Dodaj do ulubionych

Reklamy na AXN

07.01.07, 11:08
Czy mi się zdaje czy ostatnio AXN zaszalał i co 10 minut reklamy wciska?
Przecież już nic nie da się tam oglądać, widać, że reklamami steruje komputer, bo potrafi w połowie sceny i zdania wypowiadanego przez aktora przerwać i włączyć te durne zwiastuny filmów, bo jest np 20:10:00.
Przecież to jest kanał dodatkowo płatny na platformach cyfrowych i w kablówkach,wieć po co tam tyle reklam za które i tak nie mają kasy, bo to są zwiastuny ich filmów.
Obserwuj wątek
    • s.dominika Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 11:20
      Wyjąłeś mi to z ust. Przerywanie filmów reklamami/zapowiedziami filmów to
      skandal. Jakiś wielki mądrala-myśliciel wymyślił żeby każdy film zaczynał się o
      równej godzinie np. 17.00, 18.00, 19.00 itd. Problem polega na tym, że seriale
      trwają około 40 minut. W każdej godzinie mamy więc 20 minut reklam/zapowiedzi
      filmów, które się ciągle powtarzają (te same).
      Ja się też zastanawiam czy w AXN mają polską czcionkę ??? Bo przestaje być
      śmieszne wciąż powtarzane: W KAŻDY PIĄTEK - a na ekranie widzimy W KADY PITEK
      (czy w ogóle ktoś z AXN to ogląda/czyta/weryfikuje – treść wyświetlanych na
      ekranie banerów informujących o emitowanych filmach) – to co jest tam napisane
      jest niezrozumiałe. Jak np zinterpretować napis: W ROD ??? Jakiś nowy dzień
      tygodnia ??? A może to data ??? A może to wymyślony przez AXN nowy język Uhua
      ??? Poza tym narrator/lektor też nie pomaga widzom, lecz na odwrót – przeszkadza
      i drażni. Jest napisane na ekranie: W CZWARTKI, a narrator/lektor czyta "W
      piątki w AXN". Może ten lektor żyje w dwóch równoległych światach, nie wiem, ale
      wprowadza mnie to z równowagi.

Poza tym w kółko lecą te same sezony seriali. No ileż razy można to samo.
      • czesiekkk Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 11:28
        Ja też jestem rozczarowany w kółko nieudane "Tajne akcje CIA", "Bez pardonu",
        "Sprawiedliwość na 18 kołach", ani to nowe ani ciekawe.
        Liczyłem na 4 sezon The Shield, ale się chyba nie doczekam. Pozostaje premierowe
        "Jericho", ale pewnie powtórzą tą serię jeszcze kilka razy.
        Generalnie za dużo powtórek, niezbyt wysokich lotów seriali kryminalnych i
        amerykańskich reality show a widzów trzyma jeszcze tylko "CSI" oraz zapowiedź 3
        sezonu "Lost".
        • s.dominika Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 11:45
          CSI też nie za długo, bo:
          CSI Las Vegas - za tydzień ostatni odcinek 6 sezonu - a potem ... 6 sezon od
          początku (jak miło).
          CSI Miami - 4 sezon od początku (a co tam, że miesiąc temu właśnie skończyli
          pokazywać 4 serię - jakby ktoś zapomniał ...)
          CSI New York - skończyli po 2 serii - dalej się nie zanosi.

Ja jeszcze oglądam 3 sezon ALIAS, ale nie wiem ile razy w tygodniu można ten sam
          odcinek oglądać - AXN daje nam ze 4 szanse co najmniej.
          • czesiekkk Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 13:09
            No nie da się zapomnieć, chociaż to ramówka ułożona dla ludzi z krótką pamięcią:-)
            Nie do zdarcia są jeszcze "Szczury wodne" też można nimi zapełnić ramówkę, jak
            nie będzie pod ręką "Bez pardonu".
      • markus.kembi Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 14:01
        s.dominika napisała:

> Ja się też zastanawiam czy w AXN mają polską czcionkę ??? Bo przestaje być
        > śmieszne wciąż powtarzane: W KAŻDY PIĄTEK - a na ekranie widzimy W KADY PITEK
        > (czy w ogóle ktoś z AXN to ogląda/czyta/weryfikuje – treść wyświetlanych
        > na
        > ekranie banerów informujących o emitowanych filmach) – to co jest tam nap
        > isane
        > jest niezrozumiałe. Jak np zinterpretować napis: W ROD ??? Jakiś nowy dzień
        > tygodnia?

Myślałem, że "W ROD" oznacza "W ŚRODĘ", ale przedwczoraj też tak napisali w
        jednej zapowiedzi - był piątek, lektor zapowiadał paszczowo serial "Zawód glina"
        na "dziś o dwudziestej pierwszej", a na dole ekraku pojawił się napis
        "21:00 W ROD".
        • esquire Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 14:25
          Ale podobno sa takie przepisy, ze nie można nadawać reklam w tak krótkich odstępach czasu? Limit jest chyba 20-minut. Tylko jak to się ma do AXN który na pewno nie jest nadawany z Polski,ale chyba programy które są dostępne w PL muszą jakąś koncesję posiadać, ,żeby mogły nadawać np w sieciach kablowych?
          • esquire Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 14:26
            a obraku polskich liter w AXn już pisałem wcześniej:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=54714172
    • markus.kembi Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 13:56
      Przedwczoraj przeszli samych siebie - w jeden odcinek "Alias" wcisnęli 4 bloki
      reklamowe, a w dodatku przed i po projekcji też zafundowali widzom po 10 minut
      reklam.
      • polili1 Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 14:30
        Ja też dostaję szału -szczególnie przy Kryminalnych zagadkach gdzie gubienie wątku nie jest najbardziej
        wskazaną rzeczą, a trudno go nie zgubić przy TAKIEJ porcji przerywników.
        Przy wszystkich powtórkach i wałkowaniach jest jedna perełka -serial Medium. Doskonały, choć nie mniej
        niż bloki reklamowe rozprasza mnie uzębienie głównej postaci i myśli o aparacie dla niej:)
        • s.dominika Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 17:00
          Ale można zawsze obejrzeć Sprawiedliwość na 18 kołach - po raz 7 i Bez
          przeszłości po raz któryś (bo ja faktycznie nie za bardzo wiedziałam o co tam
          chodzi, więc AXN daje mi kolejną szansę)

Ale ja zauważyłam, że to się zaczęło, jak (w Cyfrowym Polsacie) włączono AXN do
          Pakietu Familijnego (podstawowego). Wcześniej jak był w pakiecie za 5 zł
          dodatkowo płatnym, to wszystko chodziło jak trzeba.
    • czesiekkk Re: Reklamy na AXN 07.01.07, 21:02
      Jestem po "Jerichu" ciężko skupić się na tym co się ogląda, przerwy reklamowe co
      10 min plus zwiastuny seriali i filmów na AXN.
      • banzai123 Re: Reklamy na AXN 08.01.07, 11:51
        Też widziałem wczoraj Jericho i to jest KOSZMAR. Z trzema przerywnikami
        reklamowymi (długie, z wałkowanymi w kółko tymi samymi zapowiedziami bez
        polskich znaków) nie daje się tego oglądać.

Na razie będę nagrywał i przewijał reklamy, a po ostatnim odcinku żegnam się z
        AXN. Nie po to płacę za kanał, żeby bił się o puchar spamera z tvn i polsatem.
        A trzecich Lostów obejrzę w takim razie na dwójce jesienią, później, ale pewnie
        po dwa odcinki i bez reklam.
        • esquire Re: Reklamy na AXN 08.01.07, 12:37
          z forum satkurira napisali do axn email w tej sprawie oto ich odpowiedź:

Witamy,
          W związku z wprowadzeniem nowej oprawy graficznej wystąpiły niespodziewane trudności technicze. Zdajemy sobie sprawę, że na planszach informacyjnych zdarzają się błędy i braki. Chcemy zapewnić, że ekipa techniczna stara się usunąć usterki. Za wszystkie niedogodności serdecznie przepraszamy.
          Informujemy również, że zdecydowaliśmy się na rozłożenie istniejącego dotychczas długiego bloku reklamowego na mniejsze. Jest to rozwiązanie realizowane przez większość kanałów tematycznych. Rozwiązanie to jest dla nas nowe, więc pilnie będziemy śledzić wpływ przerw reklamowo- promocyjnych i dołożymy wszelkich starań by były one jak najbardziej przyjazne naszym Widzom. Jesteśmy wdzięczni za wszelkie sugestie i komentarze. Liczymy na zrozumienie naszych widzów, że AXN utrzymuje się częściowo z emisji reklam, stąd ich nieodzowna obecność na antenie.

Dziękujemy za wiadomość
          Zespół AXN

www.axn.pl
          Zawsze w akcji

A które to jeszcze kanały tematyczne przerywają co 10 minut program?
          • paczka111 Re: Reklamy na AXN 08.01.07, 12:46
            Ha, może więc i te posty prezeczytają? Na AXN ogladałam wyłącznie Robinsonów i
            Amazing Race, ale po pierwsze powtarzają już powtórki, a po wtóre rzeczone
            przerwy są zwykłym idiotyzmem. Jeśli żaden argument się nie liczy, może dotrze
            do nich, że jest to wyjątkowo nieprofesjonalne, wywołujące silną niechęć do
            stacji.Jeszcze troszkę i tej stacji nie włączę. Chyba nie o to im chodzi?
          • drobo Re: Reklamy na AXN 08.01.07, 14:10
            zależy, co oni rozumieją przez "tematyczne"... Np. Discovery nie przerywa co 10
            min, Planete także, Mezzo nie ciacha oper czy koncertów, Viasat History i
            Explorer nie emitują reklam w ogóle... Nie wiem, jak Ojciec Dyrektor, ale nie
            oglądam :-)
            • esquire Re: Reklamy na AXN 08.01.07, 14:44
              może przez "tematyczne" rozumieją swoje kanały AXN sci-fi i crime, gdzie puszczają powtórki powtórek z axn?
              • s.dominika Re: Reklamy na AXN 08.01.07, 15:23
                Ja też do nich napisałam. Wywaliłam wszystkie swoje żale (nie żałowałam sobie, o
                nie :-)) i odpisali mi maila o PRAWIE IDENTYCZNEJ treści, co parę postów wyżej.

Wklejam, dla potwierdzenia:

"Witamy,
                w związku z wprowadzeniem nowej oprawy graficznej wystąpiły niespodziewane
                trudności technicze. Zdajemy sobie sprawę, że na planszach informacyjnych
                zdarzają się błędy i braki. Chcemy zapewnić, że ekipa odpowiedzialna za emisję
                kanału stara się usunąć usterki. Za wszystkie niedogodności serdecznie przepraszamy.
                Informujemy również, że zdecydowaliśmy się na rozłożenie istniejącego dotychczas
                długiego bloku reklamowego na mniejsze. Jest to rozwiązanie realizowane przez
                większość kanałów tematycznych. Rozwiązanie to jest dla nas nowe, więc pilnie
                będziemy śledzić wpływ przerw reklamowo- promocyjnych i dołożymy wszelkich
                starań by były one jak najbardziej przyjazne naszym Widzom. Jesteśmy wdzięczni
                za wszelkie sugestie i komentarze. Liczymy na zrozumienie naszych widzów, że AXN
                utrzymuje się częściowo z emisji reklam, stąd ich nieodzowna obecność na antenie.

Dziękujemy za wiadomość
                Zespół AXN

www.axn.pl
                Zawsze w akcji "
    • net_friend Re: Reklamy na AXN 08.01.07, 17:34
      AXN to aktualnie kanał dla fanów reklam i zajawek. Nic innego tam sie w spokoju
      nie obejrzy.
      • esquire Re: Reklamy na AXN 09.01.07, 12:23
        Na swojej stronie AXN informuje o tym ,ze niby jakis proces w systemie nadawania programu wprowadzają. Pewnie się przestraszyli tego, że zrezygnują ludzie. Ciekwe co wymyślą i czy zrezygnują z tych reklam.
        "Naszym celem jest dbanie o wysoką jakośc przekazu" hahaha
        • s.dominika Re: Reklamy na AXN 09.01.07, 20:25
          Serial Medium. Godzina 20.23 - właśnie zaczął się 2 w ciągu 23 minut blok
          reklam. Proporcje - 8-9 minut filmu - 5-6 reklam. Super.
          • esquire Re: Reklamy na AXN 15.01.07, 18:57
            A dla tych co chcą omijac reklamy na AXN. Gdy film zaczyna się o pełnej godzinie reklamy są:
            od 12 minuty do 18
            25-30
            41-47

A potem się dziwią, że człowiek woli ściągać z torenta filmy niż płacić za kanał AXN. Więc pieniądze w nast.miesiącu przeznaczam na szybszy internet a nie AXN.
    • czesiekkk Re: Reklamy na AXN 15.01.07, 14:03
      No skoro generator odpowiedzi tak twierdzi, to znaczy że to jest nowa polityka
      :-) zniechęcania widza do stacji. Dziwne że Discovery albo National Geographic
      TV tak nie robią, na szczęście dla widza.
      • digiman Re: Reklamy na AXN 15.01.07, 17:02
        No akurat Discovery i NGC to nie jest najlepszy przykład. Prawie za każdym razem
        co włączę napotykam tam na reklamy. Lepiej jest już na kanałach Viasat (reklam
        brak), Planete (nie przerywają reklamami).
        • esquire Re: Reklamy na AXN 15.01.07, 18:54
          Na discovery i NG reklamy są co 30 minut. gdy program trwa godzinę. zawsze w połowie pełnej godziny sa reklamy więc pewnie wtedy trafiasz. Oczywiście po zakończeniu/przed rozpoczeciem filmu są reklamy.
          • digiman Re: Reklamy na AXN 15.01.07, 19:55
            No mnie sie raczej wydaje, ze w ciągu godzinnego filmu dokumentalnego są zawsze
            3 bloki reklamowe (ok 10 po, wpół do oraz za 10). Tak przynajmniej
            zaobserwowałem na NGC. Discovery rzadko kiedy oglądam, to od motoryzacji jest
            TVN Turbo ;)
            • ankas4 Re: Reklamy na AXN!dostaje szalu tez!! 15.01.07, 22:48
              AXN mają ludzi za baranow chyba, ja ostatni przestalam ogladac serial w polowie
              , bo mnie trafialo przed telewizorem ... a chyba nie o taki efekt chodzilo...
              Nie da sie obejrzec spokojnie nic...jak sie zaczynam wciagac to wyskakuja
              rekla,y itd... tragedia! Piszmy do nich , moze to cos zmieni!
            • esquire Re: Reklamy na AXN 16.01.07, 09:56
              Wczoraj oglądałem program na NGC i reklamy zaczęły się 23 minuty po rozpoczęciu filmu za 4 minuty był koniec, a nastepne były w 42 minucie. czyli są 2 przerwy.
    • wojtek.gorski5 Re: Reklamy na AXN 16.01.07, 00:09
      Szkoda, ze w w Aster wcale nie ma AXN, tez moglbym porozwazac wtedy nad iloscia
      reklam ...

Podpiszcie prosze petycje www.presja.org/index.php?action=show&idp=48
      zeby Aster dodal AXN !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka