Dodaj do ulubionych

OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!!

05.06.03, 22:02
Jest ciekawie !
Wreszcie coś merytorycznego !
Obserwuj wątek
    • Gość: moboj Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! IP: 62.233.250.* 06.06.03, 00:06
      własnie się debata na jedynce skończyła. wrażeń mnóstwo, duzo jazgotu i hałasu
      czynionego przez młodych politytków i nie tylko (wrzeszczący w końcówce Nowak
      wygrał - wstyd przynosi światu nauki). bender też popisał się jedynie
      chamstwem, samoobrona tez jak zwykle, czyli źle.
      zobaczymy co to będzie.. chciałabym, żeby juz była niedziela, żeby już było
      wiadomo co i jak.
      marsz do urn.
    • jk Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! 06.06.03, 00:33
      ale glupota! UPR, MW i SO - wszyscy sa siebie warci!!! jedna banda debili! :)

poza tym Maja Jankowska wygladala ohydnie, wrecz odstraszajaco - wlasnie dla
      tego zaglosuje na 'tak', nie chce, zeby ktos z takimi wlosami rzadzil Polska!
      wielkie FUJ dla Mai! :) ale czego ja sie moglem po SO spodziewac? :o)

nie podobalo mi sie, glupoty takie jak w idiotycznym programie "modziez
      kontra", szajki mlodych politykow probuja raz kogos obrazic, raz komus
      (swojemu) lizac tylek :)

te dzieciaki powinny bawci sie na jakiejs imprezie, w koncu czwartek dzisiaj, a
      nie udawac politykow :)

i mowie to jako rowiesnik Mai Jankowskiej :o)
      • Gość: czesiek Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! IP: *.*.*.* 06.06.03, 00:51
        ty debilu z powodu wygladu jakiej tam ty bedziesz
        glosowac na tak
        ja mialem nadzieje ze bedzie na tak bo tak to znaczy lepiej
        • jk Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! 06.06.03, 08:44
          Gość portalu: czesiek napisał(a):

> ty debilu z powodu wygladu jakiej tam ty bedziesz
          > glosowac na tak
          > ja mialem nadzieje ze bedzie na tak bo tak to znaczy lepiej

sluchaj, slonko, 'bedzie lepiej', bo Maja nie bedzie rzadzic, czaisz?
          no tak, czego ja wymagam...
    • Gość: moboj Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! IP: 62.233.250.* 06.06.03, 01:01
      maja faktycznie straszy:)
    • sikawa MODZELEWSKI I SZYMCZAK 06.06.03, 07:34
      Opowieści wszystkich polityków są funta kłaków warte,
      ale ci dwaj pokazali jasno, że Unia to zdecydowanie więcej minusów i obnażyli
      cały prymitywizm radosnej agitacji.
    • Gość: m Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 06.06.03, 09:15
      A ja to obejrzałam z zażenowaniem. I choć moje poglądy daaaaaaleko odbiegają od
      tych prezentowanych przez Samoobronę, to uwaga młodego osobnika /zdaje się z
      PO/ "a skąd masz pieniądze na taksówkę?" mogłaby spowodować, że
      zagłosowałabym "nie", aby takie buraki nie rządziły w Polsce. To oczywiście
      odnośnie kolegi, który swoje podejście do UE uzależnia od aktualnego koloru
      włosów M.J.
      • Gość: Andrzej Chamstwo pokazali o dziwo głównie zwolennicy Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 09:27
        Po stronie sceptyków wredny był Bender,
        ale pozostali ( nie oglądałem ostatniej części ) byli w porządku.
        Natomiast te dwie baby aż tryskały agresją.
        Młodzieżówki PO, SLD i UW były żałosne.
        Ta Maja jak na Samoobroną mówiła bardzo sensownie.
        Najlepszy był Wojtera z UPR.
        Okazało się, że sceptycy mają bardzo dużo racji.
        Ze strony zwolenników bardzo dobry i obiektywny
        był Modzelewski, bo pokazał, że Unia to może być coś pozytywnego, ale też
        można sporo stracić.

• Gość: moboj Re: Chamstwo pokazali o dziwo głównie zwolennicy IP: 62.233.250.* 06.06.03, 11:23
          Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Po stronie sceptyków wredny był Bender,
          > ale pozostali ( nie oglądałem ostatniej części ) byli w porządku.
          > Natomiast te dwie baby aż tryskały agresją.

profesor Środa agresywna? chyba żartujesz. to samo tyczy się profesor Małysz
          (ona ma taki styl bycia - cos w rodzaju Kameli - Sowińskiej - bardzo
          stanowczy).wydaje mi się, że zachowywały się adekwatnie do sytuacji, tzn. do
          sposobu, w jaki traktowali je panowie nowak i bender - to dopiero była agresja.
          poza tym zauważyłam, że o takim męskim zachowaniu mówi się "stanowczość",
          natomiast o kobiecym: "agresja". bez przesady.
          dziwi mnie mimika twarzy bendera, kiedy do głosu doszli bracia dominikanie -
          cos mi się zdaje, że Bender i reszta kliki mają swoją wizję Boga, religii,
          papieża i nawet zakonni bracia nie są dla nich osobami kompetentnymi - wszak
          osoby z "Naszego dziennika" i Rydzykowego radyjka wiedza lepiej.
        • Gość: ace Re: Chamstwo pokazali o dziwo głównie zwolennicy IP: *.espol.com.pl 06.06.03, 13:17
          Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Po stronie sceptyków wredny był Bender,
          > ale pozostali ( nie oglądałem ostatniej części ) byli w porządku.

Chyba raczysz sobie żartować - tylko Bender?! Jak patrzyłem na Bendera i Nowaka to widziałem dwóch stetryczałych dziadków siedzących sobie na ławeczce przed blokiem i ziejących ksenofobiczną wręcz nienawiścią do wszystkiego co obce, nowe i MŁODE. Tak młode. I te gadki o unii sowieckiej - przecież ci wielcy "prawicowi" działacze za komuny włazili w tyłki sowietom bez wazeliny. Teraz włażą w tyłek o. Tadka. No i jeszcze ten doktorek od siedmiu boleści - pani filozof miała rację - takiej demagogii jaką on siał dawno nie słyszałem.

> Natomiast te dwie baby aż tryskały agresją.

Czy ty kolego coś przypalasz bo całkiem ci percepcję odwróciło, a może wczoraj zmęczony byłeś, przysnąłeś i coś złego ci się przyśniło?

> Młodzieżówki PO, SLD i UW były żałosne.

jw. - to skini i samoobrona byli żałośni. Szczególnie doprowadzał mnie do szału ten gruby skin w jasnej marynarce, ta buta bijąca z jego twarzy - nadawałby się na plakat werbujący do hitlerjugend.

> Ta Maja jak na Samoobroną mówiła bardzo sensownie.

HAHAHAHAHA, dobre, ta miotła może i umie wstawiać niezły kit, przyznaję, jest nieźle wyszkolona ale wystarczy tylko trochę myśleć żeby rozszyfrować jej kłamstwa. Radzę być bardziej krytycznym wobec tego co się słyszy.
          • tomek9991 Szczerze tobie współczuję 06.06.03, 16:41
            To musi być straszne :
            taka nienawiść wobec obcych ludzi z powodu durnej polityki !
            Dobrze, że wczoraj nie byłeś w studio w czasie tego programu, bo byłaby masakra.

• Gość: ace Re: Szczerze tobie współczuję IP: *.espol.com.pl 07.06.03, 08:37
              tomek9991 napisał:

> To musi być straszne :
              > taka nienawiść wobec obcych ludzi z powodu durnej polityki !
              > Dobrze, że wczoraj nie byłeś w studio w czasie tego programu, bo byłaby masakra
              > .
              >
              Nie wiem czy zwracasz się do mnie, ale twoja wypowiedź jest pod moją wiec ci odpowiem. Może rzeczywiście trochę mnie ponosi jak widzę takich ludzi, ale powiem ci dlaczego. Polityka może i jest durna, ale jej skutki już durne nie są - mają wpływ na nasze życie. I ci ludzie może i są obcy ale ich decyzje i poglądy decydują o kształcie tego kraju. Więc w momencie jak obrażają moją inteligencję pieprząc głupoty, a jakiś baran im wierzy i pisze, że są kompetentni, mnie coś trafia. A tak poza tym Tomku gratuluję stalowych nerwów - jestem tylko ciekaw czy zachowujesz je z beztroski czy nieświadomości.
              PS. I nie martw się o mnie - nie wierzę w przemoc:)
              • tomek9991 Fanatyzm i histeria 07.06.03, 15:34
                Wiesz ! Ja nie lubię fanatyzmu i histerii.
                A każda ideologia ma swoich fanatyków i histeryków.
                Debaty publiczne są po to, aby ludzie zamiast tłuc się siekierami albo nadawać
                przeciwnikom do ch..., ku...
                próbowali przedstawić swoje argumenty merytoryczne.
                Decyzję ostatecznie podejmują i tak wyborcy.
                I ta debata była bardzo potrzebna, a wbrew twojej histerii przeciwnicy Unii
                okazali się w większości ludźmi normalnymi.
                I nie rób z nich faszystów, bo to tak samo głupie jak robienie ze zwolenników
                Uni zdrajców Polski.
                Po referendum będziemy dalej żyli w jednym kraju, a ja nie chcę wojny domowej.
                • Gość: ace Re: Fanatyzm i histeria IP: *.espol.com.pl 07.06.03, 21:23
                  tomek9991 napisał:

> I ta debata była bardzo potrzebna, a wbrew twojej histerii przeciwnicy Unii
                  > okazali się w większości ludźmi normalnymi.
                  > I nie rób z nich faszystów, bo to tak samo głupie jak robienie ze zwolenników
                  > Uni zdrajców Polski.

Ja z nikogo nie robię faszystów, nie muszę. Przecież ta wspaniała Młodzież Wszechpolska to w większości skini, może tylko trochę b. ugrzecznieni. Musieli pewnie całą Polskę przeszukać żeby znaleźć paru takich co nie są wygoleni na łyso.;)
              • sikawa Dlaczego jesteś marionetką w łapach cwaniaków ? 07.06.03, 20:53
                Wierzysz bezkrytycznie w to co mówią media.
                Pamiętaj !
                Każdy medal ma dwie strony,
                a na twoim ślepym uwielbieniu dla Unii żerują najgorsze kreatury
                typu Lesio, dla których Unia to tylko
                kolejne stołki dla towarzyszy.
                Czy wiesz co to TKM ?

Kiedys była taka piosenka : "Nie wierzcie politykom"
                Posłuchaj.
                Może zaczniesz myśleć samodzielnie.
                Wierz w siebie, a nie agitatorom z lewa i z prawa !
      • Gość: moboj Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! IP: 62.233.250.* 06.06.03, 11:17
        Gość portalu: m napisał(a):

> A ja to obejrzałam z zażenowaniem. I choć moje poglądy daaaaaaleko odbiegają
        od
        >
        > tych prezentowanych przez Samoobronę, to uwaga młodego osobnika /zdaje się z
        > PO/ "a skąd masz pieniądze na taksówkę?" mogłaby spowodować, że
        > zagłosowałabym "nie", aby takie buraki nie rządziły w Polsce. To oczywiście
        > odnośnie kolegi, który swoje podejście do UE uzależnia od aktualnego koloru
        > włosów M.J.

jestem po stronie tych na TAK, ale przyznaję, że ta uwaga była naprawdę chamska
        i bez związku z tematem.
    • minderbinder1 Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! 06.06.03, 10:19
      TVP sama się ośmieszyła pokazując tę debatę, bo możnaby się zapytać, co oni
      pokazywali do tej pory?! Patrząc obiektywnie, młodzieżówki eurosceptyków
      wypadły dużo lepiej. Podawały konkretne liczby, analizy itd., natomiast
      młodzieżówki euroentuzjastów były ewidentnie nieprzygotowane i dlatego z ich
      strony słyszeliśmy jedynie demagogię i złośliwe uwagi (co mnie zresztą trochę
      zddziwiło). Myślę, że gdyby w pierwszej części programu, zamiast krzykaczy z
      Naszego Dziennika, zaprosić np. kogoś z centrum A. Smitha, czy Michalkiewicza,
      to dałoby to ludziom trochę do myślenia. Ale praktyka mediów pokazuje, że
      lepiej pokazać "nawiedzonych katolików", bo ich łatwo ośmieszyć.

ps. nie będę głosował na NIE w referendum.
      • jk Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! 07.06.03, 15:40
        minderbinder1 napisał:

> Myślę, że gdyby w pierwszej części programu, zamiast krzykaczy z
        > Naszego Dziennika, zaprosić np. kogoś z centrum A. Smitha, czy
        > Michalkiewicza,

Michalkiewicza? a po co? zeby powiedzial, ze UE to masonsko-zydowski twor?
        (przeciez Najwyzszy Czas co jakis czas :) drukuje jego unijne rewelacje :))
        to ma dac ludziom do myslenia?

ktos wyzej napisal, ze MAlysz jest poodbna do Kameli-Sowinskiej; widzialem
        kidys na tvn 24 rozmowe wlasnie tej drugiej i Grabowskiego (posel milioner
        najpierw PSL teraz LPR, na 'nie') - ona po kolei zbijala kazda jego rewelacje,
        czegos takiego mi brakowalo podczas kampanii :)
        ale co tam, ja juz glosowalem :) dokladnie o 7.20, na TAK oczywiscie :)
        • minderbinder1 Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! 07.06.03, 22:06
          jk napisał:

> ktos wyzej napisal, ze MAlysz jest poodbna do Kameli-Sowinskiej; widzialem
          > kidys na tvn 24 rozmowe wlasnie tej drugiej i Grabowskiego (posel milioner
          > najpierw PSL teraz LPR, na 'nie') - ona po kolei zbijala kazda jego
          rewelacje,
          > czegos takiego mi brakowalo podczas kampanii :)
          > ale co tam, ja juz glosowalem :) dokladnie o 7.20, na TAK oczywiscie :)

To może trzeba było posadzić panią Małysz do konfrontacji z młodzieżówkami.
          Wojtera podawał same fakty i liczby (bez demagogii o moralności i
          zatraceniu "polskości") i nikt mu konkretnie nie odpowiedział. Czy Ty w ogóle
          nie dopuszczasz do siebie myśli, że możemy byc np. płatnikami netto?

A ja nadal uważm, że Michalkiewicz i tak byłby lepszy, bo J.R. Nowak przypomina
          nowe wcielenie Einsteina, o Benderze nie wspomnę. Ja nie jestem doktrynalnym
          przeciwnikiem UE i zagłosuję na tak. Ja podkreślam tylko to, że największe
          media nie były nigdy obiektywne w sprawie Unii. Niektóre poważne gazety czasami
          pisały o pewnych absurdach tam panujących, ale te największe media, TVP i GW,
          robiły szopkę. Jak się nie sprawdzi optymistyczny scenariusz, to Maję bedziesz
          oglądał w parlamencie.
    • Gość: nabialowiec Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 10:55
      Niezależnie od moich poglądów jestem zażenowany sposobem prowadzenia debaty
      przez "rolnego" Kwiatkowskiego. Takiego pokazu tendencyjności i prywatnej
      złośliwości nie widziałem już dawno - nawet biorąc poprawkę na TVP.
      • jacqueline Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! 06.06.03, 13:03
        Chciałam wam przypomnie,że od 24.00 trwa cisza referendalna.
        A co do debaty-Zyta się wygłupiła
        • sikawa Z tą ciszą to fakt 06.06.03, 13:10
          Ale nikt tu nie namawia do głosowania, tylko komentuje zachowanie.
        • moboj Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! 06.06.03, 13:42
          jacqueline napisała:

> Chciałam wam przypomnie,że od 24.00 trwa cisza referendalna.
          > A co do debaty-Zyta się wygłupiła

ale przecież my nie agitujemy tylko sobie towarzysko rozmawiamy, komentujemy.
          to akurat wolno, prawda? przeciez to nie jest tak, że do niedzieli do godziny
          20:00 masz milczec jak grób na temat referendum. zakazana jest agitacja, a nie
          towarzyska rozmowa.
          • Gość: theedge Re: OGLĄDAJCIE DEBATĘ O UNII W TVP1 !!! IP: *.tvk.tpsa.pl 06.06.03, 20:14
            Moim zdaniem zdecydowanie najlepszy byl nowy szef UPR Stanislaw Wojtera.
            Reszta z malymi wyjatkami totalne dno. Sam dobor uczestnikow tego programu w
            tak waznej sprawie jak nasza akcesja uwazam za totalne przegiecie. No coz ale
            to jest wlasnie "rzetelnosc" TVP.
            Bede glosowal na NIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka