Dodaj do ulubionych

Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe?

06.07.07, 21:38
Muzyka filmowa bywa fascynująca, wiadomo, że może żyć swoim życiem i przyćmić
nawet film, albo...być tak samo piękna:)

Jakie macie typy?

Powiem szczerze, że mi samej jest się trudno zdecydować, ale może na początek
"Piknik pod Wiszącą Skałą":)
Obserwuj wątek
    • janinaniezbedna3 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 06.07.07, 22:07
      Ja mam słabość do ścieżki z serialu Robn Hood (jeśli to się łapie) zespołu
      Clannad.:)
      Niestety, bardzo mi się podobają ścieżki dźwiękowe do czasami dziadowskich
      filmów, szczególnie jak jest mocno łojąca muzyka. Taka jakaś prawidłwość bywa:
      im gorszy film sf czy coś w tym guście, tym fajniejsza ścieżka. Czasem nawet
      tych filmów nie widziałam.
      Bardzo lubię muzykę z "Lost Highway" Lyncha.Uwielbiam z "Barrego Lydona"
      Kubricka.
      Dużo jest fajnej muzyki filmowej i bardzo różnorodna mi się podoba , musiałabym
      pomyśleć dłużej...;)
      • lalka-mi Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 06.07.07, 22:50
        Oczywiście , że Robin się łapie:)

I na pewno masz rację, mówiąc, że zaskakująco często zdarza się, iż muzyka
        przerasta film, jest niewspółmiernie dobra do jakiegoś badziewia, które nie
        zasługuje na uwagę:)

Myślę, że to się pewnie zdarza młodym, nieznanym, a jednak utalentowanym
        kompozytorom- nawet w kiepskim filmie mogą zaistnieć.

Przecież taki E. Morricone,J. Kosma, H. Zimmmer, bądź Z. Preisner i W. Kilar nie
        piszą dla pomyłek kinematograficznych (chociaż na początku kariery pewnie każdy
        taką zaliczył):)

A swoją drogą uwielbiam muzykę filmową.Pamiętam ,że po "Gladiatorze" wyszłam
        oczarowana własnie muzyką...
        • janinaniezbedna3 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 10:02
          lalka-mi napisała:

Pamiętam ,że po "Gladiatorze" wyszłam

> oczarowana własnie muzyką...

:))) To trochę inaczej niż ja, bo ja wyszłam głównie oczarowana Russellem
          Crowe;) Chociaż muza też mi się podobała.:)

Bardzo fajny ten wątek Lalko wymyśliłaś, teraz się zastanawiam co tu jeszcze
          wpisać bo widzę ,że część moich typów już wymieniono niżej:)albo wyżej;)
          • janinaniezbedna3 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 10:29
            Mam.:) Zagadka nieśmiertelności czyli Hunger. Tym bardziej, że dziś leci w TCM
            ale o nieludzkiej porze. Jak doczekam ,albo nic innego się nie wydarzy, to
            posłucham i obejrzę ponownie;)
          • lalka-mi Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 14:22
            janinaniezbedna3 napisała:
            >
            > :))) To trochę inaczej niż ja, bo ja wyszłam głównie oczarowana Russellem
            > Crowe;) Chociaż muza też mi się podobała.:)

:))) Ach, Russell...:)))Ach, ach...:)))
            Janino Twoje wyznanie ośmiela i mnie , by powiedzieć o tym, że Maximus wywarł na
            mnie piorunujące wrażenie:)))
            Scenę pierwszej walki w Koloseum mogę oglądać w nieskończoność, zapewne także i
            za sprawą muzyki, która jest tak wspaniała jak Crowe:)

Oczywiście- tak jak wspomniałam na początku- nie można się zdecydować na numer
            jeden, ponieważ muzyka filmowa prezentuje sie pięknie i różnorodnie...

O dziś przyszedł mi do głowy klasyczny numer z "Ojca Chrzestnego".Pamiętasz?
            la, la, la, la, la...la...la...la...la...la,la,la,:)))

Zauważyłaś jak ładnie śpiewam?:)))To dedykacja dla Ciebie:))))

• lalka-mi Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 14:23
              Dzięki za namiary na film:) Jak dotrwam, to też obejrzę:)
              • janinaniezbedna3 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 14:58
                Obejrzyj koniecznie:) choćby dla Davida Bowie, którego uwielbiam i zawsze
                pięknej Katarzyny Deneuve;), ale dla muzyki oczywiście też, bo fajna jest:)
            • janinaniezbedna3 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 14:44
              Russell,ach, Russell, a właściwie Maximus...ach, ach;))))To "ach" mówi
              wszystko;)
              Specjalnie Lalu dla Cibie z podziękowaniem za dedykację;) Bardzo ładnie
              śpiewasz;):

www.youtube.com/watch?v=gnfz4G6slbA
              oraz

www.youtube.com/watch?v=sfo-duncELI&mode=related&search=
              Jeszcze jeden fim mam do adda- The Virgin Suicides S. Coppoli z muzą Air
              • lalka-mi Janinko- dzięki:)))) 07.07.07, 15:22
                Janinko- tysiąc uśmiechów i stokrotne dzięki- jesteś super!!!

Naprawdę aż się
                wzruszyłam:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))*
                • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 07.07.07, 15:27
                  :)
                  Nie wzruszaj się Moja Droga Lalu, tylko słuchaj.;)
                  Albo wzruszaj się i słuchaj:)
                  Pozdrawiam serdecznie i ciepło w ten niezachęcający pogodą dzień. :) :*
                  • lalka-mi Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 06:56
                    Pozdrawiam serdecznie w ten zachęcający pogodą poranek:)))

Film oglądałam. Wprawdzie nie od początku, ale przecież go znam.
                    Miałaś rację- boska Catherine Deneuve szczególnie piękna ( to chyba 1983 rok?).

Muzyka , dla której warto było spieszyć się do domu:).

Pod jej wpływem, moje myśli powędrowały do innego filmu, którego jeszcze nikt tu
                    nie wymienił, a byłoby grzechem zapomnieć-"Podwójne życie Weroniki"

• janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 09:45
                      Oj, oj u mnie poranek pogodą tak średnio zachęca, Lalu:)

Jeśli chodzi o Kasię to można dyskutować, w którym filmie wygląda najpiękniej.
                      Chyba jednak we "Wstręcie" Polańskiego z- tymi herami blond na pół twarzy, albo
                      w "Piękności dnia" Bunuela:)
                      Ja tym czasem mam dla Ciebie do przypomnienia (bo myślę ,że znasz) prześliczny
                      temat główny Michella Legranda z uroczej ramotki z CD, Parasolek z Cherbourga,
                      myślę,że do wątku nada się w sam raz.
                      Popatrz i posłuchaj:

www.youtube.com/watch?v=e2oFB1OKnL0
                      Pozdrowienia:)
                      • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 09:48
                        tymczasem- oczywiście;)
                      • lalka-mi Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 18:28
                        Śliczne:)- i piosenka , i Kasia:)))

Zaraz Ci coś prześlę na @.Może Ci się spodoba:)? To z filmu "Bandyta":)
                      • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 18:38
                        Sliczne :)
                        • lalka-mi Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 18:59
                          Jak by na to nie spojrzeć, akceptacja mężczyzny tez się przyda;)
                          • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 20:10
                            Naprawdę jest wyjątkowa :)
                            • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 21:07
                              Droga Lalu:) dziękuję pięknie za "Taniec Eleny"- lubię, lubię , bardzo
                              lubię:))):*
                              Nawiasem mówiąc z Til Sch. też był fajny zwłaszcza w Wielkim Bagarozym- tam też
                              motyw muzyczny był , silnie związany z osobą Callas Marii:)

A Lwa to już wieki nie widziłam.;)
                              Bardzo się cieszę, że się Wam podoba.

A ponieważ jestem Cukrową Wróżką- mam znowu coś specjalnego i bardzo, bardzo
                              klasycznego, tym razem rok 1966 - muzyka Francis Lai, film Cloude'a Lelouch'a;
                              trzeba tylko troszkę poczekać, a wybrzmi pięknie:

www.youtube.com/watch?v=HS-v9-NW230
                              Pozdrawiam serdecznie:)
                              • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 21:29
                                Pani Janino, ja również Pani dawno nie widziałem :).
                                Mam duży sentyment do piosenki francuskiej. Dzięki Pani z pewnym rozrzewnieniem
                                przypomniałem sobie stare przeboje :).
                                • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 21:47
                                  Ja w zasadzie nie przypominam sobie;), raczej odkrywam.:)
                                  No, Panie Lwie- Lelouche "Kobietę i Mężczyznę" nakręcił grubo przed moimi
                                  narodzinami;)

Dużo jest pięknej muzyki filmowej którą się wyłapuje oglądając sam film.:)-
                                  zwłaszcza jest to smakowite przy starych filmach.:)
                                  • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 08.07.07, 22:34
                                    Ja sobie przypominam. Jako student słuchałem przede wszystkim muzyki francuskiej.
                                    Teraz nie, więc stąd to rozrzewnienie. Eh ... :)
                                    • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 09:18
                                      Studiował Pan, Panie Lwie, filologię francuską? Tym bardzie się cieszę, że się
                                      spodobało.:)
                                      W takim razie, mam coś jeszcze- z mojego ulubionego filmu Carlosa
                                      Saury, "Nakarmić kruki", specjalnie dla Pana Lwa w wersji francuskiej:

www.youtube.com/watch?v=2G-_lmBTrLQ

a dla klasyków w oryginale;):

www.youtube.com/watch?v=7nuoeI9WqTM
                                      • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 10:25
                                        Nie, ale moja dziewczyna :)

Zasłuchiwaliśmy się w Brelu i Aznavourze.
                                        www.youtube.com/watch?v=uEAGoLHMMoA
                                        pl.youtube.com/watch?v=sBOrEV1DYOE
                                        www.youtube.com/watch?v=unnQ5UrU8eY
                                        www.youtube.com/watch?v=Jy9pxDYupkM
                                        • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 10:36
                                          I jeszcze Joe Dassin:

www.youtube.com/watch?v=oIElXj0ZKlk
                                        • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 12:15
                                          lew-salonowy napisał:

> Nie, ale moja dziewczyna :)
                                          >
                                          > Zasłuchiwaliśmy się w Brelu i Aznavourze.

Panie Lwie:)
                                          W takim razie świetnie rozumiem Pana sentyment:) Coś mi tu pachnie jakoś mocno
                                          romantyczną historią i o nic już nie będę pytać.:)

Prawie się wzruszyłam, szczególnie L'ete indien, więc dobrze ,że Dassin na
                                          obrazku ma strój sprzedawcy lodów i lekkie afro, łezka mi się cofnęła;)
                                          • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 12:24
                                            A mnie się nie cofnęła, bo nie wpatrywałem się w obraz :)
                                            • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 12:33
                                              lew-salonowy napisał:

> A mnie się nie cofnęła, bo nie wpatrywałem się w obraz :)

:)))))
                                              To dobrze, bo tu wizja z fonią zupełnie była niekompatybilna;))))
                                              • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 12:51
                                                Kiedy studiowałem nie było tak rozwiniętych technologi komputerowych. Nie było
                                                youtubów, nie każdy miał dostęp do internetu. Słuchaliśmy tych piosenek na CD
                                                dlatego pamiętam tylko muzykę, a obraz wcale mnie nie interesuje. Dlatego, gdyby
                                                nie Pani, to dalej byłbym nie świadomy, że Dassin na tym video miał strój
                                                sprzedawcy lodów :).
                                                • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 12:57
                                                  Bardzo Pana przepraszam:(, naprawdę mi głupio, że zwróciłam na to uwagę i ta,
                                                  piękna skądinąd, piosenka ukazała swą inną (zabawną dosyć - jak dla mnie)
                                                  twarz.
                                                  • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 13:12
                                                    Proszę nie przepraszać :). Jest takie postmodernistyczne pojęcie
                                                    "deauratization", de-aura-tization, pozbawienie czegoś aury. Może czasem warto
                                                    spojrzeć na coś innym okiem?
                                                  • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 13:20
                                                    lew-salonowy napisał:

> Proszę nie przepraszać :). Jest takie postmodernistyczne pojęcie
                                                    > "deauratization", de-aura-tization, pozbawienie czegoś aury. Może czasem warto
                                                    > spojrzeć na coś innym okiem?

Warto, warto Panie Lwie:) Nawet trzeba.Po co się ma Pan smucić i w melancholię
                                                    wprowadzać?
                                                    Proszę mi wybaczyć, bo ja jestem śmieszka, ale od razu mi się z "deratyzacją"
                                                    skojarzyło - a to zupełnie co innego znaczy;))))
                                                  • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 13:28

> Warto, warto Panie Lwie:) Nawet trzeba.Po co się ma Pan smucić i w melancholię
                                                    > wprowadzać?

Ale ja się smucę. Każdy kiedyś wraca do wspomnień :).

> Proszę mi wybaczyć, bo ja jestem śmieszka, ale od razu mi się z "deratyzacją"
                                                    > skojarzyło - a to zupełnie co innego znaczy;))))

No tak, to zupełnie co innego znaczy, i jakby mniej ... subtelne było :))
                                                  • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 14:15
                                                    Do wspomnień warto wracać jak są miłe, albo na tyle niemiłe, że stanowią
                                                    przestrogę;)
                                                    Ja na razie muszę zająć się teraźniejszością, bo mnie pewien miły człowiek
                                                    udusi (a ja jeszcze mocniej pętlę zacisnę) za to, że nie zrobiłam na
                                                    przedwczoraj czegoś, co może zrobię na pojutrze;))))

Pozdrawiam Panie Lwie;)
                                                  • lew-salonowy Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 17:55
                                                    Pani Janino,
                                                    mam nadzieję, że piosenka francuska nie rozleniwiła Pani i szybko wywiąże się
                                                    Pani z terminów :).

Pozdrawiam :))
                                                    Lew
                                      • lalka-mi Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 14:46
                                        Janinko:))))dziś nabrałam pewności, że warto było założyć ten wątek, a to z
                                        powodu tej właśnie piosenki z filmu "Nakarmić kruki"...
                                        Jesteś cuuudna!!!:)))

Nawet w połowie się nie domyślasz, jak wielką sprawiłaś mi radość, że mogę ją tu
                                        znaleź:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Oczywiście wiem, że piosenka była dedykacją dla Lwa, ale mam nadzieję, że On mi
                                        wybaczy, że będę jej słuchać, słuchać i...słuchać:))))))

Pozdrawiam Was oboje:)))

Buziaki:)****************
                                        • janinaniezbedna3 Re: Janinko- dzięki:)))) 09.07.07, 15:10
                                          Lalu Kochana:)))
                                          Teraz specjalnie dedykuję ją też Tobie. Bardzo się cieszę, że Ty się tak
                                          cieszysz:)))))
                                          Całusy:****
                                        • kodotrend Re: Janinko- dzięki:)))) 10.07.07, 19:16
                                          Przyłączam się do podziękowań dla p. Janinki- trafiłem tu przypadkiem i mnie
                                          też spodkała niespodzianka w postaci utworu z filmu Saury.

Pozdrawiam.:-)
          • j-adore Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 09.07.07, 18:57

> :))) To trochę inaczej niż ja, bo ja wyszłam głównie oczarowana Russellem
            > Crowe;) Chociaż muza też mi się podobała.:)

Ja wyszłam oczarowana filmem (pal licho historię:), muzyką, Russellem (który
            jest niesamowicie sexy w tej roli) i Joaquinem Phoenixem (który jest
            niesamowicie sexy tak w ogóle).

A ze ścieżek dźwiekowych to wspomniane już Gladiator, Ojciec Chrzestny,
            Zagubiona Autostrada, Requiem dla snu, Miasteczko Twin Peaks.
      • kubissimo Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 06.07.07, 23:21
        uffff
        Robin Hood NIE, Barry Lyndon TAK. a nawet trzy razy TAK ;)
        • lalka-mi Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 06.07.07, 23:30
          Miasteczko Twin Peaks i mroczne wizje muzyczne A. Badalamenti...
          • mlekodwuprocentowe Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 06.07.07, 23:37
            braveheart,
            frida
    • bazyliszek4 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 00:14
      "Ostatnie kuszenie Chrystusa", "Misja", "Badlands"...
    • markus.kembi Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 00:29
      "Jarhead" (Thomas Newman) i "1900: Człowiek-legenda" (Ennio Morricone).
      • esquire Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 09:14
        Amelia
        • zazaz3 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 09:34
          ja bym dodala jeszcze muzykę z Trainspotting i Urodzonych Mordereców
          • bebe.bebe.be Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 09:45
            - Robin Hood (Clannad)
            - Indochiny
            - Zawiescie czerwone latarnie, Przyczajony Tygrys, ukryty smok, Wyznania
            Gejszy - jednym slowem egoztyczna muzyka :)
            - Kilar a glownie muzyka z filmow: Tredowata, Pan tadeusz, Smuga cienia, Salto,
            Pianista.
            - Satanowski (motyw z 1 cz ekstradycji)
            - Preisner muzyka do filmow Kieslowskiego
            - kaczmarek do filmu Marzyciel, Aimee& Jaguar, Calkowite zacmienie
            - Howrad Shore i jego muzyka do tak wielu filmow, ze nie ma sensu wymieniac
            - i wieeeele innych.
            uwielbiam muzyke filmową.
    • greglis Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 09:47
      Michał Lorenc "Bandyta"
      • ewa9717 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 10:27
        NINO ROTA!!!!! NINO ROTA!!!!!! NINO ROTA!!!!!! Właściwie wszystko, cudo!
        • little-angel Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 12:35
          Dla mnie nr 1 i za nim długo, długo nic - "ARIZONA DREAM"
        • kubissimo Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 13:19
          chich, Rote uwielbiam
          ostatnio znowu walkowalem muzyke z Casanowy
          Uwielbiam ten kawalek, kiedy Henrietta zasiada do wiolonczeli. cudeńko
      • lalka-mi Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 14:25
        greglis napisała:

> Michał Lorenc "Bandyta"

Aleś trafiła!!! Cudowny "Taniec Eleny"...Jak mogłam zapomnieć?!:)
      • yasminne Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 22:41
        MICHAŁ LORENZ - wszystko!,
    • zmanka Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 13:38
      dla mnie naj, naj , naj ... Ostatni Mohikanin
      ale także Władca Pierścieni, Misja, Gladiator, Pluton, Tańczoncy z wilkami ...
      • zmanka Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 13:40
        :((( Tańczący... oczywiście
    • surfergirl Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 16:19
      Pearl Harbor, Black Hawk Down, Batman Begins, Lord of the Rings, English
      Patient..... lista dluga!
      • henryczek-czewa Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 17:11
        z nowszych filmów polecam Osade i Brockback Mountain
    • agnieszka_azj Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 18:21
      "MISJA" - jedyna płyta z muzyką filmową, którą mogę słuchać bez końca.
      • gosiownik Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 19:18
        Requiem dla Snu - muzyka Kronos Quartett
        Władca Pierscieni - Howard Shore
    • xavier.xenos Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 19:23
      "Żródło" ("The Fountain") Aronofskiego
      muzyka Clint Mansell

najlepsza muzyka filmowa, jaką w życiu słyszałem
      sam film średni
      • bonnieparker1 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 21:37
        "Cinema Paradiso"- film o miłości do kina z muz. Ennio Morricone
        no i oczywiście wszystkie filmy z muzycznym Komedą w tle,szczególnie "Nóż w wodzie"
        • masiej1987 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 07.07.07, 23:57
          Miasto aniołów, Podaj dalej
    • lew-salonowy Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 00:04
      "Duma i Uprzedzenie" :)
      • henryczek-czewa Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 00:31
        no tak zapomniałem o Requiem

dopisałbym jeszcze cos polskiego i świeżego - muzyka R. Łuki do Pittbula. Oglądałem ten film na dużym ekranie, na lecie filmowym w Złotym Potoku pod Częstochową. Noc, sceneria (zalew, góry, lasy) + ta oszczędna muzyka = coś niebywałego:)
        • masiej1987 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 00:37
          Do świadka koronnego była niezła scieżka
          • janinaniezbedna3 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 10:09
            masiej1987 napisał:

> Do świadka koronnego była niezła scieżka

LOL- szczególnie jak Małach zaśpiwał;)))))
            • masiej1987 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 13:49
              to akurat nie ;)
    • vanity Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 11:45
      "backdraft" - po naszemu "ognisty podmuch"
      • syriusz_wielki Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 20:47
        muzyka z filmu " Traffic "
        • klaudia1973 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 21:47
          Polskie drogi i Dom dusz:)
    • mandolinka.bramborova Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 08.07.07, 23:15
      jak juz ktos wspomniał: Air w filmie "Virgin suicides" i jeszcze Goran Bregovic
      w "Arizona Dream", z małym udziałem Iggy Popa
    • brian.e Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 09.07.07, 10:02
      Ja trochę "mniej ambitnie" ;)
      Seweryn Krajewski - "Jan Serce"
      Podkreślam, chodzi mi o całą instrumentalną ścieżkę dźwiękową , a nie piosenkę
      "Uciekaj moje serce".
      • brian.e Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 09.07.07, 10:07
        No i nie sposób pominąć - Jerzy "Duduś" Matuszkiewicz - dzieła wszystkie.
    • aeris Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 09.07.07, 12:20
      NUMber 1:
      SAMOTARi!!!!!!!! (czyli Samotni - czeski film)

szkola uwodzenia
      billy elliot
      • pawelek_25 allelujah ze Shreka 09.07.07, 14:28
        Podaje link gdzie można posłuchać:
        pl.youtube.com/watch?v=0ctGr5aKD_s
      • pawelek_25 Często magcy w swoich show grają taką muzyke..... 09.07.07, 14:31
        Ta melodia jest często używana do tricku z latającą różą zapraszam do oglądania:
        pl.youtube.com/watch?v=tjIO_X0DM1g
        • sher.khan Re: Najpiękniejsze ścieżki dźwiękowe 10.07.07, 07:10
          "Ostatni mohikanin","Misja", " Blues brothers", "Top gun", "Pulp fiction"...
    • pau_ Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 10.07.07, 09:07
      ERIC SERRA
      i wcale nie chodzi o "Wielki błękit", który wielkim dziełem jest, ale zgranym
      okrutnie. stawiam na Leona:)
      • drzejms-buond Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 10.07.07, 09:51
        John William RULZZZZZZ!
        prawie wszystko!
        potem ALIEN 3 -Goldhentala
        i cała masa innych
        no a Glassa KOYANISQUATSI?
        ech no i jeszcze..
        PIANO..
        no i ...
        ech...
    • nnike Winnetou... 11.07.07, 01:22
      ...w wykonaniu orkiestry Martina Boettchera, a zwłaszcza "Apanatschi". P R Z E P
      I Ę K N E !!!
    • nieporozumienie Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 13.07.07, 09:26
      muzyka z Wielkiego Błekitu, znakomita tak jak sam film
    • mistrz_i_malgorzata Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 16.07.07, 21:20
      Oczywiście "Ostatni Mohikanin". Niestety spodobał się też komuś na mojej
      imprezie tak bardzo, że "pożyczył" sobie moje cd na wieczne nieooddanie :(
    • al-bundy Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 17.07.07, 17:32
      Czeska "Jazda" i "Garden State". W obu czuć przede wszystkim klimat wolności...
    • intuicja77 Re: Najpiekniejsze scieżki dźwiękowe? 17.07.07, 21:41
      A ja uwielbiam ten fragment , mimo ,że film stary i niezbyt ciekawy. Ale ten
      walc.....
      www.youtube.com/watch?v=0o38F0zfTHU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka