Dodaj do ulubionych

Dobry notariusz

23.05.11, 20:11
Szukam dobrego notariusza, a przy tym z przystępnymi cenami.
Potrzebny do aktu kupna mieszkania.

Możecie kogoś polecić?

Przy okazji, orientuje się ktoś, jakie są średnie notarialne koszty zakupu mieszkania
na rynku wtórnym?

Pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • nadzieja1122 Re: Dobry notariusz 24.05.11, 16:16
      Z przystępnymi cenami jest na ul. Kołłątaja 1 w domu rzemiosła a tu są ceny z tego co się orientuję to są jedne ustalone:
      e-prawnik.pl/narzedzia/wskazniki/oplaty/taksa-notarialna.html
      • rmaciek2 Re: Dobry notariusz 24.05.11, 18:33
        Dziękuję za info, już dziś wybrałem notariusza. Przeszedłem się po trzech kancelariach
        i porównałem jakość udzielonych informacji i koszty.

Te opłaty z linka o maksymalna stawka, większość notariuszy bierze mniej, dlatego też pytałem się średnie ceny. W przypadku miejsc, gdzie dziś byłem różnica między maksymalną i minimalną stawką to 215 zł - taka kasa piechotą nie chodzi ;)
        • anmapat Re: Dobry notariusz 24.05.11, 21:57
          ja również polecam notariusza na Kołłątaja, w moim przypadku wyszło u niego najtaniej:)
        • paulinciaj Re: Dobry notariusz 20.08.11, 15:56
          Witam.
          To możesz podpowiedzieć gdzie gdzie wybrałeś notariusza..
          Z góry dzieki za info
          • rmaciek2 Re: Dobry notariusz 22.08.11, 08:59
            Ostatecznie poszedłem do Pani Wójcik (pl. Powstańców Warszawy, obok Kot Center).
            Nie wiem, czy jest najtańsza (przypuszczam, że ktoś tańszy się znajdzie).
            Ale cena była w porządku (porównałem z dwoma innymi).

Dla mnie liczył się też bardzo szybki termin załatwienia sprawy i miła obsługa,
            a tutaj wszystko poszło wzorowo. Przed podpisaniem aktu musiałem kilkakrotnie
            przychodzić z pytaniami i przynosić jakieś dokumenty, a pani asystentka była
            naprawdę bardzo miła, wyjaśniła mi wszystko szczegółowo, pozapisywała co gdzie
            i kiedy załatwić itd...

Pozdrawiam ;)
    • anmapat Re: Dobry notariusz 20.08.11, 19:35
      Koszty notarialne możesz sobie obliczyć wg tej tabeli
      www.rp.pl/temat/84071.html
      to co ci wyjdzie podziel na pół (przy zakupie mieszkania na rynku wtórnym jest połowa taksy) i dodaj 23%vat

do tego 2% podatku od czynności cywilnoprawnych
      200zł opłaty za wpis do księgi wieczystej i ok. 300zł za wypisy aktu

i to powinno być wszystko:)

pozrdrawiam
    • tafehe Re: Dobry notariusz 11.06.13, 20:07
      Sorry, ze odkopuje trupa, ale wlasnie ten watek jakos dziwnym trafem tak sie zaindeksowal w googlach, ze wyskakuje prawie na poczatku.
      Tak wlasnie tu trafilem, poniewaz tez szukalem notriusza w Otwocku. Przedzownilem wszystkich i wybralem na koniec Pania Jolante Osipienko. Serdecznie polecam innym. Nie dosc, ze kobieta kontaktowa, to jeszcze dalo sie cene negocjowac :) I zalatwione prawie do reki :) Jak by ktos chcial to kontakt do kancelarii na stronie jolanta.osipienko.pl

Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka