jacek.jankowski 29.08.06, 02:47 Witam, Szukam informacji o programach jakie będą dostępne w nowej telewizji cyfrowej ITI. Znalazłem tylko www.telewizjanowejgeneracji.pl/ ale nic nie piszą o ofercie programowej, może ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esquire Re: HD TV 29.08.06, 09:43 Na razie nikt nic nie wie. Na satelicie pojawiły się testy TVN7 w HD (niestety kodowane). Odpowiedz Link Zgłoś
digiman Re: HD TV 29.08.06, 10:29 W HD TV ma być nowy kanał sportowy TVN 24 Sport, część programów głównego TVN (m.in Super Kino) i możliwe że coś z kanałów tematycznych TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesioo_xiii Re: HD TV 29.08.06, 20:24 digiman napisał: > W HD TV ma być nowy kanał sportowy TVN 24 Sport, Oglądanie Wojciecha Zawioły czy Grzegorza Mędrzejewskiego jak rozmawiają z goścmi lub plansze z wynikami w wysokiej rodzielczości i z dźwiękiem przestrzennym to będzie naprawdę coś ... No od czasu do czasu zdarzy się jakiś mecz LM. >część programów głównego TVN > (m.in Super Kino) i możliwe że coś z kanałów tematycznych TVN. Tak TVN Meteo lub Mango24 :x Wszystko to będzie można nagrać sobie na PVR. Odpowiedz Link Zgłoś
the_sleeper Re: HD TV 07.09.06, 02:01 Na razie są strasznie enigmatyczni. Z tego co przeczytałem, mają mieć dużo nowych kanałów tematycznych. ( www.telewizjanowejgeneracji.pl/newsletter/ ) Jestem ciekawy jak w praktyce będzie wyglądało korzystanie z usługi Video on Demand. Gdybym miał coś takiego, może rodzina przestałaby wreszcie narzekać że nic nie ma w TV :P) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: HD TV 07.09.06, 09:36 a jak działa ona w innych krajach? płaci się ryczałt jakiś, czy za każdy program oddzielnie, czy może w jeszcze inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
edmund.dantes Re: HD TV 08.09.06, 03:06 W Kanadzie wygląda to następująco: miesięczna opłata za usługi kablowe z firmy Rogers Cable wynosi ok. $120. Wliczone w to są: szybki (10 Mb/s) Internet ~100 kanałów komercyjnych (cyfrowych) 5 kanałów filmowych (cyfrowych) 1 kanał "on-demand" filmów wyświetlanych w tych pięciu kanałach filmowych 25 kanałów wysokiej rozdzielczości (HDTV) ~100 kanałów audio (z muzyką różnego rodzaju) dekoder cyfrowy-HDTV Za dodatkową opłatą można korzystać z usług "TV on-demand" i oglądać najnowsze filmy, które się jeszcze nie ukazały na DVD. Ponadto jest około 50 kanałów "Pay- per-view" gdzie można oglądać zarówno najnowsze filmy jak i imprezy sportowe typu mecze bokserskie, wrestling itd. płacąc każdorazowo za oglądany program. Za niewiele większą opłatą można mieć dekoder HDTV wyposażony w PVR (Personal Video Recorder) do nagrywania programów na wewnętrzny dysk twardy. Jeżeli ktoś chce to może sobie kupić zarówno jeden albo drugi typ dekodera na własność i nie płacić za niego miesięcznej opłaty (~$10). Koszt to $250-$400. Firma Rogers Cable oferuje też kanał TV-Polonia (plus Program I i III Polskiego Radia) ale kosztuje to dodatkowo $25 na miesiąc (najdrożej ze wszystkich etnicznych kanałów telewizyjnych). Nie jest to wina Rogers'a tylko firmy Spansky, która tyle sobie "winszuje". Dla porównania prawie wszystkie inne kanały etniczne kosztują $15 lub mniej. Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: HD TV 08.09.06, 08:31 mały kosmos, również cenowy (jak na nasze warunki oczywiście). ale 25$ za Polonię... ciekawe jak w Polsce TVN podyktuje ceny, za wysoko podskoczyć chyba nie może, bo większość ludzi która miała cyfrę czy kablówkę kupić, zrobiła to już, nikt też nagle z obecnym dostawcą umowy nie zerwie, tylko po to żeby do TVNu się przenieść. niezła kampania reklamowa będzie musiała ruszyć, większość ludzi przecież o HD TV nie słyszała, a to będzie chyba jak na razie głównym wyróżnikiem TVNu. mam nadzieję że będzie to jakoś z głową zrobione, tak żeby takie szaraczki jak ja też miały szansę takie cuda pod strzechą mieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_kanibala Re: HD TV 10.09.06, 13:06 To będzie telewizja przyszłości :)Niesamowity wybór programów, świetna jakość, dźwięk jak w kinie. Nic tylko siedzieć w domu i zagłębiać się w oblicza ekranu. Jak powiedział jeden z informatorów, ITI chce aby nowa platforma była ciekawym , domowym centrum rozrywki. (www.telewizjanowejgeneracji.pl/newsletter/) ITI ma głowę na karku, już oni wiedzą jak zachęcić ludzi i jak się zareklamować. Pracuje przecież dla nich cała masa specjalistów z branży. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: HD TV 10.09.06, 19:16 Mam watpliwosci czy ten pomysl z HD TV wypali TVN ...!!! O standarcie HD malo kto w Polsce slyszal , by zobaczyc roznice trzeba miec co najmnie TV HD Ready lub Full HD , ktory jak na razie kosztuje fortune .No i z pewnoscia ITI kaze sobie sporo zaplacic ..... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_kanibala Re: HD TV 13.09.06, 20:09 Tak,ale weź pod uwagę, to iż prędzej czy później nowoczesna technika i telewizja nowej generacji, zmusi ludzi do przystosowania się i kupna nowych odbiorników, a sprzedawców do promocji, zniżek nowych odbiorników. Narazie nikt z tego sobie może nie zdaje jeszcze sprawy, ale tak będzie. Tak jak było z odtwarzaczem kaset video, teraz żadko kto, go używa, wiadomo dlaczego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kajkai Re: HD TV 14.09.06, 15:57 Co ty mówisz ? TO raczej ITI było trzecie w tym temacie . Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Re: HD TV 19.09.06, 16:38 Pora zdać sobie sprawę, że HD bedzie standardem w Europie za kilka lat. Juz w tej chwili na targach a Amsterdamie 99% sprzętu to HD (nie tylko odbiorniki tv ale pełne wyposażenie studia tv). Odpowiedz Link Zgłoś
drobo Re: HD TV 19.09.06, 18:21 Za kilka lat odbiorniki kupione dzisiaj to będzie starocie. Warto więc poczekać, aż się standard upowszechni i telewizory zdecydowanie stanieją, a ich poziom technologiczny będzie dużo wyższy. Pośpiech - jak wiadomo - jest kiepskim doradcą... Odpowiedz Link Zgłoś
pan-pin-gwin Re: HD TV 19.09.06, 18:33 > Mam watpliwosci czy ten pomysl z HD TV wypali TVN ...!!! > O standarcie HD malo kto w Polsce slyszal , by zobaczyc roznice trzeba miec co > najmnie TV HD Ready lub Full HD , ktory jak na razie kosztuje fortune .No i z > pewnoscia ITI kaze sobie sporo zaplacic ..... Czy min. 8000 to pofruna? - zobacz ile tego się sprzedaje ...i to wcale nie te najtańsze są kupowane - tez za 14tyś i po 18 tyś to największa grupa kupowanych LCDków i to właśnie do tej grupy celuje TVN swoje HD - bogatych snobów - co już mają HD i nie mają co na tym oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
zenone1 Re: HD TV 15.09.06, 00:57 ITI podało wczoraj trochę więcej informacji Tuner ma być bez dzierżawy, będzie się płacić tylko za aktywację i abonament. Za VOD będzie pobierana stała opłata: www.telewizjanowejgeneracji.pl/2006/09/14/maly-wyciek-o-dekoderach/ O wysokości opłat na razie milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_kanibala Re: HD TV 15.09.06, 11:58 ITI podało wczoraj trochę więcej informacji Tuner ma być bez dzierżawy, będzie się płacić tylko za aktywację i abonament. Za VOD będzie pobierana stała opłata: www.telewizjanowejgeneracji.pl/2006/09/14/maly-wyciek-o-dekoderach/ O wysokości opłat na razie milczą. Z tego co się również doczytałam -karta ma działać tylko z tunerem od ITI (na innych nie pójdzie). Czyli będą mieli wyłączność, co im na pewno da spore profity. Ma być również oferta z dwoma tunerami (my oglądamy jedno, żona/dziecko/rodzice drugie). To bardzo dobre rozwiązanie, skończą się kłotnie w domu o to, co oglądamy i kiedy. :) To spore ułatwienie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jevii Re: HD TV 22.09.06, 18:00 Dzisiaj była konferencja dotycząca nowej platformy, która nazywa sie..."n". Co prawda dekodery dzieli przepaść cenowa - bez dysku za 99 zł, z dyskiem 250 GB za 449 zł... Platforma oferuje paletę programów i siedem pakietów, gdzie należy wybrac conajmniej dwa [co nas wyniesie przynajmniej 20 zł - generalnie nie dużo. Na stronie: www.telewizjanowejgeneracji.pl/2006/09/22/goracy-piatek-startuje-n-nowa-platforma/ m.in. jest więcej szczegółów dotyczących nowych kanałów. Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: HD TV 22.09.06, 18:01 Już nie mogę sie doczekać. Szczególnie na kanały "Wojna i Pokój" oraz "Discovery HD" z morning live show!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jevii Re: HD TV 22.09.06, 18:08 modotv napisał: > Już nie mogę sie doczekać. Szczególnie na kanały "Wojna i Pokój" > oraz "Discovery HD" z morning live show!!!! Szczerze przyznam,że mnie tez zaintrygował "Wojna i pokój" - dosyc kontrowersyjne. Jeszcze ciekawi mnie "Discavery Historia" - zdecydowanie nowość i ten "Langua"... Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: HD TV 22.09.06, 19:45 Poza tym, aż nie chce mi się wierzyć, że to wszystko za takie śmieszne pieniądze!!! Cały pakiet można mieć za 78 złotych. Teraz za kabel + net płace 155 złotych. Dodając do ceny za HD opłatę za net płacę tyle samo, a w zamian dostaję nieporównywalnie lepszą jakość! Odpowiedz Link Zgłoś
jevii Re: HD TV 23.09.06, 10:13 acha, należy doliczyć do kosztów któregoś z dysków koszt anteny sat. - 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jevii Re: HD TV 24.09.06, 16:33 modotv napisał: > A instalacja?? chyba samodzielna. Być może będzie to tak łatwe jak zainstalowanie np. neostrady ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: HD TV 24.09.06, 18:36 Dobrze, o ile talerz mogę sam powiesić, o tyle szukanie satelity może być problematyczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jevii Re: HD TV 27.09.06, 16:46 modotv napisał: > Dobrze, o ile talerz mogę sam powiesić, o tyle szukanie satelity może być > problematyczne ;) a pomyśłec, że kiedyś stało się koło okna - a rodzic gdzieś na dachu ustawia antenę i woła z desperacją w głosie: "I co? Już?!" I ta odpowiedz: "Nie, nadal śnieży!" LOL Odpowiedz Link Zgłoś