pszepaniom 30.11.08, 23:37 Szymonie..... Po Waszych opiniach powiem, dlaczego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Co myślicie o Hołowni? 30.11.08, 23:42 Niespecjalnie mnie pobudza do myślenia, ale zauważam, że robi się go coraz wiecej w róznych programach. Odpowiedz Link Zgłoś
jijiji Re: Co myślicie o Hołowni? 30.11.08, 23:48 Wyglada i zachowuje sie jak prymusik, ale przy Prokopie bladziutko wypada. "I ja, i ja, ja tez jestem fajny i zabawny" - zdaje sie krzyczec, podskakujac. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 01:00 powinien pamiętać,że ranne szybkie mówienie pod nosem jest denerwujące dla ludzi,którzy jeszcze niezupełnie obudzili się i nie słyszą o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 16:54 To może kładź się wcześniej spać, wtedy będziesz wypoczęta i będziesz słyszała co mówi ;P Nie zauważyłam nigdy żeby mruczał pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
ololka Re: Co myślicie o Hołowni? 08.03.09, 23:53 maureen2 napisała: > powinien pamiętać,że ranne szybkie mówienie pod nosem jest > denerwujące dla ludzi,którzy jeszcze niezupełnie obudzili się > i nie słyszą o co chodzi Jasne, wszyscy myślą o tobie. Jak ja nie lubię takich zgryźliwych marud. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 07:30 Bardzo go lubię i cenię za to, że jako jeden z nielczynych dziennikarzy ma coś do powiedzenia sensownego. A zarazem sprawdza się w programach typu "tirlu-pirlu" tak jak "Mam talent". Podobał mi się zawsze w przeglądzie prasy w DDTVN. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 07:58 Warto poczytać to co pisze. W TV go nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 08:50 Bardzo dobra jego książka "Ludzie na walizkach". Smutna, pełna refleksji, bardzo mi była teraz potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
sercisko Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 08:24 Uwielbiam człowieka :) Takie miłe zrównoważenie dla Prokopa w "Mam Talent". I w ogóle, chce się go słuchać jak mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 09:29 A ja juz pisalem co myśle a własciwie co wiem : KRYPTOGEJ i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 10:14 Skąd wiesz? Przeeeeestań.. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 11:12 oj tam, Princess, nie wie, ale lubi tak pisac, jakby wiedzial ;) syndrom Kaczynskiego. dotyka ludzi z kompleksami, kurdupli ktorzy marza o wielkosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 11:44 nie zebym cos wiedzial, ale moj gejradar mowi, ze cos jest na rzeczy, a naprawde rzadko sie myli :) w ostatniej Telewizyjnej jest z nim wywiad, w ktorym znowu probuje przekonac wszystkich, jaki jest fajny i wyluzowany, lecz im bardziej probuje nas o tym przekonac, tym bardziej mu nie wierze ;) Wspomina tam, ze zna na pamiec serial Szesc stop pod ziemia. No heloł, to jest serial, ktory uwielbaja kobiety i wlasnie geje. A jeden z glownych bohaterow (David) to wykapane alter ego Holowni :) Odpowiedz Link Zgłoś
panna-nikt-online Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 14:36 Wiesz,moim skromnym zdaniem SZEŚĆ STÓP POD ZIEMIĄ uwielbiają po prostu ludzie inteligentni,którym potrzeba czegoś więcej niż M jak Młości.Bycie gejem,kobietą,czy kosmitą nie ma tu nic do rzeczy.Chcesz zobaczyć serial dla gejów i o gejach to zobacz sobie QUEER AS FOLK (swoją drogą też bardzo fajny) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 15:22 faktycznie, skromne to Twoje zdanie ;) niemniej bardzo dziekuje za wielce odkrywcze podsuniecie tytulu, ktory znam od lat. oczywiscie to, co napisalem jest sobie jakims tam uogolnieniem, opartym przede wszystkim na moich znajomych, ktorzy na pewno nie sa grupa reprezentatywna dla calego spoleczenstwa. Niemniej ta tendencja jest bardzo wyrazna (kobiety i geje uwielbieja, heterycy sa co najwyzej obojetni), no ale moze po prostu znam malo inteligentnych heterykow :) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 16:03 a Ty? czy Ty uwielbiasz ten serial?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
panna-nikt-online Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 19:21 Ależ nigdy nie twierdziłam,że jestem odkrywcza:)Ja znam w takim razie wielu inteligentnych heteryków Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 21:59 alez niech sobie bedzie, mnie osobiscie to nie przeszkadza :) natomiast bawi mnie i rozczula jak ktos tak straaaaasznie chce zostac forumowa celebrity i tak klepie jak Kaczor na wiecu: "ja wiem o pewnej sprawie, ona jest scisle tajna, ale pewna, a wiem to bo mi brat powiedzial" :D ou plizzz... Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 10:15 No dlaczego pytasz pszepaniom? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 10:53 raczej o nim nie myślę ale uważam, ze na tle innych postaci telewizyjnych wypada pozytywnie. zastanawiam sie jednak czy mu od tej popularności palma nie odbije? wolałbym, żeby nie!Mądry facet, chociaż nie popieram jego poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 10:57 Mały nadęty bufon, ciemnogrodzianin. Tyle moge o nim powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 14:02 Bardzo lubię, choć do katolandu mi daleko ;) a z Prokopem w MT tworzą świetny duet, który mnie niepomiernie bawi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 15:44 ee gejem nie jest, wiedzialabym o tym:D Jest sztywniakiem, takim prymuskiem, szalenie oczytanym , dwukrtonie w klasztorze , odchodzil! Spotykalam sie z nim kiedys, znam jego ex, naprawde heteryk:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 15:52 wiesz, Elton John to sie kiedys nawet ozenil ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sphinx10 Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 15:44 Ciekawe do czego mu bliżej: do głupkowatych programów dla plebsu, czy do tv religia? wg mnie do tv trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 16:31 Gościa napompowali na różnych szkoleniowych tvnowych sesjach.Mnie się rymuje Szymon Hołownia = Szymon Siłownia. Na siłę próbuje być małpą, odkrywa, że dobrze mu za to płacą, chce zarabiać więcej i dalej. Proste jak kultura masowa mielona przez TVN- owe formatki Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 17:49 a ja lubię człowieka,zarówno w duecie z Prokopem, jak i solo w przeglądzie prasy,czy piszącego książki, czy poglądowo , cóż , tak mam :D Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 18:17 Ja wyczuwam w nim pewien fałsz, tzn. widzę człowieka, którego skusiła kasa, popularność, no i dopisuje do tego ideologię. Chce być na siłę fajny i lubiany przez wszystkich, dowodem czego jest wywiad z nim w ostatniej Telewizyjnej ("zobaczcie, jaki ja fajny jestem, używam przecież słowa ZAJEBISTY i oglądam 6 stóp pod ziemią). No i przepraszam wszystkich wielbicieli, ale dla mnie zawsze zostanie "panem od egzorcyzmów" : www.tvn24.pl/-1,1524325,wiadomosc.html www.gazeta.ie/art/Zakonnice-czy-czarownice.html#Scene_1 Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 18:18 @zoey, mamy porozumienie telepatyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 18:17 Śmieszną ma mordkę:) Ale ogólnie sympatyczny, tylko przegiął w Telewizyjnej z tym słowem "zajebisty" na końcu wywiadu. Matko, ja ja nie cierpię tego słowa, no nie znoszę! Wolę już siarczystą ku.wę albo chu.a, no słowo daję! Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 18:21 Też wolę szczerą k*& mać tudzież innego ch(*& :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 19:00 no żebyś wiedziała qwą niestety czasem pojadę, ale zajebisty czy wszelkich jego odmian, patrz zarąbisty i innych takic nie znoszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pszepaniom dzięki! 01.12.08, 19:35 Kiedy pierwszy raz zobaczyłem go w tv, bardzo mi się podobał. Znając jego historie z kościołem, również te osobiste, wydawało mi się, że w końcu ktoś będzie mógł normalnym językiem mówić o Kościele, polemizować i nie będzie nudny. Jego teksty sa w dalszym ciągu bardzo ciekawe. Na wizji jednak pokonała go kasa. Jego udział w programach typowo rozrywkowych w których ma być równowaga dla Wojewódzkiego czy Prokopa, wydaje mi się jego porażką. Myślę, że stać go na samodzielne programy ale to wymaga niesamowitego uporu i konsekwencji. Moim zdaniem poszedł na łatwiznę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 20:28 uwielbiam jego przeglądy prasy w ddtvn :) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Co myślicie o Hołowni? 01.12.08, 22:42 dla mnie to oszołom,już to kiedys pisałam,nie będę sie znowu denerwować :( Odpowiedz Link Zgłoś
falusinski Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 00:18 Kiwas i kubissimo mają rację. Skąd wiem? Niech to pozostanie moją (hmmm... naszą?) słodka tajemnicą. Kubissimo - ja też uwielbiam QAF ;P A tak w ogóle to można mnie znaleźć na fellow i innych takich... Post Scriptum: Prokop cały czas robi aluzje do orientacji "Siłowni", nie widzicie tego? (a nawiasem mówiąc - Prokop jest bi-) Odpowiedz Link Zgłoś
croatine78 Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 10:17 falusinski napisał: > Kiwas i kubissimo mają rację. > Skąd wiem? Niech to pozostanie moją (hmmm... naszą?) słodka > tajemnicą. Kubissimo - ja też uwielbiam QAF ;P > A tak w ogóle to można mnie znaleźć na fellow i innych takich... > Post Scriptum: Prokop cały czas robi aluzje do orientacji "Siłowni", > nie widzicie tego? (a nawiasem mówiąc - Prokop jest bi-) Miałam się nie odzywać, ale nie wytrzymam - Falusiński, pieprzysz aż miło (ale na pewno nie Hołownię. Uprzedzając ewentualne pytanie - ja też nie). Hołownia nie jest kryptogejem, albo jest taki ultrakrypto, że zdołał wprowadzić w błąd bliższe i dalsze otoczenie (ja jestem dalsze, niezaprzyjaźnione ale znajome). Co do tematu: całkowicie podzielam zdanie założyciela wątku. Coś się bardzo niefajnego z Hołownią dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 10:37 Właśnie, coś niefajnego dzieje się z panem H., bo albo jest się tzw. katolickim publicystą z Religia.TV i jest się zapraszanym jako ekspert "od Kościoła" do różnych programów, gdzie mówi się o moralności, cytuje JPII etc., no albo za niezłą zapewne kasę pajacuje się w Mam talent z Prokopem. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 01:16 po obejrzeniu dzisiejszego Teraz My jakos inaczej na Holownie spojrzalam. gorzej, zdecydowanie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 01:26 heh, nie ma to jak katostachanowcy na wizji ;) myslalem, ze Siłownia i Terlikowski sie pobija o to, kto ma mowic glosniej (bo to jasne, ze najlepiej mowic jednoczesnie i ogluszyc rozmowce podwojnym slowotokiem) :) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 03:03 to po prostu bylo koszmarne. zaden nie odpuscil. ten Terlikowski to jakis oszolom. a kazdy z nich chcial byc madrzejszy od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 09:11 a o czym dyskutowali? bo nie oglądałam Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 10:18 O podejściu Kościoła do sprawy in-vitro. Czyli że to moralnie naganne. Czy dyskutowali? Pokrzykiwali, pouczali, ganili, zwłaszcza Terlikowski. Odpowiedz Link Zgłoś
rozpraszcz In-vitro 02.12.08, 10:53 Cóż, Pan Terlikowski udowodnił, że on po prostu organicznie nie umie się zgodzić z nikim - nawet z osobą, która podziela jego poglądy. Szkoda, że to małżeństwo nie zostało przez katolickich wrzaskunów dopuszczone do rozmowy. Ale nawet Sekiel z Morozowskim nie umieli się wtrącić chwilami... A na tle Terlikowskiego, to nawet Hołownia wypada na człowieka z otwartą głową....He, he... Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 10:40 Hołownia+Klaudia Kulawik to dla mnie Addamsowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 10:42 jarka63 napisała: > Hołownia+Klaudia Kulawik to dla mnie Addamsowie. Świetne ! Smutno-poważna Kulawik to wiadomo ,ta dziewczynka z dużym czołem (tylko ją na czarno zafarbować ). A Siłownia to kto z Adamsów ? Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 10:48 kiwas napisał: > ta dziewczynka z dużym czołem tak o Christinie Ricci napisać? shame on you;) Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 10:52 Tak , o Ricci . Niezła ,ale photoshop aż kapie z tej foty . Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 10:56 tyż prawda. ale i bez niego dobrze jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 11:03 Czy ja wiem czy az tak zle wypadł wczoraj w grubego i chudego? Mam całkowicie inne poglądy niz Holownia na ten temat ale jakoś nie obrażal, nie uzywal zbyt mocnych slow...po prostu sie nie zgadzal. A wygląda jak młody z reklamy który slyszy 5 glosów i ma simplusa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 11:08 hehe:))) właśnie, co do meritum, wczoraj nie oglądałem ze stuprocentowym skupieniem, ale nie wydało mi się żeby wypadł niekorzystnie. bronił swoich przekonań, ale też nie gnoił, jak Terlikowski, innych. ładnie zgasił panią z drugiej strony stołu kontrargumentem nt. wpływu Kościoła na ustawodawstwo. ostatnio jego przegląd prasy widuję sporadycznie, ale kiedyś bywał mistrzowski:) swoje przywary ma, ale jak dla mnie postać zdecydowanie pozytywna w dzisiejszym szole biznesowym. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 11:29 Terlikowski i Hołownia, to jest ten sam niereformowalny BETON. Mają te same heretyckie omamy i wczoraj bronili tego samego sposobu traktowania in vitro i ustalania prawa podług biskupiego zamordystycznego widzimisię, tyle że innymi środkami wyrażania ekspresji. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Co myślicie o Hołowni? 02.12.08, 13:39 tyle, ze on tej pani staral sie nie dopuscic tez do glosu, gdy on cos chcial powiedziec, to ja opieprzal, ze "teraz on mowi", po czym gdy pani dala rade sie w koncu przebic przez rownoczesnie mowiacych panow, to Holownia wlazil jej w slowo. ogolnie nie zrobil na mnie dobrego wrazenia. to, ze potrafi sie plynnie wypowiadac i rzucac argumentami to widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: nie widzę w tym nic złego 02.12.08, 21:44 ...że niekryjący swych przekonań publicysta realizuje się jako prezenter programu rozrywkowego. Pisałem to już kiedyś - nikomu nie przeszkadzała Szczuka jednocześnie wypowiadająca się jako feministka - ekspert i prowadząca teleturnej, ale jak rozumiem ta tolerancja działa tylko w jedną, "naszą", stronę. Wojewódzki jest showmanem, Cejrowski oszołomem, mimo że tak naprawdę wiele ich nie różni. Tymczasem wbrew temu co w porze największej oglądalności powiedziała niejaka O. Lipińska, specjalistka od nieśmiesznych kabaretów, (swoją drogą tej też wolno więcej, nieprawdaż) Kościół nie zakazuje śmiechu ani zabawy, wręcz przeciwnie. Reazumując - niech sobie katole gadają o swoich "zabobonach" (ale też nie za często) ale wara im od świata rozrywki, to "nasza" (znaczy lewicowo - liberalna) działka. I żeby było jasne - daleki jestem od symatii dla polskiej odmiany katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: nie widzę w tym nic złego 02.12.08, 23:32 a powiedz mi drogi chlopcze, czy nie widzisz roznicy miedzy programem, ktory jest zabawa intelektualno-strategiczna, a barwnym show dla mas, ktore opiera sie na tanich chwytach? bo ja widze i dlatego prowadzenie Najslabszego ogniwa uwazam za mniejsza zenke niz prowadzenie Mam talent. widze rowniez wielka roznice miedzy dwoma wspomnianymi osobami. O ile Szczuka, jak i wszystkie feministki (tudziez feminisci) a.k.a. ludzie inteligentni, walcza o prawo do samostanowienia i odpowiedzialnosci (przed samym soba) za wlasne decyzje, o tyle Holownia i jemu pokrewni chca podejmowac decyzje za innych i narzucac im swoj swiatopoglad i swoja moralnosc, ktora najwyrazniej jest jedyna sluszna. I dlatego jakos nie widze wielkiego rozdzwieku w przypadku Szczuki*, a w przypadku Siłowni dysonans jest olbrzymi. Poza tym w Teraz My tak pieknie mowil o tym, ze nawet minimalna watpliwosc w kwestii in vitro jest wystarczajacym powodem, zeby miec negatywny stosunek do tego zagadnienia. To ja mam pytanie, czy nie mial nawet minimalnej watpliwosci co do udzialu dzieci w programie Mam Talent? Bo przyklad Wojtka Glanca pokazuje, ze nawet dorosli ludzie nie radza sobie z takim obciazeniem psychicznym, a wiadomo, ze dziecieca psychika jest duzo bardziej wrazliwa i przegrana w takim programie moze miec katastrofalne skutki dla ich psychiki. I dla mnie to jest wystarczajacy powod, zeby miec negatywny stosunek do dzieciecych wystepow w programach dla doroslych, ale jak widac Silownia nie tylko to firmuje swoim nazwiskiem, ale jeszcze bierze za to pensje. Wzorowy chrzescijanin. _______________________________________________ * ale dodam, ze Szczuka w srodowisku literaturoznawcow nie cieszy sie autorytetem. To zawsze byla barwna postac z wyzszej polki popkultury, a nie uznana specjalistka. Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: nie widzę w tym nic złego 03.12.08, 13:37 Powinieneś napisać nie jest/mogła-by być, bo napisała dość ciekawą ksiązkę (Kopciuszek...) i intelektualnie żerowała u Janion, i nie tyle feminizm ile bardzo nowoczense teorie wżarły się jej w głowę. Ale wybrała pop. Więc będzie pop. Siłownia wygląda śmiesznie na tle kopiącego Prokopa, ktory postawił chyba sobie za cel dać czadu bez wstrzymanki, jak nikt dotąd co będzie prowadziło do walenia martwymi kurczakami każdego przy każdej nadarzjącej się okazji. O Prokopie ma się mówić, a trudno mu darować położenie Machiny kiedy został jej naczelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zakrecona_bzdurka Do a_poli 21.12.08, 19:45 Skoro jestes znajomą Szymona może podzielisz się z nami wiedzą, jakie kobiety lubi Szymon? Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: Do a_poli 22.12.08, 08:16 No nie wiem jak teraz,ale pare late temu lubil drobne, niskie, pyskate blondynki, z ktorymi na randkach siłowal sie intelektulanie. Spotkania z Szymonem to taki strumień swiadomosci...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Co myślicie o Hołowni? 22.12.08, 23:45 hołownia jest "modny" bo jest inteligentny i pokazuje że gorliwy praktykujacy katolik nie musi byc jednocześnie ciemnym ksenofobicznym i przygłupim wyznawcą sekty rydzyka , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
fffkkklll Re: Co myślicie o Hołowni? 04.03.09, 15:08 fajny facet :) naprawdę zabawny i inteligentny Odpowiedz Link Zgłoś