Dodaj do ulubionych

Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej:-))))

14.05.07, 11:41
Ale jaja. Kto pisze scenariusz "Lekcji stylu" w TVNSTYLE dla Jaśnie
Wielmożnej Hrabiny Jolandy Kwaśniewskiej?
Odpowiedź brzmi:
Autorka i współprowadząca "Magiel towarzyski" czyli Karolina Korwin
Piotrowska, dla wielu uosobienie dobrego gustu i smaku, dworskich manier.
To już wiadomo czemu czemu program Jolandy jest tak wytworny:-))))

I widomo czemu w Maglu KKP robi z niektórych totalną sieczkę. Bo może. Nie ma
to jak dobre plecy.
Obserwuj wątek
    • nevergiveup Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 14:06
      A przepraszam dla kogo Karolinka jest uosobieniem stylu i smaku??
      Bo w Maglu to wygląda jak ciotka Kina i jak nieraz zestawi sobie stroje, to żal
      patrzeć....
      • wyrko2 Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 14:33
        No jak to?
        Na tym forum przecież sami obrońcy stylu Karolinki. Jak komuś się nie podoba to
        go zaraz zawrzeszczą.
        Krytykuje starą Rosati a sama to co, lepsza niby? Ja różnicy nie widzę.
        • nevergiveup Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 15:03
          wyrko2 napisała:

> No jak to?
          > Na tym forum przecież sami obrońcy stylu Karolinki. Jak komuś się nie podoba
          to go zaraz zawrzeszczą.

Eeee tam, już kilka razy pisałem, że w Maglu ubiera się jak CIOTKA...
          takie są poprostu moje odczucia estetyczne i tyle.
          • remik37 Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 07:33
            i Piotrowska i Kwaśniewska zarówno młoda jak i stara siebie warte choć można
            było mieć lepsze zdanie o Korwin - Piotrowskiej, nie mogę juz patrzeć na TVN
            który cały czas pokazuje te dwie baby Kwaśniewskie
    • rosa.de.luks Ptyśki i dżinsiki 14.05.07, 14:26
      Czyżby sama Karolinka wymyśliła pokaz jedzenia ptyśków?
      A KLIK szminki Chanel także?
      • wyrko2 Re: Ptyśki i dżinsiki 14.05.07, 14:35
        No a kto wymyśla tematy, jeśli nie scenarzysta?
        Styl i klasa, KLIK szminka.
        Sukienka ubrana.
        • ksywa Re: Ptyśki i dżinsiki 14.05.07, 21:54
          O przepraszam! Ubrana sukienka jest niezaprzeczalnym wkładem własnym
          Prezentowej!
          • alka83 Re: Ptyśki i dżinsiki 14.05.07, 21:57
            sama słyszałam, kiedy mówiła to w innym, niż swój, programie- ubrać
            sukienkę...chyba nikt na to nie ma wpływu...ten typ tak chyba ma...
      • sztuka_konwersacji pytanie mam ;) 14.05.07, 21:42
        O co chodzi z tym Ptyskiem? :)

Program widuje przy okazji pobytu u przyjacioki, sama nie mam, wiec nie jestem
        w temacie :)
        • rosa.de.luks Ptysiek 14.05.07, 22:14
          Ptysiek to oryginał z Olksego Opowieści o Bezie.
          W sławetnych nagraniach Oleksy nabijał się z krojenia bezy podczas gdy w
          programie Jola podniecała się podanym na przyjęciu ptyśkiem, z którego trzeba
          było zdjąć czapeczkę, wyjeść śmietanę tudzież krem a na koniec czapeczki można
          było pokroić łyżeczką.
          Instruktaż na 1/3 programu.
          Bo przecież przeciętna szara Polka ma zerowe pojęcie jak jeść ciastko z kremem. :)
        • rosa.de.luks Ptysiek - nie ptyś! 14.05.07, 22:17
          Zdrobnienia są autorstwa pierwszej damy TVN Style. :)
    • deczko Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 21:35
      Ostatnio widzialam KP jak buszowala z Chylinska po Arkadii. KP gruba jak beka
      (ma bardzo przysadzista figure), Chylinska przeciwnie, strasznie chuda!
      • nietakiprosty Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 21:45
        Ja tam ją kiedyś widziałam na żywo w księgarni amerykańskiej w Sadyba Best Mall
        i normalnie wyglądała, wcale nie przysadziście. Wysoka jest.
    • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 22:47
      Pani Karolino, nie wstyd Pani???
      • lanssieliczy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 22:49
        nie czepija się karoliny, zajmij się swoją żoną- na innym forum żaliłes się że
        cię zlewa
        • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 22:49
          Co mi robi???
          • lanssieliczy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 22:52
            lew-salonowy napisał:

> Co mi robi???

idź na f.kobieta i poczytaj coś pisał, że cię baba zlała, nie odzywa się
            najgorsza jest niepewność..
            • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 22:57
              Sytuacja domniemana. Nie mam potrzeby czekać na maile od żony, bo mam ją na co
              dzień, kolego.
              • lanssieliczy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 23:01
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=62353593&a=62360703
                Kolego jestem w domu ty na maile od Wiesi się nie możez doczekać a ona kpi w
                zywe oczy co na to twoja slubna ???
                • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 23:05
                  :))) Lansowi gratulujemy poczucia humoru :))))
                  • lanssieliczy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 23:07
                    nie gratuluj, nie gratuluj chyba wiesia nie kłamała pisząc o maliach i poezji
                    co jej słałeś??
                    • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 23:09
                      Lansie, po ciężkim dniu miło wpaść na tak miłego kolesia jak Ty :).

• lanssieliczy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 23:10
                        musiałeś nieźle kocopoły wypisywać aż cię tu wyśmiała razem z narzeczonym
                        • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 23:13
                          Kolego przemiły, cieszy mnie niezmiernie Twoja życzliwość i zainteresowanie :))))

• lanssieliczy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 14.05.07, 23:43
                            czytać forum nie wolno mi ?
    • volta2 Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 12:01
      Jestem absolutną fanką kkp i prawdę mówiąc zatkało mie, gdy jakiś miesiąc temu
      zauważyłam kto pisze scenariusz lekcji stylu. to, o czym tam mówią to nie moja
      bajka to inna sprawa, ale że karolina się pod czymś takim podpisuje to brakuje
      mi wyobraźni, by to wytłumaczyć.
      • szalona_marchewka Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 12:11
        > ale że karolina się pod czymś takim podpisuje to brakuje
        > mi wyobraźni, by to wytłumaczyć.

volta - mówi się " jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze":-) ot
        i cała filozofia... każdy musi jakoś żyć i zarabiać.
      • janinaniezbedna3 Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 19:56
        volta2 napisała:

> Jestem absolutną fanką kkp i prawdę mówiąc zatkało mie, gdy jakiś miesiąc
        temu
        > zauważyłam kto pisze scenariusz lekcji stylu. to, o czym tam mówią to nie
        moja
        > bajka to inna sprawa, ale że karolina się pod czymś takim podpisuje to
        brakuje
        > mi wyobraźni, by to wytłumaczyć.

mnie też zatkało jak zobaczyłam napisy po programie Bezy. cóż, właściwie
        podpisuję się obiema rękami od tym co napisałaś.:]
      • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 22:24
        Volta, dziennikarz to nie k.urwa, nie musi się sprzedawać na prawo i lewo.
        Poza tym, chyba pani Karolinie do pierwszego na chleb nie brakuje.
        • wieslawa-siemiankowska Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 22:37
          A co Ty opowiadasz ? Pisanie scenariusza do programu Kwaśniewskiej nazywasz
          sprzedawaniem się ? Nie nazywaj uczciwej pracy za pieniądze kupczeniem. Idac
          tym tropem śp. Feldman też nie powinna grać w sitcomie " Kiepscy", tylko tyrać
          w teatrze za nędzne grosze.
          • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 22:46
            Tak, uważam, że pisanie o tym jak np. jeść ptyśki widelcem, zwłaszcza, że
            kwestia jest wypowiadana przez żonę ponoć lewicowego prezydenta jest brakiem
            taktu i kupczeniem. Prędzej jestem w stanie łyknąć "Magiel" niż to, co pani KPP
            pisuje dla TVN Style.
            • wieslawa-siemiankowska Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:20
              Jasne a pani KPP powinna ze wstydu, że pisze scenariusz o ptyśkach dla " żony
              lewicującego prezydenta" powinna ze wstydu zapaść się pod ziemię i Broń Boże
              nie pokazywać ludziom na oczy. Zejdź na ziemię człowieku, czy wobec tego jak
              pani Torbicka ma chałturek od groma na mieście to też się " sprzedaje" i "
              kupczy" ?
              • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:24
                Proszę Pani, ja bardzo twardo stąpam po ziemi.
                Mówimy o dwóch bardzo różnych rzeczach.
                • nietakiprosty Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:26
                  Czyli jakich, że zapytam? Jak się ma pisanie scenariusza do programu
                  telewizyjnego do sprzedawania sie na otwarciach i zamknięciach hoteli? Nie
                  łapię...
                  • wieslawa-siemiankowska Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:30
                    nietakiprosty napisała:

> Czyli jakich, że zapytam? Jak się ma pisanie scenariusza do programu
                    > telewizyjnego do sprzedawania sie na otwarciach i zamknięciach hoteli? Nie
                    > łapię...

Ma się prosto. Pan Lew uznaje pisanie scenariusza przez KKP za niedopuszczalną
                    formę chałtury, brak taktu i sprzedawanie się- to ja się pytam: Skoro pisanie
                    szpigla do programu jest " kupczeniem" to czym dla niego są liczne chałturki
                    naszych gwiazd po mieście ?
                    • nietakiprosty Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:34
                      To jest nieporównywalne, ale Pan Lew ma swoje zdanie. On tej KKP nienawidzi
                      strasznie, co go czytam na tym forum, to jedzie po niej jak po kobyle. Dziwne.
                      Obejrzałam nową edycję "Lekcji" raz, z Leszkiem Czajką i muszę przyznać, dało
                      się oglądać, więc KKP swoje robi. Lepsze to niż promocja garnków.
                      • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:45
                        Bez przesady. Nie przepadam za panią Karoliną, tyle.
                    • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:41
                      wieslawa-siemiankowska napisała:

>
                      > Ma się prosto. Pan Lew uznaje pisanie scenariusza przez KKP za niedopuszczalną
                      > formę chałtury, brak taktu i sprzedawanie się- to ja się pytam: Skoro pisanie
                      > szpigla do programu jest " kupczeniem" to czym dla niego są liczne chałturki
                      > naszych gwiazd po mieście ?
                      >

Nie, niechby pisała nie tylko o ptyśkach ale i bezach i innych pierdołach, gdyby
                      osobą edukującą był ktoś inny, a nie ex lewicowa prezydentowa. Czegoś takiego
                      nie ma na całym świecie!
                      • setorika Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 17.05.07, 00:15
                        Mam wrażenie, ze bardziej bulwersuje cię fakt, że to ex LEWICOWA prezydentowa,
                        niż to, że to J Kwaśniewska. Jakby była prawicowa, to tez byłoby źle.

A w kwestii ptysi: nie raz widziałam "eleganckie" Paniusie z banku tudzież
                        urzędu jak wcinały ptysie trzymając je niezdarnie w poplamionym papierze,
                        umorusane kremem, w wersji siedzącej nieudolnie krojące łyżeczka od herbaty przy
                        stoliku w kawiarni...
                        Może w Warszwce podaja widelczyki do ciasta ale w byłych wojewódzkich (49) to
                        jeszcze rzadkość :)
                        • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 17.05.07, 07:29
                          Ma Pani rację - czuję się nieswojo widząc wyfiokowaną żonę byłego lewicowego
                          prezydenta prowadzącą tego typu program. Pod jakimi lewicowymi ideałami i
                          wzorami społecznych zachowań ona się podpisuje??? Etos zobowiązuje. Gdyby była
                          zwykłą prezenterką, aktorką czy jeszcze kimś innym, mogła by chadzać w
                          sztuczkowych spodniach i z miną znawcy przybliżać ludziom high life. Jak Pani
                          widzi, problem tkwi nie w twarzy, ale w nazwisku.
                          Poza tym, miał rację Oleksy, gdy mówił, że to nie jest program pierwszej damy!

• wieslawa-siemiankowska Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:28
                  Uhm, chyba nie do końca twardo stąpasz. Nie mówimy o dwóch różnych rzeczach- to
                  są podobne przykłady, które można mnożyć. A poza tym co Ty możesz wiedzieć o
                  kulisach pracy w TV ? Może KPP zostało odgórnie przydzielone cotygodniowe
                  pisanie scenariusza do programu Kwaśniewskiej, bo i tak bywa.
                  • nietakiprosty Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:30
                    Własnie. Słyszałam, że KKP jest po jakiś dobrych studiach, historia sztuki
                    chyba, ma jakieś pojęcie- może dali jej to do roboty. Ja bym w to polityki nie
                    mieszała, bo to głupie jest. Ona robi swoja robotę.
                    • wieslawa-siemiankowska Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:35
                      KKP jest historykiem sztuki z wykształcenia, przy tym to bardzo dobra
                      dziennikarka z długim stażem i doświadczeniem- dlaczego miała nie podjąć się
                      pisania scenariusza dla TVN Style za ładne zapewne pieniądze ?
                      No, ale Pan Lew zapewne by TVN odmówił:DDD bo to " sprzedawanie się " i " Brak
                      taktu".
                      • nietakiprosty Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:37
                        Pan Lew to dziennikarz?
                  • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:37
                    :)), zapewniam, że twardo. Nie chę się już powtarzać - gdzieś wcześniej do
                    sprawy się odniosłem - ale to pani KPP wymyśla o jakich rzeczach pani
                    Kwaśniewska będzie edukować naród. I tu pojawie się zgrzyt - bo jej to nie
                    przystoi, nie wypada, bo w jej ustach to brzmi śmiesznie. Niechby mówiła o
                    swojej fundacji, o pracy z dziećmi, dawała porady typu jak kobiety (np. samotne,
                    niewykształcone) powinny radzić sobie z takim a takim problemem, whatever.
                    To co Torbicka robi jest jej pracą. Może prowadzić konferansjerkę nawet do
                    kotleta , ona może.
                    • wieslawa-siemiankowska Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:44
                      Dobry Boże, taka jest rola KKP, że wymyśla tematy do programu i nie widzę w tym
                      nic złego. Tak samo jak nic złego nie widzę w tym, że akurat Kwaśniewska naucza
                      naród jak jeść ptyśki. Była przez 10 lat żoną prezydenta i najlepszą
                      prezydentową jaką mieliśmy, wie jak się zachować- niech sie dzieli swoją wiedzą
                      z innymi. Taki był zamysł programu- prowadząca nie jest przypadkową osobą,
                      tylko osobą która ma pojęcie o czym mówi i w czym jest dobra.
                      • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:46
                        Wolno Pani mieć odmienne zdanie.
                        • wieslawa-siemiankowska Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:51
                          Jednak w pisaniu ckliwo- miłosnych maili jesteś lepszy niż w dyskusji na
                          forum:DDD
                          • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:53
                            Obawiam się, że o polityce z Panią nie podyskutuję.
                            • wieslawa-siemiankowska Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:56
                              lew-salonowy napisał:

> Obawiam się, że o polityce z Panią nie podyskutuję.

Nie, bo blondynki o polityce nie dyskutują:P
                              • lew-salonowy Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 15.05.07, 23:57
                                Nie, dlaczego? Jest wiele kobiet blondynek w polityce :)
    • rosa.de.luks Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 16.05.07, 07:00
      Każdy zarabia na chleb jak potrafi. Widocznie jako historyk sztuki nie potrafi
      więc pisze scenariusze o pakowaniu walizek.
      • volta2 Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 18.05.07, 10:28
        A ja mam nadzieję, że to tematy jednak wymyśla prezydentowa, a całą oprawę,
        czyli dokładny scenariusz robi kpp. Bo jakoś sobie nie potrafię wyobrazić, że
        to kpp wpadła na pomysł tych ptyśków. Choć kto wie? niedawno w jakiejś migawce
        typu przeglądarka, widziałam na otwarciu(jekiegoś spa?) karolinę brylującą w
        tej całej warszawskiej śmietance. czyli kpp też się trochę lansuje, fot nie ma
        bo to nie ta liga dla faktu, to inna sprawa. ale bywa, bywa... i może tam
        podpatrzyła, że z ptysiami kłopot?

czy nie lepiej byłoby dla kpp wymyślić pseudonim do takiej chałtury?
        • janinaniezbedna3 Re: Korwin Piotrowska scenarzystką Kwaśniewskiej: 18.05.07, 12:37
          volta2 napisała:
          >
          > czy nie lepiej byłoby dla kpp wymyślić pseudonim do takiej chałtury?

Lepiej. Np Alicja Resich-Modlińska.
    • flowerbomb5 Sukienusia :))) 19.05.07, 07:24
      Takiego slowa w jednym z ostatnich programow uzyla eksprezydentowa. Te
      zdrobnienia sa idiotyczne. Te wszystkie ptyski, dzinsiki, piterki, sukienusie.
      Baba udaje slodka ale widac ze to zmija.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka