Dodaj do ulubionych

Wpadki językowe

25.11.03, 14:58
Propunuję wam zabawę w odnajdywanie(i przypominanie)najzabawniejszych wpadek
językowych, które można było usłyszeć w telewizji lub w radiu. Na początek
proponuję:
1:"Kto z pań poslanek i panów posłów jest za niech podniesie przycisk i
naciśnie rękę"-marszałek Olga Krzyżanowska w I(?)kadencji sejmu
2:"układ pionowy korytarzy"-poseł Anita Błochowiak do Piotra Niemczyckiego
podczas prac sejmowej komisji śledczej
Obserwuj wątek
    • sonny07 Re: Wpadki językowe 25.11.03, 15:00
      'dwuligowy zespół...' - pani ze sportu w niedzielę po Wiadomościach :)
      • Gość: zgrozek Re: Wpadki językowe IP: *.acn.waw.pl 25.11.03, 15:06
        Stare ale zawsze:
        " naszym zawodnikom wyczerpaly sie rezerwuary" - J. Ciszewski
    • Gość: łezka Re: Wpadki językowe IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 25.11.03, 15:23
      to może nie wpadka językowa,ale było bardzo miłe dla ucha;)))w trakcie któregos
      z dawnych festiwali w Sopocie czy Opolu,kiedy panowie "techniczni" mocowali
      zsie z okablowaniem,jeden rzucił"nie wprowadzaj qrwa zamętu";))i poszło w
      świat...:))
      • Gość: ad Re: Wpadki językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 12:45
        A niezapomniany kolarz "Staszek Szozda - cudowne dziecko dwóch pedałów"?
    • Gość: curly Re: Wpadki językowe IP: 213.173.205.* 25.11.03, 15:35
      Pamiętam taką, cytowaną przez Alicję Resich Modlińską(nie pamietam czy jej
      własną):
      ...film pod tytułem "Kto wrobił Królika Rabita?
    • Gość: 3x Pan Nalecz do Jakubowskiej IP: 62.233.183.* 25.11.03, 19:56
      Chodzi o odpowiedz na proste pytanie: ,,czy stawal czy nie stawal i w jakiej
      formie'' (o projekcie). :-)
      • Gość: 3x Jeszcze.... IP: 62.233.183.* 25.11.03, 20:05
        Jeszcze jeden lapsus, ktory mnie rozbawil do lez. Komentator o wioslarkach na
        jakichs mistrozstawach.
        - No, prosze Panstwa, niewiarygodne. Jeszcze trzy wolne ruchy i beda szczesliwe.
    • mala-muu Re: Wpadki językowe 25.11.03, 22:40
      pewna pani w Pytaniu na śniadanie, zapewne zdenerwowana i stremowana,
      powiedziała, że istnieje Stowarzyszenie im. zbrodni Joanny Brzozowskiej...
    • Gość: jeli Re: Wpadki językowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 22:51
      Chyba niezupełnie Ci o to chodziło, ale mnie rozwalają teksty reklam żywcem
      obrazujące wyśmiewane przez polonistów błędy językowe. Ostatnio: "mając ochotę
      na na coś pysznego nic mi nie zastąpi Ramy". Nie pamiętam dokładnie, ale chodzi
      o składnię.
      • Gość: verte Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 23:09
        Gość portalu: jeli napisał(a):

> Chyba niezupełnie Ci o to chodziło, ale mnie rozwalają teksty reklam żywcem
        > obrazujące wyśmiewane przez polonistów błędy językowe. Ostatnio: "mając
        ochotę
        > na na coś pysznego nic mi nie zastąpi Ramy". Nie pamiętam dokładnie, ale
        chodzi
        >
        > o składnię.

W reklamie:jeśli twoje dziecko jest bezchętne........
        bezchętne??co za słowo.
        • Gość: 3x Re: Wpadki językowe IP: 62.233.183.* 25.11.03, 23:36
          To moze od bez chęci - potworek jezykowy.
          Bez mózgu - bezmózgi, bez woli - bezwolny.

• Gość: ewa Re: Wpadki językowe IP: 212.87.3.* 26.11.03, 09:13
            Mnie bawia 'byyyznesy' i 'protestujacy protestanci' Maxa Kolonko
      • dorotace Re: Wpadki językowe 28.11.03, 21:12
        Powinno być: gdy mam ochotę na coś pysznego - nic nie zastąpi mi Ramy.
      • slotna Re: Wpadki językowe 26.12.03, 00:17
        Tak! "Nic mi nie zastąpi świeżego chleba posmarowanego masmiksem". Matko
        Święta, myślałam, że dostanę szału, jak to usłyszłam. I jeszcze wszyscy dookoła
        patrzyli się na mnie ze zdziwieniem "ja bym czegoś takiego w życiu nie
        zauważył...". To, cholera, bardzo źle! Bo całą podstawówkę pani polonistka
        męczyła się, żebyś zauważył @##$%^%#@!!! (te wszystkie ćwiczenia z poprawianiem
        zdań typu "mając pięć lat,rodzice posłali ją do szkoły" itp.)
        Albo Jogobella, "podaruj sobie TĄ owocową rozkosz"...
        A przecież reklamy nie robi jedna osoba! Ktoś musi ten slogan wymyślć, ktoś -
        zatwierdzić, ktoś inny powiedzieć, nagrać... czy w całej tej ekipie nie
        znajdzie się ani jedna osoba, która skończyłaby podstawówkę?
        • Gość: kate Re: Wpadki językowe IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 22:32
          a o co chodzi slotna z tym masmiksem???ja tu nie widze pomylki...jesli mozesz
          to napisz do mnie na adres: kasik119022@wp.pl!!!!!dzieki papaty!!! :-)
          • the_dzidka Re: Wpadki językowe 30.12.03, 09:56
            Gość portalu: kate napisał(a):

> a o co chodzi slotna z tym masmiksem??? ja tu nie widze pomylki...

Faktycznie w zdaniu "Nic mi nie zastąpi świeżego chleba posmarowanego
            masmiksem" nie ma błędu (moim zdaniem). Może slotna napisała już poprawną
            wersję, która zapewne w oryginale brzmiała jakos "idąc do domu padał deszcz" :)
            Pozdrawiam absolutnie wszystkich purystów językowych! :)
            • slotna Re: Wpadki językowe 07.01.04, 12:16

Aha;)) Napisałam skrótowo po prostu;) Całe zdanie brzmiało: "mając ochotę na
              coś pysznego, nic mi nie zastąpi...".
              Co do "tą" - wiem, że w mówionym jest to oboczność, ale nie zauważyliście, ile
              osób tak pisze? Takie kwiatki trafiają się nie tylko w internecie (chyba 99%
              ludzi popełnia ten błąd), nie tylko w gazetach, ale nawet w mniej starannie
              wydanych książkach. Większość Polaków nie interesuje się zasadami polszczyzny i
              pisze to, co słyszy, myśląc, że tak jest dobrze. Albo nawet wie, ale z
              przyzwyczajenia pisze 'tą' (sama tak robię;)). Uważam, że w telewizji wszystko
              powinno być "super prawidłowo" i tyle:)
              pozdrawiam
        • Gość: Iskra Re: Wpadki językowe IP: 213.131.78.* 28.12.03, 15:20
          To niestety nie zadne wpadki, a po prostu zwykle bledy. I najgorsze, ze wielu
          osob w ogole te potworki jezykowe nie dziwia. A mnie zeby bola jak slysze np.
          Oddaje tobie co kryje w sobie (z plakatow z reklama jogurtu). Albo: balsam
          czyni twoja skore aksamitna. Ratunku!!!
        • Gość: kiah Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 22:48
          Niestety, ale forma "tą" w tym wypadku jest do zaakceptowania, gdyż pojawia
          się w formie mówionej, a nie pisanej, gdzie, oczywiście, byłaby
          niedopuszczalna ;P
        • kiah Re: Wpadki językowe 30.12.03, 22:51
          Niestety, ale forma "tą" jest w tym wypadku dopuszczalna, gdyż dotyczy języka
          mówionego, a nie pisanego, w którym to z kolei nie miałaby prawa bytu;P
      • aandrew Re: Wpadki językowe 29.12.03, 11:25
        W latach 80-tych w "Dzienniku Telewizyjnym" pan Bartnicki( on wówczas
        prowadził dziennik).A było to 1 listopada(ale roku nie pamietam),powiedział:
        "Dziś święto zmarłych.Na grobach w całym kraju zapłoneło miliony
        owieczek..........przepraszam świeczek".A caly ten tekst do końca powiedział z
        bardzo poważnym wyrazem twarzy.Nie wybiło go nawet z rytmu potknięcie.Do dziś
        jak sobie to przypomne to nie mogę sie powstrzymać od wybuchnięcia śmiechem
        (pomimo tego,że dotyczy to sprawy bądż co bądz poważnej).
    • opeongo Re: Wpadki językowe 26.11.03, 14:40
      przy fortepianie leży jefeld (miał być Jerzy Lefeld - pianista)
      straaaasznie stare, ale wciąż mi się podoba :-)
      • wojtek_kosynier A nie przypadkiem Jerzy Derfel, znany chociażby ze 31.12.03, 12:36
        współpracy z Młynarskim?
        • ramm.stein Wpadki językowe w TV 31.12.03, 12:51
          W ostatniej „Bezludnej Wyspie” gośćmi byli m.in. Adam Hanuszkiewicz i jego żona
          Magda Cwenówna. Cwenówna opowiadała coś o mężu i chciała podkreślić jego
          donośny głos. Palnęła coś w rodzaju: „...bo Adam ma potężny organ...”.
          Pozostałe dwie pary siedzące przy stole (Żakowie oraz Foremniak z Waldemarem
          Dzikim) ryknęły śmiechem, tylko Terentiew z Hanuszkiewiczem zachowali kamienne
          twarze...

Pamiętam jeszcze fajny tekst komentatora podczas skoków narciarskich, nie
          pamiętam – rok lub dwa lata temu.
          Po skoku któregoś z Japończyków: „No, skoczył jako tako... No właśnie, po
          japońsku! Jako-tako!”
          Ryczałam ze śmiechu!
    • dafni Re: Wpadki językowe 26.11.03, 22:23
      Jeśli chodzi o nazwiska to niezapomniany "Anan Kofan" już nie-posłanki Beger
      • Gość: Ewa Re: Wpadki językowe IP: *.acn.waw.pl 27.11.03, 10:51
        Dlaczego "nie-posłanki"?- ona tylko zrzekła się immunitetu- posłem jest nadal
    • syshda Re: Wpadki językowe 27.11.03, 14:15
      Moja ulubiona wpadka językowa to tekst z "Trójki". Podczas transmisji na żywo z
      lądowania sondy Pathfinder w pewnym momencie przerwano aktualny program i
      prowadzący mówi: "Wlaśnie się dowiedziałem, że na Marsie wylądowała sonda
      Pathfinder. Na miejscu jest już nasz sprawozdawca Artur Kulikowski" ;o)
    • Gość: skoczek Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 19:32
      "Czołowy" polski skoczek narciarski po oddaniu skoku na pytanie
      reportera: "Jakie były warunki na skoczni?" odpowiedź: "Nie wiem"
      • paskudek1 Re: Wpadki językowe 29.12.03, 14:48
        bo to niestety prawda, choć może wydaje sie to nam głupie, śmieszne czy niemożliwe. Skoczek siedząc na belce NIE WIE jakie są warunki, czuje jakis wiateek, jest mu ciepło lub zimno, ale najczęściej jest skoncentrowany i czeka na znak trenera. Jak trener machnie to skoczek jedzie a jak NIE machnie to NIE JEDZIE choćby wydawało mu się że warunki sa najlepsze na świecie. Tak sa wytrenowani i "zaprogramowani". Ufają trenerowi i to od takiego Tajnera czy innego Hesa zależy czy ten chłopak co tam siedzi wysoko wyjdzie z tego z życiem, czy może spadnie bo wiatr za duży.
    • Gość: s_l Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 21:17
      w barze czesto mozna uslyszec (np. dawniej tomala, dzisiaj maciek), ze cos sie
      zupelnie odmienilo, no kompletnie po prostu, tak o 360 stopni...
      • uriel1 Re: Wpadki językowe 27.11.03, 21:21
        nie wiem dlaczego ale coraz częściej słyszę taką oto glupotę: "jestem
        przyjemnie rozczarowany/a". Okropnie mnie to drażni. Ostatnio tali monolog
        wygłosiła jedna z barowiczek. Taka czarna, cicha, co to wlepia oczęta w Lesia i
        mówi, że na niego leci. Powtórzyła to "przyjemne rozczarowanie" mówiąc o
        Frytce. Żałość ogarnia.
        • Gość: s_l Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 21:33
          :-D witam, uriel - dawno cie (was) tutaj nie bylo...
          • jacqueline Re: Wpadki językowe 28.11.03, 09:50
            "leciał w bezruchu"-czy jakoś tak
        • spatologizowana_sempiterna Re: Wpadki językowe 01.12.03, 21:54
          Kurka wodna, to już naprawdę i taki ciekawy wątek trzeba zaśmiecić tym
          chłamem???
      • Gość: Amadea Re: Wpadki językowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.03, 16:24
        o tak , obrót sprawy o 360 stopni to moje ulubione stwierdzenie barowiczów ,
        ostatnio tak powiedział Maciej i co mnie dosyć zaskoczyło Aldek, wydawał się
        kumaty.
        moje życie zmieniło się o 360 stopni- rewelacja :-)
    • fionna Re: Wpadki językowe 28.11.03, 22:04
      przed chwila niezawodny Wlodek Szaranowicz komentujac nowy ksztalt kaskow
      niemieckich skoczkow: "kaski zblizone poetyka do "Gwiezdnych Wojen""
      poetyka kaskow to jest to
      • kalkos Re: Wpadki językowe 30.12.03, 13:08
        i dodal: ale samymi kaskami wojny sie nie wygrywa. spadlem z fotela ze
        smiechu...
    • kierowca.autobusu Re: Wpadki językowe 01.12.03, 17:47
      Na fali popularności pomysłu pani Eriki Steinbach czesto mówi sie o "Centrum
      przeciw wypędzonym" - na coś takiego przystałby nawet Roman Giertych :)
      • Gość: Ewa Re: Wpadki językowe IP: *.bib.wns.us.edu.pl 02.12.03, 10:54
        W sobotę(bodajże w TVN24):
        "Małysz był pierwszy to znaczy drugi"
    • jacqueline Re: Wpadki językowe 03.12.03, 11:18
      Wczoraj w "Trójce" pan Jacek Hołówka powiedział:
      "zwierzę, które jest zabite musi nie odczuwać bólu"
      • Gość: ojana Re: Wpadki językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 12:43
        Ewa Drzyzga około 10 lat temu pojawiła się w TV jako blondwłosa prezenterka i
        miała zapowiedzieć film C.Leloucha i dokładnie powiedziała :Leloucha -tak jak
        się pisze. Potem wróciła do RMF i długo się nie pokazywała.
        Pozdrowienia Ojana
    • Gość: minnetou Re: Wpadki językowe IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 05.12.03, 08:35
      moze coś z teleturniejów? tam są dopiero kwiatki!
      " co budująbobry? " - szałasy!
      " wspólna nazwa dla ssaka morskiego, stylu pływackiego i francuskiego następcy
      tronu? " - proste, "walenie!"
      " rzemieślnik wyrabiający dzwony? " - zdun...
      • bulszyt Re: Wpadki językowe 22.12.03, 00:06
        Gość portalu: minnetou napisał(a):

> moze coś z teleturniejów? tam są dopiero kwiatki!

w takim teleturnieju w tefałenie, w którym trzeba odgadywac wyrazy z
        poćwiartowanych słów, raz jedna pani dostała zestaw PRY ZA SIUR i ułożyła słowo
        ZAPRYSIUR. Nigdy tego nie zapomnę.
        • Gość: s_l Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 00:10
          :DDD
          to ten nowy teleturniej? az zaluje, ze nie ogladalem
          byla jakas reakcja w studio? (pewnie wycieli)
      • byszek Re: Wpadki językowe 28.12.03, 01:00
        w TVN o ataku na polski konwoj : "terrorysci najwyrazniej chcieli zrobic
        krzywde naszym zolnierzom "
    • Gość: arturpe Re: Wpadki językowe IP: *.um.wroc.pl 05.12.03, 15:30
      Podczas walki Agnieszki Rylik, ktoś mówi: JEJ AKTUALNA FORMA JEST OWINIĘTA W
      ENIGMĘ!! Coś się chyba pomyliło z "nimbem tajemnicy" ;)
    • Gość: g Re: Wpadki językowe IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 05.12.03, 16:20
      pamietam w latach '80, w "Dzienniku", 1 listopada prowadzący zaczął "zapłonęło
      tysiące owieczek, przepraszam, świeczek".
      potem największe wrażenie zrobiło na mnie powitanie premiera Japonii, który
      miał powiedzieć do kompanii honorowej "czołem żołnierze", wyszło jendka "czołem
      niedźwiedzie!".
      i tak lokalnie, do mojego miasta przenoszono kościół z jakiejś małej wioseczki
      (drewniany, uroczy), w fundamenty miał być wmurowany kamień węgielny. przejęty
      prowadzący zwrócił sie do biskupa "księże biskupie prosimy o wmurowanie
      kamienia piekielnego pod budowę naszego kościoła".
      • Gość: s_l Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 16:23
        :D
    • Gość: look_ash Re: Wpadki językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 15:13
      niestety nie slyszalem ale czytalem bodajze w gazecie
      sprawozdawca sportowy (moze szaranowicz - nie lubie go, to może byc)
      wpuścił Bąka na lewą stronę
      • anka9009 Re: Wpadki językowe 27.12.03, 20:33
        Gość portalu: look_ash napisał(a):

> niestety nie slyszalem ale czytalem bodajze w gazecie
        > sprawozdawca sportowy (moze szaranowicz - nie lubie go, to może byc)
        > wpuścił Bąka na lewą stronę

to było: puścił Bąka lewą strona boiska. szaranowicz opowiada to jako anegdotę,
        nie wiem czy to on.
    • Gość: look_ash Re: Wpadki językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 15:13
      niestety nie slyszalem ale czytalem bodajze w gazecie
      sprawozdawca sportowy (moze szaranowicz - nie lubie go, to może byc)?:
      wpuścił Bąka na lewą stronę
      • collete Re: Wpadki językowe 18.12.03, 15:38
        jakies radio jesli dobrze pamietam, podajac info o pogodzie : slonce spusci sie
        do morza o godzinie .....
        hehehehehe
    • Gość: kolo Re: Wpadki językowe IP: *.acn.waw.pl 18.12.03, 15:46
      Agata Mlynarska podczas programu "Pytanie na..." omawiajac jakis przepis
      kulinarny mowi -wypasiony leszcz.
      albo leszcz albo wypasiony.
      dodam ze wczesniej byla rozmowa o mlodych slowach z Bartlomiejem nazwiska nie
      pamietam(z forum edukacja mlode slowa)
      • baba67 Re: Wpadki językowe 19.12.03, 20:30

Agata kiedys w czasie przedstawiania przepisu kulinarnego zamiast rodzynki
        powiedziala ROZYNKI.
        Bardzo mi sie podoba, taka poetycka nazwa.
    • Gość: gosiunia Re: Wpadki językowe IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 19.12.03, 19:34
      Dawno, dawno temu w telewizji leciał serial kryminalny o dwojgu detektywach
      (nazwiska spolszczone, nie wiem czy je dokładnie pamiętam) Dempsej i Mempfis.
      Nasza urocza pani Katarzyna Dowbor zapowiadając tytuł dokonała fantastycznej
      odmiany zapraszając telewidzów na kolejny odcinek Dempseja i Mempfisa. Jakby
      tego było mało, to miała taki świetny zwyczaj wprawdzania telewidzów w
      odpowiedni nastrój i opowiadała tak mniej więcej połowę filmu. Zawsze się
      zastanawiałam, czy powie kto zabił, czy może pozwoli nam się dowiedzieć z
      filmu. Ktoś na szczęście wybił je te pogaduszki z głowy.
      • Gość: Kazka Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:42
        Dempsey i Makepeace :)))

Mnie zszokowaly slowa pana Pospieszalskiego prowadzacego Studio Otwarte w TV
        Puls; rozmowa tyczyla sie adopcji, problemow prawnych, alternatyw (aborcja,
        porzucenie). Powiedzial, przerywajac czyjas wypowiedz, "w tym miejscu apeluje
        do ustawodawcow o przyspieszenie procedur aborcyjnych" ;>>>>

....mial na mysli "adopcyjnych"
        Czesto powtarzaja te odcinki, polecam !!
        • kiah Re: Wpadki językowe 30.12.03, 23:02
          Alternatywa jest tylko jedna;P

Gość portalu: Kazka napisał(a):

> Dempsey i Makepeace :)))
          >
          > Mnie zszokowaly slowa pana Pospieszalskiego prowadzacego Studio Otwarte w TV
          > Puls; rozmowa tyczyla sie adopcji, problemow prawnych, alternatyw (aborcja,
          > porzucenie). Powiedzial, przerywajac czyjas wypowiedz, "w tym miejscu
          apeluje
          > do ustawodawcow o przyspieszenie procedur aborcyjnych" ;>>>>
          >
          > ....mial na mysli "adopcyjnych"
          > Czesto powtarzaja te odcinki, polecam !!
      • bulszyt Re: Wpadki językowe 22.12.03, 00:14
        W ODMIENIANIU NAZWISK NIE MA NIC ZŁEGO, WRĘCZ PRZECIWNIE
        • Gość: kk Re: Wpadki językowe IP: *.chello.pl 29.12.03, 11:42
          No pewnie, że nie ma nic złego, ale to była para detektywów - kobieta i
          mężczyzna. W związku z tym zagadka : przy takiej odmianie kto był kim ? :-))
    • Gość: s_l Re: Wpadki językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 23:44
      dzisiaj na tv4 w programie bodaj modna moda, mariusz pujszo:
      '(...)i wtedy okazalo sie, ze jest to knajpa o innej orientalnosci seksualnej,
      hahaha(...)'
      • Gość: ewa wiadomosci IP: 212.87.3.* 22.12.03, 10:20
        Kilka dni temu w Wiadomosciach byl felietonik o dorabianiu profesorow-poslow.
        Pytano studentow o wyklady Jaskierni (chyba) i jakies bardzo przejete dziewcze
        opowiadalo ze 'stosunki z profesorem byly baaaardzo przyjemne'. Ladnie sie
        redaktorzy kosztem tej panienki i Jaskierni zabawili...
        ewa
    • Gość: wiedźma Re: Wpadki językowe IP: 194.146.120.* 22.12.03, 13:48
      "Idź napij do baru się coli" - powiedziała Renata Gabryelska w Złotopolskich
    • Gość: rosa Re: Wpadki językowe IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 24.12.03, 22:51
      mala wpadka mojego malego synka:
      "ani wogle, ani wcale mi sie to podoba"
      • Gość: merc Re: Wpadki językowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.03, 10:44
        kiedys w starych wiadmosciach prowadzacy powiedzial" a teraz wiadomosci zza
        swita".Zabawne bylo to ze zorientowal sie co powiedzial i rozesmial sie.
        • Gość: a n k a Re: Wpadki językowe IP: 81.210.25.* 25.12.03, 14:35
          Kiedyś podaczas w jednym z programów " na żywo" podczas trudności z
          połączeniem telefonicznym jedna z prowadzących powiedziała :Mamy nadzieję , że
          połączenie zostało zerwane..."

I jeszcze jedno podczas prognozy pogody ,chyba na Polsacie prezenterka
          powiedziała :"Jutro będzie duszno i PORNO...":)))
        • Gość: a n k a Re: Wpadki językowe IP: 81.210.25.* 25.12.03, 14:35
          Kiedyś podaczas w jednym z programów " na żywo" podczas trudności z
          połączeniem telefonicznym jedna z prowadzących powiedziała :Mamy nadzieję , że
          połączenie zostało zerwane..."

I jeszcze jedno podczas prognozy pogody ,chyba na Polsacie prezenterka
          powiedziała :"Jutro będzie duszno i PORNO...":))
        • Gość: Kr-man Re: Wpadki językowe IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.12.03, 16:18
          Dawno w latach 60-tych, chyba Bogdan Tomaszewski (lub Tuszyński?) na Wyścigu
          Pokoju sprawozdawał w te słowa: i jadą ci wspaniali chłopcy, ramię przy
          ramieniu, pedał przy pedale... i tu cisza przez chyba 2 minuty. Musieli w
          radiowozie nieźle zagotować. To były czasy. Oczywiście Wyścigu.
      • Gość: annika Re: Wpadki językowe IP: *.ae.wroc.pl 29.12.03, 14:19
        a to mojego synka:
        - Tato, bawimy się? Ja będę orzełem!
        - Chyba orłem?
        - (lekka konsternacja) No. Orzłem.
      • Gość: LukasK Wogle IP: 213.25.88.* 06.01.04, 11:44
        Połączenie pewnie sam wymyślił, ale "wogle" ktoś go nauczył mówić. :-)

Łukasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka