Dodaj do ulubionych

INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!!

IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 08:44
Witam wszystkich !!!
Co się dzieje ? Szukałam wczorajszego wątku i nic !
Ina, dziękuję za maile z załącznikami !!! Są (hmmmm) rewelacyjne !!! :o)
Rzeczywiście, trzeba uważać podczas otwierania !!! Usiłowałam to dzisiaj zrobić
(otwierać!!!) trzy razy, za każdym razem ktoś właził mi do pokoju i musiałam
chować, a że chowa się toto dość wolno, dwa razy resetowałam ! :o)
Szef patrzył dosyć dziwnie, ale o nic nie pytał. Dyskretny taki ! :o)
Pozdrawiam, czekam na wiadomości !
Nala
Obserwuj wątek
    • Gość: Meve Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 08:58
      Oj, Nala, mowie Tobie, jak Ciebie nie ma, tood razu duch w narodzie maleje.
      Nikt wczoraj nie zalozyl nowego watku. Zalaczniki od Iny faktycznie zwalaja z
      nog. Za chwile przesylam Wam cos bardziej poprawnego politycznie :))))
      Rozpoczynam akcje swiateczna :)))))
      Meve
      • Gość: Nala Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 09:28
        Cześć Meve !
        Coś ten "duch" cienko śpiewa od wczoraj ! :o)
        A przecież w środę tak dobrze Wam szło ! Czytałam, a jakże !!!
        Jednak środowy wątek był (za przeproszeniem) niczym, w porównaniu z tym, co
        mnie czekało w poczcie. Uffff ! zarówno kalendarz, jak i cała reszta - jak
        zresztą sama piszesz - dosłownie zwala z nóg !!! :o)))
        Z góry dziękuję za Twą świąteczną akcję !
        Pozdr. Nala.
        A gdzie się podziewa reszta ????????
        • Gość: Ina Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.12.01, 09:45
          Witam. Meve, to co przysłałać jest poprostu słodkie! I jakie normalne przy tym
          co ja Wam powysyłałam, nie? Aż miło popatrzec na coś normalnego :o)
          Dziewczyny, co tam w BB, bo ja juz na to nie mam siły.
    • Gość: Ina Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.12.01, 09:49
      Aha i podczas "pilotażowania" widziałam, że Gulczas ich odwiedził... Bleeee
      A jeszcze dziś wchodzi film do kin "Gluczas..."
    • Gość: monia Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: 217.97.138.* 07.12.01, 11:03
      Witam w piątek! Słuchajcie, czy u was też jest tak pierońsko zimno? Rano było -11!!!Brrr!!! Baaardzo
      dziękuję za maile, są mmmm....ciekawe (?). Mój szef z zapytaniem "No, co też my tutaj mamy" na
      ustach pochylił się nad komputerem i ....jeszcze szybciej się wyprostował, spłoniwszy się jak róża!
      Może na przyszłosć nie będzie taki ciekawski! Pozdrawiam! A co u Was?
      • Gość: Nala Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 11:12
        Witam Was wszystkie, a zarazem żegnam.
        Muszę wybywać. Już dzisiaj się nie pojawię.
        Będę za to jutro i wiem, że tym samym mogę się wypchać, bo jutro z kolei nie
        będzie Was ! Takie to już moje "szczęście" !
        Trzymajcie kciuki za "wylot" Jurka !!!
        Mam nadzieję, że tym razem trafi na niego ! Oby !!!
        Pozdrawiam i do poniedziałku !
        Nala

• Gość: monia Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: 217.97.138.* 07.12.01, 11:15
          Pa, pa Nalu!
      • Gość: Meve Pieronsko zimno IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 11:16
        Pieronsko zimno to jest, faktycznie. Ale chyba wole pieronskie zimno od takiej
        kluchowatej, mokrej ciapy. A w ogole, to jakos nie czuje atmosfery swiatecznej,
        dlatego tez, jako, ze samo malo co sie robi, zaczynam wysylac swiateczne
        kartki. Moze pomoze? :)))
        Nie wiem czy to kwestia braku sniegu (jakby powiedzial Jureczek), czy po prostu
        jestem juz stara.
        Mam jednak nadzieje, ze to raczej chodzi o ten snieg.
        Czy cos ciekawego w BB, co ten Gulczas tam zrobila takiego strasznego - bo
        mignely mi jakies nieprzychylne komentarze?
        Pzdr
    • Gość: Pirx40 Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 11:41
      Dzień dobry Paniom.
      Wpadłem na chwilkę, bo u mnie w domu to jest tak - żona jeździ samochodem, a ja
      jestem "ten od serwisu" i dzisiaj muszę troszkę "robić za fizycznego".
      Dziwny jest ten świat, albo może to ja jestem dziwny.
      Co do Gulczasa. Pytałsię wczoraj Wielkiego Brata czy bąbelki w akwarium
      (w PZ), to puszczane przez BB wiatry itp.
      • Gość: monia Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: 217.97.138.* 07.12.01, 11:58
        Czesć, Meve! Wyobraź sobie, że ostatnio udało mi się NIE OBEJRZEĆ BB, także nie jestem
        "uswiadomiona" z cczego bardzo się cieszę. Witaj, Pirx, widzę że ty masz swieże wiesci? Doprawdy
        tak powiedział? No cóż, zawsze miałam co do niego mieszane uczucia, widać tak pozostanie,
        ale.....no co tu dużo mówić, po prostu fuj.
        Meve, ja też wolę minus iles, niż pluchę, zwłaszcza jak już dotrę do pracy, a uwierz mi na słowo - mam
        baardzo daleko. Ale jak już łapki rozgrzeję o kubek z kawą (uwielbiam kawę i herbatę w kubku, żadne
        tam filiżanki) i wyjrzę przez okno, no...to jest urokliwie, zwłaszcza że mam pod oknem małą choinkę.
        I myslę, że naprawdę idą Swięta - o , a ja jeszcze nie mam ŻADNYCH prezentów....!
        • Gość: Ina Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.12.01, 12:12
          I pomysleć, że ten burak - Gluczas z mojego miasta...
          Dobrze, ze Dawidek wstydu nie robo.
          • Gość: monia Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: 217.97.138.* 07.12.01, 12:17
            Dawidek słodki cały czas. I myslę, że do końca tego programu pozostanie taki sam.
            • Gość: monia Re: smaczna sonda!!! IP: 217.97.138.* 07.12.01, 12:25
              Wasze ulubione potrawy wigilijne?
              Kocham pierogi z kapustą i grzybami + barszczyk czerwony...... mmmm!!!!!!!!!!
              • Gość: Meve Re: smaczna sonda!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 12:57
                kapusta z grzybkami, obowiązkowo mniam
                No i pyszny karpik, złwoiony i usmażony (bez żadnych bajerów, mąka, olej i sól)
                przez Tatusia mniam mniam
                • Gość: monia Re: smaczna sonda!!! IP: 217.97.138.* 07.12.01, 13:12
                  Tak, tak, tak!!!!Kapustka postna - tak jest, i karpik - jak najbardziej bez bajerów - też koniecznie!
                  No i uwielbiam kompot - tylko chłodny, nie ciepły! - z suszonych owoców!
                  Kutię i kluski zaczęłam jadać po tzw. zamęsciu - u tesciów. Przy tych potrawach udaje mi się
                  zachować umiar, no ale przy rzeczach "kapustnych" - niestety....Nawet się nie staram zbyt mocno - bo i
                  po co? i tak mi się nie uda...Oj, zaraz zgłodnieję!
                  • Gość: Meve Re: smaczna sonda!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 13:15
                    Gość portalu: monia napisał(a):

> Kutię i kluski zaczęłam jadać po tzw. zamęsciu - u tesciów. Przy tych potrawach
                    > udaje mi się
                    Ja raczej kuchnia pomorska w dalszym ciągu :)))))
                    Kutii jeszcvze nigdy nie jadłam
                    > zachować umiar, no ale przy rzeczach "kapustnych" - niestety....Nawet się nie s
                    > taram zbyt mocno - bo i
                    > po co? i tak mi się nie uda...Oj, zaraz zgłodnieję!
                    OJOJOJOJOJ, jestem głodna jak 100 diabłów....Kapustka, bigosik, kapuśniak -
                    ślinianki mi się uaktywniają

• Gość: monia Re: smaczna sonda!!! IP: 217.97.138.* 07.12.01, 13:27
                      O! Kapusniak !!! Czy wyobrażasz to sobie? - wracasz w taki ziąb do domu, nos i palce zdrętwiałe od
                      mrozu, a tam taki parujący talerz kapusniaku, z wędzonym mięskiem/kiełbaską, kminkiem i/lub
                      majerankiem - jak kto lubi. No i jest dokładka - to bardzo ważne, zwłąszcza w przypadku kapusniaku !!!
                      ....to się chyba nazywa masochizm...znęcam się sama nad sobą, zwłaszcza że w domu w tej chwili
                      nie posiadam kapusniaku..
                      • Gość: Meve Re: smaczna sonda!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 13:33

> O! Kapusniak !!! Czy wyobrażasz to sobie? - wracasz w taki ziąb do domu, nos i
                        > palce zdrętwiałe od
                        > mrozu, a tam taki parujący talerz kapusniaku, z wędzonym mięskiem/kiełbaską, km
                        > inkiem i/lub
                        > majerankiem - jak kto lubi. No i jest dokładka - to bardzo ważne, zwłąszcza w p
                        > rzypadku kapusniaku !!!
                        > ....to się chyba nazywa masochizm...znęcam się sama nad sobą, zwłaszcza że w do
                        > mu w tej chwili
                        > nie posiadam kapusniaku..
                        NATYCHMIAST PRZESTAŃ, TY OKRUTNA KOBIETO!!!!!!:)))))))))))))

• Gość: monia Re: smaczna sonda!!! IP: 217.97.138.* 07.12.01, 13:48
                          .................sledzik z cebulką...........
        • Gość: Meve prezenty IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 12:28
          Ja też - pomysłów na prezenty zero, kasy na prezenty jeszzce mniej:))))
          Chyba musze zacząć puszczać kolędy i ubrać moją śliczną misię w czerwoną czapkę-
          może mnnie coś najdzie wtedy:)))
          Za Gulczasem też nie przepadałam nigdy, wkurzal mnie tą
          swoją "cwanaiaczkowatością pseudowyluzowanego harleyowca"
          • Gość: monia Re: prezenty IP: 217.97.138.* 07.12.01, 12:57
            I myslę, że jak co roku urządzę szaloną gonitwę po sklepach w poszukiwaniu sensownych prezentów
            tuż przed samiuskimi swiętami. I jak co roku będę sobie obiecywała, że W PRZYSZŁYM roku zakupy
            rozpocznę już latem. I znów skleroza...Ale może w tym również tkwi urok Świąt? Bo wyobraź sobie -
            kupowanie prezentów pod choinkę w lipcu....
            ......Ale potem, jak już sobie z moim Domowym Despotą ubierzemy tę choinkę (musi być spora i
            niestety - nieekologiczna), zapalimy lampki itd. to się robi tak...rzewnie i ciepło...Już teraz się
            wzruszam!!!
            • Gość: Meve Re: prezenty IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 13:03
              Mysle, ze wlasnie prezenty bozonarodzeniowe musza byc kupowane w goraczce,
              przed samymi swietami, a nawet podzcas - wtedy, kiedy miogaja te lamoki w
              sklepach, plynie muzyczka itd. Spece od marketingu zacieraja rece, my wydajemy
              wiecej ile zamierzamy, ale wszystko niewazne, bo jak dajesz ten prezent, to
              radocha wielka.Co to jest choinka nieekologiczna????
              • Gość: monia Re: prezenty IP: 217.97.138.* 07.12.01, 13:19
                Już wyjasniam. Wybacz potocznosć okreslenia - "rżnięta", czyli po prostu żywa. Musi najpierw,
                koniecznie pachnieć, a potem, niestety "się sypać". A powoli dojrzewam do takiej doniczkowej, którą
                później można przesadzić do ziemi (lub W ZIEMIĘ? jak powinno być).
                Czekaj, Meve, ja taka mało spostrzegawcza jestem - ty chyba masz w domu swojego własnego,
                małego krasnoludka (lub -dkę)? Czy wierzy jeszcze w Świętego Mikołaja?
                • Gość: |Meve Re: prezenty IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 13:30

> Już wyjasniam. Wybacz potocznosć okreslenia - "rżnięta", czyli po prostu żywa.
                  > Musi najpierw,
                  > koniecznie pachnieć, a potem, niestety "się sypać". A powoli dojrzewam do takie
                  > j doniczkowej, którą
                  > później można przesadzić do ziemi (lub W ZIEMIĘ? jak powinno być).
                  Też mamy taki zamiar zawsze, tylko raz nam się udało WCZAS ją wsadzić :))))
                  Przeciętnie wyrzucamy przez balkon gdzieś w okolicach lipca :))
                  Ale w tym roku sie postaramy być ekologiczni bardziej :))
                  > Czekaj, Meve, ja taka mało spostrzegawcza jestem - ty chyba masz w domu swojego
                  > własnego,
                  > małego krasnoludka (lub -dkę)? Czy wierzy jeszcze w Świętego Mikołaja?
                  Krasnoludka dopiero zaczyna wierzyć w Św. Mikołaja :))
                  A dokładnie dopiero zaczyna kojarzyć, że nagle dookoła niej jest pełno dziwnych
                  PAM (pan, pani, dorosły) w czerwonych ubraniach:))

• Gość: monia Re: prezenty IP: 217.97.138.* 07.12.01, 13:39
                    I robią Jej się takie oczy duże, okrągłe i zadziwione, gdy się tak rozgląda?
                    Musi być urocza - dzieci tak fajnie się cieszą z choinki, bombek swiatełek....
                    • Gość: Meve Re: prezenty IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 13:58

> I robią Jej się takie oczy duże, okrągłe i zadziwione, gdy się tak rozgląda?
                      > Musi być urocza - dzieci tak fajnie się cieszą z choinki, bombek swiatełek....
                      Oczy ma duże raz na godzine - zawesze jest co, co sie jej spodoba
                      Urocza jest 23h na dobe.
                      Nie wiem czy sie bedzie cieszyc ze swiatelek i choinki , bo bardziej swiadomie
                      bedzie to wszystko widziala pierwszy raz. Tak wiec cala radocha z podpatrywania
                      dopiero przede mna
                      Pzdr

• Gość: monia Re: I co jeszcze na Święta??? IP: 217.97.138.* 07.12.01, 14:27
                        Na dodatek do tej pięknej, pachnącej choinki oraz pysznego jedzenia (mniam) jakas pogodna, ciepła
                        lektura, raczej lekka niż ambitna, można po cos sięgnąć po raz kolejny, lub po cos z lat dziecinnych...
                        Znajoma usmiała się, widząc mnie przy zaczytywaniu się "Dziećmi z Bullerbyn" (stoi na półce w
                        drugim szeregu, żeby nie było widać). No dobrze, może być cos "dla dorosłych", byle nie za "ciężkie"...
                        O, na przykład cos Petera Mayle'a...
                        • Gość: Meve Re: I co jeszcze na Święta??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 14:40

> Na dodatek do tej pięknej, pachnącej choinki oraz pysznego jedzenia (mniam) jak
                          > as pogodna, ciepła
                          > lektura, raczej lekka niż ambitna, można po cos sięgnąć po raz kolejny, lub po
                          > cos z lat dziecinnych...
                          > Znajoma usmiała się, widząc mnie przy zaczytywaniu się "Dziećmi z Bullerbyn" (s
                          > toi na półce w
                          > drugim szeregu, żeby nie było widać)
                          Hi hi , tez mam taką półkę, co ię lekko rumienię, jak znajomi ogladają jej
                          zawartość - Ania z Zielonego Wzgórza, Pięcioro Dzieci i Coś, Musierowicz,
                          Chmielewska itp.
                          Dobra książka nie jest zła!!!!!!

• Gość: monia Re: I co jeszcze na Święta??? IP: 217.97.138.* 07.12.01, 14:53
                            Ale fajnie, wyrecytowałas mi zawartosć mojego "drugiego rzędu!!! Jeszcze tylko mi powiedz, czy
                            czytałas "Rok w Prowansji" ww. Petera Mayle'a. Albo nie mów, i jesli nie czytałas, to polecam własnie
                            na swięta - lektura tak rozluźniająca jak i smakowita.
    • Gość: Pirx40 Re: INA, MEVE, MONIA, PIRX - PIĄTEK !!!!! IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 13:52
      Po Waszych kulinarnych wywodach uzmysłowiłem sobie, że jestem bez śniadanka.
      Tak smakowite opowieści muszą spowodować jedno - IDĘ DO KUCHNI.
      Pozdraiam głodny Wilk... sorki Pirx.
      • Gość: monia Re: Dla wszystkich IP: 217.97.138.* 07.12.01, 15:06
        Powoli będę się zbierała do domu. Życzę miłego weekendu, bawcie się dobrze - ty, Meve nie mieszaj,
        i ja się też postaram. Mam nadzieję, że wszyscy odnajdziemy się w poniedziałek! Pozdrawiam!
        P.S. Czy to możliwe, że za tydzień, w piątek, nie będę mogła tak napisać? Buuuu!!!!
        • Gość: Meve Re: Dla wszystkich IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 15:27
          OK, zero mieszania, milego łykendu, PAAAAA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka