Dodaj do ulubionych

Propozycje piosenek na Eurowizje

18.01.07, 10:18
Koncert "Piosenka dla Europy" odbędzie się 3 lutego. O wyjazd do Helsinek
poza Charizmą ubiegać się będą:

Vino – "Come In My Heart"
The Jet Set - "Time To Party"
Kuba & Maciek Molęda – "No Second Chance"
Natasza – "I like It Loud"
Bikini – "Don't Judge Me"
Button Hackers – "On My Mind"
Ania Szarmach – "Open Your Mind"
Hania Stach – "Regroup"
Mikael Erlandsson – "Love In The Air"

Komisja TVP wybrała także pięciu artystów, którzy wezmą udział w rywalizacji
w przypadku dyskwalifikacji któregoś z kandydatów. Lista rezerwowa
przedstawia się następująco:

Lidia – "It Must Be Love"
Zee – "All That I Can Be"
Kabri – "Flow Like A Stream"
Sandra Oldenstam – "You Really Got Me Going"
Plastic – "Wake Up With Your Music"

Na kogo stawiacie.... ja na H Stach
ale generalnie jakas nieciekawa lista..
Obserwuj wątek
    • tipsiara Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 18.01.07, 10:40
      dwie molędy-coś strasznego wizualnie a melodia jakos dziwnie znana
      • dzidzia_bojowa Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 18.01.07, 10:51
        Nie znam NIKOGO z tej listy:(((((
      • jdc Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 30.01.07, 23:54
        tipsiara napisała:

> dwie molędy-coś strasznego wizualnie a melodia jakos dziwnie znana

No właśnie...
        www.youtube.com/watch?v=M2nNfZt-7_0
        • zielonykociak Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 31.01.07, 08:11
          Bez przesady kilka tych samych dźwięków to jeszcze nie plagiat. A piosenka brzmi
          znajomo raczej z powodu podobieństwa do kawałka M. Jacksona jak już.
          • jdc Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 31.01.07, 19:54
            Kilka takich samych dźwięków to nie plagiat, ale kilka dźwięków stanowiących
            frazę już może być. Zwłaszcza jak fraza jest głównym motywem piosenki. Podobnie
            jest z tą fińską kapelą na eurowizję i grupą Within Temptation
            (muzyka.onet.pl/10174,1475131,newsy.html).
    • liwia_85 Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 18.01.07, 11:33
      a ja sobie nie odmowie komentarza piosenki i teledysku panow Moleda , no
      tragedia totalna , kicha , rozumiem , ze chcieli wygladac bosko , metro itd ,
      ale dla mnie sa normalnie smieszni z tymi wystylizowanymi fryzurkami i ruchami
      w stylu boysbandow sprzed kilkunastu lat, czy to sie moze komus podobac?
      • henryczek-czewa Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 18.01.07, 14:19
        w zeszłym roku 2 miejsce zajął wystylizowany do przesady Rosjanin, więc komuśmoze się to podobać
        • ewma Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 18.01.07, 14:56
          Przerazili mnie panowie Molędowie....brrrr
          Wyglądali jak NKOTB tylko w pomniejszonym składzie,a ten wygląd i te miny.

• bagatella A moze cos innego i nowego? zobacz 18.01.07, 15:00
      WU-HAE brzmienie mocne jak Nowa Huta (video)
      Jaka formacja muzyczna jest najbardziej kojarzona z Nową Hutą? Odpowiedź może
      być tylko jedna: WU-HAE. Zespół po współpracy ze światowej klasy jazzmanami
      Jarosławem Śmietaną i Wojciechem Karolakiem, przygotowuje teraz projekt pod
      nazwą "Opera nowohucka".
      Zespół powstał w 1999 roku w Nowej Hucie. Skład formacji zmieniał się
      kilkakrotnie, jednak trzonem grupy od jej założenia są Bzyk (Marcin Bąk) i
      Guzik (Marcin Guzik). Jak przystało na kapelę z Nowej Huty WU-HAE tworzy mocną
      muzykę w duchu crossover, łącząc w niej elementy jazzu, hip hopu, rapu, hard
      core i muzyki elektronicznej. Oprócz doskonałego warsztatu muzycznego grupę
      charakteryzują zaangażowane społecznie teksty.

Momentem przełomowym dla zespołu było nagranie utworu "A Story of Polish Jazz",
      który przez wiele miesięcy utrzymywał się na na liście przebojów
      radiowej "Trójki", a potem znalazł się na płycie Jarosława Śmietany.

W czerwcu 2006 roku zespół wydaje swoją pierwszą płytę "Życie na raty".

W nagraniu uczestniczyli znani jazzmani: Jarosław Śmietana, Wojciech Karolak i
      Tomasz Grzegorski oraz Wojtek Michalec.

W nagraniu uczestniczyli znani jazzmani: Jarosław Śmietana, Wojciech Karolak i
      Tomasz Grzegorski oraz Wojtek Michalec. Na debiutanckim krążku znalazł się
      utwór "Alkoholik", który jest najbardziej osobistym numerem na płycie.

Zobacz teledysk "Alkoholik"

• bagatella Re: A moze cos innego i nowego? zobacz 18.01.07, 15:03
        kurcze, nie chce sie wkleic video, a warte grzechu
        • polili1 jednak eurowizja 18.01.07, 17:10
          Dla ułatwienia nie ma jakiejś oficjalnej strony żeby odsłuchać i ustosunkować się do numerów.
          Zrobiłam to za pomocą jakiegoś eurowizja.bloga i się nie dziwię. rzeczywiście Hania Stach chyba
          najbardziej, ale i tak ta piosenka trochę biedna jeśli chodzi o mix i aranż, szczególnie w chórach i
          refrenie ogólnie.
          Ale nie o tym, nie za bardzo rozumiem instytucji wysyłania zagranicznych zespołów w barwach Polski.
          Wiem że to dramatyczne przedsięwzięcie, cyrk,igrzyska folklor itp, ale oglądane jest. Więc dlaczego nie
          prezentujemy tego co w Polsce się cieszy się największą popularnością -niezależnie od zawartości???
          Może to też koncert gustów -zobaczyliśmy już jak Europa reaguje na ich troje, których płyta sprzedała
          się w kioskach Ruchu w 150 000 nakładzie, to może teraz czas na Dodę???
          Nie jestem zwolenniczką demokracji w sprawach kultury:) ale w kwestii Eurowizji zgodziłabym się
          nawet na Rubika. Niech jedzie popularność i ilość sprzedanych płyt, a nie oszukujemy że w imieniu
          Polski przemawia Button Hakers z wyższej muzycznie półki (dajmy na to:).
          Zwycięzca toptrendów -czyli ten kto sprzedał najwięcej płyt w danym roku winien tam jechać -
          niezależnie od konsekwencji i obciachu -to jedyny prawdziwy wyznacznik poziomu reprezentatywności.
          A tak albo jesteśmy skazani na pupilków pań rządzących w tvp, albo na smsy wysyłane chóralnie przez
          fankluby związane z wytwórniami fono.
          Uff, jakaż jestem dziś przewrotowa:)
    • paulinaa Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 18.01.07, 17:31
      nie znam zadnej
      • billy.the.kid Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 18.01.07, 18:11
        powinien wygrac stanisław grzesiuk"u cioci na imieninach".
        ludkowie, czemu sie podniecacie tą tandetą?
        • stalowy_szczur1 Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 18.01.07, 18:46
          Ewa Sonnet! Tylko Ewa ma szansę!
          Pzdr!
          Szyba
          • polili1 Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 19.01.07, 12:29
            Ewa tak, szczególnie że ma dwóch ogromnych sprzymierzeńców - (Świetnie znanych na całym świecie
            głownie oglądaczom zdjęć erotycznych "amatorki na kanapie w fotelu".)
            Miłego dnia:)
            • henryczek-czewa Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 19.01.07, 13:56
              właśnie obejrzałem wszystkie propozycje w jedynce. Wszystkie piosenki były tak bez wyrazu, że nie potrafię zanucić żadnej. W porównaniu z zeszłym rokiem, kiedy był całkiem niezły wybór jest beznadziejnie. Plus jest taki, że piosenki są na tyle nijakie, by nieszkodliwie wpisać się w ten festiwal i nie narobić nam obciachu jak np Ivan i Delfin. W zeszłym roku mieliśmy bardzo dobrą oferte, ale Wiśnia spartolił jej wykonanie.
              W tym roku bardziej niż zwykle jestem pewien, że nie zajmiemy dobrego miejsca
              • simply_z Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 19.01.07, 16:49
                najbardziej podoba mi sie piosenka The Jet Set.Dynamiczna ,można powiedziec ,że
                przebojowa ,nowoczesna ,na eurowizje trzeba jednak jechac z takimi utworami ,a
                nie smęciarstwem w stylu braci Molędów a'la Heal the world i wystylizowany na
                Szczuke starszy brat;).Piosenka Hani Stach-nijaka ,dziewczyna usiluje być
                Whitney houston ale chyba nie ta liga jednak.
                • kubissimo Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 19.01.07, 16:58
                  u Hani rozczula mnie taki smieszny, powtarzajacy sie dzwiek, ktory mi kojarzy
                  sie ze Skypem :)))
                  • siuil_a_run Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 02.02.07, 22:10
                    mialam identyczne skojarzenie :D
    • wilkes Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 19.01.07, 22:12
      Biedna ta Hania Stah - sliczna dziewczyna, szalenie utalentowana, ale jak ktos
      wyzej zauwazyl nie ma szczesia do repertuaru. Okropna jest ta piosenka Regroup.
      Slaby poziom w tym roku. Zadnego faworyta.
      • kelle1986 Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 20.01.07, 16:54
        tez zaluje hanii ale regroup wcale takie zle nie jest. wg mnie jet set powinni jechac, ich piosenka jest chyba najbardziej chwytliwa. reszta to nuuuudy.
        • henryczek-czewa Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 20.01.07, 17:42
          musze Cie zmartwić, ale piosenka jet set była równie do kitu jak pozostałe - ten zespól chce być na sile jakimś black eyed pease czy czymś takim. Dlaczego nikt nie postawi na oryginalność, dlaczego to wszystko musi być takie wtórne?
          • simply_z Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 20.01.07, 20:50
            wtórne bo eurowizja jest generalnie takim widowiskiem ,tyle ,ze my zawsze
            jesteśmy krok do tyłu,np.piosenka Wisniewskiego może jeszcze pare lat temu
            mialaby szanse .Piosenka The Jest Set chyba i tak mniej razi niż marna podróba
            z refrenem żywcem wzietym z piosenki Madonny ( Hey mr dj)N.Urbańskiej czy
            niejaka Szarmach wymachująca nogami i stylizujaca sie na Beyonce tak
            nieudolnie ,że zęby bolą.
    • amelia791 Charizma "Emily" 20.01.07, 21:47
      Podoba mi się piosenka grupy Charizma "Emily" która ma szanse
      reprezentować Polskę na Eurowizji ... Wiem że zespół jest ze
      Szwecji, ale chcą reprezentować właśnie Polskę :-) Podaję link, posłuchajcie:
      teledyski.onet.pl/10172,1892003,teledyski.html

• simply_z Re: Charizma "Emily" 20.01.07, 22:27
        ee to ma byc przeboj? typowo-eurowizyjna papka ,natychmiast wypada z glowy i
        jest nudna
        ,
        • kelle1986 Re: Charizma "Emily" 21.01.07, 00:25
          dokladnie tak, piosenka porzadna ale zaraz wypada z pamieci, melodia wyjatkowo mdla. tak samo jak reszta, ale jet set, choc nic wyjatkowego, wpada w ucho najbardziej. mogliby strzelic jakis wystep z rozmachem (pomarzyc fajna rzecz) i weszliby do tego finalu. chociaz pewnie i tak bedziemy na 11 miejscu znowu lol. posluchajcie gosi andrzejewicz - latino. ta piosenka zostala zdyskwalifikowa a mysle ze mialaby duze szanse. "come in my heart" zespolu vino jest ladna balladka ale kto tak wie czy ballady maja szanse na tym festiwalu. raczej pokazywanie cialka i krecenie tylkiem. i duuuzo cekinow. dajmy wiec szanse jet set, co mamy do stracenia:p
    • sally1307 Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 21.01.07, 17:02
      zdecydowanie Ania Szarmach!!!
    • kubissimo Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 21.01.07, 19:40
      plusem tej listy jest to, ze nie ma tu wyraznych "gwiazd", na ktore zaglosuja
      miliony, tak wiec wszyscy maja rowne szanse. No moze tylko Hania Stach jest na
      lekko uprzywilejowanej pozycji, ale z drugiej strony jej edycja idola byla
      daaaawno temu

minusem jest to, ze wlasciwie nie ma ani jednej dobrej piosenki, ktora
      przykuwalaby uwage :/
    • siuil_a_run Re: Propozycje piosenek na Eurowizje 02.02.07, 22:10
      nie no, obejrzalam te teledyski i oprocz tego, ze znow do wyboru jest papka
      wolna i papka szybka :/ to, niestety, nie mam watpliwosci ze na Eurowizje
      pojada bracia Moledowie (swoja droga, kto im te nazwe wymyslil: Molleda -
      Tommasz Kammel? czy to nowa moda jakas?). po pierwsze, wnioskuje to z faktu, ze
      w moim okregu wyborczym Maciek Moleda wygral wybory na radnego z miazdzaca
      przewaga, choc nic soba nie reprezentuje jako polityk czy dzialacz. a po
      drugie, w takich glosowaniach zwykle biora udzial piszczace nastolatki (a Kuba
      Moleda jest idealnie wymierzony w ten target), ewentualnie gospodynie domowe,
      ale one tez lykna slicznych braci z ich sliczna podroba :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka