Dodaj do ulubionych

kto oglądał wczoraj borewicza?

• adresb Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.06.03, 14:34
      Prawie wszyscy to mówią, ale ja też muszę powiedzieć, że strasznie się cieszę,
      że są tacy maniacy O7 jak ja!
      Aż się dziwię, że 'na żywo' tak trudno spotkać takich zagorzalców i fanatyków.
      Uwielbiam ten serial, klimaty i choć mam nagranych sporo odcinków (ale jak
      widzę z Waszych postów - nie wszystkie) to i tak nie mogę się doczekać
      poniedziałkowych emisji.

Ale wczoraj nie wytrzymałam bo do następnego poniedziałku daleko i obejrzałam
      sobie jeden jedyny odcinek - ten w którym jest Mirafiori......
    • Gość: też fanka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: ipcop:* 25.06.03, 18:07
      raz drugi przyłaczam sie do fanów i dodaje swoje 3 grosze dotyczace mody. Otóż
      w odcinkach nowszej serii borewicz wystepuje w absolutnym hicie lat
      osiemdziesiatych - koszula w kratke z białym kołnierzykiem.
      Podziwiajcie tez obycie naszego bonda w literaturze ( skieruj na niego ócz
      swych błękity - do sierżant Olszańskiej )
      A ten kto lubi kabarety zapewne kojarzy Jaszczuka ( Rogalskiego ) jako Pikusia
      z "Loży 44".
      PS Do Kozieniówny - pozazdrościć. Zubek Zubkiem ale Zygmunt Stary na zawsze
      pozostanie mi w pamieci jako najpiekniej odwzorowany władca polski. Możesz być
      dumna z wuja!
      • tomcio6776 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.06.03, 19:54
        "bo mnie nagła krew zaleje"("Małe hieny"),"zepsuli samolot"(Jaszczuk w "Zamknąć
        za sobą drzwi") "Czy może się pan odemnie odp...mister Jaszczuk?"("Zamknąć za
        sobą drzwi")... i wiele,wiele innych,jak coś sobie przypomnę,to dopiszę.
        Zawsze byłem ,jestem i będę fanem "07..." dlatego m.in że jestem rocznik 1974,
        i pamiętam te pierwsze emisje,na które czekało się z wypiekami na twarzy...
        BOREWICZ FOREVER!!!!!
        • Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 26.06.03, 00:38
          Sonny, gratuluję sygnaturki :-).
          Ja się mogę tylko pochwalić, że w moim bloku mieszkał Juliusz Machulski z
          Lamią, dawno to było, ale za to w czasach "Seksmisji", mama na schodach pytała
          Bożenę Stryjek czy będzie grać II części Vabanku, a ona mówiła - Nie, nie, to
          męska sprawa. Miałem 9 lat.
          Pamiętacie w "Złocistym" jak Borewicz mówił "Mnie osobiście śmieszą te nasze
          gonitwy za babami sprzedającymi majtki na bazarze, bo one tam będą dopóki tych
          majtek nie będzie w sklepach" ? To były naprawdę odważne teksty, nie mówiąc o
          tym, że padały z ust milicjanta. Swoją drogą - czy Sławek kiedykolwiek ukazał
          się w mundurze ?
          • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 09:36
            Mam zmartwienie, jeżeli strona powstanie dopiero po wakacjach to jak my fani
            się znajdziemy w bezkresie internetu?
            • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 09:45
              Gość portalu: anmanika napisał(a):

> Mam zmartwienie, jeżeli strona powstanie dopiero po wakacjach to jak my fani
              > się znajdziemy w bezkresie internetu?

proponuję aby ci najbardziej udzielający się na forum i obeznani w temacie i
              klimacie 07 może powymieniali się mail'ami itp. Borewicze wszystkich miast
              łączcie się!!!

'bo mnie nagła krew zaleje'
              • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 10:30
                Gość portalu: sonny napisał(a):

> Gość portalu: anmanika napisał(a):
                >
                > > Mam zmartwienie, jeżeli strona powstanie dopiero po wakacjach to jak my fa
                > ni
                > > się znajdziemy w bezkresie internetu?
                >
                >
                > proponuję aby ci najbardziej udzielający się na forum i obeznani w temacie i
                > klimacie 07 może powymieniali się mail'ami itp. Borewicze wszystkich miast
                > łączcie się!!!
                >
                > 'bo mnie nagła krew zaleje'

Na dobry początek podaję swój;anmanika@poczta.onet.pl
                • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 10:44
                  no to masz już @ ode mnie anmanika! pzdr!

• Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 26.06.03, 13:51
                    Też zgłosiłem akces !
      • Gość: W_Bear Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.tkb.net.pl 27.10.03, 19:52
        Hehehe, dla mnie Rogalski to zawsze będzie Stasiu Kolasa z filmów "Kogel
        Mogel" i "Galimatias czyli Kogel Mogel 2".
    • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 11:26
      Wezwanie "07 zgłoś się" słychać w Rzymie i Helsinkach
      Małgorzata Mokrzycka
      Express W 19.XII.85

Serial "07 zgłoś się" został korzystnie sprzedany do Włoch i Finlandii. We
      włoskiej TV zresztą już od jakiegoś czasu oglądają go widzowie. Jest to w
      dziejach handlu zagranicznego TV bodaj pierwszy przypadek udanej transakcji w
      kategorii twórczości. Jak dotąd zachodnie telewizje nie interesowały się
      naszymi "kryminałami".
      Jednocześnie na temat kupna "07 zgłoś się" toczą się rozmowy we Francji, RFN,
      Kanadzie i... Angoli.

ZE STRONY TVP

• Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 12:07

> Wezwanie "07 zgłoś się" słychać w Rzymie i Helsinkach
        > Małgorzata Mokrzycka
        > Express W 19.XII.85
        >
        > Serial "07 zgłoś się" został korzystnie sprzedany do Włoch i Finlandii. We
        > włoskiej TV zresztą już od jakiegoś czasu oglądają go widzowie. Jest to w
        > dziejach handlu zagranicznego TV bodaj pierwszy przypadek udanej transakcji w
        > kategorii twórczości. Jak dotąd zachodnie telewizje nie interesowały się
        > naszymi "kryminałami".
        > Jednocześnie na temat kupna "07 zgłoś się" toczą się rozmowy we Francji, RFN,
        > Kanadzie i... Angoli.
        >
        > ZE STRONY TVP
        >
        Szczególnie frapujący jest ten wątek Angoli, ponieważ też mieli najlepszy z
        ustrojów jest szansa, że coś zrozumieją, jednak chyba ORMO nie mieli.
        "Czy to ORMO czy kółko różańcowe?"
        • Gość: dezerter Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.tlsa.pl 26.06.03, 12:51
          kiedyś czytałem, że największą popularność poza Polską serial zdobył w
          Bułgarii. Borewicz od początku był tam postacią kultową.

Z "Hien"; dwóch bezwzględnych, jak się za chwilę okazało morderców zasuwa 125 p
          w pościgu za innym dużym fiatem i jeden mówi do drugiego ze standardową
          bandziorską chrypką: "Zapnij pas, nie chojrakuj" - miodzio, to tzw. edukacyjna
          rola serialu.
          • Gość: trooper Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.nsm.pl 29.06.03, 18:42
            Heh, pisałem o tym parę dni temu.
            Zauważ że ten pas to zwisająca szmata, o wątpliwej wartości. Bekę mam z tego z
            każdą emisją.
    • motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 27.06.03, 01:21
      Witam jako baczne oko "pana majora"
      Borewiczowie,logujcie się w gazecie i wasze adresy będą znane wszystkim,czy to
      nie jest najprostrze?!?!?!?
      A tak na marginesie "sierż.Olszańska" wystąpiła w "Klanie".Kto odgadnie co to
      za osoba?!?!?!?!?
      Borewiczowie czuwają PZDR Motyl
      • Gość: ing Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 195.116.133.* 27.06.03, 08:22
        motyl69 napisał:

> Witam jako baczne oko "pana majora"
        > Borewiczowie,logujcie się w gazecie i wasze adresy będą znane wszystkim,czy
        to
        > nie jest najprostrze?!?!?!?
        > A tak na marginesie "sierż.Olszańska" wystąpiła w "Klanie".Kto odgadnie co to
        > za osoba?!?!?!?!?
        > Borewiczowie czuwają PZDR Motyl

oczywiście, że Wanda, niegdyś pracująca w aptece Eli. trochę się jej
        przytyło :) ale sprawiała wrażenia takiej fajnej, ciepłej kobitki
    • Gość: Fikoł Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.state.gov 27.06.03, 09:15
      Wczoraj dopiero poznałem pochodzenie nazwiska "Zubek".
      Pochodzi ono z już poprzedniego serialu milicyjnego Szmagiera - "Przygody psa
      Cywila". Porucznika Zubka, młodego i ograniczonego funkcjonariusza gra Wojciech
      Pokora - odcinnek 1 i 2.
      PZDR
      • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 27.06.03, 10:20
        Zubek Pokory też był strasznym służbistą. A propos psa. Pamiętacie jak
        Borewiczowi podrzucono szczeniaczka?. Fajny wątek.
        • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 12:23
          Pojata zgłoś się do mnie na adres mejlowy to zorganizujemy coś wspólnie oki??
          Pozdrawiam fankę:))
          • Gość: jaski Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 28.06.03, 01:10
            - No to cyk, powiedzial budzik do zegara- bufetowa w 'zlocistym'(chyba)
            - No, ladnie powiedzial- borewicz.

Fan club 07!!! Zacznijmy od strony, potem mozna p2p i wymieniac sie odcinkami.
            Sam mam pare, tylko w ntsc.Deklaruje pomoc techniczna i miejsce na www.
            Borewicz 100 lat!!!
            • tomcio6776 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 28.06.03, 15:08
              Bo mnie nagła krew zaleje! 07 THE BEST!!!
              Więc zakładamy FAN-CLUB 07?
              Jestem za i przyłączam się do Was!
              • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 15:16
                OK - apel do wszystkich fanatyków Sławka i 07!!! Ludziska, piszemy już o tym
                założeniu fan-clubu 07 od kilku dni, pojawiły się nawet pewne inicjatywy (vide:
                anmanika, Norman..) ustalmy może jakiś termin od ktorego zaczniemy konkretnie
                działać (ja informuję, że od 14 lipca przez dwa tygodnie będę bez netu -
                urlop), jakieś działania, które podejmą konkretne osoby (ja informuję, że
                stroną techniczna na pewno się nie zajmę - trochę za małe umiejętności, ale z
                przyjemnością wielka mogę np. dostarczać jakieś perelki z dialogów
                poszczególnych odcinków, jakieś szczegoliki itp... cokolwiek) - zresztą każdy
                niech dostarcza to co akurat wpadnie mu 'w oczy', 'w ręce'.. Pojata informowała
                na tym forum, że ma numer komorki do P.Cieślaka.. może zaryzykować?? Tak czy
                inaczej - czekam na Wasze propozycje i pomysły!! Dziś wieczorkiem ogladam z
                moim Kochanie na video 'Złocistego' i 'Przerwany urlop' - już się cieszę, już
                doczekać się nie mogę :-))))

• Gość: Norman Borewicz kontra Żbik IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 28.06.03, 15:37
                  Znalazłem porównanie Żbika z Borewiczem:
                  www.serwis-komiksowy.pl/zbik/html/np_01.htm
                  'Ja w ogóle nie mam prawa jazdy'
                  • Gość: sonny Re: Borewicz kontra Żbik IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 15:47
                    W odcinkach kręconych pod koniec lat 80. pokazano nawet kilka scen łóżkowych.
                    Pryncypialny porucznik Jaszczuk (następca i kuzyn Zubka) został bezlitośnie
                    wykpiony, gdy beształ lekarza sądowego, mówiąc, że sypianie z
                    prostytutkami "nie licuje z godnością przedstawiciela resortu".

ten fragment mnie powalił :-)))

• Gość: józefka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 14:09
                  Chętnie sie przyłączę. Strona w necie o 07 zgłoś się to obowiązek i dziwne, ze
                  jej jeszcze nie ma. Moge zając sie realizacją techniczną. Tylko nie wiem
                  dlaczego wszyscy chcą czekać do końca wakacji? Jak znam życie, wszystko
                  rozejdzie sie po kościach. A przecież pora urlopowa jest doskonała na
                  realizacje takich przedsięwzieć. A jesli nawet ktoś wyjeżdża to chyba nie na
                  całe dwa-trzy miesiące? Pomysły trzeba realizować natychmiast ;)) Więc?

> OK - apel do wszystkich fanatyków Sławka i 07!!! Ludziska, piszemy już o tym
                  > założeniu fan-clubu 07 od kilku dni, pojawiły się nawet pewne inicjatywy
                  (vide:
                  >
                  > anmanika, Norman..) ustalmy może jakiś termin od ktorego zaczniemy
                  konkretnie
                  > działać (ja informuję, że od 14 lipca przez dwa tygodnie będę bez netu -
                  > urlop), jakieś działania, które podejmą konkretne osoby (ja informuję, że
                  > stroną techniczna na pewno się nie zajmę - trochę za małe umiejętności, ale
                  z
                  > przyjemnością wielka mogę np. dostarczać jakieś perelki z dialogów
                  > poszczególnych odcinków, jakieś szczegoliki itp... cokolwiek) - zresztą
                  każdy
                  > niech dostarcza to co akurat wpadnie mu 'w oczy', 'w ręce'.. Pojata
                  informowała
                  >
                  > na tym forum, że ma numer komorki do P.Cieślaka.. może zaryzykować?? Tak czy
                  > inaczej - czekam na Wasze propozycje i pomysły!! Dziś wieczorkiem ogladam z
                  > moim Kochanie na video 'Złocistego' i 'Przerwany urlop' - już się cieszę,
                  już
                  > doczekać się nie mogę :-))))
                  >
            • Gość: phantom Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 10.203.53.* 30.06.03, 15:36

> Fan club 07!!! Zacznijmy od strony, potem mozna p2p i wymieniac sie odcinkami.
              > Sam mam pare, tylko w ntsc.Deklaruje pomoc techniczna i miejsce na www.
              > Borewicz 100 lat!!!

I to jest rewelacyjny pomysl. A serial? Perełka!!

pzdr

Phantom

• gangren mp3 z borewicza - link 28.06.03, 16:32
      ktoś pytał więc proszę:

www.btsnet.com.pl/film_polski/m_audio.html
      • Gość: :) :) IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 16:49
        gangren napisał:

> ktoś pytał więc proszę:
        >
        > www.btsnet.com.pl/film_polski/m_audio.html
        molto grazie:)
    • Gość: też fanka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: ipcop:* 29.06.03, 07:34
      nie przepadam za poniedziałkowym odcinkiem ale pochodzi z niego fajny cytat
      Zubka " ta rózowa od pajaków " ..........Trochę żal że ,mimo wszystko,
      rzetelność Borewicza ma się nijak do rzetelnosci Cieślaka. Cieślak był świetnym
      Borewiczem ( i nie tylko), świetnym prowadzącym biuro sledcze ale posłem....
    • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 11:20
      Jaki dzisiaj odcinek zaprezentuje nam TVP???

• Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 12:17

> Jaki dzisiaj odcinek zaprezentuje nam TVP???
        >
        Jush nie pamiętasz;-)odcinek 12-sty. Mnie nie ma dzisiaj w domu a zapomniałam
        zaprogramować magnetowida:((((((
      • Gość: kosmi79 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 16:24
        ścigany przez samego siebie...........tak trzymać
        • marcin_76 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 30.06.03, 22:37
          co za odcinek!!!i te fajne dialogi pomiędzy Borewiczem a panią prokurator hehe
          (a ja myślałem, że sufrażystki są brzydkie i niezgrabne...czy coś w tym
          stylu...)no i sierżant Ewa dziś była super(zauważyłeś-przeczesała się itp...)
          ciekawe co za tydzień.....pozdrawiam wszystkich miłośników serialu!!!
          • Gość: trooper urok serialu IP: *.nsm.pl 01.07.03, 00:34
            No cóż, Joanna D'Arc by uległa, a co dopiero Joanna Borewicz! :)
            • Gość: jasiu Re: Teksty z wczorajszego odcinka IP: *.master.pl 01.07.03, 01:05
              "Chłop może nie mieć ręki, może nie mieć nogi byleby nie był kaleką". Myślałem
              że się posikam ze śmiechu jak to usłyszałem. Że ja tego tekstu nie pamiętałem.
              No i oczywiście już kiedyś wspomniane "Hoffman przez dwa f i Zubek przez ó
              otwarte" no i "łapówki Zubka". A co do Joanny Borewicz to jak już wspominałem
              Trojanowska nigdy lepiej nie wyglądała niż w tym odcinku.
              • Gość: dezerter Re: Teksty z wczorajszego odcinka IP: *.tlsa.pl 01.07.03, 09:14
                zwróciła moją uwagę scena, w której facia co potem wyleciała oknem robiła
                zakupy, pełne półki w sklepach, a u dzielnych milicjantów w gabinecie (te
                biurka, szklanki z herbatą i wystrój wnętrz !!!) wisiał kalendarz na rok 1981,
                a więc akcja działa się na kilka miesięcy przed stanem wojennym. Ale domyślam
                się , że w wirtualnej rzeczywistości borewiczowej stanu wojennego nie było.

Scenariusz wczorajszego odcinka nie najlepszy, aż się prosiło o kilka
                pieprznych zmian.

Trojanowska !!!! Anioł po prostu. Co jej się stało przez te lata ? W Klanie
                jest kaszaniasta.
                • Gość: sonny Re: Teksty z wczorajszego odcinka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 09:21
                  Trojanowska faktycznie wygladała wczoraj tak dobrze jak chyba juz nigdy
                  później!! Swoją droga to szkoda, że nie pokazali jej reakcji na te goździki za
                  200 zeta (przed denominacją), ktore rano miał dostarczyć jej portier wraz z
                  bilecikiem! Sławek to prawdziwy gentleman! Poza tym scena gdy Borewicz ma ten
                  krem do golenia na twarzy podczas rozmowy tel. z Ewą - twardy glina, macho -
                  maxxxxx! Klasyczna scena jak dla mnie :-)) Hmmm, a te jego 'bokserki' - ciekawe
                  czy ktoś wtedy takie w ogole nosił, bo nie wydaje mi sie aby w tamtych czasach
                  były one 'na topie'.. aha, a czy popielniczka LOTu na biurku Borewicza ma jakis
                  związek ze stewardessą z WAGONU POCZTOWEGO???? Ciekawe co za tydzień??

• Gość: anmanika Re: Teksty z wczorajszego odcinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 10:11

> Trojanowska faktycznie wygladała wczoraj tak dobrze jak chyba juz nigdy
                    > później!! Swoją droga to szkoda, że nie pokazali jej reakcji na te goździki
                    za
                    > 200 zeta (przed denominacją), ktore rano miał dostarczyć jej portier wraz z
                    > bilecikiem! Sławek to prawdziwy gentleman! Poza tym scena gdy Borewicz ma ten
                    > krem do golenia na twarzy podczas rozmowy tel. z Ewą - twardy glina, macho -
                    > maxxxxx! Klasyczna scena jak dla mnie :-)) Hmmm, a te jego 'bokserki' -
                    ciekawe
                    >
                    > czy ktoś wtedy takie w ogole nosił, bo nie wydaje mi sie aby w tamtych
                    czasach
                    > były one 'na topie'.. aha, a czy popielniczka LOTu na biurku Borewicza ma
                    jakis
                    >
                    > związek ze stewardessą z WAGONU POCZTOWEGO???? Ciekawe co za tydzień??
                    >
                    > 'bo mnie nagła krew zaleje'\
                    Sonny możesz zabrać się za przepowiadanie przyszłości bo za tydzień wyświetlany
                    będzie właśnie "Wagon pocztowy" z Barcisiem.
                    • Gość: stoiczkow Re: Teksty z wczorajszego odcinka IP: *.delcom.pl / 192.168.0.* 01.07.03, 10:20
                      Niech mi ktoś powie, kto o zmroku myje oka w domu, chyba tylko żona
                      jagodzińskiego, aby jakoś to wszystko dopasować do siebie. Troche to
                      przekombinowane.
                    • Gość: jasiu Re: Wagon pocztowy IP: *.master.pl 01.07.03, 10:24
                      No to po Trojanowskiej przychodzi kolej na stewardessę w czerwonym bikini i
                      Katarzynę Walter topless.
                      • molam Re: Wagon pocztowy 01.07.03, 10:42
                        www.kolej.pl/tabor/parowozy/film/07zs11.htm
                        Niestety, tylko pare zdjec...
                        • Gość: sonny Re: Wagon pocztowy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 10:50
                          o maxxxxx! to z drezyną jest the best! WAGON POCZTOWY przypomniałem sobie w
                          sobotę - i bije się w piersi, bo w jednym z początkowych postów na tym forum
                          najzwyczajniej pomyliłem odcinki a konkretnie scenę ze sławkiem na basenie ze
                          stewardessą - podyktowane to było chyba zbytnim podnieceniem z powodu ponownego
                          wznowienia emisji :-)) Jak już jesteśmy przy tym odcinku... Niebieski t-shirt
                          Pumy, ktory ma na sobie Borewicz podczas degustowania piwa z wyżej wspomnianą
                          stewardessą (i koszulka i butelka w ktorym był ten browar klasyczne!!!!). Poza
                          tym w tej scenie (konkretnie podczas 'leżakowania' nad basenem - widać, że
                          Sławek ma wygolone pachy - w tamtych czasach to była chyba niespotykana
                          rzadkość, by u mężczyzny coś takiego było (a raczej nie było)!Nie ma co -
                          Sławek to zadbany chlopak, trochę ten ząbek (anmanika chyba coś o tym pisała)
                          mu tam nie za bardzo bylo widać, ale wybaczmy mu... nie wiem jak u Was, ale u
                          mnie na kasecie video ten odcinek jest wyjątkowo kiepsko udźwiękowiony jeśli
                          chodzi o niektore sceny (może to wina kasety, nie wiem).
                          P.S. Wczoraj wysłałem @ do Pana Cieslaka, szczegóły - mam nadzieję - wkrotce!
                          P.S. 2 - Anmanika pewnie znowu załapie się na setnego posta, tym razem dwu - :-)

• Gość: anmanika Re: Wagon pocztowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 11:23

> o maxxxxx! to z drezyną jest the best! WAGON POCZTOWY przypomniałem sobie w
                            > sobotę - i bije się w piersi, bo w jednym z początkowych postów na tym forum
                            > najzwyczajniej pomyliłem odcinki a konkretnie scenę ze sławkiem na basenie ze
                            > stewardessą - podyktowane to było chyba zbytnim podnieceniem z powodu
                            ponownego
                            >
                            > wznowienia emisji :-)) Jak już jesteśmy przy tym odcinku... Niebieski t-shirt
                            > Pumy, ktory ma na sobie Borewicz podczas degustowania piwa z wyżej wspomnianą
                            > stewardessą (i koszulka i butelka w ktorym był ten browar klasyczne!!!!).
                            Poza
                            > tym w tej scenie (konkretnie podczas 'leżakowania' nad basenem - widać, że
                            > Sławek ma wygolone pachy - w tamtych czasach to była chyba niespotykana
                            > rzadkość, by u mężczyzny coś takiego było (a raczej nie było)!Nie ma co -
                            > Sławek to zadbany chlopak, trochę ten ząbek (anmanika chyba coś o tym pisała)
                            > mu tam nie za bardzo bylo widać, ale wybaczmy mu... nie wiem jak u Was, ale u
                            > mnie na kasecie video ten odcinek jest wyjątkowo kiepsko udźwiękowiony jeśli
                            > chodzi o niektore sceny (może to wina kasety, nie wiem).
                            > P.S. Wczoraj wysłałem @ do Pana Cieslaka, szczegóły - mam nadzieję - wkrotce!
                            > P.S. 2 - Anmanika pewnie znowu załapie się na setnego posta, tym razem dwu -
                            :-
                            > )
                            >

Serio z tym postem???
                            O raju ale ciekawie będzie w poniedziałek bo ten odcinek jakoś słabo został
                            przez mnie zapamiętany.
                            • Gość: Lola Re: Wagon pocztowy IP: *.pekao.com.pl 09.07.03, 16:35
                              Nie mam tylko "rozkladu jazdy":(((( i w ogole go nie pamietam. przypomniejcie
                              mi prosze o czym to bylo.
                  • Gość: trooper Re: Teksty z wczorajszego odcinka IP: *.nsm.pl 01.07.03, 13:17
                    > bilecikiem! Sławek to prawdziwy gentleman! Poza tym scena gdy Borewicz ma ten
                    > krem do golenia na twarzy podczas rozmowy tel. z Ewą - twardy glina, macho -
                    > maxxxxx! Klasyczna scena jak dla mnie :-)) Hmmm, a te jego 'bokserki' -

Z kremem występuje także w odcinku z Niemczykiem (dyr. Skotnickim).
                    Jest tam taka fajna scenka, gdy zawstydzonemu Sławkowi kompletnie plącze się
                    język :)
                • Gość: Robert Re: Teksty z wczorajszego odcinka IP: 217.8.186.* 02.07.03, 08:04
                  W scenie gdy Borewicz wychodzi z budynku Telewizji widać czerwony napis
                  Solidarność w jednym z okien. Pozdrawiam
                  R

Gość portalu: dezerter napisał(a):

> zwróciła moją uwagę scena, w której facia co potem wyleciała oknem robiła
                  > zakupy, pełne półki w sklepach, a u dzielnych milicjantów w gabinecie (te
                  > biurka, szklanki z herbatą i wystrój wnętrz !!!) wisiał kalendarz na rok
                  1981,
                  > a więc akcja działa się na kilka miesięcy przed stanem wojennym. Ale domyślam
                  > się , że w wirtualnej rzeczywistości borewiczowej stanu wojennego nie było.
                  >
                  > Scenariusz wczorajszego odcinka nie najlepszy, aż się prosiło o kilka
                  > pieprznych zmian.
                  >
                  >
                  > Trojanowska !!!! Anioł po prostu. Co jej się stało przez te lata ? W Klanie
                  > jest kaszaniasta.
    • Gość: też fanka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: ipcop:* 01.07.03, 11:43
      no a te ( jak nic pewexowskie )sztruksy borewicza i sweterek w karo...... no
      macie racje - zadbany chłopak ( ze zacytuje )Co do dialogów to od razu widać,
      ze to tekst napisany poniewaz tak celne i błyskotliwe dialogi przez czły czas
      trwania odcinka nie zdarzaja sie w życiu na co dzień.Słodki Zubek z tym swoim
      półuśmiechem; " jak dla mnie to za duzo tu tych dopóki"
      z borewiczowym pozdrowieniem " bo mnie nagła krew zaleje "
    • oka5 Gazela! 01.07.03, 12:25
      Nostalgia mnie ogarnęła, gdy zobaczyłam w ostatnim odcinku kosmetyki z serii
      Gazela, w takim brązowo-żółtym opakowaniu, wzorowane trochę na słynnej niegdyś
      zagranicznej serii Antylopa. Kiedyś to był rarytas! A ta babka, co pracowała w
      salonie kosmetycznym Polleny, miała je na półce i w pracy i w domu. Czyżby
      cichaczem wynosiła dla siebie? ;-)
      • Gość: trooper Re: Gazela! IP: *.nsm.pl 01.07.03, 13:14
        Hahahaha, też zwróciłem uwagę! Pamiętam u mojej babci takie.
        • Gość: alina1 Fan club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 13:32
          Świetny pomysł z fan clubem. Serial oglądany po tylu latach jest niesamowity, Z
          wczorajszego odcinka oglądanego lata temu pamiętałam hasło o różowym pokoju i
          pająkach. :-)
          A Trojanowska faktycznie wyglądała super wtedy i grała jakoś lepiej.
    • Gość: kosmi79 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl 01.07.03, 14:19
      tak swoją drogą to juz wtedy wiedzieli by na akcje brać karetkę.........
      Zubka nie pamiętam też nigdy z bronią w ręku, a wy?
    • Gość: Wojtek Kosynier Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 15:01
      Jak łatwo się domyślić, także należę do miłośników serialu „07 zgłoś się”. W
      tym miejscu nie omieszkam zbesztać pewnej pani (na jej nazwisko spuśćmy kurtynę
      miłosierdzia), która półtora tygodnia temu w „Wysokich Obcasach” (sobotni,
      kobiecy dodatek „Wyborczej”) napisała coś o drętwych dialogach (sic!). Wpisy
      powyżej – jest ich już ponad 200 (!) - świadczą o czymś zupełnie innym. Zresztą
      wczorajszy odcinek dobitnie wykazał, iż autorka jest w błędzie. Najwyraźniej
      oglądała całkiem inny serial. Jeszcze jedno, serial pod względem realizacyjnym
      był zgrzebny, jak cała nasza ówczesna rzeczywistość – w tym też kinematografia.
      W emitowanym wczoraj odcinku co najmniej dwa razy dało się zauważyć tzw. brudy,
      czyli w tym przypadku cień mikrofona (czy mikrofonu, jak to się odmienia?) na
      ścianie. Inna sprawa to koszmarny dźwięk...
      • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 15:08
        o dźwięku wspomniałem dzisiaj w poście na temat odcinka WAGON POCZTOWY
        (szczególnie sceny przesłuchań przez Sławka w szpitalu trzech 'uszkodzonych' z
        wagonu - fakt, że nikt tam nie mówi zbyt glośno, ale mimo wszystko dźwięk jest
        do dupy). A ta pani co napisała o drętwych dialogach... pewnie oglądała nasz
        serial na 'wyciszeniu', albo jakąś niemą wersję przygód Borewicza.. no
        comments!

• Gość: kosmi79 Sondę ktoś pamięta? IP: *.icpnet.pl 01.07.03, 15:13
          w ostatnim odcinku 07 leciał fragment SONDY . czy ktoś jeszcze pamięta jak i
          ci faceci się nazywali???????????????????
          • Gość: sonny Re: Sondę ktoś pamięta? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 15:16
            Kurek i ..... - tego drugiego nie pamiętam.

• Gość: Wojtek Kosynier Re: Sondę ktoś pamięta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 15:17
            Kamiński i Kurek, ale ja z kolei nie pamiętam imion tych tragicznie zmarłych
            postaci.
            • Gość: sonny Re: Sondę ktoś pamięta? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 15:22
              www.tk.pl/sonda/ i tyle na temat Sondy - wracajmy do Borewicza!!!!

• Gość: józefka Re: Sondę ktoś pamięta? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 15:35

> www.tk.pl/sonda/ i
                tyle na temat Sondy - wracajmy do Borewicza!!!!
                >

Chętnie sie przyłączę. Strona w necie o 07 zgłoś się to obowiązek ;)) i
                dziwne, ze jej jeszcze nie ma. Moge zając sie realizacją techniczną. Tylko nie
                wiem dlaczego wszyscy chcą czekać do końca wakacji? Jak znam życie, wszystko
                rozejdzie sie po kościach. A przecież pora urlopowa jest doskonała na
                realizacje takich przedsięwzieć. A jesli nawet ktoś wyjeżdża to chyba nie na
                całe dwa-trzy miesiące? Pomysły trzeba realizować natychmiast ;)) Więc?
                • Gość: sonny Re: Sondę ktoś pamięta? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 15:39
                  słuchaj, jak chesz to napisz co mozesz zrobić, jakie masz pomysły itp. jak
                  chcesz to pisz na @, mój: algierskicin@wp.pl - mamy już kilka kontaktow
                  mail'owych z innymi fanatykami, więc jakby co to wal śmiało! pozdrawiam!

• Gość: RNA Re: Sondę ktoś pamięta? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 17:05
                    Kurcze,a myślałem,że tylko ja lubię ten serial,że wszyscy
                    tylko:Bareja,Miś,Zmiennicy a Sławek w poniewierce - a tu proszę.
                    Pamiętam jak dawno temu w Teleexpresie chyba Sierocki rozmawiał z Marylą
                    Rodowicz a ona miała w ustach takiego - nie wiem czy skojarzycie - okrągłego
                    lizaka ze szklistym kwiatkiem w środku i Sierocki się pyta o tego lizaka a
                    Maryla na to że skoro Kojak paraduje w serialu TV z lizakiem (o kulistym
                    kształcie - ten typ nazwano własnie Kodżakami)to ona też może i proponuje
                    nazwać ten polski wzór-Borewicz.
                    Ostatnio gdzieś powtarzają odcinki I serii Ekstradycji i zauważyłem że halski w
                    pierwszych odcinkach pomyka identycznym,białym Peloponezem co Sławek.jak w
                    późniejszych seriach przesiadł się do zachodnich bryczek to i serial się
                    zeszmacił.Trzeba czerpać z dobrych wzorów:)
                    • Gość: dezerter jeszcze o muzyczce IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 18:32
                      muzyka z serialu to prawdziwe dzieło sztuki. Kilka lat temu w "trójce"
                      puszczali taką nową, przearanżowaną, bardziej dynamiczną wersję. Kto wie gdzie
                      to można znależć
                      • Gość: Szizmek Re: jeszcze o muzyczce IP: *.pai.net.pl 16.07.03, 12:53
                        Tę nową dynamiczną wersję można spotkać na składance POZYTYWNE WIBRACJE bodajze
                        vol. 2.
      • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 09:17
        Gość portalu: Wojtek Kosynier napisał(a):

> Jak łatwo się domyślić, także należę do miłośników serialu „07 zgłoś się&
        > #8221;. W
        > tym miejscu nie omieszkam zbesztać pewnej pani (na jej nazwisko spuśćmy
        kurtynę
        >
        > miłosierdzia), która półtora tygodnia temu w „Wysokich Obcasach” (s
        > obotni,
        > kobiecy dodatek „Wyborczej”) napisała coś o drętwych dialogach (sic
        > !). Wpisy
        > powyżej – jest ich już ponad 200 (!) - świadczą o czymś zupełnie innym. Z
        > resztą
        > wczorajszy odcinek dobitnie wykazał, iż autorka jest w błędzie. Najwyraźniej
        > oglądała całkiem inny serial. Jeszcze jedno, serial pod względem
        realizacyjnym
        > był zgrzebny, jak cała nasza ówczesna rzeczywistość – w tym też kinematog
        > rafia.
        > W emitowanym wczoraj odcinku co najmniej dwa razy dało się zauważyć tzw.
        brudy,
        >
        > czyli w tym przypadku cień mikrofona (czy mikrofonu, jak to się odmienia?) na
        > ścianie. Inna sprawa to koszmarny dźwięk...

Ta Pani pisząca artykuł widocznie słabo znała temat. Dialogi (według strony
        tvp,pisał m.in Michał Komar). I to właśnie dialogi są tak cudnbe w tym serialu.
    • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 23:11
      Właśnie ogladałem wczoraj.
      Właściwie już w momencie jak zabójca powiedział, że rzekomo cierpi
      na "sclerosis multiplex" wiadomo było, że kłamie.
      Ale pechowo przesłuchiwali go tylko zaprzątnięty spotkaniem z ex - żoną
      Borewicz no i błyskotliwy inaczej Zubek. Właściwie tylko dzięki sierżant Ewie
      udało się rozwiązać zagadkę.
      Pozdrowienia
      • Gość: trooper Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.nsm.pl 02.07.03, 03:17
        No i tym razem wcale nie Sławek złapał bandytę, tylko SG (WOP?)...
        • Gość: Wojtek Kosynier Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 07:49
          Można tylko postawić sobie pytanie, po jaką cholerę przestępca uciekał na
          Wschód, na sowiecką jeszcze wtedy Ukrainę? Ludzie czmychali wtedy raczej na
          południe, ażeby przez Czechosłowację przedostać się do Austrii.
          • Gość: errata Wojtka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 11:56
            Walnąłem głupotę: pomyliło mi się Hyżne z Hrebennym. Czyli wszystko się zgadza,
            uciekał do Czechosłowacji (wówczas CSRS), ażeby przedostać się pewnie do
            Austrii.
        • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.07.03, 10:34
          Gość portalu: trooper napisał(a):

> No i tym razem wcale nie Sławek złapał bandytę, tylko SG (WOP?)...

WOP to go nie tyle złapał, co zastrzelił
          Choć własciwie wychodzi na jedno :)

A Chyżne prowadzi zdaje się nie na Ukrainę tylko obecną Słowację, więc facet
          raczej wiedział co robi.
      • Gość: miranda3 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.03, 07:48
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Właśnie ogladałem wczoraj.
        > Właściwie już w momencie jak zabójca powiedział, że rzekomo cierpi
        > na "sclerosis multiplex" wiadomo było, że kłamie.

Dlaczego tak uwazasz? "sclerosis multiplex" to stwardnienie rozsiane, ktore
        prowadzi m.in. do zaburzen ruchu, inwalidztwa.
        • Gość: Wojtek Kosynier Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 07:50
          Nie baw się w eufemizmy, póki co to choroba śmiertelna.
          • Gość: anmanika stronka borewiczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 10:27
            Niech się ten kto zgłosił na ochotnika, robi stronkę i nie ogląda na nas:))
            Wystarczy sam projekt z księgą gości byśmy mogli się tam spotkać jak nam ten
            wątek skasują.
            Mój pomysł na zlota to: znaleźć ośrodek jak najbardziej odpowiadający duchowi
            07 i tam spotkać się w jakąś sobotę-niedzielę, zaprosić Cieślaka, kogoś z ekipy
            i wpólnie obejrzeć 1 odcinek wygłosowany przez nas. Co wy na to i zgłaszajcie
            swoje propozycje.
            • Gość: sonny Re: stronka borewiczowska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 10:35

> Niech się ten kto zgłosił na ochotnika, robi stronkę i nie ogląda na nas:))
              > Wystarczy sam projekt z księgą gości byśmy mogli się tam spotkać jak nam ten
              > wątek skasują.
              > Mój pomysł na zlota to: znaleźć ośrodek jak najbardziej odpowiadający duchowi
              > 07 i tam spotkać się w jakąś sobotę-niedzielę, zaprosić Cieślaka, kogoś z
              ekipy
              >
              > i wpólnie obejrzeć 1 odcinek wygłosowany przez nas. Co wy na to i zgłaszajcie
              > swoje propozycje.

super pomysł anmanika!!!! naprawdę maxxx! racja - niech ten/ta kto zglosił
              propozycję robienia stronki się za zabiera juz teraz - faktycznie narazie
              wystarczy księga gości, z czasem będziemy ładować tam inne pomysły! Co do
              zlotu - świetny pomysł z tym ośrodkiem odpowiadającym duchowi i klimatowi 07!!
              Pan Cieślak odczytał już mail'a ode mnie (dostałem info od jego asystenta, P.
              Cieślak był bardzo zadowolony, więc jak pewnie znajdzie czas to...), mam do
              niego też numer na komórkę (Ty anmanika chyba też), tak więc kontakt jest!
              www - działajmy!

• pojata Re: stronka borewiczowska 02.07.03, 11:09

>
                > > Niech się ten kto zgłosił na ochotnika, robi stronkę i nie ogląda na nas:)
                > )
                > > Wystarczy sam projekt z księgą gości byśmy mogli się tam spotkać jak nam t
                > en
                > > wątek skasują.
                > > Mój pomysł na zlota to: znaleźć ośrodek jak najbardziej odpowiadający duch
                > owi
                > > 07 i tam spotkać się w jakąś sobotę-niedzielę, zaprosić Cieślaka, kogoś z
                > ekipy
                > >
                > > i wpólnie obejrzeć 1 odcinek wygłosowany przez nas. Co wy na to i zgłaszaj
                > cie
                > > swoje propozycje.
                >
                >
                > super pomysł anmanika!!!! naprawdę maxxx! racja - niech ten/ta kto zglosił
                > propozycję robienia stronki się za zabiera juz teraz - faktycznie narazie
                > wystarczy księga gości, z czasem będziemy ładować tam inne pomysły! Co do
                > zlotu - świetny pomysł z tym ośrodkiem odpowiadającym duchowi i klimatowi
                07!!
                > Pan Cieślak odczytał już mail'a ode mnie (dostałem info od jego asystenta, P.
                > Cieślak był bardzo zadowolony, więc jak pewnie znajdzie czas to...), mam do
                > niego też numer na komórkę (Ty anmanika chyba też), tak więc kontakt jest!
                > www - działajmy!
                >

TAK, TAK, TAK. Rozmawiałam już o tym mejlowo z Anmaniką. Proponowałam nawet
                żebyśmy spotkali się w tzw. "Kasynie pod pałkami". Jest ono tuż przy Komendzie
                Stołecznej Policji (czyli Pałacu Mostowskich), w którym to miejscu pracował
                nasz bohater. Ale nie upieram się przy tym. Myślę jednak, że to powinno odbyć
                się w Warszawie. Tu działa się akcja serialu. Gościom spoza Warszawy moglibyśmy
                pokazać różne charakterystyczne miejsca, które można było zobaczyć w filmie.
                Odbylibyśmy krótką wycieczkę: Hotel Victoria i Forum, pałac Mostowskich, itd.
                Co wy na to? :)))))))
                • Gość: anmanika Re: stronka borewiczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 11:38
                  pojata napisała:

> Gość portalu: sonny napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: anmanika napisał(a):
                  > >
                  > > > Niech się ten kto zgłosił na ochotnika, robi stronkę i nie ogląda na
                  > nas:)
                  > > )
                  > > > Wystarczy sam projekt z księgą gości byśmy mogli się tam spotkać jak
                  > nam t
                  > > en
                  > > > wątek skasują.
                  > > > Mój pomysł na zlota to: znaleźć ośrodek jak najbardziej odpowiadający
                  > duch
                  > > owi
                  > > > 07 i tam spotkać się w jakąś sobotę-niedzielę, zaprosić Cieślaka, kog
                  > oś z
                  > > ekipy
                  > > >
                  > > > i wpólnie obejrzeć 1 odcinek wygłosowany przez nas. Co wy na to i zgł
                  > aszaj
                  > > cie
                  > > > swoje propozycje.
                  > >
                  > >
                  > > super pomysł anmanika!!!! naprawdę maxxx! racja - niech ten/ta kto zglosił
                  >
                  > > propozycję robienia stronki się za zabiera juz teraz - faktycznie narazie
                  > > wystarczy księga gości, z czasem będziemy ładować tam inne pomysły! Co do
                  > > zlotu - świetny pomysł z tym ośrodkiem odpowiadającym duchowi i klimatowi
                  > 07!!
                  > > Pan Cieślak odczytał już mail'a ode mnie (dostałem info od jego asystenta,
                  > P.
                  > > Cieślak był bardzo zadowolony, więc jak pewnie znajdzie czas to...), mam d
                  > o
                  > > niego też numer na komórkę (Ty anmanika chyba też), tak więc kontakt jest!
                  >
                  > > www - działajmy!
                  > >
                  > > 'bo mnie nagła krew zaleje'
                  >
                  > TAK, TAK, TAK. Rozmawiałam już o tym mejlowo z Anmaniką. Proponowałam nawet
                  > żebyśmy spotkali się w tzw. "Kasynie pod pałkami". Jest ono tuż przy
                  Komendzie
                  > Stołecznej Policji (czyli Pałacu Mostowskich), w którym to miejscu pracował
                  > nasz bohater. Ale nie upieram się przy tym. Myślę jednak, że to powinno odbyć
                  > się w Warszawie. Tu działa się akcja serialu. Gościom spoza Warszawy
                  moglibyśmy
                  >
                  > pokazać różne charakterystyczne miejsca, które można było zobaczyć w filmie.
                  > Odbylibyśmy krótką wycieczkę: Hotel Victoria i Forum, pałac Mostowskich, itd.
                  > Co wy na to? :)))))))

Pozdrawiam pojatę:))
                  Jasne!! Ten pomysł z Pałacem jest x-tra sądzę, że dało by się samą Komendę
                  odwiedzić od środka. Niestety ani Forum ani Victoria już nie wyglądają jak
                  przed laty za to Pałac Mostowskich......kto wie?
                  Ilu chętnych na przyjazd do Wawy? Bo przecież trzeba by nocleg zorganizować dla
                  zamiejscowych.
                  • Gość: sonny Re: stronka borewiczowska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 14:01
                    podpisuję się obiema łapkami - CHĘTNY NA PRZYJAZD DO WAWY :-))

• Gość: Norman Zlot, kiedy zlot ?! IP: *.acn.pl 02.07.03, 14:42
                  Ja chcę na zlot !
                  Proponuję zaprosić także Ewę Florczak i Jerzego Rogalskiego. A nuż zechcą
                  wpaść ? A 3 głowy pamiętają na pewno więcej, niż jedna. Może także Krzysztof
                  Szmagier ? W końcu to jego dialogi sprawiają nam tyle radości...
                  Ja chcę na zlot !!

Norman

'ja w ogole nie mam prawa jazdy'
        • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 12:23
          Gość portalu: miranda3 napisał(a):

> Gość portalu: P-77 napisał(a):
          >
          > > Właśnie ogladałem wczoraj.
          > > Właściwie już w momencie jak zabójca powiedział, że rzekomo cierpi
          > > na "sclerosis multiplex" wiadomo było, że kłamie.
          >
          > Dlaczego tak uwazasz? "sclerosis multiplex" to stwardnienie rozsiane, ktore
          > prowadzi m.in. do zaburzen ruchu, inwalidztwa.
          W takim razie przepraszam
          • Gość: mart Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.zus.gda.pl / 192.168.1.* 02.07.03, 14:51

No, sam Borewicz powiedział jakoś tak:
            cholera jasna "sclerosis multiplex"! to my mieliśmy jakąś sklerozę, że go nie
            odkryliśmy :))) dobry, prawdziwy milicjant.
            • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 15:25
              Gość portalu: mart napisał(a):

>
              > No, sam Borewicz powiedział jakoś tak:
              > cholera jasna "sclerosis multiplex"! to my mieliśmy jakąś sklerozę, że go nie
              > odkryliśmy :))) dobry, prawdziwy milicjant.
              Właśnie, to mnie zmyliło. W 1981 roku chyba nie była znana polska nazwa. Dziś
              facet powiedziałby - "mam stwardnienie rozsiane" i wszystko byłoby jasne
              (pomijając, że i tak symulował).
              Natomiast wydaje mi się, że SM nie jest choroba nieuleczalną, ale nie
              śmiertleną tylko wyniszczającą i przewlekłą. Śmiertlene jest stwardnienie
              zanikowe boczne, choć nie zawsze - wybitny fizyk Stephen Hawking żyje po
              dwudziestu latach od diagnozy.
              • marcin_76 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.07.03, 21:12
                ZLOT TO BYŁOBY COŚ!!!!
                • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 02.07.03, 23:19
                  Pomysł fajny. A nocleg dla wszystkich przyjezdnych (w tym mnie) w pokoju w
                  którym mieszkała Trojanowska w Victorii :) Jakoś byśmy się pomieścili.
                  • pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.07.03, 23:55
                    A czemu tu cicho siedzicie i nic nie mówicie, że tu takie fajne forum istnieje?
                    Dopiero dzisiaj dowiedziałam się od Pojaty, no i zaglądam. Wszystkie posty
                    przeczytałam, melodyjkę sobie słucham i chichoczę nad niektórymi cytatami. Co
                    poniedziałek aż mnie ciarki wieczorem przechodzą, gdy się zaczyna. Ach ten
                    Borewicz i ten jego nos połamany ...
                    • fox 07 - NAJCIEKAWSZE ODCINKI 03.07.03, 09:24
                      A może wymiana opinii nt. naciekawszego zdaniem forumowiczów odcnika ???

Moje typy:

1. ze względu na klimat i teksty - "Rozkład jazdy" - fenomenalny Miedzianowski,
                      rozmowy Zubka z badylarzem "Panie Gryzboń.."

2. ze względu na fabułę i zagadkę kryminalną - "Morderca działa nocą" - mam
                      nadzieję że nie pomyliłem nazwy, w każdym razie to ten gdzie głównym
                      podejrzanym jest Niemczyk (dyr. Skotnicki), a na końcu okazyuję się że
                      mordowała jego zazdrosna siostra; scena finałowa z lampą UV - perfekcyjna

Natomiast najsłabszy, dla mnie oczywiście, odcinek to "Zamknąć za sonbą drzwi"
                      z Fronczewskim - juz jakiś inny klimat, ogólne przeszarżowanie.

A jakie są Wasze typy ???
                      • Gość: sonny Re: 07 - NAJCIEKAWSZE ODCINKI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 12:00
                        trudno tu wymienić ulubione odcinki naszego serialu, bo jak dla mnie kazdy z
                        nich ma w sobie to 'coś' i kazdy oglądam z wilką przyjemnością po raz kolejny..
                        ale oto moje naj naj ulubione:
                        1. HIENY - za niesamowity mazurski klimat, za Szapołowską ('kotek, schlałeś
                        się') i za Sławka-ratownika
                        2. ZŁOCISTY
                        3. BILET DO FRANKFURTU
                        4. ŚLAD RĘKAWICZKI
                        5. PRZERWANY URLOP
                        6. ROZKŁAD JAZDY

no po prostu KOCHAM wszystkie, nie potrafię.. ale te wyżej to czołówka :-))
                        a ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI bardzo lubię, chociaż w porównianiu z poprzednimi
                        odcinkami może faktycznie jest trochę przekombinowany..

• Gość: kosmi Re: 07 - NAJCIEKAWSZE ODCINKI IP: *.icpnet.pl 03.07.03, 15:40
                        najciekawszy ze wzgledów kryminalnych to wagon pocztowy, to z miedzianowskim i
                        strzały na dancingu
                        za dialogi:odinki z zubkiem :-)
                        • Gość: jasiu Re: 07 - NAJCIEKAWSZE ODCINKI IP: *.master.pl 03.07.03, 16:41
                          A moje typy to: Wisior i Rozkład jazdy. A "Zamknąć za sobą drzwi" to dla mnie
                          najsłabszy odcinek. A swoją drogą ciekawe czemu w ostanich odcinkach było
                          coraz mniej Borewicza a na pierwszy plan wysuwały się inne postacie.
                          • fox Re: 07 - NAJCIEKAWSZE ODCINKI 04.07.03, 11:40
                            Gość portalu: jasiu napisał(a):

> A moje typy to: Wisior i Rozkład jazdy. A "Zamknąć za sobą drzwi" to dla mnie
                            > najsłabszy odcinek. A swoją drogą ciekawe czemu w ostanich odcinkach było
                            > coraz mniej Borewicza a na pierwszy plan wysuwały się inne postacie.

Widze że masz podobne do mnie odczucia.
                            Jak się zastanowiłem to chyba dlatego mniej cenię odcinki z ostatniej serii (no
                            może poza Złocistym), bo były juz mniej "swojskie", nie miały tego
                            typowo "peerelowskiego klimatu". Pojawia się mafia, zawodowi mordercy, czyli
                            coś co króluje obecnie i pewnie można zrobić lepiej.
                            Natomiast "stare" 07, to było coś niepowtarzalnego, naszego, rzekłbym
                            prowincjonalnie-polskiego. I dlatego tak to lubimy, czego dowodem jest lista
                            postów na forum.
                            Ciekawym, czy pobity został już jakiś rekord ?
    • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 11:39
      ktoś tam kiedyś wspominał, że ma nagrane na VHS wszystkie odcinki 07.. chyba
      Norman.. Mam pytanie-czy ewentualnie była by możliwość pozyczenia kaset i
      skopiowania sobie kilku odcinków, których niestety nie mam nagranych???

• Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 12:39

> ktoś tam kiedyś wspominał, że ma nagrane na VHS wszystkie odcinki 07.. chyba
        > Norman.. Mam pytanie-czy ewentualnie była by możliwość pozyczenia kaset i
        > skopiowania sobie kilku odcinków, których niestety nie mam nagranych???
        >

Niech Norman zabierze ze sobą kasety na zlot. Oraz mam pytanie: kiedy robimy?
        Mój typ to początek września bo wtedy wszyscy już wrócili z urlopów
        • Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 04.07.03, 14:44
          Byłem pewien, że to sonny ma kasety ! To nie ja mam nagrane 07, chyba raczej
          wspominał o tym jasiu. Ja za to wiem, ze jeszcze do niedawna można było
          pożyczyć 07 w jednej z wypożyczalni, ale nie wszystkie odcinki, tylko te
          wczesne. Zawsze możemy je wziąć na zlot, sprawdzę, czy mają nadal.
          • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 15:07
            mam kasety i nagrane 10 odcinków+ jeden bez początkowych 5 minut! jedna kaseta
            z 3 innymi odcinkami została pozyczona na wieczne nieoddanie (szkoda) a ta całą
            resztę to bardzo bardzo chciałbym mieć!! faktycznie - najlepiej niech ten kto
            ma całą kolekcję (być może to jasiu) weźmie ja na zlot.. pozdrawiam!
            P.S. 07 w wypozyczalni??? Kurcze, gdzie??

• Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 04.07.03, 16:21

> mam kasety i nagrane 10 odcinków+ jeden bez początkowych 5 minut! jedna
              kaseta
              > z 3 innymi odcinkami została pozyczona na wieczne nieoddanie (szkoda) a ta
              całą
              >
              > resztę to bardzo bardzo chciałbym mieć!! faktycznie - najlepiej niech ten
              kto
              > ma całą kolekcję (być może to jasiu) weźmie ja na zlot.. pozdrawiam!
              > P.S. 07 w wypozyczalni??? Kurcze, gdzie??
              >

Owszem. Jasiu ma wszystkie odcinki. Po sprawdzeniu brakuje mi tylko
              początku "Zamknąć za sobą drzwi" i końcówki "Skoku śmierci" ale ona na pewno
              dograna jest na jakiejś innej kasecie. Muszę posprawdzać co jednak nie będzie
              takie proste gdyż kaset mam sporo. Zresztą może potwórzą któryś z tych
              odcinków w wakacje. Resztę mam nagraną ale na 4 głowice.
              Sonny, w razie pytań wal na meila wojan2@poczta.onet.pl.

"Przywoity mężczyzna nie nocuje poza domem"
              "Jak ja się mogłem z Panem zaprzyjaźnić"
        • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 23:02
          Jak będzie coś wiadomo o zlocie, proszę o info: kocmug@poczta.onet.pl
          A swoją drogą. Może jakiś producent DVD, wobec powyższego zainteresowania
          serialem, wypuści serię płyt na rynek?
    • Gość: tez fanka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: ipcop:* 06.07.03, 21:30
      Zauważyliscie, ze niejaki JO robi naszej rubryce konkurencje?
      >> bo mnie nagła krew zaleje << ... ale nasza i tak jest lepsza !!!
      i była pierwsza. Mysle, ze po poniedziałkowym odcinku dobijemy 300 wpisu. HEJ !
      • marcin_76 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 06.07.03, 22:34
        i będzie 300 ale nie zpowodu "sztuki dla sztuki" tylko dlatego że jest tyle
        wielbicieli tego serialu!zostało niecałe 24 godziny do WAGONU!!!OJ BĘDZIE SIĘ
        DZIAŁO!!!pozdrawiam wszystkich Borewiczomaniakuff!!!!
      • Gość: Jo Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 193.128.25.* 08.07.03, 12:15
        Wcale nie robię konkurencji, przepraszam bardzo. Wasz wątek jest najlepszy na
        tym forum :-)
        NiejakA Jo ;-)
    • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 13:55
      cisza przed burzą?? jakiś spokoj zapanował... mam nadzieję, że ozywimy się po
      dzsiaijszym odcinku.. wagon pocztowy nadjeżdża.. (jestem po nim 'świeżo', bo
      ogladałem go w zeszłą sobotę na video, nie wiedzac, że TV poczęstuje nas nim
      dzisiaj.. ale to wcale nie przeszkadza obejrzeć mi go poraz kolejny, bo to
      naprawdę kolejny świetny odcinek świetnego serialu..)

• Gość: kosmi79 dzielni milicjanci IP: *.icpnet.pl 07.07.03, 14:57
        na tv polonia leci jakiś serial milicyjny s.o.s. ktoś wie o co chodzi? (dzisiaj
        o 17.40)
      • Gość: phantom Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 10.203.53.* 07.07.03, 15:07
        1. Pomysl zlotu jest rewelacyjny. Czekam tylko na konkretny termin i miejsce
        (palac jest OK).
        2. Konkurencyjne forum nie jest zadnym zagrozeniem. Co prawda jeszcze go nie
        przejrzalem, ale to tutaj widze prawdziwych pasjonatow tematu (bez obrazy dla
        tamtej gawiedzi). 300 postow to pestka.
        pzdr
        Phantom
        • pimienta Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? 07.07.03, 21:27
          "Dupa jestem nie detektyw"
          Jak tam po dzisiejszym odcinku drodzy forumowicze?
          • marcin_76 Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? 07.07.03, 21:44
            zajebisty odcinek!!!no i sierż.Olszańska za kółkiem pełen odlot!!!a to co
            wyprawiał dziś Zubek...to po prostu klasyka ("ten wasz brak szacunku do
            kobiet"hehe).a za tydzień "Strzał..."!!!sauna na końcu też była super hehe
            Borewicz rulez!!!Pozdrawiam wszystkich!!!
          • Gość: fiuta Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: *.rtk.net.pl 07.07.03, 21:51
            pomysł był fajny dzisiejszego odc. - ale nie dziwi, bo
            oparty na Edigeyu - specu od kryminałów w prl-u.

ale, ale: jak nazywają się te dwie kocice: ta czarna
            (stewardesa) i ta blondyna (intelektualna milicjantka,
            która pomogła slawkowi zrozumieć sens istnienia czwartej
            butelki)?
            extra laseczki obie!
            • Gość: Pimienta Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: *.smstv.pl / *.gazeta.pl 07.07.03, 22:04
              Ta intelektualna to nie milicjantka, tylko sekretarka z tego co pamiętam, ale
              może się mylę
              • Gość: fiuta Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: *.rtk.net.pl 07.07.03, 22:20
                już wiem, że ta intelektualna sekretarka, to katarzyna
                walter (co z nią się stało?)

ale ta czarna stewardesa? KTO TO?!!!!!
            • marcin_76 Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? 07.07.03, 22:25
              Gość portalu: fiuta napisał(a):

> pomysł był fajny dzisiejszego odc. - ale nie dziwi, bo
              > oparty na Edigeyu - specu od kryminałów w prl-u.
              >
              > ale, ale: jak nazywają się te dwie kocice: ta czarna
              > (stewardesa) i ta blondyna (intelektualna milicjantka,
              > która pomogła slawkowi zrozumieć sens istnienia czwartej
              > butelki)?
              > extra laseczki obie!
              Ewa Zadrożna (sekretarka majora Wołczyka, córka jego przyjaciela),
              Nina Gocławska (stewardessa Małgorzata Czarnecka)
              więcej:
              www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=1&nrf=3488&start=11
              • Gość: jasiu Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: *.master.pl 07.07.03, 22:30
                W którymś z wcześniejszych postów wspominałem o Walter-topless i stewardessie
                w czerwonym bikini. Czarnecka vel Gocławska była bodaj tancerką. A nawiasem
                mówiąc mogli na dublera Borewicza podczas skoku do wody wybrać kogoś trochę
                niższego.
                • Gość: Pimienta Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: *.smstv.pl / *.gazeta.pl 07.07.03, 23:03
                  A jak po skoku wyszedł z basenu, to miał taki jakiś brzuch duży. No, ale potem
                  wciągnął. No i kapielówki paskudne, za to kuszulka z pumą suuuper :)))
                  • oka5 Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? 08.07.03, 00:36
                    Gość portalu: Pimienta napisał(a):

> A jak po skoku wyszedł z basenu, to miał taki jakiś brzuch duży. No, ale
                    > potem wciągnął. No i kapielówki paskudne, za to kuszulka z pumą suuuper :)))

Czy ten basen, to była dawna Gwardia? Mam wrażenie, że tak, ale pewności nie
                    mam. No i jeszcze ta torba LOT na leżaku. Przedmiot pożądania dostępny
                    nielicznym spoza personelu naszej szacownej linii lotniczej.
                    Popłakałam się ze śmiechu, gdy Zubek czytał definicję dupy ze słownika. Ten
                    fragment filmu to majstersztyk! :-)))

• mindo Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? 08.07.03, 07:05
                      Cytaty opisujace polską rzeczywistość we wczesnych latach 80-tych we
                      wczorajszym odcinku "Wagon pocztowy":

"U nas na dworcu dostępne jest tylko piwo Okocim" -to powiedział jakiś
                      pracownik PKP przesłuchiwany przez Borewicza

"Piwo Żywiec jakoś nie pasuje mi do tej układanki. W Warszawie jest prawie
                      nieosiągalne" - To powiedział Borewicza do Zubka :))
                      • Gość: anmanika Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 08:20
                        Cytaty z wczorajszego odcinka: "Każdy mężczyzna lubi słodycze ale tylko
                        prawdziwy się do tego przyzna"
                        "Tak z własnej iniciatywy? Bez polecenia służbowego?"
                        "Krzyżówki to moja żona lubi rozwiązywać".
                        Czy przypadkiem rolę businessmena na końcu odcinka nie grał Wilczek?
                        Sprężcie się co do terminu zlotu, czy wrzesień jest ok?
                        Gdzie są chętni ze stroną bo nam zaraz Gazeta wątek skasuje jako nazbyt
                        rozrośnięty.
                        Czyżbym nie załapała się na 300-setnego posta?
                        • fox Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? 08.07.03, 09:17

> Czy przypadkiem rolę businessmena na końcu odcinka nie grał Wilczek?

Wydaje mi sie, że nie tyle grał co był sobą, bo akurat wszystko co o nim
                          opowiadał Borewicz (na basenie, tyle że stewardesie, a do sauny poszedł z
                          sekretarka :) jest prawdą, podejrzewam że rezydencja z kortem, basenem i sauną
                          to też jego własność.

Podobnie było kilka odcinków dalej z Dziewulskim, który występował pod swoim
                          nazwiskiem i robił też to co zwykle, czyli "sprzątał na Okęciu".
                      • Gość: glus filmowiec Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 08:21
                        No wlasnie ten tekst z piwem wydal mi sie najlepszy, teraz policja ma duzo
                        trudniej, bo nawet nad morzem mozna kupic piwo zywiec :) Jedno jest pewne Pani
                        Ewa wyprzedzala 20 lat temu polonezem wozy ciagniete przez konie i akurat w
                        tej materii niewiele sie zmienilo, czesciej tylko wyprzedzaja passaty, a moze
                        i nie. Mysle powaznie o zakupie mojemu chlopakowi na urlop kapielowek a'la
                        Borewicz, a ten basen to wg moich domownikow Gwardia na 100%.
                        • Gość: phantom Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.03, 10:14
                          Basen rzeczywiscie wyglada na Gwardie.
                          A co do cytatow, to mnie powalil tekst Borewicza: "...jak powiadal moj dziadek,
                          Gdyby na swiecie bylo wiecej dyskretnych facetow, to byloby mniej dziewic...".
                          Moglem to troszke przekrecic (efekt oszolomienia), ale odjazd na calego.
                          pzdr
                          • boy Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? 08.07.03, 12:10
                            Gość portalu: phantom napisał(a):

> Basen rzeczywiscie wyglada na Gwardie.
                            > A co do cytatow, to mnie powalil tekst Borewicza: "...jak powiadal moj
                            dziadek,
                            >
                            > Gdyby na swiecie bylo wiecej dyskretnych facetow, to byloby mniej
                            dziewic...".
                            > Moglem to troszke przekrecic (efekt oszolomienia), ale odjazd na calego.
                            > pzdr

zdaję się "... cnotliwych kobiet"
                            trzeba przyznac, że dziadek i babcia Sławka byli bardzo elokwentni, na co
                            wskazują cytaty pojawiające się niemal w każdym odcinku :))
                            • Gość: phantom Re: kto oglądał dzisiaj borewicza? IP: 10.203.53.* 08.07.03, 18:43
                              boy napisał:

> Gość portalu: phantom napisał(a):
                              >
                              > > Basen rzeczywiscie wyglada na Gwardie.
                              > > A co do cytatow, to mnie powalil tekst Borewicza: "...jak powiadal moj
                              > dziadek,
                              > >
                              > > Gdyby na swiecie bylo wiecej dyskretnych facetow, to byloby mniej
                              > dziewic...".
                              > > Moglem to troszke przekrecic (efekt oszolomienia), ale odjazd na calego.
                              > > pzdr
                              >
                              > zdaję się "... cnotliwych kobiet"
                              > trzeba przyznac, że dziadek i babcia Sławka byli bardzo elokwentni, na co
                              > wskazują cytaty pojawiające się niemal w każdym odcinku :))

Tak, oczywiscie masz racje. Jak mowilem to efekt oszolomienia (hi, hi). Zwracam
                              honor i pozdrawiam
    • Gość: też fanka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: ipcop:* 08.07.03, 15:21
      Ano Wilczek, Wilczek, droga Anmaniko, tylko ze patrzac na zaplecze to cały
      Wilk. No i majac takich zapleczników Szmagier cyklicznie dopinał swego.
      watek "dupy" rewelacja. Sztruksy te same co poprzednio.Drezyna - sam ślicz.
      Nie wiem czy zauwazyliscie pewna bardzo odwazna rzecz, otóż zwiastun tego
      odcinka zawierał własnie te scenę, w której Borewicz mówi " dupa jestem nie
      detektyw " co prowadzacy jedynke skwitował " no nie jest az tak źle ". Sami
      przyznajcie ze taki fragmencik w ramach zapowiedzi filmu, to dosyc rzadkie
      • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 15:34
        A kto zauważył jak elektryk (śp. Jan Ciecierski, znany głównie z "Matysiaków")
        człek starej daty mówi - "w 46 siedizałem siedem miesięcy bez wyroku". Cenzura
        zaspała?
        • Gość: Pietia Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 18:24
          A mnie się przypomniał taki tekst (bodajże ze "Skoku śmierci", ale pewien nie
          jestem.
          Borewicz przesłuchuje okradzionego księdza
          B: to ile tych dolarów było?
          K: a to nie wiecie towarzyszu poruczniku?
          B: Nie wiem jak ksiądz, ale ja w partii nie jestem.
          Mogłem coś przekręcić w wypowiedzi księdza, ale ten tekst od lat jest moim
          ulubionym.
          I jeszcze jeden (a tu kompletnie nie pamiętam z jakiego odcinka)
          Przed Pałacem Mostowskich stoją Borewicz, pani prokurator i adwokat
          oskarżonego. proponują pani prokurator obiad, ta odmawia, wobec czego adwokat
          mówi do Borewicza:
          A: wobec tego zapraszam Pana na wódkę.
          B: W biały dzień, w godzinach pracy, oficera MO na wódkę?.... Z najiększą
          przyjemnością

Kłaniam się uprzejmie
          Pietia

• fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 09.07.03, 09:02
            Gość portalu: Pietia napisał(a):

> A mnie się przypomniał taki tekst (bodajże ze "Skoku śmierci", ale pewien nie
            > jestem.
            > Borewicz przesłuchuje okradzionego księdza
            > B: to ile tych dolarów było?
            > K: a to nie wiecie towarzyszu poruczniku?
            > B: Nie wiem jak ksiądz, ale ja w partii nie jestem.
            > Mogłem coś przekręcić w wypowiedzi księdza, ale ten tekst od lat jest moim
            > ulubionym.

Fakt, dobry dialog, Sławek dorzuca tam jeszcze: "porozmawiajmy szczerze jak
            partyzant z czekistą"

> I jeszcze jeden (a tu kompletnie nie pamiętam z jakiego odcinka)
            > Przed Pałacem Mostowskich stoją Borewicz, pani prokurator i adwokat
            > oskarżonego. proponują pani prokurator obiad, ta odmawia, wobec czego adwokat
            > mówi do Borewicza:
            > A: wobec tego zapraszam Pana na wódkę.
            > B: W biały dzień, w godzinach pracy, oficera MO na wódkę?.... Z najiększą
            > przyjemnością

To jest w "Bilecie do Frankfurtu".
            Swoją drogą pani prokurator (E. Kijowska) to twarda sztuka, nawet Sławek nie
            dał jej rady :))
        • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 09.07.03, 08:59
          Gość portalu: P-77 napisał(a):

> A kto zauważył jak elektryk (śp. Jan Ciecierski, znany głównie
          z "Matysiaków")
          > człek starej daty mówi - "w 46 siedizałem siedem miesięcy bez wyroku".
          Cenzura
          > zaspała?

W odcinku tydzień temu, o ile pamiętam, Sławek mówił o swojej babci, że w
          czasie wojny "rąbała drewno za kręgiem polarnym". Jak na film z tamtych lat, to
          też mocne.
          • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 09:19
            Doszliśmy do konkluzji, że akcja filmu miała miejsce w 1981 roku a jak wiadomo
            coś się już wtedy działo ciekawego:))i takie dialogi nie były niczym dziwnym
            Oczywiście skończyły się w grudniu.
          • oka5 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 09.07.03, 11:57
            fox napisał:

> Gość portalu: P-77 napisał(a):

> > człek starej daty mówi - "w 46 siedizałem siedem miesięcy bez wyroku".
            > > Cenzura zaspała?

> W odcinku tydzień temu, o ile pamiętam, Sławek mówił o swojej babci, że w
            > czasie wojny "rąbała drewno za kręgiem polarnym". Jak na film z tamtych lat,
            > to też mocne.

Nie przesadzajmy. To nie były już czasy gomułkowskiego knebla. Ten serial był
            kręcony w roku 1976, gdy o wielu sprawach mówiło się już w miarę otwarcie. I
            tak np. będący wówczas ministrem obrony narodowej W. Jaruzelski oficjalnie
            podawał w życiorysie swój i swoich rodziców epizod syberyjski.
            • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 13:27
              oka5 napisała:

> fox napisał:
              >
              > > Gość portalu: P-77 napisał(a):
              >
              > > > człek starej daty mówi - "w 46 siedizałem siedem miesięcy bez wyroku"
              > .
              > > > Cenzura zaspała?
              >
              > > W odcinku tydzień temu, o ile pamiętam, Sławek mówił o swojej babci, że w
              > > czasie wojny "rąbała drewno za kręgiem polarnym". Jak na film z tamtych la
              > t,
              > > to też mocne.
              >
              > Nie przesadzajmy. To nie były już czasy gomułkowskiego knebla. Ten serial był
              > kręcony w roku 1976, gdy o wielu sprawach mówiło się już w miarę otwarcie. I
              > tak np. będący wówczas ministrem obrony narodowej W. Jaruzelski oficjalnie
              > podawał w życiorysie swój i swoich rodziców epizod syberyjski.

Gwoli ścisłości: serial kręcony był na przestrzeni lat 1976-1987. 'Wagon
              Pocztowy" nakręcono w 1981 roku.
              • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 09.07.03, 16:23
                Zgadza się. Wystarczy zwrócić uwagę na kalendarze i stronę filmpolski. A co do
                kręgu polarnego, to w sumie podobny tekst zresztą po zmianach narzuconych
                przez cenzurę przeszedł w "Alternatywy 4", gdzie śp. Bolesław Pawlik
                mówi: "Mój ojciec umarł u nich na mrozie" (jakoś tak to leciało).
                • Gość: Wojtek Kosynier Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 12:31
                  To jeszcze nic. Zawsze nurtowało mnie pytanie: co Bareja chciał przekazać
                  tworząc postać Majewskiego (vel Gwizdeckiego), graną przez Gołasa? Na myśli mam
                  zwłaszcza (nie pamiętam odcinka, ale to był któryś z ostatnich) rozmowę
                  Majewskiego z profesorem Dąb – Rozwadowskim (Voit), w której padają takie mniej
                  więcej słowa: ja tam byłem. Nie wiem dlaczego skojarzyło się mi to z Katyniem,
                  a ściślej mówiąc z historią Stanisława Swianiewicza (cudownie ocalały z
                  pogromu, jedyny świadek przeładunku polskich oficerów na stacji nieopodal
                  Katynia). A może się mylę, może Bareja miał co innego na mysli.
                  • Gość: brian Re: kto oglądał ... (off topic) IP: *.defbank.com.pl 10.07.03, 13:24
                    Gość portalu: Wojtek Kosynier napisał(a):

> To jeszcze nic. Zawsze nurtowało mnie pytanie: co Bareja chciał przekazać
                    > tworząc postać Majewskiego (vel Gwizdeckiego), graną przez Gołasa? Na myśli
                    mam
                    >
                    > zwłaszcza (nie pamiętam odcinka, ale to był któryś z ostatnich) rozmowę
                    > Majewskiego z profesorem Dąb – Rozwadowskim (Voit), w której padają takie
                    > mniej
                    > więcej słowa: ja tam byłem. Nie wiem dlaczego skojarzyło się mi to z
                    Katyniem,
                    >
                    > a ściślej mówiąc z historią Stanisława Swianiewicza (cudownie ocalały z
                    > pogromu, jedyny świadek przeładunku polskich oficerów na stacji nieopodal
                    > Katynia). A może się mylę, może Bareja miał co innego na mysli.

Nie mylisz się. Tekst wypowiadany przez Majewskiego jednoznacznie wskazuje na
                    Katyń ( opowieść o stacji kolejowej i odjeżdzjących ciężarówkach ). Poprzez
                    postać Majewskiego Bareja "przemycił" na ekran tekst o Katyniu i odmowie pomocy
                    ZSRR dla powstania warszawskiego ( ...staliśmy już nad Wisłą, ale był rozkaz
                    ani kroku dalej ....)
                    • pojata Borewicz, Borewicz! 10.07.03, 14:51
                      Kochani! Dosyć już o innych serialach. Przypominam uprzejmie, że my tu
                      rozmawiamy o 07 zgłoś się. :)))) A niektórzy nawet działają. Dzisiaj dostałam
                      mejla od anmaniki, że wczoraj spotkała się z Michałem Komarem, autorem
                      scenariusza 1 odcinka. Czyli to nasze wspólne spotkanie zaczyna nabierać
                      realnych kształtów.
                      Pozdrowienia dla sonnego i normana. Oraz Pimienty oczywiście. :))))
                      • Gość: Jaszczuk Re: Borewicz, Borewicz! IP: 213.17.198.* 10.07.03, 15:30
                        "To ponure skurczybyki, ale jada na obcych numerach"
                      • Gość: Norman Re: Borewicz, Borewicz! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 10.07.03, 21:33
                        Dziekuje za pozdrowienia !
                        Anmanika, ja też chcę dostawać maile, co powiedział Michał Komar ??
                        Czekam niecierpliwie !
            • Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 10.07.03, 21:30
              > Nie przesadzajmy. To nie były już czasy gomułkowskiego knebla. Ten serial był
              > kręcony w roku 1976, gdy o wielu sprawach mówiło się już w miarę otwarcie. I
              > tak np. będący wówczas ministrem obrony narodowej W. Jaruzelski oficjalnie
              > podawał w życiorysie swój i swoich rodziców epizod syberyjski.

1976 i 1981 to raczej dwa różne światy. Wielka część społeczeństwa o Syberii i
              stalinizmie dowiedziała się dopiero za czasów pierwszej Solidarności. Moim
              zdaniem teksty te mogły powstać w filmie PRLowskim tylko w latach 1980-81, na
              pewno nie przeszły by za Gierka (któremu teraz niektórzy chcą stawiać pomniki,
              czym dowodzą swej kompletnej niewiedzy, głupoty w zasadzie), raczej nie
              przeszły by w TV w pierwszej połowie lat 80.
              • Gość: anmanika stronka borewiczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 08:25
                Kochani: czy wiecie, że stajemy się sławni:)))??? Wczoraj udzielałam wywiadu
                Newsweekowi na temat naszego przedsięwzięcia. Skoro 4 władza skierowała na nas
                czujne oko musimy się sprężyć!!!!! Do dzieła i róbcie stronę netową, słowa te
                kieruję szczególnie do pojaty:))) Jeżeli nie ma takiej możliwości to proszę o
                kontakt ze mną a ja spróbuję inną drogą. Chciałabym by był to chociaż zarys
                strony z książką gości. Mogę się nią później zaopiekować, postaram się
                przyuczyć, teraz nie mam czasu zajęta jestem wymyślaniem rozrywek dla was na
                zlot:))
                1-sza to będzie konkurs na wiedzę o serialu. Gwarantowana atrakcyjna nagroda,
                jaka nie powiem bo to tajemnica.
                Co Michał Komar powiedział zdradzę na zlocie a później napiszę na stronie.
                • Gość: sonny Re: stronka borewiczowska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 08:43
                  i zjawiam się po dłuższej przerwie! Kochani - od jutra przez 1,5 tygodnia będę
                  bez dostępu do netu - urlop. A szkoda, bo widzę, że sprawy ruszyły bardzo do
                  przodu (Newsweek, ulalala!). Dziewczyny - dobra robota. Anmanice wyślę na @ mój
                  numer komórki, jakby był jakiś ważny news to proszę o info! A wczoraj
                  obejrzałem sobie ZŁOCISTEGO i tylu dogryzań do 'władzy ludowej' nie ma chyba w
                  żadnym innym odcinku :-)) Poza tym powaliła mnie na kolana scena, a w zasadzie
                  ujęcie, kiedy kamera pokazała tabliczkę (scena na Bazarze Różyckiego) z
                  napisem: TOALETA PŁATNA: KABINA 10 ZŁ, ŚCIANA 5 ZŁ. Rewelacja! Poza tym
                  Literat, pan Emil i pornole z Hamburga, Barciś jako strażak.. i nasz kochany
                  Sławek z bandażem na głowie.. a Dziewula zastrzelił Buczkowski..

• Gość: sonny Re: stronka borewiczowska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 08:45
                    Barciś vel 'Strażak' - sprostowanie. jeszcze trochę śpię :-))

• Gość: anmanika Re: stronka borewiczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 09:11

> Barciś vel 'Strażak' - sprostowanie. jeszcze trochę śpię :-))
                      >

Sonny dobrze, że jesteś bo już się denerwowałam. Newsy na komórę będziesz miał
                      na bank:) Miłego urlopu życzę.
                  • boy Re: stronka borewiczowska 11.07.03, 10:36
                    . a Dziewula zastrzelił Buczkowski..

ee, on go chyba "tylko" wyrzucił z pędzącej ciężarówki (zdaje się jakiegoś
                    Kraza), a tym razem to Sławek dokończył dzieła
                    • Gość: sonny Re: stronka borewiczowska IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 10:39
                      tego nie wiem dokładnie.. ciężarówka się przewróciła, Buczkowski 'Portier'
                      zdołał z niej wyjść i oddał dwa, trzy strzały w stronę Dziewula..

• Gość: jasiu Re: Akcja Dziewula IP: *.master.pl 11.07.03, 13:15
                        Dziewulski przed zdjęciem Buczkowskiego: "Tu nie ma co kombinować". No i
                        wykombinował. Nawiasem mówiąc nikt z was nie wspomniał o muzyce nastawionej w
                        szoferce przez Buczkowskiego w trakcie akcji - "Daj mi tę noc". Hicior jak
                        nic :)
                        • Gość: sonny Re: Akcja Dziewula IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 13:21
                          racja jasiu - 'daj mi tę noc' - maxxxx! trochę sztuczny śmiech Buczkowskiego -
                          nie sądzisz?

• pojata Re: stronka borewiczowska 11.07.03, 13:41

> Kochani: czy wiecie, że stajemy się sławni:)))??? Wczoraj udzielałam wywiadu
                  > Newsweekowi na temat naszego przedsięwzięcia. Skoro 4 władza skierowała na
                  nas
                  > czujne oko musimy się sprężyć!!!!! Do dzieła i róbcie stronę netową, słowa te
                  > kieruję szczególnie do pojaty:))) Jeżeli nie ma takiej możliwości to proszę o
                  > kontakt ze mną a ja spróbuję inną drogą. Chciałabym by był to chociaż zarys
                  > strony z książką gości. Mogę się nią później zaopiekować, postaram się
                  > przyuczyć, teraz nie mam czasu zajęta jestem wymyślaniem rozrywek dla was na
                  > zlot:))
                  > 1-sza to będzie konkurs na wiedzę o serialu. Gwarantowana atrakcyjna nagroda,
                  > jaka nie powiem bo to tajemnica.
                  > Co Michał Komar powiedział zdradzę na zlocie a później napiszę na stronie.

Hej, hej anmanika i reszta forumowiczów oczywiście! :))))) Już poprosiłam
                  mojego bardziej kumatego kolege, żeby coś wykombinował z tą stroną o 07. Będę
                  go teraz przyciskać, żeby zrobił to jak najszybciej. Rzeczywiście, będzie to na
                  razie zarys strony, ale wszystko się będzie na pewno szybko i fantastycznie
                  rozwijać. Jak tylko coś już powstanie, natychmiast dam Wam znać.

PS. Mówiąc szczerze, ja również (choć troszkę z przymrużeniem oka) należę do
                  szeregów 4 władzy. Może nawet jakoś to wykorzystam z pożytkiem dla nas
                  wszystkich. :)))))))
                  • Gość: anmanika Re: stronka borewiczowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 13:48
                    pojata napisała:

>
                    > > Kochani: czy wiecie, że stajemy się sławni:)))??? Wczoraj udzielałam wywia
                    > du
                    > > Newsweekowi na temat naszego przedsięwzięcia. Skoro 4 władza skierowała na
                    >
                    > nas
                    > > czujne oko musimy się sprężyć!!!!! Do dzieła i róbcie stronę netową, słowa
                    > te
                    > > kieruję szczególnie do pojaty:))) Jeżeli nie ma takiej możliwości to prosz
                    > ę o
                    > > kontakt ze mną a ja spróbuję inną drogą. Chciałabym by był to chociaż zary
                    > s
                    > > strony z książką gości. Mogę się nią później zaopiekować, postaram się
                    > > przyuczyć, teraz nie mam czasu zajęta jestem wymyślaniem rozrywek dla was
                    > na
                    > > zlot:))
                    > > 1-sza to będzie konkurs na wiedzę o serialu. Gwarantowana atrakcyjna nagro
                    > da,
                    > > jaka nie powiem bo to tajemnica.
                    > > Co Michał Komar powiedział zdradzę na zlocie a później napiszę na stronie.
                    >
                    > Hej, hej anmanika i reszta forumowiczów oczywiście! :))))) Już poprosiłam
                    > mojego bardziej kumatego kolege, żeby coś wykombinował z tą stroną o 07. Będę
                    > go teraz przyciskać, żeby zrobił to jak najszybciej. Rzeczywiście, będzie to
                    na
                    >
                    > razie zarys strony, ale wszystko się będzie na pewno szybko i fantastycznie
                    > rozwijać. Jak tylko coś już powstanie, natychmiast dam Wam znać.
                    >
                    > PS. Mówiąc szczerze, ja również (choć troszkę z przymrużeniem oka) należę do
                    > szeregów 4 władzy. Może nawet jakoś to wykorzystam z pożytkiem dla nas
                    > wszystkich. :)))))))

Brawo pojata jestem z ciebie dumna:))
                    Ciekawa jestem o jaki pożytek chodzi:))
                    • pojata JUZ JEST ZACZĄTEK STRONY! 11.07.03, 14:00

>
                      > Brawo pojata jestem z ciebie dumna:))
                      > Ciekawa jestem o jaki pożytek chodzi:))

No kochani, tego się nie spodziewałam! Mój kolega Marcin zadziałał naprawdę
                      szybko! Strona być może pojawi się jeszcze dzisiaj! Ale fajnie, prawda?
                      Musiałam Wam to powiedzieć.:)))))))))
                      A z tym pożytkiem to jeszcze sama nie wiem do końca. ;))) A mówiąc serio,
                      dzięki mojej pracy mam np. kontakt z profesjonalnymi fotografami. Mogliby
                      zrobić zdjęcia na zlocie. Pomyślę.
                      • pojata MAMY STRONĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.03, 14:46
                        WSZYSTKICH CHĘTNYCH ZAPRASZAM JUŻ OD TEJ CHWILI.
                        www.zero-siedem.republika.pl/
                        Czekam na wyrazy uznania. ;)))))))))))))))
                        • fox Re: MAMY STRONĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.03, 15:08
                          Szczere wyrazy uznania - przede wszystkim za chęć.

A tak przy okazji, to chyba wysyłam 300 post w tym wątku - słowa uznania dla
                          wszystkich którzy na to się złożyli.
                        • Gość: sonny Re: MAMY STRONĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 16:03
                          rewela! słuchajcie - ja zmykam na urlop, dokonałem wpisu na Naszej stronce (nie
                          wiem dlaczego jest tam 3 razy.. - jak się ktoś zna, niech wykasuje
                          powtórzenia). To naprawdę super sprawa, że jest coś takiego.. Ciekawe co na to
                          Pan Cieślak?? Do 'zobaczenia'! Już za Wami tęsknię!

• Gość: kosmi jest strona!!!!! IP: *.icpnet.pl 11.07.03, 16:26
                            stronka zapowiada sie świetnie z biegirm czasu coś sie z tego na pewno rozwinie
                            wiecej
                            swoja drogą zwróciłem uwagę ogladajac ten odcinek na pewien fakt widoczny na
                            zdjęciu na stronce, czy ktoś zauważył że właściwie nie wiadmo jakie piwo piją,
                            ktoś im zerwał naklejki,na dodatek sławek postawił tylko jedno piwo :-), a tyle
                            mówili o różnych browarkach w tej części :-)
                            • Gość: Norman Re: jest strona!!!!! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 11.07.03, 16:58
                              Niech strona żyje i rozkwita !
                              Pozdrówka
    • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 11.07.03, 18:41
      Byłem przed chwilą na stronie no i super że doszło jej założenia. Prosicie o
      propozycje. Moim skromnym zdaniem przede wszystkim powinny się tam znaleźć
      opisy odcinków (może filmpolski.pl udzieli zgody na wykorzystanie ich danych),
      filmografie aktorów i twórców. Jak pisałem mam wszystkie odcinki nagrane więc
      mogę się "poświęcić" i wypisać najlepsze dialogi z poszczególnych części.
      Przydałby się też utwór z czołówki. Zresztą na wszystko przyjdzie pora. Grunt
      że pierwszy krok został wykonany.
      • Gość: Pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.smstv.pl / *.gazeta.pl 12.07.03, 00:36
        No bez melodyjki to nie może się obyć ta stronka. Powiedzcie mi dlaczego w
        odcinkach nie słychać tej słynnej wokalizy w wykonaniu Grzegorza Markowskiego,
        jeśli się nie mylę. Jest tylko część instrumentalna, albo ja głucha jestem.
        Jeszcze raz wielkie HURRRRAAAA !!! Od dziś mamy stronę !!!
        Pozdrawiam wszystkich
        • pojata Hura! 12.07.03, 18:43
          Zaglądałam przed chwilą na stronę. Od momentu powstania (piątek po po południu)
          do teraz (sobota po południu) zajrzały tam już 123
          osoby!!!!!!!!!!!!! :))))))))))
          Chyba szykuje się jakiś nowy rekord! Pozdrawiam, z dumą i
          radościa! :))))))))))))
      • motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 12.07.03, 03:06

> ),
        > . Jak pisałem mam wszystkie odcinki nagrane
        Drogi Jasiu,jak nazywa się ten ostatni 21-szy odcinek serialu?PZDR Paweł
        Eee,komputer!!!Angielska wóda :o)
        • Gość: jasiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.master.pl 15.07.03, 20:11
          motyl69 napisał:

> Gość portalu: jasiu napisał(a):
          >
          > > ),
          > > . Jak pisałem mam wszystkie odcinki nagrane
          > Drogi Jasiu,jak nazywa się ten ostatni 21-szy odcinek serialu?PZDR Paweł
          > Eee,komputer!!!Angielska wóda :o)

Złocisty
        • motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 17.07.03, 00:29
          Witam wszystkich,słuchajcie to nie ma się co przejmować-TO WSZYSTKO SIĘ ZGŁASZA
          JAKO USTERKI !!!!!
          Oglądając po raz kolejny "Zamknąć za sobą drzwi" zdziwił mnie taki niecodzienny
          szczegół a raczej widok...drzew a dokładnie ich koloru podczas ścigania
          czarnego Buicka Elektry.Te drzewa są mocno październikowe podczas gdy cały film
          to na oko sierpień.Czyżby przeobraziły się ze współczucia
          dla "Cappuccina",któremu to ścigający chcieli zrobić z d... "jesień
          średniowiecza"?A a a i jeszcze jedno-ujęcie jak citroen cofając uderza buicka i
          "niszczy" mu tablicę rejestracyjną.W rzeczywistości to kuku miałby raczej ten
          pierwszy.PZDR@ll!Kiedy i gdzie zlot?????????????????? Motyl
    • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 17:59
      newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6985 no to
      pięknie!!!! Brawo Anmanika! No to ja teraz udaję się na urlop.. do poczytania
      22 lipca, jutro Sławek, pamiętajcie!!! Po co ja zresztą przypominam? :-))

• Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 20:03
        4-milionowa widownia co poniedziałek. Niezły wynik i to jeszcze po tylu latach!
        • Gość: jasiu Re: jutro Strzał na dancingu IP: *.master.pl 13.07.03, 20:10
          Wg programu jutro leci "Strzał na dancingu" m.in. z Buczkowskim jako prezesem
          i jego próbą łapówki.
      • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 14.07.03, 09:16

> newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6985 no to
        > pięknie!!!! Brawo Anmanika! No to ja teraz udaję się na urlop.. do poczytania
        > 22 lipca, jutro Sławek, pamiętajcie!!! Po co ja zresztą przypominam? :-))
        >

No, no to my się sławni robimy
        Ale jak wynika z z AGB to jest nas, jak powiedział Sławek, "kupa luda"
        (błyskawiczny konkurs - z jakiego to odcinka cytat ???) - 4 miliony w wakacje
        przed telewizorem to nie byle co. To jest juz za przeproszeniem ELEKTORAT.
        Nie ma co, Borewicz rządzi.
        • Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 09:30
          HURRA!!!!! Nareszcie mamy stronkę. Pojata masz ode mnie dużą buźkę:)) No może
          nie ode mnie ale od Borewicza na pewno:)) Jestem dzisiaj z nim umówiona na
          telefon. Dzisiaj poniedziałek tak apropo i kolejny z utęsknieniem wyczekiwany
          odcinek. Mam tylko nadzieję, że na zlocie nie będzie 4 milionów fanów bo się
          nie znajdziemy w tłumie:)
          • pojata Jeszcze o stronie 14.07.03, 17:11
            Kochani! Gdyby ktokolwiek z Was miał ochotę osobiście dołożyć coś własnego do
            naszej strony, to proszę o kontakt. Mam wszystkie potrzebne do tego namiary.
            No i wpisujcie się do Książki moi mili, wpisujcie. :))))
    • Gość: Wojtek Kosynier Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 12:20
      Niestety, ale dzisiaj "07 zgłoś się" przegra u mnie z "Osiem i pół".
      • Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 17:19
        Wstyd, dstyd, wstyd! ;)
    • Gość: Jo "Na dzisiaj wystarczy. Przepłucz". IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 20:27
      Pragnąc uniknąć wrogich knowań zmierzających do stworzenia wrażenia działania
      obcych manipulacji mających na celu rozpoczęcia konkurencyjnego wątku ;-), w
      ten sposób oznajmiam rozpoczęcie nowego odcinka - tego, w którym Majewska
      śpiewa na serialową melodię :-)
      • Gość: autowidol Re: 'Na dzisiaj wystarczy. Przepłucz'. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 00:57
        Żeby tak przed komputerem i telewizorem jednocześnie? Wobec "07..."?
        A fe!
        "Bo mnie nagła krew zaleje"
        • Gość: Jo Re: 'Na dzisiaj wystarczy. Przepłucz'. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 07:01
          Gość portalu: autowidol napisał(a):

> Żeby tak przed komputerem i telewizorem jednocześnie? Wobec "07..."?

Nie, dokonalam stosownego obrotu krzesełkiem :-)
          • Gość: anmanika Re: 'Na dzisiaj wystarczy. Przepłucz'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 09:04
            Jakoś ten odcinek był słaby w cytaty, mnie się najbardziej spodobał ten oto:"
            na dancing bez panienki?"
            Za to było dużo komizmu sytuacyjnego a nasz dzielny idol zręcznie zawalczył
            nawet z namolną panienką:)))
            • Gość: Pimienta Re: 'Na dzisiaj wystarczy. Przepłucz'. IP: *.smstv.pl / *.gazeta.pl 15.07.03, 10:56
              Panienka była okropnie namolna, a Borewicz tak słodko chichotał, jak go
              okładała piąstkami. A w niebieskim garniturku na molo to wyglądał cuuudnie.
              Tak, z cytatami było cienko tym razem
              Pozdr.
            • Gość: autowidol Re: 'Na dzisiaj wystarczy. Przepłucz'. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 18:36
              Mnie najbardziej przypadło do gustu tekst po tym jak młoda Romska przedstawiła
              się jako "pani Romska": "Miło mi, pan Borewicz", odparował Sławek.
    • Gość: tomek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 12:24
      cycuszki Surmaczowej widziałem :)
      "absolutnie" nie słyszałem :(
      • dziad_borowy Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 15.07.03, 14:00
        Jak dla mnie to Zubek idealnie pije herbate, nie wyciagnawszy torebki:-)) A
        sznureczek dynda:-)))
        dzierżbór!!
        • pojata Sie narobiło 15.07.03, 14:08
          Kochani! Kolejne media nas atakują! Dziś zgłosiła się do mnie babka z Radia
          Bis, która bardzo chce o nas opowiedzieć. Umówiłam się z nią na jutro na jakąś
          krótką wypowiedź. Fajnie, ale jak powiedziała mi Anmanika, może to nam też ciut
          zaszkodzić. Np. będą się potem chcieli do nas podłączyć ludzie, którzy tak
          naprawdę wcale nie wielbią Borewicza. Jak myślicie?
          • Gość: P-77 Re: Sugestie do autoró strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 14:32
            Pomysł strony dobry. Nigdy nie robiłem strony o serialu, ale widziałem taką
            amerykańską witrynę "tvtome" - warto tam zerknąć.
            Proponuję, aby na tworzącej sioę stronie znalazly się
            -opisy odcinków (tu można za stroną "Film polski", wraz z datami premier
            telewizyjnych (o ile się da). Wiem, że ostatnie 3 odcinki miały premierę w maju
            1989., co do wcześneisjzych -warto poszperać w archiwach tvp.
            -opisy głównych bohaterów (w szczególności Borewicza, Zubka, sierżant Ewę,
            majora, Jaszczuka itp.)
            -sylwetki aktorow i pozaserialowe dokonania. I tu ciekawostka - Ewa Florczak w
            1981 roku dostałą Krzyż ODrodzenia Polski - chyba tylko za rolę w "07 zgłoś
            się". A Kozień byl jeszcze świetnym Zygmuntem Starym w "Królowej Bonie", ale to
            chyba wszyscy wiedzą
            -można by też wpsomnieć o tych z aktorów, którzy grali w więcej niż jednym
            odcinku (Fronczewski, Buczkowski, Drzewicz).
            -cytaty z sserialu
            -statystyki (np. ilość pocalunków, walk, nokautów itp.).
            -wreszcie błędy i niekonsekwencje twórców serialu (na pewno się znajdą). Np.
            krzycząca ofiara z głową pod wodą w odcinku sprzed 2 tygodni. Powodzenia.
            A propos, wszystko wskazuje na to, że wczoraj był ostatni odcinek z Zubkiem. Za
            tydzień juz seria z 1984 roku.
            • Gość: Norman Witamy Jaszczuka ! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 16.07.03, 00:15
              Zatem "Morderca działa nocą" za tydzień (kolejność ostatecznie zarzucono) i
              witamy porucznika Jaszczuka !
              A ja to bardzo lubię te odcinki z lat 1976-78, mam nadzieję, że się doczekamy
              Borewicza w fiacie 125p.

Pozdrawiam
          • Gość: phantom Re: Sie narobiło IP: 10.203.53.* 15.07.03, 16:55
            pojata napisała:

> Kochani! Kolejne media nas atakują! Dziś zgłosiła się do mnie babka z Radia
            > Bis, która bardzo chce o nas opowiedzieć. Umówiłam się z nią na jutro na
            jakąś krótką wypowiedź. Fajnie, ale jak powiedziała mi Anmanika, może to nam
            też ciut zaszkodzić. Np. będą się potem chcieli do nas podłączyć ludzie, którzy
            tak naprawdę wcale nie wielbią Borewicza. Jak myślicie?

Pojata, jak na moj gust bierzesz na swoje barki duza odpowiedzialnosc. Ryzyko
            jest bowiem spore. Nie mozna wykluczyc opcji, ze wraz ze wzrostem popularnosci
            fanklubu bede pojawiac sie osoby kompletnie z innego swiata. Na szczescie, jak
            pokazuje doswiadczenie - rownie szybko powinny zniknac. Recepta? Niech Kazdy z
            klubowiczow wniesie cos do projektu, to ostudzi zapal tych najmniej wytrwalych.

pozdrawiam wszystkich fanow.
            Phantom
            • Gość: jasiu Re: Sie narobiło IP: *.master.pl 15.07.03, 20:09
              W pewnym sensie sytuacja wymyka się spod kontroli :) Zaczęło się niewinnie od
              założenia skromnego tematu, a tu proszę. Np Pojacie to tylko gratulować i
              pozazdrościć zapału i kontaktów. A co do przypadkowych osób to wpisy
              poszczególnych osób są chyba wyznacznikiem kto ten serial naprawdę lubi a kto
              nie.
              Ps. O pomysłach pisałem wczesniej ale przyszedł mi do głowy jeszcze jeden.
              Myślę że ciekawy. Otóż w niektórych odcinkach Borewicz wspominał fakty ze
              swojej przeszłości (Wielka Brytania, dom dziecka, babcia za kręgiem polarnym,
              zamordowany ojciec itp). Fajnie by było pozbierać to wszystko do kupy i
              stworzyć jakiś zarys biografii "07".
              • Gość: jasiu Re: Sie narobiło IP: *.master.pl 15.07.03, 20:22
                Anmanika o tobie oczywiście też nie zapominam. Jeszcze jedna rzecz. Serwisem
                filmpolski.pl zajmuje się Pan Jarosław Czembrowski, jego mail jest dostępny na
                stronie, zresztą subskrybuję newsy z filmpolski.pl i czasem podrzucałem mu
                informacje na temat różnych filmów. Mogę napisać i zapytać się czy by nie
                mogli udostępnić danych. Dajcie znać co o tym myślicie. Chyba że już ktoś się
                tym zajął.
                Ps. Nowego Newsweeka chyba oprawie w ramki.
                • pojata Re: Sie narobiło 16.07.03, 11:03
                  Cześć Jasiu!
                  Właśnie wczoraj pisałam w tej sprawie do p. Czembrowskiego. I już się zgodził.
                  Mam mu tylko wysłać adres naszej strony. :))))

A w radiu dziś było bardzo miło. Poznałyśmy się osobiście z Anmaniką.
                  Rozmawiałyśmy o serialu, o naszym forum, o stronie, itd. Będziemy mogli tego
                  posłuchać w sobotę, między 10 a 11 w radiu Bis. Zobaczymy co będzie dalej.
                  :))))
          • Gość: autowidol Re: Sie narobiło IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 23:01
            Nie ma to, tamto! Trzeba wychodzić z ukrycia!
            • Gość: atut Pajace IP: *.pg.com 16.07.03, 10:17
              Zróbcie sobie w domach ołtarzyki Cieślaka i co poniedziałek walcie do niego po
              pare zdrowasiek, do tego komucha z SLD.
              • Gość: anmanika zlot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 12:42
                Kofani mam dla was dobrą wiadomość, rozmawiałam z Cieślakiem i zgodził się na
                spotkanie z nami:)))
                • Gość: Jo Gratuluję Wam, Borewiczanie! IP: 193.128.25.* 16.07.03, 14:58
                  Poczytałam sobie o waszych ostatnich sukcesach medialnych i jestem pełna
                  podziwu. Serdeczne gratulacje i oby zapału starczyło na długo :-))

• Gość: Norman Re: zlot IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 16.07.03, 22:04
                  Ale kiedy i gdzie ???
                • Gość: Pimienta Re: zlot IP: *.smstv.pl / *.gazeta.pl 16.07.03, 22:38

> Kofani mam dla was dobrą wiadomość, rozmawiałam z Cieślakiem i zgodził się na
                  > spotkanie z nami:)))
                  Jezu, naprawdę?!!! Anmanika rozwiń troche tę skapą wiadomość. Kiedy
                  rozmawiałaś, szczegóły, co on mówił, no wiesz, więcej, więcej!
              • Gość: autowidol Re: Pajace IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 22:00
                Z tego bełkotu o zdrowaśkach zrozumiałem jedno. Cierpisz na tzw. delirium
                tremens. Walnij jeszcze kielicha. Twoje zdrowie!
              • Gość: Norman Re: Pajace IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 16.07.03, 22:03
                Przynajmniej mamy coś co lubimy i nie musimy się frustrować za biurkiem durnej
                korporacji jak ty.
                • Gość: Norman Re: Pajace IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 16.07.03, 22:06
                  To powyżej to oczywiście do tego frustrata co nas nazywa pajacami.
                  • Gość: Pimienta Re: Pajace IP: *.smstv.pl / *.gazeta.pl 16.07.03, 22:41
                    To dlatego, że stajemy się sławni. Prasa, radio, no, no. Błagam, nie podejmujmy
                    zaczepek obcych nam ideowo jednostek. A co ołtarzyka, hm :)))
                    • Gość: Norman Re: Pajace IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 17.07.03, 09:46
                      Gość portalu: Pimienta napisał(a):

> To dlatego, że stajemy się sławni. Prasa, radio, no, no. Błagam, nie
                      podejmujmy
                      >
                      > zaczepek obcych nam ideowo jednostek. A co ołtarzyka, hm :)))
                      > "Bo mnie nagła krew zaleje"

Racja, już się powstrzymam, nie brak w naszym otoczeniu prowokatorów, ale
                      słuszność jest w nas !
            • Gość: mol & istota bezsi strona IP: *.euromedicare.pl 17.07.03, 09:00
              czy w ślad za strona mogłaby pójsc płyta ze ścieżką dzwiękową - Majewska, może
              co lepsze cytaty ... Myślicie że to mozliwe ?
              • Gość: anmanika rozmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 11:16
                W odpowiedzi na błagalny post pimienty:))) Otóż , zbyt długo to żeśmy sobie nie
                pogadali bo i tak mamy się spotkać a przyszłym tygodniu. P. Cieślak bardzo się
                cieszy z uznania. Zarówno on i Krzysztof Szmagier czytają nasze posty i miło
                im, że serial cieszy się taką popularnością. Jak będe wiedziała coś więcej to
                natychmiast was o tym poinformuję.
                • Gość: phantom Re: rozmowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.03, 11:24

> W odpowiedzi na błagalny post pimienty:))) Otóż , zbyt długo to żeśmy sobie
                  nie
                  >
                  > pogadali bo i tak mamy się spotkać a przyszłym tygodniu. P. Cieślak bardzo
                  się
                  > cieszy z uznania. Zarówno on i Krzysztof Szmagier czytają nasze posty i miło
                  > im, że serial cieszy się taką popularnością. Jak będe wiedziała coś więcej to
                  > natychmiast was o tym poinformuję.

Trzymam za slowo Anmanika i czekan na newsy :-)
                  • Gość: anmanika Re: rozmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 12:08
                    W poniedziałek czeka nas odcinek pt" Morderca działa nocą". Do akcji wkracza
                    por Jaszczuk.
                    • pojata Jeszcze o poprzednim odcinku 17.07.03, 18:08
                      Obejrzałam sobie sobie wczoraj smacznie nagrany w poniedziałek "Strzał na
                      dancingu". Pamiętacie w jakim lokalu Borewicz z panią kapitan pytał o Martę?
                      Oczywiście w Maximie. :)) To naprawdę musiała być słynna wtedy knajpa. Chyba z
                      tych samych czasów pochodzi piosenka Lady Pank "Tańcz głupia tańcz". Tam też
                      jest o niej mowa: "u Maxima w Gdyni znów cię widział ktoś". Gdzie te czasy.....
                      :))))))))))
                      • Gość: jasiu Re: Jeszcze o poprzednim odcinku IP: *.master.pl 17.07.03, 18:51
                        Jestem tak zarobiony że coraz trudniej o wpisy. Co do "Maxima" to w Warszawie
                        w knajpie o tej nazwie rozgrywała się część akcji "Przepraszam czy tu biją".
                        Warszawiacy, faktycznie była taka knajpa? Może ktoś wie. Jeszcze jedno.
                        Wszedłem do wyszukiwarki "Archiwum Wyborczej" i przeglądnąłem tytuły artykułów
                        ze słówkiem kluczowym "07". Jest trochę tego. Jako że szkoda kasy, można z
                        czasem pokserować z bibliotek. Jak czas pozwoli oczywiście.
                        • Gość: phantom Re: Jeszcze o poprzednim odcinku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 11:42

> Jestem tak zarobiony że coraz trudniej o wpisy. Co do "Maxima" to w Warszawie
                          > w knajpie o tej nazwie rozgrywała się część akcji "Przepraszam czy tu biją".
                          > Warszawiacy, faktycznie była taka knajpa? Może ktoś wie. Jeszcze jedno.
                          > Wszedłem do wyszukiwarki "Archiwum Wyborczej" i przeglądnąłem tytuły
                          artykułów
                          > ze słówkiem kluczowym "07". Jest trochę tego. Jako że szkoda kasy, można z
                          > czasem pokserować z bibliotek. Jak czas pozwoli oczywiście.

Jasiu, jako, ze mam dostep do archiwum GW, moge sie postarac o te artykuly.
                          Jesli masz jakies sugestie to czekam.

pzdr
                          Phantom
                      • motyl69 Re: Jeszcze o poprzednim odcinku 18.07.03, 01:12
                        Witam!!!
                        Ta knajpa to ni mniej ni więcej jak "Złota Kaczka"przy
                        ul.Tamka/Kopernika.Dzisiaj to jakiś za...ny salonik meblowy dla skarpetkowców
                        (białych).
                        Kilkadziesiąt metrów dalej uczęszczałem(a jakże)do szacownego Liceum Zawodowego
                        im.Konopczyńskiego.
                        PZDR Motyl
                      • Gość: autowidol Re: Jeszcze o poprzednim odcinku IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 13:39
                        Czasy to rzeczywiście musiały być. Tak podjechać dużym fiatem, albo polonezem
                        pod Maxima! Ale odlot!
                        Wie ktoś, czy Maxim jeszcze działa?
                        • marcin_76 Re: Jeszcze o poprzednim odcinku 19.07.03, 22:47
                          czyżby nasz wątek zdjeli???
                      • Gość: trooper Maxim IP: *.revers.nsm.pl 20.07.03, 02:15
                        Maxim istniej po dziś dzień - tylko oprócz lokalizacji nie ma nic wspólnego z
                        tamtym Maximem...

www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=67&akcja=wyniki#wyniki
                        W latach '80, gdy byłem małym gówniarzem, nieraz obiło mi się o uszy
                        słowo "Maxim", że taki odlot i zachód niby tam. Słyszałem dlatego, że
                        mieszkałem w Gdańsku, rodzina w Gdyni - no wiecie, Trójmiasto!

pozdr,M
    • Gość: trooper "Bo mnie nagła krew zaleje!" - skąd to? IP: *.revers.nsm.pl 20.07.03, 02:20
      Śledzę ten wątek od początku, nieraz w nim też "pościłem".
      Ale ciągle zastanawiam się skąd rozpowszechnił się tekst "Bo mnie nagła krew
      zaleje!"?

Jakoś po odcinku Hieny chyba? Nie mam nagranego niestety - ale nie kojarzę
      momentu kiedy Borewicz miał coś takiego powiedzieć?
      Bo jeżeli chodzi o "wyproszenie" Lidki Doreckiej z sypialni zamordowanego
      Walaska to mam inne skojarzenia - ale zero pewności! - coś jakby:
      "Wyjdź stąd do nagłej krwi, albo cię stąd wyniosą, no!"

pozdr,M
      • Gość: sonny Re: 'Bo mnie nagła krew zaleje!' - skąd to? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 08:19
        masz świętą rację - ten tekst 'bo mnie nagła krew zaleje' to taki skrót
        oryginalnego tekstu z HIEN. Poza tym motyw 'nagłej krwi' w ustach Sławka
        pojawia się jeszcze w odcinku PRZERWANY URLOP (scena na lotnisku). Pzdr!

'dupa jestem nie detektyw'
        • Gość: anmanika Re: 'Bo mnie nagła krew zaleje!' - skąd to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 08:34

> masz świętą rację - ten tekst 'bo mnie nagła krew zaleje' to taki skrót
          > oryginalnego tekstu z HIEN. Poza tym motyw 'nagłej krwi' w ustach Sławka
          > pojawia się jeszcze w odcinku PRZERWANY URLOP (scena na lotnisku). Pzdr!
          >
          > 'dupa jestem nie detektyw'

Sonny wróciłeś:))) Jak urlop bez wątku na Wyborczej;-)Esemesy doszły?
          Czy ktoś słuchał nas w radiu bo ja w środku lasu byłam?
          • Gość: sonny Re: 'Bo mnie nagła krew zaleje!' - skąd to? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 08:40
            urlop minął na ogladaniu 07, Tulipana i Nikodema D, a także wszystkich innych
            godnych uwagi rzeczy w TV. Jednak od srody pochlonięty byłem Komisją Śledczą na
            Regionealnej (to też świetny serial !!!)
            A co do wywiadu - to on był w Radiu Bis?? Bo w Twoim smsie było info że to na
            radiu .... (nazwy nie pamiętam, ale takiej stacji w Poznaniu nie 'łapię').
            a bez forum tydzień czasu to tragedia!!! :))
            dzisiaj MORDERCA DZIAŁA NOCĄ !!!

'dupa jestem nie detektyw'
            • Gość: trooper Morderca działa nocą :) IP: *.revers.nsm.pl 21.07.03, 10:45

> dzisiaj MORDERCA DZIAŁA NOCĄ !!!

Swego czasu mój ulubiony odcinek.
              Szarmancki Niemczyk, pięęęęęękny tekst Slawka do Ewy na odprawie u majora,
              Gargamel błagający o piwo lub setę (tekst o śmietanie homogenizowanej),
              jąkający się Sławek z kremem na twarzy i fajna scena końcowa z tym urządzonkiem
              promieniującym.

miłego oglądania!
              pozdr,M
              • pojata radio i nie tylko 21.07.03, 11:41
                Kochani, przyznaję ze wstydem, że nie słuchałam sobotniej audycji w radiu Bis.
                W piątek byłam na bardzo udanej imprezie w Lolku, no i sami rozumiecie... :))
                Po prostu w sobotę wstałam dopiero w południe.
                Ale na imprezie też nie zapomniałam o naszym forum! W Lolku grali na żywo
                bardzo mili chłopcy. Poznałam wokalistę i perkusistę. Wspomniałam im o naszych
                zlotowych planach. Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie naszego
                spotkania bez "dancingowych klimatów", czyli muzyki na żywo. :)) I wlaśnie ten
                zespół mógłby dla nas tak zagrać! Mam wszystkie kontakty do nich, możecie sami
                zajrzeć na ich stronę. www.gang-bang.prv.pl/

Korzystając z okazji chciałabym jeszcze wspomnieć o kilku rzeczach: bardzo
                dziękuję wszystkim za pomysły dotyczące strony (zwłaszcza Tobie, Jasiu).
                Pozdrawiam też bardzo serdecznie Normana i Phantoma. Motyl69, wiesz, że w
                Liceum im. Konopczyńskiego miałam część wykładów podczas studiów? Ale ten świat
                jest mały! :)))))
                Sonny, cieszę się, że już jesteś! :)))) Anmanika, daj znać co tam ze spotkaniem
                z B.C. :))

PS. A z Pimientą ostatnio mówiłyśmy, że kiedy w poniedziałek wieczorem siadamy
                przed telewizorem, to czujemy teraz taką "duchową więź" z Wami. :))))))))))))
                • Gość: sonny Re: radio i nie tylko IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 13:01
                  Kochani!!!! Dzwonił dziś do mnie.... Bronisław Cieślak!!!! Niedalej jak
                  półtorej godziny temu na mojej komórce ukazał się numer zaczynajacy się na
                  012.. odbieram a tu.. Ludzie, co za świetny facet!! W rozmowie poruszona była
                  sprawa naszej akcji, postów, strony, zlotu itp.. a zaszczyt tej rozmowy spotkał
                  mnie z powodu mojej osobistej prośby jaką do Pana Cieślaka skierowałem w @..
                  Wierzcie mi, że serducho mi prawie z emocji wyskoczyło.. Szok!!! Rozmawiałem z
                  samym 'Borewiczem' !!! Pojata wspominała już kiedyś w poście, że to szalenie
                  sympatyczny człowiek w rozmowie w 4 oczy i nie tylko.. Potwierdzam - przez
                  telefon też tak jest! Zapytał się nawet jak minął mi urlop itp. Rewelacja!! A
                  co do swojej obecności na zlocie wypowiedział się jak najbardziej pozytywnie..
                  Mówił, że będzie niedługo rozmawiał z Tobą Anmanika, więc będziesz na bieżąco z
                  informacjami.. Ludzie, ale czad!!!! I to akurat dzisiaj, w poniedziałek :-))
                  Pzdr maxxxx!

'dupa ze mnie nie detektyw'
                  • Gość: anmanika Re: radio i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 14:13

> Kochani!!!! Dzwonił dziś do mnie.... Bronisław Cieślak!!!! Niedalej jak
                    > półtorej godziny temu na mojej komórce ukazał się numer zaczynajacy się na
                    > 012.. odbieram a tu.. Ludzie, co za świetny facet!! W rozmowie poruszona była
                    > sprawa naszej akcji, postów, strony, zlotu itp.. a zaszczyt tej rozmowy
                    spotkał
                    >
                    > mnie z powodu mojej osobistej prośby jaką do Pana Cieślaka skierowałem w @..
                    > Wierzcie mi, że serducho mi prawie z emocji wyskoczyło.. Szok!!! Rozmawiałem
                    z
                    > samym 'Borewiczem' !!! Pojata wspominała już kiedyś w poście, że to szalenie
                    > sympatyczny człowiek w rozmowie w 4 oczy i nie tylko.. Potwierdzam - przez
                    > telefon też tak jest! Zapytał się nawet jak minął mi urlop itp. Rewelacja!! A
                    > co do swojej obecności na zlocie wypowiedział się jak najbardziej
                    pozytywnie..
                    > Mówił, że będzie niedługo rozmawiał z Tobą Anmanika, więc będziesz na bieżąco
                    z
                    >
                    > informacjami.. Ludzie, ale czad!!!! I to akurat dzisiaj, w poniedziałek :-))
                    > Pzdr maxxxx!
                    >
                    > 'dupa ze mnie nie detektyw'

Widzisz Sonny jak fajnie być fanem Borewicza;-). To dobrze, że twój
                    poniedziałek był lepszy od mojego. Całe szczęście wieczorem kolejny odcinek 07,
                    poprawię sobie nastrój.
                    • Gość: Norman Super ! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 21.07.03, 23:35
                      Sonny, gratuluję, ekstra.
                      Chociaż B.Cieślak powinien mieć numer na 07... albo 0 607 07 07 07...

Dzisiejszy odcinek rewelacyjny, moja żona się bała jak Ewa chodziła po osiedlu,
                      ten film ma nadal moc i jest super zrobiony. A ja nie pamiętałem, że to ta
                      panna zabijała, myślałem że jej brat.

Oczywiscie TVP nie mogła puścić najpierw Salta i wprowadzenia Jaszczuka. No ale
                      cieszmy się tym co mamy !

Ja też chcę autograf !!
                    • Gość: Norman Super ! IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 21.07.03, 23:35
                      Sonny, gratuluję, ekstra.
                      Chociaż B.Cieślak powinien mieć numer na 07... albo 0 607 07 07 07...

Dzisiejszy odcinek rewelacyjny, moja żona się bała jak Ewa chodziła po osiedlu,
                      ten film ma nadal moc i jest super zrobiony. A ja nie pamiętałem, że to ta
                      panna zabijała, myślałem że jej brat.

Oczywiscie TVP nie mogła puścić najpierw Salta i wprowadzenia Jaszczuka. No ale
                      cieszmy się tym co mamy !

Ja też chcę autograf !!

Pozdrawiam,
                      Norman
                      • fox Re: Super ! 22.07.03, 09:16
                        Gość portalu: Norman napisał(a):

> Dzisiejszy odcinek rewelacyjny, moja żona się bała jak Ewa chodziła po
                        osiedlu,
                        >
                        > ten film ma nadal moc i jest super zrobiony. A ja nie pamiętałem, że to ta
                        > panna zabijała, myślałem że jej brat.
                        >
                        > Oczywiscie TVP nie mogła puścić najpierw Salta i wprowadzenia Jaszczuka. No
                        ale
                        >
                        > cieszmy się tym co mamy !
                        >
                        Jak pisałem kiedyś wcześniej, wg. to jest najlepszy odcinek pod względem
                        intrygi kryminalnej; klimat grozy jak u Cormana - te ciemne blokowska, park;
                        natomiast w porównaniu z poprzednia serią (z 81 r.) Sławek jakby poważniejszy,
                        juz nie tak błyskotliwie ironiczny;
                        jeszcze jedno - ktos pisał o kiepskim stanie kopii - rzeczywiscie kolorki
                        wyblakłe jakby film miał kilkadziesiąt a nie kilkamaście lat, napisy w czołówce
                        zamiast czerwonych - szare (chyba że tak miało być)
                        Co za tydzień ? Bo dbałość o kolejność projekcji nie jest najmocniejszą strona
                        TVP - dziwne bo sami byli producentem, więc mogliby puszczać po kolei.

Pozdr.
                  • Gość: Phantom Re: radio i nie tylko IP: 10.203.53.* 21.07.03, 14:14
                    Tylko pogratulowac. Nic dodac, nic ujac :-) Nie ma co, tydzien sie zapowiada
                    doskonale. Nie moge sie juz doczekac zlotu!!!

pzdr 4 all forumowiczow

Phantom
                    • Gość: jasiu Re: radio i nie tylko IP: *.master.pl 21.07.03, 19:03
                      Tylko ci Sonny pozazdrościć takiego rozmówcy. Troszkę musiałeś się zdziwić gdy
                      zadzwonił. Cieszę się, że jest takim człowiekiem jakim go opisałeś. Tym
                      przyjemniej będzie się wracało do serialu. W każdym razie ja też go dziś
                      usłyszę, a nawet zobaczę :) (w tv bo tv ale zawsze). Pozdrawiam Pana Cieślaka
                      i Was wszystkich.
                      Ps. Niedługo zacznę powolutku wynotowywać najciekawsze dialogi.
                  • Gość: autowidol Re: radio i nie tylko IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 18:32
                    Ja też tak chcę!
                    Czy są jakieś nowe informacje na temat zlotu?
                    • Gość: BrendaStar Re: radio i nie tylko IP: *.futuremedia.pl / 10.0.2.* 21.07.03, 19:55
                      jUZ ZA CHWILECZKE, JUZ ZA MOMENCIK :)
                      • soczewica jestem spozniona :) 21.07.03, 22:02
                        to ja też się przyłączam, ja też, ja też!!
                        borewicz dzwonił z (012)? to znaczy, że mam blisko! :)))
                        widzialam dzisiejszy odcinek i wsiąkam pogodnie w klimacik.
                        • marcin_76 Re: jestem spozniona :) 21.07.03, 22:15
                          ludzie dzieki, za to forum i wszystko zresztą!!!i kto by przypuszczał, że te
                          nasze opisy pociagną całą lawinę zdarzeń...a dzisiejszy odcinek-miodzio!
                          cokolwiek mroczny!i nawet nieco przypominał "Siedem"tylko się nie śmiejcie ;-))
                          pozdrawiam wszystkich Borewiczomaniakuff!!!
                          • marcin_76 oprócz strony może CZAT JAKIŚ??? 21.07.03, 22:20
                            A MOŻEBY TAK JESZCZE OPRÓCZ STRONKI SPOTKAĆ SIĘ NA JAKIMŚ CZACIE I POGADAĆ O
                            NASZYM KOCHANYM SERIALU??? A NUŻ ZAJRZY PAN CIEŚLAK!OJ DZIAŁOBY SIĘ!TO BYŁABY
                            FAJNA ROZGRZEWKA PRZED ZLOTEM :-))
                            POZDRO
                            CO WY NA TO?
                            • andrew23 Re: oprócz strony może CZAT JAKIŚ??? 21.07.03, 22:30
                              witam wszystkich Borewiczomaniaków ;)
                              co do osobistych kontaktów z 07 i opinii na temat jego życzliwości że tak
                              powiem ogólnludzkiej - też się pochwalę, bo czemu nie ;)
                              w 1986 roku szwędałem się z mamą (miałem lat 11) po plenerowej
                              imprezie "Turniej miast" (walczyła moja Oława ze Szczecinkiem bodajże), nie
                              pamiętam okoliczności, ale spotkaliśmy na swej drodze Pana Cieślaka (był jednym
                              z współprowadzących imprezy turniejowe), krótka rozmowa zakończyła się
                              złożeniem autografu na okolicznościowej turniejowej kartce pocztowej -
                              napisał "Trzymaj się Andrzejku!". I tylko szanse odnalezienia tej kartki w domu
                              rodziców wynoszą może 1 % :(
                              Ale satysfakcję mam do dziś wielką.
                              pozdrawiam
                              andrew23

• tomcio6776 Re: radio i nie tylko 22.07.03, 15:10
                      Również pragnę wziąć udział w zlocie.
                      Czy mogę Was prosić o większą ilość informacji na mój Gazet-owy mail?
                      Dzięki.

"Do nagłej krwi"
                  • Gość: Pimienta Re: radio i nie tylko IP: *.smstv.pl / *.gazeta.pl 22.07.03, 23:15

> Kochani!!!! Dzwonił dziś do mnie.... Bronisław Cieślak!!!!
                    >
                    > 'dupa ze mnie nie detektyw'
                    Jezu, sonny, ale miałeś przeżycie. Strasznie Ci zazdroszczę.

• motyl69 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 22.07.03, 01:36
      Witam wszystkich!!!
      Dzisiaj naszła mnie taka oto refleksja:jeśli by Borewicz klął jak szewc lub
      Linda nie wyszło by to mu na zdrowie.Cieszę się,że nie bluzgami ale tekstami-
      perełkami serial stał się bardzo sympatyczny.PZDR Motyl
      • Gość: sonny Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 08:22
        Witajcie! I jak po wczorajszym odcinku? Perełka, prawda? Początek może nie
        zapowiadał takiego przebiegu spraw (bardzo romantyczny Sławek w noc
        wigilijną ;), ale z każdą kolejną minutą akcja nabierała rumieńców! Pojawił się
        Jaszczuk (chyba jedyna scena w serialu gdzie widać go z papierosem [no chyba,
        że ktoś wie o jakimś innym odcinku w którym Jaszczuk pali], poza tym scena gdy
        wcina kanapkę [podobna w odcinku ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI, tyle że tam pożera
        kanapkę w helikopterze i na znak o połączeniu radiowym ze Sławkiem 'wyciąga'
        {nie wiem jak to ująć inaczej} to co miał w paszczy z powrotem
        do 'opakowania']. Co jeszcze? Chyba ze trzy nagie biusty + rewelacyjna scena ze
        striptiserką, kiedy to gość z Węgier pyta się czy w warszawie jest tylko jedna
        striptiserka, bo wczoraj jak był w Victorii to tańczyła ta sama i coś stanie
        jak np rozboli ją ząb :)))) Zakończenie fenomenalne - pomysł z RI23L trafiony
        maxxxx!! Pytanie Rudzielca: '25 lat bez piwa??' - każdy by się chyba przyznał
        pod taką karą ;))), no i text Sławka do pani prokurator: 'Nawet pani do twarzy
        z tym nadzorem prokuratorskim'. Poza tym druga scena w serii z kremem do
        golenia na twarzy naszego Sławka i to jego cudne zakłopotanie, gdy w drzwiach
        pojawia się pan doktor (jego texty w szpitalu zresztą też rewelacyjne). Scena z
        chorymi psychicznie (gość a'la Jesus - maxxxx) też rewela + ta muza do tego!!!!
        No i moje ulubione sceny stołówkowe, kiedy to Ewa, Sławek i pan major wcinają
        obiadek, tak cudnie przy tym 'hałasując' sztućcami!!!! Dużo by tu jeszcze
        wymieniać.. pozdrawiam Was!!!

'a co pan myśli, że w tej robocie nie można dostać zajoba?'
    • Gość: piątek z Pankracym Ostatnio "POLITYKA"... IP: 213.17.169.* 22.07.03, 08:49
      ...napisala w jednym z artykulow (chyba o tym co smieszy Polakow i o wakacyjnej
      ramowce telewizyjnej), ze "07 zglos sie" jest obecnie odbierany jako swego
      rodzaju serial komediowy z takimi perelkami jak "dupa ze mnie nie detektyw"
      (nie wiem czy doslownie tak bylo napisane, bo nie mam przy sobie gazety)...
      Czytam forum codziennie i lubie "07...", ale takie porownanie jest wg mnie
      troche zenujace! Perelki owszem sa, nawet sporo, ale to po prostu klasyka i
      majstersztyk a nie jakas komedia (nic nie mam do polskich komedi...,
      przeciwnie, bardzo je lubie)! Nie uwazacie ???
      • Gość: sonny Re: Ostatnio 'POLITYKA'... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 08:55
        poruszyłem ten temat we wczorajszym @ do pojaty.. nie ma sensu zajmować się
        takimi opiniami. Na naszym forum też pojawił się jakiś gość, który próbował
        sprowokować nas jakimiś płytkymi textami.. nikt z nas nie zareagował, i
        dobrze.. po co zamieniać forum w wymianę epitetów 'ciosów'? Lepiej podyskutować
        w gronie 07maniaków na temat naszego ulubionego serialu, powymieniać się
        uwagami.. to moje zdanie. pzdr!

'to nie jest miejsce do picia piwa'
        • Gość: piątek z Pankracym Re: Ostatnio 'POLITYKA'... IP: 213.17.169.* 22.07.03, 09:01
          Nie mialem zamiaru wywolywac jakiejs awantury! Chcialem tylko poinformowac o
          tym artykule, bo nie widzialem na forum takiego watku (zreszta sam piszesz, ze
          informowales o tym w @), a prowokatorow staram sie po prostu ignorowac!
          Pozdrawiam!
          • Gość: anmanika Re: Ostatnio 'POLITYKA'... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 09:19
            Wynotowałam z wczorajszego odcinka, że zarówno major jak nasz dzielny p.
            porucznik chodzili jak to określił major "dobrych sanacyjnych gimnazjów" Major
            do Górskiego a Borewicz do Batorego. W pokoju spotkań tym razem na ścianie
            widać było plakat z Telly Savallasem, czyżby to był idol ówczesnej milicji?
            Powiedzonka z tego odcinka:
            Jaszczuk -" strasznie dużo tych znaczy się, już się zgubiłem".
            Borewicz: "My jesteśmy wytrzymali"
            "Nadal stoję jak koń w piachu"
            "Rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata"
            Świetny odcinek aczkolwiek prawie już nic nie widać, kolory wyblakły i lekko
            pomroczniał.
            • marcin_76 Re: Ostatnio 'POLITYKA'... 22.07.03, 09:54
              anmanika!
              ale co to była za pomroczność...przez to klimat nieziemski!!!
              jeszcze był fajny motyw jak na naradzie u majora obgadywali sprawę a tu
              taki "klimatyczny" deszczyk zacinał!!!
              pozdro dla wszystkich!!!
              • Gość: Jo Strona 07 - propozycja od sympatyczki IP: 193.128.25.* 22.07.03, 10:16
                Pomyślałam sobie wczoraj (przy okazji mojego ulubionego odcinka), że wejście na
                założoną przez Was stronę mogłoby mieć podkład muzyczny z czołówki serialu (ta
                muzyka, przy kórej jada radiowozy na światłach), a dopiero potem wchodziłby tak
                popularny temacik z końcówki (z wokalizą lub bez).
              • Gość: anmanika Re: Ostatnio 'POLITYKA'... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 10:31
                marcin_76 napisał:

> anmanika!
                > ale co to była za pomroczność...przez to klimat nieziemski!!!
                > jeszcze był fajny motyw jak na naradzie u majora obgadywali sprawę a tu
                > taki "klimatyczny" deszczyk zacinał!!!
                > pozdro dla wszystkich!!!

Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Klimat niesamowity, pytanie czy był gdy
                odcinek nadawano po raz 1-szy.

• Gość: miczurin Szanowni Państwo! IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 11:15
                  Dzień dobry Wszystkim po tak długiej nieobecności na czacie! Nie jestescie
                  sobie w stanie wyobrazić jak wielka radość sprawiacie mi wasza obecnością, po
                  prostu ludzie kocham Was wszystkich!!!!!! Zawsze myślałam, że jestem tak bardzo
                  samotna w moich pragnieniech dotyczących kolejnego pojawienia się serialu na
                  antenie TV. Pamiętam że jakieś trzy lata temu puszczała go regionalna trójka i
                  niestety zaczynał sie o 7 rano to wiadome było, że trzeba nagrać... Ale
                  teraz... przecież to jest taka nieopisana radość czekać na kolejny
                  poniedziałek.... ale to wszystko wiecie przecież ... Jednak nie mogę sie
                  powstrzymać od stwierdzenia, że to jest jakaś metafizyka, że wszyscy siadamy
                  przeed tv w poniedziałek i wiemy, że w tym samym czasie inni też robia to samo.
                  Koniecznie chcizłabym Was wszystkich poznac... A wiecie, że jak kiedysś byłam
                  na wakacjach nad zalewem czorsztyńskim to na drugim brzegu był taki piękny
                  domek na skarpie zupełnie jak w Cannes i ktoś mi mówił, że to właśnie jest
                  DACZA Cieślaka... Czy to możliwe, że pływałam w tej samej wodzie co przecudny,
                  uroczy, fantastyczny por. Borewicz?
                  Dajcie proszę znać co do tego zlotu bo kuż przebieram nóżkami z
                  niecierpliwości....
                  A może przydałoby sie wypuścić jakies koszulki klubowe i może czapeczki?
                  Wyobrażacie sobie zimę i na czapce jakieś nasze logo, od razu wiedzielibyśmy
                  kto jest kto i moznaby zagadać na ulicy czy w metrze....przecież jesteśmy z
                  tego dumni, że jesteśmy fanami!!! No a kasa mogłaby wesprzeć np. zorganizowanie
                  przeglądu kinowego 07 zgłoś się... czy potraficie sobie wyobracić jakie to
                  wspaniałe przeżycie byłoby obejrzecć NASZ film na dużym ekranie?
                  Ściskam Was Wszystkich gorąco!!
                  miczurin
                  • Gość: sonny Re: Szanowni Państwo! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 12:47
                    pomysł z przeglądem kinowym 07 jest extra!! koszulki klubowe też są trafionym
                    pomysłem! mozna by na nich umieszczać niektore 'złote myśli' naszego
                    porucznika, jego podobiznę itp - tak mi przyszło do głowy, na pewno będą lepsze
                    pomysły. Czapka na zimę z motywem 07 - czad! Z reguły nie noszę zimą czapek
                    (nie lubię), ale gdybym miał taką z 07 to na pewno paradował bym w niej non
                    stopa :))) Pomysłów można by mnożyć (ręczniki z podobizną Sławka, kubki itp. -
                    coś jak 'kolekcja Big Brother', tylko, że dla wybranych :))), potrzebna tylko
                    kasa, bo chęci szczere na pewno wszyscy mamy. No i zgoda Pana Cieślaka na taką
                    akcję byłaby potrzebna.

'tu nie ma co kombinować'
                    • Gość: vbnbv nbnbv! IP: *.HINET-IP.hinet.net 08.08.03, 01:23
                      nbnbv
            • Gość: phantom Re: Ostatnio 'POLITYKA'... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 10:53

> Wynotowałam z wczorajszego odcinka, że zarówno major jak nasz dzielny p.
              > porucznik chodzili jak to określił major "dobrych sanacyjnych gimnazjów"
              Major
              > do Górskiego a Borewicz do Batorego. W pokoju spotkań tym razem na ścianie
              > widać było plakat z Telly Savallasem, czyżby to był idol ówczesnej milicji?
              > Powiedzonka z tego odcinka:
              > Jaszczuk -" strasznie dużo tych znaczy się, już się zgubiłem".
              > Borewicz: "My jesteśmy wytrzymali"
              > "Nadal stoję jak koń w piachu"
              > "Rok nie wyrok, 2 lata jak dla brata"
              > Świetny odcinek aczkolwiek prawie już nic nie widać, kolory wyblakły i lekko
              > pomroczniał.

A zauwazylas, ze podczas wyglaszania radosnej tyrady nt stylu zycia wyzwolonych
              kobiet, malzenstwa itd szanowna pani doktor od mnie i bardziej zakreconych
              umyslow powiedziala "policjant"?? Jak oni to przemycili?
              pzdr
              Phantom
              • Gość: sonny Re: Ostatnio 'POLITYKA'... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 10:58
                kożuszek Sławka też był klimatyczny :)) a ten dywan na ścianie w jego
                mieszkaniu, eh (fachowo to chyba nazywa się matą czy jakos tak..). poza tym
                dźwięki dzwoniacych telefonów są masakrystyczne! Wyobrażacie sobie, że teraz
                mogłyby tak dzwonić w pracy/domu?? Maxxxxx!

'25 lat bez piwa?'
                • Gość: fiuta Re: Ostatnio 'POLITYKA'... IP: 81.15.156.* 22.07.03, 11:34
                  a gdzie był ZUBEK?!!!!!!!!!
                  • boy Re: Ostatnio 'POLITYKA'... 22.07.03, 11:54
                    Gość portalu: fiuta napisał(a):

> a gdzie był ZUBEK?!!!!!!!!!

No widzisz, gdyby TVP była tak uprzejma i puszczała odcinki po kolei, wszyscy
                    wiedzieliby, że zastąpił go jego siostrzeniec por. Jaszczuk
                    O ile się nie mylę, informacja ta pada w pierwszym odcinku seri '84
                    czyli "Salcie śmierci" z Strasburgerem.

Cóż obejrzymy w najblizszy poniedziałek ???
                    • Gość: sonny Re: Ostatnio 'POLITYKA'... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 12:08
                      nie SALTO ŚMIERCI, a SKOK ŚMIERCI - drobne wyjaśnienie.

'25 lat bez piwa?'
                • Gość: l;l; hh. IP: *.Red-80-33-165.pooles.rima-tde.net 08.08.03, 01:22
                  hghghg
                  • Gość: bb Re: hh. IP: *.*.*.* 16.08.03, 01:05
                    bb
                    • Gość: .. Re: hh. IP: *.*.*.* 16.08.03, 01:06
                      ..
                      • Gość: hgf Re: hh. IP: *.net 16.08.03, 01:06
                        hgf
                        • Gość: fg Re: hh. IP: *.net 16.08.03, 01:07
                          gf
                          • Gość: jk Re: hh. IP: *.*.*.* 16.08.03, 01:09
                            jkl
                            • Gość: hkhkj Re: hh. IP: *.*.*.* 16.08.03, 01:09
                              khjkhjhjk
                              • Gość: hjhj Re: hh. IP: *.gov 16.08.03, 01:12
                                hjhjk
                                • Gość: http Re: hh. IP: *.org 16.08.03, 01:21
                                  xx
                                  • Gość: mbnmb Re: hh. IP: *.*.*.* 16.08.03, 01:22
                                    bvnbv
                              • Gość: mn Re: hh. IP: *.*.*.* 16.08.03, 02:33
                                mn
                                • Gość: '' Re: hh. IP: *.com 16.08.03, 02:34
                                  ''
                                  • Gość: m, Re: hh. IP: 67.71.81.* 16.08.03, 02:38
                                    m,
                                    • Gość: bv Re: hh. IP: *.*.*.* 16.08.03, 02:39
                                      bv
                                      • Gość: ;; Re: hh. IP: *.*.*.* 16.08.03, 02:41
                                        ;;
                                  • Gość: m, Re: hh. IP: 67.71.81.* 16.08.03, 02:38
                                    m,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka