Dodaj do ulubionych

Biedna Gosia

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 15:28
Wiecie mi mimo wszystko jest zal Malgosi. Wszyscy mieszkancy mowia, ze w TVN
wszyscy byli kreowani na innych niz sa. Ona tez padla ofiara tej manipulacji.
Zobaczcie, jakby to ktos z nas znalazl sie na jej miejscu, jakby sie czul? Mi
byloby bardzo przykro.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucy Re: Biedna Gosia IP: 195.94.198.* 29.06.01, 16:06
      Może i masz racje, ale znów z drugiej strony nikt jej nie kazał obsmarowywac
      wszystkich za plecami...
      • Gość: Kacper Re: Biedna Gosia IP: *.cvx2-mal.ppp.netlink.se 29.06.01, 16:58
        Wcale nie byla w tym temacie odosobniona.
        • Gość: Roma Re: Biedna Gosia IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 22:36
          rzeczywiście akurat obgadywanie innych to jest to, czego mogliśmy się
          popodglądać do woli. I to nie tylko w wykonaniu Gosi. Didżeje też w tym
          przodowali, a akurat za to nikt sie ich nie czepiał.
    • Gość: silver Re: Biedna Gosia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 18:27
      wlasnie. kazdy mieszkaniec mowil, ze oni wszyscy
      obgadywali. za kazdym razem jednak, kiedy Gosia byla
      pokazywana, widzom ukazywala sie intrygantka. mi jej
      zal. Przez widzow zostala przyjeta najgorzej a w domu
      BB miala tylko jedna nominacj i to na samym poczatku.
      Oznacza to, ze tak ja lubili. czem wiec nie lubia jej
      tutaj?
      • Gość: a Re: Biedna Gosia IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 02.07.01, 14:59
        To, ze nie była nominowana to nie dowód ,że ją lubili tylko dowód,że nie brali
        jej pod uwage jako konkurentki do nagrody. Nominowano głównie te osoby, które
        były niebezpieczne dla pozostałych w wyscigu po 500 tys.Po prostu uważano ,że
        Gosia nie jest dla nich zagrożeniem w przeciwieństwie do Alicji. Okazało
        się ,że Goska jest najbardziej przegraną osobą w BB mimo ze najdłużej tam
        siedziała.
    • Gość: xxx Re: Biedna Gosia IP: *.chello.pl 30.06.01, 09:21
      Na poczatku Gosia podobala mi sie bardzo, potem zupelnie nie. A teraz to juz
      nie wiem.
      Coraz wiecej sympatii budzi we mnie jej osoba. Chyba rzeczywiscie byla po
      prostu najbardziej zagubiona osoba. Moze tez byla w tym manipulacja.
      I zycze jej z calego serca, zeby pobyt w programie otworzyl przed nia szanse na
      zrealizowanie sie - bo tego wlasnie potrzeba tej kobiecie.
      • Gość: Roma Mnie na początku sie nie podobała IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 22:44
        Mnie na początku sie nie podobała, ale później coraz bardziej ją lubiłam. Im
        wydawał mi się sympatyczniejsza, tym więcej wylewano na nia pomyi. Tak naprawde
        myśle, że ona wcale nie jest fałszywa, mówi to co myśli, a wobec kilku ludzi, z
        którymi się zaprzyjaźniła w domu BB, była w porządku. A co do reszt - no cóż -
        nie wszystkich musi lubić, a nikomu nie podkładała świni. Najgorszy pod tym
        względem to akurat był Klaudiusz - idol tłumów. On to dopiero był fałszywy. W
        oczka pięknie, ładnie, a za plecami nominacje i to jeszcze jak uzasadniane.
        Porównajcie sobie jego "szczerość" i "fałsz" Gosi, a myślę, że Gosia będzie już
        oczyszczona. Pozdrawiam tych, którzy lubią Gosię.
    • Gość: red GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB IP: 193.0.117.* 30.06.01, 18:56
      • Gość: widz Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.06.01, 22:47
        Dopiero teraz otwierają się oczy ,wszystkim nienawidzącym Małgośke.
        • Gość: Bond Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB IP: 217.99.80.* 01.07.01, 02:35
          Nie zgadzam się z tym, choćby dlatego, że sama se swój łeb podłożyła pod nóż
          TVN. Poza tym ma za swoje obgadywanie Alicji. To co z tego , że Ala się modli
          na klęczkach itp. i jest to akurat prawda, ale gocha niepotrzebnie wiecznie o
          tym rozprawiała. Tak samo o niewyciąganiu wniosków przez Alicję, przeciez jeśli
          Ala nie chce jej "dobrych" rad to gocha mogła przestać ją codziennie objeżdżać.
          Poza tym gośka ma 35 lat i jest za stara na to , aby nie domyślić się jaki jej
          to stworzy wizerunek.
          • Gość: silver Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 11:02
            kazdy ma wady. ja tez uwazam, ze obgadywanie jest obgadywaniem i jak by sie
            tego nie zmontowalo to zawsze to bedzie obgadywanie, ale tylko ja pokazywano
            kiedy plotkowala. a zreszta my dziewczyny wiemy, ze faceci interesuja sie
            samochodami a my plotkami, wiec nie ma co sie dziwic. :) jednak za kazdym razem
            jak byla pokazywana, to kogos obgadywala. nie wierze, ze robila to caly czas.
          • Gość: Merlinka Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 02.07.01, 12:33
            Gość portalu: Bond napisał(a):

> Nie zgadzam się z tym, choćby dlatego, że sama se swój łeb podłożyła pod nóż
            > TVN. Poza tym ma za swoje obgadywanie Alicji. To co z tego , że Ala się modli
            > na klęczkach itp. i jest to akurat prawda, ale gocha niepotrzebnie wiecznie o
            > tym rozprawiała. Tak samo o niewyciąganiu wniosków przez Alicję, przeciez jeśli
            >
            > Ala nie chce jej "dobrych" rad to gocha mogła przestać ją codziennie objeżdżać.
            > Poza tym gośka ma 35 lat i jest za stara na to , aby nie domyślić się jaki jej
            > to stworzy wizerunek.

Mój drogi,
            Jak wiesz doba ma 24 godz., natomiast odcinki BB w TVN trwały zaledwie
            kilkadziesiąt minut, więc nasuwa się jeden wniosek, że była prowadzana ostra
            selekcja tego, co należy pokazać. Dlatego twoje określenia że Gosia "wiecznie
            rozprawia", "codziennie objeżdżała Alicję" nie mają najmnniejszego sensu,
            ponieważ zlepek zdań często wyrwanych z kontekstu, czasem nawet sklejany z dwóch
            dni (co było widać kilka razy w cyfrze), w żaden sposób nie może odzwierciedlać
            rzeczywistości. O Alicji nieprzychylnie wypowiadała się nie tylko Gośka ale
            również Gulczas, Klaudiusz, Manuela i nawet Janusz, plotkowanie i obgadywanie w
            domu BB było powszechne, wszyscy to robili (tak jak w jednym z wywiadów
            stwierdziła Monika Sewioło), lecz niestety nie wszystkich pokazywano z jednakową
            częstotliwością!
            A jeśli mówisz o tym jaki Gosia stworzyła sobie wizerunek, to najwięcej mogą
            powiedzieć o tym ci, którzy byli z nią non-stop przez ponad 100 dni i poznali ją
            dużo lepiej niż widzowie. Gośka obdarzyła prawie wszystkich mieszkańców sympatią
            i serdecznością a oni odwzajemnili jej te uczucia. Jednak w tym programie nie był
            ważny wizerunek prezentowany przez samych mieszkańców, tylko wizerunek stworzony
            przez realizatorów programu i nie bronię tu tylko Gośki, ponieważ uważam, że
            każdy z uczestników został pokazany w taki sposób aby uwypuklić nie tylko zalety,
            ale przede wszystkim ich wady.
            • Gość: Bond Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 14:08
              Bo się rozpłaczę...aaaahhh!
              Merlino, gdyby gocha nie mówiła ani słówka o Ali to TVN nie mógłby zrobić ani
              jednego jak się to wyraziłaś "zlepka". Owszem na pewno 24h zostały tutaj
              skrócone do 45-minutowego odcinka, ale nikt nie zmuszał gośki do robienia
              czegokolwiek w BB. Niktjej nie kazał obgadywać Alicji, a jeśli mówisz , że inni
              też to robili to gochy dalej nie usprawiedliwia, bo odpowiada się za SWOJE
              postępowanie. więc nie rób z niej takiej ofiary losu, doskonale wiedziała co
              robi. poza tym gocha wcale nie była lubiana tam przez wszystkich np. na pewno
              nie przez Alę, Florka ( papierosy-kradzież) czy karolinę, której nawet także
              rodzice potwierdzili,że gośka potrafi wszystko wypaplać. Np. karolina( nie
              żebym była jej fanką, boże broń) zwierzyła się kiedyś gośce ze swego sekretu, a
              gośka to od razu wypaplała januszowi, który to mógł potem wykorzystać do
              parodiowania karoliny. i jeszcze jedno : to że gocha była "lubiana" przez
              niektórych mieszkańcow, to tylko dowodzi jak świetnie lawirowała między ludźmi
              i jak potrafiła się dopasowć do danej sytuacji i dlatego oni jej nie
              nominowali, natomiast w finale przegrała z kretesem, ponieważ widzowie widzieli
              paradoksalnie więcej niż mieszkańcy. Widzowie widzieli "obraz całości"
              zachowania gośki, kiedy była z klaudiuszem, manuelą to obgadywała Alę i
              janusza, a kiedy tylko ALa pojawiała się na horyzoncie to goska natychmiast
              milkła,znam parę takich właśnie sytuacji i one na pewno nie są spreparowane
              prze TVN. Tak czy siak jest sobie sama winna, tak jak gulczas tego, że ma
              wizerunek chama, karolina głupola, monika dziwki, a florek wrednego lisa.
              • Gość: a Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 02.07.01, 15:04
                Brawo Bond .Super to podsumowałeś.Pozdrówka
              • Gość: Merlinka Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 02.07.01, 15:41

> Bo się rozpłaczę...aaaahhh!
                > Merlino, gdyby gocha nie mówiła ani słówka o Ali to TVN nie mógłby zrobić ani
                > jednego jak się to wyraziłaś "zlepka". Owszem na pewno 24h zostały tutaj
                > skrócone do 45-minutowego odcinka, ale nikt nie zmuszał gośki do robienia
                > czegokolwiek w BB. Niktjej nie kazał obgadywać Alicji, a jeśli mówisz , że inni
                >
                > też to robili to gochy dalej nie usprawiedliwia, bo odpowiada się za SWOJE
                > postępowanie. więc nie rób z niej takiej ofiary losu, doskonale wiedziała co
                > robi. poza tym gocha wcale nie była lubiana tam przez wszystkich np. na pewno
                > nie przez Alę, Florka ( papierosy-kradzież) czy karolinę, której nawet także
                > rodzice potwierdzili,że gośka potrafi wszystko wypaplać. Np. karolina( nie
                > żebym była jej fanką, boże broń) zwierzyła się kiedyś gośce ze swego sekretu, a
                >
                > gośka to od razu wypaplała januszowi, który to mógł potem wykorzystać do
                > parodiowania karoliny. i jeszcze jedno : to że gocha była "lubiana" przez
                > niektórych mieszkańcow, to tylko dowodzi jak świetnie lawirowała między ludźmi
                > i jak potrafiła się dopasowć do danej sytuacji i dlatego oni jej nie
                > nominowali, natomiast w finale przegrała z kretesem, ponieważ widzowie widzieli
                >
                > paradoksalnie więcej niż mieszkańcy. Widzowie widzieli "obraz całości"
                > zachowania gośki, kiedy była z klaudiuszem, manuelą to obgadywała Alę i
                > janusza, a kiedy tylko ALa pojawiała się na horyzoncie to goska natychmiast
                > milkła,znam parę takich właśnie sytuacji i one na pewno nie są spreparowane
                > prze TVN. Tak czy siak jest sobie sama winna, tak jak gulczas tego, że ma
                > wizerunek chama, karolina głupola, monika dziwki, a florek wrednego lisa.

Widzę, że nic do ciebie nie trafia "ja o mydle, a ty o powidle". Używasz
                określenia "obraz całości", a jaki można mieć obraz całości widząc tylko to co
                inni nam chcą pokazać i w dodatku znacznie okrojone? o jakiej całości mówimy?
                Dlaczego nie pokazywano jak Gośka doskonale tłumiła konflikty pomiędzy
                mieszkańcami (a zdarzało sie to często), jak strofowała Gulczasa kiedy za bardzo
                bawił się kosztem innych, jak potrafiła bronić tych których nie lubiła, kiedy
                widziała jak ktoś ich krzywdzi (Karolina i Alicja)?.
                Masz rację, że odpowiada się tylko za swoje słowa, lecz jeśli przebywasz w
                zamkniętej grupie gdzie normą jest paplanie wszystkich o wszystkim i każdy o
                każdym plotkuje to w końcu przyjmujesz te normy. Nie tylko Gośka w ten sposób się
                zachowała, lecz Janusz również, ponieważ na początku nie tolerował wulgaryzmów
                Gulczasa a na koniec sam ich nadużywał, przysłowie "Jeśli wchodzisz między wrony,
                musisz krakać tak jak one" doskonale obrazuje "skłonność" Gośki do plotkowania. A
                to, że za plecami Ali coś o niej mówiła? bzdura! Przecież powiedziała Alicji
                prosto w oczy, nie jeden raz, co o niej sądzi i że nie zaprzyjaźni się z nią
                napewno. Kilkakrotnie dała Ali odczuć, że nie pała do niej sympatią, więc gdzie
                tu jest fałsz?
                Mówisz, że Ala i Karola Gośki nie lubiły, a kogo one lubiły? Karola jedynie
                Grzesia, natomiast Ala Janusza i to wszystko! Spośród 12 mieszkańców nie
                potrafiły zaprzyjaźnić się z nikim więcej, to chyba o czymś świadczy!
                I na koniec, ja również znam wiele sytuacji, które były spreparowane na
                niekorzyść Gośki i mogłabym przykłady mnożyć, jednak mam wrażenie, że do zmiany
                zdania może cię skłonić jedynie obejrzenie całości zarejestrowanej w domu BB,
                jednak na dzień dzisiejszy nie ma na to szans. Narazie możesz żyć ze
                świadomością, iż twórcy programu dołożyli wielu starań abyś myślał(a) tak jak oni
                to zaplanowali.
                Pozdrawiam.
                • Gość: a Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 03.07.01, 14:21
                  Wygląda na to ze Merlinka to Gosia albo ktos z jej najbliższego otoczenia.
                  • Gość: Malgosia Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: *.astercity.net 03.07.01, 15:25
                    A ja i tak uważam, że Gośka jest wredną plotkarą. Ta zaciętość na jej twarzy i
                    haczykowany nos nawet o tym świadczy. Zaciśnięte usta, wykrzywione przy
                    obgadywaniu mają właśnie ludzie wredni i zawistni. Gdyby została nominowana
                    przez mieszkańców domu, dawno by już wyleciała. Ale umiała tak lawirować
                    między nimi i za ich plecami, że niczego się nie domyślali. Dopiero po wyściu
                    przejrzeli co to za wredota i ziółko. Teraz nikt nie chce nawet z nią
                    rozmawiać.
                    • Gość: Max Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 03.07.01, 15:36
                      Gość portalu: Malgosia napisał(a):

> A ja i tak uważam, że Gośka jest wredną plotkarą. Ta zaciętość na jej twarzy i
                      > haczykowany nos nawet o tym świadczy. Zaciśnięte usta, wykrzywione przy
                      > obgadywaniu mają właśnie ludzie wredni i zawistni. Gdyby została nominowana
                      > przez mieszkańców domu, dawno by już wyleciała. Ale umiała tak lawirować
                      > między nimi i za ich plecami, że niczego się nie domyślali. Dopiero po wyściu
                      > przejrzeli co to za wredota i ziółko. Teraz nikt nie chce nawet z nią
                      > rozmawiać.

No, no haczykowaty nos i zaciśnięte usta świadczą o wredności człowieka, gdzie
                      cię takich rewelacji nauczyli? na korespondencyjnym kursie psychologii?

• Gość: Merlinka Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 03.07.01, 15:39
                    Gość portalu: a napisał(a):

> Wygląda na to ze Merlinka to Gosia albo ktos z jej najbliższego otoczenia.

Tak, tak jestem też Manuelą, Januszem i Picią bo ich tak samo lubię jak Gośkę ;)
                    • Gość: Jajacek Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: *.kabel.telenet.be 03.07.01, 15:51
                      Merlinka ta choroba nie jest smiertelna,ale co ci szkodzi isc do lekarza?
                      • Gość: silver Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 16:03
                        powiem wam, ze czytalam niedawno artykul o gosi i wypowiadal sie na jej temat
                        psycholog. powiedzial ze malgosia najnormalniej w swiecie mowila to co miala w
                        glowie. wyrazala swoja opinie na dany temat. w zasadzie mozna tak do tego
                        podejsc... ale popatrzcie, mowi sie o niej, ze jest nieszczera, ale czy
                        szczerzy byli uczestnicy gry, ktorzy twierdzili juz po kilku dniach, ze "teraz
                        to sie liczy tylko zabawa, a o pieniadzach sie zapomina"... m.
                • Gość: Bond Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 23:20
                  Strasznie mi się już nie chce pisać ci tych elaboratów, żeby ci wytłumaczyć o co
                  tu biega. Może inni się o to pokuszą. Ja mam lepsze rzeczy do roboty.
                  Powiem ci tylko tyle.
                  Pamiętasz moje końcowe zdanie: "Tak czy siak jest sobie sama winna, tak jak
                  gulczas tego, że ma wizerunek chama, karolina głupola, monika dziwki, a florek
                  wrednego lisa."
                  O to w tym wszystkim właśnie biega, każdy ma tu jakiś wizerunek i nikt się nie
                  rozczula i nie obraża. Nawet Karolina choć ona to już powinna zwariować.
                  Więc przestań z goski robić ofiarę.
                  Każdy jest ofiarą w takim razie telewizji.
                  Ale największymi ofiarami są tak naprawdę nie oni, ale ludzie tacy jak ty, bo to
                  oni dali się zmanipulować TVN. A KRRiT powinna się raczej martwić o widzów, bo to
                  oni zostali zmanipulowani, o czym np. świadczą ogramniaste zyski TVN z smsów,
                  czyli bezczelne wyciąganie z ludzi pieniedzy. No ale to juz inna sprawa.
                  Ja nie mówię o tym, że gocha np. Alę obgadywała CAŁY czas.
                  Owszem może robiła to np. w odsępach paru godzin w ciągu doby, którą oni potem
                  zmontowali w jeden odcinek i wyglądało to jakby nic innego nie robiła tylko ją
                  obgadywała. Ale nie jest ważne ile tylko co robiła, nie ważne czy robiła to co 2
                  godziny czy co 2 minuty, robiła to bo tak sama uważała za słuszne, ale widzowie
                  inaczej stwierdzili. Tak jak gulczas , który uważał po wyjściu w wielu wywiadach,
                  że jego "wieprzowinki" nikogo nie obrażają bo są przecież miłe, ale to jednak nie
                  on o tym decyduje tylko kobiety, które tak nazywa, a niektóre z nich poczuły się
                  obrażone.
                  Karolina też nie opowiadała cały czas głupot, ale jednak to ona opowiadała na
                  antenie jak straciła dziewictwo itp. i dlatego widzowie nazwali ją głupolem i
                  pustakiem.
                  I jeszcze jedno wcale nie musisz "...krakać jak i one", to kochana tylko od
                  ciebie zależy czy zniżasz się to poziomu reszty, to zależy od twojej siły.
                  Np. Picia którego podobno lubisz nie nazywał nigdy i dalej nie nazywa kobiet jak
                  gulczas. Myśle, że on potrafił zachować swoj wizerunek nawet pod presją grupy.
                  A to, że ona niczego nie gadała o Ali za jej plecami toś chba wzięła z księżyca ,
                  albo oglądałaś innego BB. Wiecznie coś gadała, a to że Ala się modli na klęczkach
                  (nie wiadomo co jej do tego), a to że nie wyciąga wniosków z nominacji, a to że
                  się oddaliła od grupy, co robiła we Włoszech itd. Wszyscy to widzieli, a
                  niektórzy maja nawet nakasecie nagrane.
                  Nie wiem jak ci to jeszcze wbić inaczej do głowy, ale jak ktoś jest zaślepiony to
                  już nic mu nie pomoże, więc kończę.

Gość portalu: Merlinka napisał(a):

> Gość portalu: Bond napisał(a):
                  >
                  > > Bo się rozpłaczę...aaaahhh!
                  > > Merlino, gdyby gocha nie mówiła ani słówka o Ali to TVN nie mógłby zrobić
                  > ani
                  > > jednego jak się to wyraziłaś "zlepka". Owszem na pewno 24h zostały tutaj
                  > > skrócone do 45-minutowego odcinka, ale nikt nie zmuszał gośki do robienia
                  > > czegokolwiek w BB. Niktjej nie kazał obgadywać Alicji, a jeśli mówisz , że
                  > inni
                  > >
                  > > też to robili to gochy dalej nie usprawiedliwia, bo odpowiada się za SWOJE
                  >
                  > > postępowanie. więc nie rób z niej takiej ofiary losu, doskonale wiedziała
                  > co
                  > > robi. poza tym gocha wcale nie była lubiana tam przez wszystkich np. na pe
                  > wno
                  > > nie przez Alę, Florka ( papierosy-kradzież) czy karolinę, której nawet tak
                  > że
                  > > rodzice potwierdzili,że gośka potrafi wszystko wypaplać. Np. karolina( nie
                  >
                  > > żebym była jej fanką, boże broń) zwierzyła się kiedyś gośce ze swego sekre
                  > tu, a
                  > >
                  > > gośka to od razu wypaplała januszowi, który to mógł potem wykorzystać do
                  > > parodiowania karoliny. i jeszcze jedno : to że gocha była "lubiana" przez
                  > > niektórych mieszkańcow, to tylko dowodzi jak świetnie lawirowała między lu
                  > dźmi
                  > > i jak potrafiła się dopasowć do danej sytuacji i dlatego oni jej nie
                  > > nominowali, natomiast w finale przegrała z kretesem, ponieważ widzowie wid
                  > zieli
                  > >
                  > > paradoksalnie więcej niż mieszkańcy. Widzowie widzieli "obraz całości"
                  > > zachowania gośki, kiedy była z klaudiuszem, manuelą to obgadywała Alę i
                  > > janusza, a kiedy tylko ALa pojawiała się na horyzoncie to goska natychmias
                  > t
                  > > milkła,znam parę takich właśnie sytuacji i one na pewno nie są spreparowan
                  > e
                  > > prze TVN. Tak czy siak jest sobie sama winna, tak jak gulczas tego, że ma
                  > > wizerunek chama, karolina głupola, monika dziwki, a florek wrednego lisa.
                  >
                  >
                  > Widzę, że nic do ciebie nie trafia "ja o mydle, a ty o powidle". Używasz
                  > określenia "obraz całości", a jaki można mieć obraz całości widząc tylko to co
                  > inni nam chcą pokazać i w dodatku znacznie okrojone? o jakiej całości mówimy?
                  > Dlaczego nie pokazywano jak Gośka doskonale tłumiła konflikty pomiędzy
                  > mieszkańcami (a zdarzało sie to często), jak strofowała Gulczasa kiedy za bardz
                  > o
                  > bawił się kosztem innych, jak potrafiła bronić tych których nie lubiła, kiedy
                  > widziała jak ktoś ich krzywdzi (Karolina i Alicja)?.
                  > Masz rację, że odpowiada się tylko za swoje słowa, lecz jeśli przebywasz w
                  > zamkniętej grupie gdzie normą jest paplanie wszystkich o wszystkim i każdy o
                  > każdym plotkuje to w końcu przyjmujesz te normy. Nie tylko Gośka w ten sposób s
                  > ię
                  > zachowała, lecz Janusz również, ponieważ na początku nie tolerował wulgaryzmów
                  > Gulczasa a na koniec sam ich nadużywał, przysłowie "Jeśli wchodzisz między wron
                  > y,
                  > musisz krakać tak jak one" doskonale obrazuje "skłonność" Gośki do plotkowania.
                  > A
                  > to, że za plecami Ali coś o niej mówiła? bzdura! Przecież powiedziała Alicji
                  > prosto w oczy, nie jeden raz, co o niej sądzi i że nie zaprzyjaźni się z nią
                  > napewno. Kilkakrotnie dała Ali odczuć, że nie pała do niej sympatią, więc gdzie
                  >
                  > tu jest fałsz?
                  > Mówisz, że Ala i Karola Gośki nie lubiły, a kogo one lubiły? Karola jedynie
                  > Grzesia, natomiast Ala Janusza i to wszystko! Spośród 12 mieszkańców nie
                  > potrafiły zaprzyjaźnić się z nikim więcej, to chyba o czymś świadczy!
                  > I na koniec, ja również znam wiele sytuacji, które były spreparowane na
                  > niekorzyść Gośki i mogłabym przykłady mnożyć, jednak mam wrażenie, że do zmiany
                  >
                  > zdania może cię skłonić jedynie obejrzenie całości zarejestrowanej w domu BB,
                  > jednak na dzień dzisiejszy nie ma na to szans. Narazie możesz żyć ze
                  > świadomością, iż twórcy programu dołożyli wielu starań abyś myślał(a) tak jak o
                  > ni
                  > to zaplanowali.
                  > Pozdrawiam.

• Gość: Merlinka Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 04.07.01, 12:27

> Strasznie mi się już nie chce pisać ci tych elaboratów, żeby ci wytłumaczyć o c
                    > o
                    > tu biega. Może inni się o to pokuszą. Ja mam lepsze rzeczy do roboty.
                    > Powiem ci tylko tyle.
                    > Pamiętasz moje końcowe zdanie: "Tak czy siak jest sobie sama winna, tak jak
                    > gulczas tego, że ma wizerunek chama, karolina głupola, monika dziwki, a florek
                    > wrednego lisa."
                    > O to w tym wszystkim właśnie biega, każdy ma tu jakiś wizerunek i nikt się nie
                    > rozczula i nie obraża. Nawet Karolina choć ona to już powinna zwariować.
                    > Więc przestań z goski robić ofiarę.
                    > Każdy jest ofiarą w takim razie telewizji.
                    > Ale największymi ofiarami są tak naprawdę nie oni, ale ludzie tacy jak ty, bo t
                    > o
                    > oni dali się zmanipulować TVN. A KRRiT powinna się raczej martwić o widzów, bo
                    > to
                    > oni zostali zmanipulowani, o czym np. świadczą ogramniaste zyski TVN z smsów,
                    > czyli bezczelne wyciąganie z ludzi pieniedzy. No ale to juz inna sprawa.
                    > Ja nie mówię o tym, że gocha np. Alę obgadywała CAŁY czas.
                    > Owszem może robiła to np. w odsępach paru godzin w ciągu doby, którą oni potem
                    > zmontowali w jeden odcinek i wyglądało to jakby nic innego nie robiła tylko ją
                    > obgadywała. Ale nie jest ważne ile tylko co robiła, nie ważne czy robiła to co
                    > 2
                    > godziny czy co 2 minuty, robiła to bo tak sama uważała za słuszne, ale widzowie
                    >
                    > inaczej stwierdzili. Tak jak gulczas , który uważał po wyjściu w wielu wywiadac
                    > h,
                    > że jego "wieprzowinki" nikogo nie obrażają bo są przecież miłe, ale to jednak n
                    > ie
                    > on o tym decyduje tylko kobiety, które tak nazywa, a niektóre z nich poczuły si
                    > ę
                    > obrażone.
                    > Karolina też nie opowiadała cały czas głupot, ale jednak to ona opowiadała na
                    > antenie jak straciła dziewictwo itp. i dlatego widzowie nazwali ją głupolem i
                    > pustakiem.
                    > I jeszcze jedno wcale nie musisz "...krakać jak i one", to kochana tylko od
                    > ciebie zależy czy zniżasz się to poziomu reszty, to zależy od twojej siły.
                    > Np. Picia którego podobno lubisz nie nazywał nigdy i dalej nie nazywa kobiet ja
                    > k
                    > gulczas. Myśle, że on potrafił zachować swoj wizerunek nawet pod presją grupy.
                    > A to, że ona niczego nie gadała o Ali za jej plecami toś chba wzięła z księżyca
                    > ,
                    > albo oglądałaś innego BB. Wiecznie coś gadała, a to że Ala się modli na klęczka
                    > ch
                    > (nie wiadomo co jej do tego), a to że nie wyciąga wniosków z nominacji, a to że
                    >
                    > się oddaliła od grupy, co robiła we Włoszech itd. Wszyscy to widzieli, a
                    > niektórzy maja nawet nakasecie nagrane.
                    > Nie wiem jak ci to jeszcze wbić inaczej do głowy, ale jak ktoś jest zaślepiony
                    > to
                    > już nic mu nie pomoże, więc kończę.
                    >
                    >
                    >
                    > Gość portalu: Merlinka napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Bond napisał(a):
                    > >
                    > > > Bo się rozpłaczę...aaaahhh!
                    > > > Merlino, gdyby gocha nie mówiła ani słówka o Ali to TVN nie mógłby zr
                    > obić
                    > > ani
                    > > > jednego jak się to wyraziłaś "zlepka". Owszem na pewno 24h zostały tu
                    > taj
                    > > > skrócone do 45-minutowego odcinka, ale nikt nie zmuszał gośki do robi
                    > enia
                    > > > czegokolwiek w BB. Niktjej nie kazał obgadywać Alicji, a jeśli mówisz
                    > , że
                    > > inni
                    > > >
                    > > > też to robili to gochy dalej nie usprawiedliwia, bo odpowiada się za
                    > SWOJE
                    > >
                    > > > postępowanie. więc nie rób z niej takiej ofiary losu, doskonale wiedz
                    > iała
                    > > co
                    > > > robi. poza tym gocha wcale nie była lubiana tam przez wszystkich np.
                    > na pe
                    > > wno
                    > > > nie przez Alę, Florka ( papierosy-kradzież) czy karolinę, której nawe
                    > t tak
                    > > że
                    > > > rodzice potwierdzili,że gośka potrafi wszystko wypaplać. Np. karolina
                    > ( nie
                    > >
                    > > > żebym była jej fanką, boże broń) zwierzyła się kiedyś gośce ze swego
                    > sekre
                    > > tu, a
                    > > >
                    > > > gośka to od razu wypaplała januszowi, który to mógł potem wykorzystać
                    > do
                    > > > parodiowania karoliny. i jeszcze jedno : to że gocha była "lubiana" p
                    > rzez
                    > > > niektórych mieszkańcow, to tylko dowodzi jak świetnie lawirowała międ
                    > zy lu
                    > > dźmi
                    > > > i jak potrafiła się dopasowć do danej sytuacji i dlatego oni jej nie
                    > > > nominowali, natomiast w finale przegrała z kretesem, ponieważ widzowi
                    > e wid
                    > > zieli
                    > > >
                    > > > paradoksalnie więcej niż mieszkańcy. Widzowie widzieli "obraz całości
                    > "
                    > > > zachowania gośki, kiedy była z klaudiuszem, manuelą to obgadywała Alę
                    > i
                    > > > janusza, a kiedy tylko ALa pojawiała się na horyzoncie to goska natyc
                    > hmias
                    > > t
                    > > > milkła,znam parę takich właśnie sytuacji i one na pewno nie są sprepa
                    > rowan
                    > > e
                    > > > prze TVN. Tak czy siak jest sobie sama winna, tak jak gulczas tego, ż
                    > e ma
                    > > > wizerunek chama, karolina głupola, monika dziwki, a florek wrednego l
                    > isa.
                    > >
                    > >
                    > > Widzę, że nic do ciebie nie trafia "ja o mydle, a ty o powidle". Używasz
                    > > określenia "obraz całości", a jaki można mieć obraz całości widząc tylko t
                    > o co
                    > > inni nam chcą pokazać i w dodatku znacznie okrojone? o jakiej całości mówi
                    > my?
                    > > Dlaczego nie pokazywano jak Gośka doskonale tłumiła konflikty pomiędzy
                    > > mieszkańcami (a zdarzało sie to często), jak strofowała Gulczasa kiedy za
                    > bardz
                    > > o
                    > > bawił się kosztem innych, jak potrafiła bronić tych których nie lubiła, ki
                    > edy
                    > > widziała jak ktoś ich krzywdzi (Karolina i Alicja)?.
                    > > Masz rację, że odpowiada się tylko za swoje słowa, lecz jeśli przebywasz w
                    >
                    > > zamkniętej grupie gdzie normą jest paplanie wszystkich o wszystkim i każdy
                    > o
                    > > każdym plotkuje to w końcu przyjmujesz te normy. Nie tylko Gośka w ten spo
                    > sób s
                    > > ię
                    > > zachowała, lecz Janusz również, ponieważ na początku nie tolerował wulgary
                    > zmów
                    > > Gulczasa a na koniec sam ich nadużywał, przysłowie "Jeśli wchodzisz między
                    > wron
                    > > y,
                    > > musisz krakać tak jak one" doskonale obrazuje "skłonność" Gośki do plotkow
                    > ania.
                    > > A
                    > > to, że za plecami Ali coś o niej mówiła? bzdura! Przecież powiedziała Alic
                    > ji
                    > > prosto w oczy, nie jeden raz, co o niej sądzi i że nie zaprzyjaźni się z n
                    > ią
                    > > napewno. Kilkakrotnie dała Ali odczuć, że nie pała do niej sympatią, więc
                    > gdzie
                    > >
                    > > tu jest fałsz?
                    > > Mówisz, że Ala i Karola Gośki nie lubiły, a kogo one lubiły? Karola jedyni
                    > e
                    > > Grzesia, natomiast Ala Janusza i to wszystko! Spośród 12 mieszkańców nie
                    > > potrafiły zaprzyjaźnić się z nikim więcej, to chyba o czymś świadczy!
                    > > I na koniec, ja również znam wiele sytuacji, które były spreparowane na
                    > > niekorzyść Gośki i mogłabym przykłady mnożyć, jednak mam wrażenie, że do z
                    > miany
                    > >
                    > > zdania może cię skłonić jedynie obejrzenie całości zarejestrowanej w domu
                    > BB,
                    > > jednak na dzień dzisiejszy nie ma na to szans. Narazie możesz żyć ze
                    > > świadomością, iż twórcy programu dołożyli wielu starań abyś myślał(a) tak
                    > jak o
                    > > ni
                    > > to zaplanowali.
                    > > Pozdrawiam.

Moje ostatnie słowo!
                    Cieszę się, że przyznajesz iż każdy z mieszkańców BB "miał jakiś wizerunek"
                    i "każdy z nich jest ofiarą telewizji", właśnie to chciałam uświadomić ludziom
                    tobie podobnym. Natomiast jeśli chodzi o to kto bardziej dał się zmanipulować TVN-
                    owi to widać jak na
                  • Gość: Merlinka Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 04.07.01, 15:11
                    To moje ostatnie słowo!
                    Cieszę się Bondzie, że przyznajesz iż każdy z mieszkańców BB "miał jakiś
                    wizerunek" i "każdy z nich jest ofiarą TV", właśnie to chciałam uświadomić
                    ludziom tobie podobnym. Natomiast jeśli chodzi o to kto bardziej poddał się
                    manipulacji TVN-u, to widać jak na dłoni, ponieważ to właśnie TY powtarzasz
                    opinie w stylu red. Miszczaka, Miecugowa czy panny Wojciechowskiej. Masz takie
                    zdanie na temat mieszkańców domu BB, jakie realizatorzy programu lansowali, a
                    przykłady manipulacji można mnożyć w nieskończoność, np. Martyna W. komentuje
                    dramatycznym tonem: "Gosia nominowała Janusza, chociaż wcześniej mówiła, że
                    Jausza nigdy nie będzie nominowała!", na to ciemny lud "no, widać jaka ta Gośka
                    wredna i fałszywa!" i małe móżdżki nie wpadną na pomysł, że przecież ta biedna
                    Gosia miała do wyboru tylko dwie osoby (Janusza i Manuelę) i o obydwu mówiła,
                    że nie będzie ich nominować, dalej Miszczak obwieszcza ludowi: "Alicja, która
                    dwukrotnie pokonała Klaudiusza!" a małaym rozumkom nie przyjdzie do głowy, że
                    przecież pokonała go tylko za drugim razem!, następnie słynny sms rozesłany do
                    tysięcy abonentów: "Gosia ukradła piwo!" i ten kto nie obejrzał wieczornego
                    odcinka, w którym wszystko zostało wyjaśnione, dalej uważa, że tak rzeczywiście
                    było. Przykre jest to, że niektórzy ludzie ciągle ślepo wierzą w to co powie
                    pani w TV, myślałam że te czasy mamy już za sobą, lecz kiedy czytam tu
                    wypowiedzi podobne do twoich, to z podziwem patrzę na speców od marketingu
                    Endemola, po prostu mistrzostwo świata!!!
                    • Gość: Bond Re: GOSIA TO NAJROZSĄDNIEJSZA OSOBA W BB i skrzywdzona przez TVN! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 01:46

> To moje ostatnie słowo!
                      > Cieszę się Bondzie, że przyznajesz iż każdy z mieszkańców BB "miał jakiś
                      > wizerunek" i "każdy z nich jest ofiarą TV"
                      albo znowu nie kumasz, albo nie przekręcaj moich słów, to według ciebie gocha
                      jest ofiarą, a ja mówię , że twoim sposobem myslenia trzeba by wszystkich nazwać
                      ofiarami TVN, łącznie z nami widzami.

, właśnie to chciałam uświadomić
                      > ludziom tobie podobnym. Natomiast jeśli chodzi o to kto bardziej poddał się
                      > manipulacji TVN-u, to widać jak na dłoni, ponieważ to właśnie TY powtarzasz
                      > opinie w stylu red. Miszczaka, Miecugowa czy panny Wojciechowskiej. Masz takie
                      > zdanie na temat mieszkańców domu BB, jakie realizatorzy programu lansowali,

a ty myślałaś w swej naiwności, że co może tu o coś innego chodzi? he,
                      he...dziecko to ty nawet nie wiesz jakie tu panują reguły
                      to jest SHOW, GRA kapujesz, tu chodzi o kasę i gośka jeszcze sie jej nachapie tak
                      jak inni mieszkańcy, nawet santorski stwierdził w jednym z podsumowń tygodnia BB,
                      ze tu trzeba budować napięcie bo się inaczej widz znudzi i odejdzie i o to chodzi
                      widz=kasa, kumasz?

a
                      > przykłady manipulacji można mnożyć w nieskończoność, np. Martyna W. komentuje
                      > dramatycznym tonem: "Gosia nominowała Janusza, chociaż wcześniej mówiła, że
                      > Jausza nigdy nie będzie nominowała!", na to ciemny lud "no, widać jaka ta Gośka
                      >
                      > wredna i fałszywa!" i małe móżdżki nie wpadną na pomysł, że przecież ta biedna
                      > Gosia miała do wyboru tylko dwie osoby

no, no tylko nie biedna, nie musiała, mogła w każdej chwili opuścić grę , nikt
                      jej tam na siłę nie trzymał, ona wybrała sama ze woli kasę

(Janusza i Manuelę) i o obydwu mówiła,
                      > że nie będzie ich nominować, dalej Miszczak obwieszcza ludowi: "Alicja, która
                      > dwukrotnie pokonała Klaudiusza!" a małaym rozumkom nie przyjdzie do głowy, że
                      > przecież pokonała go tylko za drugim razem!, następnie słynny sms rozesłany do
                      > tysięcy abonentów: "Gosia ukradła piwo!" i ten kto nie obejrzał wieczornego
                      > odcinka, w którym wszystko zostało wyjaśnione, dalej uważa, że tak rzeczywiście
                      >
                      > było.

NAPIĘCIE , napięcie kumasz

Przykre jest to, że niektórzy ludzie ciągle ślepo wierzą w to co powie
                      > pani w TV, myślałam że te czasy mamy już za sobą, lecz kiedy czytam tu
                      > wypowiedzi podobne do twoich, to z podziwem patrzę na speców od marketingu
                      > Endemola, po prostu mistrzostwo świata!!!

No cóż widzę ze nadal nie kapujesz, ale może kiedyś , kto wie...

dla ludzi są ważne emocje i tych im dostarczono po mistrzowsku

Mam nadzieję ze ci się trochę oczy otwarły...

• Gość: Merlinka Re: Biedna Gosia IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 06.07.01, 10:33
      Drogi Bondzie,
      Moje oczy są otwarte już od 31 lat, a szczególnie są wrażliwe na
      niesprawiedliwość i krzywdę ludzką. Dostarczanie widzom emocji poprzez SZTUCZNE
      wzbuzanie negatywnych uczuć pomiędzy uczestnikami programu, ich rodzinami i
      samymi oglądającymi, jest zwykłą podłością (nawet w przypadku gdy uczestnicy
      dobrowolnie zgłosili się do tej gry). Najbardziej jaskrawym przykładem takich
      działań było kreowanie postaci Gośki Maier. Zapewne ciężko ci przyznać, iż
      dałeś się nabrać na bardzo jednoznaczne wizerunki bohaterów BB, które stworzył
      TVN i właśnie dlatego będziesz bronił swego zdania "do ostatniej kropli krwi".
      Z tego powodu naszą dalszą dyskusję uważam za bezcelową.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Bond Re: Biedna Gosia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 23:49

> Drogi Bondzie,
        > Moje oczy są otwarte już od 31 lat, a szczególnie są wrażliwe na
        > niesprawiedliwość i krzywdę ludzką. Dostarczanie widzom emocji poprzez SZTUCZNE
        >
        > wzbuzanie negatywnych uczuć pomiędzy uczestnikami programu, ich rodzinami i
        > samymi oglądającymi, jest zwykłą podłością (nawet w przypadku gdy uczestnicy
        > dobrowolnie zgłosili się do tej gry).

Chwila, chwila, jeżeli ty nie oglądasz tego obrzydliwego BB, bo mniemam, że
        takiej PODŁOŚCI byś nie zniosła, to w jakiż to sposób tyle wiesz?
        MOCNO PODEJRZANIE.
        Aha, jednak oglądasz. No i kto tu jest fałszywy?

Najbardziej jaskrawym przykładem takich
        > działań było kreowanie postaci Gośki Maier. Zapewne ciężko ci przyznać, iż
        > dałeś się nabrać na bardzo jednoznaczne wizerunki bohaterów BB, które stworzył
        > TVN i właśnie dlatego będziesz bronił swego zdania "do ostatniej kropli krwi".
        > Z tego powodu naszą dalszą dyskusję uważam za bezcelową.
        > Pozdrawiam.

Każda dyskusja ma jakiś cel i jest dobra dopóki pozwala zweryfikować swoje
        zdanie. Mam nadzieję, że już to zrobiłaś.
        Koleżanko, mnie nikt nie nabrał, bo od początku wiem o co w tym wszystkim biega
        (powtórzę jeszcze raz tobie dla przypomnienia) KASA, za wszelką cenę.
        Nie broń gośki, bo tak jak mówił gulczas nikt nie poszedł do programu pić sprajta.
        Nikt ich nie zmuszał, by tam poszli, i nikt ich nie zmuszał by tam pozostali
        jeśli im źle, zawsze mogli wyjść. PAMIĘTAJ. BB to nie jest więzienie.
        A co do moralnych aspektów tego przedsięwzięcia to fakty mówią same za siebie:
        morale gośki i innych, którzy tam poszli, bo chcieli KASY i ciebie oraz innych
        widzów, którzy przez 106 dni ich podglądali.
        No cóż dałaś sie jednak złapać.
        A co do tych 31 lat to mocno wątpię, bo niby dlaczego mam ci wierzyć.

• Gość: Merlinka Re: Biedna Gosia IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 09.07.01, 13:56
          Dziewczę drogie,
          Nigdzie nie napisałam, że nie oglądam programu BB, a wręcz odwrotnie śledziłam
          go w c+ i czasami w necie, dlatego bo lubię znać tamat o którym dyskutuję, więc
          nie rozumiem skąd te twoje dziwaczne wnioski? Myślę, że w tym przypadku różnica
          pokoleń daje o sobie znać: kto nie ma już argumentów, wkłada innym w usta
          słowa, których ten nigdy nie wypowiedział, no cóż, widocznie młodzież nie ma
          już innej broni......
          • Gość: Bond Re: Biedna Gosia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 02:51

> Dziewczę drogie,

dziewczę, a to dobre,ha, ha... nie masz przypadkiem rozdwojenia jaźni?? he, he...

> Nigdzie nie napisałam, że nie oglądam programu BB, a wręcz odwrotnie śledziłam
            > go w c+ i czasami w necie, dlatego bo lubię znać tamat o którym dyskutuję, więc
            >
            > nie rozumiem skąd te twoje dziwaczne wnioski?

umiesz czytać?!
            "Chwila, chwila, jeżeli ty nie oglądasz tego obrzydliwego BB, ***bo mniemam***,
            że takiej PODŁOŚCI byś nie zniosła, to w jakiż to sposób tyle wiesz?"

MNIEMAM=wydawało mi się, że jeżeli BB tak podle manipuluje ludźmi jak to
            stwierdziłaś w swoim poprzednim poście, to ty szlachetna osoba go nie oglądałaś
            wiecej, a teraz okazało się, jak to sama właśnie potwierdziłaś, że mam absolutną
            rację, jesteś fałszwa, bo nazywając program, cytuję:"wzbuzanie negatywnych uczuć
            pomiędzy uczestnikami programu, ich rodzinami i samymi oglądającymi, jest zwykłą
            podłością" dalej go oglądałaś, pewnie do samego finału, nie? no
            tylko nie wciskaj mi kitu teraz , że oglądałaś go z powodów czysto zawodowych, bo
            był ci potrzebny do jakiś tam dyskusji.

Myślę, że w tym przypadku różnica
            >
            > pokoleń daje o sobie znać: kto nie ma już argumentów, wkłada innym w usta
            > słowa, których ten nigdy nie wypowiedział, no cóż, widocznie młodzież nie ma
            > już innej broni......

Jeżeli, cytuję:"Z tego powodu naszą dalszą dyskusję uważam za bezcelową", to po
            cholerę dalej dyskutujesz sama nie mając więcej argumentów?
            Bo to ty schodzisz coraz bardziej z tematu, ponieważ doskonale wiesz, że mam
            rację, nie wiem też a jakiej różniecy pokoleń gadasz, ponieważ nie wiesz ile mam
            lat, więc jeszcze raz cię zacytuję:"kto nie ma już argumentów, wkłada innym w
            usta słowa, których ten nigdy nie wypowiedział.."
            aha , i jaka młodzież?? chyba ty.
            wróć na temat dziewczę drogie... to pogadamy

• Gość: Merlinka Re: Biedna Gosia IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 10.07.01, 10:34
              Moja droga,
              Czyżbyś miała problemy z identyfikacją swojej płci???
              Na innym forum udzielasz się jako Borgia, pisząc identyczne teksty jako
              kobieta, tutaj jesteś męskim Bondem, to jest dopiero rozdwojenie jaźni!
              Nie przypominam sobie abym w którymś z moich postów oceniała twoją osobę a tym
              bardziej obrzucała błotem, więc tego samego wymagam również od mego adwersarza
              dlatego oceny tego typu, że "jestem fałszywa" zachowaj dla ludzi, których
              znasz. Widzę, że zbyt emocjonalnie podchodzisz do dyskusji i trochę rażą mnie
              wulgaryzmy, których zaczynasz używać, więc nawet jeśli wrócę kiedykolwiek do
              dyskusji na temat BB, to razem na pewno już "nie pogadamy".
              Życzę ci powodzenia, trochę wyciszenia i na koniec zacytuję słowa Piotra
              Lato "wrzuć na luz" dziewczyno!
              • Gość: Bond Re: Biedna Gosia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 15:27

> Moja droga,
                > Czyżbyś miała problemy z identyfikacją swojej płci???
                > Na innym forum udzielasz się jako Borgia, pisząc identyczne teksty jako
                > kobieta, tutaj jesteś męskim Bondem, to jest dopiero rozdwojenie jaźni!

TY, NIE OBRAŻAJ MNIE, DOBRA?!
                TO CHYBA TY MASZ PROBLEMY ZE SOBĄ!
                Jaka Borgia? i na jakim forum??
                Może podasz mi adres, zamiast rzucać fałszywe oskarżenia, ty fałszywko!
                Nie przyszło ci do głowy, że może ktoś myśli podobnie, albo jakiś dupek się
                podszywa?
                Chyba nie, sądząc po twoim ilorazie inteligencji.

> Nie przypominam sobie abym w którymś z moich postów oceniała twoją osobę

to oceniaj, to wolny kraj

a tym
                > bardziej obrzucała błotem,

gdzie cię obrzucam błotem, cytuj śmiało

Widzę, że zbyt emocjonalnie podchodzisz do dyskusji i trochę rażą mnie
                > wulgaryzmy,

wiesz co to jest wulgaryzm wogóle?
                podaj mi przykłady i swoją definicję

których zaczynasz używać, więc nawet jeśli wrócę kiedykolwiek do
                > dyskusji na temat BB, to razem na pewno już "nie pogadamy".

" aaaa już sie boję" nie strasz mnie
                nawet by mi się nie chciało dotykać klawiatury

> Życzę ci powodzenia, trochę wyciszenia i na koniec zacytuję słowa Piotra
                > Lato "wrzuć na luz" dziewczyno!

oj, to akurat chyba do ciebie pasuje bardziej

i wracając do tematu wiadomości:
                ty droga panienko najwyraźniej nie masz już nic do powiedzenia w
                kwestii "biednej" gochy, ponieważ zamiast rzucać to argumantami na jej obronę
                wolisz jak najdalej trzymać sie od dyskusji, którą po prostu przegrałaś.
                nie masz już żadnych argumentów, inaczej po prostu mogłabyś z łatwością odeprzeć
                moje.
                nie odpowiedziałaś na żadne z moich stwierdzeń, co mówi samo za siebie.
                poczytaj sobie przebieg naszej dyskusji. Ja zawsze odpowiadam na twoje argumenty,
                ty o dłuższego czasu "żeglujesz " w zupełnie innym kierunku.
                nie chce mi się po raz 100-tny przepisywać tego samego i przytaczać z powrotem
                moich argumentów, żebyś sie łaskawie na nich skupiła i mnie spróbowała przekonać
                do swoich racji.
                No cóż, żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo myśleć o innych co chce.
                Nie będę ciebie już wiecej przekonywać co do fałszywości gochy z BB, jak
                jesteś "ślepa" to już taka pozostaniesz.
              • Gość: Janek Re: Biedna Gosia, oj biedna.... IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 18.07.01, 08:20
                Merlinko, widzę, że niejaki obojniak Bond zbyt emocjonalnie i napastliwie
                podchodzi do dyskusji, a to zapewne z powodu młoego wieku, który charakteryzuje
                się niecierpliwością i gorącą głową. Już od dawna śledzę wasz spór i muszę
                przyznać, iż trochę mi zaimponowałaś swoją rzeczową argumantacją, a przede
                wszystkim niezwykłą zdolnością obserwacji zachowań ludzkich. Jednak chciałem
                zwrócić uwagę, iż prawda obiektywna nie istnieje dlatego każde z was taką samą
                sytuację widzi zupełnie inaczej. Bond przedstawia swoją subiektywną prawdę a ty
                swoją. Jednak z przyjemnościa stwierdzam, iż zdecydowanie bardziej skłaniam się
                do TWEGO postrzegania zdarzeń i ludzi. Pozdrawiam cię serdecznie i TAK TRZYMAJ
                DALEJ!!!
                • Gość: martyna Re: Biedna Gosia, oj biedna.... IP: *.petrotel.com.pl 18.07.01, 11:26
                  Ja też uważam, że dyskusja na temat postępowania Gochy jest bezcelowa.
                  Reprezentuje ona bowiem typ osoby z którą niektórzy mogą bardziej się
                  identyfikować i ją popierać a inni mniej. Każdy jest inny tak jak różni byli
                  mieszkańcy BB. Widzowie mają z pewnością odmienne zdania na temat
                  poszczególnych mieszkańsów, ale LUDZIE!!!! PRZECIEŻ O TO WŁAŚNIE W TYM
                  CHODZIŁO!!! po to były te głosowania, SMSy itp. Nie można powiedzieć, że ci co
                  to wszystko oglądali są okrutni, czy mają małe móżdżki. Bo nie ukywajmy: ten
                  gatunek programu to nowość w polskiej TV. Oglądaliśmy początkowo z ciekawości.
                  Bohaterowie BB byli o wiele bardziej interesujący (nie mylić z "sympatyczni")
                  niż np. w "Dwóch światach". Jak włączyło się C+ to jakby przez kilka tygodni
                  byli w domu niekrępujący goście. Można było sobie wybrać kogoś z kim można soię
                  było utożsamić (przekrój typów osobowości i wieku do wyboru do koloru) i go
                  obstawiać. Ja osobiście bronię Gosi (bo ją właśnie najbardziej polubiłam)i choć
                  ktoś może o niej powiedzieć to czy tamto, to przecież nie można się z tego
                  powodu kłócić. Taka była (czy inna) i koniec. Życzę jej wszystkiego co
                  najlepsze tak jak Bond czy Merlinka życzą swoim faworytom. Nie można też
                  komentować tego, ile zarobią i jakie zrobią kariery. To jest ich sprawa. A poza
                  tym jakie mają prawo odbierać im to ci, którzy przesiedzieli (lub tak jak ja
                  przeleżeli) przed telewizorem i gapili się na gotowe? Oni tam po drugiej
                  stronie ekranu wykonali ciężką robotę to niech coś z tego mają. Już sam fakt że
                  się na to odważyli.... Telewizja rządzi się prawami brutalnego
                  świata.Pomyślcie - co można w dzisiejszych czasach jeszcze pokazać ludziom,
                  żeby zatrzymać ich na swoima kanale TV? AŻ WŁOS SIĘ JEŻY NA GŁOWIE...
              • Gość: LEO Re: Biedna Gosia IP: *.*.*.* 18.07.01, 10:54
                Merlinko,
                wlasciwie to chcialem napisac prawie to samo, co Janek. Pomijajac juz kwestie
                tego, kto ma racje w tym sporze, to jednak imponuje mi sposob prowadzenia przez
                Ciebie dyskusji, wiec moze dodam jedynie, ze gdyby mi kiedys przyszlo prowadzic
                podobna batalie, to zyczylbym sobie takiego przeciwnika, jak Ty. Rowniez
                przygladam sie od poczatku Waszej wymianie zdan oraz argumentow i sadze, ze
                Twoj przeciwnik (Bond) powinien troszke popracowac nad swoim oratorstwem, zanim
                bedzie mogl sprobowac ponownie stanac z Toba na ringu slownym.
                Pozdrawiam serdecznie i przesylam wyrazy uznania.
                • Gość: Goldi Re: Biedna Gosia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 20:53
                  Droga Merlinko, niestety lub "stety" patrząc obiektywnie to muszę przyznać
                  rację Bondowi. Chociaż może i fajnie by było bronić Gosi, ale ty nic o niej
                  przecież nie wiesz. Poza tym Bond ma rację, ty nie odpowiadasz na jego
                  argumenty, ale czepiasz się jego sposobu argumentowania. To czy on wyraża sie
                  ostro czy nie , nie usprawiedliwia cię do takiego sposobu prowadzenie dyskusji.
                  Poza tym wcale nie wiesz czy on ma "rozdwojenie" jaźni, ponieważ ja to sama już
                  przeżyłam jak osoby mi wrogie podszywały się pode mnie w internecie i wiem jak
                  to jest. Więc jeżeli nie masz pewności to nie oskarżaj innych, to jest dobra
                  rada dla ciebie, no chba że już tu nie przychodzisz albo teraz piszesz pod
                  nickiem Janek, martyna, LEO?
                  • Gość: Leo Re: Biedna Gosia IP: *.*.*.* 19.07.01, 10:10
                    Dzien Dobry,
                    chcialem tylko zaznaczyc, ze pisze sam za siebie, poza tym nie interesuje mnie
                    spor jako taki, tylko sposob prowadzenia rozmowy. I to zarowno Merlinki, jak i
                    Goldi. Po prostu lubie rozmowy na poziomie.
                    pozdrawiam Was wszystkich
                  • Gość: Bond Re: Biedna Gosia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 22:25
                    Gość portalu: Goldi napisał(a):

> Droga Merlinko, niestety lub "stety" patrząc obiektywnie to muszę przyznać
                    > rację Bondowi.

Wielkie Dzięki, przynajmniej jedna

Chociaż może i fajnie by było bronić Gosi, ale ty nic o niej
                    > przecież nie wiesz.

"good point"!

Poza tym Bond ma rację, ty nie odpowiadasz na jego
                    > argumenty, ale czepiasz się jego sposobu argumentowania. To czy on wyraża sie
                    > ostro czy nie , nie usprawiedliwia cię do takiego sposobu prowadzenie dyskusji.
                    > Poza tym wcale nie wiesz czy on ma "rozdwojenie" jaźni, ponieważ ja to sama już
                    >
                    > przeżyłam jak osoby mi wrogie podszywały się pode mnie w internecie i wiem jak
                    > to jest. Więc jeżeli nie masz pewności to nie oskarżaj innych, to jest dobra
                    > rada dla ciebie,

Posłuchaj jej Merlino, oj posłuchaj...

no chba że już tu nie przychodzisz albo teraz piszesz pod
                    > nickiem Janek, martyna, LEO?

No właśnie przyznaj się merlina, leo, martyna i Janek to ty, nie?
                    Tak to na pewno ty, bo widziałem jak w podobnym do ciebie stylu piszą, czyżbyś
                    miała roztrojenie jaźni?? , bo przecież nikt by ci racji nie przyznał na zdrowy
                    rozum.

• Gość: Janek Re: Biedna Gosia IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 23.07.01, 15:25
                      Aby moje ,milczenie nie zostało odebrane jako potwierdzenie insynuacji spółki
                      Goldi i Bond, oświadczam, że z Merlinką łączy mnie jedynie "wspólnota dusz"
                      (Merlinko, wybaczysz mi taką poufałość?)
                      Pozdrawiam,
                      Janek Barcikowski
                • Gość: Merlinka Re: Biedna Gosia, pozdrawiam! IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 19.07.01, 09:06
                  Pozdrawiam niezwykle serdecznie Martynę, LEO oraz Janka!
                  Miło jest dowiedzieć się, iż są tu ludzie którzy odbierają na podobnych
                  falach :)))))

P.S. Martyno, ja również najbardziej polubiłam Gosię i z niepokojem patrzę na
                  to, co telewizja może jeszcze zrobić w imię wysokiej oglądalności...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka