodatek -
      Kon ktory mówi oraz Bonanza.
      • Gość: inka Pamietacie Arabele, albo Osmiornice IP: *.registrar.ualberta.ca 07.02.03, 17:59
        ...tak, tak, Osmiornica - wloski kryminal, ktory lecial w
        czwartki.

a tak, nawiasem mowiac, to to czy sie w tym forum rowniez
        podbna dyzkusja pt. "Pamietacie Arabele?" -
    • flynn Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 07.02.03, 19:42
      przystanek alaska - koniecznie!!!!
      saga rodu forsythe'ów
      przyjaciele
      allo, allo
      • Gość: W Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.pronet.lublin.pl 07.02.03, 21:55
        == Przyjaciele - nowe serie!! i nie o 23.57 tylko o normalnej i co ważne stałej
        porze!

== Świat wg Bundy'ch
        • Gość: Dsk Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.zeork.com.pl 11.02.03, 07:34
          Wiadomo "PRZYSTANEK ALASKA"
    • Gość: mimi Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 11.02.03, 13:59
      Przystanek Alaska!!!!!!!!!!!!!proszęęęęę!!!
    • Gość: wartownik PRZYSTANEK ALASKA IP: *.gov.pl 11.02.03, 15:41
      PRZYSTANEK ALASKA!!!!!!!!!!!!!
    • givenchy Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 11.02.03, 15:45
      Niewolnica Isaura :-))

Żartowałam.

1. DOM
      2. KOBIETA ZA LADĄ
      3. CZTERDZIESTOLATEK
      • brutuska Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! 11.02.03, 16:04
        Miasteczko twin peaks
        Buffy the vampire slayer
        Opowiesci z Narni
        Gwiezdne Wrota
        Fantagiro
        i dalszy ciag archiwum X
    • Gość: mraw Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 62.233.163.* 11.02.03, 16:13
      SKRZYDŁA (Wings) - po stokroć SKRZYDŁA !!!!!
      • megi102 I tak nie powtórzą :-) 11.02.03, 16:52
        1. Przystanek Alaska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        2. Skrzydła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        3. Świat według Bandych!!!!!!!!!!!!!!!!!
        4. Miasteczko Twin Peaks!!!!!!!!!!!!!
        5. Sąsiedzi - bajka !!!!!!!!!!!
        6. W kamiennym kregu (bez wykrzykników)
    • Gość: + Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.03, 17:06
      MORDERSTWO- pamiętacie ten serial
      był nadawany w czwartki pare lat temu
      jest,był i będzie on dla mnie serialem nr.1
      • Gość: a to ja Re: gafa... IP: *.iig.pl / 192.168.22.* 11.02.03, 19:05
        Chciałam coś powiedzieć i...wpisałam się nie tam gdzie trzeba.Ładnie...cytuję
        sama siebie:
        (wklejone)
        Gość portalu: a to ja napisał(a):

> "Kosmos 1999"?
        > Zrywalibyśmy boki z ...efektów specjalnych.Nie dałoby się tego oglądać...;-).
        > To,co śmieszyło nas, straszyło lub fascynowało w starych serialach(w
        większości
        >
        > z nich)-dziś byłoby nie do przełknięcia w całości.Nie ma to jak fefnasty
        > odcinek "Mody na sukces"-nie powtarzają tego bo ...nie mogą pewnie znaleźć
        > taśmy z pierwszym.
        > Są jednak seriale ponadczasowe.
        > Pozdrawiam
        Co za upadek-cytuję sama siebie...Ale tamta wypowiedź wskoczyła mi między posty
        z okolic 6.02.
        pozdrawiam po raz drugi
        a to ja

• Gość: moboj Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 62.233.250.* 12.02.03, 16:53
        Gość portalu: + napisał(a):

> MORDERSTWO- pamiętacie ten serial
        > był nadawany w czwartki pare lat temu
        > jest,był i będzie on dla mnie serialem nr.1

o tak, to zdecydowanie najlepszy serial kryminalny jaki kiedykolwiek
        widziałam. Żądam powtórki!!!!
      • Gość: kasia Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.cip.biologie.uni-osnabrueck.de 14.02.03, 17:01
        Gość portalu: + napisał(a):

> MORDERSTWO- pamiętacie ten serial
        > był nadawany w czwartki pare lat temu
        > jest,był i będzie on dla mnie serialem nr.1

tak to bylo swietny serial
        do konca nnie wiedzialam kto zabil
        czekalam na kazdy czwartek
        apoza tym moze te pozytywna pelna chate?
    • Gość: Gonia Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: 62.233.165.* 11.02.03, 19:55
      1. Święty (Roger Moore)
      2. The Persuaders!(Roger Moore i Tony Curtis)
      3. Randal i duch Hopkirka
    • ayya Twin Peaks!!!! 11.02.03, 20:16
      Na czeskiej telewizji serial ten powtarzany jest już drugi raz w ciągu
      ostatnich 3 lat!!!
      A poza tym może faktycznie Pokolenia i Dynastia.

Pozdr.
    • Gość: :) Re: Seriale, które należy pokazać raz jeszcze!!! IP: *.acn.waw.pl 11.02.03, 21:04
      Gość portalu: Agent X napisał(a):

> 1. "Pokolenia"
      > 2. "Dzień za dniem"
      > 3. "Muppet Show"
      > 4. "Więźniarki"
      >
      > ...
      > (czekam na dopisywanie)
      07 zgłoś się (wresja szwedzka)
      Czterej Pancerni i Pies ( wersja mongolska)
      17 mgnień wiosny (wersja iracka)
      Telefon 110 (wersja czeska)
      Szpital na peryferiach (wresja etiopska)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka