Dodaj do ulubionych

co wam sie podoba w FAKTACH TVN?

02.10.03, 11:41
Czytam sobie rozne watki na tym forum i widze ze ludzie dziela sie generalnie na tych co za Faktami i tych co przeciw Faktom TVN. Dodatkowo dochodzi sympatia dla T. Lisa lub wprost przeciwnie. Generalnie ciekawi mnie jakie "fakty" przemawiaja za tym ze lubimy FAKTY lub nie lubimy. Z pewnoscia posatac Lisa ma swoje znaczenie w ocenie. Niektorzy go lubia inni nie i to tez wplywa na ocene Faktow. Chodzi mi o szczegoly np sposob doboru informacji ich kolejnosci, wreszcie komentarze reporterow czy samego prowadzacego, sposob zadawania pytan przez dziennikarzy, prezentowania odpowiedzi, dobor pytanych osob. Relacje z zagranicy np Irak, USA, Izrael itp wazne miejsca na swiecie. I czy na generalna ocene nie ma wplywu wasza sympatia lub antypatia do rzadu/Millera/SLD/PiS/PO/Samoobrony/Busha/Sharona/Putina/Chiraca/ itd?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? IP: *.pgi.waw.pl 02.10.03, 11:52
      Podobają mi się jako całość.
      • Gość: rewal Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? IP: 217.153.35.* 02.10.03, 15:35
        W FAKTACH podoba mi się, że są. Co kilka dni pojawia się w nich wątek LIS.
        Jednym się podoba i go uwielbiają. Inni go nienawidzą. I to jest jego wielki
        sukces. Nie ma obojętnych. A jaka to różnica czy ludzie oglądają FAKTY z
        uwielbieniem czy nie. Oglądają.
    • ariwederczi Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? 02.10.03, 12:17
      Mnie się podobają FAKTY WIECZORNE (Pochanke/Pawłowski)! :)
      • Gość: eroll Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? IP: *.chello.pl 02.10.03, 13:20
        chciałem zauważyć że choć Lis jest bez wątpienia największą gwiazdą faktów to
        wykreowały one inne osobowości jak choćby: Pawłowskiego, Sakielskiego,
        Sianeckiego,Kunicę, Młodkowskiego, mam wrażenie że w innych programach
        informacyjnych poza wyjątkami to się nie udało bo zwykle zwraca się uwagę tylko
        na prowadzącego.
    • Gość: ckm Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 13:37
      Fakty są ciekawie podane, staraja się wciągnąć omawianym tematem nawet
      nienajciekawszym, dalej reporterzy stali a nie jak w publicznej co dzień inni,
      podział tematów na reporterów (sekielski sejm, młodkowski gospodarka itd..),
      fakty z różnych miejsc np. ostatnio praga.Najsłabszym punktem i to przyznał sam
      Lis to sport, tutaj jest sporo do nadrobienia.Ostatnio publiczna opublikowała
      badania na najpopularniejszego prezentera.1. durczok 2. Lis.Róznica ok. 4 pkt
      procentowych.To mówi samo za siebie.Lis wyrósł na gwiazdę dzięki faktom.Nie
      jestem superwierny faktom ale na pierwszym miejscu fakty, później informacje
      polsat a na końcu wiadomośći.W wiadomościach za dużo relacji z posiedzeń
      rządowych w ogóle za dużo tego co rząd zrobił itd.N oale to już inny temat.
    • kubajek Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? 02.10.03, 14:05
      najczęściej oglądam Fakty,
      podoba mi się na ogół wybór tematów,
      to znaczy zwykle pokazują to co i mnie najbardziej
      zaciekawiło po lekturze gazet,
      starają się być obiektywni,
      ale zdecydowanie nie podoba mi się pan Lis,
      a już Fakty w wydaniach specjalnych
      z Lisem w roli głównej są tragiczne, nie do oglądania,
      Lis jest wtedy ważniejszy od faktów, wyłączamy wtedy tvn,
      sportu w Faktach zwyczajnie nie ma,
      pogoda jest dobra dzięki Zubilewiczowi, czasem przeszarżuje ale rzadko..
      czuję antypatię do każdej z wymienionych przez ciebie osób/partii
      więc to raczej nie ma znaczenia,
      to tyle naprędce..
      :)
    • beger_chodzaca_z_pancerfaustem Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? 02.10.03, 16:14
      Mnie się podoba głównie fakt, iż mogę sobie spokojnie chodzić w te i nazad z
      moim pancerfaustem. A red. Lisa bardzo szanuje, i vice versa.

Z poważaniem:
      Beger Renata,
      posłanka na Sejm III RP z ramienia samoobrony i stypendystka, od dni 2.,
      fundacji TVN nie jesteś sam dla młodych zdolnych
    • tvnmaniak Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? 02.10.03, 18:39
      FAKTY - najrzetelniejszy i najbardziej wiarygodny serwis informacyjny w
      polskiej telewizji;
      - jako pierwszy wprowadził regularne relacje reporterskie "na żywo", co dziś
      jest standardem,
      - dziennikarze podpisują się swoimi nazwiskami, przez co nie ma "anonimowych"
      materiałów, jak jest to w innych stacjach;
      - studio z prawdziwego zdarzenia, a nie planasza lub wirtualna przestrzeń;
      - przed każdym wydaniem jest zapowiedz prowadzacego (zgapił to ostatnio
      Dziennik TV4), a tuz pod koniec poprzedzajacego go programu widac to co dzieje
      się w studiu, ponadto teraz uzywanie tzw. kamer na ramieniu jest codziennością,
      6 lat temu nie;
      - prowadzący sam przygotowywuje swoje komentarze i wstawki, nie jest
      jedynie "zapowiadaczem", z kolei FAKTY jako jedyne były prowadzone przez dwoje
      dziennikarzy;
      - ponad dwudziestokrotnie FAKTY nadawane były spoza studia, by oddac jak
      najlepszy obraz konkretnetnego wydarzenia
      - pełen profesjonalizm, dowód? Wydania z 11.09.2001, czy z okresu wojny z
      Irakiem
      - jezyk jest zrozumiały i klarowny - FAKTY: "Czy Miller odejdzie?",
      Wiadomości: "Czy prezes Rady Ministrów poda się do dymisji?" Niby to samo, a
      inaczej brzmi, wszak wiadomo, iż większość społeczeństwa nie do końca wie i
      rozumie kim jest prezes RM, albo co to jest dymisja?
      - no i oczywiście prowadzący - Tomasz Lis, Marcin Pawłowski, Patrycja Redo,
      Justyna Pochanke - profesjonaliści, doceniani i lubiani

poza tym FAKTY mają swój niepowtarzalny charakter
      • Gość: Radiostacja Chłopie... lecz się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 19:46
        Tvnmaniak to jakiś wariat!

Naprawdę zrobił stronę o tej kichowatej stacji!!!

Pominę te debilne zachwyty nad tym mydłem dla plebsu jakim jest TVN, ale niech
        mi odpowie dlaczego EuroZet rozpierdolił jedyną normalną stację radiową jaką
        była Radiostacja??? Teraz przypomina niestety Zetkę i TVN. Katastrofa.
        • spatologizowana_sempiterna Re: Chłopie... lecz się. 02.10.03, 21:31
          Ja Ci odpowiem: Kasa, Misiu, kasa!

Szczęście, żę nadchodi era cyfrowa i będzie więcej częstotliwości niż chętnych
          na nie. Wtedy plebs będzie miał swoją papkę, reklamiarstwo się ucieszy że
          target to konsumuje, a ludzie mediów z odrobiną ambicji zapewnią widzom na
          poziomie program na poziomie.

Taki optymista ze mnie:) Ale jakoś TVN, który dla mnie nie istnieje odkąd Fakty
          są w TVN24 - i TVN24 właśnie zdają się potwierdzać moją opinię. Podobnie
          zresztą (choć to trochę inaczej jest umocowane) jest z TVP i TVPolonia.

A tak Bogiem a prawdą, to na ambitny kanał na poziomie wcale nie trzeba wydawać
          milionów - wystarczy otworzyć archiwa. To raczej miliony idą na jakieś
          megakoszmary w rodzaju Tour de Maryla, tak więc to wcale nie misja żeruje na
          komercji.
        • tvnmaniak Re: Chłopie... lecz się. 02.10.03, 22:29
          Chłopie, nie będę się leczyć, gdyż nie jestem chory... Jedni zbierają znaczki,
          inni wycinają informacje o Ich troje, a ja interesuje się TVN, co w tym
          dziwnego? Każdy ma swoją pasję, i tyle.

A ten jak mówisz "plebs" jest nabardziej cenioną, obiektywną i najbardziej
          rozpoznawalną stacją telewizyjną w Polsce. Na szczęscie żyjemy w wolnym kraju,
          i nasze poglądy nie musza się zgadzać. Na szczęscie też wymyslono urządzenie
          zwane pilotem...
          A co do Radiostacji, to Ci na owe pytanie nie odpowiem, gdyż tej stacji nie
          słucham, i nie pracuję w Eurozecie.

pozdrawiam,
          tvnmaniak
    • spatologizowana_sempiterna Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? 02.10.03, 21:22
      Mnie się podobają m.in. materiały T.Sianeckiego. Widać, że facet ma dar
      obserwowania życia i pokazywania nawet informacji z czołówki od innej strony.
      • inny.obserwator Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? 02.10.03, 22:09
        Ktoś tam wyżej wspomniał, że tvnmaniak to jakiś wariat, bo zrobił stronę o
        tvn. Hmm... Czyżby było dwóch wariatów?

Zapraszam na swoją nieoficjalną stronę o TVN - www.tvn.akcja.pl
        (największa nieoficjalna strona o tvn)
        Polecam szczególnie "prawe menu", czyli wszystko Faktach!
    • Gość: ewa Re: co wam sie podoba w FAKTACH TVN? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 07:58
      w faktach tvn podoba mi sie bardzo TYLKO JEDEN MOMENT :

P L A N S Z A K O Ń C O W A

:-))))))))))))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka