malange 06.09.08, 14:22 Już dzisiaj :) Kto ogląda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: Fort Boyard 06.09.08, 14:25 "Justyna Steczkowska została wystrzelona z procy i musiała przebić balon" - tego nie mogę przegapić :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Fort Boyard 06.09.08, 14:36 jak to kto? plebs podpisano: element plebsu :) Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Fort Boyard 06.09.08, 14:42 A na którym programie będzie można takie "szoł" obejrzeć?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Fort Boyard 06.09.08, 14:48 :))) Z przecieków wynika, że dla Kasi Cichopek przewidziano to zadanie: www.youtube.com/watch?v=R7trux7BAOw&feature=related "Kasia Cichopek czołgała się po rurach, które kręciły się w różne strony." Hmm... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Fort Boyard 06.09.08, 14:49 Oni wszyscy moliby zostać w tym forcie na zawsze. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Fort Boyard 06.09.08, 17:50 ja! :) chociaz obawiam sie, ze do realizacji tvp bedzie mozna miec duzo uwag;) Odpowiedz Link Zgłoś
flojd2 Re: Fort Boyard 06.09.08, 18:19 z wypiekami na twarzy śledzilem ten program na atv, wersje francuska rzecz jasna - nie odmowie sobie obejrzenie tego show po latach w polskiej wersji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Fort Boyard 06.09.08, 19:03 a będzie powtórka? bo jednak dziś nie obejrzę :( Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: Fort Boyard 06.09.08, 20:26 Obejrzałam pierwsze dwadzieścia minut. Ten program boli. Gonera w roli znudzonego prowadzącego jest tragiczny. Jedyną ciekawa osobą wydaje się Pan Weiss, zaprawdę przeuroczo udało mu się przed chwilą podsumować radosne rżenie jednej z uczestniczek. Zastanawiam się czy oglądac to cudo dalej. W najgorszym wypadku mnie uśpi. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Fort Boyard 06.09.08, 20:24 Ja już się nudzę... jakoś nie ma tej atmosfery, no i dlaczego tak wrzeszczą? Prowadząca kompletnie się nie sprawdza. Panów w ostrym różu przemilczę. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: Fort Boyard 06.09.08, 20:28 Wrzeszczą, bo się pewnie tak samo nudzą jak widzowie. Pewnie za chwilę zaczną rwac włosy z głowy, jak tylko Goneraqzaprezentuje im kolejny ze swoich "boleściwych" grymasów :D Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: Fort Boyard 06.09.08, 20:36 no wlasnie chyba cos z tej mody ;) A czemu faceci sa w rózowych t- shirtach to juz zagadka Odpowiedz Link Zgłoś
jimmy.rozpierdaczek Re: Fort Boyard 06.09.08, 21:03 może nie było na co patrzeć, ale ci co brali w tym udział mieli fajne wczasy Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: Fort Boyard 06.09.08, 21:26 w ogóle n ie ma klimatu z dawnych czasów. Wszyscy niby chca byc cool a wyszło jak zawsze. Brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: Fort Boyard 08.09.08, 06:47 jak zobaczyłem karły, to od razu wszedłem na lynchowskie klimaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Fort Boyard 08.09.08, 09:52 Program moim zdaniem nudny, jak mało co. Zero atmosfery, zero budowania napięcia. Też mi przeszkadzały te ciągłe wrzaski. Poza tym czy naprawdę młodzi ludzie znają teraz tylko dwa słowa: "jedziesz" i "dajesz"? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Fort Boyard 08.09.08, 17:45 obejrząłam powtórke. rzeczywiscie nuda. Glinka wkurzająca bardziej niz tyszkiewicz w TzG, gonera znudzony... chociaż gdyby wywalili te glinke to nawet dąłoby się to oglądać a tak to niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Fort Boyard 09.09.08, 00:09 widziałem dwa fragmenty,więcej nie,bo odrzuciło mnie, ten entuzjazm, i oh i ach, czy był tam rezyser,jezeli tak,to proszę o nazwisko, imię ojca i adres. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Fort Boyard, ATV! 09.09.08, 14:06 Pamiętam go jeszcze z Krajowej Telewizji Kablowej ATV, kiedy to nazywał się "teleatrakcja". Nie wiem czemu, ale ta nasza wersja tak bardzo mnie nie ekscytuje, jak ta stara, francuska, z połowy lat 90. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Fort Boyard, ATV! 13.09.08, 18:26 Przegapiłam to " arcy...o" i w zeszlym tygodniu i potem powtórkę. Więc z ciekawości zerknę dziś. Ale sądząć z komentarzy- to będzie strata czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Fort Boyard, ATV! 13.09.08, 18:32 Ktoś wie jakaś dzisiaj będzie "gwiazda"? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Fort Boyard, ATV! 13.09.08, 19:20 a miałam obejrzeć początek... no cóż :) innym razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Fort Boyard, ATV! 13.09.08, 19:51 Dziś gwiazda będzie Pudzian. W takim razie chyba sobie daruję :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: Fort Boyard 13.09.08, 20:38 te zagadki w formie rymowanek -poziom szkoły podstawowej Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Fort Boyard 13.09.08, 21:22 zacząłem dziś oglądać,coś z tą reżyserią jest nie tak czy reżser będzie o 6 rano w domu ? Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Fort Boyard 13.09.08, 21:34 te zagadki w formie rymowanek -poziom szkoły podstawowej Dokładnie. Dlatego dziwię się że Weiss się w coś takiego bawi. Zresztą większosci uczestników się dziwię :) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Fort Boyard 13.09.08, 21:48 idasierpniowa28 napisała: > te zagadki w formie rymowanek -poziom szkoły podstawowej > > Dokładnie. Dlatego dziwię się że Weiss się w coś takiego bawi. > Zresztą większosci uczestników się dziwię :) ty sie dziwisz a oni sie bawią zagranicą i zarabiają kasę trudno powiedziec kto ma lepiej:) co do zagadek fakt, dzis były banalne, tydzien temu nieco (zaznaczam nieco) trudniejsze imho ale tak naprawde licza sie zadania głowne a Weiss przeciez nie bedzie zziajanym po wbiegu na wieze uczestnikom zadawał jakis zagadek rodem tych za 1mln z Milionerów Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: Fort Boyard 13.09.08, 22:26 forumowicz_pospolity napisał: > ale tak naprawde licza sie zadania głowne a Weiss przeciez nie bedzie > zziajanym po wbiegu na wieze uczestnikom zadawał jakis zagadek > rodem tych za 1mln z Milionerów niby tak , aczkolwiek pytanie tak jak dzis padło cos w stylu :uzywano go kiedys do pisania listów i lezało koło kałamarza , to dla mnie lekka żenada , ogólnie po dwóch odcinkach musze stwierdzic ze ta polska wersja FB nie dorasta do piet wersji oryginalnej , jakos to takie sztuczne wg mnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Fort Boyard 13.09.08, 22:36 krzys00 napisał: > forumowicz_pospolity napisał: > > > > ale tak naprawde licza sie zadania głowne a Weiss przeciez nie bedzie > > zziajanym po wbiegu na wieze uczestnikom zadawał jakis zagadek > > rodem tych za 1mln z Milionerów > > niby tak , aczkolwiek pytanie tak jak dzis padło cos w stylu :uzywano go kiedys > do pisania listów i lezało koło kałamarza , to dla mnie lekka żenada , ogólnie > po dwóch odcinkach musze stwierdzic ze ta polska wersja FB nie dorasta do piet > wersji oryginalnej , jakos to takie sztuczne wg mnie jest pierwszy odcinek tez wydawał mi sie nudnawy do momentu kiedy ta laska jako gwiazda robiąca nie fikała na trapezie a dzis juz podobało mi sie duzo bardziej, Pudzian przeciągniety dwa razy po "sciezce zdrowia", ta gosciowa co odpadła, całkiem ciekawe choc faktycznie do mistrzostwa swiata troche temu brakuje, wersji francuskie niestety nie znam czego zdeka zaluje Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_inka1 Re: Fort Boyard 14.09.08, 11:49 Oglądałam wczoraj pierwszy raz i nie od początku. Z "gwaizd" zanm tylko Pudziana. Gonera słaby, oj słaby. Panienka przewodniczka- nie znam nazwiska- ujdzie. Ledwo. Zagadki - żenada. Jakieś 15 lat temu oglądałam na kablówce wersje francuskie. Ni w ząb pojęcia o języku ale namiętnie to oglądałam i w porównaniu do polskiej wersji - 1000 razy lepsze. Dla rozrywki mogę oglądac ale jak zapomnę włączyc TV na 2 to też nic się nie stanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
isystem Re: Fort Boyard 14.09.08, 12:23 30 sekund wytrzymałem. Nie dałem rady znowu oglądać Pudziana... Aż strach lodówkę otwierać... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Fort Boyard 15.09.08, 11:15 Obejrzałam dwa odcinki po kilka minut, w przerwach reklamowych innego programu, nic a nic mnie nie wciągnęło, nuuda Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: kto dziś? 20.09.08, 12:46 Z przyjemnością stwierdzam, ze dzisiejszy odcinek mam zamiar zbojkotować. Dwa obejrzane odcinki to i tak stanowczo za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: kto dziś? 20.09.08, 12:50 Ja zbojkotowałam po pierwszym - ledwo dotrwałam do końca, chciałabym tylko zobaczyć jak wystrzeliwują Steczkowską ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: kto dziś? 20.09.08, 12:57 ja obejrząlam tylko pierwszy dziś też nie oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: Fort Boyard 20.09.08, 20:55 z odcinka na odcinek coraz gorzej i nudniej Odpowiedz Link Zgłoś
jedrzejs Re: Fort Boyard 20.09.08, 21:20 Wręcz przeciwnie, na tle wszechobecnej pstrokatej szmiry z wypacykowanymi pseudogwiazdami kawałek przyjemnej rozrywki dla każdego niezależnie od wieku. Znana osoba jest tylko dodatkiem, szeregowym uczestnikiem, który zwyczajnie może dać plamę niczym Pudzian w ostatnim odcinku. Żeby wygrać trzeba się wykazać siłą ale też sprytem i inteligencją (nie dotyczy to niestety zagadek, które we francuskim oryginale z tego co pamiętam były czasem bardzo trudne) a nie udawać, że się umie śpiewać, tańczyć czy tresować słonie. Teleturniej ma już swoje lata, przez które praktycznie się nie zmienił, więc nie wypada tak kolorowo na tle współczesnych - jak to się pięknie mówi - formatów. Tylko zobaczymy kogo za 15 lat będzie bawił taniec z gwiazdami, jak już przerobią wersje w powietrzu, pod lodem i na golasa. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Fort Boyard 20.09.08, 21:27 Tu nie chodzi o formułę tego programu - na tym forum jest wielu jego fanów - tylko to co TVP z tego zrobiło. Niestety, wersja TVP jest dla mnie niestrawna. Jak zadziała wyszukiwarka to poczytaj starsze wątki na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrzejs Re: Fort Boyard 20.09.08, 23:28 Nadal nie działa, ale osobiście jako wierny widz dawnych fortów nie bardzo widzę, a przynajmniej nie staram się doszukiwać, jakichś drastycznych gwałtów na konwencji, rzecz jasna oprócz Wajsa, który nie dał sobie dolepić siwej brody i ze swoimi dykteryjkami średnio pasuje do miejsca, w którym go posadzili (chociaż jak czytam powyżej, niektórym się podoba i w zupełności ma prawo). Dawnego klimatu może i nie ma, ale to też chyba trochę wina upływu czasu oraz postępu w branży rozrywkowej. Kiedyś taka samotna twierdza na morzu ze swoimi pułapkami i dziwnymi lokatorami oddziaływała na wyobraźnię, dzisiaj zwłaszcza po różnych X-faktorach, niestety zalatuje skansenem, a groźny onegdaj LaBull wygląda jak cieć na emeryturze. Niemniej siłą tego teleturnieju były i są wymagające nieprzeciętnych zdolności zadania, a nie prowadzący czy uczestnicy (nawiasem mówiąc jakby tak obejrzeć stare odcinki, to okazałoby się, że Francuzi też się wydzierali i skandowali infantylne hasła, a Gonera nie odbiega daleko od francuskiego pierwowzoru - siwego, ubranego w łachy, nieprzychylnego graczom zgreda z rozkoszną asystentką przy boku). Fakt, jedne zadania są bardziej widowiskowe i wymagające inne mniej, ale ich zasób jest tak wielki, że w następnych programach daj boże będą jeszcze ciekawsze. Nie było dotąd konkurencji na i pod wodą, nie było grzebania w pająkach i wężach oraz mnóstwa innych atrakcji ze starego Fortu (no chyba, że nie będzie, to się wtedy rozczaruję i przyłączę do chóru zawiedzionych ;). W każdym razie to czy wystrzelą Steczkowską czy Kowalską (zwykłą) - przynajmniej dla mnie - jest nieistotne. Ważne czy lecąc złapie klucz. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: Fort Boyard 21.09.08, 14:16 Tylko w ramach sprostowania :-) pod wodą było, w pierwszym odcinku zawodniczka nurkowała przez trzy pomieszczenia z kluczem po kod do otwarcia pojemnika ze słowem. Nawiasem mówiąc bardzo dobrze sobie radziła i czujnie na koniec najpierw zluzowała obie śruby a potem dwoma rękoma je odkręcała zyskując nieco czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Fort Boyard 22.09.08, 10:26 mnei po obejrzeniu pizerwszrgo odcinka, od oglądania nastepnych skutecznie odstraszyli : głupiutkie cielę - Glinka ( porownuję ze jej "wzorem: francuskim - elokwnetną i pomocną zawodnikom) oraz straszący niechlujną gębą i rzucający mordercze spojrzenia ,ala Valentino, Gonera. ( nawiasem mówiąc - Gonera bardzo brzydko sie starzeje , cieakwe kiedy do niego dojdzie ze czas w koncu zabrac sie za aktorstwo) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Fort Boyard 23.09.08, 13:31 tworzywem i tym co trzyma przy ekranie są te ciekawe zadanka do wykonania ale to jaki jest team tez jest wazne, ostatni na ten przykład był bardzo dobry imho, zgrany, zaangazowany, sympatyczny w bardziej naturalny sposób niz to wczesniej bywało Liszowska sie sympatycznie prezentowała, bez gwiazdorzenia całkiem całkiem sie to ogląda Odpowiedz Link Zgłoś
tobee_79 Re: Fort Boyard 23.09.08, 14:26 jak liszowska przez 2 minuty krzyczała do kolesia na rowerach - "oddychaj, oddychaj, oddychaj...." to się poddałem i zmieniłem kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
ellyzka Re: Fort Boyard 27.09.08, 15:11 Jaka 'gwiazda' będzie w dzisiejszym odcinku, wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna-szamana Re: Fort Boyard 28.09.08, 00:43 Doskonale pamiętam emocje z fortu emitowanego na ATV. Nasza wersja jest mniej ciekawa, ale to dlatego, że została mocno spłycona. Przede wszystkim francuski program trwał 2 godziny, tu mamy godzinę. Tam była drużyna 7- osobowa, tu jest 5 osób. U nas jest 5 kluczy, tam bylo 7. We francuskiej wersji samo zdobywanie kluczy trwało godzinę, u nas jest za mało zadań. Plusem, że wreszcie się pojawiły te obrzydliwe typu wkładanie reki do słoja. choć dzisiejsza dziewczyna była niezła, Francuzki tylko piszczały i malo która wsadzała rękę do słoja. Brakuje mi jeszcze węży i pająków (moze będą). W wersji francuskiej fajna była gra o czas, u nas z tego zrezygnowano. Każdy musial walczyć z zamaskowanym człowiekiem o czas, który potem mogli spędzić na zbieraniu złota. U nas jest z góry przydzielone. W tej najnowszej wersji (leci teraz na jakims francuskim kanale) uczestnicy walczą też o uwolnienie więźniów. Ogólnie nie jest źle, tylko ja bym to rozszerzyła. Więcej zadań na zdobywanie kluczy no i ta walka o czas i o więźniów - zawsze to dodatkowe emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslubny.syn.wodza.aztekow Re: Fort Boyard 28.09.08, 06:24 oglądać to mi się tego za bardzo nie chce, ale chętnie wziąłbym w tym udział Odpowiedz Link Zgłoś
oldscoolman Re: Fort Boyard 29.09.08, 13:56 Najbardziej niesamowity program typu reality show na swiecie.Jak bylem maly ogladalem kilka odcinkow na kanale ATV RELAX,to byly czasy kiedy tez w Polsce rodzila sie moda na tzw.WRESTLING,to bylo chyba tez na tym samym kanale tv zaraz po FORT BOYARD.Wracajac do tematu...Fort Boyard przebija wszystkie pseudo Reality Show jakie telewizja Polska nadaje lub nadawala.Choc formula francuska jest o wiele dluzsza bo trwa 90 min,a polska tylko 40 minut.We francuskiej wersji zawodnicy musileli tez wywalczyc oprocz kluczy "czas" ktory pozniej jest potrzebny na ewentualne zgarniecie glownej nagrody.Ten czas zdobywalo sie w oddzielnych konkurencjach z ludzmi "tygrysami".Wlasnie przez to program francuski byl dluzszy.Jesli ktos ogladal oryginalne wersje fortu napewno wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Fort Boyard 29.09.08, 14:20 ja pamiętam,oglądałam wiele lat temu wersję francuską i bylam zachwycona,a teraz ...wstyd patrzeć na polską wersję...żenada :(( Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Fort Boyard 29.09.08, 14:40 coś musi być nie tak, skoro - nie znając ni w ząb francuskiego - z przyjemnością oglądałam wersję francuską, a polska wersja nie jest w stanie zatrzymać mnie przy tiwi. i jak widzę - nie tylko mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oldscoolman fort boyard 30.09.08, 15:22 Zgadza sie,w polskiej wersji jest wiecej reklam niz samego programu.Co zrobic komercja... Odpowiedz Link Zgłoś
talisan Re: fort boyard to niewypał TVP 05.10.08, 10:05 oldscoolman napisał: > Zgadza sie,w polskiej wersji jest wiecej reklam niz samego programu.Co > zrobic komercja... Jak to możliwe? To przecież TV publiczna... podobno! Poza tym pomysł z programem spóźniony o kilka lat i marna promocja. Wiele osób w ogóle nie wiedziało, że jest coś takiego w TV. Odpowiedz Link Zgłoś