muldgaard Re: 1001 02.09.03, 07:08 Widzę, że znowu o sobie dał znać jakiś kretyn. Numerki sobie pisze i się cieszy, że do niego należy tysięczny post... Ręce opadają :( Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Nie martwiaj się!! 02.09.03, 07:59 muldgaard napisał: > Widzę, że znowu o sobie dał znać jakiś kretyn. Numerki sobie pisze i się > cieszy, że do niego należy tysięczny post... Ręce opadają :( Gratulacje należą się nie facetowi, który miał do powiedzenia tylko "999", "1000", "1001", ale Wam drodzy Borefani za ten wątek!! Dzięki i czekam na następne 1000 postów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hq1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.09.03, 08:11 Czołem ! Nie wiem czemu, ale "Zamknąć za sobą drzwi" obfituje w niedociągnięcia montażowe jeżeli tak je mozna nazwać : 1) wspominana juz scenka z upadkiem PZL 104 Wilga do "morza", które było udawane przez jakieś bajorko z widocznym brzegiem w dole kadru, 2) w okularach Kopińskiego podczas lotu z Cappucino odbijało się lotnisko i bodajże statecznik innego samolotu, 3) i chyba najgorsza wpadka - scena odlotu z lotniska została powtórzona ze Złocistego (no lub odwrotnie...)- Borewicz w zielonej kurtce M-65 przyjeżdża milicyjnym duzym fiatem i wsiada do śmigłowca Mi-8 bez klap tylnych, a pomaga mu wsiąść antyterrorysta w berecie z brodą (tak na marginesie - beret był ewenementem w tych latach, ale tutaj było to chyba odniesienie do nakrycia głów komandosów, a że milicja to beret czarny - myslę że Dziewul mógłby coś na ten temat powiedzieć), a po wylądowaniu w okolicach leśniczówki porucznik Borewicz wysiada w krótkiej jasnej kurteczce........ ...."popsuli samolot"..... hq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 09:40 Czołem wiara!!!! Jestem już po urlopie (niestety) i muszę przyznać, że zdumiona jestem tym numerkiem postów;-) żartuję, rzecz jasna bo wierzę w was:)) Wczorajszy odcinek był jakiś smutny, nawet pośmiać się praktycznie nie było z czego. Jaszczuk starał się jak mógł np tym: "dokumenty proszę", lub to słynne "popsuli samolot", no i jeszcze słynny epizod z bułką (wypluł z powrotem do torebki?). Odpowiedz Link Zgłoś
qnz1 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.09.03, 10:58 Rzeczywiście, taki melancholijny był trochę ten odcinek - tak jak melancholijni byli dwaj twardziele którzy się w nim spotkali.. Ale śmiesznych momentów nie brakowało - oprócz Jaszczuka okazującego na każdym kroku swoje obrzydzenie wobec imperialistów, niezła była też scenka gdy pani pilot i Sławek opuścili na chwilę helikopter i musieli ich wywoływać. Dla mnie wszystko przebiła scena gdy wylądowali helikopterem i Sławek rzucił "Dawajcie go tu!", otworzyły się drzwi do tylnego luku i... już myślałem że wyjedzie czołg, amfibia, albo przynajmniej gazik, ale oczywiście było to nic innego jak lśniący poldek! No i smaczki: w epizodach wystąpili doktor Aleksander z Dziennika TV Fedorowicza - w roli dyspozytora, oraz Grażyna Wolszczak jako jugosłowiańska agentka, pod przykrywką "luksusowej kolgerl"... Swoją drogą dziś wygląda dużo lepiej I ten imponujący budżet - helikopterów więcej niż w "Helikopterze w ogniu", do tego pare samolotów, w tym utopiona Wilga, spalone samochody, Fronczewski z murzynami w NYC... Gość portalu: anmanika napisał(a): > Czołem wiara!!!! Jestem już po urlopie (niestety) i muszę przyznać, że zdumiona > > jestem tym numerkiem postów;-) żartuję, rzecz jasna bo wierzę w was:)) > Wczorajszy odcinek był jakiś smutny, nawet pośmiać się praktycznie nie było z > czego. Jaszczuk starał się jak mógł np tym: "dokumenty proszę", lub to > słynne "popsuli samolot", no i jeszcze słynny epizod z bułką (wypluł z powrotem > > do torebki?). Odpowiedz Link Zgłoś
hwojtek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.09.03, 11:04 qnz1 napisał: > Rzeczywiście, taki melancholijny był trochę ten odcinek - tak jak melancholijni > > byli dwaj twardziele którzy się w nim spotkali.. > Ale śmiesznych momentów nie brakowało - oprócz Jaszczuka okazującego na każdym > kroku swoje obrzydzenie wobec imperialistów, niezła była też scenka gdy pani > pilot i Sławek opuścili na chwilę helikopter i musieli ich wywoływać. > > Dla mnie wszystko przebiła scena gdy wylądowali helikopterem i Sławek > rzucił "Dawajcie go tu!", otworzyły się drzwi do tylnego luku i... już myślałem > > że wyjedzie czołg, amfibia, albo przynajmniej gazik, ale oczywiście było to nic > > innego jak lśniący poldek! > > No i smaczki: w epizodach wystąpili doktor Aleksander z Dziennika TV > Fedorowicza - w roli dyspozytora, oraz Grażyna Wolszczak jako jugosłowiańska > agentka, pod przykrywką "luksusowej kolgerl"... Swoją drogą dziś wygląda dużo > lepiej > > I ten imponujący budżet - helikopterów więcej niż w "Helikopterze w ogniu", do > tego pare samolotów, w tym utopiona Wilga, spalone samochody, Fronczewski z > murzynami w NYC... > > > > > Gość portalu: anmanika napisał(a): > > > Czołem wiara!!!! Jestem już po urlopie (niestety) i muszę przyznać, że > zdumiona > > > > jestem tym numerkiem postów;-) żartuję, rzecz jasna bo wierzę w was:)) > > Wczorajszy odcinek był jakiś smutny, nawet pośmiać się praktycznie nie był > o z > > czego. Jaszczuk starał się jak mógł np tym: "dokumenty proszę", lub to > > słynne "popsuli samolot", no i jeszcze słynny epizod z bułką (wypluł z > powrotem > > > > do torebki?). Odpowiedz Link Zgłoś
hwojtek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.09.03, 11:04 qnz1 napisał: > Dla mnie wszystko przebiła scena gdy wylądowali helikopterem i Sławek > rzucił "Dawajcie go tu!", otworzyły się drzwi do tylnego luku i... już myślałem > że wyjedzie czołg, amfibia, albo przynajmniej gazik, ale oczywiście było to nic > innego jak lśniący poldek! Notabene warto zauwazyc, ze scena wejscia Borewicza do tego helikoptera byla jednym z dubli nakreconych przy okazji innego odcinka (tego, w ktorym Dziewulski desantuje sie z helikoptera na ciezarowke, ktora nastepnie sie w miare efektownie wywraca), i w srodku odlatujacego helikoptera nie ma zarowno platformy do wyjazdu Poloneza, jak i samego Poloneza... :-D > tego pare samolotów, w tym utopiona Wilga, spalone samochody, Fronczewski z > murzynami w NYC... Utopiona Wilga to byl paskudny model (na oko w skali 1:12), natomiast Fronczewskiego nakrecili przy okazji jakichs jego wystepow w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.09.03, 11:29 'dobre' były też ujęcia z MIG-ami z OPK - co to jest OPK? - obrona (ochrona?)powietrzna kraju Sławek też w tym odcinku dość często używał tego swojego charakterystyczmego 'taaaaaaa' :)) Rozbawia mnie też początek i scenka kiedy Copy macha ręką do swoich znajomych arbuzów z NYC Police - najpierw widać Wściekłego Kojota a później kamera pokazuje furę policjantów. Ah, no i włosy 'fajnie' przysiwione miał Froncz, Cappucino zresztą też (a propo's Cappucino - mógłby grać w duecie z Dańcem - podobieństwo maxx) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda K. Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 11:30 Wiadomość radiowa podczas pościgu "Capuczino" i Kopiego była prawdziwa! Był tai facet od wynalazków (zapomniałam nazwisko)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda K. Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 11:30 Wiadomość radiowa podczas pościgu "Capuczino" i Kopiego była prawdziwa! Był taki facet od wynalazków (zapomniałam nazwisko)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Wpadki i wpadeczki IP: *.revers.nsm.pl 02.09.03, 12:35 Dorzucę jeszcze, że Jaszczuk leciał za Buickiem małym śmigłowcem Mi-2, a w momencie gdy namierzają Buicka i pokazane jest jego ujęcie ze śmigłowca, na polu ciągnącym się obok jezdni widać wyraźnie cień śmigłowca, ale innego... dużego Mi-8, z którego najpewniej te zdjęcia nakręcili :) No i ten model Wilgi... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 09.09.03, 09:09 hq1 napisał: >Borewicz w zielonej kurtce M-65 przyjeżdża > milicyjnym duzym fiatem i wsiada do śmigłowca Mi-8 bez klap tylnych, a po wylądowaniu w okolicach leśniczówki porucznik Borewicz > wysiada w krótkiej jasnej kurteczce........ > W dodatku ze śmigłowca wysiada po linie wprost do jeziorka czy bagienka, przechodzi niemal po pas w wodzie, a koło leśniczówki jest już suchutki i czyściutki. Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Jeszcze coś 02.09.03, 11:48 Przypomniało mi się jeszcze coś.. Gdy Jugole uciekający czarnym Buickiem Electrą w końcu zatrzymują się w rowie i po jakimś czasie Sławek rzuca w stronę jednego z nich: 'Niki Lauda, cholera!' :)) A ten uskok w ostatniej chwili przed czarnym Buickiem Electrą zrobił Sławek czy kaskader??? Tak na koniec, to nie wyobrażam sobie powiedzieć odnośnie tego odcinka samo Buick Electra - CZARNY BUICK ELECTRA to jest to!!!! Eh, a to telefoto!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Jeszcze coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 12:06 Poruszam temat podany przez przedmówcę, też myślałam, że to Daniec gra "Cappucino", teraz już bardziej przypomina Smolenia więc z duetu nici:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Jeszcze coś IP: w3cache:* / 192.168.222.* 02.09.03, 12:09 Nie mam pamięci do nazwisk, ale kolejne przypadki "użycia" tych samych aktorów. Facet ze stacji benzynowej to komados pokazujący rzucanie nożem w innym odcinku, oraz jeżeli się nie mylę, to starszy facet z Sosną-Sarno to pilot wybrany przez terrorystów. Co do modelu Wilgi to wyraźnie widać przed upadkiem zamalowane okienka, bo w środku jest aparatura RC i.t.p., można by nawet popytać po modelarniach czy ktoś pamięta, jak ją robili na zamówinie. Był to zresztą dość popularny model w latach 80-tych i z powodzeniem startował na wielu zawodach. A w Nowym Jorku to dwie wieże WTC, ech !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Jeszcze coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 12:25 Gość portalu: Bart napisał(a): > Nie mam pamięci do nazwisk, ale kolejne przypadki "użycia" tych samych aktorów. > > Facet ze stacji benzynowej to komados pokazujący rzucanie nożem w innym > odcinku, oraz jeżeli się nie mylę, to starszy facet z Sosną-Sarno to pilot > wybrany przez terrorystów. > latach 80-tych i z powodzeniem startował na wielu zawodach. Masz całkowitą racje. Faktycznie tych dwóch aktorów powtórnie wystąpiło w "07" Ps. Był ktoś z was na czacie z B. Cieślakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Czat, Cappucino& Jaszczuk w Plebanii 02.09.03, 12:31 Ja byłem, od 15 do 16 - zadałem kilka pytań, przesłałem pozdrowienia i zyczenia imieninowe od Naszego forum.. żadno pytanie nie zostało zadane, trudno. A czat był w zasadzie kopią tego wywiadu którego Pan Cieślak udzielił LzR. Pytania o dalszy ciąg 07, o ulubiony odcinek, o polityce trochę.. A zerknąłem na filmpolski i okazuje się, że po latach Oscar Thomas vel Cappucino i por. Jaszczuk spotkali się na planie 'Plebanii' :)) Faktycznie pan Jan Tomaszewski (Cappucino) bardziej przypomina teraz Smolenia niż Dańca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Jeszcze coś IP: *.revers.nsm.pl 02.09.03, 12:44 > Nie mam pamięci do nazwisk, ale kolejne przypadki "użycia" tych samych > aktorów. > Facet ze stacji benzynowej to komados pokazujący rzucanie nożem w innym > odcinku, oraz jeżeli się nie mylę, to starszy facet z Sosną-Sarno to pilot > wybrany przez terrorystów. 2 x TAK Dokładnie zapamiętałeś tego komandosa! "Nożem??? O tak? <fiuuu> Taaa, robi to doskonale!". To było z odcinka "Rozkład jazdy" (Miedzianowski, mój ulubieniec :), tego lata nie widzieliśmy go, więc podziwiam Twą pamięć! > Co do modelu Wilgi to wyraźnie widać przed upadkiem zamalowane okienka, bo w Ja miałem wrażenie że są kompletnie przezroczyste, ale może to taka farba :) Dodatkowo wydaje mi się, że dla polepszenia efektu odpalili jakiś malutki ładunek w momencie uderzenia, bo widać taki słup wody i śmieci spadają za chwilę dookoła. > A w Nowym Jorku to dwie wieże WTC, ech !!! buuuuu :( Odpowiedz Link Zgłoś
zbych BRAWO!!!!!!! 02.09.03, 15:36 Hej 07-maniacy!!! Od 3 tygodni mam neta w domu i od tego czasu prawie nie odrywam wzroku od tego wątku (za wyjątkiem poniedziałkowych wieczorów:-). Sonny, Twoje streszczenia odcinków, zwłaszcza paru ostatnich to REWELA!!!! Może tak pomyślisz o streszczeniu wszystkich odcinków? Pozdro 4 @LL na tym forum. --a kobiety to ja lubię wytrawne!!-- Odpowiedz Link Zgłoś
pojata PRZYPOMINAM O SPOTKANIU 02.09.03, 16:00 Kochani, mam nadzieję, że pamiętacie. :) Czwartek, 19, Karma (pl. Zbawiciela). Kogo możemy się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
dyksiu Re: Jeszcze coś 02.09.03, 16:47 Co do dublowania aktorow to w "zamknac za soba drzwi" jeden aktor "pojawil" sie dwa razy jako dwie rozne postaci: - gral kontrolera lotow, gdy zauwazyl ze ta kobieta-pilot smieglowca zniknela z radarow - a nastepnie pojawil sie jako glos - gdy ta zona w lesniczowce na mazurach rozmawial z mezaem - on byl wlasnie tym mezem i opoieprzal ja ze nie ma marudzic tylko brac marki albo zielone a tak na marginesie, wlasnie ten aktor, to jest koles z Dziennika Telewizyjnego Jacka Fedorowicza, tylko nie wiem jak sie nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Jeszcze coś IP: *.master.pl 02.09.03, 20:05 Jeszcze raz potwierdzam, a "Czerwony Beret" swoją odpowiedź Borewiczowi zaczął od słów "uwierzcie mi". Jakoś utkwiła mi w pamięci ta liczba mnoga. A co do czatu to jak już mówiłem byłem na połowie bo musiałem wyjść do domu z roboty, także czekam teraz żeby przeczytać co się wydarzyło podczas drugiej pół godziny. Na razie na onecie zapisu rozmowy nie ma, ale do weekendu się na pewno pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 17:52 Wczorajszy odcinek jest jednym z moich ulubionych. gang handlujący narkotykami ukrywa się w leśniczówce gdzies pod Augustowem. Początki przebiega leniwie, wakacyjnie. Akcja rozwija się dopiero od pożaru lasu i strzelaniny w leśniczówce. Fronczewski podpala samochody i strzela do gangsterów. Jednak co dziwne jest uzależniony od narkotyków ale tez okazuje się zdecydowanym, ale sprawiedliśmy samobójcą. fajna końcówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.pl 02.09.03, 18:34 Nie jest uzależniony tylko musi przyjmować morfinę jako lek - chyba przeciwbólowo, na raka trzustki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.09.03, 20:21 Postaram się być z Wami,w czwartek o 19. Pozdro wszystkim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pepso Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.09.03, 21:16 Witam wszystkich forumowiczow. Powiedzcie czy ja sie myle czy we wczorajszym odcinku role jugoslowianskiej agentki grala mlodziutka Grazyna Wolszczak - dzisiejsza Yennefer z Wiedzmina? Pepso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 21:55 Nie mylisz się to była Grażyna Wolszczak. A głos w samochodzie por. Kopińskiego należał do rek. Krajewskiego (sorry, ale zupełnie nie pamiętam jak ma on na imię) z Pr I Polskiego Radia (i czasami również TVP) Kłaniam się uprzejmie Pietia _________________________________________ I to by było na tyle co i na przodzie.... a reszta jest milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
zbych Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 02.09.03, 23:37 Gość portalu: Pietia napisał(a): > Nie mylisz się to była Grażyna Wolszczak. A głos w samochodzie por. > Kopińskiego należał do rek. Krajewskiego (sorry, ale zupełnie nie pamiętam jak > ma on na imię) z Pr I Polskiego Radia (i czasami również TVP) > > Kłaniam się uprzejmie > Pietia > > _________________________________________ > I to by było na tyle co i na przodzie.... > a reszta jest milczeniem Jest to Zbigniew Krajewski --kobiety to ja lubię wytrawne!!-- Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 03.09.03, 08:30 zbych napisał: . A głos w samochodzie por. > > Kopińskiego należał do rek. Krajewskiego (sorry, ale zupełnie nie pamiętam > > jak > > ma on na imię) z Pr I Polskiego Radia (i czasami również TVP) Teraz juz kojarzę, rzeczywiscie Wałkuski wtedy jeszcze w radiu nie pracował. A czy ktos pamięta jak naprawdę nazywa się dr Aleksander DTV, czyli kontroler lotów z ostatniego odcinka ? Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 03.09.03, 08:37 Nazywa się Aleksander Mikołajczak.. więcej: www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/spisfilmow?osoba=7193&baza=1 Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 03.09.03, 12:45 Dzięki za info. A propos DTV, to tak sobie myslę, ze jakby inna osoba z tego programu - mgr Mrotek pojawiła się w "07", to Sławek by jej nie przepuścił :)) Jak juz tak śledzimy p. Cieślaka w mediach, to spieszę donieść, że jest w ostatnim "Auto Świecie" w rubryce "10 pytań do...", gdzie wypowiada się na tematy motoryzacyjne. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.mjb.pl / 192.168.2.* 03.09.03, 18:46 Nie miałam pojęcia że porucznik Borewicz ma tylu fanów! Ja też przez całe wakacje śledziłam jego"przygody" po raz ... nie wiem już który. Oglądam za każdym prawie razem kiedy mogę i "podziwiam " ówczesne efekty specjalne , powiedzonka Jaszczuka i Borewicza , i nie tylko. A propos zauważyliście ile wtedy samochodów jeździło , wtedy to dopiero można było urządzać pościgi samochodowe , nikt nie przeszkadzał !!! A muzyka z filmu jest extra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 23:40 Ma ktoś może Borewicza w Divx-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Jest już zapis czatu 04.09.03, 15:41 Oto link: rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1131736&OS=58259 Do zobaczenia dzisiaj w Karmie. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata O forum! 04.09.03, 15:54 Wspomina na końcu pan Cieślak! Konkretnie powiedział, że "ostrzy sobie zęby na zlot". Ale fajnie, prawda??!! Sonny, na razie jeszcze nie rozmawiałam z p. Dziewulskim. Jego asystent powiedział mi, że wyjechał za granicę. Myślę, że w poniedziałek już będę mogła z nim pogadać. Pzdr. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 21:53 W sobotę siadam do pierwszych odcinków. Czy to aby nie jest nielegalne? Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 05.09.03, 08:57 Gość portalu: autowidol napisał(a): > W sobotę siadam do pierwszych odcinków. > Czy to aby nie jest nielegalne? no, nie wiem z tego co robi TVP mozna mieć podejrzenie, ze oglądanie odcinków po kolei nie jest legalne :)) forumowicze warszawiacy, podzielcie się z resztą kraju wrazeniami ze spotkania - bo to miało byc wczoraj, nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Ma ktoś temat końcowy na mp3 IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 10:20 Czy ktoś może się podzielić muzyką z napisów końcowych? To również składnik sukcesu tego serialu - może i najważniejszy. Pozdrawiam wszystkich fanów 07, fragment czatu z onetu: Bronisław Cieślak: Dosyć mam co wieczór, ale jak mówiła Scarllet O'hara "Jutro też jest dzień". A co do Bonda - błagam przestańcie Państwo, bo po raz kolejny muszę powtórzyć, że 07 to był nr pogotowia MO we wszystkich miastach w Polsce. Stąd ta ksywka i ten tytuł. A agent JB 007 to zupełnie inny gatunek filmu poza wszystkim i byłbym kompletnym kretynem, gdybym kiedykolwiek w tych warstwach stratosfery próbował się ścigać... Odpowiedz Link Zgłoś
hansfrank Re: Ma ktoś temat końcowy na mp3 05.09.03, 13:55 Nie ma problemu z muzyczką. Mam ją na MP3 i jak chcesz to Ci po prostu prześlę pocztą. www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pojata co do spotkania 05.09.03, 10:49 > > forumowicze warszawiacy, podzielcie się z resztą kraju wrazeniami ze spotkania > - > bo to miało byc wczoraj, nieprawdaż ? > A owszem, wczoraj było bardzo sympatycznie. Ale oprócz ciągłego entuzjazmu poruszyliśmy również sprawy przyziemne. Powiedzcie nam szczerze, kochani forumowicze spoza Warszawy: czy nie zabraknie Wam entuzjazmu w ostatniej chwili i na pewno przyjedziecie? Bo jest jeszcze jedna sprawa. Jeśli nie uda się znaleźć sponsora, to trzeba będzie wyłożyć nieco własnych pieniędzy. A poza tym rozmawialiśmy o konkursie, miejscu, gościach. Czy chcecie np. żeby zaprosić p. Annę Nesterowicz, która robiła takie filmowe "kolaże" z serialowych scen? Troszkę to jest prześmiewcze jednak (czytalam kiedyś w Wysokich Obcasach). Nam to chyba nie przeszkadza, ale nie wiem co na to nasi goście: p. Cieślak, p. Szmagier. Mówiliśmy też, że chcemy raczej wysyłać imienne zaproszenia (zwykłą pocztą, nie elektroniczną). Co Wy na to? Pozdrowienia dla wszystkich. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: co do spotkania IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 19:38 Jeśl tylko trzeba będzie, to najtwardsi fani wyłożą trochę grosza. Nie ma obawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwinia Re: co do spotkania IP: *.chello.pl 06.09.03, 19:26 Pan Szmagier filmy mi zatwierdził i napewno się nie obrazi:) a Pana Cieślaka och... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmi79 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl 07.09.03, 12:19 chcialbym sie dowiedziec co moze zrobic w sprawie zlotu ktos tak jak ja spoza warszawy? poza przyjazdem na zlot... Odpowiedz Link Zgłoś
hansfrank !!!UWAGA ZNOWU POWTÓRKA SERIALU!!! 07.09.03, 20:24 Jedna ze stacji telewizyjnych zamierza w najbliższym czasie znowu powtórzyć serial. Więcej szczegółów na www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muldgaard Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl 08.09.03, 07:06 Świetnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki za informacje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 08.09.03, 10:37 świetnie będzie sobie można ponagrywać brakującą resztę do kolekcji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata No i jak to będzie? 08.09.03, 16:10 Autowidol, pytasz co możesz zrobić w sprawie zlotu na odległość. Może po prostu pojawiaj się częściej na Forum, o co także i innych kolegów proszę. Mam wrażenie, że nasz wątek zaczyna powoli zamierać. Sonny, gdzie są streszczenia, które obiecałeś? Norman zniknął prawie, podobnie jak inni stali uczestnicy. Wiem, że Pimienta ciągle nad Morzem Czarnym. Ale zaczynam mieć poważne wątpliwości co do zlotu. Czy na pewno starczy Wam (nam) entuzjazmu? A przecież zaprosiliśmy już znakomitych gości (dziś np. obiecał się mi p. Dziewulski). Odezwijcie się proszę. Pzdr. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Norman, zgłoś się ! IP: *.acn.pl 08.09.03, 17:37 Hej, hej, Ja żyję, czytam forum codziennie (ostatnio faktycznie mało postów !), koledzy tak wyczerpują wątki (Złocisty, Zamknąć...), że nic mi nie pozostaje, czasem staram się jedynie przypomnieć o sobie i błysnąć ciekawą uwagą :-). Mam nadzieję, że już za chwilę będziemy żyć kolejnymi odcinkami na TVP3 od 23 września (niech ktoś poda o której ???). Jeśli chodzi o zlot, to ja oczywiście, z żoną i koleżanką - więc już 3 osoby. Generalnie nie musi to być spęd setek ludzi, wystarczy, że będzie nas ze 30 osób plus goście i już ! Przepraszam, że nie włączam się do prac organizacyjnych, ale mam tzw. wysoki sezon połączony z przeprowadzką i nie mam kompletnie czasu. Jak mawiała pewna nauczycielka: "Mam okres na głowie i kupę do zrobienia". Mimo tego jestem nadal z Wami. Pozdrawiam !!! 'chociaż wygląda pan na kretyna, coś jeszcze panu powiem' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: No i jak to będzie? IP: 10.203.53.* 08.09.03, 17:50 Dorotko, bedzie rewelacyjnie, zobaczysz!!! Gorzej, bo po raz pierwszy w historii nie obejrze 07, a co gorsza magnetowidu odmowil wspolpracy!!! Cholera!!! To traumatyczne przezycie na dluuugo pozostanie w mej pamieci. Moze ktos za szanownego forum bedzie to nagrywal i wspanialomyslnie udostepni mi kiedys nagranie? Bylbym wdzieczny. Zycze wszystkim milego ogladania. strasznie zly Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 22:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 22:14 No i jak po ostatnim odcinku? Te przemyślenia Rollsona dodawały uroku, choć miejscami wychodziło nieco komiksowo. Wątek fascynacji Borewicza aktorką Stalińską - rewelacja. No i Dziewulski mignął na końcu - czyli jednak przeżył. Zważywszy, że sierżant Ania była w drugim miesiącu ciąży a w "Złocistym" nic o tym nie było - akcja tego odcinka musiała dziać się później. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 22:11 i jak młodzieży dzisiejszy odcinek , możecie się pośmiać z działań w PRL bezpieki , jak zwykle życzę powodzenia w zdobywaniu taniej popularności organizując zabawę w MO, te dowcipne sceny miały i wówczas przyciągać, ale wychowywać na przyjaciół ZSRR , pozdrawiam i serdecznie współczuję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RNA Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 217.97.128.* 08.09.03, 22:24 Dosyć nudny.Pojawia się ponownie dyżurny "menel-Gargamel".Podobnie jak "Zamknąć..." jakoś tak nietypowo melancholijnie się zaczyna.Niezły tekst Sławka odnośnie majora:"szef woli czystą,ale ma stan przedzawałowy":)Maksymalna była ta szpiegowska kosmetyczka Anny - James by się nie powstydził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmi79 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl 08.09.03, 22:42 zarąbita scenka rolson na poczcie całkowicie olany przez "urzędniczkę" - "rozmawiam przecież nie widać" :-)), albo "oni jedza tutaj te ksiazki???", "nawet k.... sa nieuprzejme". aktozy wracajacy w kilku odcinkach : listonosz z tego to chyba elektryk z wagonu pocztowego. do poprzednika: złocisty był naprawde ostatnim odcinkiem, ania mogła przemyśleć sprawe i załatwic sparwe w pierwszym lepszym szpitalu, wtedy nie było z tym kłopotu. a cenzura to spała na całego : Polska pod sowiecka okupacją !!!, KGB działające tam pod inną nazwą, -kto w tym kraju kieruje ekonomią (gospodarką)? -taki palnat jak ty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Przerwany urlop IP: *.acn.pl 08.09.03, 23:04 Witam znowu, Moim zdaniem jednak fajny odcinek za nami, wydaje mi się, że ostatni, ale być może jednak Złocisty... Z ciekawszych rzeczy zauważonych przeze mnie - samolot do Rzymu to IŁ-62 Kościuszko (nr rej. SP-LBE), który parę miesięcy lub tygodni (w maju 1987) rozbił się na Kabatach w Warszawie. Poza tym w tych odcinkach z 1987 zauważyłem, że wszyscy odzywają się do siebie taką formułką "Co jest ?" Mówili też tak w "Zmiennikach", jakieś modne to musiało być czy co ? Co jest, a raczej co z tym było ? Teraz już nikt tak nie mówi... 'ja myślę, że to by trzeba na zebraniu przedyskutować' Oczywiście na zebraniu fanów 07 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andrew23 Re: Przerwany urlop 08.09.03, 23:29 witam, jak zrozumieliście tekst 07 do Ani "...że dzieciak powinien mieć jednak ojca, to nie kotek, czy piesek do tulenia..itd", czyżby Sławek wystawił się na cel obrońcom życia poczętego? ;) dziwna to była scena, jakaś taka chłodna strasznie i posępna... pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
agunia38 Re: Przerwany urlop 09.09.03, 12:21 andrew23 napisał: > witam, > jak zrozumieliście tekst 07 do Ani "...że dzieciak powinien mieć jednak ojca, > to nie kotek, czy piesek do tulenia..itd", czyżby Sławek wystawił się na cel > obrońcom życia poczętego? ;) dziwna to była scena, jakaś taka chłodna strasznie > > i posępna... > pozdrówka > andrew ja to zrozumiałam tak, że ojciec tego dziecka (inzynierek zonaty) ma prawo o nim wiedzieć (kiedy borewicz wchodził do pokoju, ania krzyczała do słucahwlki "nie dzwoń do mnie przez kilka tygodni") :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: Przerwany urlop IP: *.acn.waw.pl 08.09.03, 23:35 taaa... Ale chyba nic nie przebije min Borewicza, w trakcie wymiany zdań między jaszczukiem i lekarzem sądowym... I jeszcze dwa smaczki: Rollson - mówi pan o mieście, które kiedyś nazywało się Danzig Borewicz - w czasach, kiedy ono się tak faktycznie nazywało, dostałbyś w mordę już przy pierwszym pytaniu... I tekst, jakim Borewicz spławił lekarkę - praktykantkę Kłaniam się uprzejmie Pietia _________________________________________ I to by było na tyle co i na przodzie.... a reszta jest milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper lekarka-praktykantka IP: *.revers.nsm.pl 09.09.03, 01:13 > I tekst, jakim Borewicz spławił lekarkę - praktykantkę na mój gust ta sama aktorka, która zagrała żonę gliniarza próbującego zatrzymać Wasyluka k/ domów towarowych Centrum, a także "dyspaczerkę" na stanowisku kierowania w odcinku ze Skotnickim (jak Ewa chodziła po nocy). pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: lekarka-praktykantka 09.09.03, 08:41 Gość portalu: trooper napisał(a): > > I tekst, jakim Borewicz spławił lekarkę - praktykantkę > > na mój gust ta sama aktorka, która zagrała żonę gliniarza próbującego zatrzymać > > Wasyluka k/ domów towarowych Centrum, a także "dyspaczerkę" na stanowisku > kierowania w odcinku ze Skotnickim (jak Ewa chodziła po nocy). he, he, nawet pamietam że zadałem wtedy zagadkę na jej temat: "07 mam u Ciebie kawę" :)) dla mnie najpiękniejsza była wczoraj scena z aresztowaniem Rolsona w windzie: na kolejnych piętrach dosiadaję się smutni panowie, ostatni Sławek i Jaszczuk, a z windy pierwsza wysiada... teczka Rolsona pada tu tez słynne "zabezpiecz to", ale nie wiadomo do kogo skierowane, bo cała czwórka odprowadza Kurta do radiowozu; jeden z tajniaków rzuca do Borewicza: "dawno nie widziałem pana tak wkurwionego" super rozmowa z lekarzem w mieszkaniu Moniki i jego teksty do Jaszczuka, no i Sławek bawiący się przyciskami alarmowymi czy na TVP1 to juz koniec poniedziałków z 07 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl69 Re: Przerwany urlop IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 03:37 Gość portalu: Norman napisał(a): >> > Z ciekawszych rzeczy zauważonych przeze mnie - samolot do Rzymu to IŁ-62 > Kościuszko (nr rej. SP-LBE), który parę miesięcy lub tygodni (w maju 1987) > rozbił się na Kabatach w Warszawie. GRATULUJĘ OKA.MI TYLKO MIGNĘŁA KOŃCÓWKA"..KO" NAPIS KRÓTKI TO MYŚLAŁEM,ŻE "JAN MATEJKO"....KIEDYŚ CHCIAŁEM BYĆ PILOTEM I ......ZAINTERESOWANIE FLOTĄ PRL-U ZOSTAŁO DO DZIŚ.dWA LATA PO KATASTROFIE W KABATACH PODCZAS ĆWICZEŃ TAKTYCZNYCH W WOJSKU NIESPODZIEWANIE NASZ PLUTON ODKRYŁ TO MIEJSCE.WIDOK.....WTEDY ZAŁOŻYLI TAM SZKÓŁKĘ LEŚNĄ,DZIŚ DRZEWA MAJĄ PO KILKA,KILKANAŚCIE METRÓW. ODCINEK W/G MNIE JEDEN Z LEPSZYCH,DOBRZE SIĘ ZAPOWIADAŁ(TA NARRACJA TROŃSKIEGO) ALE PÓŹNIEJ TROCHĘ DŁUŻYZN,MINY SŁAWKA MAXX,I PRL,KTÓRY WŁAŚNIE TAKIM PAMIĘTAM. PZDR 4@LL PAWEŁ Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Przerwany urlop 09.09.03, 08:40 Witajcie! Faktycznie ostatnio mało aktywny jestem na tym forum, ale niestety work, work, work i dodatkowo wykańczam jeszcze swoje mieszkanko.. Co do wczorajszego odcinka to streściłem go już kiedyś dosyć pobieżnie, ale najważniejsze smaczki wychwyciłem, chociaż wczoraj docierały do mnie kolejne, takie jak np. scena gdy Sławek całuje w rączkę panią Stalińską pod wodą (!!! gentleman na maxxxxa!!!), no a później tak fajnie 'mówi' "ujujujuuj" :))) Dziewulowe 'tak, tak' w samolocie to chyba jedyna kwestia jaką najsłynniejszy antyterrorysta PRL wypowiada w tym odcinku, ale klimat ma niesamowity :) Wredna panienka z 'rent a car', która pozbawia swoją koleżankę połowy profitów z dolców, które wręczył jej Rollson, aby ta kupiła sobie w jego imieniu róże - też dobra scena. Pytanie: jaki model Opla widniał na plakacie/fototapecie u Moniki Woźniak??? Ja nie wiem, ale jestem ciekaw czy ktoś z Was przyuważył to dokładniej. Dorotka, spox - zlot się odbędzie, będzie ok - tym bardziej, że niedługo na TVP3 rusza na nowo 07 - no właśnie, o której??? Pzdr! Do! Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Przerwany urlop 09.09.03, 08:45 sonny07 napisał: > Pytanie: jaki model Opla widniał na plakacie/fototapecie u Moniki Woźniak??? Ja > > nie wiem, ale jestem ciekaw czy ktoś z Was przyuważył to dokładniej. Hmm, wydaje mi się że to był Opel Monza, poprzednik Calibry z lat 90tych, ale głowy nie dam A autko Moderskiego - jeśli dobrze pamiętam to się nazywało Bertone X1/79 i bywało w jedynym słusznym żółtym kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Przerwany urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 08:51 Phantomku, możesz liczyć na mnie. Odcinek nagrałam i jest do obejrzenia, nie wiem czy do wypożyczenia bo z doświadczenia wiem, że to co pożyczone nigdy nie wraca. Odcinek był cudny aż nie nadążałam co z lepszymi kwestiami. Szczególnie podobała mi się scena przesłuchania Drzewicza oraz tekst pt" Mam uczucie, że się w pani zakochałem". Będę musiała obejrzeć ten odcinek raz jeszcze i wynotować wszystkie perełki. Dzisiaj idę na spotkanie z panią z WOTU, może uda mi się ich nakłonić by puścili wszystkie odcinki. Pozatym spotkam się z p. Ewą Florczak. Jak tylko dorwę się do kompa zdam wam relację. Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Przerwany urlop 09.09.03, 08:54 A Sławek o brakującej 'częśći' do ampułki - 'no ta, wiesz rozumiesz..' :)) Poza tym w tym odcinku cholernie ostro promowane była marka Marlboro - u Moniki Woźniak neon, w Novotelu nawet stojąca popielniczka koło kibelka, w ktorym Rollson 'przebierał' się z brody (tu nie zachował się moim zdaniem jak profesjonalista, Gambetti tu go miała!) była z logo Marlboro.. jeszcze kilka razy było widać Marlborasy. Inne fajki - oczywiście Dunhill, no i Pall Malle (chyba, pewności teraz nie mam) Moniki.. Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Przerwany urlop 09.09.03, 09:16 sonny07 napisał: > Poza tym w tym odcinku cholernie ostro promowane była marka Marlboro - u Moniki > > Woźniak neon, w Novotelu nawet stojąca popielniczka koło kibelka, w ktorym > Rollson 'przebierał' się z brody (tu nie zachował się moim zdaniem jak > profesjonalista, Gambetti tu go miała!) była z logo Marlboro.. jeszcze kilka > razy było widać Marlborasy. Jeśli chodzi o reklamy, to moją uwagę zwróciły tablice CINZANO w sekwencjach włoskich (przypadkowo tam sobie stały, czy ustawili je specjalnie ?), natomiast w napisach końcowych pojawia się nazwa firmy do kurtek skórzanych - czyli już oficjalny "product placement", czy jak to się nazywa. Co do zdjęć z Włoch, to myśle ze panowie zwrócili uwage na dziewczynę siedząca na wozie ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Panienka na wozie 09.09.03, 09:22 Swoją drogą to ta panienka miała bardzo fajnie wycięte te spodenki dżinsowe - jak dla mnie łudzące podobieństwo do podobnych spodenek jakie miała na sobie panienka reklamująca piwo 'Bosman' na plakatach kilka lat temu :) Reklama CINZANO chyba była tam dla szpanu... A co powiecie o naszej starej znajomej Elce Żywulskiej?? Bardziej pasują do niej chyba takie role jak wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Przerwany urlop IP: *.acn.pl 09.09.03, 10:00 Chyba jeszcze wtedy było toto produkowane przez fiata, Fiat X 1/79, później kontynuowany przez Bertone. Był to jedyny taki fiat w Polsce (tak mi mówił zorientowany w sprawach kolega, zresztą nie wiem czy go tu przypadkiem nie ma między nami - Max, jesteś ?). Takie zamykane reflektory to już był total. Ktoś wspomniał, że taki PRL jak w tym odcinku pamięta. Ja też. To był czas, kiedy już sam jeździłem na miasto, a moimi ulubionymi miejscami były biura zachodnich linii lotniczych i Okęcie. Tam z kolegą wysępialiśmy kolorowe prospekty z samolotami - to był taki mały własny kolorowy świat. Tylko do Victorii nie chcieli nas wpuszczać, a tam była Lufthansa i Swissair. No i musiałem prosić rodziców o pomoc. 'ostatnio nikogo nie zabiłem' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Przerwany urlop IP: w3cache:* / 192.168.222.* 09.09.03, 11:12 A widzieliście za plecami Sławka kalendarz ZSMP ? Ciekawe dlaczego tak wyraźnie pokazano napis na drzwiach KMB w mieszkaniu siostry. Nie wiadomo też czy Sławek nie wiedział o wszystkich zabójstwach, bo powiedział pod koniec, że Rolson ma dwa zabójstwa ma koncie, a przeciesz zabił trzy osoby ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Przerwany urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 14:59 Gość portalu: Bart napisał(a): > A widzieliście za plecami Sławka kalendarz ZSMP ? > Ciekawe dlaczego tak wyraźnie pokazano napis na drzwiach KMB w mieszkaniu > siostry. > Nie wiadomo też czy Sławek nie wiedział o wszystkich zabójstwach, bo powiedział > > pod koniec, że Rolson ma dwa zabójstwa ma koncie, a przeciesz zabił trzy osoby > ? Faktycznie - zabójca prostytutki Moniki, Moderski no i Gambetti. To by jednak znaczyło, że Słąwek wiedział, że Rolson nie zabił Moniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piatka Przerwany urlop - jaka glowna intryga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 11:49 a mozecie mi wyjasnic watek szpiegowsko-hitlerowski? bo w natloku piwa, salw smiechu i wylapywaniu perelek umknela mi kanwa intryg wszelkich. dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Dzwońcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 12:29 Rozmawiałam z panią z TV3 (przemiłą zresztą) która mi powiedziała, że jeżeli będziemy dzwonić i dopominać się to być może puszczą wszystkie odcinki "07". Więc kofani dzwońcie pod nr: (Do wawy) 22 - 547 43 36 oraz 547 42 96. Rozmawiałam i zaprosiłam p. Ewę Florczak na zlot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: Dzwońcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 10.203.53.* 09.09.03, 15:50 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Rozmawiałam z panią z TV3 (przemiłą zresztą) która mi powiedziała, że jeżeli > będziemy dzwonić i dopominać się to być może puszczą wszystkie odcinki "07". > Więc kofani dzwońcie pod nr: (Do wawy) 22 - 547 43 36 oraz 547 42 96. > Rozmawiałam i zaprosiłam p. Ewę Florczak na zlot. > Ustawie sobie te numery na automatyczne wybieranie :-) Dzwonic, powiadasz? Maja to jak w banku. Anmanika, dzieki za deklaracje pomocy zaznajomienia mnie z wczorajszym odcinkiem ;-) Jestem zobowiazany pzdr Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojana Re: Przerwany urlop - jaka glowna intryga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.1.* 09.09.03, 14:46 Dialogi zwalają z nóg.Brat ( ten co zwiał za granicę, bo chciał się szybciej dorobić ) mówi do siostry ( tej co została w Polsce mimo wszystko ),że nawet dostęp do morza podarowali nam sowieci!!!!!Gdzie cenzura była?Chociaż w 87 roku mogli takie puścić, bo było już po Solidarności, trochę śmielej było.Troński rewelacja!!!!Jego odzywki, jak bierze zlecenia na robotę w Polsce, jak koncentrat profesjonalizmu i spokoju (nic go nie zdziwi). Jednak zwyczaje ówczesnej Polski wprowadziły go w głębokie zdumienie: księżki telefoniczne nadjedzone przez użytkowników, panienki z okienka gotujące przez telefon, prostytutki z wyższym wykształceniem!!!!!A Gargamel rozkoszny z tym :lekutko go puknąłem, nie chciałem krzywdy zrobić!To cichodajka, ale z klasą - o prostytutce Monice.A Jaszczuk zastanawiał się , z czego utrzymywała się ta chichodajka!!!!W tym serialu są błyskotliwe dialogi, akcja z sensem, morały z przymrużeniem oka.Wszystko OK. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: Przerwany urlop 11.09.03, 04:00 Ktoś wspomniał, że taki PRL jak w tym odcinku pamięta. Witam i miło mi to czytać.Tak,taki właśnie PRL pamiętam.Mieszkałem wtedy przy ul.1 Sierpnia(41) czyli 5 przystanków od lotniska.Tam był inny świat.Na odlotach po lewej stronie stał nieustający hit FSO "Big Fiat" z lustrem umożliwiającum obejrzenie podwozia(a jak!).Z czasem zastąpił go "Polone".Pytanie dla wtajemniczonego koleżeństwa-jakiego koloru był"Big Fiat"? Wogóle takie "zagraniczne"miejsca inaczej pachniały.Tam właśnie podjeżdżały bryki,że kapcie spadały,kolory reklam(Marlboro jako lider oczywiście)splendor i wielki świat.Rozkłady lotów jakie można było"podprowadzić"to był niemalże amulet.Znastwo sylwetek samolotów uważany był wśród nas jako coś oczywistego.A teraz inny smaczek z epoki(tak,tak to już epoka)-hotel"NOVOTEL".Miejsce "grane" w wielu filmach.Tamtejszy klimacik:barek,hall a w nim kolorowy rubin.Kiedy z kolegami byliśmy już"wystarczająco dorośli"to właśnie tam ogłądaliśmy jak baty dostaje Rapid Wiedeń od....Widzewa Łódź!!!!(Smolarek,Młynarczyk i inni..).Koleją rzeczy tych rozgrywek był pogrom LIVERPOOL-U przez tychże.Niestety następnymi byli kolesie z Turynu pod dźwięczną nazwą JUVENTUS i kolo o ksywie "Zibi" Józkowi "zabił goła"-------Rok 1983/4.W Novotelu był także "Pewex".Maluńkie pomieszczenie a ile dobra!!!Ta sieć sklepów to następny inny wymiar.Klienci jakby z bajki o Szecherezadzie wraz z agentami STASI.Dla niewtajemniczonych kilka przykładów cen ($)----Fajki:Marlboro(miękkie)ok 60/70 centów,pół basa żytniej 95 centów(3/4 1.40 $)najtańsze papierochy "A 13"30 centów.Kiedy kończyliśmy podstawówkę to była zrzuta na wino hm pardon takie bardziej skomplikowane pt.Valencja.Koszt za 1.5l 1.5$-spożycie park Szczęśliwice.Rozpisałem się trochu......tia PRL....PZDR Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper opelek IP: *.revers.nsm.pl 09.09.03, 12:33 A nie był to plakat Ascony? pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 14:57 Gość portalu: kosmi79 napisał(a): > zarąbita scenka rolson na poczcie całkowicie olany przez "urzędniczkę" - > "rozmawiam przecież nie widać" :-)), albo "oni jedza tutaj te > ksiazki???", "nawet k.... sa nieuprzejme". > aktozy wracajacy w kilku odcinkach : listonosz z tego to chyba elektryk z > wagonu pocztowego. Raczej nie - wtedy już nie żył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.tlsa.pl 09.09.03, 12:35 Umknął wam jeden szczegół. Zazwyczaj każdy odcinek rozbieracie do niewiarygodnych detali. W tak zdemontowanym już "Zamknąć za sobą..." nie zwróciliście jednak uwagi na jeden motyw mający być zapewne yntelygentnym żarcikiem. W pewnym momencie Jaszczuk powiedział: - To nie jest kabaret ! Było to oczywiste odniesienie do jego podstawowej działalności poza serialem . W czasie premierowej emisji tego odcinka aktor grający Jaszczuka był bowiem znany przede wszystkim jako etatowy kabareciarz. Występował w jakimś cyklicznym telewizyjnym kabarecie (nie pamiętam już w jakim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 194.145.98.* 09.09.03, 14:36 Gość portalu: dezerter napisał(a): > Umknął wam jeden szczegół. Zazwyczaj każdy odcinek rozbieracie do > niewiarygodnych detali. W tak zdemontowanym już "Zamknąć za sobą..." nie > zwróciliście jednak uwagi na jeden motyw mający być zapewne yntelygentnym > żarcikiem. W pewnym momencie Jaszczuk powiedział: - To nie jest kabaret ! Było > to oczywiste odniesienie do jego podstawowej działalności poza serialem . W > czasie premierowej emisji tego odcinka aktor grający Jaszczuka był bowiem znany > > przede wszystkim jako etatowy kabareciarz. Występował w jakimś cyklicznym > telewizyjnym kabarecie (nie pamiętam już w jakim) spotkanie z ballada? Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 09.09.03, 14:44 nieeeee, to był taki kabarecik w którym oprócz Jaszczuka udzielało się jeszcze dwóch innych jegomościów, chodzili chyba najczęściej w takich granatowych kitlach.. Pamiętam jak przez mgłę, początek lat 80-tych.. Było to śmieszne, ale nazwy do nagłej krwi przypomnieć sobie nie mogę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.pseinfo.pl / localhost 09.09.03, 14:59 To było "Spotkanie z Balladą", ale to stare, a nie obecne w Kopydłowie. A kabaret, w którym występował Jerzy Rogalski nazywał się Loża 44. Swoją drogą też kultowy i Jerzy Rogalski też grał tam przygłupa. Dla zainteresowanych www.venco.com.pl/~eloy/varia/loza44/index.html Kłaniam się uprzejmie Pietia _________________________________________ I to by było na tyle co i na przodzie.... a reszta jest milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 15:07 Ktoś tam zauważył wstawki polityczne. JA tam nie robiłbym sprawy - Polska była postrzegana na Zachodzie jako kraj pod okupacją sowiecką, więc nie było to niczym nadzwyczjanym a to, że Sowieci załatwili nam dostęp do morza - przecież propaganda w kółko o tym przypominała. Wątek hitlerowski? Chyba chodzi o to, że ojciec Rolsona był esesmanem, dlatego Borewicz mówi o nim "pieprzony gutenmorgen". Napis K=M+B na drziwach Moderskiej - może chodziło o pokazanie, że jet ona praktykującą katoliczką a więc porządną osobą w przeciwieńśtwie do brata. A znęcanie się Rolsona nad chorym dzieckiem mogli sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper wątek 'hitlerowski' IP: *.revers.nsm.pl 09.09.03, 20:49 > Wątek hitlerowski? Chyba chodzi o to, że ojciec Rolsona był esesmanem, > dlatego Borewicz mówi o nim "pieprzony gutenmorgen". Są dwie gałęzi tego wątku: 1. Zleceniodawca wynajmujący Rolsona (Marsando) był jakimś zwyrodnialcem podczas wojny, zaś Moderski wszedł w posiadanie kompromitujących go materiałów. Ponieaż Marsando chciał ubiegać się o eksponowane stanowisko, więc wynajął Rolsona, płatnego killera, aby zaciukał Moderskiego i odbił papiery. 2. Sam Rolson okazał się być synem szefa policji jednego z dystryktów Generalnej Gubernii. Czyli grubej szychy (nie wiem: SS czy SD). Wszyscy pamiętamy z innych seriali wojennych takie słupy z obwieszczeniami (Bekanntmachung) zawierającymi info o zakładnikach przeznaczonych do rozstrzelania, podpisane "dowódca SS i policji dystryktu xxx, np. Rolson senior") pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 194.145.98.* 09.09.03, 16:01 www.spotkaniezballada.pl/kalendarium/1983_1.html a jednak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 217.97.128.* 09.09.03, 16:21 Niezłe wrażenie zrobił na mnie ten wóz z rent-a-car.Dla takiego cudzoziemca to musiał być szok-płacił twardą walutą,a odjeżdżał takim zabytkiem.Nie wiem czy dobrze wyłapałem ale jeździł on chyba na oponach Uniroyal.Pamiętam jak leżały w Pewexach.Pamiętam też,że Stomil-Olsztyn (wtedy OZOS) w latach 70-tych produkował opony właśnie pod tą marką.Tak,tak to nie żart. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata jeszcze coś :)) 09.09.03, 16:42 A znacie książkę, na podstawie której powstał wczorajszy odcinek? To jeden z pierwszych kryminałów jakie czytałam ? "Bardzo dobry fachowiec". Do dziś pamiętam okładkę mojego wydania: twarz mężczyzny w dużych, ciemnych okularach (podobne nosił kolega Copy). PS. Zauważyliście Monikę Borys, w króciutkiej ale słodkiej roli? PS. Ożywiło się trochę na forum, super! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pimienta Re: jeszcze coś :)) 09.09.03, 17:48 Kochani, ja tu sobie jade spokojnie na wakacje, zagladam nienerwowo na forum, a wy juz wyprodukowaliscie ponad 300 postow od mojej ostatniej tu bytnosci :))) Matko, czuje sie taka nie w temacie. pozdrawiam wszystkich serdecznie 'Do' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: 194.145.98.* 09.09.03, 16:42 a zauwazyliscie plakat z Kojakiem nad biurkiem Ani co to mialo znaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Plakat i artykuł 09.09.03, 18:06 Plakat z Kojakiem już omówiliśmy szczegółowo, bo się pojawił nie po raz pierwszy. :)))) Kochani moi. Jak już wiecie, warszawianką to jestem z wyboru, a pochodzę z Ostrołęki. Mamy tam lokalną gazetę, czyli "Tygodnik Ostrołęcki". Jakiś czas temu dostałam (na gazetowy adres) maila od dziennikarza tegoż tygodnika. Uśmiałam się troszkę, bo ładnie był napisany i tak "okrągło", a autorem okazał się być mój kolega z ogólniaka. Jacek prosił o kontakt w "w sprawie słynnego na całą Polskę zlotu fanów Borewicza". Pogadaliśmy chwilkę, dawno to było. A teraz rodzina mi doniosła, że w Tygodniku jest artykuł o 07 i moje nazwisko też się tam pojawia. Oto link: www.to.com.pl/ Już to dziś obgdałam z Jackiem; wytknęłam mu, że jest ciut złośliwy. Ciekawa jestem co Wy sądzicie. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: Plakat i artykuł IP: *.acn.waw.pl 09.09.03, 19:21 Cóż. Faktycznie, artykuł ocieka jadem do PRL (ale też do nowych czasów), ale jednego nie można autorowi odmówić. Naprawdę solidnie przeczytał nasz wątek. Tylko pytanie dlaczego wybrał do zacytowania akurat moją opowieść o spotkaniu z Borewiczem? Chyba żeb podbić opowieść o jeździe po pijaku. Ale jaki to ma związek z filmem? Cóż w tamtych czasach był por. Jaszczuk, a teraz są tacy jak rad. Pawłowski. I aż się prosi cytat z Psów "Najpierw byli czerwoni, teraz przyszli czarni, a burdel jest taki sam" I tym mało optymistycznym akcentem Kłaniam się uprzejmie Pietia _________________________________________ I to by było na tyle co i na przodzie.... a reszta jest milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaross Re: Plakat i artykuł IP: *.katowice.agora.pl 09.09.03, 19:45 A dlaczego nikt nie wspomni o pieknej kobiecie, pani Gambetti. B. Brylska miała w tym filmie ok. 46 lat i odważyła się wyeksponować sie co nieco. No, no... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper B. Brylska + moda 80's IP: *.revers.nsm.pl 09.09.03, 20:25 ktoś napisał: > A dlaczego nikt nie wspomni o pieknej kobiecie, pani Gambetti. B. Brylska > miała w tym filmie ok. 46 lat i odważyła się wyeksponować sie co nieco. IMHO zupełnie niepotrzebna byla ta "ekspozycja ruchoma". I w ogóle trochę przesadzili z tymi "gołymi cycami" w ostatnim odcinku: motorówka we Włoszech, wóz z arbuzami, Brylska... Czy przez to film miał być bardziej 'zachodni'? No i, w mojej skromnej opinii, panująca wtedy moda na fryzury i makijaż byla potworna. Wiek wiekiem, ale styliści paskudnie zeszpecili p. Brylską, pamiętaną przez nas z odcinka "300 tysięcy...". Hmm, albo nie znam się na kobietach, albo sformułowanie "wspaniała blondyna" o Zofii Gambetti było faktycznie mocno przesadzone. Lata '80 to był policzek dla kobiet, w wielu filmach widać jaka straszna wiocha wtedy panowała (no i te trwałe na głowach...). W '70 było dużo, duo lepiej! pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: B. Brylska + moda 80's 10.09.03, 08:38 Gość portalu: trooper napisał(a): > I w ogóle trochę przesadzili z tymi "gołymi cycami" w ostatnim odcinku: > motorówka we Włoszech, wóz z arbuzami, Brylska... Czy przez to film miał być > bardziej 'zachodni'? Zapomniałeś o topless towarzyszki Sławka na kocu nad jeziorkiem... Gdyby nie telegram wzywający Borewicza do stolycy, to moze i p. Stalińska dołączyłaby do tego grona :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank UWAGA REPORTAŻ IP: *.crowley.pl 09.09.03, 19:48 TVP 3 wyemituje reportaż o fenomenie serialu!!! Więcej szczegółów na www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: UWAGA REPORTAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 08:46 Gość portalu: hansfrank napisał(a): > TVP 3 wyemituje reportaż o fenomenie serialu!!! Więcej szczegółów na > www.serial07.prv.pl No niestety ja też tam będę się wypowiadała. Tylko nie śmiejcie sie pliiizzzz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Stomil-Uniroyal IP: *.revers.nsm.pl 09.09.03, 20:37 Chodziło chyba o najzwyklejsze wtedy opony... ZTCW bardzo popularne w latach '80 opony w Polsce, instalowane w Big Fiatach, Poldkach i nawet Kaszlach, produkcji Stomil, były właśnie (konkretnie ich bieżnik) robione na licencji kupionej od Uniroyala. Obecnie to chyba jest do ciągle kupienia jako Dębica D-124. pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Stomil-Uniroyal IP: 217.97.128.* 09.09.03, 21:42 Gość portalu: trooper napisał(a): > Chodziło chyba o najzwyklejsze wtedy opony... > ZTCW bardzo popularne w latach '80 opony w Polsce, instalowane w Big Fiatach, > Poldkach i nawet Kaszlach, produkcji Stomil, były właśnie (konkretnie ich > bieżnik) robione na licencji kupionej od Uniroyala. Obecnie to chyba jest do > ciągle kupienia jako Dębica D-124. > pozdr,M Nie będę się sprzeczał co do opon w dużym kwiacie z "Przerwanego...",ale w latach 70-tych w OZOSIE produkowane były Uniroyale i to pod własną marką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: Stomil-Uniroyal IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 18:08 Jeśli chodzi o ścisłość, to ślad bieżnika pochodził od opony typu D-124 REKORD i co do tego nie ma wątpliwości. Skąd ten Uniroyal? Odpowiedz Link Zgłoś
hansfrank UWAGA REPORTAŻ 09.09.03, 19:43 TVP 3 nada reportaż na temat fenomenu serialu 07 zgłoś się. Będą wypowiedzi głównych aktorów i twórców. Więcej informacji na stronie www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: UWAGA REPORTAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 08:50 hansfrank napisał: > TVP 3 nada reportaż na temat fenomenu serialu 07 zgłoś się. Będą wypowiedzi > głównych aktorów i twórców. Więcej informacji na stronie www.serial07.prv.p 21.09 nadadzą odcinek " Major opóźnia akcję" a po odcinku wypowiedzi. Ponawiam prośbę: nie śmiejcie się ze mnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: UWAGA REPORTAŻ 10.09.03, 09:02 Długi będzie ten reportaż?? Czy już ktoś wie o której godzinie to będzie?? Właśnie wykańczam swoje mieszkanko.. tak mi się marzy na ścianie duże czarno- białe zdjęcie Sławka Borewicza w antyramie.. Może ktoś z forumowiczów coś takiego posiada w swoich zbiorach? ;)) Może dla każdego uczestnika zlotu przewidziane będzie coś takiego + oczywiście autograf Pana Cieślaka i innych bohaterów serialu.. pzdr Do! Odpowiedz Link Zgłoś
hansfrank SORRY ZA BŁĄD 10.09.03, 09:04 No więc emisja rozpoczyna się 21.09 a nie 23. Sorry za błąd. Po pierwszym odcinku (18.50) będzie reportaż (19.45) Do Anmaniki - Ja się śmiać na pewno nie będę, bo ja też będę się wypowiadał w reportażu. Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: SORRY ZA BŁĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 09:21 hansfrank napisał: > No więc emisja rozpoczyna się 21.09 a nie 23. Sorry za błąd. Po pierwszym > odcinku (18.50) będzie reportaż (19.45) Do Anmaniki - Ja się śmiać na pewno nie > > będę, bo ja też będę się wypowiadał w reportażu. Pozdro:) Wiem;-) Dobrze, że będzie nas przynajmniej dwoje. Ludzie dzwońcie do TV3 z prośbą nadanie wszystkich odcinków. A w poniedziałek czeka nas straszna przerwa bez "07" Bhuuuuuu jak ja przeżyję, i to w dodatku w sytuacji kiedy nie mam wszystkich odcinków nagranych. Odpowiedz Link Zgłoś
adresb WOT i zlot 10.09.03, 09:44 Witam wszystkich! też jestem wielką fanką naszego serialu i na forum bywam regularnie, czasami coś piszę, ale głównie jestem biernym obserwatorem i kibicem Waszych poczynań. Dzwoniłam właśnie do WOTu czyli warszawskiej regionalnej TV (no właśnie, czy film będzie nadawany na całą Polskę, czy tylko regionalnie????). Pani przyjęła moją prośbę i powiedziała, że przekaże ją dalej... no zobaczymy...! Co do zlotu - wiem, że będzie, słuchalam Lata z Radiem, czytam też forum od samego początku, ale nie mam sił przekopywać się przez 1100 postów aby pozbierać do kupy wszystkie informacje na ten temat. Dlatego prośba: czy ktoś może króciutko w jednym poście napisać konkretnie: gdzie, kiedy, co planowane, co można zrobić aby pomóc w organizacji, itp. Bardzo chętnie wezmę udział w zlocie, ale choć jestem wielbicielką O7 od lat, to nie mogę się pochwalić znajomością tylu szczegółów, nazwisk itp. Mam nadzieję, że to mnie nie wyklucza??? Aha, czasami z czyichś postów wynika, że odbywają się spotkania robocze w Warszawie - gdzie je ogłaszacie? Między sobą w emailu? Dzięki za wszelkie informacje i pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: WOT i zlot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 10:09 adresb napisała: > Witam wszystkich! > też jestem wielką fanką naszego serialu i na forum bywam regularnie, czasami > coś piszę, ale głównie jestem biernym obserwatorem i kibicem Waszych poczynań. > Dzwoniłam właśnie do WOTu czyli warszawskiej regionalnej TV (no właśnie, czy > film będzie nadawany na całą Polskę, czy tylko regionalnie????). Pani przyjęła > > moją prośbę i powiedziała, że przekaże ją dalej... no zobaczymy...! > > Co do zlotu - wiem, że będzie, słuchalam Lata z Radiem, czytam też forum od > samego początku, ale nie mam sił przekopywać się przez 1100 postów aby > pozbierać do kupy wszystkie informacje na ten temat. Dlatego prośba: czy ktoś > może króciutko w jednym poście napisać konkretnie: gdzie, kiedy, co planowane, > co można zrobić aby pomóc w organizacji, itp. Bardzo chętnie wezmę udział w > zlocie, ale choć jestem wielbicielką O7 od lat, to nie mogę się pochwalić > znajomością tylu szczegółów, nazwisk itp. Mam nadzieję, że to mnie nie > wyklucza??? Aha, czasami z czyichś postów wynika, że odbywają się spotkania > robocze w Warszawie - gdzie je ogłaszacie? Między sobą w emailu? > > Dzięki za wszelkie informacje i pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów!!! Już piszę: zlot odbędzie się 18 października (jest to data wstępna), w lokalu niewiadomym (pojata załatwia), w planie jest konkurs z wiedzy o serialu, orkiestra na żywo, konsumpcja meduzy z popijaniem lornety;-). Nieustająco jesteście proszeni o konstruktywne wzbogacanie programu zlotu. Robocze spotkania ogłaszane są na tym forum. Potrzebni są nam sponsorzy!!!!!! Jeżeli ktoś ma jakieś telefony do osób w firmach które można by było zaatakować to proszeni są o kontakt mejlowy do mnie: anmanika@poczta.onet.pl. Mieliśmy w planach wycieczkę śladami Borewicza, ale jak nie będzie sponsora to ciężko by było. Na zlocie na pewno będzie Superekspress oraz Radio a ja właśnie wysyłam prośbę o patronat do TV3. Aha, "O7" będzie nadawane w TV3 na cały kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: WOT i zlot IP: *.tlsa.pl 10.09.03, 10:26 nie na cały :( u mnie nie ma TV 3 :( Eeech, zobaczyłbym sobie tą anmanikę sławną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: WOT i zlot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 11:23 Gość portalu: dezerter napisał(a): > nie na cały :( > u mnie nie ma TV 3 :( Eeech, zobaczyłbym sobie tą anmanikę sławną Jesoo, już cała czerwona jestem (ale nie wewnętrznie). Tak w nawiasie to nie ma co oglądać. Współczuję niemożności oglądania "07" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: WOT i zlot IP: *.tlsa.pl 10.09.03, 12:56 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Gość portalu: dezerter napisał(a): > > > nie na cały :( > > u mnie nie ma TV 3 :( Eeech, zobaczyłbym sobie tą anmanikę sławną > > Jesoo, już cała czerwona jestem (ale nie wewnętrznie). > Tak w nawiasie to nie ma co oglądać. > Współczuję niemożności oglądania "07" A tam 07, obejrzałem już wszystkie odcinki, razem z forumowiczami przeanalizowałem każdy szczegół. Wystarczy już. Ale na bazie tej chwilowej fascynacji starym serialem nabawiłem się nowej, potężniejszej: anmanika z Ostrołeki - to jest to, kobieta tak zangażowana w robienie atmosfery wokół drobnej z pozoru sprawy - to musi być coś do odkrycia. Anmanika, nie mam TV 3, ale w dniu tego reportażu zjadę z gór do znajomych na diole, gdzie mają wszystkie polskie kanały tylko po to, by cię zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: WOT i zlot 10.09.03, 13:08 > > A tam 07, obejrzałem już wszystkie odcinki, razem z forumowiczami > przeanalizowałem każdy szczegół. Wystarczy już. Ale na bazie tej chwilowej > fascynacji starym serialem nabawiłem się nowej, potężniejszej: anmanika z > Ostrołeki - to jest to, kobieta tak zangażowana w robienie atmosfery wokół > drobnej z pozoru sprawy - to musi być coś do odkrycia. Anmanika, nie mam TV 3, > > ale w dniu tego reportażu zjadę z gór do znajomych na diole, gdzie mają > wszystkie polskie kanały tylko po to, by cię zobaczyć. O, przepraszam, tu muszę zaprotestować! Wszystko się zgadza, poza jednym: Anmanika nie jest z Ostrołęki. To moje rodzinne miasto! :)))) A ja w przyszłym tygodniu wybieram się do Gdyni na kilka dni. Jak znajdę trochę czasu to zrobię sobie osobistą wycieczkę śladami Borewicza: molo w Sopocie, Grand Hotel, sprawdzę, czy jest jeszcze Maxim w Gdyni... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: WOT i zlot IP: *.tlsa.pl 10.09.03, 13:24 pojata napisała: > > > > > A tam 07, obejrzałem już wszystkie odcinki, razem z forumowiczami > > przeanalizowałem każdy szczegół. Wystarczy już. Ale na bazie tej chwilowej > > > fascynacji starym serialem nabawiłem się nowej, potężniejszej: anmanika z > > > Ostrołeki - to jest to, kobieta tak zangażowana w robienie atmosfery wokół > > > drobnej z pozoru sprawy - to musi być coś do odkrycia. Anmanika, nie mam > TV > 3, > > > > ale w dniu tego reportażu zjadę z gór do znajomych na diole, gdzie mają > > wszystkie polskie kanały tylko po to, by cię zobaczyć. > > O, przepraszam, tu muszę zaprotestować! Wszystko się zgadza, poza jednym: > Anmanika nie jest z Ostrołęki. To moje rodzinne miasto! :)))) > > A ja w przyszłym tygodniu wybieram się do Gdyni na kilka dni. Jak znajdę trochę > > czasu to zrobię sobie osobistą wycieczkę śladami Borewicza: molo w Sopocie, > Grand Hotel, sprawdzę, czy jest jeszcze Maxim w Gdyni... Pzdr. ok. Dorotko Ostrołeka jest twoja, pomyłka. Pływałem kiedyś po Narwi w Ostr. Fajnie, tylko jedna taka fabryka nad rzeką mocno psuła klimat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RNA Re: Śladami Borewicza w 3-mieście IP: 217.97.128.* 10.09.03, 19:54 Właśnie dziś zaliczyłem z dziewczyną molo i okolice Grand'a w Sopocie.Nie jestem do końca zorientowany,ale rolę ówczesnego Maxima przejęło teraz kilka innych,bardziej "trendy" klubów m.in. Vivaclub. I jeszcze jedna sprawa:będąc w kinie widziałem zajawkę nowego polskiego filmu- Segment'76.Myślę,że będzie on aż kipiał od klimatów znanych z 07.Ciekawe czy będą tak "smacznie" podane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Śladami Borewicza w 3-mieście IP: *.revers.nsm.pl 11.09.03, 09:49 Maxim istnieje do dziś, ale to jakaś kicha. Kiedyś (w '80) faktycznie się o nim słyszało: waniało tam z pewnością jak z Pewexu, wiecie: socjeta, mineta, te sprawy ;) A mieści się toto w pobliżu molo w Gdyni-Orłowie. pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
fox Poniedziałki pa, pa 12.09.03, 08:46 Tak jakos dziwnie wyglada ten poniedziałkowy program bez "07" o 20.20 Ech, to juz naprawdę koniec lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: WOT i zlot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 08:51 Gość portalu: dezerter napisał(a): > Gość portalu: anmanika napisał(a): > > > Gość portalu: dezerter napisał(a): > > > > > nie na cały :( > > > u mnie nie ma TV 3 :( Eeech, zobaczyłbym sobie tą anmanikę sławną > > > > Jesoo, już cała czerwona jestem (ale nie wewnętrznie). > > Tak w nawiasie to nie ma co oglądać. > > Współczuję niemożności oglądania "07" > > A tam 07, obejrzałem już wszystkie odcinki, razem z forumowiczami > przeanalizowałem każdy szczegół. Wystarczy już. Ale na bazie tej chwilowej > fascynacji starym serialem nabawiłem się nowej, potężniejszej: anmanika z > Ostrołeki - to jest to, kobieta tak zangażowana w robienie atmosfery wokół > drobnej z pozoru sprawy - to musi być coś do odkrycia. Anmanika, nie mam TV 3, > > ale w dniu tego reportażu zjadę z gór do znajomych na diole, gdzie mają > wszystkie polskie kanały tylko po to, by cię zobaczyć. Hmmm...... co ma oznaczać to robienie atmosfery????? Cała ta sytuacja nie miałaby miejsca gdbyby nie 4 milionowa oglądalność serialu. Ja się niezmiernie cieszę z faktu, że na forum odkryłam bratnie dusze, bo jak dotąd znajomi śmiali się ze mnie jak siadałam przed tv i oglądałam "07". Mnie osobiście wcale nie rajcuje bycie w światłach jupiterów ale poświęciłam się(;-)) dla dobra sprawy. Im więcej szumu tym większa szansa, że znajdziemy jakiegoś sposora i tym sposobem wy drodzy forumowicze mniej zapłacicie za całą imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank A może czat? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 10.09.03, 23:12 A może założylibyśmy sobie prywatny czat? Czekam na opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank mamy czat IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 10.09.03, 23:34 Nie czekając na Wasze opinie (za co przepraszam) założyłem na stronie czat dla Was. Jeśli Wam się ten pomysł nie spodoba to po prostu go stamtąd usunę. Chętnych zapraszam www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Jaki ma być ten nasz zlot? 12.09.03, 16:02 Kochani moi, odbywałam dziś poważne rozmowy na temat potencjalnego miejsca naszego zlotu. No i pani mnie zapytała co właściwie chcemy robić na tym naszym spotkaniu. Mówiłam o konkursie wiedzy na temat serialu, zaproszonym zespole muzycznym, itd. Ale tak naprawdę to chyba w skrócie mówiąc przewidziane są tańce, hulanki i swawole, prawda? :))) Ale mówiąc serio, proszę wszystkich chętnych o zdeklarowanie się wstępne. Muszę podać orienatycyjną liczbę osób. Poza tym, jak długo miało by trwać nasze spotkanie; o której godzinie ma się rozpocząć? Czekam na Wasze posty niecierpliwie, bo w poniedziałek muszę to wszystko opisać. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank Re: Jaki ma być ten nasz zlot? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 12.09.03, 16:16 ja się piszę na zlot jak najbardziej. dysponuję też symboliczną złotówką w razie czego. hmm... niech się zlot zacznie od części oficjalnej, czyli rozmowy z twórcami, konkurs itp., a potem część nieoficjalna, czyli siedzą, piją, lulki palą. Można też na zlocie ogłosić "audiotele" na ulubiony odcinek, albo tekst z filmu. Mnóstwo mam pomysłów tylko muszę je uporządkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: Jaki ma być ten nasz zlot? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 18:14 Jak to co chcemy robić?! Meduza i lorneta! Ja na głowie stanę, a na zlot przyjadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Ludzieeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 01:01 Ludzie, żyjecie?! Co jest grane? Ledwo się zbliża pierwszy poniedziałek bez Sławka, a Wy co? Czy miał rację piszący, że "zobaczymy co będzie gdy serial się skończy"? "Bo mnie nagła krew zaleje!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank SŁOMIANY ZAPAŁ? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 14.09.03, 16:29 no właśnie! co jest towarzysze milicjanci i towarzyszki milicjantki? odechciało się o Sławku gadać? <dziękuję żaden z nas nie pali zagranicznych. Francuskich szczególnie> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zlot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 22:31 I ja się piszę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: Zlot IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 23:01 A ja też będę. "Bo mnie nagła krew zaleje!" Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: po łykendzie 15.09.03, 08:17 No obywatele! Nie każdy ma dostęp do netu przez weekend!! Oczywista pisze się na zlot z osobą towarzyszącą (też fanką Sławka i reszty ekipy). A propo's - czy ktoś ogladał w sobotę HERBATKĘ U TADKA???? Do nagłej krwi - gościem Drozdy był Pan Cieślak!!!! Przełączyłem zupełnie przypadkowo i załapałem się niestety na końcówkę ich pogawędki.. Najlepsze było na koniec - Pan Cieślak zaśpiewał piosenkę!!! Maxxxxx! Do! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: po łykendzie IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 15.09.03, 10:37 A może na zlot zaprosić Cieślak i innyhc aktorów z tego serialu? Przy okazji można zrobićcoś w formie wywiadów itp. No i podpytac się, czy znalazłby się jakiś reżyser chętny do "odnowienia" serialu, nowe odcinki itp. Cieślaka trzeba zaprosić koniecznie!!!!!!!! Przyjedzie, bo jak wiadomo, lubi wypić i nie tylko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: po łykendzie IP: *.acn.pl 15.09.03, 11:34 'ciekawa propozycja...' :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: po łykendzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 12:22 Gość portalu: Norman napisał(a): > 'ciekawa propozycja...' > :-) I zastanawiam się czy wziąść ją pod rozwagę czy nie? Jak myślicie chłopaki i dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madalini Re: po łykendzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 12:45 Ja tez sie pisze na zlot, mam jednak problem, bo (o czym wspomnialem na spotkaniu org.) moze nie 18go juz nie byc w kraju:( pozdrawiam wszystkich Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANSFRANK Re: po łykendzie IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 15.09.03, 16:49 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Gość portalu: Norman napisał(a): > > > 'ciekawa propozycja...' > > :-) > I zastanawiam się czy wziąść ją pod rozwagę czy nie? Jak myślicie chłopaki i > dziewczyny? CHYBA RACZEJ WZIĄĆ A NIE WZIĄŚĆ. NO CÓŻ WYBACZAM Z RACJI MIŁOŚCI (DO TEGO SAMEGO SERIALU OCZYWISTA :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Krótkie rozstanie 15.09.03, 17:46 Oj, dajże spokój Hansfrank. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. :)))) A ja moi kochani uciekam na parę dni do Gdyni. Ale będę o Was pamiętać. Może nawet tam coś mi się uda dla naszego zlotu zrobić. Pzdr., Dorota PS. Dziś dostałam maila z redakcji NIE. Pan Przemek Ćwikliński będzie pisał o zjawisku 07. Prosił o informacje na nasz temat. Dałam, bo obiecał, że nie będzie złośliwy. Zobaczymy w przyszłym tygodniu. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Herbatka u Tadka IP: 2.5.STABLE* / 81.219.114.* 15.09.03, 18:34 Oglądałęm cały wywiad !!!, ogólnie mówiono o fenomenie 07, że Ciekawe, że nie tylko ludzie koło 30-tki z sentymentu oglądają ten serial, ale również znacznie młodsi, jako dokument tamtych czasów. "Sławek" przyznał się bez bicia do jazdy ze zbyt szybką prędkością po warszawie i że w przeciwieństwie do wszystkich innych policjantów, ci co go dorwali nie byli mili :-) Ale najciekwsze jest to że niedwuznacznie dał do zrozumienia co do kontynuacji serialu !!!, a na koniec zaśpiewał bardzo kameralnie piosenkę z repertuaru pana Litwina z Piwnicy Pod Baranami, który zresztą grał w "Przygodach psa Cywila", które reżyserował też Pan szmagier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madalini Oprawa muzyczna zlotu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 18:48 Witam ponownie! Mam nadzieje ze zgadzacie sie na DJ-ke (oczywiscie styl lat 70) na zlocie? Koszt nie powinien byc duzy. Czy ktos moze pomoc zalatwic naglosnienie? Organizatorzy - sprawdzcie maile:) MM Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: Oprawa muzyczna zlotu 15.09.03, 19:32 Mój aktualny mail: tmroczek@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Zlot IP: 10.203.53.* 16.09.03, 15:01 Widze, ze pojawiaja sie bardzo wartosciowe wskazowki dotyczace zlotu. Moge obiecac, ze kazda propozycja bedzie brana pod uwage, szczegolnie pilnie przestudiujemy rady Pani(a) Kiwi :-) A teraz powaznie. Madalini, moje zdanie nt DJ-ki juz znasz, ciekawy jestem co o tym sadzi reszta borewiczomaniakow. pzdr Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Reklama na 3 IP: 2.5.STABLE* / 81.219.114.* 16.09.03, 21:29 w telewizyjnej 3 pojawiła się reklama emisji serialu w wykonaniu samego Pana Cieślaka !!! Reklama pod hasłem "Odcinki dotąd nie emitowane" Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Reklama na 3 17.09.03, 11:08 To jak to w końcu jest z 07 na TVP3 - będzie tylko w Warszawie czy w całej Polsce ? Jesli tak to kiedy ? Tylko nie mówicie że juz był..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Reklama na 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 11:50 fox napisał: > To jak to w końcu jest z 07 na TVP3 - będzie tylko w Warszawie czy w całej > Polsce ? > Jesli tak to kiedy ? > Tylko nie mówicie że juz był..... Ma być w tv3 więc teoretycznie na całą Polskę, emisja zaczyna się 21.09. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: Reklama na 3 18.09.03, 07:43 bedzie na wszystkich regionalnych na bank!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 19.09.03, 09:41 no no, w dzisiejszej TELEWIZYJNEJ: niedziela, 19:45 FENOMEN 07 ZGŁOŚ SIĘ - felieton. :-))) Jak tam warszawiaki sprawy zlotu? Do! Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 19.09.03, 11:47 A o 18.50 pierwszy odcinek !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 11:47 Mam dla was dobrą wiadomość. Pojata starała się ze wszelkich sił by nam zasponsorowali zlot i się udało!!! Mamy salę za darmo:))) Do zobaczenia na zlocie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 19.09.03, 12:20 Fajnie. A może jeszcze powiesz gdzie i o której? Czy wiadomo już dokładnie, jaki jest program zlotu? www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 12:46 Gość portalu: hansfrank napisał(a): > Fajnie. A może jeszcze powiesz gdzie i o której? Czy wiadomo już dokładnie, > jaki jest program zlotu? > www.serial07.prv.pl Do każdego zostanie wystosowane imienne zaproszenie. Data zlotu została określina na 18 października. W planie spotkanie z odtwórcami głównych ról oraz quiz wiedzy o serialu (ale to wszystko już wiesz przecież). "Jestem dupa nie detektyw" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 20.09.03, 14:51 Ale przecież my się nie znamy po imionach? Przynajmniej większość z nas. No tak, ale jak Anmanika ma na imię to się dowiem jutro z telewizora. I vice versa zresztą. -Zapalą panowie, francuskie gauloisesy? -Dziękuję, żaden z nas nie pali zagranicznych. -Francuskich szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.09.03, 12:39 Witam po tygodniowej przerwie! Zaległości w czytaniu postów nadrobiłem i teraz czekam do 18:50. Pytanie w kwestii formalnej: czy należy gdzieś zgłaszać chęć przyjazdu na zlot? Jeśli ktoś wie coś na ten temat, proszę o kontakt. Z góry dziękuję! autowidol@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
qian Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.09.03, 14:06 Ja oglądałam dziś zajawki tego reportażu na regionalnej i doznałam ciężkiego szoku, ponieważ nigdy nie skojarzyłabym, że aktorka grająca sierżant Olszańską to ta sama, która obecnie występuje w klanie i gra jakąś tam aptekarkę. Podwójny, ba, potrójny SZOK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RNA Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.ols.vectranet.pl 21.09.03, 17:59 Znowu zajawka-nawet Pan Włodzimierz Korcz zagrał motyw muzyczny wprowadzając w odpowiedni klimat...no i widziałem część forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RNA Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.ols.vectranet.pl 21.09.03, 18:02 ...to nie były zajawki tylko część Teleplotek.Ale TVP3 wzięła Borewicza na tapetę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 21.09.03, 18:10 Anmanika Skarbie, czy Ty masz jakiegoś maila? Nie mówię, żebyś podawała publicznie. Mój jest na stronie czyli www.serial07.prv.pl. Może obgadamy parę rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
rna10 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 21.09.03, 20:21 -Jutro pojedziecie na Wybrzeże! -Majorze,żona jutro pranie robi... Max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Odcinek 1. IP: *.revers.nsm.pl 21.09.03, 20:28 No, no - nie spodziewałem się! Nigdy w życiu nie widziałem tego odcinka, nawet kilka lat temu nie udało mi się go zaliczyć. A tu - zaskoczenie! Zupełnie wartka akcja, bez za długich dialogów. Naprawdę przyjemnie się oglądało. A MAX dzisiejszego odcinka to dla mnie - _zarośnięty_ Sławek, w tych ciuchach z pierdla, bawiący się automatycznymi drzwiami!!! No i Zubek z tym praniem był rozczulający... :-) Aha - uważam że 07 powinien wystartować w konkursie pt. "najszybszy podryw w historii kina". Na te 20-21 odcinków, główny bohater "zdobył pierwsze punkty" już około 5 minuty pierwszego odcinka, ledwie się zdążył ogolić :))) pozdrawiam (zwłaszcza naszych Szanownych Reprezentantów pokazanych w reportażu), M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyba Re: Odcinek 1. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:49 Po pierwsze- to mój debiut na tym forum, witam wszystkich i pozdrawiam. Pracę domową odrobiłem, przez wszystkie posty przebrnąłem. Muszę się wyżyć na tym beznadziejnym gniocie pod tytułem "07 znów nadaje" czy jak tam. Takiej beznadziejnej szmiry nie widziałem dawno. Nie wspominam o poziomie realizacji na poziomie osiedlowej kablówki, ale ta durna baba, która udawała że prowadzi program.... Kazik powiedział kiedyś, że najbardziej nie lubi wstydzić się za kogoś, a mnie było po prostu wstyd. Zamiast pytać się o tysiące rzeczy z życia Borewicza, drążyć, szarpać, babsko powtarzało debilne teksty o polskim Bondzie (nie mogę tego pojąć- kto tak plecie, pewnie nigdy w życiu nie oglądał Bonda), albo o polskim Colombo. O ile pamiętam, Colombo był mały, brzydki i żonaty.A po co ten Czapiński ? Nie ma nic innego chłop dooo roboty, tylko wspominać że oglądł 07 na leżąco ???? Żenada. A może tak spyta o kapitana Żbika, i pokrewieństw między nim a Borewiczem. A może spytać, czy był pomysł aby ta od domowego rosołu zagościła częściej w życiu Borewicza ? A co do samego filmu.... przemyt krempliny przez granice- kiedyś to byli przestępcy. I ten lśniący Opel Sławka, mucha Inżyniera, Haineken w puszce z urywaną zawleczka. Ostra jazda. Pzdr ! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Odcinek 1. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 21.09.03, 22:54 No Kochani - Kofani ! Mam nadzieję, że zaczynamy dziś wszystko od nowa ! Odcinek nr 1 - kolejne 2 miesiace rozmów na temat odcinków z lat 76-78 - liczę na Was ! Ja zacząłem dziś nagrywać, może sobie wreszcie skompletuję całość. Kiedyś, gdy w TVP chciałem kupić kasety VHS z 07 mówili, że nie ma i nie będzie, bo taśmy matki się zalały. Dzisiejszy odcinek był chyba OK jakościowo, a skoro dają wszystkie, to chyba jest szansa na wydanie 07 na VCD lub DVD. Dzisiejsza jedynka - bardzo dobry odcinek, strasznie fajny Sławek po wyjściu z mamra, czyściutki rok wcześniej oddany do użytku Dworzec Centralny w Warszawie... Ciekawie było też zobaczyć Witolda Dębickiego (Ekstradycja) w młodości. Przy jego postaci u popełniono mały błąd w serialu - kto zauważył jaki ? Scenariusz oparto moim zdaniem na znanej sprawie pewnej kobiety, która rozwinęła podobny nielegalny biznes z wpłacaniem dolarów w banku we Francji, wymianą na bony itp. Miała prawdziwe przedsiebiorstwo, pisała o tym Wyborcza jakos rok temu. Adam Ferency w mundurze to też ciekawy widok. Filmpolski pisze, że to jego pierwsza rola filmowa - debiut w 07, fajna sprawa ! Mój przedmówca ostro potraktował felieton wyemitowany po odcinku. Hmmm, rzeczywiście, poprowadzone toto było bardzo cienko, pytania ciężkawe, wszyscy szukali fenomenu, a sprawa jest naprawdę prosta. Najwięcej film zawdzięcza postaci Sławka, świetnie obmyślonej (strasznie fajnie mówił K.Szmagier, że wymyślili, że nie będzie miał żony itp...), bardzo dobrze zagranej, okraszonej wielką dawką błyskotliwego humoru. Dziś pomyślałem, że na pewno do fenomenu przyczynia się fakt, że B.Cieślak nie grał w zasadzie innych ról, więc jego bohater jest czymś osobnym, myślimy o tej postaci jak o kimś prawdziwym, bo w końcu Halski to nie Halski, tylko 187. rola Marka Kondrata (przy moim ogromnym szacunku dla jego aktorstwa). Dziś się żegnam bez cytatu, tylko mam jedą prośbę, kwestię, która ciągnie się za mną od lat - niech mi ktoś powie, co to jest ta cholerna KREMPLINA ??? I czy nadal jest nielegalna ?? Liczę na wielki ruch na naszym forum i pozdrawiam, Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank kremplina IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 22.09.03, 00:15 Witam! Czuję się w obowiązku wyjaśnić: KREMPLINA - dzianina o ograniczonej rozciągliwości z przędz syntetycznych, mało gniotliwa, nieprzewiewna, stosowana na sukienki i ubrania. Dziś jest jak najbardziej legalna:) Wtedy zresztą też była, tyle że banda Inżyniera kolportowała ją nielegalnie. Zastanawiam się, czy na stronie nie zrobić działu pt. "SŁOWNIK WYRAZÓW TRUDNYCH" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: kremplina IP: *.acn.pl 23.09.03, 09:31 Dziękuję za wyjaśnienia, już myślałem, że to coś do palenia lub innego zażywania. Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Do Anmaniki. 21.09.03, 22:25 Szanowna Anmaniko! Występ klasa! Przyznam się szczerze, że nie widziałem pierwszych pięciu minut programu, bo dopiero o 19 kończyłem pracę. I tak pędziłem do domu na złamanie karku. Warto było! Coś zaczyna się wreszcie dziać wokół "07" i fajnie, że są ludzie dla których to nie polski bond. Gratuluję udanej wypowiedzi! autowidol Odpowiedz Link Zgłoś
major07 WITAM WITAM !!!!!!!!!!!!!!!!! 21.09.03, 22:58 HEY WSZYSCY , KILKA DNI TEMU WRÓCIŁEM Z BELGI I JESTEM W SZOKU ŻE POJAWIŁO SIĘ TAKIE ZJAWISKO JAK FENOMEN 07 ZGŁOŚ SIĘ , TO CUDOWNIE , JESTEM SZCZĘŚLIWY , OCZYWIŚCIE NA ZLOCIE BĘDĘ NA 100 % , ANMANIKO FAJNIE BYŁO , KOLEGĘ OD STRONY INTERNETOWEJ ZNAM OD KILKU DNI DZIĘKI GG , MYŚLĘ ŻE BOSKO BĘDZIE NA TYM ZLOCIE , JEŻELI SĄ JAKIEŚ ZAPISY , TO PROSZĘ DOPISAĆ TAM MAJORA NA LISTĘ UCZESTNIKÓW . SERDECZNE POZDRO DLA WSZYSTKICH 07 !!! JEŻELI KTOŚ MA OCHOTĘ NA ROZMOWĘ NA TEMAT UKOCHANEGO SERIALU , ZAPRASZAM NA MOJE GG , MÓJ NR 1816371 JESTEM CODZIENNIE OD 19 NA KOMPIE ( JAKO NIEWIDOCZNY ) NO TO HEYKA ! MAJOR07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmi79 Dziewul u wojciechowskiego !!! IP: *.icpnet.pl 22.09.03, 00:50 wiem ze to tak ni w pięc ni w dziewiec ale nie widziałem ani dzisiejszego odzinka ani reprtazu z pracy wróciłem tak późno z pracy, że trafiłem w środek wywiadu k. wojciechowskiego z DZIEWULEM gdy mówili juz o polityce, wielkich gnatach i te pe. pytanie:: czy wspominali o aktorskich zapedach p. jurka choćbyw 07? OGLADAŁ KTOŚ???? Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Wojewódzkiego.. 22.09.03, 08:14 Witam!!! uWojciechowskiego?? Chyba Wojewódzkiego! :)) Tja, widziałem Dziewula w czerwonej koszuli i czarnej skórzanej kamizelce - maxxxx! Opowiadał o swoich wyczynach na szosach, tzn prędkościach jakie osiągał, swoich furach itp. O jego przygodzie w serialu nie było ani słowa, ale nasz poczciwy Dziewul wypadł bardzo fajnie u Wojewódzkiego :) Co do odcinka.. Chryste! Maxxx!! Też nigdy wcześniej nie miałem przyjemności obejrzenia tego odcinka.. Rewelacja jak dla mnie! Nagrywam oczywiście na VHS. Do tego Regionalną mam nie dość dobrze ustawioną na antenie, kopia filmu też za bardzo nie jest, ale mnie to nie przeraża - wręcz przeciwnie - stwarza dodatkowy klimacik :)) Podobnie jak trooper'owi, mi najbardziej podobały się te sceny po wyjściu Sławka z pierdla - zarościk maxxxx, te spodnie przykrótkie, zabawy z drzwiami na Centralnym, szybki skok do wyra pani fryzjer, Heineken w puszce (dziś kupuję - takich samych już nie ma, ale..), żaluzje na stacji benzynowej masakrystyczne, ciężarówka z 'cysterną' z napisem MLEKO na tejże stacji też boska... Tyle na gorąco, pracka.. Cieszę się, że 07 powraca!!!! A co do felietonu - faktycznie, trochę mnie zawiódł.. Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Wojewódzkiego.. 22.09.03, 08:38 I ja witam starych znajomych Po pierwsze bardzo się cieszę, ze (dzięki tvp3) tytuł wątku "kto ogladął wczoraj ..." pozostaje nadal aktualny, moze w ten sposób dociagniemy do drugiego tysiączka Czy dobrze kojarzę, że teraz pójdzie dziewięc odcinków, których nie było latem ? Czyli seria z 76 - wśród nich mój ulubiony "Rozkład jazdy" Co do wczorajszego odcinka, koledzy wszystkie smaczki już wymienili, dodam tylko dialog w pośredniaku: - Rozładunek węglka w zimie ? Czy pan zgupiał ? I rozmowę o bracie hydrauliku: -Masz 7 tysięcy, bo brat był mądrzejszy Oraz tekst : - Zapomniałem powiedzieć, że nie jeżdżę taksówkami - A ja nie jestem organizacją charytatywną Co mamy za tydzień ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper rozkład IP: *.revers.nsm.pl 23.09.03, 02:05 > Czy dobrze kojarzę, że teraz pójdzie dziewięc odcinków, których nie było > latem ? Czyli seria z 76 - wśród nich mój ulubiony "Rozkład jazdy". To jest też mój ulubiony, choć na pewno starszy niż '76 :) Kompletnie rozwala mnie Miedzianowski - jest tak odpychający, że idealny do swej roli!!! Poznałem ten odcinek przy okazji emisji z lata 2001 i z miejsca polubiłem. ("Niestety panie majorze, to jest idealny nikt! I w dodatku w kapeluszu.") Albo tekst Sławka do Ewy, gdy prosi ją o załatwienie czegoś tam wu milicyjngo laboranta: "(zrobi to), jeśli tylko zechcesz skierować _ÓCZ swych błękity_ - Co mam skierować? - A co się da dziecinko!" pozdrawiam,M --------------------- [Zubek, wyjmując piwko] "Macie tu jakąś lodówę? Trza to zagrzać." Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: rozkład 23.09.03, 10:30 Gość portalu: trooper napisał(a): > To jest też mój ulubiony, choć na pewno starszy niż '76 :) Hej, starszych 07 niz 76' to chyba nie ma Chyba, ze miałeś coś innego na mysli, a ja nie załapałem :)) > Kompletnie rozwala mnie Miedzianowski - jest tak odpychający, że idealny do > swej roli!!! Poznałem ten odcinek przy okazji emisji z lata 2001 i z miejsca > polubiłem. O, to moja znajomość z "Rozkładem.." jest znacznie dłuzsza - na pewno poczatek lat 80tych (pamiętam ze gdy byłem baaardzo nieletni, to duże wrażenie robiła na mnie scena ze "zbiegami" - oj, ciężko się wtedy wystraszyłem) i potem kilka powtórek, co nie zmienia faktu, ze jeszcze raz chętnie go obejrzę. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Panie Gryzboń... IP: *.revers.nsm.pl 23.09.03, 10:58 fox napisał: > Gość portalu: trooper napisał(a): > > > To jest też mój ulubiony, choć na pewno starszy niż '76 :) > > Hej, starszych 07 niz 76' to chyba nie ma > Chyba, ze miałeś coś innego na mysli, a ja nie załapałem :)) No tak - jak się pisze posty o 2 w nocy to wiesz... Noc staje się dniem, a i pozostała pojęciowość - jak widzisz - też się odwraca :))) > mnie scena ze "zbiegami" - oj, ciężko się wtedy wystraszyłem) i potem kilka > powtórek, co nie zmienia faktu, ze jeszcze raz chętnie go obejrzę. > Pozdr. Faktycznie, Gryzboń-Karolak w tej ohydnej masce goryla wygląda wstrętnie, mnie też jest niemiło gdy to oglądam. Zresztą bez maski na sympatycznego też nie wygląda. Taka mała obserwacja - w paru filmach z PRL'u, teraz trudnych do wymienienia, ale np. w tym odcinku 07 (rozkład) można zauważyć charakterystyczny element ubioru ludzi, którym dobrze się powodzi, prywaciarzy, itd - buty z cholewami, żeby nie powiedzieć "kozaki". Oczywiście nie żadne tam "Relax'y" ;), tylko takie bardziej militarne. Spodnie - naturalnie - wpuszczone do środka. Czy tak było wtedy? Czy tylko filmy tak 'obrzydzały' ludzi tego typu? Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Panie Gryzboń... 24.09.03, 08:04 Gość portalu: trooper napisał(a): > Taka mała obserwacja - w paru filmach z PRL'u, teraz trudnych do wymienienia, > ale np. w tym odcinku 07 (rozkład) można zauważyć charakterystyczny element > ubioru ludzi, którym dobrze się powodzi, prywaciarzy, itd - buty z cholewami, > żeby nie powiedzieć "kozaki". Oczywiście nie żadne tam "Relax'y" ;), tylko > takie bardziej militarne. Spodnie - naturalnie - wpuszczone do środka. Czy tak > było wtedy? Czy tylko filmy tak 'obrzydzały' ludzi tego typu? Hmm, tego to nie pamieta, aż tak stary to nie jestem :))) Ale w tym co piszesz coś jest. W "Rozkładzie.." szczególnie dobrze jest pokazana "zgniła" klasa prywaciarzy w osobie pana Gryzbonia - co ciekawe juz wtedy miał swojego goryla. Natomoiast jak piszesz o spodniach wpuszczonych w spodnie, to nic nie poradzę ale staje mi przed oczami Sławek przed drzwiami na Centralnym ;))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank Re: rozkład IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 24.09.03, 10:43 Gość portalu: trooper napisał(a): > > Czy dobrze kojarzę, że teraz pójdzie dziewięc odcinków, których nie było > > latem ? Czyli seria z 76 - wśród nich mój ulubiony "Rozkład jazdy". > > To jest też mój ulubiony, choć na pewno starszy niż '76 :) > Kompletnie rozwala mnie Miedzianowski - jest tak odpychający, że idealny do > swej roli!!! Poznałem ten odcinek przy okazji emisji z lata 2001 i z miejsca > polubiłem. > ("Niestety panie majorze, to jest idealny nikt! I w dodatku w kapeluszu.") > > Albo tekst Sławka do Ewy, gdy prosi ją o załatwienie czegoś tam wu milicyjngo > laboranta: "(zrobi to), jeśli tylko zechcesz skierować _ÓCZ swych błękity_ - Co > > mam skierować? - A co się da dziecinko!" > > pozdrawiam,M > > --------------------- > [Zubek, wyjmując piwko] "Macie tu jakąś lodówę? Trza to zagrzać." WYJAŚNIENIE: NIE MA serii serialu starszej niż 1976. Odcinek rozkład jazdy jest 9. odcinkiem z kolei i pochodzi z serii z 1978. Jeśli kogoś interesują jeszcze jakieś szczegóły, to zapraszam na www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmi79 Re: Wojewódzkiego.. IP: *.icpnet.pl 22.09.03, 12:22 sonny07 napisał: > Witam!!! > uWojciechowskiego?? Chyba Wojewódzkiego! :)) NO FAKT SORKI KUBA HI HI, DZIEWUL OKAZAŁ SIE NIEZŁYM LUZAKIEM DOBRZE TO WIEDZIEĆ MIMO ŻE GO NIE BĘDZIE NA ZLOCIE :-(( OKAZUJE SIE ZE NIE MAM CO ZAŁOWAĆ WCZORJSZEGO WIECZORU OPINIE SA NIEZBYT POCHLEBNE. CO W PRZYSZŁYM TYGODNIU??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 22.09.03, 08:34 Nie oglądałam,byłam poza domem,ale żałuję.Bardzo lubię ten serial.Jeszcze bardziej żałuję,że nie widziałam programu zaraz po filmie o kulisach tego serialu.Może ktoś widział,ciekawa jestem co bylo ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 22.09.03, 08:41 nie było nic godnego przekazania,więc za bardzo nie żałuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 09:09 Bardzo dziękuję za słowa uznania:))) Dobrze, że wycięli 3/4 z tego co mówiłam bo bredziłam jak Piekarski na mękach. Dla zainteresowanych podaję mój mail: anmanika@poczta.onet.pl Wczorajszego odcinka nie oglądałam (szloch) ale mam go nagranego więc dzisiaj odrobię zaległości. reportaż trochę przynudzający - nic rewelacyjnego, szkoda bo p. redaktor jest szalenie miła i życzliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk reportaż po filmie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 09:26 Film by świetny (wcześniej nie widziałam tego odcinka) - Borewicz zarośnięty - niezły - no i Zubek wspaniały - ale reportaż po filmie mnie rozczarował (prowadząca była tragiczna - jakby czytała suche formułki z kartki. Borewicz nudny, Korcz wspaniały - no i podekscytowałam się jak zobacyzłam Annanikę i MArcina(?) ale za krótko mówili! Fajne są ciekawostki więc zaciekawiło mnie że tytuł miał być wcześniej "Przygody porucznika Bolsa"! POZDRAWIAM 07-maniaków Odpowiedz Link Zgłoś
cactus Re: reportaż po filmie 22.09.03, 11:12 Gość portalu: mk napisał(a): > Fajne są ciekawostki więc zaciekawiło mnie że > tytuł miał być wcześniej "Przygody porucznika Bolsa" He, he niestety nie Bolsa tylko Bolskiego Było coś, że krakusosom takie nazwisko brzydko się kojarzy - moza wuiedzieć dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: reportaż po filmie 22.09.03, 12:13 ja tam wolę rejsy łodzią Bols , dobrze że nie nazwali tak serialu , 07 - to co innego , klasa :) , ta kobicina co prowadziła ten reportaż , to chyba sypia z prezesem i tylko dlatego jest dziennikarką , innych predyspozycji do wykonywania zawodu dziennikarki nie dostrzegłem ... pozdro major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzmatazz Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 09:56 Program po filmie ŻENADA!!! Czapliński pierdolił takie głupoty, że można się było załamać. Jednak poziom WOTu w niczym nie odbiega od poziomu TVP z czasów Borewicza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata drobny komentarz 22.09.03, 16:25 Wydaje mi sie, ze do tej pory na naszym forum nie pojawialy sie takie slowa. Kazdy ma prawo do swojej opinii, ale warto wyrazac to w ladniejszy sposob. A poza tym pan profesor nazywa sie Janusz CZAPINSKI, a nie Czaplinski. Tyle na razie, bo po urlopie sporo pracy. W Gdyni bylo fantastycznie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: drobny komentarz IP: *.stacje.agora.pl 22.09.03, 16:43 Nie zmienia to faktu, ze facet urwal sie z choinki. Pamietam jak na wydziale ostro protestowal przeciwko nagminnemu eksploatowaniu przez TV tych samych osob z katedry socjologii. Minelo troszke czasu i nie ma programu, bez J.Cz. Slabo mi. Zreszta program byl do d.... Bravo Cieslak, Szmagier i Anmanika. Prowadzaca ma takie pojecie o serialu jak ja o chinskim kolarstwie, nawet nie wiem czy istnieje. pzdr troche sie kurka unioslem Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa_edziecko Re: drobny komentarz 24.09.03, 14:27 Gość portalu: phantom napisał(a): Bravo Cieslak, Szmagier i Anmanika. Prowadzaca > > ma takie pojecie o serialu jak ja o chinskim kolarstwie, nawet nie wiem czy > istnieje. prowadząca to jakas debilka, a anmanika potwór. że tez ludzie z netu zawsze są tacy ohydni, fuj:( za to cieslak i szmagier fajni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata !!!! 24.09.03, 16:01 Mówisz, że ludzie z netu ohydni? No to i tobie wypada pogratulować urody. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman do Majki IP: *.acn.pl / *.acn.pl 24.09.03, 17:03 Majko, Czasem po jednym, jedynym zdaniu widać głupotę i prymitywizm człowieka. Tak właśnie jest w twoim przypadku. To co napisałaś jest ohydne. Mam odpowiedni cytat z 07 (Złocisty) na tę okazję: 'nie przychodź tu więcej' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miranda3 Re: drobny komentarz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.03, 17:04 majkaa_edziecko napisała: że tez ludzie z netu zawsze są tacy ohydni, fuj:( ] Że tez ludzie czasami nie pomysla 3 razy zanim klikna na wyslij :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank Re: drobny komentarz IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 24.09.03, 17:16 Hmm....Zawsze byłem zdania, że kretynów komentować nie należy, bo to woda na ich młyn, ale tym razem jest inaczej. Ktoś obrażając organizatorkę fanclubu obraził pośrednio także mnie, a myślę, że także innych gości forum. Cóż, głupich nie sieją, sami rosną. I rację ma Norman, cytując odc. "Złocisty". Nic dodać, nic ująć. www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: drobny komentarz IP: 10.203.53.* 24.09.03, 17:27 Popieram Normana i hansfranka. Cytat adekwatny do zaistnialej sytuacji. Obawiam sie jednak, ze najlepsza bronia pozostanie totalne ignorowanie takich zaczepek. pzdr Phantom Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: drobny komentarz 24.09.03, 18:40 ja major07 zgłaszam się ! ta siksa która obraziła NASZĄ PANIĄ ORGANIZATORKĘ będzie miała , deliktanie mówiąc kłopotki ... jakie >? sama się dowiesz majko - czy jak tam się nazywasz ,ktoś mądry powiedział kiedyś żeby nie ruszać gówna ... bo śmierdzi jeszcze bardziej , ale tą koleżanką jednak się zajmę ... a i człowiek o nicku hansfrank , mimo dobrego komentarza , powinien się zastanowić kim był jego idol i czym się zajmował ... bez odbioru major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansfrank Re: drobny komentarz IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 24.09.03, 20:22 bardzo przepraszam za mój nick, jeśli kogokolwiek w ten sposób obraziłem. Dobrze wiem, kim był Hans Frank. Do tej pory nikt nie zgłaszał problemów. Skoro jednak jednej osobie to przeszkadza, to od dziś będę się wpisywał tak, jak było w telewizji, czyli MARCIN. Mam nadzieję, że zakończymy w ten sposób temat, bo w końcu jest to forum o serialu Pozdrawiam www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 niedziela w TVP3 bez 07 ? 24.09.03, 21:45 czyżby w niedzielę miało nie być 07 w tvp3? /ze względu na dzień kotana?/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: niedziela w TVP3 bez 07 ? 24.09.03, 21:46 marcin_76 napisał: > czyżby w niedzielę miało nie być 07 w tvp3? /ze względu na dzień kotana?/ > pozdrawiam no tak zamieszałem."Wisioe" jest w sobotę....sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda K. Dlaczego bez Jaszczuka? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 07:47 Zastanawiam się dlaczego nie było JAszczuka w programie w TV3 - po filmie. Bądź co bądź dodawał uroku serialowi! Coś słyszałam, obiło mi się o uszy o pomniku dla Kozienia w jego rodzinnej miejscowości????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.09.03, 09:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17&w=7872438&v=2&s=0 ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:48 Bardzo dziękuję za obronę mojej osoby, widać, że na świecie są jeszcze prawdziwi mężczyźni ( i kobiety rzecz jasna)! Nie przejmuję się zbytnio co o mnie mówią osoby niezrównoważone psychicznie. W końcu nigdzie nie jest napisane, że wszyscy muszą mnie lubić. Hurra, w niedzielę będzie emitowany mój ulubiony odcinek:)))) Nareszcie!!!! Ciekawe to forum z powiedzonkami borewiczowskimi, przez chwilę dosłownie było na 1szej stronie ale ewidentnie w Wybiórczej nie lubią naszego idola;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.09.03, 22:29 > Hurra, w niedzielę będzie emitowany mój ulubiony odcinek:)))) Nareszcie!!!! > Ciekawe to forum z powiedzonkami borewiczowskimi, przez chwilę dosłownie było > na 1szej stronie ale ewidentnie w Wybiórczej nie lubią naszego idola;-) ...chyba w sobotę jednak o 18 50.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:49 Tak tylko piszę by zainaugurować 200setny post:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 10:52 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Tak tylko piszę by zainaugurować 200setny post:))) Oczywiście miałam na myśli 1200 post, czy to nie jest jakiś rekord, tak apropo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIM Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 25.09.03, 11:01 Jeszcze nie, w forum o radiowej Trójce jest ponad 1400 postów. Ale my nie będziemy gorsi! Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.09.03, 12:31 Anmanika Ty na meile czasami odpisujesz ? Jeszcze raz oświadczam swą obecność na zlocie . Napisałem do Ciebie ale nic a nic nie odpowiadasz . Jeszcze jakiś czas Cię będę bronił , ale jeżeli .... Nie będę kończył , oczywiście żartyję ... Napisz coś o zlocie na adres i dopisz mnie do listy uczestników . major07@gazeta.pl Odbiór ! major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 12:45 major07 napisał: > Anmanika Ty na meile czasami odpisujesz ? > Jeszcze raz oświadczam swą obecność na zlocie . > Napisałem do Ciebie ale nic a nic nie odpowiadasz . > Jeszcze jakiś czas Cię będę bronił , ale jeżeli .... > Nie będę kończył , oczywiście żartyję ... > Napisz coś o zlocie na adres i dopisz mnie do listy uczestników . > major07@gazeta.pl > Odbiór ! > major07 Witam majora. Na mejle nie odpisuję do czasu wykrystalizowania się szczegółu zlotu, bo teraz nic nowego nie mam do dodania. Niebawem wszystko się uporządkuje, cierpliwości proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 25.09.03, 13:35 Anka jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy przy organizacji zlotu to wiesz gdzie mnie szukać. Pozdro:) www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 25.09.03, 15:00 Czekać ... Majorka opóźnia akcję :):):) ja czekać to czekać , ok a co myślicie na temat zaproszenia na zlot Piotra Fronczewskiego ? pozdrówka major07 Odbiór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimordka Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 25.09.03, 21:39 Ludziska!Gościowie!Czy Jak Was Tam Zwał! Toc to okropne... Najgorszy koszmar naszej historii. Entuzjazm dla Cieślaka i reszty to czystej maści sadomaso intelektualne, ideowe i cielesne. Całe szczeęście że juz żyjemy w epoce mangi i South Parku. Usmiech na ustach zamiera. Kaspricius Kazimordka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 25.09.03, 22:39 dzięki Bogu nie ma obowiązku zachwycania się serialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 08:48 Gość portalu: Kazimordka napisał(a): > Ludziska!Gościowie!Czy Jak Was Tam Zwał! > Toc to okropne... Najgorszy koszmar naszej historii. > Entuzjazm dla Cieślaka i reszty to czystej maści sadomaso intelektualne, > ideowe i cielesne. Całe szczeęście że juz żyjemy w epoce mangi i South Parku. > Usmiech na ustach zamiera. > Kaspricius Kazimordka Chwała stwórcom seriali, że mamy dzisiaj do oglądania "07", "Alternatywy" itp. bo na przykładzie ww. wpisu widać, że dzisiejsze seriale nie wymagają zrozumienia;-) Cielesny sadomasochism przy oglądaniu "07"??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 09:24 UWAGA, UWAGA!!!! Z powodu meczu koszykarskiego drugi odcinek "07" zostanie nadany w sobotę o 18.50!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel1 zmiana? 26.09.03, 10:00 Dzięki za wiadomośc. W sobot mam więcej czasu, niż wniedzielę. A który odcinek poleci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: zmiana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 11:55 Według zasłyszanych plotek to nadadzą "Wisior". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin artykuły IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 26.09.03, 19:49 udało mi się wyszperać parę artykułów o serialu, wszystkie zamieściłem na www.serial07.prv.pl polecam, bo niektóre pochodzą sprzed 20 lat! treść taka, że boki zrywać CZYSTY SOCJALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: artykuły IP: *.revers.nsm.pl 27.09.03, 01:25 "(...) Pytam się: gdzie był cenzor? Może też w "Victorii"? Musimy sobie szczerze powiedzieć, nie owijając niczego (nikogo) w (ba)wełnę: za to ktoś musi beknąć. I to głośno! (...)" Boszszsz, co za tłuk durny to wysmażył! I to niby już w '89 (marzec). Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 27.09.03, 09:27 Już myślałem, że "mnie nagła krew zaleje". Patrzę w program i... niema "07". Dzięki więc ogromne za informację o przełożeniu dnia emisji odcinka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 18:42 W niedziele mecz koszykówki! dzisiaj najwyraźniej tez nie bedzie 07 bo wlasnie zaczęła się transmisja meczu koszykówki POL CZE!!! To ja się pytam kiedy bedzie Borewicz????!!!!????!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 23:48 Coś nas chyba szanowna TVP po macoszemu traktuje. Lubię ten serial i wkurwia mnie robienie ze mnie balona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 00:15 Nie ma to tamto!!! Mogli chociaz puścić napis ze przepraszaja lub coś takiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 28.09.03, 01:44 Bez emocji! Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale mecz w kosza o 3. miejsce (ten w niedzielę) jest o 16 z minutami. Może jest szansa, że serial będzie zgodnie z rozkładem, czyli w nd o 18.50? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadownik Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.w3cache.pl / *.pl 29.09.03, 07:09 Jak zwykle w niedziele, w telegazecie TVP3 pojawia sie program na przyszla sobote. I co w nim widzimy? 4 pazdziernika - 07 zglos sie - odcinek 3/9! GDZIE JEST WISIOR?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 08:39 Bhuuu, cały weekend zepsuty:(((( O telewizjo polska dlaczego to robisz bezustannie swoim widzom? To jest chyba ten sadomasochizm o którym mówił wielbiciel mango (czy jakoś tak). Odpowiedz Link Zgłoś
fox Zaginiony odcinek 30.09.03, 09:15 Czy aby mamy pewność, ze nie puścili "Wisiora" jednak w sobotę później np. o 21.36 albo 0.45 ? Był może ktos kto sledził w sobotni wieczór tvp3 ? W każdym razie brak wyjaśnienia nie najlepiej świadczy o stosunku tvp do widzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadownik Re: Zaginiony odcinek IP: *.w3cache.pl / *.pl 30.09.03, 13:26 Skoro nikt sie nie odezwal tutaj to znaczy, ze chyba nie puscili. Sprawdzalem sobote i niedziele od planowanej emisji do 1 w nocy. Moze puscili o 7 rano:) TXT TVP3 oraz gazety z programem oferuja nam tez 5 pazdziernika 4 odcinek. Sam jestem ciekaw ktore faktycznie (i o ktorej godzinie) puszcza w sobote i niedziele. Odcinki z TVP1 w poniedzialki jakos sie daly emitowac o czasie i dzieki temu mam wszystko na DVD. Czy to sie uda 4 i 5 X - watpie, nie mam tyle miejsca (ponad 600GB), zeby nagrac 48 godzin weekendu z TVP3 a liczyc na to, ze bedzie o czasie - nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: Zaginiony odcinek 01.10.03, 00:49 Coś to wszystko mi pachnie jawną prowokacją , dla mnie na tym etapie śledztwa to jest to działalność obcego wywiadu !!! Najpierw ta kobieta która prowadziła reportaż ,, Fenomen 07 ,,a teraz zaginiony odcinek ... Sprawa jest trakcie wyjaśnień . major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadownik Re: Zaginiony odcinek IP: *.w3cache.pl / *.pl 03.10.03, 07:39 :)) Znalazl sie "Wisior" programtv.acn.pl/index.asp?zakres=1_4&jezyk=0&tv_id=29&tematyka=0&sorter=1&cmd_search1_x=1&cmd_search1=% 26laquo%3B+Poka%BF+%26raquo%3B Sobota 18:50 Odpowiedz Link Zgłoś
fox UWAGA! 07 W SOBOTĘ I NIEDZIELĘ 03.10.03, 09:03 Co więcej od tego weekendu "07" leci zarówno w sobotę jak i niedzielę o 18.50 Oj bedzie nielekko, trzeba nagrywać ... A jak juz mowa o ciekawostkach związanych ze znanym nam wszystkim p. Bronisławem C., to wczoraj po południu słyszałem w Trójce jak opowiadal o swoim ulubionym alkoholu: kieliszek czystej wódki, zmrożonej do konsystencji gliceryny Ponieważ pora wczesna, nie mówię: "na zdrowie", ale weeken tuz, tuz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Artykuł w NIE IP: *.revers.nsm.pl 01.10.03, 01:16 Zgodnie z tym co mówiła Pojata 2 tyg. temu - jest artykuł (z fotosami!) w specyficznej gazecie "Nie". Muszę przyznać - całkowicie neutralny, przede wszystkim dużo fajnych tekstów, zapewne zaczerpniętych w 100% z naszego wątku, bo ten o Rolsonie i Danzigu jest słowo w słowo taki, jak go tutaj przytoczyłem, niekoniecznie 100% tak jak w serialu. Za najlepszy został uznany tekst (ten z siga Sonny'ego) o podatkach i ich związku z socjalistyczną formacją społeczną. No i w ogóle fajnie - miło poczytać :-) pozdr,M PS> Red. Przemysław Ćwikliński nieco nas przecenił. Pisząc kiedyś tam ten artykuł oszacował stan wątku, zapewne z wyprzedzeniem, na 1500 postów. I przeszacował, bo my zanotowaliśmy spadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Artykuł w NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 08:44 Gość portalu: trooper napisał(a): > Zgodnie z tym co mówiła Pojata 2 tyg. temu - jest artykuł (z fotosami!) w > specyficznej gazecie "Nie". Muszę przyznać - całkowicie neutralny, przede > wszystkim dużo fajnych tekstów, zapewne zaczerpniętych w 100% z naszego wątku, > bo ten o Rolsonie i Danzigu jest słowo w słowo taki, jak go tutaj przytoczyłem, > > niekoniecznie 100% tak jak w serialu. Za najlepszy został uznany tekst (ten z > siga Sonny'ego) o podatkach i ich związku z socjalistyczną formacją społeczną. > No i w ogóle fajnie - miło poczytać :-) > > pozdr,M > > PS> Red. Przemysław Ćwikliński nieco nas przecenił. Pisząc kiedyś tam ten > artykuł oszacował stan wątku, zapewne z wyprzedzeniem, na 1500 postów. I > przeszacował, bo my zanotowaliśmy spadek... Noo trooper, stanowczo nas nie doceniasz? Myślisz, że nie dobijemy do 1500 postów? Założę się, że po zlocie będzie ich duużo więcej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Artykuł w NIE IP: *.revers.nsm.pl 01.10.03, 11:42 > Noo trooper, stanowczo nas nie doceniasz? Myślisz, że nie dobijemy do 1500 > postów? Założę się, że po zlocie będzie ich duużo więcej:))) Heh, o to jestem spokojny! Miałem na myśli to, że na dzień dzisiejszy nie ma 1500, jak wynikałoby z artykułu w "Nie", pisanego pewnie ze 2 tyg. temu. A dzisiaj widziałem ostatnie 10 min występu Sławka w "Herbatce u Tadka (powt.)". Fajnie tłumaczył się z 'wigilijnej przejażdzki' ;-))) No i bomba anegdota o tym, jak pojechali kiedyś z reż. Szmagierem do jakiegoś ośrodka wczasowego, a kierowniczka do Sławka: "Dobrze że pan jest. Niedawno ktoś skradł naszej wczasowiczce torebkę. :-D". Aha - Sławek powinien otrzymać ksywę "Bronisław >Dalibóg< Cieślak", bo już n-ty raz słyszę to określonko w jego ustach :) pozdr,M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin trybuna IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 01.10.03, 17:41 być może będzie artykuł o serialu w Trybunie, bo mailowała do mnie dziennikarka stamtąd. A propos, czy myślicie, że to obciach gadać z Trybuną? Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: trybuna 02.10.03, 11:40 Nie ma obciachaaaaaaaaa Opowiem WAM anegdotkę ... Wczoraj siedziałem na czacie było prawie 200 osób i gadałem z jednym kolesiem że będzie zjazd fanów serialu 07 , wtedy do gadki włączył się jakiś trzeci i mówi ( pisze ) : a co to za zjazd ? ja mu gadam że trlalalalala taki i taki ...... a on : ,, no to widzę że to będzie zjazd wszystkich ORMO-mców , ZOMO-wców i takich innych , jeszcze sobie zaproście Jaruzelskiego ,, hehehehe bez odbioru major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: trybuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 12:15 major07 napisał: > Nie ma obciachaaaaaaaaa > Opowiem WAM anegdotkę ... > Wczoraj siedziałem na czacie było prawie 200 osób i gadałem z jednym kolesiem > że będzie zjazd fanów serialu 07 , wtedy do gadki włączył się jakiś trzeci i > mówi ( pisze ) : a co to za zjazd ? > ja mu gadam że trlalalalala taki i taki ...... > a on : ,, no to widzę że to będzie zjazd wszystkich ORMO-mców , ZOMO-wców i > takich innych , jeszcze sobie zaproście Jaruzelskiego ,, > hehehehe > bez odbioru Zastanawiam się do której kategorii się zapisać????;-) > major07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: trybuna IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.10.03, 15:35 Anmanika na ORMO mi nie pasujesz. Raczej zapisz się do ZOMO. Wyobrażasz sobie siebie z tarczą i pałką? Potrenuj w domu okrzyk "rozejść się". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: trybuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:17 Gość portalu: marcin napisał(a): > Anmanika na ORMO mi nie pasujesz. Raczej zapisz się do ZOMO. Wyobrażasz sobie > siebie z tarczą i pałką? Potrenuj w domu okrzyk "rozejść się". Qrcze co mi na stare lata przyszło;-) A mnie ZOMO w 1981 roku ganiało po Zamekplatzu i ja teraz mam się do nich upodobnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: trybuna IP: *.acn.pl / *.acn.pl 03.10.03, 17:24 Kiedyś podczas zadymy ZOMOwiec powiedział do mojego wuja, który stał sam obok latarni: "Proszę się rozejść !". 'może byście do ORMO wstąpili ? Potrzebujemy takich.' Odpowiedz Link Zgłoś
dyksiu Re: trybuna -bedzie artykul 04.10.03, 17:57 Chyba rzeczywiscie bedzie artykul w TRYBUNIE bo tez do mnie odezwala sie pani redaktor - nawet o interesujacych spostrzezeniach na ten film mi powiedziala. Poprosila o odpowiedz, ktora oczywiscie ode mnie otrzymala. Miejmy nadzieje ze bardzo przyjemny artykul z tego wyjdzie. Nie zaden powierzchowny, splycajacy i opisujacy ten temat na 'odwal" - ale jednak moze cos milego i ciekawego do poczytania. Licze na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Kolejny artykuł w... IP: *.revers.nsm.pl 03.10.03, 00:30 Jest kolejny artykuł o Sławku, parę fotek współczesnych i jeden fotosik. Zupełnie nic ciekawego, o nas ani słowa. pozdr,M PS> Wzmiankowany atrykuł ukazał się w... Khmmm, ehm, to znaczy mam kupuj, yhyhyhy, a ja poczytam czasem w tzw. pomieszczeniu, yyyyyy - w "Życiu na gorąco"? Ehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper korekta literówek - czytać to, nie poprzednie IP: *.revers.nsm.pl 03.10.03, 00:37 Jest kolejny artykuł o Sławku, parę fotek współczesnych i jeden fotosik. Zupełnie nic ciekawego, o nas ani słowa. pozdr,M PS> Wzmiankowany artykuł ukazał się w... Khmmm, ehm, to znaczy mama kupuje, yhyhyhy, a ja poczytam czasem w tzw. pomieszczeniu, yyyyyy - w "Życiu na gorąco"? Ehe. PS2> Od pisania na kompie nierówno mi się klawisze wciskają. Najgorzej z "W" - za dużo tego 'www' wpisuję - zaraz, zaraz - przecież na pewno nie w ramach zajęć obowiązkowych! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Kolejny artykuł w... IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.10.03, 00:42 Nie ma co chrząkać. Ja też to czasem czytam, również w tym ustronnym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
pojata UWAGA, SPOTKANIE!!!!! 03.10.03, 16:13 Zapraszamy na kolejne, bardzo wazne spotkanie organizacyjne; chyba ostatnie przed zlotem. Poniedzialek, 6 pazdziernika, godzina 19, slynna kawiarenka Igloo, Nowy Swiat. Czekamy. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: UWAGA, SPOTKANIE!!!!! IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 03.10.03, 17:57 buuu ja mam zajęcia do 20.00, może mi się uda wyrwać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom Re: UWAGA, SPOTKANIE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.03, 08:00 Cholercia, moge miec klopot z dotarciem na czas. Stane na glowie, a moze nawet podskocze by sie wyrobic. :-) Anmanika dzieki za sms-a w tej sprawie!!! pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Dziwny wypadek z wisiorem IP: *.acn.pl / *.acn.pl 05.10.03, 20:35 Kofani, co się dzieje ? Żadnych komentarzy na temat ostatnich odcinków ?? Nie wierzę, że nie oglądacie... Może ja Was zachęcę... Jak dla mnie oba odcinki super. Klimaty dansingowe jak zwykle świetne. Moje ulubione duże Fiaty na radiowozach jeżdżą w obie strony, choć zauważyłem, że napad na jubilera jest na placu Konstytucji, to Sławek gna po torach tramwajowych w stronę Ogrodu Saskiego. W "Dziwnym wypadku" (za kierownicą rajdowiec Marek Varisella) Fiat 128 pędzi w stronę pomnika lotnika, a za chwilę jest na Górnośląskiej. Dzisiaj Sławek dosyć mocno dostał w warsztacie, choć sam bronił się ciekawie jakimś świństwem w sprayu no i w końcu przygniótł gościa samochodem (jak ktoś nam tu ostatnio marudził powyżej - złamał niejednokrotnie prawa człowieka). Zubek zaś pokazał się z tej niemiłej strony. Chciał przyciskać taksówkarza, wrzeszczał na docenta... Czekam na Wasze spostrzeżenia i informuję, że przesuwam długo wyczekiwany urlop by być tu 18 października ! Pozdrawiam, Norman 'zawsze się Pan kładzie do łóżka w butach ? To nie jest zabronione, ale w tym wypadku proszę o trochę uprzejmości !' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dziwny wypadek z wisiorem IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 06.10.03, 01:56 To, co nazwałeś "dziwnym sprayem" to moim zdaniem maszynka do lakierowania samochodów. Fachowcem nie jestem, ale tak mi się wydaje. Mnie utkwiła w pamięci panorama Warszawy pod obserwacją kamer. Orwell ani chybi! Prócz tego super maszyna do robienia zdjęć z ulicy! Bomba! Co jeszcze? Aha, jak w "Wisiorze" w radioli Borewicz łączył się z centarlą, to radiostacja miała słuchawkę od telefonu, a w fiaciku Borewicza już słuchawki nie było, tylko zwykły hmmm... poręczny odbiornik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Dziwny wypadek z wisiorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 09:00 Nareszcie pokazano mój ulubiony odcinek pt. "Wisior". Krzysio Majchrzak w boskim czerwonym garniturku, w życiu nie widziałam takiego ciuszka, skąd oni je brali? Podobną adres Prądzyńskiego 15a jest jak najbardziej aktualny i wygląda jak w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: Dziwny wypadek z wisiorem 06.10.03, 09:18 No pysznie ! i tak mi go strzelaj ! ciach ! hehehehe :):):) co tam na spotkaniu ustaliliście towarzysze i towarzyszki , ludu pracujący miasta warszawy ?!! odbiór major07 Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Dziwny wypadek z wisiorem 06.10.03, 09:18 Uff, udało mi się zaliczyć oba odcinki. Klimaty super, jakby to dziś powiedzieć "pełen oldskul" :)) Ciekawsze teksty: - No to cyk, jak powiedział budzik do zegara; - Bez Ciebie noc taKA PUSTA; - Myslenie ma kolosalna przyszłość. W milicji również; No i oczywiście jeden z najlepszych dialogów: mjr Wołczyk: - Otwórzcie okno, orłów nie ma, nie wylecą por. Borewicz: - A pan major tez drzwiami ? Niesamowie sceny pościgów, swoją drogą ta ilość radiowozów na ulicach była chyba przesadzona, wyglądało to jak w Ameryce, gdy z każdego skrzyzowania wypada 125p na sygnale. Tak na pobudzenie, jakaś prosta zagadka: w jakim odcinku, jaką rolę zagrała wywiadowczyni (ta która była na cmentarzu ze Sławkiem na pogrzebie Jolki) ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Dziwny wypadek z wisiorem IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 15:16 Chyba wywiadowczyni była milicjantką, która dała pilotowi paczkę w "Major opóźnia akcję", ale to w sumie ta sama postać... Oj, podjadę na Prądzyńskiego, to jest ciągle niezła dzielnica (bocznice kolejowe, familioki, basen na węgiel) - wygląda jak najzapadlejsza prowincjonalna mieścina, a jest 4 km od Pałacu Kultury. Haha, przypomniał mi się super motyw - na dyżurze Sławek dał Zubkowi puzzle z gołymi babami - pewnie z Londynu przywiózł :-). No i wczoraj pokazali mieszkanie Sławka, inny wystrój niż w latach 80, taki owcześnie super nowoczesny, plastikowe sprzęty, pościel wręcz awangardowa ! Ech, jechałem dziś obok Victorii i Bristolu - gdzie te czasy, gdzie... 'komitet ! blokowy...' Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: Dziwny wypadek z wisiorem 07.10.03, 08:48 Gość portalu: Norman napisał(a): > Chyba wywiadowczyni była milicjantką, która dała pilotowi paczkę w "Major > opóźnia akcję", ale to w sumie ta sama postać... > Dokładnie, dlatego mówiłem że łatwizna :) Ze scen "klimatycznych" przypomniałem sobie jeszcze robienie heraby przez Zubka przed nocnym dyzurem. Wyjmowane z namaszczeniem szklanka, sciereczka, czajniczek i grzałka. Ech gdzie te czasy - dziś rządzą czajniki bezprzewodowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIM Re: Dziwny wypadek z wisiorem IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 06.10.03, 09:39 To ja się tu pruję jak stare koronki, spowiedź odwalam, władzy ludowej pomagam, a pan! Zauważyliście, że Sławek mówił PANI MARKIZO, chyba był pod wrażeniem. A może wtedy był jeszcze młody i bał się kobiet. (HE, he) Oczami przewraca, nogi pokazuje - Zubek jak zwykle najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pojata zlot coraz blizej 06.10.03, 16:52 A ja sie zaczynam coraz bardziej denerwowac. Ile osob przyjdzie, czy wszystko sie uda, czy bedziemy sie dobrze bawic... Nie to zebym jakies czarnowidztwo odprawiala, ale jakos sie czuje bardzo za to wszystko odpowiedzialna. Wesprzyjcie mnie jakos, co? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: zlot coraz blizej IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 22:23 Pojata, to będzie jedyne w swoim rodzaju spotkanie ! Ja przekładam wakacje i przyholuję 2 osoby. Nieważne, ile osób będzie, im mniej tym bardziej u siebie. Będzie super ! Pozdrawiam, Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: zlot coraz blizej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 10:15 Proszę zgłaszać się z danymi osobowymi czyli imieniem, nazwiskiem i adresem w celu wysłania zaproszenia na adres: anmanika@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars Re: kto oglądał wczoraj borewicza? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 10:15 gdyby Naturalna mówiła mądre rzeczy niewiele osób by ją krytykowało biorąc pod uwagę wygląd, tymczasem mówi takie głupoty że jej wygląd faktycznie odpowiada jej inteligencji, nie sądzę żeby Naturalni byli profesjonalistami i specjalnie w tym programie się ośmieszali, wydaje się im, że przedstawiają się jak z najlepszej strony ale mimo wszystkich swoich zabiegów inteligencję pierwotniaka widać jak na dłoni i nic nie pomogą ich "błyskotliwe wypowiedzi" Odpowiedz Link Zgłoś
pojata ZLOT!!! ZLOT!!! ZLOT!!! 07.10.03, 12:57 Ponawiam prosbe Anmaniki. Bardzo prosze wszystkich chetnych o przesylanie wszystkich swoich danych. Juz naprawde niewiele czasu nam zostalo: niewiele ponad tydzien. Prosze o kontakt zwlaszcza forumowiczow spoza Warszawy. Sonny, Ciebie ostatnio w ogole nie ma na tym forum.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata ZLOT, JESZCZE COS!!! 07.10.03, 13:13 Bardzo wazna rzecz. Mimo wielkiej zyczliwosci naszego sponsora, czesc kosztow musimy poniesc sami. Bedzie to jakies 20?30 zl od osoby. Rowniez lornete do meduzy trzeba bedzie przyniesc ze soba (ale bez przesady). Mam nadzieje, ze to Was nie zniecheci... A z lepszych wiadomosci: zlot odbedzie sie w samym centrum Warszawy (co jest szczegolnie wazne dla gosci spoza miasta), w naprawde fajnym miejscu, bedziemy miec pyszne jedzenie (oczywiscie zgodne z duchem serialu) przygotowane przez mistrza kucharskiego, znakomici goscie beda obecni. No chyba przyjdziecie, co? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: ZLOT, JESZCZE COS!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 13:18 Dostałam właśnie oficjalny telefon, że tv3 będzie patronem medialnym naszego zlotu. Być może nasz sponsor dzięki temu troszkę jeszcze nas dosponsoruje. Pamiętajcie o klimatycznych ubraniach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi KIEDY TEN ZLOT? CZY KTOŚ MI POWIE? IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 07.10.03, 13:40 Plizzz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi - Kozieniówna Re: KIEDY TEN ZLOT? CZY KTOŚ MI POWIE? IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 07.10.03, 13:47 Ja też chcę na zlot! W końcu Zubek (Zdzisław Kozień) był moim wujkiem! Chcę na zlot koniecznie! napiszcie: monikaaleksandra@poczta.fm Kocham ten serial!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: kto oglądał wczoraj borewicza? 07.10.03, 14:06 jestem ,jestem! faktycznie mało sie udzielam ostatnio na tym forum (trochę zaBARowany jestem ;), ale czytam Was codziennie. Swoje dane posłałem już anmanice! pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
pojata do Kiwi 07.10.03, 15:01 No oczywiscie, ze musisz byc! Zlot bedzie 18 pazdziernika, w Warszawie. Zaproszenie przyslemy Ci jak podasz nam (Anmanice lub mnie) swoje dane (imie , nazwisko, adres). Pozdrawiam. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: do Kiwi IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 07.10.03, 15:57 Oczywiście podam, ale nie na forum, npiszcie jakiegoś swojego maila, to Wam wszystko prześlę :)) I dzięki bardzo za zaproszenie! Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: do Kiwi 07.10.03, 16:13 Oj Kiwi, nie czytasz Ty zupelnie naszego forum... :))) Ale prosze bardzo: pojata@gazeta.pl albo anmanika@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin znowu program? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.10.03, 16:39 TVP2 będzie robić program o Borewiczu. Wszystko jest w powijakach więc nic konkretnego nie wiem jeszcze. Jak się dowiem to zawiadomię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: znowu program? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 09:13 Spotykamy się dzisiaj czyli w środę o 19.00 w Jazz Club Metropol w celu dopięcia ostatnich spraw organizacyjnych, jeżeli jest jeszcze ktoś to ma coś konstruktywnego do dodania to zapraszamy:)) Jest już wiadome na 100%, że TV3 będzie patronem medialnym naszego zlotu. Ludzie ratunku co to się porobiło;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: znowu program? 08.10.03, 12:13 Ja w trochę innej sprawie - w poprzedni weekend (27/28 września) wyjeżdzałam i zapomnialam nastawić nagrywanie 07 więc byłam pewna, że przegapiłam jeden odcinek, ale z Waszych postów wygląda na to, że wtedy w ogole nic nie puścili??? Czy tak? A jeśli jednak coś było, bardzo proszę o podanie mi tytułu brakującego mi odcinka. Dzięki i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: znowu program? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 13:38 adresb napisała: > Ja w trochę innej sprawie - w poprzedni weekend (27/28 września) wyjeżdzałam i > zapomnialam nastawić nagrywanie 07 więc byłam pewna, że przegapiłam jeden > odcinek, ale z Waszych postów wygląda na to, że wtedy w ogole nic nie > puścili??? Czy tak? A jeśli jednak coś było, bardzo proszę o podanie mi tytułu > brakującego mi odcinka. > Dzięki i pozdrowienia Nic nie straciłaś - dawali koszykówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: znowu program? IP: *.revers.nsm.pl 08.10.03, 13:50 > Nic nie straciłaś - dawali koszykówkę. Tia, nagrała mi się, jakby ktoś chciał... Koszykówka właśnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: znowu program? 08.10.03, 13:52 Za to w ostatni weekend plan został wykonany w 200%, czyli poszli byli dwa odcinki. Przyjmujemy zakłady jak będzie w tym tygodniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: znowu program? 08.10.03, 13:55 Hmm, o koszykówce będę pamiętać w razie potrzeby..... :-)) Wychodzi na to, że na niespełnionych obietnicach programowych TV też można skorzystać więc już nie mam co sobie wyrzucać małej sklerozy! Odpowiedz Link Zgłoś
fox Artykuł o nas 09.10.03, 09:15 Jest w juz sieci wczesniej wspominany tekst: www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=2716 Do wymienieonych 1500 wpisów jeszcze daleko, ciekawe czy dotrwamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: Artykuł o nas 09.10.03, 09:41 Artykuł jest ok, ale pewnie jest ciekawszy dla tych, którzy mało o 07 wiedzą, bo dla co najmniej umiarkowanych fanów nic nowego nie wnosi A przy okazji pytanie - jak było wczoraj na spotkaniu organizacyjnym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Artykuł o nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 10:00 Na zebraniu było ciekawie i przyjemnie. Żałujcie ci którzy nie byliście:))) Dało to nam przedsmak co nas czeka 18-stego. Zadecydowaliśmy, że mile widziane będą strone klimatyczne czyli z epoki kręcenia "07", na przebierańców czeka niespodzianka. Tylko tyle powiem i już!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Artykuł o nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 08:54 Uwaga, uwaga, wysyłam dzisiaj zaproszenie. Jeżeli ktoś nie dostanie w przeciągu 3-4 dni niech się zgłasza do mnie na mejla. Do zobaczenia w sobotę:) Odpowiedz Link Zgłoś
autowidol Re: Artykuł o nas 10.10.03, 09:58 Na zlocie będę na bank (na 101%). Mam pytanie: gdzie można w Warszawie znaleźć rozsądny nocleg? Będę wdzięczny za informacje. autowidol@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio6776 Re: Artykuł o nas 11.10.03, 20:22 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Uwaga, uwaga, wysyłam dzisiaj zaproszenie. Jeżeli ktoś nie dostanie w przeciągu > > 3-4 dni niech się zgłasza do mnie na mejla. > Do zobaczenia w sobotę:) Czy również wysłałaś mi zaproszenie? Bardzo proszę. mój obecny mail: tmroczek@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Dzisiaj się dzieje..... 11.10.03, 19:54 oj się dzieje..... Tyle reklam przed 07 nie było chyba w całym długim życiu serialu B-) Pzdr ! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Adres www Fan Klubu "07 Zgłoś Się" IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.03, 12:40 Witam wszystkich forumowiczów! Mam pytanie - patrz temat postu ;-) Wiem, że taki klub istnieje (i ma swoją stronę chyba). A może są też inne strony odnośnie serialu? Dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Adres www Fan Klubu & & #35 3407; Zgłoś Się" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 14:14 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Witam wszystkich forumowiczów! > Mam pytanie - patrz temat postu ;-) Wiem, że taki klub istnieje (i ma swoją > stronę chyba). > A może są też inne strony odnośnie serialu? > > Dziękuję za informacje. zapraszam www.serial07.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
major07 http://www.hydepark.pl/grupa/07 ZAPRASZAMY !!! 12.10.03, 13:51 www.hydepark.pl/grupa/07 Bezpłatne forum dla Wszystkich fanów serialu o przygodach dzielnego porucznika Borewicza , dyskutujemy o odcinkach , aktorach , najlepszych dialogach i scenach , oraz o wszystkim co ma jakiś związek z serialem 07 . WSZYSTKICH SERDECZNIE ZAPRASZAM JESTEM MODERATOREM NOWO ZAŁOŻONEGO FORUM ,forum jest w fazie początkowej ale czy się rozwinie zależy tylko od WAS - fanów 07, wiadomości o nowych tematach na forum ( jeżeli się zarejestujecie ) będą przychodziły na WASZĄ pocztę , do wiadomości można już dołączać zdjęcia ( proszę zobaczyć na pierwszą wiadomość ) , daję też gwarancję że tematy nie mające nic wspólnego z 07 , wypowiedzi nie na temat , głosy obrażające uczestników forum gazeta.pl , które tutaj na tym forum się czasami zdarzały u NAS NIGDY NIE BĘDĄ MIAŁY MIEJSCA , jeszcze raz zapraszam w przypadku gdyby były jakieś problemy z rejestracją zawsze pomogę , mój adres major07@gazeta.pl major07 Odpowiedz Link Zgłoś
major07 Re: http://www.hydepark.pl/grupa/07 ZAPRASZAMY 12.10.03, 14:00 jeszcze jedno - pełen dostęp do forum -( czytanie wiadomości) tylko po rejstracji ( jest to ochrona przed ewentualną działalnością obcego wywiadu ) major07 Odpowiedz Link Zgłoś
pojata ZLOT, BARDZO WAZNE!!!!!!! 13.10.03, 11:35 Zaproszenia zostaly wyslane w zeszlym tygodniu. Wezcie je ze soba na nasze spotkanie. Dzieki temu unikniemy zamieszania przy wejsciu. Koszt imprezy (czyli pyszne jedzenie!) to 30 zl od osoby. Bedziemy Was kasowac przy wejsciu... Pamietajcie o "klimatycznych" strojach, ale spokojnie: to nie jest obowiazkowe. :))) Przypominam tez delikatnie, ze mamy oficjalna zgode na wniesienie wlasnego alkoholu. Nie chcielismy wszystkich obciazac dodatkowymi (pewnie sporymi) kosztami. Czyli ten kto lubi moze cos wziac, a ten co nie lubi wcale nie musi. Gdyby ktos mial jeszcze jakies pytania to bardzo prosze o znak na forum lub do mnie na gazetowy mail. Pozdrawiam. :)))))) PS. Bardzo mi sie podobala scena z psem tropiacym w odcinku "24 godziny sledztwa". Moj kuzyn pracowal kiedy w Policji i tez mial takiego psa. Ale Zaglik byl psem szkolonym do wykrywania bimbrowni... Bardzo agresywanie reagowal na zapach alkoholu. Byl pieknym madrym wilczurem. Ale chociaz w swojej "ksiazeczce" mial piatke z nieprzyjmowania jedzenia od obcych, to ja wlasnie w takis posob zdobylam jego wzgledy. :)))) Potem lubil juz cala nasza rodzine. A wiecie, ze do psa policyjnego nie mowi sie "bierz go!" jak go chcemy poszczuc na kogos? Mowi sie "bandzior!". Naprawde! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: ZLOT, BARDZO WAZNE!!!!!!! 13.10.03, 16:11 No jak tam, moi mili? Chyba ta oplata nie jest zbyt wysoka, co? Bedziecie? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: ZLOT, BARDZO WAZNE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 09:43 Musicie być!!! Będzie super!!!! Na dodatek poznacie Kevina Ainstona któr będzie na zlocie a wszystko filmuje TV2!!!!! Co wy na to:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sonny07 Re: Zaproszenie maxxxxxx! 14.10.03, 09:48 wczoraj wyciągnąłem ze skrzynki zaproszenie.. Chryste, anmanika! jaki stres! pouczenie, wezwanie... kurde, co ja naskrobałem, co przewiniłem, jakiś sąd czy co...? rewelacyjny pomysł z tym zaproszeniem!!! super!!!! będę na 60%, niestety, ostatnie dwa miesiące to multum wydatków finansowych, sytuacja z kasą nieciekawa, ale postaram się coś skombinować.. no chcę bardzo!!!! jak to będzie z tym party, do której, koszt 30 PLN + koszta alkoholowe, tak? bilet do wawy chyba z 50 pln w jedną, hmmmm? a ktoś bedzie filmował z Was też??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Zaproszenie maxxxxxx! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 11:36 Sonny musisz być!!!! Zrób coś pliiizzz. Filmować to chyba my już nie musimy bo nas 2 telewizje nagrywają:)))) Reportaż ze zlotu nadany zostanie po niedzielnym odcinku "07" w TV3 (właśnie się dowiedziałam). Odpowiedz Link Zgłoś
adresb Re: Zaproszenie maxxxxxx! 14.10.03, 12:56 Ja też dostałam wczoraj zaproszenie! Pomysl super, bardzo, bardzo... Czy orientacyjnie wiadomo ile osób będzie, a właściwie do ilu wysłano zaproszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Zaproszenie maxxxxxx! IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 14.10.03, 13:11 Dzięki za zaproszenie, jak dziś rano je zobaczyłam, od razu wytrzeźwiałam :) Ale daliście czadu z tym wezwaniem, można na zawał się wykończyć:) Przyjdę na 100%. Idę dziś do szmateksu poszukać jakichś ciuchów z epoki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Zaproszenie maxxxxxx! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 14:14 Za szybko kliknęłam:). Jeszcze 15 zostało rozparcelowanych wśród warszawskich fanów. Odpowiedz Link Zgłoś