Dodaj do ulubionych

Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4

30.09.06, 23:34
No, jutro pasodoble i foxtrot. Czekam szczegolnie na pasodoble. To trudny
taniec i zazwyczaj w wykonaniu amatorskim wzbudza wiecej smiechu niz
zachwytu. Wszystko moze sie jednak zdarzyc. Czuje, ze jutrzjeszy odcinek
bedzie weselszy niz ostatnio. Wojcik z pewnoscia wyleci - chociaz kto wie -
jej sztywne ruchy moga paradoksalnie sie na cos zdac w "szarpanym" paso,
Walesowna tez moze niezle zaszalec, nie wspominam nawet facetow :)))) Czekam
na jutrzejszy odcinek z niecierpliwoscia! :D Juz widze Lucasa biegajacego po
scenie za swoja partnerka wymachujacego nerwowo rekami - o ile nie trafi mu
sie foxtrot :D
Obserwuj wątek
    • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 09:30
      Ja to jeszcze Kiszkę opłakiwać będę...
      Mam nadzieję, że poleci Wójcik - tańczy kiepsko, poza tym jakoś nie mogę zapałać
      do niej wielką miłością. Jestem ciekawa Sadowskiego, Rusin i Liszowskiej. Aaa,
      no i zobaczymy co pokaże ten skoczny Cypryański.
      • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 10:59
        Cyprianski powinien wypasc w tym odcimku lepiej. W poprzednim wygladal dosc
        blado i zatanczyl tak sobie - pozniej, za kulisami sie okazalo, ze jest chory,
        mial chyba goraczke. Mowil cos o wirusie, ze polowa ekipy robiacej TzG jest
        zawirusowana (choc z tancerzy chyba tylko an niego padlo, bo byo widac po
        oczach ze cos mu jest). Trzymam kciuki za niego w tym tygodniu - jest
        sykmpatyczny i jaki skoczny ;)
    • evino Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 09:55
      najprawdopodobnie odpadnie Wójcik bo słabo tańczy i chyba porozumienia z
      partnerem nie może załapać, ewentualnie Sadowski
    • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 10:07
      Mam nadzieję, że wreszcie poleci Wójcik. Tańczy chyba gorzej jeszcze od
      Paschalskiej, a i sympatię wzbudza niewiększą. W zeszłym tygodniu byłam
      zdziwiona, że nie poleciała, jej taniec był tragiczny.
      • paulinaa Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 10:14
        a mnie sie taniec wojcik podoba. nie chce zeby wyleciala, ale pewnie tak
        bedzie...
        • nnike Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 10:17
          Mnie się Wójcik też podoba, a może i dlatego że bardzo przypomina mi młodą Kim
          Bassinger, czego nikt nie zauważył, ale do Geera porównanie padło z ust
          Urbańskiego ;)
          • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 11:02
            Mi ona bardziej przypomina Eve Herzigova anizeli Basinger :)
            • ewelcia007 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 12:41
              Pani Wojcik nie będzie tanczyc paso a foxtrota. Powiem wam,ze dziwnie jest z t
              kolejnoscia. Widziałam wczoraj brytyjska edycji i panna ktora w 2 odcinku
              tanczyłą rumbe(latino) w 3 tanczyła jive(tez latino). U nas sa przynajmniej
              konsekwentni na zmiane latino i standard. Ja stawiam na Wojcik(szkoda-dobrze
              tanczy,fajna partnerka,ciekawe ukłądy ale ma małe poparcie) lub Wojcik
              (sztywna,przemadrzał-achce uczyc Rowinskiego:/ i gada mu ze tanczy poza rytmem
              to była juz przesada). W 5 odcibku zapewne wszyscy beda tanczyc jive. Boje sie
              wtedyo Lucasa ,ze nie da rady ale kto wie moze znow zaskoczy:). pozniej
              licze ,ze Wałesa poleci bo jakos mie nie lezy:/ Szczerze mowiac jakos nie widze
              jej w jive czy sambie. A widzieliscie wtorkowy super expres?oj zaraz powiecie
              co ja czytam ale wystarczyło widziec okładke:P. myslałam ,ze marysia to taka
              dama elegancja a ta fotka jak lezy rozkraczona w samochodzie z gołym brzuchem i
              nawalona troche mnie powaliła. Oczywiscie wszystko dla ludzie ale ona przeciez
              doskonale wie o tym ze fotoreportezy zawsze sledza ich po prosgramie jak ida na
              impreze. Troche nierozsadnie:/
              • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 12:55
                > Ja stawiam na Wojcik(szkoda-dobrze
                > tanczy,fajna partnerka,ciekawe ukłądy ale ma małe poparcie) lub Wojcik
                > (sztywna,przemadrzał-achce uczyc Rowinskiego:/ i gada mu ze tanczy poza rytmem
                > to była juz przesada

To są dwa Wójciki?:)

> myslałam ,ze marysia to taka
                > dama elegancja a ta fotka jak lezy rozkraczona w samochodzie z gołym brzuchem
                > i nawalona troche mnie powaliła. Oczywiscie wszystko dla ludzie ale ona
                > przeciez doskonale wie o tym ze fotoreportezy zawsze sledza ich po prosgramie
                > jak ida na impreze. Troche nierozsadnie:/

A u mnie chyba po raz pierwszy wzbudziła sympatię - widać, że normalna
                dziewczyna, która lubi się pobawić, a nie sztywniara, którą wydaje się być.
                Wałęsówna nie ukrywa, że jako nastolatka nie była grzeczną dziewczynką i lubiła
                imprezować, jak widać coś jej z tego zostało.:)
                Swoją drogą zauważyłam tendencje do krytykowania znanych ludzi za sytuacje, gdy
                ktoś z nich jest wcięty czy wypił o jednego drinka za dużo. Czasami traktowane
                jest to z takim oburzeniem jakby kogoś okradł czy pobił. A to przecież ludzka
                rzecz.:) Czy Wy nie lubicie chociaż od czasu do czasu porządnie się wybawić?:)
                • ewelcia007 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 16:12
                  Nie nie ma dwoch Wojcikow ale za pierwszym razem chodziło mi o Sadowskiego:P.
                • ewelcia007 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 16:20
                  Ok jest normalna osoba i ma prawo pic ale mi chodzi o to ,ze wiedziała
                  doskonale ,ze sledza ich fotoreportezy po imprezie w Masece bo tak jets od 1
                  edycji i gdyby była rozasdna to by przychamowała.Jakos Kwasniewskiej przez 10
                  lat nie zrobili takich fotek pozniej w trakcie trwania programu i w czasie trasy
                  (gdzie imprezowali co w kazdym miejsce) takich fotek tez nie zrobili a Olka do
                  switych i abstynentow raczej nie nalezy. Chodzi mi rowniez o jej wycpoedzi
                  apropo tego co corce prezia mozna a czego nie. Jak była 3 edycja to ona mowiłą
                  w wawiadach ,ze corce prezydenta nie wypada brac udziału w programach typu
                  taniec bo nazwisko do czegos zobowiazuje. Jesli tak uwaza ,ze nazwisko do
                  czegos zobowiazkue to chyba nawalebnie sie publiczne rowzniez nie przystoi?
                  • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:00
                    Wiesz, to dorosła dziewczyna, sama ponosi konsekwencje swoich czynów. Poza tym
                    upiła się prywatnie, nie przyszła po paru głębszych na nagranie programu. A
                    gdyby miała cały czas myśleć "O Boże, paparazzi mnie śledzą, jeszcze zrobią
                    zdjęcie jak dłubię w zębach czy poprawiam sobie stanik" to chyba normalnego
                    życia by nie miała.:)
                    A co do jej wypowiedzi, że ktoś czegoś nie powonien, to nie znam sytuacji i
                    szczerze mówiąc mało mnie to interesi.:)
                • simply_z Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 18:59
                  > rzecz.:) Czy Wy nie lubicie chociaż od czasu do czasu porządnie się wybawić?:)
                  zalezy co rozumiesz przez dobrą zabawę ,dla mnie chlanie
                  nieprzytomnosci ,rzyganie i urwany film to nie jest dobra zabawa ale co kto
                  lubi:]
                  • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 19:55
                    Nie widziałam na tych fotach żeby Wałęsówna była schlana do nieprzytomnści czy
                    rzygała po kątach. A niektórzy jak słyszą alkohol to od razu myślą pijak.:)
                    Bycie wciętym to nie to samo co bycie schlanym, a jabol to nie to samo co wino.
                    Ale co kto lubi.:)
            • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 12:57
              Mi Magda W. nie przypomina nikogo (a już na pewno nie Basinger, która jest/była
              śliczna) i nie podoba mi się z urody - zarówno jeśli chodzi o twarz, jak i o figurę.
    • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:10
      Walesowna wyglada dzisiaj przepieknie! Liszowska tez niczego sobie! :)
      • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:12
        A Dominika od Lucasa - cudnie! I jaka fajna sukienka.;)
        • lotta79 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:28

O tak, sukienka fantastyczna, też zwróciłam uwagę.
      • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:31
        ojej, a wlasnie mialam napisac, ze wyglada okropnie :P
        • a.og Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:38
          Walesowna bardziej podobala mi sie bardziej w paso,niz Sadowski.
        • lo11lo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:38
          Zdaje mi się, szanowne jury zaczyna akcję, która na celu ma dyskredytację umiejętności tanecznych Cypryańskiego. Idzie sygnał z góry, ten program ma wygrać kto inny.
          • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:41
            hehehehe mam identyczne wrazenie!
    • lotta79 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:49
      Co tu dziś tak pusto, nikt nie ogląda? :)
    • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 20:50
      Jak na razie najbardziej podobał mi się Sadowski - stylowo, zdecydowanie i sexy.
      Najmniej Wałęsówna - ognia w jej tańcu było tyle co kot napłakał, ale może to
      wina jej surowej urody.
      Cypryański - ładnie, tylko on ma taka chłopięcą urodę, która średnio się
      komponowała z tańcem, nie to co męski Sadowski przy paso. Liszowska zatańczyła z
      wdziękiem, świetnie dobrali jej sukienke i wyglądała bardzo dobrze.
      • anakonda131 lans kuligowskiej 01.10.06, 20:53
        widzieliscie Kuligowską z młodym Wałęsą w pierwszym rzędzie- czy to ona na
        pewno?
        jezu, ale lans.
        • lotta79 Re: lans kuligowskiej 01.10.06, 20:56
          Moja ulubienica Kinga dała czadu!! czy ona tak ciagle bedzie przeplatać słaby
          występ z genialnym?
          • martuha Re: lans kuligowskiej 01.10.06, 20:57
            musze przyznac, ze kinga swoim tancem mnie zachwycila.
          • lisenne Re: lans kuligowskiej 02.10.06, 01:13
            Kinga faktycznie spisuje się co raz lepiej, pnie się "klasowo" w górę!!
            Dzisiejszy występ - rewelacja!! :)))))
            Kiedyś czytałam, że ona zna biegle 4 języki obce, bardzo dobrze jeździ konno
            itp.
            Słowem pracowita i ambitna babeczka, więc kto wie, czym nas jeszcze zaskoczy!!
            • kubissimo Re: lans kuligowskiej 02.10.06, 11:08
              tja, mnie najbardziej interesuje, ze jako absolwentka italianistyki rozmawia ze
              Stefano po polsku/angielsku
              jezeli wszystkie jezyki zna w takim stopniu jak wloski, to nie ma czego
              podziwiac
              • mozambique Re: lans kuligowskiej 02.10.06, 13:14
                to tez mnie zdziwiło

italianistka a do Włocha po angielsku !!
                • mozambique Re: lans kuligowskiej 02.10.06, 13:18
                  a z ta jazdą konno jest tak ze barzo mało ludzi na swiecie moze powiedziec o
                  sobie ze BARDZO DOBRZE jezdzi konno, to tego typu sport ze im dłuzej go
                  uprawiasz tym bardziej okazuje sie jaki cienki jesteś. Kinga w sporcie nie
                  pojawia sie wiec nie mozna okreslic czy bardz dobrze czy bardzo żle ???

na razie wiadomo tylko ze ma konia z jednej z najdroższych hodowli na świecie
                • ledzeppelin3 Re: lans kuligowskiej 05.10.06, 13:46
                  Przecież gada, żeby Polaczkowie zrozumieli, ma gadać po włosku i lektor będzie
                  tłumaczył?? To w końcu program rozrywkowy
      • lisenne Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 01:10
        Popieram zdanie dotyczące Liszowskiej!!
        Co raz bardziej podoba mi się jej taniec, świetnie się wciela w każdą rolę.
        Czy to ognistą, czy tak subtelną, jak w dzisiejszym fokstrocie.
    • kalinazkalinowa Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:10
      ale nudy
      tylko Kinga nieco ożywiła ten program
    • klamczucha3 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:14
      A Pani Iwona Pavlovic zalatwila swojemu facetowi dobre miejsce.
      Siedzi tuz za nia i kazdy widzi go w tv!
    • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:24
      Wójcik zatańczyła lepiej niż poprzednio, ale oglądajac jej taniec nie zemdlałam
      z wrażenia. Mroczek też tak jakoś średnio - ani źle, ani porywająco.
      Rusin super! Co za babka, seksowna i energiczna, rzuciła Włocha na deski.:)
      Wyglądała przepięknie, a Włoch przystojny i uroczy - IMHO najlepsza para dzisiaj
      i bardzo dobrze bo jedna z moich ulubionych.;)
      Lucas chyba mi się podobał, ale w sumie nie wiem jak tańczył bo cały czas
      patrzyłam na jego partnerkę, która świetnie tańczyła i zjawiskowo wyglądała w
      boskiej kiecce.;)
    • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:27
      wiem, bede powtarzac siebie i innych, ale na litosc boska, co tam robi ta
      Tyszkiewicz??? ja wiem, ze tam ma byc dwoje jurorow fachowcow i dwoje
      od "wrazen", ale, jak rany, ona nie ma kompletnie NIC do powiedzenia, a do
      podnoszenie wylacznie dziewiatek jest po prostu nudne :/

dwa male wtrety rodem z magla ;) Kochanek strasznie leci na Liszowska :P a
      drugi to taka refleksja mi sie nasunela a propos paso doble: jak ci faceci maja
      czuc sie w tym tancu macho w takich - sorry - gejowskich wdziankach?...
      fioletowa koszula Sadowskiego bedzie mi sie dzisiaj snila :P

no, a teraz do rzeczy. totalnie zachwycilo mnie dzis paso doble
      Sadowskiego/Szabatin i Rusin/Terrazzino, bardzo tez podobal mi sie fokstrot w
      wykonaniu Liszowskiej/Kochanka oraz - i tu sie mijam z jurorami kompletnie -
      Cypryanskiego/Piotrowskiej. i dwa zdziwienia: pozytywne to Wojcik, ktora juz
      skreslilam i chyba sie pospieszylam, oraz Lucas, ktory dzisiaj byl po prostu
      slaby...

Kubu, jak Ci sie podobal fokstrot do "Smells Like Teen Spirit"?

moja dzisiejsza kolejnosc:

1. Sadowski i Szabatin oraz ex-aequo
      1. Rusin i Terrazzino
      2. Liszowska i Kochanek
      3. Cypryanski i Piotrowska
      4. Wojcik i Rowinski
      5. Walesowna i Godek
      6. Mroczek i Herbus
      7. Lucas i Kublik

podtrzymuje swoja opinie nt ulubionej pary. GO PRZEMEK I EWA! ;)
      • lisenne Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 01:23
        A ja tam Tyszkiewicz lubię! Ostatnio co prawda jakoś nie miała ciekawych
        pomysłów na wypowiedzi, jednak mam nadzieję, że wróci do dawnej formy i
        celnych, zabawnych uwag.
        Po takiej dawce stresu (tysiące widzów) i wysiłku (mordercze treningi) naprawdę
        tancerze powinni usłyszeć coś kojącego, ciepłego. Od krytyki jest pozostała
        dwójka.

Co do Kochanka - to tu się zgodzę, też mi się wydaje, że leci na Liszowską.
        Na filmiku z sali ćwiczeniowej prawie muskał ustami szyję Liszowskiej!!
        Nie mówcie mi, że tego wymaga scenariusz, bo jakoś inne pary obeszły się bez
        tego!!
        Na miejscu faceta Liszowskiej bym się wnerwiła - na Kochanka, sama Liszowska
        zachowuje się fair.
    • ekobita Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:28
      Jak dla mnie Lucas beznadzieja,drewniak. Współczuję partnerce, on do tego
      podchodzi tak powaznie że nawet na tym filmiku z prób są nudy, zadnego
      zarciku tylko chrzanienie o pracy.
      • alex_koz Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:37
        i poleciala Wojcik. jakos mi nie jest jej zal!
        • klamczucha3 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:39
          Mi tez nie.
          Mina Walesowny wiele mowila jak bardzo chce zostac.I dobrze!
          Soko dziewczyna.Nie mizdrzy sie jak Kwasniewska a Pawelek jest slodki! A jego
          pupcia? Niezly jest!
          • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:51
            uojej, prosze Cie, Godek jest nie tylko paskudny, ale do tego... malo bystry :P
            zreszta, niech tam, o gustach sie nie dyskutuje, moge przyjac, ze sa takie
            kobiety, ktorym sie ten typ urody podoba, ale mnie sie ta jego "blyskotliwosc"
            cholernie rzuca na odbior :)
            • andzia_to_ja Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:55
              a mnie "rozwalają" te jego brwi
              jak u braci Marx;))))
              • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:02
                a mnie przerazaja :)
                • simply_z Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:48
                  mnie też ,,hmmm Kochanek ma piękny głos
            • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:01
              Aj tam, ale tyłek ma taki że... ah! :)))
              Z włosami zaczesanymi wygląda całkiem nieźle zresztą, tylko żeby te brwi co
              nieco zmniejszył :).
    • lo11lo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:38
      Bardzo ładne pożegnanie Magdy Wójcik. Bez zbędnego żalu i zaciskania zębów. Pełna klasa!
      • lisenne Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 01:25
        Popieram!!
        Bardzo mi się podobało, jak Wójcik się pożegnała - z klasą godną prawdziwej
        damy.
        Nie przepadałam jakoś wcześniej za nią, ale to jak się zachowała w trudnej
        przecież dla niej chwili, bardzo mi zaimponowało i wzbudziło dużą sympatię.
    • dzika_zdzicha Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:41
      Rusin robi na mnie coraz lepsze wrażenie. :))))) ale jeszcze ma potencjał, to
      jeszcze nie jest szczyt jej możliwości. :)))
    • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 21:55
      Liszowska moim zdaniem bezkonkurencyjna. Piękny, lekki taniec - zdecydowanie
      Calineczka, a nie Guliwer :). No i cudowny Kochanek. Moi faworyci.
      Paso najlepiej imho wyszło Sadowskiemu, widać, że facet dobrze się w tym rytmie
      czuje, no i świetna partnerka.

Pozytywnie zaskoczyła mnie Wójcik, wyjątkowo dobry taniec po trzech marnych
      występach. Jak wcześniej chciałam się jej "pozbyć" z programu, tak zrobiło mi
      się jej żal, że poleciała po najlepszym występie.
      Ale dobrze, że Lucas ocałał. Szkoda by go było.
      Reszta raczej średnio. Rusin mnie nie zachwyciła.
      • masiej1987 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:08
        Ten program to jedna wielka niesprawiedliwość. Njlepiej tańczyły Liszowska,
        Rusin i Wójcik a odpadła tylko dlatego że rozhisteryzowane fanki m jak m glosuja
        na chloptasiow z serialu :/ Panowie Mroczek i Cypryański są zdecydowanie
        najsłabszymi uczestnikami i oprócz popularności i genialnych partnerek nie
        pokazują właściwie nic.
        • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:12
          Niewątpliwie popularność MjM ma spory wpływ na wyniki w TzG, ale tutaj jak sądzę
          zadziałały raczej słabiutkie występy Wójcik w poprzednich programach. Lucas -
          nie cieszący się raczej popularnością większą niż Wójcik - "ocalał" mimo
          kiepskiego tańca bo poprzednio był świetny.
          Wójcik za dziś nie należał się wylot. Za całokształt - jak najbardziej.

A swoją droga to sądzę, że "efekt MjM" może być w tej edycji słabszy, bo głosy
          fanów rozłożą się na dwójkę.
      • olu87 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:10
        miałam pisać komenta, ale widzę, że nie ma potrzeby, bo 90% moich opinii po 4tym
        odcinku pokrywa się z tymi, które wyszczególniła Xtrin.
        Mi także bardzo podobała się-tradycyjnie ;)-para nr 1 Kochanek&Liszowska-piękny
        taniec,wyglądali też bardzo estetycznie. Chciałabym, żeby wygrali, albo
        przynajmniej doszli do finału. Póki co, mają duże szanse ku temu [odpukać] :)
        Rusin jak dotąd bardzo podobała mi się tylko w rumbie.
        dziwi mnie, że Wójcik aż w taką niełaskę u widzów popadła (albo u
        przydzielających ich głosy, who knows), że mając trzecie miejsce po głosowaniu
        jury dostała najmniej punktów od oglądających i odpadła ona-nie zaś Wałesa czy
        Mroczek. Mroczek dzisiaj powinien odpaść jak nic, ale tego się chyba nieprędko
        doczekam :/
        • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:17
          > Mroczek dzisiaj powinien odpaść jak nic

Za dziś i tylko dziś to chyba powinien wylecieć Lucas, choć Mroczek też blisko.
          I o ile Lucasa byłoby mi żal, to Mroczka ani troszkę.
          Za "całokształt" zdecydowanie jednak Wójcik, trzy tańce słabe i jeden dobry.
          Mam nadzieję, że fani MjM się podzielą między Mroczka i tego drugiego i dzięki
          temu Mroczek poleci :).
          • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:29
            xtrin napisała:

> Mam nadzieję, że fani MjM się podzielą między Mroczka i tego drugiego i dzięki
            > temu Mroczek poleci :).

popieram :)

a Sadowski i Szabatin, co odnotowuje z nieskrywanym zadowoleniem, podskoczyli w
            notowaniach u widzow ;) nieduzo, ale tendencja jest zwyzkowa, to pociesza i
            daje nadzieje, ze jeszcze moze troche sobie ich poogladam :)
            • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:54
              Póki to co oni i Liszowska z Kochankiem prezentują najrówniejszy, wysoki poziom.
              Reszta miała po przynajmniej jednej "wpadce", a te dwie pary chyba żadnej. W
              finale widziałabym najchętniej te dwie właśnie pary, z Lucasem dopełniającym podium.
            • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:34
              mam nadzieje, ze Ewa i Przemek powtorza historie Koroniewskiej i Kochanka,
              ktorzy na poczatku mogli liczyc wylacznie na glosy sedziow, bo widzowie ich
              ignorowali, a ostatecznie wywalczyli trzecie miejsce (choc ja bym ich widzial
              wyzej)
        • lisenne Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 01:29
          Słuchajcie, a może oni czytają nasze wypowiedzi i według nich eliminują ;), a
          nie tam SMS-y i telefony...
          W zeszłym tygodniu narzekaliśmy na Wójcik, no i biedna poleciała, pomimo
          udanego dziś tańca i wyjściowo dość wysokiej pozycji po głosowaniu sędziów.
      • cilla77 Liszowska - super! 01.10.06, 22:44
        mnie się dzisiaj bardzo podobała Liszowska, jej sukienka i fryzura, wyglądała
        swietnie!
    • kalinazkalinowa Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 22:01
      Kochanek się chyba zakochał w pannie L.... ;)
    • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:20
      bedzie chaotycznie, ale inaczej nie mam sily ;)

odcinek lepszy od poprzedniego, chociaz polowicznie, bo foxtroty skutecznie
      obnazyly slabosc naszych tancerzy (a zwlaszcza mlodych wilczkow z mjm). nie
      tylko bylo slabo technicznie, ale tez same uklady nijak nie probowaly widzow
      zainteresowac.
      jedyny naprawde dobry foxtrot to paradoksalnie ten w wykonaniu Magdy Wojcik,
      ktora odpadla w odcinku, w ktorym absolutnie odpasc nie powinna. Co tylko
      potwierdza, ze w tym programie wcale nie chodzi o taniec. moze nastepnym razem
      po prostu gwiazdy wyjda i sie uklonia, a ludzie zaglosuja, kto ma odpasc, bo
      kogo by tu obchodzil taniec? :/ ehhh
      milo, ze Magda przynajmniej calkiem stylowo pozegnala sie z programem. ale ja i
      tak uwazam, ze tym razem powinien odpasc Mroczek

z innych wykonawcow z tej grupy podobala mi sie tylko Liszowska, ale nawet i
      ona lepiej wygladala niz zatanczyla.

znacznie lepiej wypadla grupa tanczaca paso (i z wyjatkiem Walesowny chetnie
      bym ich ogladal do konca tej edycji).
      znakomicie zatanczyla Kinga Rusin. caly uklad swietnie ulozony i wykonany.
      szczerze mowiac Stefano byl w tym tancu niewidoczny.
      ale tuz za nia plasuje sie Przemek Sadowski. rownie dobry uklad i jak zwykle
      bardzo oryginalny. swietny poczatek wystepu
      potem spora przerwa, nastepnie Walesowna, ktora zatanczyla poprawnie,
      aczkolwiek mnie to nie porwalo. (ale musze przyznac, ze po raz pierwszy jej
      zaciety wyraz twarzy wspolgral z reszta)
      Lucas cos tam kombinowal, ale nie do konca mu wyszlo. Ale i tak sie ciesze, ze
      przeszedl dalej, chociaz nadciagajacy jive moze byc dla niego problemem

z uwag pozatanecznych:
      * razem z przyjaciolka doszlismy do wniosku, ze Aneta Piotrowska swietnie by
      sie sprawdzila w Cartoon Network, gdzie moglaby podkladac glos pod wiekszosc
      bohaterek - od Atomowek po DeeDee

* w tej edycji Skrzynka prawdopodobnie postanowila byc najglupsza blondynka w
      Polsce i jak na razie swietnie jej idzie. jej komentarze rozwalaja mnie na
      lopatki. szkoda, bo do tej pory wypadala raczej niezle :/
      nadrabiala wygladem, a konkretnie gora od sukni. ponizej talii robilo sie cos
      dziwnego. albo mialem zaklocenia w telewizorze ;)

* juz myslalem, ze wszystkie podklady do paso beda z odpowiedniej szerokosci
      geograficznej, ale nie. Sztaba musial sie popisac i pokazac, ze nawet z Madonny
      wykrzesa latynoski klimat. niesmak ratuje troche wczesniejsze
      wykorzystanie "Malagueñii" Lecuony, ktory to kawalek uwielbiam (nota bene do
      tej piosenki w pierwszej edycji tanczyla Kasia Skrzynecka. wypadla chyba
      jeszcze lepiej niz Kinga, bo dostała od jurorow 40 punktow)
      • olu87 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:40
        > * juz myslalem, ze wszystkie podklady do paso beda z odpowiedniej szerokosci
        > geograficznej, ale nie. Sztaba musial sie popisac i pokazac, ze nawet z Madonny
        >
        > wykrzesa latynoski klimat.

tak czy owak, największym zaskoczeniem, jeśli mowa o muzyce w tym odcinku, było
        "Smells like teen spirit" w wersji foxtrotowej - brawurowe posunięcie twórców
        muzyki do "TzG". Muszę jednak przyznać, że po pierwszym szoku stwierdziłam, że
        całkiem mi się ta nowa, kontrowersyjna aranżacja podoba :) bardzo jestem
        ciekawa, jakie utwory zostaną wykorzystane w następnych odcinkach, bo powstają
        perełki.
        do dzisiaj pamiętam pasodoble z II edycji (tańczył Piotr Gąsowski i Ania
        Głogowska), z tematem z "Ojca Chrzestnego"-przepięknie potraktowanym :))
        • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:44
          dla mnie to taka kompletnie niepotrzebna popisowka ze strony Sztaby.
          wyszlo ok, ale nie zrobiloby zadnej roznicy, gdyby Magda i Robert zatanczyli
          przy jakims evergreenie
          • olu87 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:55
            akurat dla Magdy i Roberta faktycznie byłoby lepiej. W końcu sama Magda nie
            wyglądała na zachwyconą, a jako tancerka o klasycznym rodowodzie i takim
            zamiłowaniu z pewnością wolałaby klasyczną muzykę.

może i popisówka, może i szarża, ale efektowna imho :)
        • buntownik.z.wyboru Smells Like Teen Spirit Nirvany 02.10.06, 08:56
          olu87:

> tak czy owak, największym zaskoczeniem, jeśli mowa o muzyce w tym odcinku,
          > było "Smells like teen spirit" w wersji foxtrotowej - brawurowe posunięcie
          > twórców muzyki do "TzG". Muszę jednak przyznać, że po pierwszym szoku
          > stwierdziłam, że całkiem mi się ta nowa, kontrowersyjna aranżacja podoba :)

Ładne prawda? To Paul Anka z płyty Rock Swing
          www.merlin.com.pl/frontend/towar/448408-----
          wystarczy ruszyć się
          • buntownik.z.wyboru link jeszcze raz 02.10.06, 08:59
            przesunęło się, przepraszam
            www.merlin.com.pl/frontend/towar/448408
            -----
            wystarczy ruszyć się
      • simply_z Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:45
        Kubissimo powiedzial chyba juz wszystko wiec tym razem powiem cos o
        Jury ;):coraz bardziej denerwuje mnie Tyszkiewicz -wyciaganie calyc czas 9 i
        prawienie tych samych banałow:jesteś jak ciastko z kremem,pan jest taki
        wdzieczny itp.robi sie juz denerwujące ale trudno,Wodecki też byl jakis taki
        nieprzytomny dzisiaj plótł od rzeczy i jeszcze pomyliła mu sie chyba 8 z 9 (
        ocenil parę gorzej niż Iwona -profesjonalistka).Skrzynecka -też schematyczna az
        do bólu,Urbański-no ile mozna opowiadac o kwiatach
        od zakladow pracy czy ,ze dany taniec sprawil ,ze zrobilo mu sie gorąco? z par -
        chcialabym ,zeby odpadl Mroczek-denerwuje mnie już ten brat ksero,tanczyl duzo
        gorzej od Magdy ale nie odpadl bo jest wielkim gwiazdorem,a Przemek C.cos mnie
        rozczarowuje
        • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:55
          jakie tam wszystko? ja jeszcze moge mowic ;))
          • simply_z Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 01.10.06, 23:56
            to napisz cos jeszcze;))
      • xtrin Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 00:27
        > jedyny naprawde dobry foxtrot to paradoksalnie ten w wykonaniu Magdy Wojcik,
        > ktora odpadla w odcinku, w ktorym absolutnie odpasc nie powinna. Co tylko
        > potwierdza, ze w tym programie wcale nie chodzi o taniec. moze nastepnym razem
        > po prostu gwiazdy wyjda i sie uklonia, a ludzie zaglosuja, kto ma odpasc, bo
        > kogo by tu obchodzil taniec? :/ ehhh

Tutaj się nie zgodzę. Niewątpliwie głosowania w TzG często są naznaczone
        popularnością danego tancerza, ale tutaj jest to odpadnięcie zrozumiałe. Mroczek
        (przy całej mojej do niego antypatii) wcześniej miał trzy całkiem dobre występy,
        a Wójcik dziś dała pierwszy dobry występ, wcześniejsze trzy były marne. Więc
        oceniając całościowo, a nie po tym jednym programie należało jednak się jej.
        • xtrin PS 02.10.06, 00:29
          Też neico żałuję, że tak wyszło, że odpadła po najlepszym występie, ale lepsze i
          sprawiedliwsze chyba to, by oceniać po całokształcie niż po jednym jedynym występie.
      • lisenne Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 01:34
        Aneta Piotrowska do podkładania głosu w Cartoon Network jako Atomówki -
        uśmiałam się prawie do łez :D :D :D
        A ja na początku myślałam, że ona ma z natury gruby, basowy głos i tylko tak go
        moduluje, żeby wypadał bardziej kobieco.
      • lisenne Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 01:47
        I no właśnie... Skrzynecka...
        Kiedyś wydawała mi się rezolutna w wypowiedziach.
        Ostatnio jednak ciągle wstrzymuję oddech w napięciu, czy znowu się nie
        przejęzyczy, albo nie palnie czegoś głupiego...
        Za to Urbański - klasa!! Jak mało mamy takich świetnych prezenterów!!
        Kiedyś niezły był jeszcze Chajzer, ale teraz się bardziej kojarzy z brudnymi
        skarpetkami i Vizirem, aniżeli ze sceną!!
      • lisenne Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 01:51
        No właśnie!!
        Co ma klimatycznie wspólnego "Frozen" Madonny z ognistym paso doble??
        Nawet już się nie zdziwię, jeśli następnym razem przerobią np.: "Last
        Christmas" zespołu Wham!
        • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 06:53
          no ale przeciez Last Christmas wyraznie potrzebuje rytm do paso.
          bedzie idealnie pasowalo z wyrazistym PAM-PAM-PAM-pampamPAM. nie czujesz tego?
          Adam Sztaba na pewno czuje ;)))
          • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 06:53
            'potrzebuje rytmu' oczywiscie :)
    • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 00:34
      Dlaczego piszecie, ze to "widzowie wybieraja"? Sadzicie naprawde, ze to
      wszystko zalezy od sms-ow? Przeciez to sciema na maxa! :))))) Bawimy sie tu
      wszyscy rowno co tydzien, komentujac poczynania naszych ulubienscow i tych
      mniej ulubionych par na parkiecie, ale ludzie! - nie sadzcie, ze cokolwiek od
      nas widzow tutaj zalezy! :)))) W UK gdzie ten program byl emitowany ("strictly
      come dancing") sprawili chociaz "pozor", ze widzowie maja wplyw na cokolwiek.
      Wyniki zawsze podawano po co najmniej godzinie od momentu zakonczenia programu,
      zeby "dac czas widzom" na zaglosowanie rowniez na ostatnia pare wystepujaca w
      programie, ktora rzecz jasna ma malo czasu na uzyskanie duzej liczby sms-ow w
      stosunku do pary pierwszej! U nas jest to tak oczywiste, ze sms-y sla tylko
      naiwni, ze az glowa boli. Para ostatnia ledwie konczy wystep, reklama i od razu
      wyniki! Przeciez to sie wszystko kupy nie trzyma! Zarowno w POlsce jak i w UK
      sprawa z sms-ami to jedna wielka bujda - ale tak jak mowie - u nas nie zadbano
      nawet o pozory. Nie ma sensu wiec pisac "czemu widzowie nie polubili Wojcik",
      bo to nie wodziowie zadecydowali, ze Wojcik odpadla w tym odc. a w poprzednim
      Kaja etc. Program jest ustawiony od poczatku, tzn. o tym kto odejdzie decyduje
      co najwyzej sedziowie, bo na pewno nie ilosc sms-ow, ktore jak zwykle nabijaja
      tylko kase TVN-ovi.
      • lisenne Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 01:04
        Poruszę inną kwestię:
        Pan Wodecki - wyglądał dziś, jakby pił całą sobotę, spał całą niedzielę i tuż
        przed programem umył na ostatnią chwilę włosy. Widzieliście jaką miał szopę,
        nawet-jak na niego-nieokiełznaną?
        Tylko czekać, jak zaproszą go do reklamy jakiegoś szamponu do włosów
        (zwiększającego objętość).
        No i wypowiadał się dziwnie nieskładnie, dotąd ceniłam go za refleks i poczucie
        humoru w wypowiedziach, pobija go tylko Urbański (The Beściak), ale dziś to coś
        zakręcił, namotał i nie mógł zdania skończyć.
        No i bardzo dziwne, że dał Liszowskiej 8-kę, podczas kiedy fachowcy-krytycy
        podnieśli 9-tki... Może Pavlovic mu 9-tkę zapierniczyła? ;)
        • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 06:48
          to Sadowskiemu dal 8, podczas gdy reszta dala po 9
    • dzidzia669 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 08:00
      1. Jurorzy:
      -Mam wrazenie ze juz niemaja pomyslow co mowic jak juz musza cos powiedziec
      silą sie zeby cos wykrzesac,wielką zenadą byla dla mnie 8 od wodeckiego wsrod
      reszty dziewiatek.
      2. Skrzynecka faktycznie jakas omamiona, zadawala beznadziejne pytania i zdaje
      sie ze zapomniala imienia Liszowskiej i nazwala ja Merlin lepsze to niz
      szukanie w swoich kartoonikach. Choc barrdzo ja lubie to ile edyzji bedzie sie
      jeszcze uczyla numeru telefonu??
      3. Najlepsza byla Liszowska jak pisalam juz od pierwszego odcinka Kochanek
      wyraznie na nia leci, ale ktos na forum pisal ze jest gejem nie wiem czy to
      prawda czy nie -mam nadzieje ze wygrają
      4. Drugie miejsce Sadowski i Ewa Szabatin - super taniec, super babka z niej
      fajnie sie dogadują wkurza mnie tylko stylizowany przez tvn ich romans, wielki
      podziw ze całuje obraczke przed kazdym tancem super to wyglada:)
      5. Lucas kiepsko mialam wrazenie ze partnerka po notach byla w 100%pewna ze
      odlecą i miala go zamiar zabic za to;)
      6. Mroczek beznadzieja Edytka widac slaba nauczycielka choc przesliczna, wkurza
      mnie juz to gadanie musze byc taki jak brat. Nawet mu jeszcze niedorownal a
      napewno go nieprzeskoczy choc wydaje sie sympatyczniejszy.. Mam nadzieje ze
      ludzie nie glosuja na niego zeby tylko mu smutno niebylo bo brat przeciez
      wygral - ale na to wyglada -zalosne
      7. RUsin ladnie zatanczyla ten jej partner , mm fajny facet:)
      8. Walesa robi dziwne miny jakby byla ostra jak zyleta, a tanczyy srednio..
      9. Sztaba - niepodobala mi sie przerobka nirvany, sa jakies granice wg mnie
      niepowinno sie ze wszystkiego robic muzyki do tanca bo niedlugo przerobi
      mansona albo kolęde "jezus malusieńki"..
      • dzidzia669 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 08:02
        oczywiscie w punkcie 1 mialam na mysli wodeckiego i tyszkiewicz
        • goska_1 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 09:11
          Według mnie najlepiej wypadli Kinga i Stefana, to moja ulubiona para:):D, ona
          fajna babka a on sympatyczny facet.Zaraz po nich Liszowska z Kochankiem i
          Sadowski z Szabatin.Poprawnie zatańczyła Wałesówna ale mam nadzieje ze wyleci
          następna, jakoś nie wzbudza mojej sympatii, ten jej zacięty wyraz twarzy, no
          jakos mi ona nie podchodzi.Słabiutko wypadł Lucas, to mnie zaskoczyło, słabiutko
          też Cypryanski, w sumie też spore jak dla mnie zaskoczenie, słabiutko
          Mroczek,zaskoczyła mnie ale na plus Wójcik, myśle że wczoraj nie powinna
          odpaść.Ja obok Wałęsówny do odstrzału postawiałabym wczoraj Mroczka a nie Wójcik
          no ale on gwiazdor MjM to sie utrzymał.
          Co do jury to faktycznie Wodecki wczoraj jakiś nieprzytomny był, a Panią
          Tyszkiewicz bardzo lubie ale już mnie denerwuje i nudzi troche w tym
          programie.Rozumiem że ona raczej ma być w tym programie miła i pocieszając dla
          wszystkich ale jeśli ewidentnie ktos słabo tańczy to są jeszcze inne oceny niż
          9, chociaż dla niej to pewnie tylko 10!:)
          • goska_1 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 09:12
            Kinga i Stefano oczywiście:D nie wiem skąd mi się Stefana przyplatała:)
      • dzika_zdzicha Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 09:45
        w dużej mierze zgadzam się z Dzidzią669. przeróbka Nirvany to wręcz profanacja,
        a poza tym, jak można tańczyć taki lekki, zwiewny taniec do muzyki z takim
        tekstem? no i rozśmieszył mnie Wodecki. dać mniej punktów, niż profesjonalni
        jurorzy, co za odwaga! ;)))))
      • buntownik.z.wyboru Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 09:56
        dzidzia669 :
        > 9. Sztaba - niepodobala mi sie przerobka nirvany, sa jakies granice wg mnie
        > niepowinno sie ze wszystkiego robic muzyki do tanca bo niedlugo przerobi
        > mansona albo kolęde "jezus malusieńki"..

tak naprawdę to nie Sztaba przerobił tylko wykorzystał już przerobiony;)
        -----
        wystarczy ruszyć się
        • masiej1987 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 10:16
          Moim zdaniem FROZEN było świetne do paso doble. Najlepszy klimat stworzyli,
          fajnie było mrocznie:D
          • snow.queen Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 10:47
            masiej1987 napisał:

> Moim zdaniem FROZEN było świetne do paso doble. Najlepszy klimat stworzyli,
            > fajnie było mrocznie:D

Mi też sie klimat spodobał. Takie gotyckie mroczne passo :-) Pomysł na
            stylizację był fantastyczny :-)))
      • lilith76 Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 10:17
        > 2. Skrzynecka faktycznie jakas omamiona, zadawala beznadziejne pytania i zdaje
        > sie ze zapomniala imienia Liszowskiej i nazwala ja Merlin lepsze to niz
        > szukanie w swoich kartoonikach.

Może to była aluzja, to utworu, do którego Liszowska tańczyła?
        :)

A, że Skrzynecka była rozkojarzona, to fakt.
        • tiffi1 Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 10:22
          Tego najbardziej bym chciała. Ne mogę znieść ich "profersjonalizmu w ocenie".
          Tak 8 Wodeckiegow porwnaniu dow syztskich 9 to byla porażka.
          Ja bym wolała, żeby zmaist nich był jeszcze jeden profesjonalny sędzia. A
          zamiast drugiej osoby np. ktoś od rytmiki, mógłby być jakiś muzyk.
          Co do tanczacych. To naparwde liszowska wygladala zjawiskowo, piekna sukeinka,
          ladna fryzura, super taniec. odobała mi sie tez Kinga
          • hermenegilda_zenia Re: Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 10:38
            W prawie wszystkich zagranicznych edycjach - w tym brytyjskiej, która jest moim
            zdaniem najlepsza- nie ma czegoś takiego jak jurorzy "na otarcie łez" i
            podtrzymywanie na duchu( czytaj Wodecki i Tyszkiewicz). W jury ma siedzieć 4
            ekspertów od tańca i jechać po uczestnikach. Od wrażeń artystycznych są
            widzowie i takie rozwiązanie byłoby najlepsze. Skutkiem umieszczenia w polskim
            TzG tych dwóch "ekspertów" jest absolutnie żenujący poziom ich komentarzy, bo
            już w tej edycji właściwie gonią w piętkę i nie wiedzą co mówić, jak ktoś
            oddaje im głos.
            • buntownik.z.wyboru Re: heh dokladnie, 02.10.06, 10:49
              zwłaszcza jeśli ktoś zatańczył bardzo dobrze
              i dostał pochwałę od ekspertów
              to właściwie po co go podtrzymywać na duchu? ;)
              -----
              wystarczy ruszyć się
            • kubissimo Re: Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 11:14
              w piętke to Wodecki & Tyszkiewicz gonili juz w drugiej edycji
              w trzeciej pieprzyli jak potluczeni
              na czwarta edycje brak mi okreslenia :/
            • barbasia1 Re: Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 13:48
              hermenegilda_zenia napisała:
              W jury ma siedzieć 4
              > ekspertów od tańca i jechać po uczestnikach.
              > widzowie i takie rozwiązanie byłoby najlepsze. Skutkiem umieszczenia w
              polskim
              > TzG tych dwóch "ekspertów" jest absolutnie żenujący poziom ich komentarzy, bo
              > już w tej edycji właściwie gonią w piętkę i nie wiedzą co mówić, jak ktoś
              > oddaje im głos.

I każdy z czterech ekspertów od tańca będzie wyliczać dzięsiątki(!) błędów
              jakie popełniły (musiały popełnić) tańczące, jak wiadomo, nie od wielu lat, a
              od paru tygodni gwiazdy, bo każdy członek jury oczywiscie będzie chciał
              zaprezentować "absolutnie nie-żenujący poziom komentarza".

Oczywiście widzowie w 99,9 % nie będą rozumiec co mówi jury, nie będą
              rozumieć terminologii oraz tego na czym polega istota danego błędu.
              W związku z tym program dla widzów będzie niestrawny. Gwiazdy będą się
              zastanawiać czy warto za kasę, jaka by tam nie była, być chłopcem do bicia na
              forum.
              Pozostanie ekscytować się sadystycznie rankingami typu "po kim najbardzej
              jechano" (jak w Idolu).

Jeśli chcesz fachowych komentarzy jury pooglądaj sobie profesjonalne turnieje
              tańca.
              • kubissimo Re: Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 13:51
                czyli proponujesz rownanie w dol. tak zeby najprymitywniejszy widz sie nie
                nudzil, tak? :/
                • barbasia1 Re: Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 17:43
                  kubissimo napisał:

> czyli proponujesz rownanie w dol. tak zeby najprymitywniejszy widz sie nie
                  > nudzil, tak? :/

A Ty tak właśnie zrozumiałeś mój post, naprawdę, dziwię się trochę, bo taki
                  bystry człowiek jesteś kubissimo??????????
                  Ale dobrze, wyjaśnie raz jeszcze.
                  Uważam, że obecna formuła - 2 pocieszająco-słodząych i 2 fachowców od tanca,
                  którzy wystarczająco objaśniają co nie tak w konkretnym tańcu, od czasu do
                  czasu rzucają fachowym terminem jest OK. Czy to co jest teraz równanie w dół
                  dla prymitywów, bo mnie sie wydaje, że chyba nie?!

Więc moim zdaniem poropzycja zmiany jury na czterech znawców wypatrujących
                  błędów u ludzi, którzy tanczą od kilku tygodni!! (to tak jakbyś kazał
                  chińczykowi uczącemu się rok języka polskiego napisać prwadziwy poemat a potem
                  kazał znanemu krytykowi literackiemu surowo i rzetelne ocenić, jak się ocenia
                  prawdziwych mistrzów pióra), żonglujących terminologią (osobiście lubię trudne
                  słowa :)))), ale bez praktyki terminologia taneczna w nadmiarze jest trochę bez
                  sensu( chyba że chcesz dziewczynie zaimponować trudnymi słowami ;)))), no i
                  bezlitośnie "jadących" po uczestnikach nie byłaby korzystna dla programu.
                  Tylko tyle. To moje zdanie.
                  • kubissimo Re: Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 19:52
                    argument o Chinczyku jest bez sensu. Ja nie mowie, ze do tych osob trzeba
                    stosowac kryteria turniejowe.
                    spojrz na Iwone Pavlović, ktora moglaby o kazdym wystepie mowic przez pol
                    godziny i analizowac blad po bledzie. a jednak udaje jej sie zredukowac opinie
                    do +/- 1 minuty, zawrzec w niej ocene najwazniejszych elementow, a do tego
                    jeszcze mowi po ludzku i jest wyrazista. znaczy sie jest to mozliwe i ja
                    chetnie bym widzial komplet takich jurorow
                    Tyszkiewicz i Wodecki od polowy drugiej edycji leca na autopilocie i tak
                    naprawde jest to z ich strony wylacznie trzaskanie kasy, bo samym tancem nie sa
                    nijak zainteresowani. dla mnie to troche zenujace :/
                    • barbasia1 Re: Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 21:40
                      kubissimo! Napisałam, bo nie podoba mi się pomysł hermenegildy_z... , że "W jury ma siedzieć 4 ekspertów od tańca i jechać po uczestnikach."
                      Dlatego też przykład z Chińczykiem był celowo przesadzony, (ale jakże obrazowy!;) to oczywiste, że trudno porównywać naukę języka polskiego z nauką tanca, choć może nie do końca...)
                      celowo przesadzony, bo niektórzy domagając się większej ilości "fachowych komentarzy", albo co gorsza właśnie "jechania po gwiazdach" zapominają chyba, że te gwiazdy dopiero co (nawet jeśli wczesniej jako dzieci tańczyli w zespołach, baletach itp.) opanowały jako tako podstawy "prawdziwego" tańca i są na takim poziomie jak ten biedny Chińczyk po roku nauki języka polskiego ;))))
                      (zobacz koniecznie krążący w necie filmik z Piotrowską na prawdziwym pokazie czy konkursie tańca! z zawodowym partnerem!!! - niesamowity występ!)

Zgadzam się z Tobą kubissimo, ze Iwona jest świetna i fachowa w ocenianiu, Piotr też (choć jakby trochę oszczędniejszy w słowach, i czasem niepotrzebnie słodzący), dlatego zdecydowanie nie odczuwam braku dodatkowych znawców tańca w składzie jury i dodatkowych krytycznych uwag.
                      Co do pozostałej dwójki nie-fachowców, uważam że też są potrzebni choć muszę z żalem (ja wielbicielka p. Tyszkiewicz!!!) przyznać, że nastąpiło już jak o się mówi zmęczenie materiału. Brakuje niestety w ich pozytywnych komentarzach błyskotliwości, dowcipu, itp.!

• xtrin Re: Niech odpadnie Wodecki i Tyszkiewicz!!!! 02.10.06, 20:41
                    > Uważam, że obecna formuła - 2 pocieszająco-słodząych i 2 fachowców od tanca,
                    > którzy wystarczająco objaśniają co nie tak w konkretnym tańcu, od czasu do
                    > czasu rzucają fachowym terminem jest OK. Czy to co jest teraz równanie w dół
                    > dla prymitywów, bo mnie sie wydaje, że chyba nie?!

Przecież 4 sędziów profesjonalnych nie oznacza czterokrotnie dłuższego czasu ich
                    wypowiedzi :). Wszyscy oceniają każdy taniec, ale wypowiada się o każdym jeden i
                    tyle. Masz tyle samo "fachowych terminów" co teraz, a oszczędzasz sobie p...
                    Wodeckiego i Tyszkiewicz.
                    A pocieszyć to oni chyba nikogo nie pocieszą. Co to niby za pociecha, jak
                    wiadomo co powiedzą, wiadomo że im się podoba i w zasadzie mogliby te komentarze
                    nagrać wcześniej nie widząc tańca?
                    Jedno co dobre w Tyszkiewicz to przycinki pod jej adresem Pavlovicz :).
      • snow.queen Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 10:44
        dzidzia669 napisała:
        > 2. Skrzynecka faktycznie jakas omamiona, zadawala beznadziejne pytania i
        zdaje
        > sie ze zapomniala imienia Liszowskiej i nazwala ja Merlin lepsze to niz
        > szukanie w swoich kartoonikach.

Zgadzam się, że Skrzynecka wypadła marnie i gadała jak potłuczona. Ale
        zwracając się do Liszowskiej per Marylin chciała zapewne podkreślić fakt, że
        pani Joanna była wystylizowana na Marylin Monroe i tańczyła do utworu
        wylansowanego przez MM :-) Liszowska takoż posyłała całusy w stylu MM :-)
        • mantha Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 11:49
          Bylo mi po prostu niedobrze jak zobaczylam Liszowska w 'roli' MM - któż to
          wymyślił? powinni go natychmiast odsunąc od tego programu...
          • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 12:13
            no halo
            wypadla znacznie lepiej niz Iza Mika, ktora z wyjatkiem wlosow byla ewidentnie
            robiona na Marilyn w drugim odcinku
          • simply_z Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 13:16
            Dlaczego niedobrze?ślicznie wygladala ,duzo lepiej niz w sambie
    • kubissimo glosy widzow 02.10.06, 13:59
      1. Kinga i Stefano
      2. Marcin i Edyta (????)
      3. Przemek i Aneta (????)
      4. Peter i Dominika
      5. Joanna i Robert
      6. Maria i Paweł
      7. Przemek i Ewa
      8. Magda i Robert

w tym programie naprawde glosuja jakies bezmozgie 12latki. Mroczek zatanczyl
      fatalnie, ale i tak dostal od widzow 7 punktow. Nastepnym razem moze po prostu
      wyjdzie w kapciach i bedzie żuł gumę. przeciez fanki i tak zaglosuja :///
      zaskakujaco niska pozycja Liszy. jakos uwielbienie jurorow widoczne od
      pierwszego odcinka nie udzielilo sie widzom
      to samo z Ewą i Przemkiem - w rankingu jurorow zajeli drugie miejsce, w
      rankingu widzow drugie od konca :/ teraz jedyne wyjscie dla nich to ostra walka
      o sedziowskie punkty, bo widzowie są slepi :/
    • off-line Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 18:30
      To jeszcze kilka refleksji...
      Pierwsze primo - jury. Jak dla mnie Wodecki i Tyszkiewicz mogą sobie iść na
      spacer, a jak bez nich się nie obejdzie to proszę o nagranie wypowiedzi wyżej
      wymienionych i puszczanie tego samego co tydzień, będzie logiczniej. Osobiście
      zgadzam się z formułą dwoje profesjonalistów + dwoje, którzy się średnio znają,
      ale do diaska! Nie znaczy to, że pocieszająca część jury ma mdleć z zachwytu nad
      wszystkim co widzi. No przecież to chyba są normalni ludzie, którym jedno podoba
      się bardziej, a inne mniej - niech więc subtelenie, delikatnie, ale jednak dadzą
      wyraz swoim odczuciom, a nie "pięknie, cudownie, wspaniale, ach". Na drugim
      biegunie jest Iwona Pavlovic, którą oglądam i słucham z przyjemnoscią -
      profesjonalna jurorka i kobieta z klasą.
      Drugie primo - nie zauważyłam rzekomej próby wmównienia widzom romansu miedzy
      Sadowskim a Szabatin.:)
      Trzecie primo - czy Włoch przebywa trochę w Polsce, czy ściagnęli go specjalnie
      na TzG? Bo na początku myślałam, że on do nas wyemigrował, ale wnioskując z jego
      prawie zerowej znajomości polskiego to nie wiem. Poza tym facet naprawdę uroczy
      (wiem, juz to pisałam:).
      Czwarte primo - wczoraj zachwyciłam się Dominiką, nie wiem czy to nie przez
      kieckę, ale dziewczyna ma mnóstwo wdzięku i wydaje się być charakterną babką.
      Piąte primo - odczepcie się od tego biednego Godka:), całkiem ładny z niego
      chłopiec.
      Szóste primo - Mroczek zaczyna mnie irytować. Głównie tym, że na każdym kroku
      podkreślają, że to Mroczek, który ma brata Mroczka.
      Śiódme primo - Urbański bardzo mi się podoba jako prowadzący, Skrzynecka mniej.
      Nie ogądałam pierwszej edycji, ale chyba prowadziła Mołek?
      • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 18:56
        Co do Urbanskiego - nie podoba mi sie ani jego prowadzenie, ani Skrzyneckiej!
        Sa tak cholernie sztuczni, ze az paterzec na to nie moge. W wersji ang.
        konferansjerem byl 70-letni "dziadek" (z duzo mlodsza konferansjerka) i program
        prowadzil SWIETNIE! Z Klasa przez duze "L" i humorem. Po jego komentarzach na
        widowni po prostu wybuchaly salwy smiechu, naturalnego a nie wymuszonego
        tabliczkami "teraz sie smiejemy" niczym w sitckomach. Dzien do nocy z wersja
        polska! Anglicy to narod generalnie dosc sztywny i malo ekspresyjny, ale w TzG
        w UK tego nie bylo widac i wszyscy bawili sie swietnie! Malo tego jury w ang.
        wydaniu to dopiero byla jazda - czasem tak sie przkrzykiwali, ze a malo do
        bijtayk nie dochodzilo jak sie roznili w ocenach. Majac porownanie obydwu
        programow musze swtierdzic, ze wersja polska jest duzo "sztwyniejsza" jesli
        chodzi wlasnie o prowadzenie. Za to na ogromny plus dla polskiej wersji - nasi
        amatorzy to prawie profesjonalisci w stosunku do amatorow w wersji angielskiej.
        To tylko potwierdza, ze jestesmy bardzo zdolnym narodem i..... duzo
        szczuplejszym (zwlaszcza panie). Nawet Liszowska, kotrej cialka nie brak, rusza
        sie rewleacyjnie w stosunku do jej odpowiednika angielskiego (a takie bywaly).
        Jestesmy po prostu bardziej roztanczeni i umuzykalnieni - tak to widze. Tak ze
        podsumowujac - ani Urbanski ani Skrzynka mnie swoim prowadzeniem nie zachwyca -
        wrecz sa nudni i malo zabawni, choc tak bardzo sie sila na ta "zabawowosc".
        • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 19:27
          > Anglicy to narod generalnie dosc sztywny i malo ekspresyjny

chich, a co ty wlasciwie wiesz o Anglikach??? bo to co napisalas to stereotyp z
          wczesnych lat 70tych
          • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 21:09
            dzieki, Kubu, wlasnie mialam to samo napisac :) zreszta, stereotyp ktory rownie
            duzo mial wtedy wspolnego z rzeczywistoscia, co i teraz. Anglicy sa wyjatkowo
            dowcipni i blyskotliwi. ale zeby to wiedziec, to trzeba by bylo przynajmniej z
            jednego znac i z nim pogadac :)
            • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 21:11
              jak zwykle do uslug :)
              • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 21:12
                :)
            • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 09:13
              No i co ty takiego napisalas, czego ja nie napisalam jakbys Ameryke odkryla??
              Bo zachodze w glowe i dojsc nie moge! Ze sa dowcipni, blyskotliwi? Toc o tym ja
              pisze wlasnie w moim poscie powyzej, ze wlasnie z tego wzgledu mi sie bardziej
              wersja ang. podoba od polskiej jesli chodzi o prowadzenie! I wiem co mowie,
              Anglicy sa ogolnie bardzo grzeczni ale sztwyni i pozamykani emocjonalnie - w
              mediach zaskakujaco jak na nich samych potrafia sie otworzyc i wyglupiac, TV
              jest tego doskonalym przykladem! U nas jest jakby odwrotnie, wydajemy sie
              bardziej naturalni jako narod, ale w TV to u nas wieje nuda a nie u nich. Nie
              napisalam niegdzie przeciez ze sa malointeligentni - tylko o roznicach w
              mentalnosci polskiej i angielskiej.

> dowcipni i blyskotliwi. ale zeby to wiedziec, to trzeba by bylo przynajmniej
              > z jednego znac i z nim pogadac :)

jasne, mieszkam w UK od kilku lat i rozmawiam tylko z Francuzami!
              • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 10:38
                ale czemu sie tak rzucasz? spokojnie, bo Ci pompka siadzie.

napisalas, ze Anglicy sa sztywni na codzien i ze zaskoczona jestes, iz w TV
                pokazuja sie jako dowcipni i blyskotliwi. moze i mieszkasz w UK, ale chyba w
                jakiejs emigranckiej dzielnicy, bo naprawde robisz wrazenie, jakbys w ogole nie
                obcowala z Anglikami. ja wsrod nich sie wychowalam, bo czesc mojej rodziny to
                Anglicy, z Anglikami tez pracuje, tez kiedys mieszkalam w UK. i bede sie
                upierac, ze stereotyp, iz sa oni "sztywni i pozamykani emocjonalnie" jest
                nieprawdziwy i krzywdzacy. a najbardziej zaskakujace sa Twoje wnioski,
                iz "wydajemy sie bardziej naturalni jako narod". rany, skad Ci to przyszlo do
                glowy? jestesmy dziesiec razy bardziej zamknieci, chlodni, sztywni, marudni niz
                Anglicy, pietnascie razy bardziej niz Walijczycy i dwadziescia razy bardziej
                niz Szkoci. i w porownaniu z nimi pozbawieni poczucia humoru.

> Bo zachodze w glowe i dojsc nie moge!

no i co, udalo sie? ;) kawal drogi byl, nie?
                • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 11:15
                  hehehe gadaj zdrow! Nie mieszkam w dzielnicy emigranckiej - owszem Anglicy sa
                  rozni, ale nie powiesz mi - mimo ze sie tam wychowalas - ze sa bardziej
                  naturalni od nas!!!! To sie usmialam teraz. Jak mozna byc naturalnym "bedac
                  szczesliwym nawet jak cie glowa boli", majac przypiety usmiech 24 h/dobe,
                  majac, sorry za slowo: w dupie jak sie naprawde czujesz, ale pytajac do
                  znudzenia: how r u? Moze i sie wychowalas w Anglii - to tez w jakis sposob
                  usprawiedliwia twoja odpowiedz, ze Anglicy to bardzo "normalny" narod bo
                  zatracilas jak widac co normalnym jest a co nie z czlowieczego punktu widzenia.

Owszem, Polacy tez maja swoje na sumieniu - znani jestesmy z tego ze narzekamy -
                  i nie pochwalam tego absolutnie, ale to juz przyczyny tego nalezy szukac w
                  historii obu panstw dlaczego postawy takie a nie inne sie wyksztalcily. Powiedz
                  mi co przezyl narod angielski zeby czuc sie sfrustrowanym, agresywnym, marudnym
                  tak jak polski???? I dla odmiany: narod w ktorym od wielu lat jest dobrobyt,
                  tak jak w angielskim, wyksztalcil w sobie plytkosc, powierzchwonosc i egoizm -
                  taka jest prawda. I absolutnie sie zogdze, ze zarowno w UK jak i w Polsce sa
                  ludzie i dobrzy i zli, z poczuciem humoru i bez, sztywni i elastyczni. Piszac o
                  mentalnosci narodow mialam na mysli ogolny trend a nie wyjatki.
                  • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 15:43
                    eee, myslalam ze jestes troche starsza i o czyms z sensem pogadamy, ale ja juz
                    jakis czas temu wyroslam z liceum i odzywek na jego poziomie :/

a, tak gwoli scislosci, to co piszesz o Anglikach to akurat mogloby byc prawda,
                    ale o Amerykanach, a i to nie o wszystkich. naprawde robisz wrazenie, ze nie
                    wiesz co mowisz. przy okazji, skoro juz tam mieszkasz, przydaloby sie troche
                    podszkolic z jezyka, a zwlaszcza z kulturowego zastosowania pewnych zwrotow.
                    wtedy moze nie bedziesz miala pretensji, ze ktos do Ciebie mowi "How are you?"
                    nie bedac gotowym zapoznac sie tym samym z historia Twojej choroby.

ale niech tam. w koncu Ty masz czlowieczy i normalny punkt widzenia, nie?
                    wyglada, ze uczlowieczanie przynioslo jednak przykre skutki uboczne, m.in.
                    kompleks wyzszosci i kastracje dobrego wychowania :/
                    • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 16:17
                      braklo argumentow? najwyrazniej, bo zaczynasz wyjezdzac z moja kultura -
                      normalka! To tak jak w TzG - uczestnicy czekaja na ocene tanca, a tu nagle
                      slysza: "wiesz ladna masz sukienke"! :) Grunt to owdrocic temat. Apropos, nie
                      zauwazylam, zebym sie niekluturalnie zwracala do ciebie, ale nie chce
                      rozpoczynac nowej bezsensownej dyskusji z toba na temat jaki "wydziwek" mial
                      ten a ten wyraz uzyty przez mnie, bo faktycznie z pewnego poziomu juz wyroslam
                      i nudzi mnie bicie piany dla samej piany.

faktycznie, chyba nie ma sensu dyskutowac, bo i po co sie spierac - ja mam
                      swoje zdanie, ty masz swoje. Ocenilam TzG w Polsce i w UK - ocenilam
                      obiektywnie, co na + dla Uk, co na plus dla POlski - manie wyzszosci to masz
                      chyba ty, bo nagle wyskoczylas z tematem Anglikqw w temacie, ktory z tym
                      kompletnie nie jest zwiazany i tylko dlatego, ze tam sie chowalas uwazasz, ze
                      tylko ty masz jedyna racje. Nie chce byc zlosliwa i odpowiadac ci tym samym -
                      ze widocznie "pod kloszem mamusi sie chowalas w tej Anglii" i realnego swiata
                      nie znasz. Kazda z nas odbiera na swoj sposob rzeczy ktorych doswiadcza i ani
                      ja nie mam zamiaru cie przekonywac do mojej wersji, ani ty mnie nie przekonuj
                      do swojej. Na swojej drodze spotykam roznych ludzi, tych fajnych, zyczliwych,
                      serdecznych tak po ludzku - bardzo niewielu, sporo natomiast egoistow, pozerow,
                      goniacych za kasa tylko. Widac takie mam doswiadczenia, ale i dlatego wlasnie
                      odbieram rzeczywistosc tak jak odbieram - nie w moim stylu jest glupio
                      usmiechac, gdy mam ochote na refleksje. Moze dlatego wlasnie w Anglii i Stanach
                      psychoanalitycy maja pelne rece roboty, bo kulturowo jest przyjete ze kazdy ma
                      sie czuc super, tylko ze czlowiek to nie maszyna i swe troski zamaist
                      odreagowywac normalnie, czego mu niw wolno - lata do psychoanalityka, bo to
                      przeciez wstyd czuc sie gorzej! Stad masa obcokrajowcow w Polsce czuje sie
                      fantastycznie, bo moze nareszcie byc soba, co kiedys sama uslyszalam od
                      Amerykanki bedac jeszcze w POlsce! Wiec jak nie wiesz o czym mowisz to sie nie
                      osmieszaj lepiej.

Zyje w Anglii na codzien, wiem jak ludzie reaguja na powitanie, jak sie
                      zachowuja, wiec prosze cie, nie wyjezdzaj mi z jezykiem, bo naprawde zalosna
                      jestes niczym ten twoj kuba. I kto tu ma manie wyzszosci?!
                      • buena_xena P.S. 03.10.06, 16:30
                        Acha, i przekaz swojemu "pieskowi" kubissimo, ze szkoda mi czasu na gadke z
                        takim zerem, jakim jest. Zabolalo go? - to dobrze! mialo zabolec!

Moze drugim razem sie zastanowi nad sensem slow: "nie czyn drugiemu, co tobie
                        nie mile" - jesli w ogole jego IQ na poziomie kaktusa umozliwi mu wydedukowanie
                        o co w tym powiedzeniu "biega".
                        • kubissimo Re: P.S. 03.10.06, 16:40
                          hehehe, mnie mialaby zabolec Twoja zalosna odpowiedz? gratuluje zadufania w
                          swoje mizerne sily :D
                          szkoda tylko, ze wlasnie takie osoby jada za granicę i kreują obraz Polaków
                      • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 18:13
                        ostatni raz zrobie wysilek, pewnie bezsensowny, zeby potraktowac Cie powaznie i
                        odpowiedziec Ci jak doroslej osobie.

na argumenty moge i chetnie rozmawiam, ale z ludzmi na poziomie. Ty wykazalas -
                        i nadal wykazujesz - malo, ze brak kultury: zwykle chamstwo. gdzie Cie nauczyli
                        prowadzenia dyskusji uderzajac w rodzine Twojego adwersarza? czy moze dowodem
                        Twojej niezwyklej erudycji i kultury sa odzywki rodem z kiepskiego disco?

po argument: mieszkam w UK i zjadlam wszystkie rozumy pierwsza siegnelas Ty. o
                        tym, ze znam ten kraj i jego mieszkancow wspomnialam wylacznie po to, by nie
                        byc goloslowna w swoich argumentach, zwlaszcza, ze Twoja konstatacja bardzo
                        mnie zdziwila i zupelnie sie z nia nie zgadzam. nawiasem mowiac USA i
                        Amerykanow przez przypadek tez znam, wiec znow nie udalo Ci sie mi zaimponowac.
                        akurat Amerykanie, z ktorymi pracuje nie przepadaja za Polska i maja zdanie
                        dokladnie odwrotne niz Twoja kolezanka Amerykanka, co swiadczy jedynie o tym,
                        ze co czlowiek, to opinia i ze Twoje generalizowanie kompletnie nie ma
                        sensu. "Anglicy sa sztywni, Amerykanie wyluzowani" to sa zwykle stereotypy.
                        mialas niefart, ze spotkalas akurat ludzi, ktorzy zrobili Ci przykrosc,
                        wspolczuje Ci zlych zyciowych doswiadczen, ale uparcie bede przestrzegac przed
                        kreowaniem na ich podstawie generalizujacych i krzywdzacych sadow.

jesli chodzi o osmieszanie sie to pozwol, ze wezme na siebie to ryzyko. smiej
                        sie, Twoje prawo. moim zdaniem masz nieco dziwne poczucie humoru, ale to nie
                        moj problem. moze stad bierze sie nasza roznica w odbiorze obcokrajowcow?

natomiast Twoj PS jest juz strasznie zenujacy i powiem Ci szczerze, ze takich
                        ludzi jest mi szkoda. naprawde musisz miec przykre zyciowe doswiadczenia, jesli
                        musisz siegac do takich tekstow. albo jestes malolata, ktora dorwala sie do
                        internetu i robi zadyme dla zabawy. tak czy owak, tym PSem skreslilas sie jako
                        partner do jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji.

EOT
                        • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 19:23
                          Musze jednak zejsc do twojego poziomu, sluchaj aluniu, nie robi na mnie
                          wrazenia twoja "erudycja" zadnego, mam gleboko co o mnie sadzisz, nigdzie nie
                          pisalam, ze wiem cos lepiej i podobnie jak ty - uzylam jako argumentu miejsca
                          zamieszkania w UK, nie po to zeby zaszpanowac ale, zeby przy porownaniu nie
                          pozostac goloslowna - mam prawo jak kazdy do wlasnych opinii - mozesz sie z
                          nimi nie zgadzac, ale nie masz prawa mi w mawiac ze nie mam racji, tylko
                          dlatego ze ty uwazasz inaczej! Mamy inne doswiadczenia i wyraznie to
                          zazanczylam w ostatnim poscie, ale wolno sie uczysz jak widze!

A odnosnie mojego P.S. i "uderzenia w rodzine" - wiesz to nawet zabawne bo dla
                          mnie chamstwem i totalnym brakiem szacunku do drugiego czlowieka okazalo sie
                          zachowanie twojego "pieska", ale tego jakos nie zauwazylas (cos wybiorczo
                          stosujesz zasady savoire-vivru moja droga). Mam jedna zasade i nie robie
                          wyjatkow dla nikogo - ludzi, ktorzy mnie ponizaja, ponizam i ja, traktuje ich w
                          taki sam chamski sposob jak oni mnie i mowie ci - dziala w 100%! ... jak
                          widzisz piesek "podszczekuje" troche obrazony choc sie zapiera ze nie i dalej
                          komentuje, chociaz wyraznie go zignorowalam.

Mi nie wspolczuj, wspolczuj sobie swojej hipokryzji. A teraz bawcie sie dobrze!
                          • kubissimo Siuil 03.10.06, 20:27
                            Ty popatrz, ona sie dalej pograza i to tak na wlasne zyczenie :D
                            ojacie. uwielbiam takie osoby z totalnym brakiem poczucia obciachu jaki
                            robią :))) mam nadzieje, ze jeszcze z pare postów nam dorzuci i bedzie mnie w
                            nich ponizala :D
                            w takie jesienne dni usmiech jest bardzo potrzebny (buena skarbie, podaruj
                            dzieciom słońce)

a z dedykacja dla Ciebie, Siuil:

So messed up I want you here
                            In my room I want you here
                            Now we're gonna be face-to-face
                            And I'll lay right down
                            In my favorite place
                            And now I wanna be your dog
                            Now I wanna be your dog
                            Now I wanna be your dog
                            Well c'mon

Now I'm ready to close my eyes
                            And now I'm ready to close my mind
                            And now I'm ready to feel your hand
                            And lose my heart on the burning sands
                            And now I wanna be your dog
                            And now I wenna be your dog
                            Now I wanna be your dog
                            Well c'mon

prosze, pozwol mi byc Twym bullterierem. Chce byc jak Jacek Kurski dla
                            Kaczynskich :)))
                            • siuil_a_run Kubu :) 03.10.06, 21:14
                              Kubu, co my teraz zrobimy? zostalismy totalnie przylapani i rozszyfrowani, jak
                              agenci Sekielski i Morozowski :PPP i do tego jeszcze pociagnelismy za soba
                              biedna buene, ktora musiala zejsc do mojego poziomu (Twoj byl, niestety, poza
                              zasiegiem)...

badz moim bullterierem, a ja bede Twoja lalunia ;)))

zupelnie nie wiem czemu nagle przypomniala mi sie piosenka Nosowskiej :D

co my tu mamy
                              to pseudo damy
                              pozwolę sobie
                              z jednej zedrzeć pokrowiec
                              pod którym skrywa
                              ropucha obrzydliwa
                              prawdziwe swe oblicze
                              bardzo nie 'ą' i 'ę'
                              na swe usta żabie
                              grubą warstwę kładzie
                              w jaskrawych kolorach
                              szminki od Diora
                              nie zbliżaj nosa
                              do tego otworu
                              ten otwór ten otwór
                              to świątynia odoru
                              z butów sterczy słoma
                              literaturę zna
                              z opracowań lektur
                              buraczana dama
                              kto rodzi się prostakiem
                              prostakiem przemija
                              choćby słoma w butach
                              ze złota była
                              bez duszy i sumienia
                              głośno szlocha
                              zauważywszy dziurę
                              w swych drogich pończochach
                              z uśmiechem patrzy w lustro
                              Boga się nie wstydzi
                              gdy do celu zmierza
                              po trupach swych bliźnich
                              z butów sterczy słoma
                              literaturę zna
                              z opracowań lektur
                              buraczana dama
                              kto rodzi się prostakiem
                              prostakiem przemija
                              choćby słoma w butach
                              ze złota była

milych snow, drogi bullterierze :D
                              • kubissimo Re: Kubu :) 03.10.06, 21:18
                                nie no, ten kawalek Nosowskiej to juz za mna lazi tak od okolic poludnia
                                przy takiej gwiezdzie nie mogl nie przyjsc na mysl ;)

ide poczytac.
                                woof! woof!
                            • simply_z Re: Siuil 03.10.06, 21:55
                              kubissimo co to za kawałek?
                              • simply_z Re: Siuil 03.10.06, 21:56
                                to wczesniejsze
                              • kubissimo Re: Siuil 03.10.06, 22:31
                                Iggy Pop "I wanna be your dog"
          • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 09:05
            > chich, a co ty wlasciwie wiesz o Anglikach??? bo to co napisalas to
            stereotyp
            > wczesnych lat 70tych

Mieszkam w UK od dwoch lat, wiec chyba "troche" wiem, bo obcuje z nimi na
            codzien - w przeciwienstwie do ciebie zdaje sie!
            • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 09:58
              ale wiesz, to ze pani, u ktorej sprzatasz jest sztywna i zamknieta w sobie, nie
              znaczy, ze wszyscy Anglicy tacy są
              ;)
              • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 10:43
                no i sie wydalo :D ale wiesz, teraz nie ma wyjscia, trzeba isc w zaparte :P jak
                Jaroslaw i jego pretorianie ;)

zawsze mnie wprawiaja w dobry humor ludzie, ktorzy maja taka silna potrzebe
                udowadniania nam, biednym zakompleksionym Polaczkom, jak im sie w zyciu
                poszczescilo, bo brykneli na Zachod i jakimi natychmiast staja sie znawcami
                swojej nowej ojczyzny :D
              • buena_xena Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 10:59
                nie moj drogi, to ta pani, zdaje sie twoja matka, sprzata u mnie i fakytcznie
                straszna sztywniara z niej :) Ale tu sie zgodze, nie wszyscy sa tak marudni i
                sztywni jak ona i ty :D
                • kubissimo Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 15:17
                  wiesz, dla Twojego dobra skłonny jestem uznać, że nie napisałaś tego, co
                  napisałaś i dam Ci jeszcze jedną szansę na odbicie piłeczki. Tylko spróbuj nas
                  przekonać, że jesteś inteligentna, bo z tego co piszesz wyłania się obraz blond
                  tipsiary z odrostami. A ten typ właśnie od dwóch lat zalewa Wyspy.
                  Czekam na kopniaka z półobrotu, bo na razie mam wrażenie, że rozmawiam z osobą
                  na poziomie przedszkolnych starszaków
                • siuil_a_run Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 15:52
                  no i wylazlo. taka swiatowa dama, a w gumiakach sloma :/ jak to jednak buractwo
                  nie potrafi ukryc prawdziwej twarzy...

geez, wyrwij sie dziewczyno z tych slumsow, w ktorych sie w ten sposob
                  rozmawia, mloda jeszcze jestes, masz szanse cos z sensem zrobic w zyciu.
        • kraxa buena_xena ten "dziadek" 07.10.06, 22:08
          To Bruce Forsyth- legenda BBC. U nas chyba nawet nie ma w telewizji
          porownywalnej osobowosci, a juz na pewno nie w tefauenie ;-PPP
      • zwierzchu Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 03.10.06, 13:02
        Trzecie primo - czy Włoch przebywa trochę w Polsce, czy ściagnęli go specjalnie
        > na TzG? Bo na początku myślałam, że on do nas wyemigrował, ale wnioskując z
        jego prawie zerowej znajomości polskiego to nie wiem. Poza tym facet naprawdę
        uroczy wiem, juz to pisałam:).

Wloch (z Niemiec) jest partnerem tanecznym Ewy Szabatin, tancza dla Niemiec,
        trenuja czesciowo chyba w Polsce.
    • orinoko82 ................................. .... 02.10.06, 19:51
      Wójcik miala OKROPNY makijaż... jej urody komentowac nie będę, bo wiadomo,
      różne gusta są,, jednym się podoba, innym nie, ale te czerwone usta wyglądały
      OKROPNIE.. straszne to było.. jak jakaś ulicznica, wampir, strasznie blada w tym
      wyglądała.. paskudnie..

taniec, taki sobie.
      a Tyszkiewicz juz mi tak działa na nerwy, że szok!!!
    • paulinaa Re: Taniec z Gwiazdami 4 - odc 4 02.10.06, 19:54
      moje spostrzezenia po wczorjasyzm odcinku- mroczek z edyta i piotrowska z
      prxzemkiem chocby nawet przesiedzieli te 3 minuty a nie tanczyli i tsak dostana
      punkty od widzow:/ a pary, ktore dobrze tancza ale nie maja poparcia widzow
      niestety beda odpadaly..... poza tym wywalic tyszkiewicz i to juz!!!!! super
      kinga i stefano:) no i nie moge sie odczekac nastepnego odcinka:) bedzie takie
      enrgetyczny:) wszyscy beda tanczyc jive;a-tez sam taniec wiec bedzie mozna ich
      wiarygodnie porownac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka