mceurytos 19.10.06, 20:47 Czy istniej możliwość podpięcia do 1 dekodera 3 telewizorów, tak aby na każdym można było oglądać niezależnie programy?? Wydaje mi się, że nie no ale ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big_news Re: 1 dekoder - 3 telewizory 19.10.06, 20:51 Podłączyć się da. Ale w każdym będzie leciał tylko ten program, jaki jest w danym momencie na dekoderze. Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: 1 dekoder - 3 telewizory 19.10.06, 21:05 www.allegro.pl/item133708820_bezprzewodowy_spliter_smartwi_do_c_gwar_pomoc_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mceurytos Re: 1 dekoder - 3 telewizory 19.10.06, 21:55 A coś takiego tylko, że kablem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mceurytos Re: 1 dekoder - 3 telewizory 19.10.06, 22:03 No właśnie sam nawet znalazłem na allegro :) Dzięki za namiar Odpowiedz Link Zgłoś
copa.cojones Re: 1 dekoder - 3 telewizory 22.10.06, 15:34 Wydawanie takiej kasy na spliter, który działa jak rozdzielacz umozliwiajacy oglądanie na kilku telewizorach tego samego programy nie ma sensu. Prostym spliterem za ok. 10 zł można osiągnąć ten sam efekt. Nie wiem czy zrozumiałeś ale jakiego rozdzielacza byś nie użył na podłączonych telewizorach bedzie ten sam program ! wybrany w odbiorniku staelitarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: 1 dekoder - 3 telewizory 22.10.06, 16:09 Oj nie. Spliter - przynajmniej ten wyżej zalinkowany z allegro - pozwala na niezależne oglądanie wybranych programów w róznych odbiornikach. Odpowiedz Link Zgłoś
copa.cojones Re: 1 dekoder - 3 telewizory 22.10.06, 22:41 kann2 napisał: > Oj nie. Spliter - przynajmniej ten wyżej zalinkowany z allegro - pozwala na > niezależne oglądanie wybranych programów w róznych odbiornikach. Ciekawe 8) A możesz mi wyjasnić jak to jest technicznie możliwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: 1 dekoder - 3 telewizory 23.10.06, 15:44 Nie wiem, jak to jest mozliwe technicznie, nie znam się na tym. Wiem, że sam widziałem, jak u dwóch osób to działa i mogą oglądać niezależnie różne programy. Odpowiedz Link Zgłoś
copa.cojones Re: 1 dekoder - 3 telewizory 24.10.06, 00:45 kann2 napisał: > Nie wiem, jak to jest mozliwe technicznie, nie znam się na tym. Wiem, że sam > widziałem, jak u dwóch osób to działa i mogą oglądać niezależnie różne programy > . Otóż nie jest to możliwe. Nie wdając się w szczegóły techniczne z odbiornika satelitarnego [tunera] można pobrać sygnał - program [do telewizora, telewizorów, magnetowidu, nagrywarki] poprzez wyjście antenowe lub wyjście AV. W obu przypadkach w telewizorach zobaczymy tylko ten program na który nastawiony jest właśnie tuner satelitarny i żaden spliter tu nie pomoże. Zeby można było jednocześnie odbierać np. dwa różne programy odbiornik satelitarny musiałby mieć wbudowane dwa tunery. Odpowiedz Link Zgłoś
miky Re: 1 dekoder - 3 telewizory 24.10.06, 08:53 Nie zglebialem tematu, ale z info zaslyszanych, wynika, ze aby taki spliter dzialal potrzebne sa dwa tunery np. c+. W jednym jest karta oplacona, w drugim nie (np wyczerpany pre-paid). W tej sytuacji mozna ogladac na obu tunerach rozne programy placac tylko jeden abo. Dotego dochodza ograniczenia instalacji antenowej. Jesli jest to jedna antena na oba tunery, to oba ogladane programy musza miec to samo pasmo i polaryzacje. Natomiast z jednym tunerem jest to oczywiscie niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: 1 dekoder - 3 telewizory 20.10.06, 08:39 A tak z ciekawości spytam: jak wygląda to od strony prawnej, czy to legalne? Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: 1 dekoder - 3 telewizory 20.10.06, 11:40 prawdopodobnie w obrębie jednego gospodarstwa domowego tak, poza nim już nie. Odpowiedz Link Zgłoś