Dodaj do ulubionych

kto oglądał wczoraj borewicza?

• sonny07 Re: OWER!!! 12.08.03, 13:54
      no a co powiecie na ten cudowny OWER/OVER ?? :))) Perełka!!
      • Gość: kosmi79 Re: OWER!!! IP: *.icpnet.pl 12.08.03, 14:00
        "wyczysćie krew to samolot rejsowy" MUSI ZARAZ POLECIEĆ
        obciach, na zachodzie taki samolot stałby w hangarze pare dni
        • agunia38 Re: OWER!!! 12.08.03, 14:20
          hehehe, a widzieliście ten "follow me"? tablice chyba pan henio złota rączka
          namalował, a sam samochód to był bodajże polonez:P?
          • Gość: kosmi79 Re: OWER!!! POLSKI FIAT IP: *.icpnet.pl 12.08.03, 18:07
            agunia38 napisała:

> hehehe, a widzieliście ten "follow me"? tablice chyba pan henio złota rączka
            > namalował, a sam samochód to był bodajże polonez:P?
            am wrażenie ze był to jednak fiat 125 p ciemnowisniowy z pseudo reklama na
            drzwiach "POLSKI FIAT" WIEC RACZEJ NIE POLONEZ P. nie byłem nigdy na okreciu
            ale taki wozik słuzbowy powinien chyba miec napisane "lotnisko międzynarodwe
            okrecie" lub co w tym stylu
        • Gość: Greg Re: OWER!!! IP: *.acn.pl 12.08.03, 15:02
          Gość portalu: kosmi79 napisał(a):

> "wyczysćie krew to samolot rejsowy" MUSI ZARAZ POLECIEĆ
          > obciach, na zachodzie taki samolot stałby w hangarze pare dni

Na proznym, reakcyjnym zachodzie tak by bylo, ale w PRL samolot musial szybko
          wrocic do sluzby aby wozic obywateli!
          • pojata No jak w filmie :))) 12.08.03, 17:11
            To tylko ciut wiąże się z naszym wątkiem, ale nie mogę się powstrzymać.
            Otóż muszę się spotkać (zaznaczam, że służbowo) z pewnym panem. Zadzwonił
            dzisiaj i mówi do mnie tak: "musimy porozmawiać, więc najlepiej jutro o 12 w
            Victorii". Pamiętacie oczywiście, że w 07 ten właśnie hotel pojawia się kilka
            razy. Więc chociaż ten termin i miejsce nie bardzo mi odpowiada, zgodziłam się
            od razu. :))) Widzicie jak serial może wpłynąć na życie? :))))))
            • sonny07 Re: Jeszcze o BILECIE... 13.08.03, 08:38
              No więc jeszcze trochę smaczków z poniedzialkowego BILETU DO FRANKFURTU..
              A więc już na początku Buczkowski zapodaje świetny tekst, że 'lubi patrzeć jak
              to robią takie młode lale', kiedy parka wbiega do lasu w celu.. No właśnie,
              chcieli się tylko poprzytulać czy może coś więcej? Tak czy inaczej wypłoszył
              ich ten samochód, który był tak zabryzgany krwią 'jakby tam ktoś świniaka
              szlachtował', a ta krew to chyba nigdy tak podobna do farby nie była jak
              właśnie w tym odcinku :)) aha, wyłapałem jeden szczególik - ten 'tulipan',
              ktorego wykonał Buczkowski idąc w kierunku mlodej lali i jej mena, w jego dłoni
              nie miał fragmentu etykiety po gorzalce a później, kiedy ekipa dochodzeniowa
              zabezpiecza zakrwiawiony samochód i znajduje tego 'tulipana', widać na nim
              fragment etykiety. Drobne przeoczenie - darujmy sobie :)
              Teksty Sławka do pani prokurator już przez telefon były pewnie przednie, ale
              niestety nie było dane nam słyszeć tego co mówił Sławek. Dopiero gdy dochodzi
              do spotkania w SUSW Sławek odrazu rzuca tekstem, że 'urząd prokuratorski nieźle
              dziś wygląda'. Jaszczuk później popełnia niwybaczalny błąd, chcąc pocałować
              panią prokurator w dłoń a Sławek przy tym rzuca kolejnym świetnym tekstem: 'pan
              jeszcze nie przerabiał tego z panią prokurator?' :)) Dalsze 'uprzejmości'
              Sławka względem pani prokuarator to tekst, że 'ja w obliczu pani prokurator w
              ogóle nie mam zdania' he he! Ale bądźmy sprawiedliwi - pani prokurator była w
              tym odcinku wyjątkowo miła i nazwanie Sławka i pana adwokata 'dwójką nieuków i
              erotomanów' mozna potraktować jako żart :)) Aha i wracając jesczze do pseudo-
              przesłuchania Sitka - kiedy ten wymienia nazwę lokalu POCH(H?)ULANKA, Jaszczuk
              natychmiast reaguje: 'państwowy lokal tak się nazywa????'
              I jeszcze do sceny łóżkowej Sławka i tej panienki - już po wszystkim ona pyta:
              'mogę zobaczyć co masz w lodówce?'
              'oczywiście, ale boję się że się rozczarujesz' - Sławek, a na to ona:
              'znowu????' :)))
              no i ta mina Sławka po tych słowach i jego urażona 'męska ambicja', he he.
              Jednak po tekście o tym, że doktor Wisłocka...
              Ewa i jej tekst do Sławka przez telefon, kiedy ten jest na akcji w Zalesiu, a
              konkretnie pod daczą Kalkowskiego na Akacjowej 4: 'Sławeczku, ty zaczynasz być
              psychiczny!' No i później to słodkie 'Dziękuję' w tle wypowiedziane przez
              Skotnickiego, kiedy to Ewa odmówiła przyjazdu do Zalesia, bo oprócz tego że
              gościła Skotnickiego to jeszcze zajęta była przygotowywaniem mu omletu(a).
              Skotnicki najbardziej lubił taki jak robiła jego mama (pewności nie mam), czyli
              ze śmietaną i domowymi konfituarami z wiśni. Ewa jednak tych drugich nie
              posiadała, ale to pewnie panu dyrektorowi nie stanowiło różnicy :))
              A ten cudowny księżyc w pełni w Zalesiu, który widać w tle profilu Sławka,
              kiedy ten w samochodzie łączy się ze współpracownikami - rewelacja! No i ta
              złość Sławka, kiedy prawie krzyczy do pielęgniarki, że 'przecież jej nie
              zamknę!!' - o staruszce, ktora jęczała w daczy Kalkowskich.
              Później podczas 'wizyty' w mieszkaniu Sitka tekst Jaszczuka o 'świerszczyku'
              znalezionym na podlodze: 'świństwa!!' :))
              A powiedzonko 'pies z nimi tańcował' pada w tym odcinku dwukrotnie - pierwszy
              raz wypowiada je Buczkowski na początku - dotyczy to 'dam', które zostały w
              lesie po libacji - a drugi raz wypowiada ten zwrot jeden z 'Dziewuli' zaraz
              przed rozpoczeciem akcji odbijania samolotu.
              No to narazie wystarczy.. :-))
              • fox Re: Jeszcze o BILECIE... 13.08.03, 09:05
                qrcze sonny, nastepnym razem jakbym nie mógł zobaczyc kolejnego odcinka, liczę
                na podobne streszczenie :))

szkoda ze juz tylko 3 odcinki do końca - czy ktos się orientuje czy na pewno
                puszcza wszystkie, bo zostały juz tylko 2 wakacyjne poniedziałki ?
                mam nadzieje, ze jednak puszczą, bo braku "Złocistego" byśmy nie przeżyli, a i
                1000 post były zagrożony :)

pozdr.
                • Gość: JIM Re: Jeszcze o BILECIE... IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 13.08.03, 10:41
                  Złocisty będzie w poniedziałek.
                  • fox Re: Jeszcze o BILECIE... 13.08.03, 11:27
                    Gość portalu: JIM napisał(a):

> Złocisty będzie w poniedziałek.

Jesli tak, to kolejne gratulacje dla TVP :(((
                    Jestem ciekaw w jaki sposób dokonują oni wyboru kolejności - no, bo tak jak
                    zrobili to twórcy filmu, to było by zbyt łatwo.
                    Może losują ? Albo po prostu idzie ta część która akutat pan Władek (Stasiu,
                    Henio) przyniósł z magazynu taśm ?

No dobra, żeby tak nie kopać naszej biednej tv, to ja osobiście nie mam nic
                    przeciwko temu, żeby zamiast "Złocistego" wyleciał "Zamknąć za sobą drzwi", bo
                    ten odcinek jakoś mniej lubię.
                    Oczywiście najlepiej żeby puscili wszystko, ale jak rozumiem wakacje nie są z
                    gumy :)
                • sonny07 Re: ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI 13.08.03, 10:56
                  No więc Kochani, oprócz tego, że obejrzałem sobie wczoraj dokładnie i na
                  spokojnie BILET.. to postanowiłem przypomnieć sobie na video odcinek, który
                  (jeżeli szanowna TVP będzie trzymała się chronologii) prawdopodobnie obejrzymy
                  sobie w najbliższy poniedziałek, a więc ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI. Pozwolę więc
                  sobie (ukłony fox :)) na małe wrażenia z tego odcinka, który widziałem już
                  chyba po raz 6 albo 7, ale z Borewiczem i 07 tak już jest, że zawsze ogląda się
                  to jakby pierwszy raz..
                  No więc już początek jest lekkim zaskoczeniem dla tych, którzy przyzwyczajeni
                  są do dotychczas prezentowanych odcinków, bowiem mamy pokazane ujęcia nakręcone
                  na Manhatanie i mały komentarz lektora, który zapoznaje nas z głównym bohaterem
                  odcinka a mianowicie z porucznikiem Pawłem Kopińskim vel Kopy (ewentualnie
                  Copy - cop - glina - ciakwe czy to przypadek??). Porucznik Kopiński o
                  wdzięcznej ksywce 'Wściekły Kojot' jest emerytowanym policjantem, członkiem
                  elitarnego Klubu Puławskiego, który zrzesza polskich policjantów w USA a także
                  i co chyba przede wszystkim - zawziętym wrogiem białego proszku, czyli
                  narkotyków. 10 lat temu mafiosi zgwałcili i zabili mu żonę.. Jak co roku
                  (chociaż pewności nie mam, musze sprawdzić) płk. Paweł Kopiński wybiera się do
                  swojej ojczyzny do 'jedynej bliskiej mu osoby' (dzisiaj rano do mnie dotarło,
                  że chyba nie zostało to w odcinku sprecyzowane ani już później nawet
                  wspomniane - na poczatku mówił o tym lektor). Już w Niemczech, jadąc swoim
                  czarnym Buick'iem Electra, natyka się na swojego odwiecznego wroga, czyli
                  gościa o pseudonimie Cappucino, który podróżuje czerwonym Citroenem wraz ze
                  swoim kompanem Adolfem. Cappucino miał swój udział w zamordowaniu żony
                  Kopińskiego a do Polski wybierał się w interesach związanych z przejęciem
                  całkiem sporej dawki białego proszku. 'Wsciekły Kojot jedzie zatrudnić się u
                  bolszewików' - Cappucino rzuca takim tekstem do Adolfa :)) i później dodaje,
                  że 'kojot pozostanie zwsze kojotem'. Już w Polsce, na naszych rodzimych drogach
                  oglądamy por. Copy w swoim Buick'u, a w tle przygrywa mu radio, w którym
                  słychać głos znanego z LATA Z RADIEM Romana Czejarka opowiadającego coś o
                  jakimś krośnieńskim wynalazcy, he he! Nie wdając się w szczegóły, chciałem
                  tylko zadać małe pytanie: Adolf i Cappucino cofając swoją
                  Cytryną 'niefortunnie' uszkadzają trochę przód Buicka Copy'ego, który zatrzymał
                  się aby pomóc pewnej pani i jej autku (o tym zaraz). No więc Adolf zaraz po tym
                  rzuca takim oto tekstem: 'a może my nie mamy wstecznych hamulców?' - wsteczne
                  hamulce???? Pewnie rzucił to żartem, ale.. A co do wymiany zdań Copy'ego i tej
                  pani od zepsutego samochodu:
                  Kopiński: 'zawiadomię najbliższą stację obsługi'
                  pani: 'i co mi z tego przyjdzie?? widać że się pan chował na innym podwórku'
                  he, he!
                  Później scena w lesie (trochę miałem skojarzenia z KLIENTEM, bo chłopczyk
                  ratujący uwięzionego w samochodzie Kopińskiego itp..), i motyw, że na topie był
                  wtedy Stallone, bo piesek wspomnianego chłopca - Jacusia Pawłowskiego - wabił
                  się Rambo :)) Podczas kolejnej sceny u lekarza w Łopuchowie, wyraźnie słychać,
                  że jest podlożony dubbing pod lekarza - głos 'Literata' ze ZŁOCISTEGO :)
                  W końcu pojawia się nasz Sławek, od razu rzucony na głęboką wodę a raczej na
                  powietrze, bo widzimy go po raz pierwszy w tym odcinku w scenie kiedy to leci
                  helikopterem z pewną uroczą panią milicjant, ale minę ma nie tęgą, bo rzuca
                  strasznie.. W końcu słyszymy jak Sławek mówi, że 'wraca PKS-em', na co urocza
                  pani milicjant odpowiada, że ona po prostu 'chciała zobaczyć jak będzie
                  zachowywał się w powietrzu nasz as wywiadu nr 1' :)) Nieźle mu dała na ambicje,
                  bo Sławek wychodzac z helikoptera rzuca tekstem o 'pieprzonej emancypacji' :))
                  No ale.. pani milicjant jest nieugięta i pyta: 'nie zaprosi mnie pan na kawę?
                  podobno nie przegapia pan żadnej okazji' (zrobili ze Sławka jebakę, nie ma
                  co!). Milicjant odbierający Sławka z kolei mówi do niego, że 'ona jest podobno
                  nie do poderwania'. A Borewicz na to: 'walnę setę, 10 Aviomarin i wracam z
                  panią!' Też bym tak zrobił - tym bardziej, że biust, który odsłoniła zaraz po
                  tym do opalania miała ładny ;))
                  Później jest scena rozmowy/przesłuchania przez Sławka porucznika Kopińskiego,
                  kiedy to pada kilka klasycznych tekstów: 'jesteśmy krajem w którym troszczymy
                  się o cudzoziemców', albo o tym, że 'trzej obywatele obcego mocarstwa urządzają
                  sobie u nas poligon pirotechniczny' - to Sławek, a później zarówno on jak i
                  Copy: 'podejrzewam, że nie jest pan zupełnie szczery w rozmowie ze mną' - w
                  ogole cała ta rozmowa jest bardzo miła - w końcu koledzy po fachu :))
                  No i mamy klasyczną scenę łóżkową zaraz później - a raczej trawiastą, bo to
                  jeden z nielicznych odcinków kiedy Sławek bzyka się na łonie natury (PRZERWANY
                  URLOP - chyba po bzykanku, na plaży, ale pewności że akurat 'po tym' to nie
                  mam, hi hi). 'foxtrot 1-13, foxtrot 1-13!! gdzie tę cholerę znowu poniosło!!??'
                  No i widzimy panią foxtrot, która wybiega nie do końca zapięta z trawy a zaraz
                  za nią nasz Sławek :)) I ten jej tekst: 'ja foxtrot 1-13, istniała obawa, że
                  mamy pod sobą podejrzanych i konieczna była penetracja terenu' - maxxxxx!
                  Szczególnie ta penetracja :)))
                  No i mamy do czynienia z nie byle jakim stwierdzeniem majora na naradzie, który
                  stwierdza, że 'domyślasz się chyba, że to będzie jedna z najtrudniejszych
                  spraw, które prowadzisz?' - to do Borewicza oczywiście.
                  Pojawia się też w miejsce sierżant Ewy Olszańskiej nowa osoba - sierżant Ania
                  Sikora. W tej scenie grzywka Jaszczuka jest po prostu nie do podrobienia!!!
                  Mamy też zdjęcia tej wspomnianej wcześniej trójki obcokrajowców, które
                  przychodzą przez TELEFOTO - technika klasyczna, klimat maxxx, no i tekst Sławka
                  o Copy'm, że 'to chyba lepszy skurwiel niż ci się wydaje!'
                  Wracając do zdjęć z telefoto, to milicjant w cywilu pokazuje je pracownikowi
                  stacji benzynowej i co ciekawe znowu jest to stacja AGIP - czyli tak samo jak w
                  BILECIE DO FRANKFURTU! Może wtedy były tylko stacje Agip w Polsce ;)))) Chyba
                  to było bardziej dla szpanu, bo nasz stary poczciwy CPN to nie to samo co logo
                  Agip :))
                  No i kolejny klasyczny tekst Jaszczuka podczas narady u majora: 'ja bym jednak
                  ze zwrotem (kolega porucznik Kopiński) był bardziej ostrożny'!
                  No i akcja w końcu przenosi się na Mazury, które to tak często były miejscem
                  wydarzeń w innych odcinkach - mają swój klimat!! Wczoraj wspomniałem o sośnie -
                  Sarno i pilocie z BILETU... (nazwisko wyleciało mi w tej chwili z głowy, ale
                  nie samolotem :), ktorzy również pojawiają się w tym odcinku w scenie łóżkowej -
                  widoczny biust Tatiany SS+klimatyczne jęki w jej wykonaniu i
                  teksty: 'przyszłam zrobić to, na co ty nie mogłeś się zdecydować przez kilka
                  lat'; i później: 'to narazie mnie rozbierz, ja też jestem speszona'. To
                  speszenie następnie uleciało w sina dal o czym świadczą te jęki o ktorych
                  pisałem.. :))
                  Akcja z narkotykami ma świetny przebieg (Jugole świetnie wyglądają) + do tego
                  oczywiście ulubiona odliczanka Cappucino, czyli odliczanie bodajże od 20 do 1,
                  no i później Adolf jako wykonawca wyroku.. Tym razem jednak to Adolf został
                  trafiony a Copy obiecał być na jego pogrzebie.
                  Kolejny klasyk jak dla mnie - Jaszczuk w lesniczówce: 'ćpaliśmy się? ciekawe!'
                  i odpowiedź 'pilota' [chciałem sprawdzić w www.filmpolski, ale nie chce wejść
                  mi strona]: 'mimo, że robi pan na mnie wrażenie kretyna...' maxxxx! No,
                  oczywiście było to 'zniważenie funkcjonariusza na służbie'. Jaszczuk
                  jako 'foxtrot 12' i tekst Sławka: 'z różnymi rzeczami mi się pan kojarzył, ale
                  nigdy z fokstrotem'! Dobry jest też tekst, gdy Jaszczuk mówiąc o 'leśniczówce
                  Bobrowisko w kwadracie 9-11 B' używa określenia: 'podejrzana melina
                  narkomanów' :)) I znowu klasyk - kanapka Jaszczuka (pisałem już o tym kilka
                  razy kiedyś). Dialog Sławka z Jaszczukiem:
                  'To ponure skurwysyny, ale jadą na zagranicznych paszportach'
                  'Prowadzę pościg bezpośredni i nie
                  • Gość: trooper Re: ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI IP: *.revers.nsm.pl 13.08.03, 12:32
                    Ten odcinek + Złocisty + Rozkład jazdy (Miedzianowski) to moje ulubione
                    odcinki :)

Z "...drzwi" pamiętam jeszcze tekst Borewicza do "nowej" Anki:

A: "A ten czego tak krzyczy?"
                    B: "Porucznik Jaszczuk uważa, że im dalej dzwoni, tym głośniej powinien mówić."

No i fajny śmigłowiec Mi-8 przystosowany do przewozu Poloneza!
                    A scena na lotnisku polowym -maaaxxx!
              • Gość: D. Re: Jeszcze o BILECIE... IP: *.ey.com.pl / 10.106.68.* 13.08.03, 09:57
                Przyglądam się tej dyskusji od samego początku, ale dopiero "Bilet"
                zmobilizował mnie do wypowiedzenia się nt. Borewicza.

Moim zdaniem to był chyba najlepszy odcinek z tych dotychczas puszczanych w
                wakacje 2003.

Najbardziej podobało mi się starcie "dwóch twardzieli" - tj. Borewicza i
                Dziewulskiego, łącznie z tym, że PRZED AKCJĄ ANTYTERR Dziewulski pamiętał o
                tym, żeby pozdrowić Borewicza, którego widział pewnie z pięć minut, no góra
                godzinę, wcześniej...

Pozdr dla wszystkich na forum
                • Gość: anmanika Złocisty IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 11:27
                  Sonny skąd u ciebie taka wiara w mądrość i logikę pracowników TVP???? W
                  poniedziałek leci "Złocisty" którego rzecz jasna już obejrzałam na wydeo.
                  Publicznie muszę podziękować pojacie ktora bezustannie działa na rzecz zlotu.
                  Ja jestem na urlopie i pozdrawiam was serdecznie:))
                  • fox Re: Złocisty 13.08.03, 11:35
                    Dzięki Sonnemu, nawet jeśli tvp nie puści "Zamknąć.." możemy sobie przypomnieć
                    coż tam się działo.
                    Po tym co napisałeś, leko się wyofuje z twierdzenia że jest to słabszy odcinek -
                    widocznie dawno go nie iwdziałem i stąd te niecne podejrzenia.

Pozdr.
                • Gość: trooper Re: Jeszcze o BILECIE... IP: *.revers.nsm.pl 13.08.03, 12:40
                  A to ciekawe jak ludzie mogą mieć różne gusta :)))
                  Np. dla mnie "Bilet" był kiepskim odcinkiem - Sławek dobry jak zwykle - ale
                  intryga taka sobie no i przede wszystkim co było najgorsze - aktorstwo, dużo
                  takich sztuczności było (Kalkowska, Sitek, stewardessa w autobusie - "Wieża,
                  wieża, dwie osoby uciekają" - sztuczniej tego chyba nie można było nagrać (w
                  studio oczywiście).

pozdrawiam,
                  M.
                  • Gość: madalini AGIP IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 13:05
                    Witam wszystkich!

Czytam Was z zapartym tchem, ale pisze chyba pierwszy raz.

Chciałbym opowiedziec o stacji AGIP ktora pojawia się co najmniej w dwóch
                    odcinkach. Otoz pamietam ją doskonale z dziecinstwa w latach 70-80! Jezdzilismy
                    z rodzicami na dzialke za Sulejowkiem i co weekend mijalismy te stacje, no i
                    czesto na niej tankowalismy. Nie dziwie sie ze tworcy 07 uznali ją za wdzięczny
                    obiekt gdyz faktycznie wyróżniała się w szarym PRL-u - szeroko rozplanowana,
                    wielostanowiskowa, z dumnym proporcem z zachodnio (na dodatek włosko!) brzmiącą
                    nazwą..

Paradoksem jest ze obecnie stacja ta przeszla do innego koncernu (nie dam glowy
                    czy nie... CPN Orlen!), i choc dzis "zachodnich" stacji mamy od groma, to
                    jednak przyznacie - to juz nie to...

To chyba troche tak jak z Victorią... :)))

pozdrawiam serdecznie
                    Madal
                    • fox Re: AGIP 13.08.03, 13:21
                      To ta stacje rzeczywiscie należała do Agipa ?
                      Za śp. komuny ?
                      Ale kartki na benzyne też trzeba było mieć ?
                      No chyba, że jak pasażerka malucha "było sie bardzo zobowiązanym" pompiarzowi :)
                      • Gość: sonny07 Re: Cenzura??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 13:27
                        Oooops - dopiero teraz zuważyłem, że mój post nie jest w całości.. Jest jakiś
                        limit literek czy co? No do nagłej krwi - a takie ładne zakończenie napisałem!
                        Poza tym to teraz nie mogę się zalogować :]]]

'słowo <podatki> ...'
                        • fox Re: Cenzura??? 13.08.03, 15:14
                          Gość portalu: sonny07 napisał(a):

> Oooops - dopiero teraz zuważyłem, że mój post nie jest w całości.. Jest jakiś
                          > limit literek czy co? No do nagłej krwi - a takie ładne zakończenie napisałem!
                          > Poza tym to teraz nie mogę się zalogować :]]]

ja wietrze tu rękę tajnych agentów z Woronicza - doszli do wniosku że jak tu
                          wszystko nam strescisz to nie trzeba bedzie juz tego odciinka ogladac i i
                          ogladalność spadnie
                          a ogladalność rzecz święta, więc chłopaki nie żartują
                          • fox Cisza... 14.08.03, 14:50
                            Kochani, tak nie może być.

Ja rozumiem - wakacje, urlopy, upał - ale żeby przez całą dobę żadnego nowego
                            postu ???

Chyba że to z powodu liczby wpisów "747" kojarzącej sie jak najbardziej z
                            lotnictwem, czyli nawiązanie do finału "Biletu.."
                            No ale tam to był An-24 - jakby mieli wchodzić do jubo-jeta, to potrzebowaliby
                            chyba jakiejs drabinki z UAZów, bo wielkie jak stodoła :)

Tak więc cytując: "wzywam obywatelki do zachowania spokoju", to jest chciałem
                            napisać "wzywam obywatel(k)i do powrotu na forum" !!!
                            • pojata Re: Cisza... 14.08.03, 15:06
                              fox napisał:

> Kochani, tak nie może być.
                              >
                              > Ja rozumiem - wakacje, urlopy, upał - ale żeby przez całą dobę żadnego nowego
                              > postu ???
                              >
                              > Chyba że to z powodu liczby wpisów "747" kojarzącej sie jak najbardziej z
                              > lotnictwem, czyli nawiązanie do finału "Biletu.."
                              > No ale tam to był An-24 - jakby mieli wchodzić do jubo-jeta, to
                              potrzebowaliby
                              > chyba jakiejs drabinki z UAZów, bo wielkie jak stodoła :)
                              >
                              > Tak więc cytując: "wzywam obywatelki do zachowania spokoju", to jest chciałem
                              > napisać "wzywam obywatel(k)i do powrotu na forum" !!!

Masz rację fox! Ja mam nadzieję, że wciąż jesteśmy razem, no bo przecież mamy w
                              planach zlot! Ostatnio zajmuję się głównie tym. Trzeba zdobyć pieniądze,
                              zainteresować media, znaleźć miejsce, itp, itd. Jakby ktoś chciał się włączyć
                              aktywnie to zapraszam.
                              Myślę też ciągle o rozbudowie strony, ale to nie takie proste. Kolega, którego
                              przymuszam do tej pracy remontuje teraz mieszkanie, więc mi się skutecznie
                              opiera. :))) Ale zrobi coś niebawem, mam nadzieję.
                              Pozdr dla wszystkich! Na długi weekend jadę do rodziny. Ojca mi już wypuścili
                              ze szpitala. :))))
                  • Gość: D. Re: Jeszcze o BILECIE... IP: *.ey.com.pl / 10.106.68.* 13.08.03, 14:55
                    No właśnie ta wspominana "siermiężność" i niskobudżetowość odcinka jest
                    wzruszająca!

Wspominane w pierwszym poście siermiężne Okęcie, no i ta akcja brygady
                    antyterr, podczas której wyraźnie widać, że dają znaki, aby kamera odjechała
                    dalej...

Poza tym ja lubię naturszczyków (deklamujący swoje kwestie niczym z kartki
                    Dziewulski)...
                    • Gość: kosmi79 złocisty IP: *.icpnet.pl 14.08.03, 15:56
                      nie wiem jak dla was ale dla mnie "złocisty" to jeden z brutalniejszych
                      odcinków, trup sie sciele gęsto organizacja przestepcza jak z jakieos
                      zachodniego filmu i wszystko w scenerii walacej sie komuny. dodatkowo ogladajac
                      ten odcinek zawsze mam skojarzenia z ostatnim odcinkiem stawki... (WOLF)ciekawe
                      dlaczego?
                      dłuugi łykend za pasem
                      "życze miłego wypoczynku" jak mawiała SZ. P. Loska ;-)
                      • fox Re: złocisty 14.08.03, 16:58
                        Gość portalu: kosmi79 napisał(a):

dodatkowo ogladajac
                        >
                        > ten odcinek zawsze mam skojarzenia z ostatnim odcinkiem stawki... (WOLF)
                        ciekawe
                        >
                        > dlaczego?

typ panom ze "Złocistego" też się chyba ten Kloss spodobał, bo z niego wzięli
                        pomysł na "szefa"
                        a mi to się prawdę mówiąc wszystko kojarzy z jednym... :))
    • agoniapl Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 15.08.03, 13:27
      nie ogladajcie tych bzdetów
      • muldgaard Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 15.08.03, 14:53
        agoniapl napisała:

> nie ogladajcie tych bzdetów

Nie pisz takich bzdetów.
    • Gość: malidar Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 20:00
      Witajcie,
      Czytam Was od początku, pozdrawiam sonniego, animinkę, pojatę, foxa ... Wasza
      znajomość serialu wręcz ogłusza!
      Jako informację chce dodać, że w odcinku "Zamknąć za sobą ..." scena
      rozgrywająca sie na szosie, kiedy samochody się nawzajem mijają była nagrywana
      na odcinku między Wiązowną a odjazdem do Józefowa. Pewnie to był ulubiony
      przez p.Szmagiera rejon, stacja benzynowa w Starej Miłosnej przed skrętem na
      Lublin ("Bilet ..."), motelik Pohulanka ("Ślad rękawiczki"), duży motel po
      drugiej stronie trasy na Terspol ("Bilet ...") i ta szosa na Lublin ... hmmm a
      może zlot w tamtej okolicy? Tyle obiektów ...
      Byle jakoś wytrzymać do poniedziałku ...
      • sonny07 Re: ZŁOCISTY 16.08.03, 15:27
        No więc Kochani.. Ja obejrzałem już wczoraj, na vydeło.. Trochę smaczków dla
        tych, którzy nie obejrzą :))
        Ktoś tam wczesniej napisał już, że ma skojarzenia z odcinekiem STAWKI..,
        konkretnie z WOLFEM - sam Sławek o tym mówi w końcowej scenie odcinka podczas
        tradycyjnej narady u majora, więc jak najbardziej jest to prawda.
        A co do samego odcinka - klimaty totalne, jak dla mnie te smaczki wszystkie
        warszawskie motywy z bazarem, z bramami na Brzeskiej itp są rewelacyjne! Trupów
        faktycznie co niemara, do tego makabryczne zdjęcia tych, którym dane było
        odejść. No, ale od początku.
        'Literat' - Krzysztof Kozioł (prawdziwe nazwisko w odcinku) już w pierwsej
        scenie rzuca świetnym tekstem do Coca-Coli (Waldemar Kociński w
        odcinku): 'audiencja poza kolejnością' - dotyczyło wizyty u pana Leona :))
        Prostytutka przy barze też fajnie: 'zostałabym z nim do rana na love story' :))
        Następnie jest już scena w domu pana Leona, poznajemy Portiera (Buczkowski),
        który zabawia się czołgiem sterowanym na radio (charakterystyczna krasnaja
        zwjezda, he he) i zajada lizaka :)) Scena kiedy to okazało się że Coca-Cola
        zrobił w jajo pana Leona; Portier: 'Lubimy zielony kolor??' - no i Coca-Cola
        dostaje parę szybkim ciosów i ląduje nad Wisłą, gdzie znajduje go jedna z pań z
        ekipy menelskiej spozywającej 'Żytko' i alpagę - tekścik tej pani: 'ewakuacja,
        kostnica' :))
        No i pojawia się Sławek z Anią; odrazu zapodaje świetnym tekstem, że 'gdzieś
        już słyszał o gościu z takim kretyńskim tatuażem' :)) Później mamy troche
        styczności z techniką, gdy Sławek prosi o zbliżenie ręki Coca-Coli i chce je
        mieć na Polaroidzie :), by za chwilkę rzucić kolejnym tekstem: 'Coca-Cola napój
        imperialistów! Teraz to już nawet Chińczycy to piją!' - to było dla wiadomosci
        Ani, która młodsza no i mogła nie wiedzieć.. aha i kolejny motyw, w ktorym
        Sławek wspomina o swojej babci, która to mawiała, że 'ludzie są ze sobą razem
        dlatego, żeby radości mnożyć przez dwa, a kłopoty dzielić na dwoje' - to było w
        kontekście stosunków damsko-męskich..
        No i mamy wspaniałe warszawskie klimaty z Bazaru Różyckiego - spacer Sławka,
        ktory zatrzymuje sięna dłuższą chwilkę przy stoisku ze 'świerszczykami'
        (chryste, gdyby widział to Jaszczuk!!!), przegląda nawet PLAYBOY'a.., gra w ..
        (no właśnie jak to się nazywa dokładnie???) i te teksty: 'ja mam ręce to ja
        kręce! to są gały co wypatrzały! niestety, niestety poszły kotlety!!', no i
        szybkie info puszczone w tłumek, że 'arbuzy' idą (czy tak wtedy mówiono na
        MO??). Później scena w pijalni piwa - klasyczna już i wiele razy wspominana w
        postach 'lorneta z meduzą' serwowana przez panią Bożenkę. No i Sławek
        zamawiający 'piweczko' (pięknie to wymawia). Nie udaje mu się jednak wprowadzić
        w błąd pani Bożenki, kiedy to pyta się o jakieś info o Coca-Coli, bo ta
        natychmiast ripostuje, że 'niejeden by zapłacił żeby pana ukatrupić, a pan z
        tym swoim nosem niewidymka udaje' :)) No to spalony Sławek płaci za piweczko
        86,50 (nacisk na to piĘĆdziesiĄt - maxxxxxx!) i udaje się na browarka do innej
        budki. Tam poznaje go dawny 'znajomy', ktory mówi, że 'ja bym pana i w kosmosie
        poznał'.. No a później świetne jak dla mnie: 'to do jutra' i odpowiedź
        Sławka: 'do!' (może to też wejdzie do naszego języka i będziemy się tym
        posługiwać? ;))
        cdn (w związku z urwaniem mojego postu dot. ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI) tego pisze
        na raty :))
        • sonny07 Re: ZŁOCISTY 2 16.08.03, 15:41
          No i narada u majora, podczas której pada kilka smakowitych tekstów, które
          najlepiej kończy ten Jaszczuka: 'to może po tej ocenie w zakresie działań
          damskiej bielizny usłyszymy jakies konstruktywne propozycje? :)))
          aha i jeszcze major: 'marzę o dniu kiedy jeden z nas pójdzie na emeryturę' - to
          do Sławka.
          I znowu bazar: pyzy jedzone wprost ze słoików (slinka cieknie, mniam mniam) i
          pojawia się Edek, czyli wtyka MO, ktora ma pomóc w dojściu do gangu Złocistego..
          Dziki do Edka (ten szuka Literata): 'masz go tam, przy Peweksie' - stoisko z
          owocami, no piękne po prostu, piękne!! No i wizyta u pań zdeka zaprawionych już
          alkoholem, kilka świetnych tekstów też tu pada:
          'ja się nie pytam co ty kuszałaś, tylko czy go znasz' - Literat.
          'Zenek wraca z flaszką' - jedna z pań, ale okazuje się, że zamiast Zenka
          pojawia się Sławek w towarzystwie innego arbuza,
          'dobry wieczór to już nasza władza nie mówi? - znowu ta 'dama'
          Dialog Sławka z Edkiem:
          'Znasz coca-colę'
          'Jak mi jest gorąco to piję' :)))
          I kolejny brylancik w wykonaniu jednej z 'dam':
          'Panie to były za sanacji, a dla pana to ja jestem obywatelka!'
          no i risposta Sławka:
          ''Co ty dla mnie jesteś to ja ci nie powiem przy świadkach, ale pewnie się sama
          domyślasz'
          Edek nie pozostaje dłużny w stosunku do Sławka:
          'Gdzie pan mnie może pocałować to ja przy świadkach panu nie powiem, ale pewnie
          się pan domyśla'.
          Kolejny smaczek z bazaru:
          Literat: 'zjadłeś?'
          ??: 'mhmmm'
          Literat: 'To spieprzaj na drzewo banany prostować!'
          I znowu Literat:
          'Mu nie żadne bandyty, prosukcja kolego, produkcja, Wall Street' - to do Edka,
          no i słynne i klasyczne już:
          'Nic tak życia nie upiększy, jak nowa dupa i jeden głębszy' :))
          Mnie osobiście rozwaliła totalnie scena kiedy to widać na bazarze szalet i na
          nim napis:
          TOALETA PŁATNA 10 ZŁ, ŚCIANA 5 ZŁ - maxxxxxxx!
          I mamy wreszcie pornola, ktorego wczoraj przywiózł Roman z Hamburga i tekst
          pana Leona:
          'Te dupy Emil to cię kiedyś zgubią!', a następnie o czekoladzie, na której
          robili 'wałki':
          'Chamstwo wszystko zeżre, są w zagranicznym opakowaniu' :)))

cdn.
          • sonny07 Re: ZŁOCISTY 3 16.08.03, 15:55
            'Nalot' na chatę Literata (który notabene jak się później dowiadujemy z ust
            Sławka, 'pędzi życie playboy'a... ') i Jaszczuk:
            'Legitymację jesteśmy obowiązani okazać a nie dawać!' no i zaraz później
            dowiadujemy się, że Jaszczuk już kiedyś dwukrotnie zdejmował Literata.
            'Brać szczoteczkę do zębów czy krotsza wizyta?' -Literat
            'Jak uzywasz to weź' - odpowiada Jaszczuk :))
            A już w siedzibie SUSW kolejny klasyk Jaszczuka:
            'To chyba jakiś czwarty rodzaj prawdy, bo ja znam tylko trzy: cała prawda, tyż
            prawda i gówno prawda!'
            A Sławek ma na biurku nowy piórniczek, tzn taki sam jak wcześnie tylko, że ten
            ma inny kolor - biały :) No i bardzo często widać też ten plakat z Telly
            Savalasem.
            'Uprzejmie donoszę, że się panu zona puszcza' - to Sławek o anonimach na
            naradzie.
            I następnie też klasyczna scena, kiedy to Sławek opowiada Ani o nowym radarze
            (nazwa cholera nie do wychwycenia jak dla mnie, ale coś na kształt "SIR",
            wypowiadane przez Sławka z bardzo angielska) i o tym jak to Jaszczukowi 'ta
            nazwa przez gardło nie chce przejść i dlatego opracowuje nazwę polską, ale tak
            żeby uniknąć słowa "podziemie", "podziemny" :))
            Aha, a Polonez Sławka koloru nie zmienił, ale numery rejestracyjne tak. W
            ZLOCISTYM są to blachy: WAX 8883 - drobne niedopatrzenie ;)
            Akcja przenosi się do Czarnkowa itp itd, kilka dialogów:
            Sławek: 'Trzeba by go przesłuchać!'
            Miejscowy arbuz: 'Sekretarza???'
            Sławek: 'Na nasze szczęście gminnego'
            Sławek o siostrze Brodzkiego: 'Ciekawe co mają jej bardziej za złe - kościół
            czy brak chłopów?'
            I znowu Sławek z miejscowym arbuzem na temat żony sekretarza gminnego:
            a: 'dziwka!'
            Sławek: 'pan jest żonaty?'
            a: 'rozwiedziony'
            Sławek: 'rozumiem' :)) NO COMMENTS :))
            I biedna żona sekretarza: 'Wie pan, bo u nas w domu to najpierw egzekutywa,
            potem plenum, a ja to dopiero po którejśtam kursokonferencji jak się nie
            odbyła.. A Kazik (Brodzki) to zawsze miał czas'.
            Wizyta u byłej żony Brodzkiego i jej tekst:
            'A co to, milicja teraz mojej dupy bedzie pilnować?', a Sławek w odpowiedzi coś
            tam mówi, ale boskie jest to jak zapewnia ją, że 'na pewno nie będzie ich (ta
            dupa) pasjonować' :)))
            cdn.
            • sonny07 Re: ZŁOCISTY 4 16.08.03, 16:17
              Kolejny przypadek albo zbieg okoliczności - vide BILET DO FRANKFURTU - siostra
              Brodzkiego opowiada Sławkowi, jak to jej brat miał odlecieć właśnie do
              Frankfurtu (to była jakas mekka polskich przestępców czy co?? ;)))
              I znowu pan Leon do Emila:
              'Żeby ci tego fiuta kiedyś oberwało'
              Jest i w ZŁOCISTYM scena łóżkowa, ale nie ze Sławkiem w roli głównej (sic!). Tu
              widzimy 'akcję' a raczej już 'po akcji' w rolach głównych z Edkiem i z byłą
              panienką Coca-Coli, ktory już 'po' zapala sobie Marlborasa, nie wiedząc, że
              Edka widzi po raz ostatni żywego... Bo ten udaje się nocą i włamuje do
              mieszkania w ktorym interesantów przyjmuje pan Leon i odkrywa pewne szczegóły -
              nota bene były one nagrane na automatycznej sekretarce, co wtedy było chyba nie
              lada nowością, bo słychać to nawet jak nagrywa się na nią Strażak (Józef
              Kuźmiak w odcinku grany świetnie przez Barcisia) :)) dotyczące gangu
              Złocistego. Niestety zauważył go wychodzącego z bramy na Brzeskiej Portier i co
              było potem łatwo się domysleć.. jednak przedtem jeszcze Edek zdołał..
              I news zdobyty przez Edka posłużył temu, że MO dowiedziało się gdzie gang
              przetrzymuje dziewczynę itp... Sławek podjeżdża tam (leśniczówka Borki) FSO
              1500 (!!!!). Strażak (świetne wilczury, heh) trochę z niedowierzaniem go
              przyjmuje na zastępstwo w pilnowaniu dziewczyny (w odcinku Irena Gryzik, ta
              dupa która faktycznie jak się okaże zgubiła pana Emila) i przy okazji pyta:
              'Przyznaj się dmuchnął byś ją, co?'
              Sławek niestety daje się przez nią zrobić w konia, bo nie dość że jej nie
              dmuchnął to jeszzce zarobił od niej butelką w łeb i dziewczyna uciekła!
              Zaraz potem widzimy ją jednak na komendzie gdzie rzuca świetny tekst do
              prowadzacego ją arbuza:
              'Gdzie z łapami!? Kąpałam się dzisiaj!' :))
              Nie bez powodu nazwali ją 'Wścieklica' :)
              No i jak podczas przesłuchania przez Ankę wchodzi nagle do pokoju Sławek
              (słodziutko wygląda w tym bandażu na głowie) a nasza Wścielkica na to:
              'Oooo, glina?! To dlatego nie chciał mnie pan dmuchnąć',
              'Nie wiedziałam, że pan jest blacharz'
              A do Jaszczuka:
              'Wujek, pan jest chyba z kabaretu' (owszem, wtedy J.Rogalski faktycznie
              udzielał się też kabaretowo).
              No i podczas kolejnej narady u majora Jaszczuk jednak zabłysnął jak chyba
              nigdy, mówiąc do Sławka, że 'ogniw brakujących łączyć nie można' :))
              I znowu Brzeska, scena kiedy to nasi dzielni bohaterowie znajdują ukatrupionego
              w wannie Edka.. wcześniej Jaszczuk do Sławka, gdy ten chce strzelać w zamek u
              drzwi: 'Niech pan nie szaleje, trzeba wezwać dozorcę!' :))
              Akcja w Zajeździe, kolejny trup itd....
              I rewelacja w wykonaniu Sławka, kiedy wybiega z komendy i na wieść, że
              podstawiony FSO czeka na por. Zielinskiego i jest wykluczone aby Sławek miał z
              niego skorzystać rzuca tekstem:
              'Co kurwa wykluczone?? Na wrotkach mam jechać?'
              A później to już 'sprytne chłopaki od Dziewula', klasyczny Jaszczuk z
              krótkofalówką siedzący na kiblu w toalecie dworca na Okęciu, akcja z pościgiem
              za Portierem (jeżdżę ta trasą kilka razy w roku do mojej babci, na tym
              rozjeździe jest teraz stacja benzynowa, ale nie Agip, he he), tekst Dziewula,
              że 'tu nie ma co kombinować!', "Daj mi tę noc" w radyjku u Portiera, skok
              Sławka z helikoptera (wcześniej Portier oddaje dwa strzały do Dziewula -
              ciekawe czy zginął czy nie???), po ktorym widać, że ma na nogach białe
              skarpetki... Oj, od groma tych smaczków w tym odcinku jest!!!! Tak więc zyczę
              milego oglądania w poniedziałek!!
              Ja też obejrzę po raz kolejny!
              Pzdr!
              • sonny07 Re: ZŁOCISTY - małe sprostowanie 16.08.03, 16:27
                Sprostowanie: Marlborasa 'po' zapala ta panienka a nie Edek :)
                • sonny07 Re: ZŁOCISTY - jeszcze do bazaru 16.08.03, 16:32
                  Ta gra, w którą grają na bazarze Różyckiego, czyli 'ja mam ręce to ja kręce...'
                  to gra w trzy karty - właśnie teraz sprawdziłem na www.filmpolski :)))
                  • pimienta Re: ZŁOCISTY - jeszcze do bazaru 16.08.03, 23:04
                    sonny07 napisał:

> Ta gra, w którą grają na bazarze Różyckiego, czyli 'ja mam ręce to ja
                    kręce...'
                    >
                    > to gra w trzy karty - właśnie teraz sprawdziłem na www.filmpolski :)))

Sonny07, przede wszystkim zapisuję się do Twojego fanklubu :)) Streszczenia są
                    suuper! Jeśli chodzi o grę w trzy karty, to wiąże się ona z pewną historyjką,
                    która zdażyła się w 1989 r. właśnie na bazarze Różyckego. Przyjechał do mnie
                    zza granicy mój narzeczony (a teraz legalny małżonek) no i chciałam mu pokazać
                    polskie smaczki, tak więc wybraliśmy się na wycieczkę na Różyca. Chodzimy sobie
                    oglądamy, a tu chłopaki rżną w trzy karty. Mój chłopak, zaciekawiony tą
                    egzotyczną rozrywką niespodziewanie daje się wciągnąć w grę. Wokół nas od razu
                    zacieśnia się sztuczny tłumik podstawionych graczy, którzy pięknie nas,
                    naiwniaków straszliwych wierzących w uczciwość i reguły gry (heeee, heee,
                    heeeee)wciągają w intrygę. Tak więc w ciągu jakiś dwóch, trzech minut zostajemy
                    na placu boju sami, bez pół złamanego centa (gra szła na dolary) w kieszeni.
                    Dodam, że były to wszystkie oszczędności mojego chłopaka. No cóż, kłopoty
                    zbliżają :)))
                    Od tej pory Różyc niezmiennie kojarzy mi się z trzema kartami. Pomyślicie, co
                    za para naiwniaków. Pewnie tak, ale te chłopaki od kart, do dopiero mistrze i
                    aktorzy. Aż strach.
                    • Gość: trooper Re: ZŁOCISTY - jeszcze do bazaru IP: *.revers.nsm.pl 17.08.03, 01:39
                      No cóż, Pimienta - skwitować mogę to tylko jednako:

PO TO SĄ GAŁY, ŻEBY PATRZAŁY !!!

No a jak tam smakowały Wam pyzy? Nie były zimnawe?
                      A PORCELANĘ babci zwróciliście???

pozdr,M

PS> Ja byłem tam raz w życiu, w 1989, w wieku lat 12. Pamiętam, że potem
                      doprowadzałem rodzinkę do szału tym "Laaaki, fysy gorontse!", "Pyyyysyyy
                      goroooonce!" - dla dzieciaka, który zaczynał czuć klimaty to była woda na
                      młyn! :)))

-------------------------------------------------
                      "Za lane płacę, za puste nie płacę!"
                      "Niestety, niestety, poszły kotlety!"
                      "Ja mam ręcę to ja kręcę!"
        • Gość: trooper Re: ZŁOCISTY IP: *.revers.nsm.pl 16.08.03, 17:29
          Eeeh, Sonny - tylko pogratulować zacięcia literackiego! Jak czytałem Twoje
          streszczenie, to scenki przed oczami mi się przesuwały :)

Odnośnie "Do!", to przyznam, że właśnie dzięki Sławkowi w Zlocistym od kilku
          lat dość często używam tego skrótu w sposobnych sytuacjach :)))

Warto też zauważyć, że panienka z leśniczówki to ta sama aktorka, która
          rozbierała się przed Sławkiem w "Morderca działa nocą" i w "Bilecie", tak
          więc "tę" już 'dmuchnął', przynajmniej w innym wcieleniu ;)

No i maaax scena jak Buczkowski trąbi na rowerzystę, a potem spycha go do rowu
          kwitując to wyjątkowo imbecylnym śmiechem. Strażak rozmawiający z "automatem
          nagrywającym" też jest niezły.

Do!
          Michał.
          ---------------------
          "Na wstręt do miliona dolarów to niech pan raczej nie liczy" (czy jakoś tak)
          • Gość: Norman Re: ZŁOCISTY IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 16.08.03, 17:59
            Skoro już nie tylko omawiamy odcinki obejrzane, ale też i te zapowiadane, to
            dorzucę, że Złocisty (rok 1987), odcinek bazarowy, mający najwyraźniej
            skompromitować to coraz istotniejsze zjawisko w schyłkowej (niestety,
            towarzyszu Jaszczuk) 'gospodarce socjalistycznej' jest jednocześnie obrazkiem z
            przedszkola naszej rodzimej mafii. To właśnie bazarowi Różyckiego (nb. nigdy
            nie rozumiałem sentymentów do tego miejsca) zawdzięczamy powstanie mafii
            wołomińskiej. Tam zaczynał karierę Henryk N. znany szerzej jako "Dziad", a jego
            matka była jedną z kobiet sprzedających 'flaki, pyzy gorące' - ciekawe, czy
            widać ją w tym odcinku 07 ... :-). Odcinek mocny, bardzo na serio (tak go
            zapamiętałem, sprawdzę w poniedziałek)...

Pozdrawiam siedem razy,
            Norman

'nie lubię tak bez rozpoznania'
            • tomcio6776 Re: ZŁOCISTY 16.08.03, 18:21
              No to pojutrze,kolejna Nasza wspaniała uczta.
              Monday 8:20 PM
              :-)))
            • marcin_76 Re: ZŁOCISTY 17.08.03, 16:34
              ludzie wróciłem z urlopu...pierwsze co obejrzałem sobie nagrany na
              wideo "Bilet...' a teraz czytam wszystkie Wasze posty...naprawdę super!!!a
              jutro do pracy, a;le nic to wieczorem przecież czeka "Złocisty"!!!pozdro dla
              wszystkich...naprawdę miło było przeczytać tyle kolejnych postów od 7go
              sierpnia...
          • Gość: dyksiu Re: ZŁOCISTY IP: 213.77.27.* 19.08.03, 15:45
            po pierwsze koszt toalet na rynku w Warszawie:

KABINA - 10 zl
            POD ŚCIANĄ - 5 zł :))))))))

pamietam jeszcze te szalety pod ścianą, mimo tego że mam 20 lat, to jednak
            tamtejsze traumatyczne przeżycie z końca lat 80, kiedy to miałem 6 lat
            pozostało mi jeszcze w pamięci

poza tym
            -------------------
            rozmowa porucznika Borewicza z mundurowym milijantem (zapewne bardzo niskiej
            rangi) z Czarnkowa:
            - Co tam wiecie o tej kobiecie! - pyta się porucznik Borewicz
            - Z tego co się dowiedzieliśmy, siedzi na forsie, trzyma się z daleka od
            ludzi, handluje złotem, nie ma chłopa, do kościoła nie chodzi. Ale ile w tym
            prawdy a ile ludzkiej zawiści to cholera wie?! - odpowiada milicjant z
            Czarnkowa
            - Tylko ciekawe czy to z powodu braku chłopa czy też nie chodzenia do
            kościoła - odpowiada zgryzliwie jak zawsze Borewicz i sie lekko usmiecha

A na to milicjant:
            - Co? Co? Nie rozumiem? - odpowiada
            - To nie jest obowiazkowe! :) - odpowiada Borewicz :)))))))))))))))))))

---------
            A tak poza tym to w dzisiejszym odcniku zginal zamordowany przez
            Buczkowskiego Jerzy Dziewulski, nasz Dziewul, antyterrosyta

chociaz moze jak Buczkowski strzelal do niego z bliska, to Dziewul mial jakas
            niesamowita kamizelke kuloodporna, albo moze go odratowali, bo nie zauwazylem
            zeby Borewicz albo ktokolwiek z milicji sie tym przejal

No bo jakze to???? Usmiercac antyteroryste, sprytnego Dziewulskiego, nie
            godzi sie!!!!
    • sonny07 Re: TE DUPY EMIL... 18.08.03, 09:58
      Dzień dobry wszystkim 07maniakom!!!! Piweczko poproszę!
      • Gość: JIM Re: TE DUPY EMIL... IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 18.08.03, 10:47
        Wzywam obywatela do zachowania spokoju!
        • sonny07 Re: TE DUPY EMIL... 18.08.03, 10:50
          Gdzie pan mnie może pocałować to ja przy świadkach panu nie powiem, ale pewnie
          pan się domyśla ;)))
          pzdr!
          • fox Re: TE DUPY EMIL... 18.08.03, 13:57
            sonny07 napisał:

> Gdzie pan mnie może pocałować to ja przy świadkach panu nie powiem, ale
            pewnie
            > pan się domyśla ;)))

Hmm, nie wiem...
            Z tego wynika że dupa jestem, nie detektyw.

:)))
            pozdr.
            • Gość: madalini Kto oglada Zlocistego? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 20:46
              .. bo ja siedze w pracy i nie moge! wrrrrrrr........ (oczywiscie mam na video
              ale to nie to samo...)
              • Gość: marcin_76 Re: Kto oglada Zlocistego? IP: 213.199.193.* 18.08.03, 22:44
                oj a działo się działo..za to za tydzień przegieli z doborem odcinków bo
                bedzie :DLACZEGO PAN ZABIŁ MOJĄ MAMĘ
                hehe czyli Zubek snuff w akcji!
                pozdro dla wszystkich!
                • Gość: trooper aktorka Brylska IP: *.revers.nsm.pl 19.08.03, 02:19
                  > bedzie :DLACZEGO PAN ZABIŁ MOJĄ MAMĘ
                  > hehe czyli Zubek snuff w akcji!

Porucznik Tino Zubek? ;)

PS> Fak, myślałem że będzie Rollson i "zwisy" aktorki Brylskiej, która
                  baaaardzo się zmieniła w stosunku do kreacji w "300 tysiącach..." 10 lat
                  wcześniej.
                  Co ten PRL (80's) robił z kobietami?

pozdr,M
                • fox Re: Kto oglada Zlocistego? 19.08.03, 08:08
                  Gość portalu: marcin_76 napisał(a):

> oj a działo się działo..za to za tydzień przegieli z doborem odcinków bo
                  > bedzie :DLACZEGO PAN ZABIŁ MOJĄ MAMĘ
                  > hehe czyli Zubek snuff w akcji!
                  > pozdro dla wszystkich!

no, nieźle
                  tak w ogóle to powinnismy byc wdzięczni, ze nie powtarzaja jakiegos odcinka
                  który juz leciał w te wakacje np. "Grobowca..."
                  Niezły bajzel mają w tej tvp.
                  A moze to się po prostu nazywa "twórczy nieporządek" ??

I jeszcze jedno: wzywam obywateli z wątku "dziesiejszy odcinek 07" do
                  zachowania spokoju i powrotu na właściwe forum !!!
                  W taki sposób to my 1000 nie zrobimy
              • Gość: jasiu Re: Kto oglada Zlocistego? IP: *.master.pl 18.08.03, 23:08
                Troche mnie nie było, wróciłem teraz z wypoczynku. Widze że Złocistego
                rozebraliscie na czynniki pierwsze. Pierwszą rzeczą o której pomyslałem to
                jednak 11 lat różnicy pomiędzy 1 a ostatnim odcinkiem (Złocisty to faktycznie
                ostatni epizod, przynajmniej jako ostatni był zawsze puszczany, teraz na
                filmpolski zmienili kolejność). I jak sie ogląda po kolei to upływu czasu na
                twarzy Borewicza (Cieslaka) nie widać, jednak jakby obejrzeć pierwszy i
                ostatni to jednak mały ale jest. W sumie jednak za wiele sie nie zmienił
                podczas kręcenia na przestrzeni tych wszystkich lat.
                Przyszła mi też inna myśl do głowy. Pamiętacie jak w pierwszym odcinku Sławek
                rozpracowywał Inżyniera incognito. W ostatnim odcinku z kolei Edzio
                rozpracowywał Złocistego ale skonczył nieciekawie. Historia ciekawie zatoczyła
                koło. Tak sobie kiedyś pomyslałem że jakby chcieli to mogli nie uśmiercać
                Edzia i wprowadzić go jako nowego bohatera zamiast Sławka do jakby dalszych
                odcinków. Dobrze że tak sie nie stało. Taka moja myśl.
                Kolejna sprawwa to jakość obrazu. Ktoś coś mówił o zalaniu taśm. Nie wiem czy
                to też o ten odcinek chodziło ale momentami jakość była fatalna jak na 87 rok.
                Faktyczny obraz przechodzący w róż i różowe twarze. Ale może i to też ma jakiś
                tam urok.
                Co do odcinka to jeżeli chodzi o dialogi to dzieli sie moim zdaniem na
                pierwszą zabawniejszą połowę (bazar itp) i drugą poważniejszą. Pierwsza część
                wysypała dialogami:
                -znasz coca cole
                -jak mi jest gorąco to pije

wujek, pan jest chyba z kabaretu (do Jaszczuka)

panie to były za sanacji, teraz to jestem obywatelka

a po jakiemu mam mówić, esperanto?

spieprzaj na drzewo banany prostować

nic tak życia nie upiększy jak nowa dupa i jeden głębszy

-brać szczoteczke do zębów
                -jak używasz to bierz

całą prawda, tyż prawda i gówno prawda (ponadczasowe)

bi em dablju (fajny motyw)

szmalcu na dusze nie rozmazuj (w ogóle fajnie babka siedziała rozkraczona,
                typowy obraz meliniary)

Coca Cola - napój imperialistów

ja mam ręce to ja kręce, to są gały co wypaczały

no i scenka z Dykiel o niewydymku i Kapitanie Sowie, i Rychterem w trzy krążki.

Uwagę przyciągneły jeszcze majtki Marii Probosz. Nowoczesne że tak powiem jak
                na tamte czasy. Taki wycięty krój z przodu nie był jeszcze chyba tak
                popularny. Tak mi sie przynajmniej wydaje, nie pamiętam i nie zwracałem kiedys
                uwagi na takie rzeczy.

O ucieczce Buczkowskiego i 'Da mi tę noc' wspominałem. Super motyw. Troche sie
                rozpisałem.
                Ps. Pamiętacie ceny za kibel na bazarze bo ja tak. Fajny klimacik.
                • Gość: dorota Co jest z Marią Probosz? IP: *.ld.euro-net.pl 18.08.03, 23:27
                  Na majtki akurat nie zwróciłam uwagi.
                  Była to kiedyś bardzo ładna dziewczyna, raczej pozbawiona
                  pruderii /przynajmniej w filmach/
                  Może ktoś wie, co teraz robi?
                  • Gość: trooper Zastąpili ją :-) IP: *.revers.nsm.pl 19.08.03, 02:23
                    Pewnie poszła na śmietnik historii...
                    Teraz biusta swe prezentuje dyżurna ekshibicjonistka, artystka Dancewicz.

pozdr,M
            • Gość: grzanek Re: TE DUPY EMIL... IP: *.lublin.mm.pl 18.08.03, 23:01
              Dla mnie motywem odcinka jest to,ze Jaszczuk w końcu przygadał Borewiczowi."Nie
              istniejących ogniw nie da się połączyć"I oczywiście jego nagły wyskok z
              ubikacji."Pan Emil?NIE!!!PORUCZNIK JASZCZUK". Swojego psa tez bede od dzis
              karmil dwa razy w tygodniu to tez Borewicza bedzie mógl wystraszyć.Pozdrawiam
              wszystkich,dla których poniedziałek składa się tylko z Borewicza.
              • pimienta Re: TE DUPY EMIL... 18.08.03, 23:15
                A zauważyliście, jak Jaszczuk siedział na kibelku na Okęciu, to obok niego
                pięknie się prezentowała taka wielka rola papieru toaletowego. Nie do
                pomyślenia w tamtych czasach. A na Różyc to chodziłam popatrzeć sobie na
                banany, a z przyjacółkami licytowałyśmy się, która kiedy jadła ten
                kapitalistyczny owoc. U mnie niestety statystyka w tej dziedzinie kulała :(
                A skok Sławka z lecącego helikoptera ???? Bond niech się schowa.
                "Do!"
                • Gość: kosmi79 DZIEKI SONNY!!! IP: *.icpnet.pl 18.08.03, 23:31
                  ostry odcinek dzisaj a nie mogłem ogladac bo byłem w pracy, sonny dzieki za
                  streszczenie przynajmniej jestem w temacie ale widze że reszta wiaruchny i tak
                  sie ociaga z reakcjami POBUDKA LUDZIE !!! wszyscy jestescie na wakacach czy jak?
                  • sonny07 Re: dlaczego pan puszcza odcinki w tej kolejności? 19.08.03, 08:28
                    No właśnie! Do kogo to pytanie skierować to nie wiem, ale jeżeli faktycznie w
                    przyszły poniedziałek będzie odcinek z Zubkiem to do nagłej krwi co się na tej
                    Woronicza dzieje????? Ciągną losy czy co?? Paranoja!!!
                    Co do postów - znowu wrzucam małe sprostowanie do moich sobotnich Złocistych
                    postów i poprawiam błąd dotyczący sceny kiedy to Sławek rzuca tekstem:
                    - co kurwa wykluczone?? na wrotkach mam jechać???
                    Oczywiście ten soczysty tekst dotyczył PUŁKOWNIKA Zielińskiego, a nie tak jak
                    napisałem - porucznika!!
                    Co do wątku 'szanownego' antyrysta czy jak mu tak - przeczytałem, spuściłem
                    wodę, zamknąłem kibel i tyle Mam nadzieję, że ten jego wątek skończy jak
                    Wasyluk w kanale :))

kosmi79 - piszesz o wiaruchnie - jesteś może z Poznania??
                    • sonny07 Re: 07 wczorajszy odcinek :)) 19.08.03, 10:06
                      Apeluję do 'mieszkańców' naszego wątku aby olać wątek Sz.P. antyrysa i nie
                      wdawać się tam w żadne polemiki - nie pamiętam już teraz, ale anmanika w tym
                      artykule w SE bardzo fajnie opisała ludzi, którzy myślą podobnie jak trójka
                      tamtych anty-Borewiczów :))) Tak więc ja tamtemu 'kółku różańcowemu' nie
                      mówię 'do!', ani też, że to 'ponure skurwysyny...' ;)) Jak to powiedział kiedyś
                      major: 'Anglicy, których sobie podobno tak bardzo cenisz, mówią w takich
                      sytuacjach: NO COMMENTS!' I tyle!
              • Gość: anmanika Re: TE DUPY EMIL... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 18:02
                Boże pojata ty mnie przerażasz swoją aktywnościa;-) Czy to oznacza, że Cieślak
                jednak ma psa? Pliiz wyślij mi esemeska kiedy ten program będzie leciał
                ponieważ ja jadę na Wybrzeże, wracam pod koniec miesiąca. Proponuję spotkanie w
                kwestii organizacyjnej na początku września.
                • Gość: . . IP: *.upm-kymmene.com 26.08.03, 14:51
                  .
                  • Gość: Gość portalu: . .. IP: *.amm-komputer.pl 26.08.03, 14:55
                    .
                    • Gość: . ... IP: *.gen.twtelecom.net 26.08.03, 16:29
                      .
                    • Gość: ;; Re: .. IP: 209.67.27.* 26.08.03, 22:00
                      ;;
                      • Gość: '' Re: .. IP: 212.227.127.* 26.08.03, 22:01
                        ''
                        • Gość: xx Re: .. IP: 199.199.199.* 26.08.03, 22:03
                          xx
                          • Gość: tt Re: .. IP: 105.105.105.* 26.08.03, 22:04
                            tt
                            • Gość: err Re: .. IP: *.gov 26.08.03, 22:08
                              rr
                              • Gość: l;k Re: .. IP: 198.137.240.* 26.08.03, 22:10
                                l;
                                • Gość: [p Re: .. IP: 198.137.240.* 26.08.03, 22:12
                                  [p
                                  • Gość: hg Re: .. IP: 166.90.133.* 26.08.03, 22:16
                                    hg
                        • Gość: hjhjjh Re: .. IP: *.com 27.08.03, 00:36
                          hjghj
                          • Gość: jkl Re: .. IP: *.gov 27.08.03, 00:42
                            ljk
                      • Gość: hjk Re: .. IP: 209.185.108.* 27.08.03, 01:48
                        jkh
                      • Gość: ggh Re: .. IP: 216.239.53.* 27.08.03, 01:50
                        gghf
                        • Gość: kl; Re: .. IP: 216.239.33.* 27.08.03, 01:53
                          kl;
                    • Gość: hjg Re: .. IP: *.com 27.08.03, 01:30
                      hjghjg
                      • Gość: jkl Re: .. IP: *.cwo.com 27.08.03, 01:31
                        kjk
                        • Gość: ljk Re: .. IP: *.root-servers.net 27.08.03, 01:34
                          klj
                  • Gość: hghjg Re: . IP: *.mail.bellsouth.net 29.08.03, 02:33
                    hh
                    • Gość: l;k Re: . IP: *.mco.bellsouth.net 29.08.03, 02:37
                      ;kl
                      • pojata PO CO TO ROBISZ? 29.08.03, 09:12
                        Gość portalu: l;k napisał(a):

> ;kl
                        Czy chcesz nam pomóc osiągnąć 1000 postów? Dzięki, ale takiej pomocy nam nie
                        trzeba. Daruj sobie, OK? Pzdr.
                        • fox Re: PO CO TO ROBISZ? 29.08.03, 09:31
                          Trzeba temu Ktośowi podrzucic karteczkę pisaną dziecięcym pismem: "DLACZEGO PAN
                          PSUJE NAM FORUM ?"
                          Tylko ze mamy trochę więcej adresów do obskoczenia - bo hoteli
                          z "zagraniczniakami" było kilkanaście, a komputerków jest parę milionów.
                      • Gość: trooper Wyjdź stąd do nagłej krwi! IP: *.revers.nsm.pl 29.08.03, 23:55
                        Albo cię stąd wyniosą, no!
    • sonny07 Re: 800 !!! 19.08.03, 10:08
      tu nie ma co kombinować - post nr 800!!!!
      • Gość: JIM Re: 800 !!! IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 19.08.03, 10:34
        Zwróciliscie może uwagę na dialog Borewicza z milicjantem w radiowozie: Literat?
        To tym też się pan zajmuje?
        Nie, on się tak nazywa.
        K Szmagier przemycił drobną aluzję do ówczesnej rzeczywistości!
        • sonny07 Re: 800 !!! 19.08.03, 10:36
          To było w helikopterze.
          • Gość: JIM Re: 800 !!! IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 19.08.03, 10:40
            Tak, masz rację. Jesteś niezawodny.
          • fox Re: 800 !!! 19.08.03, 12:30
            No, to był taki latający radiowóz, z bardzo charakterystycznym tyłem :))
    • hq1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 19.08.03, 12:34
      Witajcie !
      dawno mnie nie było, ale sie urlopowałem i na dodatek tam gdzie byłem nie było
      polskiej tv.....Na szczęście dzięki forum nadrobiłem zaległości :))
      Ogladając wczoraj Złocistego w końcowej części podczas pościgu za Portierem
      zwróciłem uwagę na zadziwiającą ilość amunicji w magazynku jego pistoletu -
      trochę tego za dużo było, a może ktoś policzył ? Dwa razyn w hotelu do
      sierżanta plus raz (?) do Emila, dwa razy do Dziewulskiego, co najmniej dwa
      razy do smigłowca, a chyba było coś jeszcze.... Poza tym w pewnym momencie
      podczas strzałów do śmigłowca (Mi 8 bez klap tylnych !!!!!) kończy się amunicja
      i zamek nie powraca, a za chwilę strzela dalej i znowu po dwóch strzałach jest
      to samo.... ech któryś z konsultantów zaspał, ale generalnie odcinek THE
      BEST !!!!
      Pytanko/konkursik : jakiej marki jest ciężarówka która ucieka Portier ??
      • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 19.08.03, 13:12
        Konsultant nie tyle zaspał co został zastrzelony.
        Właśnie z tego opisywanego przez Ciebie pistoletu.
        Bo konsultantem był właśnie Dziewulski
        :))))
        Pewnie tak się zaaferował swoją rolą, że nie zwracał uwagi na takie "drobiazgi"

Co do ciężarówki, to była mam wątpliwo.ści czy to był jakiś radziecki ZIS czy
        ZIŁ, czy tez może jakiś "amerykaniec" z demobilu, w każdym razie maska jakby
        znajoma z filmów wojennych.
      • Gość: dezerter Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.tlsa.pl 19.08.03, 13:14
        hq1 napisał:

> Witajcie !
        > dawno mnie nie było, ale sie urlopowałem i na dodatek tam gdzie byłem nie
        było
        > polskiej tv.....Na szczęście dzięki forum nadrobiłem zaległości :))
        > Ogladając wczoraj Złocistego w końcowej części podczas pościgu za Portierem
        > zwróciłem uwagę na zadziwiającą ilość amunicji w magazynku jego pistoletu -
        > trochę tego za dużo było, a może ktoś policzył ? Dwa razyn w hotelu do
        > sierżanta plus raz (?) do Emila, dwa razy do Dziewulskiego, co najmniej dwa
        > razy do smigłowca, a chyba było coś jeszcze.... Poza tym w pewnym momencie
        > podczas strzałów do śmigłowca (Mi 8 bez klap tylnych !!!!!) kończy się
        amunicja
        >
        > i zamek nie powraca, a za chwilę strzela dalej i znowu po dwóch strzałach
        jest
        > to samo.... ech któryś z konsultantów zaspał, ale generalnie odcinek THE
        > BEST !!!!
        > Pytanko/konkursik : jakiej marki jest ciężarówka która ucieka Portier ??

Oczywiście, że radziecki niezniszczalny "ZIŁ", u mnie w miasteczku identyczny
        jeździ do dzisiaj.
      • Gość: dezerter Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.tlsa.pl 19.08.03, 13:20
        "Brakujących ogniw nie da się połączyć" !!! - błysnął Jaszczuk, a major jeszcze
        dobił Sławka dodając: "dobra, mniej więcej wiemy co Borewicz miał na myśli"

Wydaje mi się, że "Złocisty" musiał być inspiracją dla "Psów" Pasikowskiego.
        Scena niefortunnej akcji Jaszczuka: "nie lubię tak bez rozpoznania", "to tylko
        Bazar, oni są mocni w kupie..." wygląda jak pierwowzór akcji w "Psach".

A Buczkowski rozjeżdżający dla jaj rowerzystę ??? - czyżby Oliver Stone też
        oglądał "07" ??????????????
        • Gość: cholotek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.ruczaj.pl / 192.168.12.* 19.08.03, 13:24
          Ten serial to rewelka. 20:20 w kazdy poniedziałek to świętość. Wczoraj też tak
          było.
          P.S. Co z FanKlubem serialu???
          • Gość: cholotek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.ruczaj.pl / 192.168.12.* 19.08.03, 13:33
            Znalazłem w necie serwis o serialu: WWW.SERIAL07.PRV.PL - prowadzi go nieślubny
            syn porucznika Jaszczuka
    • hq1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 19.08.03, 14:16
      BRAWO !!! tą ciężarówką był ZIŁ 157 !!!! kiedyś chciałem mieć takiego....
      A zwróciliście uwagę, że Borewicz posługuje się dość nietypową bronia jak na
      funkcjonariusza MO w tamtym okresie ? (ujęcie Portiera)- rewolwer Kojaka....
      • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 19.08.03, 14:20
        No w końcu plakat z Tellym Savalasem do czegoś zobowiązuje, no nie? ;)) Kolejny
        odnośnik do Kojaka to lizak, którego wcina w jednej z pierwszych scen
        Portier ;)) he he!
        A pan Emil - czy to faktycznie ten sam aktor który zagrał Kostka w SKOKU
        ŚMIERCI??? I dlaczego był podłozony głos Trońskiego vel Rollsona???
        • Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 15:08
          Trochę mnie zmarwiło, że to ostati odcinek, to by znaczyło, że "Portier"
          załatwił Dziewulskiego na dobre ( a w "Przerwanym urlopie" jednak się pojawił).
          Inna sprawa, że aktorstwo "Dziewula" było beznadziejne.
          Dużo było politycznych aluzji - bo to i dialog o "Literacie" i wzmianka o tym
          jak JAszczuk próbuje uniknąć słowa "pdzoemie". No i kolejny aktor zagrał drugi
          odcinek - tym razem Artur Barciś.
          • cactus Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 19.08.03, 15:15
            Bo wg. zamysłu twórców to był OSTATNI odcinek.
            To tylko tvp twórczo zmienia kolejność żeby nie było nudno.

A co do aktorów "wielorazowego" uzytku, to przede wszystkim pojawiła sie po raz
            n-ty p. Maria Probosz - dyzurny biust 07 :))
            To jako żywo przypomina tekst tłumaczki węgierskiego z "Morderca działa nocą",
            która mówiła o jedynej warszawskiej striptiserce i jej bolacych zebach.
            To ja sie pytam, jakby p. Probosz rozbolały zęby, to kto by zagrał jej role ??
            • Gość: Norman Co z Edkiem ? IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 19.08.03, 23:54
              Dopiero dziś obejrzałem Złocistego... Mocne, już takie w stronę filmów z
              lat '90. Kopalnia cytatów, nie ma co dodawać po pracy sonny'ego. Emil i Kostek
              to jednak chyba inne osoby. Nie nagrał mi się koniec - czy ten czarny milicjant
              w skórze zginął ?

'przydało by się parę zielonych... na gumę'
              • dyksiu Re: Co z Edkiem ? 20.08.03, 00:08
                zginął, zginął!
        • Gość: Bart Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: w3cache:* / 192.168.222.* 19.08.03, 15:17
          Za tydzień "Dlaczego pan zabił moją mamę ?"

Mały błąd techniczny, Sławek tłumacząc zasadę działania sondy podziemnej, mówi,
          że wysyła promieniowanie elektromagnetyczne, oczywiście tego typu urządzenia
          wysyłają drgania mechaniczne, które rozchodzą się w wastwach podziemnych. W
          rzeczywistości wykres z takiego "radaru" jest bardziej niewyraźny, widać, że
          sylwetka zwłok była dorysowana mazakiem :-)) Ale się czepiam, co ?

Zawsze się zastanawiałem, skąd na bazarze rużyckiego brano te egzotyczne
          owoce ?, doskonale pamiętam, jak w 1984 roku na wycieczce w Warszawie, mama
          pokazałą mi jak wygląda kiwi !!!, podobno zaopatrywały się tam głównie
          ambasady, bo cena banana była znaczącą częścia wypłaty.
          • maniek30 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 20.08.03, 00:23
            mnie się wydai, że gostek o ksywce Glus Filmowiec powinien rozpocząć karierę
            polityczną, albo co najmniej zagrać główną rolę w 08 zgłoś się

Glusiu !!! Odezwij się !
        • Gość: jaszczuk Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.crowley.pl 22.08.03, 13:46
          zapraszam na www.serial07.prv.pl tam dowiesz sie wszystkiego
    • dyksiu 25.08.03 - emisja o 22:30 WYJATKOWO! UWAGA! 19.08.03, 16:45
      UWAGA!!! W najblizszy poniedzialek, wyjątkowo 07 Zgłoś Się zostanie
      wyemitowany na TVP1 o 22:30. (Mistrozstwa Świata w Lekkiej Atletyce Paryż 2003
      powodują tą zmianę!)

Tylko mi nie zasnąć przed telewizorem!!!!

Tym razem odcinek nr 8 :) (Ach ta chronologia w wspanialych TVP)

Obecnosc przed telewizorami obwiazkowa!!!

A tak na marginesie
      Czy ktos sie orientuje, dlaczego stare seriale, czarno-biale maja niesamowita
      jakosc, zero szumow, jakis dziwnych czarnych apskow, zaburzen obrazu, wszystko
      piekne i wyrazen,a technologia juz z lat 70 i 80 lat, kolorowej tasmy
      spowodowala jakby te filmy byly odgrzewane przynajmniej ze 100 letniego
      archiwum!! ????
    • pojata oj, szkoda 19.08.03, 18:45
      No wszystko powiedzieliście i zauważyliście moi drodzy koledzy. :( Jak można
      tak nic nie zostawić?
      Dobra, to powiem tylko tyle: ładny chłopak był z tego Edka. Szkoda, że go
      zabili...

PS. Ale może odnajdziemy go i zaprosimy na zlot, hm?
    • misiaczko a pomyśleliście o założeniu oddzielnego forum? 19.08.03, 20:44
      możnaby rozwijać poszczególne wątki i wogóle....
      • dyksiu POPIERAM KONCEPCJE 20.08.03, 00:01
        tez bym byl za tym, ten dzial o boreiczu jest strasznie nieusystematyzowany, ja
        myslalem poczatkowo ze tu sa wpisy tylko z czerwca i niechcaco rozpoczalem nowy
        watek na temat odcinka "ZLOCISTY" 0 selikatnie mi wtedy zwrocono uwage, a ja
        patrze a tutaj w wiekszosci ciagle ten sam temat, mozna by cos z tym zrobic,
        moze ktos by wydusil od webmastera jakis wiekszy katalog w dziale forum KULTURA
        I ROZRYWKA - "07 zglos sie!", chcoiaz pewnie na to nie pojda, ale rzeczywiscie
        mozna by cos z tym zrobic pomyslmy razem! POMOZECIE?

-----------
        "Alkohol??? Funkcjonariusz na służbie??? W biały dzień??? Z przyjemnością! :)"
      • Gość: jaszczuk Re: a pomyśleliście o założeniu oddzielnego forum IP: *.crowley.pl 22.08.03, 13:48
        na forum zapraszam na www.serial07.prv.pl
    • sonny07 Re: Sławek i Aldous Huxley 20.08.03, 09:31
      A zauważyliście jak nasz Sławek zabłysnął na naradzie w scenie kończącej
      ZŁOCISTEGO?

ŻADEN INSTYNKT, NAWET PŁCIOWY, NIE ULEGA TAK ŁATWO ZBOCZENIOM JAK INSTYNKT
      POSIADANIA.

A na zakończenie PRZERWANEGO URLOPU cytuje Machiavelliego..
      • pojata oddzielne forum 20.08.03, 10:54
        Były już takie pomysły, ale większość ze stałych bywalców zgodziła się, że
        właśnie na tym forum czujemy się jak w domu. :)))
        Pozdrawiam "starych" i "nowych" borewiczomaniaków. :)))))
        • Gość: anamnika Re: oddzielne forum IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 11:31
          W poniedziałek boska tv 1 uraczy nas odcinkiem "Kto zabił moją mamę".
          A ja was neiustająco pozdrawiam z mazur
        • Gość: trooper dobić do 1000 IP: *.revers.nsm.pl 20.08.03, 11:47
          No i musimy dobić do magicznych 4 cyfr!
          • fox Re: dobić do 1000 20.08.03, 13:46
            Spokojnie, dobijemy
            Dba o to nawet sama tvp - dostarcza nam tematów do postów pusdzczając odcinki w
            dowolnej kolejności.
            • Gość: jasiu Re: Helikoptery IP: *.master.pl 20.08.03, 21:56
              Ktoś wspominał luźno o śmigłowcach. Zauważyłem że na szerszą skale pojawiły
              sie w dalszych odcinkach (chocby własnie w Złocistym, ale też we
              wcześniejszym "Złotym kielichu z rubinami"). Wie ktos może jakie były koszty
              wynajmu takiego "pojazdu", bo nie było to raczej tanie. Chyba że milicja była
              tak zadowolona z serialu że wypożyczali je taniej. Jak sądzicie?
              • Gość: Norman Re: Helikoptery IP: *.acn.pl 21.08.03, 11:16
                W tej chwili wypożyczenie helikoptera (może na zlot ? :-) to około 5000
                złotych za godzinę. Myślę, że wtedy wojsko czy milicja dawało helikopter w
                czynie społecznym. A propos zlotu, proponuje pamietac o Dziewulskim !!

Pozdrawiam,

Norman

'o czym wy mówicie, towarzysze ?'
        • Gość: kosmi79 Re: oddzielne forum IP: *.icpnet.pl 20.08.03, 23:44
          pojata napisała:

> Były już takie pomysły, ale większość ze stałych bywalców zgodziła się, że
          > właśnie na tym forum czujemy się jak w domu. :)))
          > Pozdrawiam "starych" i "nowych" borewiczomaniaków. :)))))

mam dziwne wrazenie ze misiaczko i dyksiu sugerują całkiem nowy niezły swoja
          droga pomysł aby gazeta wyodrębniła w katalogu forum kultura obok podkatalogu
          tiwi, SF TEatr itd podkatalog 07
          mam jednak wrazenie że na cos takiego nikt w agorze nie pójdzie
    • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.08.03, 08:50
      żeby nie było, że tylko my jesteśmy 07-maniakami:

www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=6319
      • pimienta Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.08.03, 13:19
        fox napisał:

> żeby nie było, że tylko my jesteśmy 07-maniakami:
        >
        > www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=6319
        Ale cienko tam, cienko. Posądzenie o zbieżność sukcesu 07 z porą nadawania
        kłóci się zupełnie z tym, co dzieje się u nas. No przecież nie kochamy
        Borewicza za to, żo leci o dwudziestej!
        'Do'
        • Gość: marcin_76 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.wloszczowa.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 13:46
          pimienta napisała:

> fox napisał:
          >
          > > żeby nie było, że tylko my jesteśmy 07-maniakami:
          > >
          > > www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=6319
          > Ale cienko tam, cienko. Posądzenie o zbieżność sukcesu 07 z porą nadawania
          > kłóci się zupełnie z tym, co dzieje się u nas. No przecież nie kochamy
          > Borewicza za to, żo leci o dwudziestej!
          > 'Do'
          właśnie mógłby lecieć.....nawet o 24ej :)
          • Gość: JIM Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 21.08.03, 13:59
            Wracając jeszcze do Złocistego, chyba nasz porucznik się starzeje! Żadnej
            panienki tym razem, nie chciał nawet M.Probosz.
            • wojtek_kosynier Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.08.03, 14:41
              Z Probosz to już Borewicz miał do czynienia wcześniej, w odcinkach "Morderca
              działa nocą" i "Bilet do Frankfurtu":)
              • Gość: JIM Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 21.08.03, 14:46
                I co, nabrał do niej obrzydzenia? W tamtych odcinkach nie wyglądał na
                niezadowolonego. Starość i tyle.
                • fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.08.03, 14:55
                  Żadna tam starość.
                  Ile mozna z jedną i ta samą.
                  To taki włoski strajk: nie bedzie nowej panienki - nie będzie rozpustnego
                  porucznika.
                  No i nie dali...

:))
                  • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.08.03, 14:59
                    Przecież nadrobił 'zaległości' z foxtrot-13 :)) I to nawet pod chmurką! Poza
                    tym Sławek nie idzie na łatwiznę - foxtrot-13 była podobno nie do poderwania.
                    Była.. :))
                    • sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.08.03, 15:00
                      Oczywiście zaleglości nadrobił w ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI, a w PRZERWANYM URLOPIE
                      też przecież coś było :))
          • pojata nowe wieści 21.08.03, 14:05
            Moi drodzy! Rozmawiałam znów dziś z panem Cieślakiem... Ale od początku.
            Ostatnio bardzo starałam się zainteresować nami I Program PR, a konkretnie Lato
            z Radiem. No i udało się! W przyszłym tygodniu (jeśli wszystko dobrze pójdzie,
            trzymajcie kciuki!) pan Cieślak będzie gościem Lata z Radiem. I na pewno będzie
            też mowa o naszym forum, o naszych zlotowych planach, itd. Jak już będę znała
            szczegóły, a nastąpi to na początku przyszłego tygodnia, to oczywiście dam Wam
            znać. :))) Pozdrawiam!
            • dyksiu Re: nowe wieści 21.08.03, 15:36
              DAJ WIELKIE OGLOSZENIE NA FORUM, WTEDY WSZYSCY BEDZIEMY SLUCHALI LATA Z RADIEM.
              A tak na marginesie, Pojata, skad ty masz taki dobry kontakt z Panem
              Cieślakiem, jesteś w młodzieżówce SLD w Krakowie?
              • sonny07 Re: nowe wieści 21.08.03, 15:43
                Wyręczę Dorotkę w odpowiedzi - poczytaj w pierwszej setce postów (albo w
                drugiej) - tam znajdziesz genezę i przebieg znajomości Pojaty z Panem
                Cieślakiem :))
                • pojata Re: nowe wieści 21.08.03, 16:08
                  sonny07 napisał:

> Wyręczę Dorotkę w odpowiedzi - poczytaj w pierwszej setce postów (albo w
                  > drugiej) - tam znajdziesz genezę i przebieg znajomości Pojaty z Panem
                  > Cieślakiem :))

O właśnie, bardzo Ci dziękuję Marcinie. :)))
                  A poza tym chciałam Ci jeszcze powiedzieć Dyksiu, że jestem po prostu ogromnie
                  sympatyczną osobą i przeważnie mam dobre kontakty z ludźmi. :))))))))))
                  • dyksiu Re: nowe wieści 21.08.03, 21:45
                    super :))))
                    • dyksiu Re: nowe wieści 21.08.03, 22:01
                      a moglbym prosic o podanie konkretnego linku lub wskazanie bardziej dokladnego
                      obszaru w ktorym moglbym znalezc odpowiedz (forum jakos nie laduje sie
                      blyskawicznie szybko, a ponadto nie satysfakcjonuja mnie zbywcze
                      odpowiedzi "pana mecenasa sonny'ego07", wybaczcie :)
                      • fox Re: nowe wieści 22.08.03, 09:12
                        najlepiej podaj mu numer odcinka :)))
            • Gość: autowidol Re: nowe wieści IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 17:22
              No, no, no!
              Jakby co, to "jedynka" nadaje na falach długich, na częstotliwości 225 kHz.
              Zaczynam nasłuch :):):)
        • dyksiu Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.08.03, 15:31
          I to do tego w poniedzialek o 20:00, przeciez to nie jest zadna znakomita
          pora!!!
          • pojata do Dyksia 22.08.03, 10:52
            OK, po prostu powtórzę, to co już kiedyś opowiedziałam. 3 lata temu pisałam
            pracę magisterską "Festiwale filmowe w Gdańsku i Gdyni w latach PRL na łamach
            prasy". Wtedy właśnie wymyśliłam sobie, że ciekawym uzupełnieniem będą wywiady
            z różnymi ludźmi. Bronisław Cieślak w tamtych latach był nie tylko znanym
            dziennikarzem i aktorem, ale także kilka razy pełnił rolę prowadzącego
            festiwal. Teraz jest jak wiadomo posłem SLD, więc wszystko to razem ładnie mi
            się łączyło.
            Pan Cieślak zgodził się na wywiad, a ponieważ jest uroczym gadułą, więc
            rozmawialiśmy chyba ze 3 godziny. Potem jeszcze autoryzował mi wywiad. Potem
            rozmawialiśmy jeszcze po obronie mojej pracy (bo o to prosił), a ja oczywiście
            chciałam pochwalić się piątką.
            Mogłabym napisać to wszystko jeszcze bardziej szczegółowo, ale chyba wystarczy,
            co Dyksiu? :)))) Pzdr.
            • dyksiu Re: do Dyksia 23.08.03, 12:33
              Dzieki bardzo,

musze przyznac ze to bardzo interesujaca historia

no i niebanalny temat pracy magisterskiej

pozdrawiam!
              • pimienta Re: do Dyksia 23.08.03, 13:42
                Moi drodzy,
                właśnie zwijam laptopa do walizki, więc przed odłączeniem kabli pozdrawiam Was
                serdecznie, bo na trzy tygodnie wybywam z rodzinką w dalekie strony. Będę
                zaglądać do Was. Sonny07 liczę na Twój super opis kolejnego odcinka :)) Pojata,
                z wyrazami zazdrości w związku z licznym kontaktami z 07, żegnam się ciepło
                'Do'
                • pimienta Do forum 23.08.03, 13:43
                  No oczywiście post był skierowany nie tylko do Dyksia.
    • Gość: Mariusz Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 15:05
      .....No- przeczytałem wszystkie komentarze.. zajęło trochę czasu...a robota
      leży. Ale warto było odswieżyć sobie to wszystko.facsynujące ,że tak sie to
      wszystko rozwija. Szczególne podziękowania dla Sonny'ego ...czyżby Literat..?
      ale, ale jak mógł pominąć "zabierz porcelanę" w Złocistym?
      Dopinguję i pozdrawiam wszystkich..najbardziej dziewczynki...Będę oglądał już z
      innej perspektywy.. "DO"
      • pojata ech... 24.08.03, 17:50
        Jutro pokazują nam ostatni odcinek tego lata. I tak się boję troszkę, czy
        ciągle będziemy się tu spotykać? W końcu największe ożywienie na forum panowało
        w poniedziałek i wtorek, tuż po emisji filmu. A co będzie potem? Co prawda
        czeka nas zlot, ale (powiem banalnie bardzo): nic w życiu nie trwa wiecznie..
        Jak myślicie, czy w tym przypadku będzie inaczej? Chyba mam jakiś nostalgiczny
        nastrój. :(
        • marcin_76 BOREWICZ NA DOŻYNKACH!!! 24.08.03, 21:30
          ludzie moja firma Starostwo nieważne jakie i skąd...robiła dziś dożynki w
          dziurze pod nazwą Secemin i ...kto nas zaszczycił swą obecnością no kto??!!hehe
          PAN PORUCZNIK BOREWICZ!!!a jakie palnął przemówienie na luzie i w ogóle i w
          szczególe gostek jest spoko roko...zapuścił bródkę czym czarował Panie
          oczywiście.oj działo się działo...jak go zobaczyłem myślałem że coś mi się w
          oczach mieni ze względu na to że jutro już poniedziałek i następny odcinek
          naszego ulubionego serialu..no nic pozdrawiam wszystkich borewiczomaniakuff!!!
          • pimienta Pozdrowionka 29.08.03, 19:38
            Kochani, wlasnie siedze sobie w klubie internetowym i czytam Wasze posty z
            ostatnich dni. Strasznie tego duzo :) Sonny07 napisz prosze ciag dalszy
            streszczenia z radia, bo ciekawosc mnie zjada, o czym jeszcze byla mowa. Tak ze
            szczegolami prosze. Oczywiscie ostatnie odcinki Borewicza mi przepadly :((, ale
            przynajmniej forum zostalo. Dorota, tez sie zastanawiam, jak to bedzie po
            zakonczeniu emisji serialu. Czy przetrwa w nas duch borewiczomaniakow? Sorki za
            brak polskiej czcionki.
            Pozdrawiam goraco
            'Do'
        • Gość: egon.olsen Trzeba zadziałać IP: 80.51.247.* 25.08.03, 13:45
          Trzeba coś zrobić Kochani... Według www.wirtualnemedia.pl 07 miał w wakacja
          prawie największą oglądalność... Może jakaś petycja do Telewizji Białoruskiej
          o/Warszawa???
          • pojata UWAGA, JUTRO LATO Z RADIEM!!!! 25.08.03, 14:34
            JUTRO, LATO Z RADIEM, GODZINA 9.12, PROSZĘ SŁUCHAĆ, BĘDZIE PAN CIEŚLAK!!!!!!!
            • fox Re: UWAGA, JUTRO LATO Z RADIEM!!!! 25.08.03, 15:18
              A czy w jakis sposób pozdrowi forumowiczów ?
              Bo jakby w radiu nie pozwolili mu wymienić nazwy portalu (ta konkurencja miedzy
              mediami), to powinien mieć dla nas jakiś ukryty znak: np. trzykrotne
              chrząkniecie; jakby to była tv to np. mógłby to byc umówiony kolor krawata.
              No cóż, posłuchamy, zobaczymy.
              • tomcio6776 Re: UWAGA, JUTRO LATO Z RADIEM!!!! 25.08.03, 21:00
                Co z dzisiejszym odcinkiem "07...",o której jest emisja????
                • pojata Re: UWAGA, JUTRO LATO Z RADIEM!!!! 25.08.03, 21:50
                  tomcio6776 napisał:

> Co z dzisiejszym odcinkiem "07...",o której jest emisja????

Spokojnie, zaraz po mistrzostwach lekkoatletycznych, ok. 22.30. :)))
                  • pojata ostatni raz tego lata.. 25.08.03, 23:34
                    Miło było jeszcze raz zobaczyć Zubka, prawda? Chociaż oczywiście w TVP pracują
                    bardzo dziwni ludzie...
                    Biedny Zubek: w samolocie niedobrze, a samochodem 140 to szok dla niego! :)))
                    Za to ten barman i jego wyznania "z przydechem" to po prostu perełeczka. Kocham
                    takie klimaty!
                    No i jeszcze panienki. Ta od pieska kotka fajna, ale jeszcze fajniejsza
                    ta "niedopieszczona". Biedna, wyraźnie nie była w typie Sławka. :))) Za to
                    dziecko bardzo inteligentne, dobre imię jej dali. ;)

PS. I jeszcze zagadka. W którym odcinku pojawiła się jeszcze raz pani kapitan z
                    wydziału zabójstw? Łatwe, prawda? :)
                    • dyksiu Re: ostatni raz tego lata.. 25.08.03, 23:38
                      tylko mala errata - nie ostatni raz!!!!! Jeszcze 1 wrzesnia odcinke numer 8 -
                      punkt 20:20 meldowac sie przed telewizorami - TVP1
                      • dyksiu Re: ostatni raz tego lata.. 25.08.03, 23:41
                        tak jak ponizej, poprawiam sie, za tydzien odcinek nr 18 a nie 8, zgubielm
                        jedynke
                    • fox Re: ostatni raz tego lata.. 26.08.03, 08:53
                      pojata napisała:

> Miło było jeszcze raz zobaczyć Zubka, prawda? Chociaż oczywiście w TVP
                      pracują
                      > bardzo dziwni ludzie...

Niewykluczone że jacys krewni Zubka

> Biedny Zubek: w samolocie niedobrze, a samochodem 140 to szok dla niego! :)))
                      > Za to ten barman i jego wyznania "z przydechem" to po prostu perełeczka.
                      Kocham
                      >
                      > takie klimaty!

Podobny klimat w rozmowie z hotelową sprzątaczką:
                      - Czy którys z nivch był moze dziwnie podniecony ?
                      - Panie oni tu wszyscy podnieceni chodzą...
                      :))

> No i jeszcze panienki. Ta od pieska kotka fajna, ale jeszcze fajniejsza
                      > ta "niedopieszczona". Biedna, wyraźnie nie była w typie Sławka. :))) Za to
                      > dziecko bardzo inteligentne, dobre imię jej dali. ;)

Czyzbys nosiła takie samo ??
                      Swoją drogą fajnie byłoby odnaleźć dziś tę dziewczynkę (tak jak Wajda
                      poszukiwał niemowalaka z "Człowieka z żelaza") i zaprosić na zlot.
                      >
                      >
                      > PS. I jeszcze zagadka. W którym odcinku pojawiła się jeszcze raz pani kapitan
                      z wydziału zabójstw? Łatwe, prawda? :)

Hmm...
                      Podpowiedź poproszę
      • dyksiu 1 wrzesnia odcinek 8 - HIENY!!!! 25.08.03, 23:36
        Ostatni poniedzialek sierpnia to wcale nie ostatnio odcinek Borewicza tego lata.
        Za tydzien - 1 wrzesnia 2003 roku - odcinek nr 8 - "HIENY"!!!!!

A jak sie podobalo dzisiaj?
        Grzali niezle tym mercedesem, nieprawdaz?

A jutro medlowac sie przed radioodbiornikami - Lato z radiem z porucznikeim
        Boprewiczem - PR 1 Polskiego Radia

jak mnie zrozumieliście!
        Odbiór!
        • dyksiu Re: 1 wrzesnia ODCINEK -18- - HIENY!!!! 25.08.03, 23:40
          soory, 1 wrzesnia odcinek 18 a nie 8, 8 byl dzisiaj, 18 za tydzien (TVP to
          jedynka TVP - tylko oni to potrafia) - ale fakt jest faktem, za tydzien jeszcze
          jeden odcinek nr 18 - HIENY
          • Gość: cholotek Re: 1 wrzesnia ODCINEK -18- - HIENY!!!! IP: *.ruczaj.pl / 192.168.12.* 26.08.03, 06:42
            No to rewelka.
            Bedę ogladał. Bez odbioru.
            P.S. Chciełem zamówić ostatnio w restauracji meduzę z lornetą ale kelnerka
            dziwnie na mnie popatrzyła :-)
            • Gość: JIM Zubek! IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 26.08.03, 07:22
              Przyzwoity mężczyzna nie nocuje poza domem.- A. Zubek
              • Gość: egon.olsen Re: Zubek! IP: 80.51.247.* 26.08.03, 09:06
                No brawo!!! Jest Pan dobry, jak mawia moja wnuczka, jak wafle ;)))) płk do
                Borewicza.
                A lorneta z meduzą to klimat czysto praski... Pojedź do szemranej na
                Ząbkowskiej - tam będą wiedzieć o co chodzi :)
          • wojtek_kosynier Re: 1 wrzesnia ODCINEK -18- - HIENY!!!! 26.08.03, 08:08
            Sorry, ale odcinek 18 nosi tytuł „Bilet do Frankfurtu”. Z kolei „Hieny” to
            odcinek 14. Zresztą i „Bilet do Frankfurtu”, jak i „Hieny” były już emitowane
            tym latem. Notabene co ta TVP wyprawia z kolejnością poszczególnych odcinków?!
            • dyksiu Re: 1 wrzesnia ODCINEK -18- - HIENY!!!! 26.08.03, 09:26
              primo - tv.onet.pl/815497,serial.html - w poniedzialek odc 18
              secoundo, czyli drugie primo - filmpolski.i8.com/07zglossie.htm

jak dotad wszystko sie zgadzalo, ale byc moze teraz zaistnial jakis maly blad
              (nie wiem po stronie czyjego serwisu), moze chodzi o odcinek 20,

ale fakt pozostaje faktem - to jeszcze nie koniec Borewicza w te wakacje
        • Gość: trooper ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI IP: *.revers.nsm.pl 26.08.03, 09:19
          Wg www.tvp.pl za tydzień obejrzymy "kolegę porucznika Kopińskiego".

pozdr,M
    • hq1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 26.08.03, 08:04
      Odcinek miodzio i przy okazji oprócz tzw klimatów kilka istotnych informacji o
      naszym bohaterze : pokazując legitymację Dorotce przyznaje, że pracuje w
      milicji od 5 lat.... Najbardziej podobał mi się tekst : nie po to Bóg dał mi
      ręce, żebym wzywał radiowóz :))))))podczas upominania przez Majora.
      Czołem
      • t.o.m.e.k Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 26.08.03, 08:16
        A jak podobała Wam się "Balcerkowa" podłożona w dubbingu pani Kałuckiej? Słodka
        była...
        Cytat filmu - Borewicz do Zubka "nie rozumiem jak mogłem się z Panem
        zaprzyjaźnić?"
        • pojata Kocham radio! 26.08.03, 09:37
          Słyszeliście to? Chyba założymy następny fan klub! Tym razem pana Romana
          Czejarka! Cudowni ludzie pracują w naszym polskim radiu. Pozdrawiam oczywiście
          również panią Małgosię Raduchę, która teraz też wszystko wie o nas i naszej
          pasji! :))))
          Czy zaprosimy ich na zlot? Oczywiście!!!!!! Prawda?
          • sonny07 Re: maxxxxxx! 26.08.03, 09:51
            Cześć Dorotka - to na początek - mam zablokowane rozm/smsy wychodzące na swoim
            mobile phone więc nie mogę niestety odpisywać, ale dzięki za sms od Ciebie!
            Słuchałem!!! I nawet nagrałem na kasetę!! Jak wspomniał o 'panu z Poznania' to
            aż zawstydziłem się (albo speszyłem - jak to Pan Cieślak ładnie ujął mówiąc
            odnośnie Naszego Fan-Clubu)!! Super rozmowa! W dalszym ciągu jestem pod
            wrażeniem.. :))
            A wczorajszego odcinka obejrzeć niestety nie mogłem, ale nagrany na VHS czeka
            na mnie dzisiaj :))
            A prawda li to z tym odcinkiem za tydzień?? Hieny po raz kolejny?? Podurnieli
            do nagłej krwi???
            Pozdrawiam wszystkich fanatyków 07!!!!!

P.S. Z tym 'ruskiem' to niezły motyw, prawda?
            Aha, pozdrowienia dla Stepa, ha ha! :))
            • pojata podpowiedż dla Foxa i nie tylko 26.08.03, 10:00
              Dzięki za pozdrowienia Marcinie! :))

Ale co do mojej zagadki (w którym odcinku pojawia się jeszcze raz pani kapitan
              z Wydziału Zabójstw), podpowiedż jest taka: o tym odcinku była mowa w
              dzisiejszym radiowym wywiadzie. :))) Pozdrawiam!
              • sonny07 Re: podpowiedż dla Foxa i nie tylko 26.08.03, 10:06
                Noooo, tam aktorka strzela do faceta... (ten pan co zadzwonił i odpowiedział na
                pyt. dotyczące gościa LzR tak fajnie to powiedział.. :))
                • Gość: trooper Re: podpowiedż dla Foxa i nie tylko IP: *.nsm.pl 26.08.03, 10:29
                  "Zatruta strzała", hihihihi?
                  • sonny07 Re: pojata na antenie LzR!!! 26.08.03, 10:36
                    hehehehe! ZATRUTA STRZAŁA to był czad! Brawo Czejarek :)))
                    A tak jak w temacie - słuchajcie po 11 :))
                    Dorotko, chyba nie masz mi za złe tego info??? Też Cię nagram na kasecie! :))
            • Gość: JIM Re: maxxxxxx! IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 26.08.03, 10:10
              Sonny, powiedz coś więcej co było dzisiaj w radiu. Niestety nie mogę słuchać
              radia, jestem w pracy.
              Dziękuję Wam za obywatelską postawę. Może byście wstąpili do ORMO?
              • sonny07 Re: maxxxxxx! 26.08.03, 10:20
                Gdybym miał walkmena to bym zrobił stenogram z tej rozmowy :)), też jestem w
                pracy, ale radia na szczęście moge słuchać.
                Więc na początek była gadka na temat kończącego się lata i wakacji, Pan Cieślak
                opowiadał o swoim piesku (wyżeł o loginie Step :), o tym jak to nadrabiał z nim
                zaleglosci spacerowe itp. Wspomniał tez o swojej dzikiej kotce i o tym, że zyje
                ona ze Stepem całkiem normalnie co oczywiście zaprzecza powiedzeniu 'jak pies z
                kotem'.
                Później pan Czejarek spytał się P.Cieślaka czy ma on swój ulubiony odcinek z
                serii 07 - ten z kolei odparł, że jemu trudno o tym mówić, ponieważ widział to
                już tyle razy i zna to tak doskonale i od podszewki, że.. jak oglada to np.
                stwierdza, że dana scena była zrobiona nieźle, inna jest już całkiem dobra a z
                kolei następna jest tak fatalna, że nawet łapie się za głowę.. Coś w tym stylu.
                Później była mowa o Naszym zlocie i Pan Cieślak nie omieszkał wspomnieć też o
                Nas i Naszym forum (oczywiście bez wymieniania nazwy portalu, na ktorym to
                forum jest)..
                CDN - praca :]]]
            • Gość: trooper spokojnie, nie zdurnieli w TV do końca IP: *.revers.nsm.pl 26.08.03, 10:34
              > A prawda li to z tym odcinkiem za tydzień?? Hieny po raz kolejny?? Podurnieli
              > do nagłej krwi???

Nie, za tydzień Jaszczuk będzie wciągał kanapkę z paszczy do papieru (a nie
              odwrotnie!) w śmigłowcu MO Mi-2, wykonującym pościg za "czarnym Buickiem
              Electrą".

A więc zacznijmy naszą ulubioną odliczankę!

pozdr,
              por. Tino Zubek

PS> Mam nadzieję że Rollsona jeszcze dadzą tego lata.
              • sonny07 Re: spokojnie, nie zdurnieli w TV do końca 26.08.03, 10:40
                łeeeee, fajnie! moja ulubiona Foxtrot-13 i penetracja terenu ze Sławkiem :))
                Obstawiam, że Rollsona i Gambetti puszczą na koniec (chyba, że znowu będzie
                jakiś mix z Tonio Zubkiem).
          • Gość: trooper Słuchajcie ONLINE IP: *.revers.nsm.pl 26.08.03, 10:54
            www.radio.com.pl --> Słuchaj w Internecie --> Program 1 (Windows Media Player)

Szkoda że mój program do nagrywania strumieni audio nie chcicał tego chwycić,
            wrrr!

pozdr,M
    • hansfrank strona internetowa o serialu 26.08.03, 11:54
      zapraszam na www.serial07.prv.pl
      • Gość: trooper Re: strona internetowa o serialu IP: *.revers.nsm.pl 26.08.03, 12:40
        No nieźle, nieźle! Gratuluję!
        Ale wyniki quizu nie działają :(

pozdr,M

PS> Dobry pomysł z tym działem "Panienki" :)
        PS2> Zubek i Jaszczuk mieli aspiracje do bycia "debilami". Kretyn to już
        stopień wyżej. Idiota najwyżej. Tak chyba jest w psychiatrii klinicznej :)
        • Gość: hansfrank Re: strona internetowa o serialu IP: *.crowley.pl 27.08.03, 16:59
          Nie kłóćmy się może o stopniowanie słów debil, kretyn, idiota itp. Ważne jest,
          że najmądrzejsi nie byli. Co do quizu na stronie to jest to niestety prosta
          forma testu i wyniki będą podawane tak jak są, czyli dobra odpowiedź na
          niebiesko, bądź zielono. Ja zaawansowanym programistą nie jestem. Zapraszam do
          dyskusji na FORUM na stronie.
    • iamweasel Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 26.08.03, 13:05
      ja i się nie chwalę
      • Gość: autowidol Oby na zlot dotrzeć! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 13:43
        Szlag mnie trafia, kiedy sobie pomyślę, że jeszcze czeka na mnie egzamin i
        zaliczenie we wrześniu. Wiadomo coś (chociaż wstępnie )na temat terminu zlotu?
        Oby po połowie września.
        A co do wczorajszego odcinka. Osobiście wolę te nowsze. Mniej tam "obywateli" i
        zwracania się do pojedynczych ludzi w liczbie mnogiej. Od strony technicznej
        nowsze odcinki też wypadają według mnie lepiej.
        Czy dobrze zrozumiałem, że w poniedziałek zobaczymy "Zamknąć za sobą drzwi"?
        Pozdrawiam.
        "Bo mnie nagła krew zaleje!"
        • sonny07 Re: Oby na zlot dotrzeć! 26.08.03, 13:50
          Wiadomo, wiadomo obywatelu autowidol :)) Pojata na antenie LzR wspominała o
          końcówce września, więc egzamin spox obywatelu zdążycie zdać!
          Do!
    • Gość: aggie Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 62.111.207.* 26.08.03, 19:45
      O kurcze zapomniałam!!!!
    • wnuczkazuzanna Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 26.08.03, 20:36
      ten kto wymyślił powrót borewicza to komuch tzw beton , młodzieży nie dajcie
      się zwariować , widzę sceny gdy milicja łamie prawa człowieka, recepcjonistki w
      hotelach na usługach SB, UB chcecie to przeżyć? powodzenia
      Boże co za wstyd, ludzie opamiętajcie się...
      • pojata No tak... 26.08.03, 21:19
        Takich rzeczy jak powyżej właśnie się obawiałam, przy całym tym miłym rozgłosie
        dzisiejszym. Umawialiśmy się, że nie będziemy reagować na zaczepki, ale może
        tylko kilka słów.
        Moi drodzy! Tzw. prawda obiektywna naprawdę nie jest ważna. Liczy się to,że w
        tym momencie dla coś dla drugiego człowieka jest ważne, w coś wierzy, ma swoją
        prawdę. I należy to uszanować, bo bo właśnie świadczy o naszym
        człowieczeństwie. To się po prostu nazywa TOLERANCJA.
        Ktoś może powiedzieć, że to zbyt duże słowa jak na sytuację. Może i tak. Ale
        powiem Wam wszystkim jeszcze coś: NIKT NIE POPSUJE MI RADOŚCI Z TEGO CO SIĘ
        DZIEJE WOKÓŁ TEGO FORUM. MYŚLĘ ŻE MOIM KOLEGOM TEŻ NIE. Mam nadzieję, że te
        proste słowa zniechęcą następnych chętnych do zaczepek. :)

PS. A tę "reklamę" mojej macierzystej redakcji w Lecie z Radiem wymyślił pan
        Czejarek, nie ja. Ale i tak to było bardzo miłe. :)))) Sonny (i jeśli ktoś
        jeszcze słuchał), chyba wypadłam OK? Starałam się... ;))))
        • zdzichu-nr1 Re: No tak... 27.08.03, 00:16
          pojata napisała:

> Moi drodzy! Tzw. prawda obiektywna naprawdę nie jest ważna. Liczy się to,że w
          > tym momencie dla coś dla drugiego człowieka jest ważne, w coś wierzy, ma
          > swoją prawdę.

Ho ho ho! To straszna deklaracja! Przypomina mi wywód o "prawdzie artystycznej"
          pisarza Lubińskiego w "Skiroławkach" Nienackiego (radzę sięgnąć!). Jeśli
          przyjąć, że każdy ma się kierować "swoją prawdą" to daleko nie zajedziemy.
          Wystarczy pójść do byle sądu lub mamra - każdy z oskarżonych czy osadzonych ma
          swoją "prawdę" i nie pokrywa się ona raczej z prawdą ogółu. No, ale przyjąć ją
          trzeba, bo.... i tu znowu cytacik:

> należy to uszanować, bo bo właśnie świadczy o naszym
          > człowieczeństwie. To się po prostu nazywa TOLERANCJA.

He he Dziękuję - postoję!
          • Gość: JIM Re: No tak... IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 27.08.03, 07:50
            Nie dorabiajcie ideologii do filmu kryminalnego. Zostańmy przy tematach
            związanych z filmem. Polityka precz! Mam zagadkę: jakie numery miał alfa romeo
            Włocha w ostatnim odcinku?
            • fox Re: No tak... 27.08.03, 08:53
              Gość portalu: JIM napisał(a):

> Nie dorabiajcie ideologii do filmu kryminalnego. Zostańmy przy tematach
              > związanych z filmem. Polityka precz! Mam zagadkę: jakie numery miał alfa
              romeo
              > Włocha w ostatnim odcinku?

Co do numerków, to zapamiętałem tylko ładę z "Biletu..." : WIR 0910;
              wracając do alfy to ciekaw jestem jaki to model - w każdym razie wygądala
              bardzo "oldskulowo" jak to się teraz mówi :))

Aż się zdziwiłem ile to postów do wczoraj przybyło, a to tylko ktoś nie mógł
              spać, szkoda że nie miał nic do powiedzenia (a właściwie napisania); myślę że
              nie jest to potrzebne żebyśmy dobili do 1000.

Zaległa zagadka - pani kapitan była w "Strałach na dancingu" ?
              Jak przez mgłe pamiętam, że chyba rozmawiała ze Sławkiem na sopockim molo - to
              ona ?
              • pojata Brawo! 27.08.03, 09:41

> Zaległa zagadka - pani kapitan była w "Strałach na dancingu" ?
                > Jak przez mgłe pamiętam, że chyba rozmawiała ze Sławkiem na sopockim molo -
                to
                > ona ?
                >
                Tak, zgadza się! A potem jeszcze byli razem w słynnym Maximie. Tylko pani
                kapitan wtedy już przeszła z wydziału zabójstw do obyczajówki.
                • fox Re: Brawo! 27.08.03, 15:41
                  pojata napisała:

> Tak, zgadza się! A potem jeszcze byli razem w słynnym Maximie. Tylko pani
                  > kapitan wtedy już przeszła z wydziału zabójstw do obyczajówki.

Zawsze to przyjemniej obracać się w towarzystwie pań (nawet nie najcięższych
                  obyczajów), niż nieboszczyków :))
                  • opesta ciekawostka 27.08.03, 16:53
                    Polecam zajrzyjcie na stronę.
                    machina.onet.pl/89,92966,fakty.html
                    gdzie nasz ulubiony porucznik zostaję przedstawiony jako Erotyczny demon.
                    Może warto byłoby zdobyć ten film na zlot?????
                    Gratuluę występu w radiu Pojata!!!
                    Niestety nie udało mi się posłuchać naszego asa wywiadu, ale chociaż jest
                    zdjęcie na stronie lata z radiem.
                    Cały czas śledzę wątek na bierząco.
                    Świetnie że jeszcze raz w ponidziałek można będzie pooglądać 07.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: madalini Re: ciekawostka IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 12:25
                      opesta napisała:
                      > Polecam zajrzyjcie na stronę
                      > machina.onet.pl/89,92966,fakty.html
                      > gdzie nasz ulubiony porucznik zostaję przedstawiony jako Erotyczny demon.
                      > Może warto byłoby zdobyć ten film na zlot?????

Ja proponuje jeszcze zeby zaprosic p.Niesterowicz ktora stworzyla ten kolaz.
                      Ona podaje tam swoj mail:
                      porucznikewa@poczta.gazeta.pl

> Gratuluję występu w radiu Pojata!!!

Ja tez - sluchalem i wyszlas naprawde swietnie, mily prowadzacy na pewno
                      pomogl, ale to glownie twoja zasluga :)

MM
    • Gość: Haniulek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.satfilm.net.pl 27.08.03, 11:27
      Kocham ten serial i uwazam, ze porucznik Borewicz marnuje sie w Sejmie.
      Najbardziej podoba mi sie wystroj wnetrz i odnajdywanie przedmiotow, jakie byly
      w moim domu.Pokazuje to dzieciom, a one, nie wiadomo, dlaczego, tylko sie
      podsmiewaja. Juz nie chodzi o pralke Franie, czy telewizor Szmaragd, ale
      drobiazgi: tamte papierosy Carmen, czysta z czerwona kartka, trzykrotka na
      lodowce typu Minsk, len na zaslony w oknach, "Wloclawki" na scianach (byly w
      kazdym domu - gdzie to teraz mozna kupic?),magnetofon Grundig, narzuty w paski
      z Cepelii na wersalkach, wersalki zreszta tez, nie mowiac o fotelech
      wypoczynkowych, na ktorych nie dalo sie wypoczywac. A najbardziej podobaja mi
      sie szerokie krawaty, bistor i cremplina. Chyba dlatego, ze najbardziej
      przypominaja mi szczesliwa, badz co badz, mlodosc w latach 70-tych. To pewnie
      dlatego ten serial ma tak wielkie powodzenie - przypomina nam dobre czasy w PRL-
      u.
    • Gość: for Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.hstl5.put.poznan.pl 27.08.03, 13:00
      czy bylibyście zainteresowani pisaniem na nowym forum dotyczącym TYLKO
      serialu "07 zgłoś się"? forum byłoby typu phpbb (np.
      www.phpbb.pl/forum/index.php ), ale nie wiem czy jest sens je robić.
      Ewentualnie oprócz serialu można by było tam poruszać powiedzmy tematy odnośnie
      polskiego filmu. Co Wy na to? Jest sens to robić?
      • Gość: miranda Re: zdjecie we Wprost IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.03, 15:00
        Dzieki Wam Borewicz jest juz prawie wszedzie :D:D
        pozdrawiam i zycze milego zlotu
        • sonny07 Re: zdjecie we Wprost 28.08.03, 08:32
          Zdjęcie we WPROST?? Rzuć linka!
          Pojatko - in radio byłaś rewelacyjna! To szło LIVE?? Mam nagrane jakby co :))
          Wczoraj obejrzałem na vydeło nagrany w poniedziałek odcinek DLACZEGO PAN..
          Sławek i Toni jedzący rybki w smażalni ryb rewela!!!! Te ości.. - maxxxxxx!!!!
          Tylko dlaczego Toni zamówił jeden browar (ten kufel, eeeeeh!)??
          Do!
          • fox Re: zdjecie we Wprost 28.08.03, 09:01
            To ja nieśmiało w imieniu tych co nie słuchali poprosze o jakis stenogram, albo
            chociaż streszczenie.
            Nie bedę pokazywał palcem, kto tu jest najlepszy w streszczeniach :))
            • Gość: JIM Re: zdjecie we Wprost IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 28.08.03, 09:05
              Tak, tak, Sonny czekamy na dalszy (obiecany) ciąg streszczenia.
              Dziękuję Wam za obywatelską postawę. Może byście wstąpili do ORMO?
              • sonny07 Re: zdjecie we Wprost 28.08.03, 09:14
                Obywatele - popracuję nad stenogramem - jesli nie dziś to jutro na pewno pojawi
                się na stronie! A propozycja wstąpienia do ORMO? Rozważę, dziękuję :))
                • Gość: miranda Re: zdjecie we Wprost - link IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.03, 09:48
                  Niestety we wproscie online jest tylko tekst
                  www.wprost.pl/ar/?O=48417&C=57
                  a zdjecie widzialam w papierowym: porucznik Borewicz + słynny biust :)))
                  • Gość: MICZURIN Re: zdjecie we Wprost - link IP: *.acn.waw.pl 28.08.03, 14:13
                    ludzie, przeciez oni tam pisza nieprawdę w tym wprost, przecież Dziewul nigdzie
                    nie zginął, czyż nie mam racji? A co Do rozmowy w LzR to czy można tego jeszcze
                    gdzies posłuchać?

Pozdrawiam Was Kochani Zerosiedemgłóśsięfanowicze!
                    a ja mam dzis na obiad rosół z domowym makaronem, może ktos wpadnie haha!
                    • sonny07 Re: DZIEWUL 28.08.03, 14:19
                      Hmmm, sprawa jest ciekawa, bo w jednej z ostatnich scen w ZLOCISTYM
                      Dziewul 'zdejmuje' z powietrza Portiera jadącego ciężarówką.. Z powietrza
                      dostaje się do kabiny tego ZIŁa wybijając noga szybę.. Portier jednak
                      doprowadza do wywrócenia się samochodu i udaje mu się z niego wyjść..
                      Oddaje później dwa (chyba) strzały w stronę Dziewula (nie widać go) i ucieka
                      dalej. Tak więc do końca nie wiadomo czy Dziewul zginął czy też przeżył - do
                      końca odcinka o tym się nie wspomina. Chyba że miał kamizelkę kuloodporną i
                      został tylko ranny, albo Portier spudłował, nie wiem..
                      • fox Re: DZIEWUL 28.08.03, 16:26
                        sonny07 napisał:

> Hmmm, sprawa jest ciekawa, bo w jednej z ostatnich scen w ZLOCISTYM
                        > Dziewul 'zdejmuje' z powietrza Portiera jadącego ciężarówką.. Z powietrza
                        > dostaje się do kabiny tego ZIŁa wybijając noga szybę.. Portier jednak
                        > doprowadza do wywrócenia się samochodu i udaje mu się z niego wyjść..
                        > Oddaje później dwa (chyba) strzały w stronę Dziewula (nie widać go) i ucieka
                        > dalej. Tak więc do końca nie wiadomo czy Dziewul zginął czy też przeżył - do
                        > końca odcinka o tym się nie wspomina. Chyba że miał kamizelkę kuloodporną i
                        > został tylko ranny, albo Portier spudłował, nie wiem..

Kamizelkę miał na pewno (taką białą), ale jak to się skończyło nie wiadomo.
                        Choć o ile pamiętam w ostatniej scenie, mjr Wołczyk podsumowując sprawę wymienia
                        "ilość trupów". Trzeba by policzyć czy Dziwewulski się na to łapie czy tez nie.
                        • sonny07 Re: CO JEST?? 29.08.03, 08:11
                          Coś albo u mnie nie tak albo.. od mojego wczorajszego wpisu nr 951 do dzisiaj
                          jest 960, ale tylko jeden (Twój fox) można przeczytać..
                          Martwe dusze???
                          Zagadka dla Borewicza??
                          Albo dupa ze mnie nie detektyw.. ;))
                          • fox Re: CO JEST?? 29.08.03, 08:39
                            sonny07 napisał:

> Coś albo u mnie nie tak albo.. od mojego wczorajszego wpisu nr 951 do dzisiaj
                            > jest 960, ale tylko jeden (Twój fox) można przeczytać..
                            > Martwe dusze???
                            > Zagadka dla Borewicza??
                            > Albo dupa ze mnie nie detektyw.. ;))

No cóz, niestety oczy Cię nie mylą,
                            mamy po prstu jakiegoś tajemniczego wielbiciela, który nabija nam posty;
                            trochę szkoda, że tak się dzieje bo lepiej byłoby dobić do tysiączka
                            bez "dopingu" no, ale przestępstwem to nie jest, więc na MO nie zadzwonimy :)))
                            • Gość: trooper faktycznie :( IP: *.revers.nsm.pl 29.08.03, 11:57
                              W przedziale 601-...-900 jakiś przypał natrzaskał bezsensowne posty, tak samo
                              jak w przedziale 401-500... Będzie tego razem z 50 szt.
                              Nawet Jaszczuk by na to nie wpadł :(

pozdr,M
          • Gość: trooper smażalnia przy Molo w Sopocie IP: *.revers.nsm.pl 28.08.03, 13:07
            sonny07 napisał:

> Sławek i Toni jedzący rybki w smażalni ryb rewela!!!! Te ości.. - maxxxxxx!!!!
            > Tylko dlaczego Toni zamówił jeden browar (ten kufel, eeeeeh!)??

heh :) papierowe tacki i pajdki chleba, max! w ogóle papierowe tace rządzą, nie
            to co plastikowe talerze :\

A co do samego miejsca - ciekawe czy to przypadkiem nie to same (na pewno tuż
            obok), gdzie Adam Kuntze i Kasia Melion pili piwko?
            Teraz niestety jest tam dół totalny - miejsce dla szpanerów i cwaniaków z
            niejasno zdobytą forsą: Fantom Club, a w nim łyse pały i ***ewki. :(((

pozdrawiam,M
            • pojata UWAGA, WYWIAD 29.08.03, 11:55
            • pojata UWAGA WYWIAD! 29.08.03, 11:57
              W dzisiejszym Życiu Warszawy, w dodatku telewizyjnym "Telewidz" jest wywiad z
              p. Cieślakiem pt. "James Bond swoich czasów". Niestety, o nas nie
              wspominają... :(
              Chciałam odszukać jakiś link, ale strona życia warszawy źle się u mnie otwiera.
              • fox Re: UWAGA WYWIAD! 29.08.03, 12:54
                Tekst o Borewiczu jest tez w dzisiejszym dodatku krzyżówkowym Wyborczej;
                autor skupił się głównie na podbojach erotycznych Sławka, jest nawet
                statystyka :))
                Szkoda że i tu nie ma słowa o forum, a przecież jestesmy na portalu Gazety !!!
                • Gość: autowidol Re: UWAGA WYWIAD! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 13:46
                  Ludzie, którzy gdzieś tam kiedyś serial widzieli, ale za bardzo nie pamiętają,
                  kojarzą go jedynie z milicją i łóżkowymi podbojami Sławka. W ten sposób również
                  jest najprościej zachęcić telewidzów do rzucenia okiem na ekran w czasie emisji
                  filmu. Czy nie lepiej reklamować "07..." jako serial taki jakim jest w
                  rzeczywistości? Kryminał, itd. itd. No, ale cóż, to już sprawa dziennikarzy.
                  • sonny07 Re: UWAGA WYWIAD! 30.08.03, 13:57
                    Obiecałem stenogram z wywiadu jakiego Pan cieslak udzielił Latu z Radiem kilka
                    dnie temu - obietnicy nie dotrzymałem, ale bije się w piersi i postaram się to
                    zrobić na poniedziałek i jeżeli tylko czas w pracy na to pozwoli to 'wrzucę to
                    na komputer' i Ci co nie słyszeli będą mogli poczytać :))
                    A w poniedziałek ZAMKNĄC ZA SOBĄ DRZWI i dwukrotnie wypowiadana przez Sławka w
                    tym odcinku - moja ulubiona kwestia - 'zabezpiecz to'!! Pierwszy raz w lesie,
                    kiedy to znajduje wraz z innymi arbuzami opakowanie po lekarstwach Copy'ego a
                    drugi raz gdy pozbawia klamki pijanego faceta z lotniska samolotów rolniczych
                    (i dodatkowo daje mu kopa w tyłek :))
                    A do 1000 wpisu dotrzemy bez pomocy jakiegoś 'serdecznego' gościa, który chyba
                    zresztą jest analfabetą bo jedyne co potrafi napisać w poście to jedna, czasami
                    dwie albo trzy literki :))
                    Do!
                    • sonny07 1000 - pomysł :) 30.08.03, 14:00
                      Mała errata do mojego poprzedniego wpisu - oczywiście Pan Cieślak przez DUŻE
                      C :))
                      A może by tak właśnie sam Pan Cieślak dokonał 1000 wpisu na naszym forum, hmmm?
                      W wywiadzie jakiego udzielił LzR przyznał się, że na komputerach/internecie za
                      bardzo się nie zna (link, który mu podałem w mail'u dotyczący naszego forum
                      pomógł mu otworzyć jego asystent w biurze poselskim), ale ten jeden raz może by
                      się udało?
                      Do!
                      • Gość: autowidol Re: 1000 - pomysł :) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 20:59
                        Dla mnie ten pomysł jest super!
                        Tylko, czy p. Cieślak się zgodzi? Przede wszystkim trzeba Go najpierw
                        powiadomić o pomyśle "tysięcznego wpisu" (Anmanika? Pojata?). No i trzeba się
                        spieszyć, bo do tysiąca całkiem blisko.
                        "Bo mnie nagła krew zaleje!"
                        • marcin_76 Re: 1000 - pomysł :) 31.08.03, 21:29
                          Gość portalu: autowidol napisał(a):

> Dla mnie ten pomysł jest super!
                          > Tylko, czy p. Cieślak się zgodzi? Przede wszystkim trzeba Go najpierw
                          > powiadomić o pomyśle "tysięcznego wpisu" (Anmanika? Pojata?). No i trzeba się
                          > spieszyć, bo do tysiąca całkiem blisko.
                          > "Bo mnie nagła krew zaleje!"
                          popieram w 100%!!!Anmanika i pojata do dzieła :))
                          • Gość: jasiu Re: Tele świat i czat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 08:48
                            Cześć wam. Pomysł z 1000-nym postem świetnym, moze wypali, ale ja o czym innym.
                            Kupcie dzisiejszy TeleŚwiat. Jest artykuł o "07" na dwie strony z kilkoma
                            cytatami internautów. Z kolei dzis o 15 na onecie czat z Bronisławem
                            Cieślakiem. Bedzie sie działo.
                            • sonny07 Re: Tele świat i czat 01.09.03, 09:18
                              'tele-świat' zaliczony! Największe zdjęcie akurat z dzisiejszego odcinka
                              (Jugole w tle na Polaju - maxxx). A Sławek tak samo trzyma ręce w kieszeniach
                              spodni zarówno na zdjęciu z 'tępawym' (tak napisali przy zdjęciu) Jaszczukiem,
                              jak i na fotce z 'Hien', gdzie 'jak zwykle tłumaczy się Zubkowi' (też tak
                              napisali [sic!]). Wypowiedzi internautów pochodzą chyba z jakiejś innej
                              strony, bo na Naszym forum takich nie kojarzę..
                              A czat o 15 - super! To dlatego, że dziś imieniny Bronisława??

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO PANIE BRONISŁAWIE CIAŚLAK !!!!!!!
                              • sonny07 Re: IMIENINY???? 01.09.03, 09:20
                                Korekta - dziś są imieniny BronisłaaY (niedopatrzenie moje), ale może
                                Bronisława są także??? Ktoś wie?? Do zobaczenia na czacie!
                                • pojata 1000 01.09.03, 12:08
                                  Kochani moi!

Właśnie wróciłam do redakcji po tygodniowym urlopie, mam trochę pracy. Ale
                                  obiecuję, że zadzwonię do p. Cieślaka, zresztą nie tylko w tej sprawie. Nie
                                  śledzę tego, ale jeśli trwają obrady sejmu, to nic nie będzie z tego wpisu. Jak
                                  już mówił Sonny bez pomocy krakowskiego asystenta p. Cieślak nie bardzo radzi
                                  sobie z komputerem. :)
                                  Dziś pewnie też będę kontaktować się z Anmaniką, bo chcemy znów urządzić
                                  robocze spotkanie. Na pewno damy znać kiedy i gdzie, bo oczywiście już teraz
                                  zapraszam wszystkich chętnych. A na razie wracam do pracy. Pzdr.
                            • Gość: trooper Czat i nr 1000 IP: *.revers.nsm.pl 01.09.03, 12:36
                              Temat naszego forum pewnie wypłynie na czacie.
                              Proponuję spróbować przemycić dzisiaj o 15.00 propozycję, wraz z linkiem, aby
                              p. Cieślak dokonał honorowego wpisu nr +- 1000. Specjalistów dookoła będzie co
                              najmniej kilku, więc będzie miał kto Mu pomóc.
                              Z tym że nie wiadomo czy w natłoku pytań prowadzący czat wyłowi tę prośbę...

pozdr,M
                              • fox Re: Czat i nr 1000 01.09.03, 12:53
                                jak to będzie na Onecie to na pewno wyłapie i ... nie puści
                                Konkurencja ;((
                                • Gość: trooper Re: Czat i nr 1000 IP: *.revers.nsm.pl 01.09.03, 13:37
                                  Też się zastanawiałem.
                                  Ale w końcu to nie onet udostępnia polskim internautom fora i usenet. Tu akurat
                                  jest monopol, hie hie.

Do! (15.00)
                                • pojata UWAGA, BARDZO WAŻNE!!!!! 01.09.03, 13:41
                                  Kochani! Właśnie rozmawiałam z p. Cieślakiem. Powiedziałam mu, że mamy prawie
                                  1000 wpisów. Być może zajrzy do nas, ale to nie jest pewne (chociaż jest teraz
                                  w Krakowie). Natomiast o 15 na pewno będzie na Onecie, zaglądajcie tam
                                  koniecznie!
                                  Ale najważniejsze! Rozmawialiśmy o możliwym terminie naszego zlotu. Okazało
                                  się, że p. Cieślak ma wyjątkowo bogate plany na wrzesień i pierwszą połowę
                                  października (zagraniczne podróżę, itp). W tej sytuacji najbliższy możliwy
                                  termin naszego zlotu (no bo przecież nie może na nim zabraknąć p. Cieślaka!!!)
                                  to 18 października. Może to i lepiej, bo w tej sytuacji mamy więcej czasu, żeby
                                  wszystko "dopiąć" jak trzeba.
                                  I jeszcze jedno! Mam komórkę do p. Dziewulskiego! Będę dzwonić! :)))))
                                  • marcin_76 Re: UWAGA, BARDZO WAŻNE!!!!! 01.09.03, 13:46
                                    mi tam październik leży jak najbardziej :))))))))
                                  • sonny07 Re: TU NIE MA CO KOMBINOWAĆ! 01.09.03, 13:48
                                    A jednak! Kiedyś kiedyś (chyba coś w drugiej setce wpisów) rzuciłem pomysł aby
                                    zaprosić na zlot także Pana Dziewulskiego (pozwolę sobie pisać per Dziewul -
                                    brzmi bardziej swojsko), ale ktoś stierdził, że nie itp.. Pomysł z zaproszeniem
                                    Dziewula jest jak najbardziej ok, w końcu po Zubku, Jaszczuku, majorze i Ewie
                                    chyba najbardziej kojarzy się z postaciami tego serialu (nawet bardziej od
                                    Anki) :)
                                    Do!
                                    15.00 - ja już tam czekam od rana :))
                                    A wiecie już czy za tydzień będzie kolejny odcinek 07 na TVP???
                                    Rollson&Gambetti może, hmmm?
                                    • Gość: phantom Yo wszystkim IP: 10.203.53.* 01.09.03, 14:18
                                      Kochani, dzisiaj wrocilem z 3 tygodniowego urlopu, zasiadlem wygodnie w fotelu
                                      i zamiast za prace natychmiast wzialem sie za czytanie Waszych postow. Oj,
                                      zebralo sie tego w tym czasie. Gratuluje!! Chyba z tego powodu strace prace,
                                      bo totalnie olalem sprawy sluzbowe (ponad 400 maili do odczytania!!!), ale co
                                      tam hi, hi. Znalazlem kilka ciekawych propozycji, ktore moze uda sie wprowadzic
                                      w zycie, oczywiscie po konsultacjach z reszta ”dzialaczy” na rzecz zlotu.
                                      Chcialem oficjalnie podziekowac Dorocie za nieustanne komunikowanie mnie o
                                      najwazniejszych sprawach, ktore mialy miejsce podczas mojej nieobecnosci,
                                      Wielka Buzka!!!

w tej chwili tyle, musze ochlonac

Phantom
                                      P.S. Imieniny Bronislawa sa dzisiaj, tylko nie wiem czy pan Cieslak je wlasnie
                                      tego dnia obchodzi.
                                      • pojata SPOTKANIE ROBOCZE 01.09.03, 15:34
                                        Wszystkich chętnych zapraszam na spotkanie robocze, które odbędzie się w
                                        czwartek (4 września), w knajpeczce o nazwie Karma. Mieści się ona na Placu
                                        Zbawiciela (od strony Nowowiejskiej). Kiedyś w tym miejscu był sklep muzyczny
                                        Planet Music. Zapraszam wszystkich chętnych od godziny 19. :)) Na pewno będzie
                                        Anmanika i ja.

PS. Tomku, dziękuję za podziękowania. :)) Miło, że już jesteś.
                                        • Gość: jasiu Re: Chat IP: *.master.pl 01.09.03, 20:11
                                          Niestety byłem tylko do połowy bo o 15.30 konczyłem prace. Jesli ktoś był na
                                          całym może napisze co sie później działo. Czy było coś o tym forum? Byłem do
                                          momentu gdy B. Cieślak odpowiedział na pytanie dotyczące darowaniu mandatów
                                          itp. W sumie wybierano ciekawe pytania. Bardzo ładnie odpowiedział na pytanie
                                          o to jak wspomina Zdzisława Kozienia. Porządny facet z tego Cieślaka.
                                          Zapytałem o ten 1000 post, ale pewnie nie przeszło.
    • Gość: tmg Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 21:42
      J: Te panskie sympatie.(...) Czasami myski ze nalezaloby zwracac sie do pana "mister".
      B: Niech pan sie ode mnoie odpiermnm mister Jaszczuk.

To chyba najlepszy tekst serialu.
      • Gość: alina1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 21:44
        I jeszcze tekst Jaszczuka "popsuli samolot".
        • Gość: phantom Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 21:52
          Cos pieknego. A ten czarny Buick Electra, automatik - marzenie :-) Jesli chodzi
          o dialogi, to mamy na tym forum speca, nie bede mu psul zabawy.
          • Gość: Pietia Czat cd. IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 22:10
            Mam małe pytanie. czy ktoś ma może zapis czatu z p. Cieślakiem? Ja niestety
            byłem w pracy i nie za bardzo mogłem śledzić ;) go na bieżącą, a nie mogę
            znaleźć miesjca w onecie, gdzie jest on zapisany (po warunkiem, że onet
            udostępnia zapis z rozmowy)

Kłaniam się uprzejmie
            Pietia

• Gość: jasiu Re: Czat i Zamknąć... IP: *.master.pl 01.09.03, 22:22
              zapis czatu pojawia sie po jednym lub dwóch dniach. A co do dzisiejszego
              odcinka to jest to jednak najmniej lubiana przeze mnie część. Mało Borewicza,
              polskiego humoru i krajobrazu, choć scenki z tego wozu Drzymały z przepitymi
              rodakami świetne. Aż Miś sie przypomina i scenka u Dyrmana. Ciekawe ile
              kosztowało tych kilka zdjęć w Stanach. Kojarzycie ten głos narratora z
              początku. Gość czytał stare filmy dokumentalne. Do tekstów dorzuce jeszcze
              gadke Borewicza do Anki: Bardzo mi przyjemnie, skorzystam. No i jeszcze tekst
              Jaszczuka: Misterna robota amerykanskich sił wywiadowczych.
              • Gość: trooper Re: Czat i Zamknąć... IP: *.revers.nsm.pl 01.09.03, 22:39
                > No i jeszcze tekst
                > Jaszczuka: Misterna robota amerykanskich sił wywiadowczych.

Heh, to było piękne! :D
                Coś tam jeszcze wspomniał o "zachodnich", "mistyfikacji", oraz o CIA :)))
                A do tego przyjął taką bombową pozę na krześle + mina + gest ręką, LOL :)

---------------------------
                "Ja bym jednak ze zwrotem '_kolega_ porucznik Kopiński' był bardziej
                ostrożny..."
                • Gość: MICZURIN BARDZO WAŻNE PYTANKO. IP: *.acn.waw.pl 01.09.03, 23:02
                  szanowni koledzy że sie tak zwróce, a co zrobic jek nie można być na tym
                  spotkaniu 4 września a bardzo by sie chciało? Blagam odpowiedzcie bo nie mam
                  szans żebym była a pragne wielce... Jejus to niesamowite, że zjazd nabiera
                  takich wspaniałych kształtów...Powrócę jeszcze do mojego pomysłu, żeby może na
                  zlocie ustalić jakąś składkę i postarać się o zimowe czapeczki z logo 07 zgłóś
                  sie.... zima za pasem i moglibyśmy sie w ten sposób zidentyfikowac na ulicy
                  przypadkiem... pozdrawiam wszystkich i uwazam, że najlepsza scena, bez dialogów
                  to przedostatnie ujęcie, gdy mały samolocik wpada do jeziorka i na dole ekranu
                  widać trawę... a czy zauważyliście cięcie jak por nasz był w gabinecie u szefa
                  i po porostu takie chamskie cięcie zrobili, że szkoda gadać..
                  pozdrawiam bardzo gorąco wszystkich i trzymajcie kciuki jutro mam spotkanie w
                  sprawie pracy...

"tylko pamietaj, zeby za wszystko brać zielonych...:
                  • Gość: Norman 997 - dobra wiadomość IP: *.acn.pl / 10.65.3.* 01.09.03, 23:45
                    997 - ale mi się numer trafił...

Zamknąć za sobą drzwi - pamiętam, jak był w kinach ! - musiał być sensacyjny
                    jak na owe czasy. Swoją drogą filmpolski.pl pisze, że wersja kinowa miała 85
                    minut, a TV - 83. Ciekawe, czy naprawdę. Chyba najwięcej w nim antagonizmów na
                    linii Borewicz-Jaszczuk. Pardon - mister Jaszczuk.

No i najważniejsze - za tydzień pokażą nam jeszcze porucznika - 103 minuty,
                    Rollson i Przerwany urlop - ostatni odcinek (podaję za programem w wp.pl na 8
                    września) ! Jednak będzie.

'ja ci postrzelam'
    • Gość: loch Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 23:19
      1000 post czy nie?
    • Gość: loch 998 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 23:20
      998
    • Gość: loch 999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 23:20
      999
    • Gość: loch 1000!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 23:21
      1000!!!!!!!!!
      • Gość: trooper > To whom it may concern < IP: *.revers.nsm.pl 02.09.03, 00:32
        Dalej Ci się Loch już nie chciało numerków pisać? To i tak łatwiejsze niż np.
        streszczenia Sonny'ego...

Anglicy mówią w takich przypadkach: "No comments".

Ale i tak miło widzieć 4 cyferki :)))

Pozdrawiam wszystkich, dzięki którym ten wątek żyje, a zwłaszcza czołowych
        aktywistów (700% normy) : Anmanikę, Pojatę i Sonny'ego!

Michał

-----------------------
        0-700-zgłos-sie
        • fox Re: > To whom it may concern < 02.09.03, 08:23
          Gość portalu: trooper napisał(a):

> Pozdrawiam wszystkich, dzięki którym ten wątek żyje, a zwłaszcza czołowych
          > aktywistów (700% normy) : Anmanikę, Pojatę i Sonny'ego!

I ja przyłączam sie do gratulacji !!!
          Kto by pomyslał jak rozpoczynaliśmy wątek, że dociągniemy do tysiączka...

Mała zagadka odnosnie "Zamknąć...":
          Kto był lektorem w radiu opwiadającym o jakimś wynalazku - Kopiński słucha tego
          w samochodzie po przekroczeniu granicy.
          Przyznaje że swojego rozwiązania jestem pewien tak na 90%, ale zobaczymy co
          napiszą inni.

Pozdr.
          • sonny07 Re: > Widzę go, ale nie potrafię nazwać 02.09.03, 09:16
            Czołem wiaruchna!
            Ale niespodzianka z tym ponadtysięcznikiem. O pajacu alias 'loch' proponuje
            zapomnieć, Anglicy w takich przypadkach... ;))
            Co do zagadki.. Kiedyś gdy streszczałem ten odcinek (nawiasem pisząc nie wszedł
            cały post :]]) popełniłem błąd pisząc, że ten głos należy do Romana Czejarka.
            Po analizie stwierdzam jednak, że jest to głos.. No właśnie - widzę tego pana,
            jest łysiejący, nosi okularki, często słychać go w radiu '1' i chyba czasami
            nawet udzielał się w telewizyjnej 'Kawie czy herbacie'..
            Chwała TVP, że za tydzień jeszcze Rollson będzie :))

'ćpaliśmy się? ciekawe!'
            • fox Re: > Widzę go, ale nie potrafię nazwać 02.09.03, 12:39
              sonny07 napisał:

> Co do zagadki.. Kiedyś gdy streszczałem ten odcinek (nawiasem pisząc nie
              wszedł
              >
              > cały post :]]) popełniłem błąd pisząc, że ten głos należy do Romana Czejarka.
              > Po analizie stwierdzam jednak, że jest to głos.. No właśnie - widzę tego
              pana,
              > jest łysiejący, nosi okularki, często słychać go w radiu '1' i chyba czasami
              > nawet udzielał się w telewizyjnej 'Kawie czy herbacie'..

hmm, toś mi ćwieka zabił..
              bo mi sie wydawało, ze był to głos mojego ulubionego prezentera Trójki Marka
              Wałkuskiego vel. Wałek.
              A wątpliwość stąd, ze film był z 1988 r. a red. Wałkuski chyba pojawił się na
              antenie w połowie lat 90tych - głos w każdym razie podobny
      • qian To nie koniec 02.09.03, 18:44
        W poniedziałek za tydzień - kolejny odcinek. "Przerwany urlop". A wydawało się,
        że po wakacjach się skończy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka