Dodaj do ulubionych

największe żenady w reklamie

• Gość: jacek01g 'trójkat' jest debest IP: *.chello.pl 30.07.03, 21:46
      Mam tylko jedna uwage - czy na scenie gdzie gra orkiestra mozna podlaczyc
      czajnik? A mikrofalówkę?

Dla mnie nadal megahitem jest reklama Nestle Grunchips. 2 mlode zblazowane
      laski wygladaja przez okno i widza starego tlustego faceta ktory sie do nich
      slini. One chwytaja za Grunchips i od ich inteligentnego chrupania niszczy sie
      chata tego faceta - szyby, okna, polki z ksiazkami a na koncu pekaja mu gacie i
      gorset ktorym pokrywal wielki tlusty brzuch. No rewelka.

Rozumiem, ze w ramach niedyskryninowania plci Nestle nakreci II wersje tej
      reklamy i nastapi zamiana plci - 2 mlodych byczkow i stara pomarszczona tlusta
      baba.

A pamietacie takie reklamy "Oferta ZREMBu zawsze na czasie!" i takie jezdzące w
      kólko koparki i wózki widłowe. Albo kiedys pod koniec lat 80 w programie III PR
      lecialy reklamy jablek np. "ludzie ja Was prosze jezdzie Macintoshe"
      albo "Kazde bobo jada Lobo" :)))
      • Gość: tudi Re: 'trójkat' jest debest IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 12:42
        Gość portalu: jacek01g napisał(a):

> Mam tylko jedna uwage - czy na scenie gdzie gra orkiestra mozna podlaczyc
        > czajnik? A mikrofalówkę?
        >
        > Dla mnie nadal megahitem jest reklama Nestle Grunchips. 2 mlode zblazowane
        > laski wygladaja przez okno i widza starego tlustego faceta ktory sie do nich
        > slini. One chwytaja za Grunchips i od ich inteligentnego chrupania niszczy
        sie
        > chata tego faceta - szyby, okna, polki z ksiazkami a na koncu pekaja mu
        gacie i
        >
        > gorset ktorym pokrywal wielki tlusty brzuch. No rewelka.
        >
        > Rozumiem, ze w ramach niedyskryninowania plci Nestle nakreci II wersje tej
        > reklamy i nastapi zamiana plci - 2 mlodych byczkow i stara pomarszczona
        tlusta
        > baba.
        >
        > A pamietacie takie reklamy "Oferta ZREMBu zawsze na czasie!" i takie
        jezdzące w
        >
        > kólko koparki i wózki widłowe. Albo kiedys pod koniec lat 80 w programie III
        PR
        >
        > lecialy reklamy jablek np. "ludzie ja Was prosze jezdzie Macintoshe"
        > albo "Kazde bobo jada Lobo" :)))

A pamiętacie "Za ten komputer oddałbym nawet osobistą kozę!" "Poproszę 2 kg
        komputera. Jest 2,5 - odrabać czy bierze Pan w całości?" - to był spot !!!
        Albo Wilhelmi Romek u wróżki przed kryształową kulą :"Nie widzę , nie widzę,
        nic nie widzę!" - " I nie zobaczysz dopuki nie kupisz sprzętu do odbioru
        telewizji satelitarnej firmy ARCON" - Kryształ!!!
        • Gość: jacek01g Re: 'trójkat' jest debest IP: *.stereo.pl 05.08.03, 19:08
          > Albo Wilhelmi Romek u wróżki przed kryształową kulą :"Nie widzę , nie widzę,
          > nic nie widzę!" - " I nie zobaczysz dopuki nie kupisz sprzętu do odbioru
          > telewizji satelitarnej firmy ARCON" - Kryształ!!!

E, nie... To byl Stefan Friedmann. Nawet pamietam, ze ARCON byl przy KOszykowej
          30 w Warszawie. Ale ta reklama to oldskul.

Tak jak Prusakolep i Purokolor [jakas twarda gabka do scierania odciskow].
          chlip., chlip. łezka sie kręci...
          • Gość: Cymr Re: 'trójkat' jest debest IP: 195.205.144.* 25.09.03, 17:45
            ...a komputerów przywieźli świezy transport z Pułtuska

łza się w oku kręci
          • Gość: pakipsi Re: 'trójkat' jest debest IP: 212.160.138.* 08.10.03, 16:31
            to było tak "jesli pumeks to tylko fluoroscencyjny firmy Purokolor"
          • Gość: SamoDobro Re: 'trójkat' jest debest IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 16:06
            Reklamy okrutne:
            Danusia - z Ewą Minge. koszmar. wygląda tak, jakby nakręciła ją ekipa jakiejś osiedlowej kablówki na początku przemian ustrojowych.
            Biedronka - ah, biedronka... za tą piosenkę powinno się rozstrzelać autora tekstu, melodii, wykonawców i wszystkich, którzy mieli z tym szajsem coś do czynienia.
            Niemiec na weselu - i jego biedny żołądek. sorry, ale jeśli się nie mylę, to niemieckim specjałem jest golonka. ktoś zna coś cięższego?
            TP S.A. i antydialer - panowie występujący w tej reklamie są przecudnie sztywni.gdyby mi się ktoś tak patrzył cały czas na usta, podczas mówienia, to bym mu przy...walił.
            głupia baba, która nie używała jakiejś tam margaryny... oj głupiaś ty, głupia
            Cindy Craford - naprawdę tak trudno jest nauczyć się poprawnie powiedzieć po polsku Twój dzień, Twoja woda? i w ogóle, co to za hasło??
            reklama Gazety Wyborczej... pozostawię bez komentarza. Mimimimichnik jakoś mnie w ogóle nie przekonuje. szczególnie zaraz po "Obywatelu Kane"

za to nagroda dla: Żubr występujący w puszczy i Peugeot 307 - zazdrość to straszna rzecz.
      • fugazzi Re: 'trójkat' jest debest 13.08.03, 16:18
        >Albo kiedys pod koniec lat 80 w programie III PR
        >lecialy reklamy jablek np. "ludzie ja Was prosze jezdzie Macintoshe"
        >albo "Kazde bobo jada Lobo" :)))

Na Trójce leciało też coś takiego jak: "lecę do hurtu po skrzynkę jogurtu".

Pozdrawiam, Fugazzi...

• Gość: Tony Clifton Re: największe żenady w reklamie IP: 213.241.54.* 31.07.03, 08:02
      Profanacja "Seksmisji" przez Plus gsm, Pazurę i Lubaszenkę - żenada
      maksymalna!!!!!!!
      • Gość: BinioBill Re: największe żenady w reklamie IP: 195.117.149.* 04.08.03, 11:08
        Najlepsze są reklamy na wocie (tudzież na innych
        regionalnych). Reklama szyb ,,Megal'' to prawdziwy hit!
        - Bała się pani o męża?
        - Ależ skąd! Mąż robi naprawde mocne szyby!

Polecam też reklamy serków bodajże ,,Darek''.

Ale najgorsze na świecie śa reklamy ,,Biedronki''!!
        Jak je widzę to mnie krew zalewa!! Naprawdę muszę się
        powstrzymywać odd rzucenia czymś w telewizor.
        ,,Biedronka, och, biedronka. Jakie to szczeście, że
        biedronka jest tak blisko!''. No faktycznie szcvzeście
        jak jana cholera!!! Jakbym pana boga za nogi złapał.
        • Gość: kasia Re: największe żenady w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 12:01
          Rany od 8 lat nie oglądam telewizji ale miałam okazję spojrzeć w tą skrzynke i
          o zgrozo stara reklama "Mamby": "wszyscy mają Mambę, mam i ja" - przerażające,
          że przez tyle lat nie wymyślili nic nowego, tfu tandeta.
          Ale strasznie podobała mi się reklama szamponu "Herbal", a szczególnie mąż
          walący głową w poduchę. Okropna za to jest reklama pasków wybielających, błe.
          • Gość: anka Re: największe żenady w reklamie IP: 213.77.9.* 05.08.03, 13:33
            a widział ktoś na TV Gdanskiej reklamę herbat pu-er, gdzie blond lalunia tanczy
            w wodzie? i jej plyta jest dolaczana do opakowan herbaty. to jest tak biedne,
            ze az niedobrze sie robi.
            • dorenia20 Re: największe żenady w reklamie 09.08.03, 11:32
              Widzialam to... niestety! Koszmar nad koszmarami. Ta ANTYreklama przebija
              wszystkie inne jakie kiedykolwiek widzialam.
        • elisa_day biedronka.. 07.12.03, 18:20
          :D :D dobry post :D
    • Gość: jacek01g szampony i Danone IP: *.chello.pl 08.08.03, 21:16
      1. Szampony "Herbalajf" czy cos w tym stylu - babka myjac wlosy udaje orgazm.
      Zalosna wariacja sceny z filmy "Kiedy Harry poznał Sally". Beznadziejny
      dubbing. Ostatnia wersja jak zwykle ukazuje faceta, ktory jest niedojdą - babka
      mówi o starym szamponie ze go wyrzuci, a facet mysli ze to o nim i płacze w
      poduszkę.

2. Chyba Unileverowski "Sunsilk" [nie pamietam marki, bo po co?]. Babka
      niespodziewanie natyka sie domu na swojego gacha więc uwaza ze jest niegotowa
      na spotkanie i wlewa sobie szklanke wody na głowę pod pretekstem umycia wlosów.
      Zastanawiające jest, ze ogólnie zadbana babka ma syfiste wlosy. To tak jakby
      elegancki koles mial brud za paznokciami. Jakos biedne to i slabo
      przekonywujace.

3. Pracownicy muzeum po spozyciu jakiegos napoju mlecznego Danone'a dostaja
      kopa energii i jezdza w kapciach po muzeum. Bez napoju - siedza i gapia sie na
      muchy. Kolejna rewelka. MOga jeszcze szybciej lapac muchy i slizgac sie po
      poreczy. Dlaczego ludzie przedstawia sie jako idiotow? I w dodatkuy pracowników
      muzeum...
      • Gość: ja telezkupy IP: *.futuro.pl 10.08.03, 13:13
        a co powiecie na reklame lamp ogrodowych swiecacych przez 30 lat albo
        wyciskarki do soku (telezakupy) banda sztywniakow usilujaca przekonac ludzi
        zeby kupili jakis zlom, to obrzydliwe dziecko z mucha pod szyja i facet z broda
        skrzeczacy : panie, coś tam dalej mowil nie pamietam, ale robi taki
        nienaturalny ruch reka. Kto wogole to wymysla???/
        • Gość: Mieszko Re: telezkupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 20:14
          Właśnie się zastanawiałem ile on ten ruch ręka i to "Paaanie, daj pan
          spooookój!" ćwiczył... Ile razy przez przypadek oglądam ją w jakimś
          towarzystwie, czuję się zażenowany, jakby mi portki spadły... Wstyd!!
        • Gość: Amator :-) Re: telezkupy TV MARKET - SOLAR GREEN IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 21:17
          OGÓLNIE: TELEZAKUPY czy TV MARKET TO wg mnie TAKIE KICZOWATE DISCO-POLO W
          REKLAMIE NIERZADKO OKŁAMUJĄCE KLIENTA PRZEZ NIEDOMÓWIENIA KTÓRE PONIŻEJ
          WYJAŚNIAM NA PRZYKŁADZIE. WG MNIE WSZYSTKIE REKLAMY ŻERUJĄ NA LUDZKIEJ
          NIEWIEDZY I KŁAMIĄ PRZEZ "NIEMÓWIENIE CAŁEJ PRAWDY" CO SIĘ CZASAMI NAZYWA
          NABIJANIEM KLIENTA W BUTELKĘ :-))

> a co powiecie na reklame lamp ogrodowych swiecacych przez 30 lat ...

1. żądają 99 zł podczas gdy w całej Polsce na większych bazarach/targowiskach
          można je dostać za 49 zł razem z wyposażeniem które TV-Market reklamuje
          jako "dodatkowe-gratis" i ... też ktoś na tym zarabia :-) ile więc naprawdę
          warte jest to "genialne urządzenie" ?!

2. nie ma się co OSZUKIWAĆ jakoby ta "energia za darmo" była porównywalna z tą
          elektryczną; ta darmowa lampa jeśli działa jest tylko punktem świetlnym podczas
          gdy normalna (elektryczna) po prostu ... oświetla teren !

3. diody LED rzeczywiście mają długą żywotność ale KŁAMSTWEM JEST że cała lampa
          da Ci za darmo swiatło przez 30 lat !! żywotność akumulatorów to góra 2 lata i
          już w tym okresie sprawność lampy będzie stopniowo maleć.

4. obawiam się że zimą ta lampa wogóle nie będzie działać z dwóch powodów: po
          pierwsze - w czasie mrozu elektronika "na baterie" zawsze wysiada (porównaj z
          próbami odpalania silnika rano :-), po drugie - krótki dzień (zwłaszcza
          pochmurny) nie pozwoli fotoogniwom naładować akumulatorów !!

5. fotoogniwa z czasem na tyle "zmętnieją" że coraz słabiej bedą odbierać
          energię słońca i tym samym coraz gorzej będą ładować akumulatory; to tzw.
          zmętnienie spowodują: kurz, wiatr, deszcz, śnieg, spadające liście, a nawet
          zwykłe wycieranie detektora brudną szmatą :-)

6. czy wyobrażasz sobie że taką plastikową tandetą będziesz zdobić swój ogród
          przez całe 30 lat ?!!
          • Gość: bywalec... telezkupy TV MARKET - SOLAR GREEN IP: *.microchip.ltd.pl 13.02.04, 22:04
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=4218278
            • Gość: bywalec... telezkupy TV MARKET - SOLAR GREEN IP: *.microchip.ltd.pl 13.02.04, 22:08
              tak miało być: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=4218279
              • Gość: bywalec... Re: telezkupy TV MARKET - SOLAR GREEN IP: *.microchip.ltd.pl 15.02.04, 11:00
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&=4218279
      • Gość: mr. hyde Re: szampony i Danone IP: *.retsat1.com.pl 21.05.04, 23:33
        wydaje mi sie, ze sie za bardzo wczuwasz
    • Gość: Beer_Boy Re: największe żenady w reklamie IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 15:23
      Najgorsza według mnie jest reklama "Czipsów". Te odgłosy chrupania doprowadzają
      mnie do szału. To raczej odrzyca mnie od zakupu tego produktu. Po prostu
      obrzudliwe!!!!!!!!!!!!!1
    • fugazzi Re: największe żenady w reklamie 13.08.03, 16:21
      Może nie żenada, ale niech mi ktoś powie która jest godzina na zegarze w
      reklamie piwa Tatra.

Pozdrawiam, Fugazzi...
    • rzulw Re: największe żenady w reklamie 14.08.03, 22:02
      zapraszam na forum reklama...
      • Gość: boss Re: największe żenady w reklamie IP: *.mlyniec.gda.pl 05.09.03, 00:03
        Reklama codiparu-nowy król sposobów na głowy ból -no takiego grafomaństwa to
        dawno nie widziałem .A co za debil jeszcze za to zapłacił !?A juz myślałem ze
        tylko budzet państwwy jest marnotrawiony heh Obronie reklame danona te
        zmieniajace sie ale jednak zdrowe i uśmiechnięte twarzyczki +dobry podkład
        całosc oki.Irytuje mnie też ta śmierdzipipa powracająca z nocnego podjadania
        chipsów-bardziej pasuje do lodów algidy.Ekonowinka to juz brak słow i podwójne
        denko.Przez bilbord z aviomarinem o mało w tyłek gosciowi nie wjechałem .Ale
        chyba bonusem miesiaca zostanie super gej-mister klej na swoim motorku co to
        zagiel skleji taśma miły miś kyrie elejson
    • agoniapl Re: największe żenady w reklamie 16.08.03, 12:29
      tak telezakupy z big brotherem to jest to
    • Gość: nikita Re: największe żenady w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 19:55
      najgorsze są reklamy Biedronki, nienawidzę tego!!!!
      Ale moja ulubiona reklama to jak koleś po ipprezie robi sobie jajecznisę i
      sprząta stół... czy coś w tym stylu.
      A pamiętacie reklamę teravity jak tańcząca na dwóch nogach krowa musiała
      zakrywać swoje wymiona fartuchem (może sie PANA JAPY WSTYDZIŁA). Krowa topless
      to byłoby niezłe Hahaha.
      niedobrze mi sie tez robi jak widze reklamę jakiego proszku z w windzie " Masz
      tu plamę musimy wracać". Facet to świnia, wstydzi sie z żoną pokazać
      (współczuje takiego męża).
      Albo reklama Ajaxu chyba jak do biednej żonki, któtra ma ciągle syf w domu
      przychodzą teściowie!!! Okropieństwo
      A w reklamie proszku do pieczenia dr. oetker ta dziewczynka tak je to ciasto z
      truskawkami jakby miała zaraz wymiotować! Tata chyba jednak nie umie piec!
      POZDRAWIAM
      P.S. Żadka kupka też jest niezła!
    • agoniapl Re: największe żenady w reklamie 17.08.03, 23:31
      • Gość: trin Re: największe żenady w reklamie IP: *.zvid.net 21.08.03, 23:48
        Jesli chodzi o sciaganie z innych reklam to jakis czas byla reklama Ery, ktora
        jak sie zaczynala to zawsze myslalam, ze to reklama Plusa...no w tym samym
        stylu, ten sam pomysl...eh...zero kreatywnosci!
        reklamy w tv mnie denerwuja, ale programy o reklamach bywaja fajne...tzn nie
        same programy, bo "Wiesio" jest taki glupi, ze az mi go szkoda, ale reklamy z
        calego swiata...czasami powalajace ( pozytywnie).
        pozdr.trin
      • Gość: oMo SOLAR GREE czy GRIN :-))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 22:04
        OGÓLNIE: TELEZAKUPY czy TV MARKET TO wg mnie TAKIE KICZOWATE DISCO-POLO W
        REKLAMIE NIERZADKO OKŁAMUJĄCE KLIENTA PRZEZ NIEDOMÓWIENIA KTÓRE PONIŻEJ
        WYJAŚNIAM NA PRZYKŁADZIE. WG MNIE WSZYSTKIE REKLAMY ŻERUJĄ NA LUDZKIEJ
        NIEWIEDZY I KŁAMIĄ PRZEZ "NIEMÓWIENIE CAŁEJ PRAWDY" CO SIĘ CZASAMI NAZYWA
        NABIJANIEM KLIENTA W BUTELKĘ :-))

> a co powiecie na reklame lamp ogrodowych swiecacych przez 30 lat ...

1. żądają 99 zł podczas gdy w całej Polsce na większych bazarach/targowiskach
        można je dostać za 49 zł razem z wyposażeniem które TV-Market reklamuje
        jako "dodatkowe-gratis" i ... też ktoś na tym zarabia :-) ile więc naprawdę
        warte jest to "genialne urządzenie" ?!

2. nie ma się co OSZUKIWAĆ jakoby ta "energia za darmo" była porównywalna z tą
        elektryczną; ta darmowa lampa jeśli działa jest tylko punktem świetlnym podczas
        gdy normalna (elektryczna) po prostu ... oświetla teren !

3. diody LED rzeczywiście mają długą żywotność ale KŁAMSTWEM JEST że cała lampa
        da Ci za darmo swiatło przez 30 lat !! żywotność akumulatorów to góra 2 lata i
        już w tym okresie sprawność lampy będzie stopniowo maleć.

4. obawiam się że zimą ta lampa wogóle nie będzie działać z dwóch powodów: po
        pierwsze - w czasie mrozu elektronika "na baterie" zawsze wysiada (porównaj z
        próbami odpalania silnika rano :-), po drugie - krótki dzień (zwłaszcza
        pochmurny) nie pozwoli fotoogniwom naładować akumulatorów !!

5. fotoogniwa z czasem na tyle "zmętnieją" że coraz słabiej bedą odbierać
        energię słońca i tym samym coraz gorzej będą ładować akumulatory; to tzw.
        zmętnienie spowodują: kurz, wiatr, deszcz, śnieg, spadające liście, a nawet
        zwykłe wycieranie detektora brudną szmatą :-)

6. czy wyobrażasz sobie że taką plastikową tandetą będziesz zdobić swój ogród
        przez całe 30 lat ?!!
    • jam33 Re: największe żenady w reklamie 22.08.03, 00:13
      tia-oferta Zrembu zawsze na czasie...A co sądzicie o owocu (poziomka?)
      Jogobelli, która po śmierci chciałaby być pochowana w jogurcie? A łyżka na to
      niemożliwe?
      • Gość: Janek Re: największe żenady w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 18:27
        Reklama powerade:
        goście grają w bliżej nie określoną grę z siatką i wcale nie wyglądają na
        takich którzy by mieli paść raczej sa dość ostro naspawani!!!

Dobrebyły reklamy Frugo i stare klasyki -Zręb, Prusakolep, Arcon itd.
    • mcbeal_ally Re: największe żenady w reklamie 28.08.03, 23:06
      A ja nominuję...DANIO! Zmieniające i przekształcające się głowy
      żywcem "zerżniete" z Jacksona (Black or White). Czy reklama jest skierowana do
      dzieci i młodzieży, która nie zna tej piosenki... Beznadzieja...
      • Gość: Meg Re: największe żenady w reklamie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 22:13
        A pamiętacie Pana z "wojny domowej": "czy jest suchy chleb dla konia?" a
        rodzinka odpowiada coś w stylu: "Nie ma suchego chleba, bo smarujemy Tiną..."

Bez komentarza.
      • mcbeal_ally Re: największe żenady w reklamie 01.09.03, 22:21
        mcbeal_ally napisała:

> A ja nominuję...DANIO! Zmieniające i przekształcające się głowy
        > żywcem "zerżniete" z Jacksona (Black or White). Czy reklama jest skierowana
        do
        > dzieci i młodzieży, która nie zna tej piosenki... Beznadzieja...

Odwołuję!!!
        To wszystko nic w porównaniu z obrzydlistwem reklamującym Mc Donald's w
        gabinecie stomatologicznym, ten ślinotok przez ssak nie wzmaga apetytu, wbrew
        przeciwnie...Brrrrrrrr
    • Gość: besserwisser Re: największe żenady w reklamie IP: *.chello.pl 29.08.03, 20:00
      ty d..ku, Gerber jest właścicielem Bobo
    • Gość: Ines Re: największe żenady w reklamie IP: *.acn.pl 01.09.03, 13:44
      Zrozumiałe jest, że niektóre reklamy nam się nie podobają, a inne nas
      zachwycają. Ale pamiętajcie o czymś takim, jak grupa docelowa!! Nie każda
      reklama jest dla Was. Rynek konsumencki jest potwornie złożony.

W takiej Biedronce zaopatrują się ludzie mniej zamożni i do nich musi trafić
      odpowiednia reklama - ma byc blisko i tanio, a aktorka ma robić dobre, swojskie
      wrażenie. Tak samo jesli chodzi o podpaski, tampony, pampersy - reklama musi
      pokazywać przydatność i wygodę. Dla młodej mamy to, czy kupka się wchłania, czy
      nie to nie lada dylemat :)

Uwielbiam reklamę z tuningiem przy pomocy słonia - charakterystyczny ruch szyją
      i muzyczka pochodzą z teledysku Banghra Knights vs Husan, a koncern samochodowy
      to wyeksploatował na maksa. I szczerze mówiąc reklama jest lepsza od teledysku!!

pzdr
      • Gość: Azbest Re: największe żenady w reklamie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.03, 18:05
        Mnie doprowadzała do szału reklama Dove z udawaniem naturalności przez sapiące
        i wzdychające kobiety - " A mi tak serce bije i tak tum , tum tum, a ja ufff
        ufff." No kurrwa miałem ochotę strzelić tej kobiecie z otwartej ręki w pysk.
        Na szczęście już chyba to nie leci.
        • Gość: kibol Re: największe żenady w reklamie IP: 212.160.165.* 09.09.03, 07:36
          najgorsza jest ta reklama z tymi dwoma debilami co łażš po polu i potykajš sie na polu namiotowym, dajcie spokoj. ja nie wiem ktore to jest facet a ktore kobieta? i czy te bezmozgie robale musza chodzic jak narabani? ze niby co to ma byc jak sobie kupie czipsy to zalicze kobietkie? czy tez moze chodzi o nowa mowe i taki slogan "bylem na czipsach" ma wejsc w jezyk czlowieka? na jakich czipsach, debil jeden idzie przez pole przywala lbem w glebe o jakis namiot wlazi do namiotu i mowi ze byl na czipsach, a z miedzy zebow wisza mu pewnie w tym namiocie szyszki po tym jak walnał o ziemie... co za lipa. rodzina sie nauczyla ze jak to leci to mi przelaczaja bo mnie krew zalewa....
    • Gość: Uffizzzi Re: największe żenady w reklamie IP: *.limanowa.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 23:24
      "Czipsy przyszły" - to z tymi namiotami mnie tak wpier... to jest wazelina na
      młodych, zeby się podlizać, że reklama jest git no i te czipsy są też ok.,
      jest tak denna że przełączam na inny kanał. DNO!!
      I jeszcze Media Markt - bez komentarza
      • Gość: pn Re: największe żenady w reklamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 20:00
        media markt, "jak ja kochm tez job dziewczynki" zyyyyyyyyyyyyyyyygam tym, nic tam nie kupie, chamski dabin z prostackim textem
    • Gość: super Re: największe żenady w reklamie IP: *.mjb.pl / 192.168.2.* 03.09.03, 19:27
      Najgorsze to są chyba reklamy środków przeciwbólowych -pyralginum(kto robi
      sobie zdjęcia z taką miną i wkleja sobie do albumu???- ja od razu podarałabym
      takie zdjęcie!) , apap , codipar i inne , powinni sobie poszukać nowej agencji
      reklamowej. A co powiecie na reklamę papieru toaletowego , tego z rumiankami
      gdzie blondynka przenosi się na zieloną łąkę - nie wiem co jedno ma wspólnego
      z drugim , po prostu strasznie mnie ta reklama irytuje. A ta seksmisja z
      telefonami komórkowymi to jest normalnie DO DUPY!
      • Gość: rebel Zetka - koszmar! IP: *.gen.twtelecom.net 06.09.03, 00:02
        Nie dość, że powielają stare pomysły z poprzednich
        kampanii - choć w sumie to przecież jest w samym
        założeniu "kontynuacja", to jeszcze człowiek musi
        oglądać wspaniały, pięćsetny z kolei, lifting Kory. Ona
        już, jak widzę, ma spore trudności ze zrobieniem
        buzi "w ciup" czy "w mysi pyszczek".
        No po prostu "ni da się, ni da, ni da, ni da, no!".
        Gratuluję pomysłodawcom dobrego smaku.
    • raszefka Czerwony sweter od taty 06.09.03, 00:09
      Niech mi ktoś powie, skąd ta dziewczynka wzięła w Paryżu ZWYKŁY PROSZEK?
    • Gość: loko Danone mocno owocowy i Vanish IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 14:49
      1. Spedalony tatuś jedzie rowerkiem z koszyczkiem, a w koszyczku jogurciki.
      Tatuś robi głupi ryj i mówi "nie mów, dopóki nie spróbujesz". Mamusia
      wyglodzona anorektyczka (można policzyć żyły) robi wielkie oczy i mówi,
      że "rzeczywiście bardzo owocowy". Dno. A najgorsze, że to reklama tylko z
      dubingiem, pewnie francuska.

2. Spedalony kmiot pierze śliniaczki i robi pastę z Vanisha. Oczywiście
      zdubingowana reklama chyba z Ameryki.
      • Gość: Gośka Re: Danone mocno owocowy i Vanish IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.03, 13:32

Jedna uwaga - jak chłop kupuje jogurty i pierze, to znaczy, że gej? A hetero
        nie piorą i nie kupują?
      • Gość: ania Re: Danone mocno owocowy i Vanish IP: *.ida.liu.se 10.03.04, 16:47
        'Spedalony tatuś jedzie rowerkiem z koszyczkiem, a w koszyczku jogurciki.
        Tatuś robi głupi ryj i mówi "nie mów, dopóki nie spróbujesz". Mamusia
        wyglodzona anorektyczka (można policzyć żyły) robi wielkie oczy i mówi,
        że "rzeczywiście bardzo owocowy". Dno. A najgorsze, że to reklama tylko z
        dubingiem, pewnie francuska.'

niestety, reklama jest amerykanska, bo ten gosciu wystepuje tez w serialu siostr
        Olsen - 'so little time'. jak by nie bylo, beznadziejny aktor.

najgorsza jest biedronka i plusmisja. zwlaszcza biedronka, bo ja puszczaja w co
        drugim bloczku reklamowym. i nie podoba mi sie tez reklama Stihl'a - tej takiej
        jakiejs kosiarki, czy odkurzacza (ta, w ktorej tatus chodzi z tym odkurzaczem,
        coreczka na rowerku proboje zwrocic jego uwage, tez odwraca sie i, ech,
        zdmuchuje coreczke ==*) okropne, choc na poczatku mi sie podobalo. =/
    • scanerr Re: największe żenady w reklamie 21.09.03, 18:29
      Gdzie to widziałeś ??
      • qian Re: największe żenady w reklamie 21.09.03, 20:27
        Kiedyś nie przepuszczałem bramek, teraz nie przepuszczam takich okazji.
        Jestem zażenowana, kiedy to oglądam. Po trzykroć DNO.
    • Gość: Padre Re: największe żenady w reklamie IP: *.asternet.pl / 212.14.1.* 21.09.03, 22:07
      Dla mnie dno to reklama NUSPY kiedy laski daja facetowi ktory ma sraczke czy
      niestrawnosc tabletki na bole menstruacyjne! Inna nowosc to reklama
      antynarkotykowa z Friedmanem nie wiem czemu ale ona chyba by mnie zaczecila do
      cpania a na koncu jeszcze usmiech Friedmana w zwolnionym tempie.
      • brytyjka Re: największe żenady w reklamie 25.09.03, 10:04
        Gość portalu: Padre napisał(a):

> Dla mnie dno to reklama NUSPY kiedy laski daja facetowi ktory ma sraczke czy
        > niestrawnosc tabletki na bole menstruacyjne!

NOSPA jest srodkiem o dzialaniu rozkurczowym, stosuje sie ja na szeroko
        rozumiane bole brzucha - zarowno bole menstruacyjne, jak i jelita etc.
    • Gość: Beata Re: największe żenady w reklamie IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 02:49
      Machulski podał reklamę z Pazurą do sądu....
      a mnie drażnią reklamy z chamskimi dziećmi - np. reklama Morlinek
      i reklamy o brudnych synowych - tesciowa ma przyjechać a wszystko lepi się od
      brudu
      pa
      Beata
      • Gość: Mati Re: największe żenady w reklamie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 13:39
        Machulski podał do sądu reklamę ze Stuhrem (RMF FM: Ciemność widzę... - nie
        dostał pieniędzy) a nie z Pazurą (Plusmisja - dostał pewnie niemało :) ).
        • ivek1 niedopatrzenie zleceniodawcy - redaktora 25.09.03, 07:56
          w przedostatnim Duzym Formacie jest artykul o francuskich ksenofobiach, ich
          rasistowskim podejsciu do Algierczykow, Marokanczykow i Arabow we Francji w ogole.
          A miedzy wierszami umieszczono reklame Renault Laguna!

• Gość: raver Rodowicz i Olbrychski - lody "koral" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.03, 11:20
      O ile jakoś mogę sobie jakoś wytłumaczyć obecność w reklamie tej starej rury
      liżącej loda,to obecność w niej Olbrychskiego,jest co najmniej żenująca.Co
      teraz panie Danielu,McDonald's?
    • Gość: Cymr Re: największe żenady w reklamie IP: 195.205.144.* 25.09.03, 17:25
      Gerber nie jest konkurentem bobosoczkow.
      Moze nie wiesz, ale zaklady produkujace BOBOFRUTY naleza do GERBERA

ALIMA-GERBER RZESZÓW

Pozdrawiam
      • Gość: burleska Re: największe żenady w reklamie IP: *.chello.pl 25.09.03, 23:26
        Nie wiem czy widzieliście, ta reklama leciała zaledwie parę razy. Wnętrze to
        studio telewizyjne (design, jakość obrazu oraz dźwięku jakby żywcem wyjęta z
        lat 80.). Za stołem siedzi jak zwykle nieskazitelnie uczesana i umalowana
        pierwsza diva polskiej telewizji publicznej- Krystyna Loska. Reklamujaca z
        ujmującym uśmiechem i przekonaniem do tego co mówi, nie perfumy , nawet nie
        proszek do prania, tylko - Alertex niezawodny preparat na roztocza! Przykro mi,
        że taka kobieta z klasą musi przystawać na takie propzycje.
    • Gość: saavage Re: największe żenady w reklamie IP: 62.181.161.* 26.09.03, 12:02
      Troche mnie zastanawia reklama ktoregos z proszkow (chyba Ariel?). Chodzi tam
      oto , aby dowiedziedziec sie , ktory polski proszek jest najlepszy. W tym celu
      probki proszkow wyslano do "niezaleznej szwajcarskiej firmy" czy jakos tak.
      Skoro to jest w Szwajcarii, to po kiego sa tam polskie napisy: proszek 1,
      proszek 2 etc???
    • myshen82 Re: największe żenady w reklamie 26.09.03, 12:36
      dla mnie najwieksza zenada jest ostatnio pokazywana reklama dzinsow Americanos z
      tym dziadkiem na wozku. Nie wiem, kogo ma to smieszyc, bo mnie nie smieszy.
      Zenada - facet siedzący na wózku wspomina jak
      parenascie lat temu dziewczyna dala mu kosza (i gumowa lalke) i ze slowem:
      'Zegnaj' na ustach odjezdza z kolesiem ktory ma takie fajne spodnie jak ona i
      potrafi się ubrac. Potem jest jakies haslo reklamowe ktorego nie pamietam
      niestety. 'Inwestuj w styl.. ' co za glupota!!!
      Ani to smieszne ani interesujace - wrecz idiotyczne - tak jakby o tym czy
      czlowiek jest wartosciowy decydowala marka ubran jakie nosi. A moze ja czegos
      nie rozumiem?;)))
      • Gość: baba Re: największe żenady w reklamie IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 13:02

Wszystko rozumiesz, tylko mentalnosc konsumpcyjna na takim shicie sie opiera.
        Najbardziej w reklamach wkurzaja mnie nie tyle produkty ( bo okropnie
        przyzwyczajam sie do ulubionych ciuchow i kupuje malo a dobre), a sama otoczka
        robiaca mlodym ludziom wode z mozgu typu: panienka prezentujaca COKOLWIEK
        moglaby startowac w konkursie pieknosci zaraz po wstaniu z lozka, ale dopiero
        jak produkt na siebie wdzieje, albo sie nim popsika czy wysmaruje natychmiast
        przyplatuje sie wielbiciel o zapierajacej dech urodzie (odziany oczywiscie
        rowniez w jakies Kleiny ) i zakochuje sie z punktu.
        Komunikat pozawerbalny dla 13-18 letniej panienki ?
        Schudniesz, kupisz, wdziejesz i znajdzie sie wyteskniony ??!

A zauwazyliscie mieszkania i ich wyposazenie w wiekszosci t.z.w. reklam
        rodzinnych i to robionych u nas ?
        Prezentowani rodzice nie maja duzo po trzydziestce, a dorobili sie juz co
        najmniej 2-ga dzieci ( inwestycja spora) i cudownie urzadzonego domu, czesto z
        dobrze utrzymanym ogrodem w tle. Gdzie, pytam ?
        Sami wygladaja jak z okladki romansu dla trzydziestolatek.
        Oczywiscie sa takie rodziny, ale toto jest ordynarnym reklamowym trikiem- kupie
        ajaks i stopa mi sie podniesie? Czy moze nie mam stopy, bo wczesniej nie
        kupowalam ajaksu i sama sobie cholero winna jestes ?
        Dlatego lubie reklamy tpsa, bo tam jakies realia sa przedstawione i widz czuje
        sie swojsko.
      • elisa_day przepraszam za obrzydliwość :/ 07.12.03, 18:37
        taaa.. dzinsy americanos - nie znosze tego jak on wrzeszczy "Dlaczego??!!"
        takim przejmujacym glosem. o tyle mnie to porusza ze przelaczam kanał.
        teraz na pewno tego nie ma, bo juz dawno ycofali te produkty ale nie znosilam
        reklam plasterków n pryszcze - na nos - najkleja sobie taka plasterka, zdejmuje
        i sie krzywi: "Ułeh!" boże.... obrzydliwe, niedobrze sie robilo.. nie mialam
        ochoty zbytnio oglądać co ona ma w porach skóry..
    • Gość: orald Re: największe żenady w reklamie IP: *.zory.msk.pl 27.09.03, 13:49
      Jak lecą reklamy to przełączam, albo wyciszam.
      Szkoda nerw na oglądanie plugawstwa i szmiry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka