do-bosch 27.12.06, 09:06 Czy ktoś ma może linka do występu Justyny w "Arii ze śmiechem"? Podobno nie było jej do śmiechu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brian.e Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 10:29 do-bosch napisała: > Czy ktoś ma może linka do występu Justyny w "Arii ze śmiechem"? Podobno nie > było jej do śmiechu? Linka nie mam, ale program przypadkowo oglądałem i potwierdzam, że na początku drugiej zwrotki arii Carmen najpierw "o jeden takt za późno" zaczęła śpiew. Przeprosiła publiczność i poprosiła dyrygenta o powtórkę. Orkiestra rozpoczęła jescze raz i wtedy pani Justyna zapomniała tekstu. Sytuację rozładował B.Kaczyński rzucając, jak to on :) , anegdotkę o wpadce Marii Callas. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz777 Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 23:21 brian.e napisał: > Linka nie mam, ale program przypadkowo oglądałem i potwierdzam, że na początku > drugiej zwrotki arii Carmen najpierw "o jeden takt za późno" zaczęła śpiew. > Przeprosiła publiczność i poprosiła dyrygenta o powtórkę. Orkiestra rozpoczęła > jescze raz i wtedy pani Justyna zapomniała tekstu. Wydaje mi sie, że była to zaplanowana "atrakcja koncertu" ze Steczkowską w roli głównej. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 11:40 nie widizalem tego programu, za to pamietam jak ladnych pare lat temu robila wokalize do Wiosny Vivaldiego i to bylo znakomite Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 13:49 ciekawe dlaczego tego nie wycieli...ktoś jej tam w tvp nie lubi?;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 14:20 kątem oka oglądałam znad talerza i gdy się pani Steczkowska posypała, to zaczęłam się zastanawiać, czy to nie szło na żywo. ale to byłby za duży hardcore chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlaq Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 14:47 ludzie potrzebują wpadek innych. Nawet sympatycznie to wyglądało. A mozę celowo... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
issis Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 21:43 Brak słów, by komentować cały ten "koncert". Rozrywka dla niewyedukowanej publiki, rzucającej się na tego rodzaju denne programiki jak na kulurę wysokiej klasy. Współczuję muzykom z orkiestry, że musieli akompaniować takiej "śpiewaczce" jak Justysia-bezgłosie. Najlepiej jeszcze wypadli panowie. Przy Justynie dostawałam odruchów wymiotnych. Plus wierzganie nóżką a'la Tina lub klacz, bleeeeeh!!!!!!!!!!!!!! Przykład jak można zepsuć i oszpecić tak piękną arię jak Habanera. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 22:15 bardzo podobal mi się występ A.Lamperta( tego z zespoły PIN) ale Steczkowska ,naprawde niech sie nie porywa z takim glosem na Carmen Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw2 Re: Steczkowska w Arii... 07.01.07, 14:37 Oj, jakie Wy mądre... A Piasek? A Cerekwicka??? To byłą dopiero żenada :-( A Steczkowska ma super głos. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Steczkowska w Arii... 27.12.06, 23:21 tu jej wykonanie Habanery z programu "Szansa na sukces" www.youtube.com/watch?v=DCU_DSaC2Ks biorac pod uwage, ze jest wokalistka popową to efekt końcowy co najmniej zadawalający :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonykociak Re: Steczkowska w Arii... 28.12.06, 09:02 Wpadki zdarzają się każdemu, ale Justyna po prostu nie potrafiła wybrnąć z niej z klasą. Dobrze, że z pomocą przyszedł pan Kaczyński. Jeżeli chodzi o możliwości wokalne to Steczkowska ma naprawde duże możliwości i z kobiet wypadła najlepiej, reszta nie wiem co tam robiła. Co do facetów Andrzej Lampert jeszcze studiuje a Miecznikowski skończył wydział operowy więc są tak naprawdę profesjonalistami i obaj zaśpiewali bardzo dobrze, natomiast z programu wywaliłabym od razu Piaska i Silskiego, bo ich występ nie był nawet śmieszne tylko po prostu żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Steczkowska w Arii... 28.12.06, 09:16 mnie się wydaje, że w ogóle pomysł imprezy nie do końca się sprawdził. gdyby ci piosenkarze mieli np. namalować Bitwę pod Grunwaldem (tzn. robić coś, koło czego na co dzień nawet nie przechodzą) to by było śmieszne. ale namawianie ludzi by publicznie robili coś ze swojej działki, ale wymagające o wiele więcej talentu i umiejętności - to wpuszczanie w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: Steczkowska w Arii... 28.12.06, 10:05 A ja rozumiem zamysł p. Kaczyńskiego. Jest taka publiczność, której na operę wołami nie zaciągniesz. Bo przyzwyczajona do innej konwencji, osłuchana z innymi głosami. A Carmen w wykonaniu p.Steczkowskiej wysłucha. I osłucha się z inna muzyką. Może ją zaapceptuje? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Steczkowska w Arii... 28.12.06, 10:11 eno, nie mów, że ktoś ukocha operę po wysłuchaniu tego, co nam dane było wysłuchać... i proszę, nie mówcie, że aria Carmen w wykonaniu Steczkowskiej zasługuje na uznanie. śpiewała z takim wysiłkiem, że ja przed telewizorem miałam pot zmęczenia na czole. Odpowiedz Link Zgłoś
bohema77 Re: Steczkowska w Arii... 05.01.07, 06:59 Link: youtube.com/watch?v=HiGZafyP7j0 Bardzo lubię twórczość Steczkowskiej (jestem absolutną fanką Alkimji) ale tu faktycznie sie wyłożyła- za delikatny głos do takiego repertuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
serenata100 Re: Steczkowska w Arii... 05.01.07, 10:34 Gdyby się nie zajmowała promowaniem swojego seksapilu na scenie, a śpiewaniem, może nie byłoby tej porażki. Kiedy Kaczyński próbując ratować sytuację opowiadał o Marii Callas, Steczkowska stała i patrzyła z miną wyrażającą oburzenie, jak to? "kogut" w operze? Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: Steczkowska w Arii... 05.01.07, 22:51 Ależ w ariach operowych chodzi także o aktorstwo! Miała stanąć jak kołek śpiewając rolę Carmen??? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Steczkowska w Arii... 05.01.07, 11:35 ludzie, trochę luzu. mnie podobała się konwencja. wyszło szydło z wora kto ma jakie możliwości wokalne. a ten lampert to mnie zaskoczył, no dobry jest! szkoda, że z zespołem śpiewa takie durne teksty: "Oczy Twe, Tak pragnęły czułości, Twoje ustaNadawały życiu smak, Włosy gdzieś, Wirowały w nicości fal Dłonie Twe, Dotykały pięknie tak" "włosy gdzieś" to mój faworyt:) Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: Steczkowska w Arii... 05.01.07, 12:51 Nie mogę znaleźć pięknego występu Steczkowskiej w duecie z ...??? - w Nowy Rok. Może macie link? Odpowiedz Link Zgłoś