Dodaj do ulubionych

Protest przeciwko Klaudiuszowi

IP: 10.10.70.* 05.06.01, 07:34
To co stało się wczoraj to precedens w historii BB na świecie. Polski Wielki
Brat nie po raz pierwszy łamie zasady BB, ale to co zrobił wczoraj to już
przesada. Główną zasadą programu jest to, że uczestnicy nie mają kontaktu ze
światem zewnętrznym i to jest dla nich najtrudniejsza szkoła, a tu prosze,
Klaudio poszedł sobie do rodzinki, poczytał tygodniki BB, dowiedział się kilku
innych rzeczy i ... i wrócił do domu BB z nowymi siłami. TO SKANDAL.
Pomijam fakt, że Klaudio okazał się zwykłym prostakiem, wchodządz do domu po
raz drugi.
Rzecz druga, ja osobiście nie wierze w SMS-y i ich kłopoty z liczeniem no
chyba, że TVN używa do obliczania głosów komputerów ATARI XL. Obecnie kompy
obliczają kilkanaściemilionów operacji na sekunde, a tyle sms-ów TVN nie
dostanie w trakcie całego BB.
Wniosek jest jeden, według scenariusza TVN, Klaudiusz miał zostać w BB do
samego finału, stało się inaczej więc trzeba było zrobić przekręt. Szkoda, że w
tak rażący sposób łamiąc zasady i konwencje programu.
Obserwuj wątek
    • Gość: tassman Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.pgnig.com.pl 05.06.01, 07:43
      Popieram wszystko co zostało tu napisane.

Tassman
    • Gość: thor Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.06.01, 07:43
      W pełni zagdzam sie ze zdaniem wyrazonym w twoim liscie, tak sie sklada ze
      jestem informatykiem pracujacym w u jednego z operatorow GSM. Sytuacja ktore BB
      uzasadnil swoja decyzje to zdarzenie HIPOTETYCZNIE mozliwe, ale o tak znikomym
      pradwopodobienstwie zaistnienia ze mozna spokojnie cale to gowno uznac za
      manipulacje
    • Gość: krss Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 07:59
      Z tego co sie orientuje nie trzeba BB zeby w Idei miec problem z wyslaniem SMSa
    • Gość: Darx Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: 212.244.146.* 05.06.01, 08:07
      Popieram w 100%. Jedna wielka LIPA z Klaudiuszkiem i z TVN
    • Gość: 07 Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.bremultibank.com.pl 05.06.01, 08:30
      Bez przesady. Nie można winić Klaudiusza za to, że w TVN źle policzyli głosy. W
      końcu w niedzielę też przeżył gorycz porażki. To, że wrócił wcale mnie nie
      dziwi. Ma do tego prawo, w końcu uzyskał większe poparcie. Alicja powinna
      spakować walizki i sama wyjść. Wtedy uznałbym, że babka ma rzeczywiście klasę.
      To, że pozwala wrócić Klaudiuszowi, to wcale nie musi robić takiej łaski,
      przecież przegrała.
      • Gość: Lidka Re: Protest przeciwko protestowi IP: 195.116.71.* 05.06.01, 11:27
        Gość portalu: 07 napisał(a):

> Bez przesady. Nie można winić Klaudiusza za to, że w TVN źle policzyli głosy. W
        >
        > końcu w niedzielę też przeżył gorycz porażki. To, że wrócił wcale mnie nie
        > dziwi. Ma do tego prawo, w końcu uzyskał większe poparcie. Alicja powinna
        > spakować walizki i sama wyjść. Wtedy uznałbym, że babka ma rzeczywiście klasę.
        > To, że pozwala wrócić Klaudiuszowi, to wcale nie musi robić takiej łaski,
        > przecież przegrała.

Dziwi mnie taka bezinteresowna niechec do Klaudiusza na tym forum.
        Ostateczny wynik glosowania przesadza jego zwyciestwo nad Ala, bez wzgledu na
        sympatie.
        Ale najbardziej "ciesza" argumenty, jakimi posluguja sie jego przeciwnicy:
        1. nosi dres
        2. jest lysy
        3. mieszka w Niemczech, wiec niech tam spier....
        4. przyjazni sie z Gulczasem
        5. ma zone Angielke
        6. jest pedalem
        Wiec NIE MOGL wygrac z Alicja i juz.
        A jesli fakty sa inne, tym gorzej dla faktow.
        pa.
        • Gość: bolo Re: Protest przeciwko protestowi IP: 213.25.25.* 05.06.01, 11:43
          Bezinteresownym niechęciom stop! Oglądam z rzadka, o fakcie zaistniałym
          dowiedziałem się telefonicznie. TVN od poprzedniej nominacji ( Gulczas vs
          Alicja ) stosuje zagrywki poniżej pasa emitując przed końcem głosowania jego
          bieżące wyniki. Wynika z tego, że TVN`owi zależy na usunięciu Alicji.
          Potwierdza to fakt, że dopuścił do zaistniałej sytuacji i postawił Alicję w
          sytuacji bez wyjścia. Nie zgodzi się - to świnia, wyjdzie z domu BB sama
          wpuszczając Klaudiusza - idiotka, dobrze jej tak, jedyne wyjście jakie miała to
          zgodzić się na propozycję i zrobiła to. Alicja jest zbyt inteligentna na ten
          program - przecież na całym świecie wygrywają go osoby najbardziej prymitywne i
          najgłupsze. To trafia w gust przeciętnego odbiorcy - to, że wycięty został
          Gulczas i Klaudiusz ( bo taka w regulaminowym czasie była prawda ) to wynik ich
          chamstwa, które na krótko przed nominacją każdy z nich ujawnił. Teraz na pewno
          zagłosuję tak, by wyciąć każdego - tylko nie Alicję. Z przekory.
      • Gość: lola Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 11:32
        Gość portalu: 07 napisał(a):

> To, że pozwala wrócić Klaudiuszowi, to wcale nie musi robić takiej łaski,
        > przecież przegrała.

No 07, chciałabym zobaczyć ciebie, jak rezygnujesz ot tak sobie z dużej szansy
        przejecia 0,5 mln zł.
        • Gość: 07 Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.bremultibank.com.pl 05.06.01, 14:47
          Gość portalu: lola napisał(a):

> Gość portalu: 07 napisał(a):
          >
          > > To, że pozwala wrócić Klaudiuszowi, to wcale nie musi robić takiej łaski
          > ,
          > > przecież przegrała.
          >
          > No 07, chciałabym zobaczyć ciebie, jak rezygnujesz ot tak sobie z dużej szansy
          > przejecia 0,5 mln zł.

Ja bym wcale nie zrezygnował i rozumiem też Alicje, że nie zrezygnowała. Tylko
          niech się nie obraża na Klaudiusza, że chciał wrócić. Przecież on też chce wygrać
          kasę.
          Ani występy Alicji, ani Klaudiusza nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia. Gdyby
          jednak Alicja spakowała walizy i wyszła z domu BB, to pokazałaby, że ma klasę i
          honor. Zyskałaby na pewno tym czynem jeszcze większą popularnośc i sławę jakiej
          oczekuje.
        • Gość: barney Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: 10.10.70.* 05.06.01, 18:33
          No i byś zobaczyła. Pieniądze nie są jedyna rzeczą na świecie, poza tym można
          je zdobyć w inny sposób niż startując w głupim programie.
      • Gość: barney Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: 10.10.70.* 05.06.01, 19:10
        Jasne, że błąd w liczeniu to wina TVN, ale chodzi o coś innego. Zawsze wynik
        głosowania był ostateczny na końcu programu, tak musi być bo inaczej można by
        czekać na spływające sms-y cały kolejny tydzień. A tu nagle zmiana, bo ci w TVN
        kombinowali przez te 4 godziny co zrobić żeby Klaudio wrócił, przecież miał być
        w finale. Nie można zwalać winy na komputery, one liczą dobrze i szybko. Ja np.
        nie mogłem wysłać sms-a o godzinie 20:50 bo cały czas pojawiała się odmowa
        dostępu, a głosować niby można było. A może wyłączyli tylko numer głosowania na
        ALICJE. HMM to ciekawy wątek.
        Nie rozumiem też dlaczego Alicja miała by opuścić DOM, ona nie złamała zasad
        gry (kontakt ze światem).
    • Gość: km Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: 192.168.1.* / *.vm.pl 05.06.01, 11:46
      Gość portalu: barney napisał(a):

> To co stało się wczoraj to precedens w historii BB na świecie. Polski Wielki
      > Brat nie po raz pierwszy łamie zasady BB, ale to co zrobił wczoraj to już
      > przesada. Główną zasadą programu jest to, że uczestnicy nie mają kontaktu ze
      > światem zewnętrznym i to jest dla nich najtrudniejsza szkoła, a tu prosze,
      > Klaudio poszedł sobie do rodzinki, poczytał tygodniki BB, dowiedział się kilku
      > innych rzeczy i ... i wrócił do domu BB z nowymi siłami. TO SKANDAL.
      > Pomijam fakt, że Klaudio okazał się zwykłym prostakiem, wchodządz do domu po
      > raz drugi.
      > Rzecz druga, ja osobiście nie wierze w SMS-y i ich kłopoty z liczeniem no
      > chyba, że TVN używa do obliczania głosów komputerów ATARI XL. Obecnie kompy
      > obliczają kilkanaściemilionów operacji na sekunde, a tyle sms-ów TVN nie
      > dostanie w trakcie całego BB.
      > Wniosek jest jeden, według scenariusza TVN, Klaudiusz miał zostać w BB do
      > samego finału, stało się inaczej więc trzeba było zrobić przekręt. Szkoda, że w
      >
      > tak rażący sposób łamiąc zasady i konwencje programu.

Zgadzam się z powyższym.To skandal.Jaką przewagę ma Alicja wobec przektętów TVN!
      Niech Alicja też wróci do domu,odpocznie i zregeneruje nadszarpnięte nerwy, dowie
      się kto głosował na nią i wróci do domu BIG....
      A nie wierzę aby ,,wspanialy Klaudiuszek wrócił z forsą do Polski z żoną, która
      nie potrafi mówić ani słówka po polsku.
      Jesłi wygra Klaudiusz to będzie kolejny dowód na to,że media są skorumpowane!
      Przecież za Klaudiuszem stoi macho Piotrek, Lato,który już pracuje dla TVN,i
      poseł Seba.Pieniędzmi mieli się podzielić,Jak widać nie widzę możliwości aby
      Klaudiusz miał zamiar wrócić.To tylko chwyt wobec publiczności.
      A jak wyglądał ostatni program? W obronie Alicji stanął tylko Jej chłopak, a
      wypowiedż matki pokazano po tak zwanym zamknięciu głosowania.
      To jawna nagonka na Alicję
      Alka trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mario Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.chomiczowka.net.pl 05.06.01, 11:54

> A jak wyglądał ostatni program? W obronie Alicji stanął tylko Jej chłopak, a
        > wypowiedż matki pokazano po tak zwanym zamknięciu głosowania.
        > To jawna nagonka na Alicję

widocznie nie bylo wiecej chetnych do staniecia w obronie alicji. wszyscy byli
        mieszkancy domu bb woleli, zeby zostal klaudiusz, to kto mial sie wypowiadac za
        alicja ?
        a zreszta fakt, ze wszyscy woleli klaudiusza tylko potwierdza fakt, ze alicja nie
        jest taka wspaniala osoba, skoro w domu tak wiele osob jej nie lubi (lubilo).
      • Gość: Lidka Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: 195.116.71.* 05.06.01, 16:00
        Gość portalu: km napisał(a):

Przecież za Klaudiuszem stoi macho Piotrek, Lato,który już pracuje dla TVN,i
        poseł Seba.Pieniędzmi mieli się podzielić,Jak widać nie widzę możliwości aby
        Klaudiusz miał zamiar wrócić.To tylko chwyt wobec publiczności.

I od kiedy zaczynasz zdjecia do tego sensacyjnego serialu?
        Napewno sam Linda chcialby zagrac u ciebie (jako macho Piotrek, oczywiscie).
        Chyre widze jako Lato, a Kondrat poradzilby sobie z poslem Florkiem.
        Sukces murowany!!
        czy UOP juz powiadomiony o przekretach w TVN? Radze nie czekac; tu wyraznie COS
        SMIERDZI!!!!
        pa.
    • Gość: Momo Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.cezex.pl 05.06.01, 13:16
      W zasadzie nie chcę się powtarzać. To co zostało napisane przeciwko
      wczorajszemu zajściu oddaje w pełni moje zdanie na ten temat. Ale dziwię się
      mojemu przedmówcy (chyba mario), który mówi takie dziwne rzeczy, że Alicji nikt
      nie lubi, więc ona powinna sie stamtąd wynieść. Może jestem w błędzie (ale nie
      sądzę:)) ), ale poza tym, że ktoś ma wygrać pół bańki, to jest to program
      wybitnie dla nas -WIDZÓW - i sympatie lub antypatie wewnątrz domu BB
      ptraktycznie mie mają znaczenia, BO TO Z ZAŁOŻENIA MY WYBIERAMY KTO MA ZOSTAĆ.
      Dlatego mogą sobie jej nie lubić do bólu, ale jeśli podglądacze zadecydują
      inaczej, to oni powinni to przyjąć z klasą (jeśli by ją mieli), a nie stroić
      fochy do kamery i dziwić się pobliczności. Nie przeczę, że program może być
      manipulowany i pewnie jest w dużej mierze, ale jak powiedziałam, to MY, na
      podstawie tego co widzimy przez te kilkadziesiąt minut dziennie, wydamy
      werdykt, czy to się podoba mieszkańcom domuu BB, czy nie. Ja np. nie znoszę
      Gośki, ale ponieważ nie nominują jej więc cierpliwie czekam na finał, aby
      zagłosować na Janusza albo Alkę (jeśli dożyje).
      Pozdro.
    • Gość: ona Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.06.01, 13:28
      Gość portalu: barney napisał(a):

> To co stało się wczoraj to precedens w historii BB na świecie. Polski Wielki
      > Brat nie po raz pierwszy łamie zasady BB, ale to co zrobił wczoraj to już
      > przesada. Główną zasadą programu jest to, że uczestnicy nie mają kontaktu ze
      > światem zewnętrznym i to jest dla nich najtrudniejsza szkoła, a tu prosze,
      > Klaudio poszedł sobie do rodzinki, poczytał tygodniki BB, dowiedział się kilku
      > innych rzeczy i ... i wrócił do domu BB z nowymi siłami. TO SKANDAL.
      > Pomijam fakt, że Klaudio okazał się zwykłym prostakiem, wchodządz do domu po
      > raz drugi.
      > Rzecz druga, ja osobiście nie wierze w SMS-y i ich kłopoty z liczeniem no
      > chyba, że TVN używa do obliczania głosów komputerów ATARI XL. Obecnie kompy
      > obliczają kilkanaściemilionów operacji na sekunde, a tyle sms-ów TVN nie
      > dostanie w trakcie całego BB.
      > Wniosek jest jeden, według scenariusza TVN, Klaudiusz miał zostać w BB do
      > samego finału, stało się inaczej więc trzeba było zrobić przekręt. Szkoda, że w
      >
      > tak rażący sposób łamiąc zasady i konwencje programu.

JA BYM TO ZAMIENILA NA PROTEST PRZECIWKO TVN!
      w koncu to organizator BB lamie zasady, a Klaudio i inni tylko to wykorzystuja.
      a swoja droga to znowu GRATULUJE TVN'owi posuniecia.
      ogladalnosc im wzrasta, kasa plynie, ludzie maja o czym rozmawiac... zabawa trwa.
    • Gość: !@# Re: Protest przeciwko Klaudiuszowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 13:29
      no jasne ze tak-przeciez teraz na 200% klaudiusz zostanie i wygra-niemiecki
      wiesniak
    • Gość: Terpsy. Sposób na TVN IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.06.01, 19:09
      LUDZIE nie glosujcie... TVN i tak sie nie liczy z Twoimi SMS'ami to po co
      nabijac BB kase?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka