Dodaj do ulubionych

FAKTY, TVN, Durczok - dno

20.09.06, 08:09
Wczoraj prowadził FAKTY Pan Durczok. Ten Pan ściąga ten program informacyjny
na dno. Tomasz Lis stworzył program profesjonalny i na wysokim poziomie. Po
jego odejściu Fakty jeszcze jakisczas trzymały poziom ale urczok ściąga ten
program na dno. Powoli program staje się kalką reporterskiej UWAGI. Materiały
dobierane są w dziwny(?) sposób.
Rozumiem że prowadzący ma wpływ co się pojawi na antenie oraz o kolejności
materiałów. Tak więc wczoraj wystąpienie Prezydenta Polski (kimkolwiek on
jest) zestawiono razem z jakąś mało ważnyą, wręcz błachą dla Polaków kłótnią
rodzeństwa o majatek. Brawo TVN - poziom bruku, tabloidu "Fakt" został
osiągniety.

A chcą być najlepszym programem informacyjnym. Śmiech na sali. Mieli szanse
ciągle sie rozwijać, podnosić poziom a tu coraz blizej im do poziomu
wiadomości z bulwaru niż profesjonalne źródło informacji.

Polska gratuluje TVNowi Durczoka.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 08:20
      Pooglądaj TVP - lizanie odbytu panom Kaczyńskim...
      • precesja Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 08:50
        > Pooglądaj TVP - lizanie odbytu panom Kaczyńskim...

tak, przykład sfrustrowanych przeciwników PIS.
        Nie trzeba kochać jednych lub drugich by móc rozmawiać o poziomie programów.

Chyba że pracownik tefałenu. Żałosne.
        • jr.firma Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:27
          Żałosny to Ty jesteś... nie oglądałem faktów, ale cokolwiek by było w wiadomości
          nawet o tym, że "Babcia kupiła 2 jabłka i zapłaciła więcej niż rok temu" to
          powinno być na początku i inne informacje... a Pan Prezydent jak ty to
          mówisz... niech sobie poczeka... Mi i wielu ludziom na różnych forach podoba się
          ten styl... że nie jest tak jak w wiadomościach 15 minut polityka i reszta
          sprawy z serii "dziwnych" ... a w Tefałenie nie ma...

kogo obchodzą kaczory?!
          • jr.firma Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:28
            i ciągłe ich kłórnie?!

po co sie podniecać?!
            gorzej być nie może :)
            • modotv Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:39
              Niektórym perspektywa problemów w kraju kończy się na rogatkach Warszawy.
              Durczok robi program zaangażowany społecznie. To, że nie zawsze znajdziesz
              na "jedynce" lub w headach info o kolejnej zgadze prezydenta, bądź kolejnej
              kobiecie wzdychającej do premiera, jest ich atutem.

Szanowna/y precesjo, zdefuniuj "serwis informacyjny". Opowiedz nam czym dla
              Ciebie jest, bo może nie rozumiemy się i ranimy Cię swoimi komentarzami...
              • precesja Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:50
                właśnie, może to ja się mylę? Może chcę usłyszeć informacje ważne a nie
                duperele o kłucącym się rodzeństwie rodem z Rozmowów w toku lub Uwagi?

Może coś mi się pomerdało i np taki CNN obok relacji o Bushu pokazuje ogródek
                jakiegoś Smitha z Kaliforni któremu w ogródku z*srał się kot sąsiadów?
                Chyba że taki materiał(ten o kocie) to materiał społecznie zaangażowany i warto
                poinformować o tym swiat.
                • modotv Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:55
                  Skoro używasz takich porównań, widać, że nerwy Ci puszczają. Ale zniżę się na
                  moment do Twojego poziomu. Jeśli chodzi o srającego kota - cóż, pomyśl, że może
                  jest więcej takich kotów. Gdyby faktycznie okazało się, że powiedzmy połowa
                  kotów z XYZ City w USA wypróżnia się z dużą częstotliwością, można
                  przypuszczać, że jakaś organizacja miłośników psów chce wytruć wszystkie koty.
        • yavorius Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:37
          Obejrzyj lepiej te Wiadomości na TVP zamiast atakować personalnie.
    • warsan Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:35
      To nie jest problem takiego albo innego ułożenia wiadomości. Raz to się robi
      lepiej, raz gorzej. Problem z Durczokiem, podobnie jak wcześniej z Rymanowskim
      i z Pochanke polega na tym, że gdy usiadł w fotelu, na którym kiedyś siedział
      Lis widać jaka przepaść go dzieli od Lisa. To nie ta klasa. Durczok nawet nie
      jest zły. Tylko to nie ta liga.
      • precesja Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:45
        >To nie ta klasa. Durczok nawet nie
        > jest zły. Tylko to nie ta liga.

Jak widać to liga od kłótni sąsiedzkich i materiałów o niczym(vide materiał o
        krążącym po sieci filmiku z babciami na stancji - brawo dla TVN za źródło
        informacji). Przypomnijcie sobie o krążącą po sieci nagraną z Lisem mp3 w
        której wydziera się na współpracownika gdy ten przyniósł mu mało ważny
        materiał. Jak widać teraz ten ktoś trafił na odpowiedniego prowadzącego który
        wyemituje wszystko.

Ech.
        Jak widać forum opanowały pieski tefałenowe które będą ujadać na kogoś kto
        krzywo spojrzy na tefałen. Będą lansować głupawy TzG, chwalić pod niebiosa
        Majewskiego i Olejnikową. Cóż dziś liczy się lans i reklama.

Tylko ponoć TVN - programowo najlepsza?

PS. Zaraz mnie zjedzą i wyślą do Polsatu, TVP, TV PULS i co gorsza do TV TRWAM
        • yavorius Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:48
          precesja napisała:
          > Jak widać forum opanowały pieski tefałenowe które będą ujadać na kogoś kto
          > krzywo spojrzy na tefałen.

Możesz merytorycznie rozmawiać, czy będziesz pluła na wszystkich wokoło?
          • precesja Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:51
            Plucie skierowane do plujących wcześniej vw moją stronę.

Jesli chcesz mówić merytorycznie odpowiedz na wcześniejszy akapit.
            • yavorius Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:53
              No nie bardzo, bo ja Cię w żaden sposób nie obraziłem.
        • modotv Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 09:52
          PISzesz jak osoba z dużym kompleksem. Jestem wręcz przekonany, że stale
          oglądasz TVN. Oglądasz i Durczok, potem Zubilewicz i Cebulę, później myk:
          przełączasz na TVN24 i tą Olejnikową. Jesteś blady i szczęśliwy w niedzielę o
          20:05.
          A może jesteś poprostu sfrustrowanym pracownikiem Polsatu, którego szef co rusz
          łaja za brak pomysłów lub denne pomysły. Pozostaje mi jedynie współczuć.
          Aha, panuje taka ogólnoludzka zasada - nawet jeśli różnimy się w opiniach, nie
          obrażamy się nawzajem. Tekst o "tefałenowych pieskach" jest podsumowaniem
          Twojego poziomu, mały człowieku.
          • precesja Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 10:14
            Przejżałeś mnie. Pracuje w Polsacie. Zarabiam mniej niż Durczok - dlatego go
            nie lubię.
            Mój największy sukces to ściagnięcie do Polsatu Wojewódzkiego a teraz już go
            nie ma - to mnie frustruje.

A tak na serio.
            W takim razie jaki program jest wzorcowy? Coś z CNN, FOX? Szkoda Faktów bo to
            był dobry program, teraz nie jest czego dał przykład wczoraj Pan Durczok. Takie
            jest moje zdanie.

Oczywiście od razu dosłao się kaczorom. Co oni mają z tym wspólnego?
            Wysłano mnie do oglądania jak się liże odbyt Kaczyńskim.

I nie chodzi o zamykanie się na sprawy kraju patrząc tylko na sprawy Warszawy
            ale o materiał który jest na poziomie SE lub FAKTU. Chyba że ludzie wolą
            oglądać kłótnie w tv i to ich rajcuje. Zresztą dzine że kłótnie jak to piszecie
            Kaczyńskich kogoś nie interesują zaś kłótnie jakiegoś rodzeństwa o majątek
            (których jest wiele w Polsce i nie mają wpływu na nasze życie) już są bardzo
            chętnie oglądane i to w głównym, flagowym wydaniu FAKTÓW.
            To takie babranie się w osobistych problemach ludzi którzy to ludzie wywlekają
            swoje sprawy przed kamerę. Czyżby to "tematyka społeczna"? - Wątpię.
            Podkreślam, bliżej to Rozmowom w Toku lub Uwadze. I takimi się FAKTY stają,
            trochę wiadomości, a potem sensacje.
            • jr.firma Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 10:30
              Ty nie chcesz słyszeć o kłócących się rodzeństwach...raz na jakiś czas- jedna
              sprawa...

a my nie chcemy codziennie słuchać o KŁÓCĄCYCH SIĘ KACZORACH, LEPPERACH ... to
              zamęczy... a tak?
              przynajmniej uczymy się wrażliwości... a nie...:

"Jak sie skutecznie kłócić, strasząc wszystkich, żeby coś tam zyskać..."
    • grek.grek Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 10:52
      Ubodło Cię to,że Prezydenta Wszystkich Kaczorów pokazano w jakims
      niekorzystnym zestawieniu,a kiedy Ci yavorius powiedział,zebyś
      sobie poszedł oglądać "lizanie Kaczych kuprów w TVP" odpowiadasz,że
      to grubiaństwo i insynuacja,bo nie o to Ci chodziło.
      Przecież Ty się gubisz w swoich zeznaniach.
      Twoje intencje są widoczne jak kotlet na patelni.
      O tym jak Kaczor bełkotał w rozmowie ze Sławińską 2 dni temu nie wspomnę,
      powiem tylko,że pokazywania tego pana w tv mija się z celem.
      I te brednie,które opowiadał -
      pyt : "czy spotka się pan z prezydentem Bushem",
      odp : "premier omówił z prezydentem Bushem najważniejsze kwestie kilka
      dni temu,kiedy się spotkali (...)"
      Wszyscy wiemy jak wyglądało spotkanie Nadkaczora z Bushem,więc facet po
      prostu bełkot uprawia.I to jest żałosne,a nie Durczok.
      • precesja Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 11:03
        O brakowało merytorycznego greka.greka. Wreszcie jest. Odezwał się.

Czytałeś moje słowa? Co Kaczyńscy mają do rzeczy? Nic.
        Znowu wylewasz frustracje anty PISowskie na forum, zresztą jak większość tutaj.

• grek.grek Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 12:17
          Jak to - "co mają do rzeczy Kaczyńscy" ?
          Przecież sam o tym piszesz. O tym ,że Kaczyńskiego
          zestawiono z jakimś niegodnym materiałem o czymś-tam...

Mnie PiS nie frustruje ,mnie on żenuje jedynie.Ale rozumiem,że
          potrzebujesz takiej retoryki,bo przed faktami nie da się bronić.
    • 8macek Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 11:49
      tak sobie myślę,że stanę w obronie precesji gdyż dziewczyna ma dużo racji.
      faktycznie materiał o babciach (który minimum od roku należy uznawać za stary)
      oraz o kłócącym się rodzeństwie, nijak nie pasuje do programu informacyjnego
      predestynującego do tych z górnej półki.
      tvn takimi hitami jak taniec z gwizdami,sędzia boska wesołoska,WC 11
      udowadnia,że jej targetem jest wiejski głupek z odpustowym poczuciem estetyki i
      intelektem na poziomie gwoździa.
      jeżeli więc "fakty" pokazują pierdoły jw. to znaczy,że faktycznie jest już źle
      z tymi którzy mają wpływ na to co się tam pokazuje.
      żeby jednak być sprawiedliwym to dodam,że "teraz my" flipa i flapa jest
      rewelacyjny,ale to właśnie dlatego,że jest programem autorskim i tylko
      morozowski z sekielskim decydują co,kto i jak!

natomiast argumenty typu "weś se popacz na jedynke" są po prostu nietrafne bo
      to każdy wie,że jedynka jest prokaczorowa(nie kryje tego ani dyrekcja jedynki
      ani rząd) i nie będzie obiektywna do czasu kiedy jaśniewielmożne kaczorstwo
      będzie panowało w IVRP.
      • fjona1 Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 12:20
        8macek napisał:

> tak sobie myślę,że stanę w obronie precesji gdyż dziewczyna ma dużo racji.
        > faktycznie materiał o babciach (który minimum od roku należy uznawać za
        stary)
        > oraz o kłócącym się rodzeństwie, nijak nie pasuje do programu informacyjnego
        > predestynującego do tych z górnej półki.
        > tvn takimi hitami jak taniec z gwizdami,sędzia boska wesołoska,WC 11
        > udowadnia,że jej targetem jest wiejski głupek z odpustowym poczuciem estetyki
        i
        >
        > intelektem na poziomie gwoździa.
        > jeżeli więc "fakty" pokazują pierdoły jw. to znaczy,że faktycznie jest już
        źle
        > z tymi którzy mają wpływ na to co się tam pokazuje.
        > żeby jednak być sprawiedliwym to dodam,że "teraz my" flipa i flapa jest
        > rewelacyjny,ale to właśnie dlatego,że jest programem autorskim i tylko
        > morozowski z sekielskim decydują co,kto i jak!
        >
        > natomiast argumenty typu "weś se popacz na jedynke" są po prostu nietrafne bo
        > to każdy wie,że jedynka jest prokaczorowa(nie kryje tego ani dyrekcja jedynki
        > ani rząd) i nie będzie obiektywna do czasu kiedy jaśniewielmożne kaczorstwo
        > będzie panowało w IVRP.

no a tvn jest proPO i tez w tym momencie pieprzysz, znawco teamtu
        • yavorius Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 12:21
          fjona1 napisał:
          > w tym momencie pieprzysz, znawco teamtu

Bardzo mertytoryczna wypowiedź, jaka kultura! A ile wnosi do tematu!!!
          • yavorius merytoryczna /nt 20.09.06, 12:22
            ­
          • fjona1 Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 12:23
            yavorius napisał:

> fjona1 napisał:
            > > w tym momencie pieprzysz, znawco teamtu
            >
            > Bardzo mertytoryczna wypowiedź, jaka kultura! A ile wnosi do tematu!!!

wystarczy krotko a tresciwie,jesli percepcja ci nie dziala to nie czytaj,
            szukaj "rozbudowanych" wypowiedzi:)
            • 8macek Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 12:33
              fiona hermafrodyto droga! odnoszę wrażenie (niestety twoje wypowiedzi o tym
              świadczą),ze ty tesz masz intelekt na poziomie gwoździa.
              gdybym napisał,że tvn jest telewizją super obiektywną i wyraźnie zaznaczył,że
              absolutnie nie jest proPOwska to faktycznie mógłbyś(łaś?) stwierdzić,że pieprze.
              niestety niczego takiego nie napisałem a nawet (i tu niespodzianka) przyznam ci
              w tej kwestii rację:owszem tak tvn jest proPOwski.
              TERA CI PASI?!
              • fjona1 Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 12:39
                8macek napisał:

> fiona hermafrodyto droga! odnoszę wrażenie (niestety twoje wypowiedzi o tym
                > świadczą),ze ty tesz masz intelekt na poziomie gwoździa.
                > gdybym napisał,że tvn jest telewizją super obiektywną i wyraźnie zaznaczył,że
                > absolutnie nie jest proPOwska to faktycznie mógłbyś(łaś?) stwierdzić,że
                pieprze
                > .
                > niestety niczego takiego nie napisałem a nawet (i tu niespodzianka) przyznam
                ci
                >
                > w tej kwestii rację:owszem tak tvn jest proPOwski.
                > TERA CI PASI?!

macku-packu:)piszac -TESZ-matko, co to za slowo i znajomosc ortografii -
                dolaczasz swoja skromna osobke?
                nie musi mi pasic bo mam to w nosie
                • 8macek Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 13:17
                  fjono drogi.skoro zwróciłeś uwagę na "tesz",to znaczy,że przeczytałeś mój
                  post.szkoda tylko,że niedokładnie bo powinienaś(hehehe) sie przyczepić również
                  do "TERA CI PASI"(o boże! to dopiero jest przekręt językowy,nie?) a również do
                  hermafrodyto droga (powinno być hermafrodyto drogi gdyż wbrew pozorom
                  hermafrodyta jako rzeczownik jest rodzaju męskiego)
                  no cóż faktycznie przyznaję,że w konwersacji "na poważnie" nie powinienem
                  używać durnowatych neologizmów ortograficznych bo ci,którzy mnie nie znają mogą
                  doznać szoku!
                  tak jak ty.
                  i więcej luzu życzę kolego sympatyczna!
    • warsan Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 12:36
      Ja akurat uważam, że Teraz my Flipa i Flapa jest programem żenującym. Flip i
      flap bez zahamowań pokazują, że na poważne dziennikarstwo ich nie stać i oddają
      się debilnej błazenadzie. Faceci nie są kretynami, ale postanowili co tydzień
      dowodzić, że są.
      • 8macek Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 13:02
        no cóż,masz prawo mieć takie zdanie,ja uważam że flip i flap robią dobrą robotę
        tak jak zresztą lis.
        z tym,że lis jest śmiertelnie poważny a flip i flap robią to na luzie i z
        humorem. cenię zarówno lisa jak flipa i flapa.

co do robienia z siebie kretyna to wzorcem niedoścignionym i tak pozostanie
        wojewódzki (chociaż jak wiadomo o brak inteligencji nie można go oskarżyć nawet
        na podstawie sfabrykowanych dowodów)
    • warsan Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 13:12
      8macek, ja nie mówię, że Flip i Flap są zli, ja mówię, że idą na latwizne, a
      jakby nie szli, byliby dużo lepsi.
      • 8macek Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 13:23
        jasne! i jeszcze powinni być politycznie poprawni i nagrywać program z
        wyprzedzeniem,tak na wszelki wypadek żeby można było wyciąć jakby co!
        :-D
    • sztudent1 Ło laboga!!!! 20.09.06, 15:04
      Nie zaczęli newsó od kartofla!!! ło laboga, dno panieńku, dno!!!!!!!
      • 8macek Re: Ło laboga!!!! 20.09.06, 16:16
        przede wszystkim nie chodzi tu o to co jest na pierwszym planie:kartofle czy
        buraki czy inne polityczne głąby kapuściane tylko o to,że materiał o wioskowych
        głupkach kłócących się o przysłowiową miedzę nie nadaje się do programu
        informacyjnego jakim teoretycznie mają być fakty,jak widać jednak ktoś z
        kierownictwa "faktów" uznał,że należy takie pierdoły pokazywać żeby było
        bardziej przaśnie i odpustowo,a to już jest równia pochyła prowadząca do szamba
        w jakim pływają brukowce (np.gazeta "fakt" czy "super ekspres").
        dlatego w tym zakresie skrytykowanie wczorajszych faktów i tvn-nowskiej ekipy
        przygotowującej to wydanie uważam za całkowicie zasadne.
    • reniatoja Re: FAKTY, TVN, Durczok - dno 20.09.06, 15:23
      Faktycznie, ładowanie do głownego wydania Faktów informacji o tym, że jakiś
      brat z siostrą w Pipidowie Dolnym kłócą sie o miedzę - jest niezrozumiałe - też
      sie nad tym zastanawiałam czy im sie materiały nie pomyliły, czy co? I
      Durcvzok, taki niby poważny dziennikarz schodzi do takiego poziomu? Szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka