tiresias Re: dziś One flew... i Zorro 04.12.08, 18:33 zwłaszcza, że pierwszy z wymienionych filmów zaczyna się bodajże o 1.45. i to uważam za mistrzowskie posunięcie. proszę o nazwisko tego kretyna... Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: dziś One flew... i Zorro 04.12.08, 19:52 Może ten kretyn myśli, że film o wariatach to oglądają tylko wariaci, więc można go dać o wpół do drugiej w nocy?? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: dziś One flew... i Zorro 04.12.08, 20:25 otóż to,kultowy film, McMurphy i wódz Bromden,miło i przyjemnie , a tu 1.45,gdyby krew się lała po ścianach,to czlowiek by się obu- dził Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 05.12.08, 14:57 One flew za późno, Zorro na TV4, którego nie mam, no i nic nie obejrzałam. :( Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: dziś One flew... i Zorro 05.12.08, 15:05 Jutro jest "Wywiad z wampirem" na TVN, 22:35 :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 05.12.08, 15:18 Świetnie! Bardzo mi się podbał ten film. W programie TVP1 właśnie zobaczyłam zapowiedź filmu - "Nieustraszeni bracia Grimm"? - czy oglądałeś ten film? warto oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: dziś One flew... i Zorro 05.12.08, 15:29 "Braci Grimm" nie widziałem, niestety, ale na powtórkę "Wywiadu..." się szykuję i powiem Ci, że nawet z niejakim ukontentowaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 05.12.08, 15:59 To chyba jeden z najciekawszch filmów o wampirach? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: dziś One flew... i Zorro 06.12.08, 11:33 Tego nie wiem, w każdym razie mnie się podoba. I może nawet bardziej jako film sam w sobie niż "o wampirach" :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 07.12.08, 11:27 „film o wampirach” - ależ spłaszczyłam ten film! : /// No cóż każdemu może się zdarzyć marny post i kiepski dzień. Wczoraj zamierzałam zobaczyć tylko początek, ale potem jakoś nie mogłam się oderwać i obejrzałam całość (po raz drugi zresztą). Kirsten Dunst - była niesamowita, zresztą Tom Cruise też. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: dziś One flew... i Zorro 07.12.08, 12:33 Właśnie - Cruise; obejrzawszy ten film stwierdziłem po raz pierwszy : ten chłopina umie grać :) Inna sprawa, że miał najlepszą, najbarwniejszą postać do zagrania - Lestata. Odpowiedz Link Zgłoś
mika974 Re: dziś One flew... i Zorro 07.12.08, 12:40 O tak, Lestat zapada w pamięć. Wbrew pozorom Criuse to dobry, może nie wybitny, ale jednak nidoceniany aktor.A jego rola w "Magnolii"? Pozkazał naprawde swój nie zawsze wykorzystywany talent dramatyczny. Ja go polubiłam jeszcze w "Wojnie światów", co tam ,pokochałam go wręcz. Kamera go naprwdę kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 07.12.08, 13:00 > Kamera go naprwdę kocha. Bo przystojny z niego facet! Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 07.12.08, 13:14 grek.grek napisał: > Właśnie - Cruise; obejrzawszy ten film stwierdziłem po raz pierwszy : > ten chłopina umie grać :) > Inna sprawa, że miał najlepszą, najbarwniejszą postać do zagrania - Lestata. To samo pomyślałam wczoraj w nocy :), że tym filmem Tom udowadnia, że potrafi naprawdę grać. Rola Lestata najbarwniejsza, najciekawsza, ale jednocześnie trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: dziś One flew... i Zorro 07.12.08, 17:09 Tom Cruise i Napoleon przywracają mi nadzieję, że nawet kurdupelki mogą odnieść sukces. (aha, jeszcze Lenio K.) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 09.12.08, 11:55 No tak, nie materia lecz duch się liczy. Jeśli w niewysokim ciele siedzi duch dzielny, któremu nie straszne żadne mrozy, turbulencje czy inne przeszkody wtedy sukces murowany. Z pewnych źródeł wiem, że Japończycy już uczą się języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: dziś One flew... i Zorro 09.12.08, 12:26 a barcia Grimm ? dobrze ze wiedizałm ze to dzieło Terriego Gilliama bo tylko z tą swiadomoscią dawało sie to dzieło oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 09.12.08, 12:58 Ja w końcu oglądałam niestety tylko fragmentarycznie, więc za wiele nie mogę powiedzieć. To baśń/ bajka dla dorosłych, pełna aluzji i nawiązań do znanych bajek, z efektownymi dekoracjami, kostiumami, z niezłymi, efektami specjalnymi – podobała mi się scena, w której królowa z wieży – piękna Monica Belluci – rozpada się na kawałki jak tafla lustra. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: dziś One flew... i Zorro 09.12.08, 13:07 Ja w końcu oglądałam niestety tylko fragmentarycznie, więc za wiele nie mogę powiedzieć. To baśń/ bajka dla dorosłych, pełna aluzji i nawiązań do znanych BAŚNI Braci Grimm, z efektownymi dekoracjami, kostiumami, z niezłymi, efektami specjalnymi – podobała mi się scena, w której królowa z wieży – piękna Monica Belluci – rozpada się na kawałki jak tafla lustra. Odpowiedz Link Zgłoś