ssachell 10.06.07, 21:39 Bardzo pozytywne zaskoczenie Edytą Górniak :) A teraz produkuje się Krzyś Antkowiak. O mamo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lew-salonowy Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 21:42 i zapomniał biedak słów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tatalwasalonowego [...] 10.06.07, 21:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 21:54 Polsat dzisiaj sobie jaja robi? Nie upłynęło jeszcze 40 minut pierwszej części koncertu,Daniec jeszcze nie skończył swego występu i w trakcie jego właśnie wystepu Polsat radośnie ogłasza napisem ze koniec części 1,i zalewa znów potokiem reklam...przeciez do losowania Lotto zostało jeszcze kilka minut..przecież bądż co bądż to ich własna impreza...nie,nie ma to jak festiwale transmitowane przez TVP..... Odpowiedz Link Zgłoś
estratos Dumka na dwa serca :) 10.06.07, 21:52 gabra.wrzuta.pl/film/nnlMM24WpY/ Dla tych, ktorzy nie widzieli albo sie zagapili :) Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 21:54 Edytka i Mieczu bardzo fajnie zaśpiewali; i E.G ładną kreację dziś na sobie miała. Strojem rozczarowała mnie Flinta, zawsze się ciekawie i niebanalnie ubierała a tu dzisiaj jakieś świecące "cuś" :/ Rynkowski chyba na starość głos traci, wypadł blado przy Ewelinie. Antkowiak-kto zacz? Szkoda, że Włodarczyk więcej nie pośpiewała. Daniec-fajnie, jak zwykle jaja sobie troche porobił :) A duet prowadzących jak wam się podoba? Dla mnie są ok, chociaż Dowbor z włosami jest dużo bardziej przystojny ;) Publiczność jakaś taka nieruchawa się wydaje, może się rozkręci jeszcze. Ot i moje przemyślenia w pierwszej przerwie reklamowej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tosia35 Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 22:09 reirei napisała: > Antkowiak-kto zacz? Nowe pokolenie nie zna klasyki. Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 22:33 Czy ja wiem czy Antkowiak to klasyka? Z tego co wyczytałam na Wikipedii to jakoś znacząco się w historię polskiej muzyki nie wpisał. A pojęcie "nowe pokolenie" jest bardzo względne, bo ten facet wcale nie jest dużo ode mnie starszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tosia35 Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 23:26 Przepraszam - powinnam była napisać "klasyki". Bohater piosenek dziecięcych dla obecnych trzydziestoparolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia35 Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 23:27 Przepraszam, nie bohater tylko odtwórca. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 08:17 a ja wlasnie uwazam, ze Ewelina bardzo fajnie wygladala. Troche jak Emma Peel :) i faktycznie Rysiu przy niej brzmial slabienko a Dowbor wlasnie lepiej wyglada tak wygolony ;) z wystepow Gorniak podobaly mi sie tylko Jestem kobieta i Dotyk, bo ballady przefajnowala chcac pokazac, jak to ona pieknie potrafi spiewac i interpretowac. Mecza mnie tacy sceniczni bebechowcy :/ do tego aranz do Dumki niefajny. Zgubili to, co w tej piosence bylo najladniejsze :( Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 22:02 A Edyta bez ozdobników yyyaaaayyyy to już śpiewać nie potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 22:09 Ale wiersz i w ogóle całe zachowanie względem Solenizanta - SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
ssachell Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 22:30 Edyta Geppert - klasa sama w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia1983 E. Geppert 11.06.07, 00:16 Geppert- płakałam;) Cudowna kobieta. Cudowna artystka. Nie trzeba nic wiecej pisać Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia1983 Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 00:10 Górniak - faktycznie nie podobała mi się aranżacja TO NIE JA (styl Christiny Aguilery), śpiewanie w częściach sylab, ZA dużo ozdobników... Przez to upadabnia się do zachodnich gwiazdeczek. Nie wierzę, żeby nie mogła tego zaśpiewać normalnie. Chyba że to zbyt nadwyręża struny głosowe. Podobnie było na Miss Swiata. Za to bezpośrednia konfrontacja Cygan - Górniak poruszająca. Cyganowi serce widać na dłoni. Dobry człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: A o Cyganerii to nikt? 10.06.07, 22:42 Edycia miala fatalny makijaz-tzn kolor cieni bardzo ladnie gryzl sie z jej brazowymi oczami..... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia1983 DOWBOR!!!! STOP! 11.06.07, 00:15 Strasznie denerwowała mnie ta maniera Dowbora, który gdy tylko kończyła sie muzyka mówił kto śpiewa itp itd. Trzeba dac chwilę oddechu po piosence, zeby artysta nacieszył się reakcją odbiorców! Po to sa właśnie artysci, żeby choćby przez moment ich podziwiać. Trzeba było dać przez moment pauze. Jasne, czas antenowy itp itd, ale zachowajmy przyzwoitość i kulturę piosenki. Dajcie artyście chwilę (J. steczkowska "Daj mi te chwilę";)) Odpowiedz Link Zgłoś
barbie4 i Bracia - stop 11.06.07, 03:14 taka piekna piosenke tylko oni potrafia spiepszyc, co za gó.. zrobili z Łatwopalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nadja Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 09:25 Bardzo podobala mi sie Edyta Górniak, piekny glos. Edyta Geppert rowniez. Natomiast pan Dowbor - bardzo przepraszam... n. Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 09:50 Występ Edyty Górniak-piękny!!Zarówno medley "Jestem kobietą/Dotyk", jak i "To nie ja" wyszły jej świetnie!!!Udowodniłą, że jest Divą polskiej piosenki. "Dumka" trochę mniej mnie porwała. Zasłużona owacja na stojąco. Sobotnie wykonanie "No more drama" oceniam niezbyt pozytywnie, ale nie była aż tak źle. Może wersja Edyty nie porwała mnie, gdyż jestem fanem Mary J. Blige. Edyta ściągnęła od Mary fryz a la Julia Tymoszenko, ale wygląda pięknie. Pięknie wypadła też (jak zawsze zresztą) Edyta Geppert. Nieporozumieniem wieczoru był występ Antkowiaka oraz "Łatwopalni" w wykonaniu Braci. Nie podobała mi także Ania Dąbrowska. Szkoda, że całej "Czas nas uczy pogody" nie zaśpiewała Łobaszewska. Dąbrowska ani w piątek, a ni wczoraj nie popisał się zbytnio!Styling okropny (Brodka lepiej wyglądała i zaśpiewała od niej w piątek)! Flinta-bardzo pozytywnie, przychylam się do głosów, że przyćmiła występ Rynkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 10:36 Przyciężkawy, z mało lotnym umysłem i kojarzący się z innymi klimatami Dowbor zupełnie nie pasował jako współprowadzący koncert piosenek z TEKSTEM (łaskawie pomijam już jego fatalne błędy językowe)! A taki zdolny, żeby nadawał się do wszystkiego to on niestety nie jest. Zresztą bardziej pasowałaby jakaś kobieta obok Jacka Cygana!? Pan Jacek Cygan jest wspaniałym, dobrym, mądrym człowiekiem i pisze cudne teksty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 10:43 Jacek Cygan wspaniałym poetą jest! :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 10:44 O Maćku Dowborze to wszystko prawda, natomiast ma najpiękniejsze oczy w polskiej telewizji, które przy krótko ściętych włosach jeszcze lepiej widać, więc nie miałam problemu z wybaczeniem mu jego polotu niskich lotów :) Solenizant nadrabiał swoją błyskotliwą inteligencją :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 14:58 czy przez blyskotliwa inteligencje nalezy lopatologiczne tlumaczenie kazdego dowcipu, czy anegdotki? bo (pomijajac poziom tych dowciow, bardzo okołostrasburgerowych) ja mam wrazenie, ze pan Cygan wychodzi z zalozenia, ze wszyscy ludzie to debile i lepej im wyjasnic o co chodzi w danym dowcipie i dlaczego jest on smieszny ://// Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 14:59 "nalezy ROZUMIEĆ" słówko mi umkło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 15:03 ...baaaaaaaaardzo jesteś niedotykalski (czepialski?), skoro akurat to Cię uderzyło. Ja mam w swoim otoczeniu gawędziarzy w tym starym stylu - to jest maniera wielokrotnego cieszenia się anegdotką, najpierw poprzez opowiedzenie, a potem omówienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 15:04 Mam nadzieję, że Ci wystarczająco wyjaśniłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 15:18 tak. widac roznica polega na tym, ze ja mam w otoczeniu ludzi inteligentnych ;) a tak na serio, to analizowanie anegdotki, czy rozkladanie jej na czesci pierwsze i tlumaczenie jej jako tej krowie na rowie psuje cala opowiesc :/ Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 16:03 Inteligencja ma wiele twarzy, wiesz? Mi akurat analizowanie anegdot i żartów nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 16:10 > Inteligencja ma wiele twarzy, wiesz? tak wlasnie mowia ci mniej inteligentni ;) a tak w ogole to wiesz, ze zartuje, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 16:26 > a tak w ogole to wiesz, ze zartuje, tak? Nie wiem. Teraz proszę o dokładne wyjaśnienie, w których miejscach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: A o Cyganerii to nikt? 11.06.07, 15:19 to mnie uderza regularnie od czasu pierwszego idola, kiedy Jacek Cygan zaczal byl bardziej widoczny w mediach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Kubissimo, 11.06.07, 15:45 w pelni sie z Toba zgadzam, ale zauwaz, ze tym razem praktycznie nie bylo limerykow :) Odpowiedz Link Zgłoś
wszczeliniesnu Re: Kubissimo, 11.06.07, 18:04 Niesamowite :))) Właśnie wczoraj, podczas koncertu pomyślałam, że Pan Cygan ma "strasburgerowe" poczucie humoru:))) Co oczywiście nie przeczy faktowi, że teksty pisze piękne. Odpowiedz Link Zgłoś