fanta9 26.06.07, 17:34 ja pamiętam taki program na TVP1 "Express Dimanche" prowadzony bodaj przez Orłosia. Taki plotkarski i dość badziewny, scenografia stylizowana na przedział wagonu, za oknem przesuwał się krajobraz... dacie coś jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina63 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 26.06.07, 17:59 Prokop i Panny - kupa wielka jak prowadzący. Testosteron w TVN - kupa wielka jak trzech prowadzących Dwururka - strzal z kupy Odpowiedz Link Zgłoś
fanta9 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 26.06.07, 18:00 Pamiętam doskonale te szity A da ktoś coś z lat 90? Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 26.06.07, 19:53 Ciężko Ci będzie uzyskać jakieś wpisy. Większość nie rozumie słowa "efemeryda". Odpowiedz Link Zgłoś
marcus81 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 26.06.07, 20:42 Pamiętam jak kiedyś bodajże Elzbieta Skretkowska stworzyła coś w rodzaju tanecznej 'Szansy na sukces'. Poszedł jeden odcinek. Prowadził Paweł Kukiz. Całe szczęscie, że nie kontynuowano tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlekodwuprocentowe Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 28.06.07, 20:18 nie wiem czy sie nie myle, ale chyba w 90-tych polecialo troche odcinkow "ibisekcji" kiedy to kris ibisz postanowil miec swoj talk show i wielu upatrywalo w tym programie konkurencje dla "wieczoru z wampirem". ale to chyba jakis niewypal byl? tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawa-siemiankowska Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 28.06.07, 21:18 " Babskie gadanie" Ninki Terentiew- siedziało kilka babusów z Ninką na czele, atmosfera niczym u mohera na imieninach i glindziło o PMS, klimakterium i tym podobnych babskich problemach. Nudy nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Telesportele 28.06.07, 22:16 czyli program sportoworozrywkowy w którym sportowcy i dziennikarze sportowi śpiewali wielki brązowy posążek Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Telesportele 29.06.07, 10:23 wieczor z alicja program z zadeciem naburmuszonej pani ktora mysli ze jest o ho ho nudny, na zasadzie towarzystwa wzajemnej adoracji ale za to z duza scenografia i aspiracjami. zenada Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran muzyczne 29.06.07, 16:07 1) "Rock Oko" Romana Rogowieckiego, głównie promujące Romana Rogowieckiego 2) Był jakiś program muzyczny, któr prowadził B. Fabiański z młodszym pomocnikiem, ale nie pamiętam tytułu - tematyka dyskotekowa. Puszczali fragmenty utworów, zagadując początki i końcówki. 3) "Wzrockowa lista przebojów" Marka Niedźwieckiego. Nie wiem czy można ją nazwać efemerydą, bo jakiś czas leciała, ale sam autor nie był szczęśliwy z powodu pokazywania się w tv. Nie jestem też pewien czy wspomniany wyżej "Wieczór z Alicją" można nazwać efemerydą. Leciał dość długo i wielu ludzi o nim pamięta. Tak samo można efemerydą nazwać "Luz" czy program prowadzony przez Macieja Chmiela (tytułu nie pamiętam, ale leciał długo). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: ja bym dorzucił 29.06.07, 17:59 -"Bar" - nie chodzi tu o popularny reality show, ale o emitowany krótko jesienią 2000 r. talk show prowadzony przez członków zespołu "BRATHANKI" -"Zgrana chata" - program Janka Pospieszalskiego dla dzieci o tematyce muzycznej. Kilka teledysków, nauka gry na gitarze rozmowy z krewnymi i znajomymi Janka -"On czyli kto" emitowany w połowie lat 90 program rozrywkowy, w którym politycy pokazywali swoje "ludzkie" oblicze (np. grali na perkusji, śpiewali piosenki, opowiadali o dzieciństwie itp.) -"Teleadwokat" - teleturniej w Dwójce prowadzony przez Monikę Richardson o tematyce prawniczej -"Piekny i bestia" talk show Alicji Reisch Modlińskiej i Wojciecha Cejrowskiego (pojawiło się w RTL 7 po Wieczorze z wampirem, padło po kilku miesiącach) -"Guru" - nieudana próba kontynuacji programu "Hołdys guru limited" z prowadzącym exliderem Perfectu - "21", licencyjny teleturniej z TVP 1 (lata 2000-2001), prowadził Rafał Rykowski (bardziej znany z innego teleturnieju "Piraci") -"Gra w przeboje", nieudana kopia "Jaka to melodia" z RTL 7 (prowadził Wojciech Malajkat) -"Nocne rozmowy w toku", prowadzenie Ewa Drzyzga, polegało to na tym, że np. nienawidzący się małżonkowie w jednym studiu na oczach publiczności skakali sobie do oczu - "Tata show", familijny turniej w TVP 2, najpierw prowadzili śp. Leon Niemczyk i Emilia Krakowska, potem ster przejął uniwersalny Piotruś Gąsowski, chodziło o to, że znani faceci sprawdzali się w roli ojców wyszczekanych dzieciaków -"Joker", talk show z TV 4 (kolejni prowadzący Malajkat, Ogórek, Zaorski, Gąsowski) -"Willa", dwie publiczne osoby sam na sam w luksusowej willi, program w Polsacie na jesieni 2002 -z tego samego okresu (nie pamiętam tytułu) program prowadzony przez Grażynę Torbicką i niewidoemgo dziennikarza, dwie znane osoby miały się w ciemności nawzajem rozpoznać -"Co ty wiesz o gotowaniu czyli z Lindą w kuchni" - niewypał z TVN z jesieni 2002 -"Druga twarz", to już jesień 2003, w TVN różne osoby próbowały sprawdzić się w roli odległej od ich codziennego życia przy pomocy ekspertów (na końcu inni eksperci mieli ich zdemaskowac) -"Magia liter", ostatni teleturniej prowadzony przez Wojciecha Pijanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
lalka-mi Re: ja bym dorzucił 29.06.07, 18:28 Reklamowana szeroko szmira z prowadzącą Mandaryną, że niby "Let`s dance":))) I -wracając do wyżej wspomnianego- "Babskiego gadania" - co nie powinno się nazywać "Babskie gadanie", tylko "S...anie w banie" przez N. (udzielną) Terentiew i jej elokwentne dwórki, z których szczególnie zapamiętałam Justynę Steczkowską i jej gardłowy śmiech...brrr:) Odpowiedz Link Zgłoś
lew-salonowy Re: ja bym dorzucił 30.06.07, 11:53 lalka-mi napisała: > I -wracając do wyżej wspomnianego- "Babskiego gadania" - co nie powinno się > nazywać "Babskie gadanie", tylko "S...anie w banie" przez N. To się nazywa kobieta. Jak chce, to przyciśnie :))) Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka-mi Re: ja bym dorzucił 30.06.07, 17:46 lew-salonowy napisał: > > To się nazywa kobieta. Jak chce, to przyciśnie :))) O nie, ja tam żadnej Niny "przyciskać" nie będę- bez względu na znaczenie owego ( dość dwuznacznego) "przyciskania":) Pozdrawiam również:) Odpowiedz Link Zgłoś
lew-salonowy Re: ja bym dorzucił 30.06.07, 18:22 Dobrze, samo się przycisnęło :))) Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: ja bym dorzucił 03.07.07, 00:27 lalka-mi napisała: > I -wracając do wyżej wspomnianego- "Babskiego gadania" - co nie powinno się > nazywać "Babskie gadanie", tylko "S...anie w banie" przez N. (udzielną) > Terentiew i jej elokwentne dwórki, z których szczególnie zapamiętałam Justynę > Steczkowską i jej gardłowy śmiech...brrr:) O ile mnie pamięć nie zawodzi to udzielała się tam także Hanna Bakuła. Odpowiedz Link Zgłoś
lalka-mi Re: ja bym dorzucił 04.07.07, 10:11 Tak , chyba tak :))) I Bożena Dykiel. Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: ja bym dorzucił 30.06.07, 15:24 właściwie należało by ustalić ile odcinków danego programu musi zostać wyemitowanych , aby już nie został on zakwalifikowany jako "efemeryda". ;) Piszę tak, bo , o ile , "Piękna i bestia" to wręcz klasyczny przykład telewizyjnej efemerydy - jeżli ukazały się 4 odcinki to góra , natomiast "on czyli kto" był emitowany przez dłuższy czas - ale raczej mniej niż rok . Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 01:36 - "Mopman" (Polsat) prowadził go sam "mopman" czyli Robert Leszczyński na fali popularności Idola. Program o aktualnościach muzycznych, nowych płytach, koncertach, recenzje plyt i takie tam. Program zszedł chyba w 2004 albo 2005 roku po tym jak Leszczyński ściął dredy :) a moze było odwrotnie? kto wie? :) - "Sextet" [TVN] nadawny późną porą; takie reality-szoł które miało wyłonić najseksowniejszych facetów mających utworzyć polskich chipendelsów. Na pocz. kamera zjawiała się "nieoczekiwanie" w domach kandydatów aby ich poznać prywatnie a potem były jakieś eliminacje, zaprawy quasi wojskowe w Karkonoszach :) hehe Ciekawe jak potoczyły sie losy kolesi którzy brali w tym udział? - "Ciao Darwin" chyba tak nazywał się ten program ale nie mam pewności. Leciał na TVN i prowadził go były zapaśnik Andrzej Supron. To był jakiś konkurs w którym wystepowali faceci którzy odpadali w przedbiegach wrzucani do basenu z woda. Ten program to była jakaś niewydarzona kalka niemiecka. Ale o co w tym chodziło? Nie kojarze już. Pamiętam, bo widziałem coś podobnego dawno temu na RTL. - Różowa landrynka - filmy erotyczne nadawane dawno dawno temu w TVP - "Dwa Światy" na Polsacie jako odpowiedź na I edycję BigBrothera; kojarzę że to były pierwsze programy nadawane w nowych studiach ATM pod Wrocławiem, był Ibisz ratujący ten program przed upadkiem, ludzie tam albo mieli schozy, albo płakali albo kłocili się albo wyzywali; klasyczny program o niczym - efemerydą stulecia z gatunku "tv-legend" były pogłoski i plotki, ze w latach 70-tych nadawano po północy filmy erotyczne, ale tylko w wybranym dniu a informacja o tym miała być znana tylko nielicznym. Znakiem rozpoznawczym był ubiór ówczesnej prezenterki Krystyny Loskiej lub kwiat jaki miała wpięty w żakiet, ze np. jak była to czerwona róża to znaczyło po północy można było zobaczyć erotyk. Strasznie jestem ciekaw czy - seanse Kaszpirowskiego; faceta z Rosji który leczył przez ekran telewizora. Kto pamięta jego wielka twarz z wbitym nieruchomo wzrokiem i odliczaniem "odin", "dwa", "tri", "ietyrie" itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 09:48 "Maszyna czasu+ (czy jakoś tak) Manna i Materny - całkiem niedawny niewypał totalny, zdjęty bodaj po drugiej odsłonie. A co do zapowiedzi nocnych seansów przez Krystynę Loskę, w naszym kawałku świata mówiło się, że TEN dzień oznacza nie kwiat, lecz jakaś szczególna broszka w lewej klapie kostiumu. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
little-angel Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 11:08 a ten program, który prowadziła Kamel, Kammel przepraszam, jakiś rok temu? O takich bzdetach i pierdołach, typowo plotkarski? Kojarzy mi się z teleexpressem, więc może gdzieś w podobnej porze leciał, chyba w soboty... Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 13:56 "Mama" kabaret(?) Manna i Materny.Jakos szybko sie skonczyl.Formula sie przezyla, bo taki sam program 10 lat wczesniej bylby hitem na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 11:43 > - "Ciao Darwin" chyba tak nazywał się ten program ale nie mam pewności. Leciał > na TVN i prowadził go były zapaśnik Andrzej Supron. To był jakiś konkurs w > którym wystepowali faceci którzy odpadali w przedbiegach wrzucani do basenu z > woda. Ten program to była jakaś niewydarzona kalka niemiecka. Ale o co w tym > chodziło? Nie kojarze już. Pamiętam, bo widziałem coś podobnego dawno temu na > RTL. Program nazywał się "Trafiony zatopiony". Chodziło o to, że grupa mięśniaków stawała przed damską publicznością, która po każdej rundzie decyodwała kto zostanie wrzucony czyli wyeliminowany. Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 15:18 ...drobna korekta.... "różowa landrynka" leciała na Polsacie a nie na TVP Może się Tobie pomyliło z "różową serią" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 20:07 > ...drobna korekta.... > "różowa landrynka" leciała na Polsacie a nie na TVP > Może się Tobie pomyliło z "różową serią" :-) Tak! zgadza się. Były i "różowa seria" i "różowa landrynka". >:) Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 21:45 był jeszcze taki program który prowadził Ibisz ( więc pewnie na polsacie) gdzie puszczali fragmenty jakiegoś filmu nagranego na potrzeby sytuacji i nie pamietam dobrze ale chyba chodziło o to żeby widzowie zdecydowali o zakończeniu. I był jeszcze jeden program cos a la reality show i na początku prowadził go Weiss. jakieś dwie rodziny rywalizowały ze sobą, dokładnie nie wiem o co chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 03.07.07, 00:33 > - "Ciao Darwin" chyba tak nazywał się ten program ale nie mam pewności. > Leciał na TVN i prowadził go były zapaśnik Andrzej Supron. To był jakiś > konkurs w którym wystepowali faceci którzy odpadali w przedbiegach wrzucani > do basenu z woda. Ten program to była jakaś niewydarzona kalka niemiecka. To było coś innego, pamiętam, że sponsorowane przez Coca-Cole light :). "Ciao Darwin" to był taki skrajnie kretyński program, gdzie dwie drużyny pod wodzą kilku pseudo-sław walczyły w konkurencjach typu rzucanie się tortami. Na licencji zdaje się włoskiej. Zapewne chodziło o to by wykazać, że homo sapiens wcale nie wyewoluował od czasów jaskiniowych. Prowadził Piotr Szwedes. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 03.07.07, 03:05 tak tak! Miałem na myśli program "Trafiony-zatopiony" ten z panienkami wpychającymi chłopców do basenu prowadził Andrzej Supron a "Ciao Darwin" (rzucanie tortami) to coś z zupelnie innej beczki prowadził Piotr Szwedes. > To było coś innego, pamiętam, że sponsorowane przez Coca-Cole light :). A nagrodą był bodajrze Harley Davidson albo Jeep. Plus cały zapas coca-coli light. Odpowiedz Link Zgłoś
hirundo82 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 15:41 Były jeszcze jakieś wiadomości z przeszłości (tytułu to nie pamiętam), ale to szybko zdjęto, na jedynce zdaje się było. Gdzieś 6-7 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlekodwuprocentowe Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 30.06.07, 19:19 no a co z "sekretami rodzinnymi"? czy poza stuhrami, dodą, pazurami i damięckimi ktos jeszcze wystąpił czy to juz koniec? Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 01.07.07, 10:15 Było, chyba jeszcze w latach 90tych , wyemitowanych dosłownie kilka odcinków "talk-show" prowadzonego przez Wojciecha Pszoniaka - pamiętam, że w jednym z odcinków wystąpił w przebraniu kobiecym - ale nawet nie pamiętam tytułu programu. Odpowiedz Link Zgłoś
hirundo82 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 01.07.07, 11:48 "Duża przerwa" sitcom na Polscaie o nauczycielach w ogólniaku. Nawet śmieszne było, Łysi i blondynki - reality show na, chyba, TV4. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 01.07.07, 15:10 Pamietam,że pare lat temu w wakacje lecial program z Młynarską ,nie pamietam juz o co chodzilo w ,kazdym razie w studio byl jakis zespol i na koniec dzwoniacy mogl sobie zażyczyc jakąś piosenkę ,najczesciej okropnie zaraanżowana ,poza tym przynajmniej 2 razy w trakcjie emisji zespol spiewal swoja piosenke ( chyba jakis hicior...) ,zaczynającą się od słów:Mam plan ....wykonam go sam ,bo mam plan-strasznie wnerwiające:P Odpowiedz Link Zgłoś
telenowela232 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 05.07.07, 10:25 simply_z napisała: > Pamietam,że pare lat temu w wakacje lecial program z Młynarską ,nie pamietam > juz o co chodzilo w ,kazdym razie w studio byl jakis zespol i na koniec > dzwoniacy mogl sobie zażyczyc jakąś piosenkę ,najczesciej okropnie > zaraanżowana ,poza tym przynajmniej 2 razy w trakcjie emisji zespol spiewal > swoja piosenke ( chyba jakis hicior...) ,zaczynającą się od słów:Mam > plan ....wykonam go sam ,bo mam plan-strasznie wnerwiające:P tez to pamiętam, strasznie denerwujące. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 01.07.07, 18:56 Był też taki program na TVN ktory prowadziła Sandra Walter. Z TYCH Walterów o ile kojarzę. No ale tytuły programu już nie kojarzę :( Odpowiedz Link Zgłoś
kea100 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 01.07.07, 20:46 corgan1 napisał: > Był też taki program na TVN ktory prowadziła Sandra Walter. Z TYCH Walterów o > ile kojarzę. No ale tytuły programu już nie kojarzę :( "Ananasy z mojej klasy"czy cóś w ten deseń:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_diclonius Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 02.07.07, 13:38 Wykrywacz kłamstw - parę lat temu w Jedynce, znane osoby opowiadały 3 historyjki ze swojego życia, a reszta musiała zgadnąć, która jest zmyślona Amazonki, Gladiatorzy - reality show na TV 4 Nieustraszeni - nie mam na myśli wersji amerykańskiej, chodzi o 1 polską edycję. Prowadził facet z GROM. Pamiętam też, że z 2-3 lata temu na Polsacie leciał taki jeden teleturniej - niestety nie pamiętam tytułu. Polegał na tym, że uczestnicy opowiadali swoje historie i licytowali się, komu bardziej potrzebna jest wygrana(np. śmiertelna choroba itp.) Jeden z nich kłamał, ale jeśli mu się udało, to mógł nawet zgarnąć całą kasę. Beznadziejny pomysł - poszło tylko parę odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 02.07.07, 15:02 > Prowadził facet z GROM. płk. Roman Polko. Wtedy był w cywilu. Obecnie wrócił do wojska. I dobrze że wrócił. Przypomniał mi się 2 reality szoł: - "Sekrety Miriam" albo "Wszystko o Miriam" jakoś tak. Miriam to piękność o którą mają walczyć przystojni faceci. Nie wiedzą tylko że Miriam to facet z prawdziwym siusiakiem :) najważniejszą rzeczą programu miało być móc zobaczyć minę "zwycięscy" po odkryciu "sekretu" Miriam.... - "Robinsonowie" - 2 drużyny walczące ze sobą na jakieś wyspie. Nie oglądałem, tylko pamiętam tylko ten program z powodu afery w której nijaki Ken (z III BB) zabił i zjadł wielkiego węża, co doprowadziło do wściekłosci obrońców zwierząt. ps: "Sekrety Miriam" właśnie powtarza kanał Zone Club jak ktoś ma kalbówke - może sobie obejrzeć >:) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran "To było grane" 02.07.07, 10:11 TVN, prowadziła to Kayah a często towarzyszył jej Andrzej Krzywy. Nie wiem czy to efemeryda, bo nie wiem, jak długo emitowano. Na TVP1 daaawno temu był teleturniej dla dzieci, który prowadził Karol Bulenda, odtwórca roli Igora z serialu "W labiryncie". Niestety, tylko pamiętam że był. A o czym i jaki miał tytuł, już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran express dimanche 02.07.07, 10:12 fanta9 napisał: > ja pamiętam taki program na TVP1 "Express Dimanche" prowadzony bodaj przez > Orłosia. Hmmm a mi się zdawało że prowadził to inny dziennikarz "Teleexpressu" taki okrągławy z fryzurą przypominającą afro. Nie pamiętam nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesioo_xiii Re: express dimanche 02.07.07, 10:42 pizza_adoloran napisał: > fanta9 napisał: > > > ja pamiętam taki program na TVP1 "Express Dimanche" prowadzony bodaj prze > z > > Orłosia. > > > Hmmm a mi się zdawało że prowadził to inny dziennikarz "Teleexpressu" taki > okrągławy z fryzurą przypominającą afro. Nie pamiętam nazwiska. > Wojciech Nowakowski, nie wiem czy przypadkiem nie lektoruje teraz "Teleplotek" na TVP3, głos wydaje mi się podobny. Nie wiem dlaczego ED nazywacie efemerydą, jak na tamte czasy to był całkiem przyzwoity i ciekawy program www.tivipi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Urzekła mmnie twoja historia" 02.07.07, 18:36 Program dyrektora TVN, Miszczaka, który w założeniu miał być talk show z udziałem niezwykłych "zwykłych" ludzi a stał się uzupełenieniem reality show "Big Brother", któremu TVN podporządkował całą ramówkę 2001 roku. Reguła była taka, że kazdy kto odpadał z BB nastepnie urzekał Miszczaka swoją historią i prawdę mówiąc wtedy okazywało się jak bardzo ci ludzie są płytcy. Wczesniej i później Miszczak prowadził o wiele bardziej kontrowersyjną "Celę nr..." z udziałem więźniów. W tej ostatniej roli był lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Zapomniałem tytułu 02.07.07, 22:18 Program ten był emitowany na kanale Polsat Mężczyzna, prowadził go pacjent, który oststnio odstawia żenującą konferansjerkę w Eska Hity na czasie najogólniej mówiąc program polegał na tym, że koleżka ten siedział w szlafroku i przepytywał rożne panny, najcześciej modelki z tego jak lubią być podrywane i co lubią, w sumie było to żenujące, ale sami wiecie że czasami coś jest tak kretyńskie że aż trudno się od tego oderwać czekam aż ktoś napsze jak nazywa się ten gość i jak nazywał się tn program Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zapomniałem tytułu 02.07.07, 22:43 Marcin Bisiorek? To ten niski z imprez Eski... straszny poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Zapomniałem tytułu 02.07.07, 23:54 pizza_adoloran napisał: > Marcin Bisiorek? To ten niski z imprez Eski... straszny poziom. nie, to nie ten to TEN (nawiasem móiąc w swoim oficjalnym bio milczy n/t tego programu) www.pawelec.pl/omnie/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zapomniałem tytułu 03.07.07, 08:39 Aaaa, ten... rzeczywiście, dramat. Cezary Pazura radia. Odpowiedz Link Zgłoś
lestat25 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 02.07.07, 23:15 Serial "Aby do świtu" nadawała go jedynka gdzieś tak na poczatku lat 90-tych. Głowną rolę grął Piotr Fronczewski. Akcja działa się w sortowni prasy. W zamierzeniu miął to byc serial który nagrywany latami, jednak po kilku odcinkach serial został zdjęty. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 03.07.07, 00:40 "Wybacz mi" - program, w którym osoby, które komuś coś zawiniły dodawały do krzywdy jeszcze wstyd, gdy na pokrzywdzonego nasyłały telewizję z kwiatami. Prowadziła ta kobieta, która zaczynała "Rozmowy w toku", a później (wciąż?) prowadzi(ła) program charytatywny na TVN. Na TVNie też był programik, w którym pojawiały dwie "gwiazdy" z zespołem przyjaciół i sprawdzano w nim wiedzę przyjaciół o gwieździe. Był też zabawny teleturniej Pijanowskiego, w którym rzucano plasteliną do szklanych tafli, choć nie mam pojęcia jak długo to szło, ja widziałam kilka odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 03.07.07, 08:17 Nie wiem który program pozazdrościł popularności programom panów profesorów Miodka i Bralczyka i wymyślił program (tytułu nie pamiętam) poradnikowy prowadzony fatalnie przez niejakiego profesora Miechunkę (?), takiego apodyktycznego koscianego dziadka o skrzypiącym głosie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_diclonius Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 03.07.07, 13:06 > Na TVNie też był programik, w którym pojawiały dwie "gwiazdy" z zespołem > przyjaciół i sprawdzano w nim wiedzę przyjaciół o gwieździe. to chyba nazywało się "Jak łyse konie" Z programów prowadzonych przez "gwiazdy" Big Brothera pamiętam "Wielką niespodziankę Klaudiusza" - kulinarny i "Kto was tak urządził" - o urządzaniu mieszkań. Oba spadły z programu, jak tylko popularność owych "gwiazd" przygasła. Odpowiedz Link Zgłoś
bee_nedykta Re: Telewizyjne efemerydy - pamiętacie jakies??? 03.07.07, 13:48 Zapomniałam juz o tych wszystkich programach, ktore wymieniliscie. dodałabym jeszcze RYKOWISKO. Polsat to był chyba, przez pierwszy odcinek myslalam, ze Rykowisko to pseudo panny prowadzącej - tak ryczała prowadząc. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran ad "Rykowisko" 04.07.07, 00:04 Ta panna to Łucja Kryńska. Prowadziła to z jednym z laureatów Szansy Na Sukces, bodaj Paweł Zippert się nazywał. Łucja się jeszcze pojawiła ostatnio w preselekcjach do Eurowizji czy czymś takim a Zippert nie wiem co robi. "Rykowisko" było licencją "Singled Out", nadawanego na MTV. Taka randka w ciemno dla jeszcze mniej wymagających. Odpowiedz Link Zgłoś