Dodaj do ulubionych

Pyszne programy

13.05.07, 11:18
Makłowicz rządzi. Chłeptanie sosu, oblizywanie paluchów i plamienie obrusów.
Ja też tak gotuję i dlatego go lubię :P
Obserwuj wątek
    • diana_s Re: Pyszne programy 13.05.07, 17:02
      A ja też uwielbiam Makłowicza. Program prowadzi w super wyluzowany sposób, no i
      jeszcze te widoki...:)
      • aplus pryszczaty Pascal to odchciewa sie jesc, dobre ale 13.05.07, 17:22
        na odchudzanie ...
        • tetlian Re: pryszczaty Pascal to odchciewa sie jesc, dobr 13.05.07, 18:30
          Makłowicz jest najgorszy ze wszystkich programów kulinarnych. Goruje w tak
          obrzydliwy i niehigieniczny sposób, że patrzeć się na to nie chce. I do tego te
          miejsca. Basen, stodoła, chlew, kotłownia, obora. Jakby nie mógł tego robić
          normalnie w czystej kuchni.

Tak nasz Jarosław obiera banana
          • wrobelek0403 Re: pryszczaty Pascal to odchciewa sie jesc, dobr 13.05.07, 19:00
            no jasne, a Ty podczas gotowania masz w kuchni sterylne warunki sali
            operacyjnej???? I nigdy nie oblizujesz lyzki, a jak to zrobisz, to bierzesz
            nowa??? I kto to potem zmywa??? ;)
            • aplus Re: pryszczaty Pascal to odchciewa sie jesc, dobr 13.05.07, 20:28
              wrobelek0403 napisała:

> I nigdy nie oblizujesz lyzki, a jak to zrobisz, to bierzesz
              > nowa??? I kto to potem zmywa??? ;)

tak wlasnie robie, a jak jedzenie spadnie - wyrzucam.
              Wiem ze niektorym ciezko uwierzyc dlatego nie jem w restauracji z wyjatkiem
              niektorych fastfoodow. Zmywa zmywarka.
              Maklowicz to juz w ogole ... niezle rzyganko
              • bm_ka Re: pryszczaty Pascal to odchciewa sie jesc, dobr 13.05.07, 22:56
                Nie jesteś odosobniony aplusie.
                Gotuję świetnie w ascetycznie czystej kuchni, nie oblizuję łyżek, próbuję często
                i doprawiam w trakcie gotowania - łyżki myje zmywarka. :)
                Makłowicz obrzydliwie mlaska, oblizuje krótkie, grube paluchy, próbuje tą samą
                łyżką którą później nakłada na talerze, mówi z manierą i z błędami - polszczyzną
                której daleko do poprawnej.
                Pascal jest w połowie Francuzem, gotuje sprawnie i czysto choć jego potrawy są
                zbyt wyszukane jak na mój, polski, gust.
                O! :))
                • pszeszczep666 Re: pryszczaty Pascal to odchciewa sie jesc, dobr 14.05.07, 10:07
                  z takim podejściem jak wasze łatwo można popaść w obsesję, jak ci ludzie którzy myją ręce sto razy dziennie albo jak detektyw monk:) uważajcie i zachowajcie zdrowy dystans
            • tetlian Re: pryszczaty Pascal to odchciewa sie jesc, dobr 13.05.07, 20:39
              Wrobelek, dokładnie tak. Jestem przesadnym czyściochem. Ale nawet gdybym robił
              takie rzeczy prywatnie gotując tylko dla siebie, to nie byłoby to nic złego. Ale
              jeśli ktoś robi coś takiego przed milionami widzów, to już nie jest to dobre.
              Jeśli robi się coś dla kogoś, to trzeba go uszanować i robić to jak najlepiej.

Tak nasz Jarosław obiera banana
    • henryk_zastawa Re: Pyszne programy 13.05.07, 17:05
      Zgadzam sie! Maklowicz absolutnie wybija sie ze swoim programem ponad
      inne "konkurencyje".
      Co wiecej- poza gotowaniem pan Robert umiejetnie potrafi "przyprawic" danie
      dobrana mikstura historii i nieprzecietnego humoru.
      Wielkie uznanie dla Pana Panie Robercie, zwlaszcza ze nie ma Pan wyksztalcenia
      zwiazanego z gotowaniem.

• agulaszek Re: Pyszne programy 13.05.07, 17:07
        Makłowicz górą, nie mogę natomiast patrzeć na SmaczneGo! To taki program w
        stylu Śpiewjących fortepianów" itp.
        • mikolaj.plank [...] 13.05.07, 17:13
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jednorazowy3 pascal a maklowicz 13.05.07, 17:17
      pascal jest dla nowobogackich, wydumane dania, prowadzone w zachodnim stylu, z wtracaniem zdan jakiejs paniusi, po "europejsku"

maklowicz swoj chlop, dla ludu, bez wydziwiania, dlatego bardziej mi odpowiada
    • sandra1301 Re: Pyszne programy 13.05.07, 17:19
      zdecydowanie Makłowicz! Gotuje prosto, wypowiada się po polsku i z właściwą
      sobie swadą, promuje polskość i zabiera nas w niesamowite podróże.
      A co z panem Kuroniem, który też swego czasu gotował na ekranie?
      • jednorazowy3 Re: Pyszne programy 13.05.07, 17:52
        kuron przestal sie miescic w telewizorze i z niego zrezygnowali
    • maciekboss Tylko Makłowicz!! 13.05.07, 17:26
      To jest Gość
      • kot_w_japonkach Makłowicz? 13.05.07, 17:47
        Makłowicz swoim niechlujstwem, siorbaniem i oblizywaniem paluchów doprowadza
        mnie do szału i moim zdaniem za dużo mięsa w jego przepisach ;), za to jestem
        oddaną fanką Pascala ;).
        Kocham jedzonko ;).
        • jednorazowy3 kochasz jedzonko? 13.05.07, 17:53
          a ile ważysz?
          • stworzenje Zdecydowanie Makłowicz, Pascal to...brudas.... 13.05.07, 18:01
            Makłowicz jak mowi, przygotowuje to sie jesc chce :-),natomiast Pascal,a fuj,
            niedosc,ze pies sie szwenda w jego kuchni, ktoremu co raz cos podrzuca do
            jedzenia-traktuje psa jak smietniczke na resztki,biedny pies,tudziez ogolnie
            syfi,to smiesznie mowi,udajac,ze nie jet Polakiem,a akurat nim jest,tylko byl na
            emigracji i te jego potrawy-takie upartolone nic.
          • kot_w_japonkach Re: kochasz jedzonko? 13.05.07, 18:02
            Tyle, ile waży piórko ;)
    • wojtek.piet Pyszne programy 13.05.07, 18:22
      Kiedy ogladam program pana Roberta Makłowicza w niedzielne przedpołudnie,to mam
      ochote na coś innego niz rosołek i ziemniaki z kotletem na niedzielny
      obiadek.Nie wiem czemu,ale Robert Makłowicz kojarzy mi się jako swój chłop.Jego
      notoryczne oblizywanie paluchów i smakowanie potraw przed uwieńczeniem dzieła
      jeszcze bardziej umacnia mnie w przekonaniu,że to,co gotuje jest pyszne!Kto z
      nas nie smakuje potraw przygotowując je?Normalną sprawą jest,ze trzeba sprawdzić
      czy nasze danie idzie w dobrym ,smakowym celu.Po prostu widząc potrawy Roberta
      czuje ,że jego potrawy moga byc smaczne!Co do Brodnickiego odnosze nieodparte
      wrarzenie,ze ten człowiek na siłe stara sie kaleczyć polski język przekrecajac
      wyrazy i na siłe stara sie jak majmocniej udawać francuzika.Musze zmartwic Cię
      Pascal-twoje kulinarne wykształcenie znad Sekwany nie robi na mnie najmiejszego
      wrarzenia.Zapewme to tylko moje zdanie.
      • wrobelek0403 Re: Pyszne programy 13.05.07, 19:03
        hihi, Pascal nie konczyl szkol nad sekwana, tylko szkole prowadzona w Warszawie
        przez Kurta Schellera :)
        ale fakt, wole Maklowicza, choc mam po jego zarciu (wprowadzam w zycie) potworne
        wyrzuty sumienia ;)
        • defenestrator Re: Pyszne programy 13.05.07, 19:15
          Makłowicz może nie jest wybitnym kucharzem, ale jest wybitnym gawędziarzem.
          Potrafi tak opowiadać podczas tego swojego gotowania, że mało kto zwraca uwagę
          na to co pichci ;) Zresztą jego artykuły do spółki z Bikontem też były świetne.
      • stworzenje takie upartolone jedzenie Pascala 13.05.07, 21:57

> czy nasze danie idzie w dobrym ,smakowym celu.Po prostu widząc potrawy Roberta
        > czuje ,że jego potrawy moga byc smaczne!Co do Brodnickiego odnosze nieodparte
        > wrarzenie,ze ten człowiek na siłe stara sie kaleczyć polski język przekrecajac
        > wyrazy i na siłe stara sie jak majmocniej udawać francuzika.Musze zmartwic Cię
        > Pascal-twoje kulinarne wykształcenie znad Sekwany nie robi na mnie najmiejszego
        > wrarzenia.Zapewme to tylko moje zdanie.

nie tylko, dla mnie Pascal to taki brudas w kuchni, pisalam wyzej i wlansie to
        sztuczne kaleczenie języka,tak on jest Polakiem,a nie Francuzem.

a Maklowicz jak usta skladna-takie smaczne,takie smaczne mowi na przyklad to
        jesc sie chce :-).I ma taka kuchnie przystepna w sensie pozyskania skladnikow na
        potrawy,bo gdzie np. bedac w malym miescie znajdzie sie skladniki na kuchnie
        Pascala,ba nawet w Wawie czasem ciezko je znalezc.
      • przystojny Re: Pyszne programy 13.05.07, 22:56
        Miałem okazję poznać Makłowicza osobiście...To raczej smętny gość, nieco "po
        krakowsku" zadufany w sobie (szczególnie jak się napije...). Na banieczce szuka
        też aplauzu u panienek dyskontując w ten sposób swoją popularność i lecząc
        kompleks niskiego wzrostu... Jeżeli zaś chodzi o jego program, to myślę, że są
        lepsi w zakresie sztuki kulinarnej (np. Karol Okrasa), natomiast "okoliczności
        przyrody" w jakich realizuje program i dość ciekawe opowieści niewątpliwie go
        urozmaicają...Drażni mnie nieco poziom języka angielskiego (jakbym mówił z
        takimi błędami to wstydziłbym się posługiwać językiem na wizji).
    • generalf Pascal to pajac 13.05.07, 19:12
      z tego co wiem Pascal mieszka w Polsce od ósmego roku życia, więc kiedy słyszę
      jak pajacuje z akcentem "fchancuski'm" to odechciewa mi się jeść, natomiast
      uwielbiam "Gawędy Smakosza" Piotra Adamczewskiego w TOK FM, ale to radio przecież.
    • heidiklum Re: Pyszne programy 13.05.07, 19:16
      Makłowicz na pewno się wyróżnia - moim zdaniem pozytywnie.
      Właśnie widoki, dowcip, anegdoty historyczne - fajnie, bez napinki.
      Chociaż drażni mnie jego maniera mówienia - sekundowa przerwa po każdym
      wyrazie...jakby sie sekundowo zawieszał:)...
      To, że macza palce w jedzeniu wydaje mi się ok - ludzkie jest po prostu, ale
      to, że kiedy weźmie do ust jakiś mikrokawałek swojego dania, to potem mlaszcze
      przez pięć minut i mówi, jakby miał w ustach pół cielaka...tego nie trawię.
    • mpta Gotowanie na ekranie - precz z chłamem 13.05.07, 19:35
      Strasznie jest to zabawne gdy wszyscy gotują na ekranie, wręcz wieje głupotą.
      Oczywiście nie mówię tu o takich pozycjach jak chociażby programy Makłowicza,
      Pascala, czy Kuronia .Bo te są ok. Ciekawi ludzie, którzy znają się na fachu.
      Ale te wszystkie programy poranne gdzie jest po 50ciu "gości" i wszyscy gotują,
      są irytujące. Te wszystkie gwiazdki które chcą pokazać całemu światu że są
      supermenami,czy superlaskami bo potrafią pokroić pomidora... Albo że im się to
      udaje pomimo ze robią to pierwszy raz w życiu...
    • patisson1 Re: Pyszne programy 13.05.07, 19:46
      A ja lubię Pascala. Podoba mi się jego wymowa, to piękne "w środku miski" :-)
      Poza tym przepisy sa ciekawe, wszystko podane atrakcyjnie, jak w restauracji.
    • aners jamie olivier jest najlepszy 13.05.07, 20:01
      odkąd obejrzałam kilka razy jamiego oliviera w tv kuchnia to wiem, że bycie
      kucharzem to nie tylko gotowanie ale też prawdziwa pasja! i do tego pasja która
      może "sprzedana" innym odmienić ich życie. Oprócz tego, że niewiele z jego
      potraw potrafię ugotować jest THE BEST.

Makłowicza też lubię, to są totalnie różni kucharze i ludzie. Jamie potrafi o
      coś zawalczyć nie tylko o widza i pyszny smak ale też o to aby np. w szkołach
      kotlet nie smakował jak podeszwa!:)
    • kbamm Nie lubię Pascala za jego językowy śmietnik 13.05.07, 22:01
      Nauczyłby się osiołek poprawnie mówić, ot, chociażby z czystego szacunku do
      polaków.
      • rrrenata Re: Nie lubię Pascala za jego językowy śmietnik 14.05.07, 09:40
        Polaków (z dużej litery)
        • pszeszczep666 Re: Nie lubię Pascala za jego językowy śmietnik 14.05.07, 11:17
          ze względu na szacunek:)
    • korek1000 Re: Pyszne programy 13.05.07, 23:25
      Rzeczywiście Makłowicz górą :)
      • rex7 Re: Pyszne programy 14.05.07, 00:34
        program z makłowiczem na kacu po sylwestrze w krakowie w karetce,pijący wodę z
        ogórasów.dla mnie bomba !!!!plus program o kapuście.mniam......a jeszcze
        szparagi.....miodzio
    • sibeliuss Pyszne programy 14.05.07, 00:29
      Gesslerowa niech najpierw nauczy się sama gotować, a dopiero później niech uczy
      innych.
    • xs550 Re: Pyszne programy 14.05.07, 02:34
      Szkoda zycia na ogladanie takich programow.
    • arkadiusz.perzyna Pyszne programy 14.05.07, 06:06
      wszystko super
      • mozambique Re: Pyszne programy 14.05.07, 12:50
        był kiedys fajny rpgram , chyab u Dzryzgi

zaproszono do programy 3 gotujacych an ekranie : Makłowicza, Okrasę i jeszce
        kogos ( nie pamietam kogo ,) , i wszyscy dostali zadanie - z przygotwanych
        produktów ( identycznych dla wszytkich ) mieli w pól godzinki przygotowac
        zjadliwie danie , prodykty byłu niełatiwe : jakieg gotowane buraczki, kasza
        gryczana , sledzie, jajka itp

no i okazało sie , ze naparwde bezkonkurencyjny i absolutnie fachowy jest
        jedynei Okrasa - bez zbednego gadani pomyslal co i jak , zestawił ze sobą co
        mozna , bardzo sprawne i szybko pokroił co tzreba , posiekał, zestawił ze sobą
        co sie dało a co nie dało odłozyl na bok, zrobił z tego jaką sałatkę , bardzo
        ładnie ułozył na talerzu , jakoś to ugarnirował , skomponował wizualnie, podał
        na talerzyku , wytarł stół szmateczką . Skonczył . To cos na talerzu ,
        niezlaenie od prawdziwego smaku wygladało bardzo ładnie, schludnie, smakowicie.

MAkłowicz - okropnośc. Zaczął oczywiscie od narzekanai na jakosc oliwy
        dosatrczonej do programu ( ze nie z pierwszego tłoczneia była) , ze to wstyd,
        ze on tego nawet nei dotknie ,ze przypomina olej silnikowy, ze to w ogoel
        ponizej jego mozliwosci. I okazało sie - klops - ze nie potrafi z produktów
        wymyśłic nic : kasza mu była za gruba, sledzie za stare, buraczki za bardzo
        plamiły a fartuch był za długi .Caly program glownie narzekał, bez pzrerwy
        gadał, nie umiał nic pokroic w miare schludnie ( zeby sie nie rozpadało ) ,ba!
        on wogole nie umei kroić, nie wiedział co mozna zesatwic z czym zeby sie nie
        gryzło,nie umie podac schludnei produktów sypkich a na śledzie kompletnie nie
        ma pomysłu. Babrał sie w tym żarciu tłustymu , OWŁOSIONYMI ( Brrrr!!)
        paluchami , oblizywał je , poprawiał sobei wlosy . Okropnosc.W efekci jego
        danie , podane w szarej misce wygladało jak coś wyrzygane przez psa.
        Za to Robercik , ogromnie zadowolony z siebei, ten wyrzygany wygląd dania
        zwalił oczywiscie na niewłasciwą oliwę.

Ten ktos trzeci , przeze mnie zapomniany tez cos tam wykonał, coś dosc
        obojętnego.

NIgdy za nim nie przpadałam , włąsnei za to niechlujstwo, ogolnie spocono-
        tłusty wygląd osobisty, brud w miejscu gotowania, podawanie potrawy na talerzu
        nawalonej jak dla świni, tu pochlapane a tu niewytarte , tu cos mu kapło a tu
        zlizuje z talerza. PO programei o brukselce znielubiłam go całkiem .
        Taka na przykład Nigella oblizwac place potrafi tak, ze ślinka cieknie, po
        Roberciku z zołądka sie cofa. Gawędzic potrafi, gotowac nie powienien.

Dla porównannia - jest taki program dla mysliwych i lesników OSTOJA w TVP 3,
        jest tam kącik kulinarny o gotwaniu potraw z dzizzyzny, prowadzi jakis
        duzy ,brodaty facet z wydatnych brzuszyskim ale te potrafi te dania
        przygotowac tak czysto, schludnei, porecznie ze az sie chce spróbowac. Mówi o
        tych mysliwskeich sparwach bardzoi ciekwaie, wygląda czysto , stól na którym
        gotuje tez wyglada swojsko ( drewno, suszone zioła, glinainae i kamionkowe
        naczynia, drewniane łychy a nie zadne laboratorium) , całos wygląda smakowicie.

Co do Pascala, bo polskiumei potrafic całkiem poprawne, w programie graseruje ,
        po to działa na starsze panie.
        Teorię ewolucji negują ci , którzy się na nią nie załapali !
        • nevergiveup Re: Pyszne programy 14.05.07, 13:58
          mozambique napisała:

> był kiedys fajny rpgram , chyab u Dzryzgi ......
          >

Ten trzeci to był Kuroń.
          Też to oglądałem - troszkę przerysowana ta twoją relacja, ale w zasadzie się
          zgadza, Okrasa był najlepszy. Sprawnie, szybko, bez zbędnego gadania i
          narzekania przygotował coś, co jak powiedział, spokojnie można serwować w
          restauracji, Kuroń trochę gorzej ale z twarzą mo a Makłowicz faktycznie wypadł
          bledziutko na tle pozostałych (szczególnie Okrasy).
          • 999s Re: Pyszne programy 14.05.07, 21:00
            Zarówno Okrasa jak i Kuroń to zawodowi kucharze, pofesjonaliści, Makłowicz to
            amator.

Ale amator, czy nie amator najlepiej mi się oglada jego programy
    • nevergiveup Mniammmmm.... 14.05.07, 13:42
      A mnie tam się większość tych programów podoba...
      Każdy jest o gotowaniu, ale też każdy ma swój styl i to jest ok.
      I Pascal i Makłowicz i Okrasa i Dykiel i Gesler.... no i oczywiście J. Oliver,
      a jak patrzę na Nigelle Lowson, to mogę tylko patrzeć i słuchać, bo ona tak
      opowiada o tym co robi, że więcej już nie trzeba :)
      • tunczyk7 Re: Mniammmmm.... 15.05.07, 15:15
        Najbardziej lubie ogladac Maklowicza - moze nie za to co gotuje, ale gdzie i
        jak. Jego program nie jest typowym programem kulinarnym i dlatego tak mi sie
        podoba. Choc irytuje mnie to ile bierze za odcinek i ze juz praktycznie caly
        swiat zwiedzil- mimo to i tak uwazam, ze jest swoj chlop, jak ktos wczesniej
        pisal. FAjnie opowiada, pokazuje ciekawe miejsca, rzuci jakis zarcik, anegdote -
        program nie jest nudny. Najgorszym programem kulin. jest dla mnie Pascal. Jak
        mozna tak zle sie wyslawiac po tylu latach zycia w Polsce??? Denerwuje mnie
        jego ciagle powtarzanie "teraz zrobie fajna zupe, fajny deser. zobacz jaki
        fajny kolor, jaki fajny zapach". "no dobzie, a teraz...". I jego walenie
        sztuccami w naczynia. No i te koszmarne "mini kosteczki psiprawowe". Ktos
        zarzucal Maklowiczowi gotowanie w stodole - jak Pascal podaje psu jedzenie i
        nie myje po tym rak to jest OK??? Najbardziej podobalo mi sie jak Maklowicz
        miual ustawiony stolik w morzu ;)... Program Dykielowej to juz w ogole
        przegiecie - ona sztuczna, idiotyczni goscie, zniewiescialy gosc gadajacy z
        lodowki no i ten koszmarny kurt - gada tak jakby nie mogl, ten jego durnowaty
        berecik i te wasiska - nie chcialbym jego klakow znalezc w potrawie...
    • mikolaj.plank [...] 14.05.07, 15:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka