gazman 30.03.09, 22:52 żenada, jak można robić tak "plastikowy" program o tak Wielkim Człowieku w stylu show z Dodą etc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barakudaa Re: test o papiezu 30.03.09, 23:55 Plastikowy? Ocipiałeś??? Czy trawki za duzo sie napaliles? Odpowiedz Link Zgłoś
gazman Re: test o papiezu 31.03.09, 00:02 domniemam, że Ty jesteś pod wrażeniem tego kolejnego "dzieła" TVP. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 Re: test o papiezu 31.03.09, 08:07 Zgadzam się - to była żenada. Czekałam tylko na pytania dotyczące wagi, wzrostu i koloru włosów. Tym bardziej mnie to zniesmaczyło, kiedy w porannym przeglądzie prasy w KAWIE CZY HERBACIE dziennikarz pokazywał specjalny kupon w Superaku/Faku, do którego można sobie będzie wpisywać odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: test o papiezu 31.03.09, 08:20 jak o Wielkim Człowieku to chyba i Program Plastikowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulek525 Re: test o papiezu 31.03.09, 08:41 no coz. jaki czlowiek taki i program a moze i odwrotnie goska Odpowiedz Link Zgłoś
surfen Re: test o papiezu 02.04.09, 00:52 Tu nie jest mowa o tym, jaki był to Człowiek/człowiek, ale o tym, jaka to jest telewizja. Kiedy zobaczyłem zapowiedź tego programu w gazecie, myślałem, że to żart, choć do prima aprilis było jeszcze parę dni... Odpowiedz Link Zgłoś
adi0075 Re: test o papiezu 31.03.09, 12:27 Niewiem po co to komu bylo.TVP juz z wsyzstkiego chce zrobic Dodowany plastik nawet z takich wielkich osobowosci.Zero powagi.Niedlugo to i z Mszy Swietej beda robic defilade.No ale widz na to pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: test o papiezu 31.03.09, 12:34 > a > robic defilade.No ale widz na to pojdzie. tak jak i pójdzie na Mszę Świętą za Ojca Świętego i Matkę Boską Królową Polski i Syna Jej Chrystusa, także Króla tego Wielkiego Narodu Wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: test o papiezu 31.03.09, 12:37 Czyżby cukru tym razem nie dowieźli ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: test o papiezu 31.03.09, 12:54 nie ogladalam ani osoba Wojtyły mnie nie interesuje ani mierne produkcje tvp Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: test o papiezu 31.03.09, 13:30 No no, uważaj sobie. Zaraz przyjdzie cecora albo snooka i napiszą że byłaś w UB. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: test o papiezu 31.03.09, 14:03 za krotko zyje zeby móc byc w UB :)) a akurat osoby Wojtyły szczegolnie nie lubilam i nie odczuwalam straty ani zalu po jego smierci. Tym bardziej odrzuca mnie od takiego testu. Poza tym zupelnie mi nie po drodze z takim tokiem myslenia jaki reprezentowal papiez i przez dlugi czas mialam wrecz alergie i na niego i na ten caly cyrk z nim zwiazany. A teraz na haslo: obchody rocznicy smierci w/w robi mi sie niedobrze. Najpierw sie scigano kto wiekszy ołtarz postawi, potem kto wiekszy pomnika etraz kto zrobi wieksza impreze ku czci. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: test o papiezu 31.03.09, 14:43 Bo tym co napisałaś wnioskuję że nawet nie wiesz że byłaś w UB. A jak nie w UB to w SB. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: test o papiezu 31.03.09, 19:34 nioma napisała: > A teraz na haslo: obchody rocznicy smierci w/w robi mi sie > niedobrze.Najpierw sie scigano kto wiekszy ołtarz postawi, potem kto wiekszy > pomnika etraz kto zrobi wieksza impreze ku czci. - Ale to chyba nie wina papieża, a naszych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
mimrek nawet ateisci go cenia niomo 01.04.09, 11:06 niestety kochana ryszard kalisz i kwasniewski papieza uwazaja za wielki autorytet czy chcesz czy nie! Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: nawet ateisci go cenia niomo 01.04.09, 11:50 no widzisz, roznica miedzy nami jest taka, ze ja nikomu nie bronie szanowac, cenic, lubic, wielbic etc Kazdy ma prawo cenic i lubic kogo chce I kazdy ma prawo nie lubic i nie cenic kogo chce. Jesli nie podobaja mi sie czyjes poglady, nie zgadzam sie z czyimis decyzjami, racjami to jakie ma dla mnie znaczenie czy inni sie zgadzaja? I nie pisz niestety, bo ja nie ubolewam nad tym kogo lubi Kalisz a kogo ceni Kwasniewski - to ich sprawa a nie moja. Dla mnie Wojtyła nie byl autorytetem. Szacunek? Oczywiscie, jako nalezny kazdemu czlwoiekowi i istocie zywej. Ale zaden szczegolny. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: nawet ateisci go cenia niomo 01.04.09, 13:49 To nie szacunek, to prawacka politpoprawność wymusza na nich takie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: nawet ateisci go cenia niomo 01.04.09, 14:19 obraza.uczuc.religijnych napisał: > To nie szacunek, to prawacka politpoprawność wymusza na nich takie > słowa. Prawacka politpoprawność u lewaków? Dobre... Raczej poprawność godna karierowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: nawet ateisci go cenia niomo 01.04.09, 14:37 Można i tak to nazwać. Chodzi o poprawność żeby politpoprawne media cię nie zjadły jak powiesz że papież nic dla ciebie nie znaczy. taka forma autocenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: nawet ateisci go cenia niomo 01.04.09, 14:59 jak widac po moim skromnym przykladzie, od razu rzuca sie sfora ujadaczy. he he Odpowiedz Link Zgłoś
cecora Re: test o papiezu 31.03.09, 20:16 > No no, uważaj sobie. Zaraz przyjdzie cecora albo snooka i napiszą że byłaś w UB. ech, rozumiem forumowicza o nicku "kretynofil" w jego częstym przebywaniu na forum gazeta.pl :-)) A nioma? Dziewuszka ledwo co wytarła sobie nosek, podciągnęła pieluszkę i korzystając z nieobecności dorosłych naskrobała coś na forum za co będzie się wstydzić jak dorośnie. Cóż. Miejmy nadzieję że zmądrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: test o papiezu 31.03.09, 21:08 Jak dobrze że ty wszystko obserwujesz z wyżyn swojego umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: test o papiezu 01.04.09, 08:06 cecoro> no niestety, dziewuszka to juz od dawna nie jestem, a szkoda. A z tego co wiem, to przymusu lubienia Wojtyły jeszcze nie ma, tym bardziejprzymusu poklasku dla niego i jego pogladow a takze tych co wielbili i wielbia. Piszesz o madrosci? Czyzby madrzy byli tylko ci co wyznaja Twoje poglady? Ty masz chyba przerost ambicji nad trescia sadzac po tonie wypowiedzi. Ale to akurat nic dziwnego na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: test o papiezu 01.04.09, 08:28 Ja akurat osobę Papieża szanowałem i szanuję, ale robienie testu na jego temat to pomysł godny weszpolaka, co tym całym cyrkiem zawiaduje. To wszystko zmierza do uczynienia z Jego postaci ikony popkultury. A kiedy ujrzymy go na koszulkach niczym El Che to całkowicie wyprany będzie ze swojej rzeczywistego znaczenia. Już Andy Warhol zauważył, że ikony popkultury stają się tylko ornamentem, gdy się je wielokrotnie powieli. Dziś El Che stał się symbolem bez pokrycia, ciekaw jestem, jaki procent młodzieży naprawdę wie, kim on był i ilu z nich naprawdę się z jego poglądami identyfikuje. Z JP II może być podobnie. Popkultura wulgaryzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: test o papiezu 01.04.09, 08:35 dokladnie tak ostatnio widzialam dziewczynke w wieku gimnazjalnym z koszulka na ktorej figurowal wizerunek Mao. Nie wiem czy w ogole zdawala sobie sprawe z tego, jaka historia kryje sie za ta twarza, pewnie nie... Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: test o papiezu 01.04.09, 08:41 To jest tragedia, to -przy okazji tego tematu- może od razu u Stalina czy Hitlera na koszulkach? W czym komunistyczni mordercy byli lepsi od Hitlera? Tak czy inaczej, daj kogoś na koszulkę, to za kilkadziesiąt lat stanie się tylko elementem dekoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: test o papiezu 01.04.09, 08:47 wiesz, w powszechnym rozumieniu Hitler to byl potwor ale Stalin juz niekoniecznie. A jakby dobrze policzyc to by sie okazalo, ze ten drugi ma wiecej istnien ludzkich na sumieniu. Niestety siwadomosc faktow jest nikla. Wiele elementow przeszlo do pop kultury i juz zostalo a tysiace osob noszacych dane symbole (np chustki arafatki) w ogole nie wie o co kaman. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: test o papiezu 01.04.09, 08:49 Mao to podobno jest odpowiedzialny za więcej morderstw niż nawet i Stalin. Fakt, i jeszcze arafatki, przyznam że kiedyś chciałem sobie taką zakupić, zapominając o jej znaczeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: test o papiezu 01.04.09, 09:44 i jeszcze arafatki, przyznam że kiedyś chciałem sobie taką zakupić, zapominając o jej znaczeniu :) --- no bez przesady. 'znaczenie arafatki'???? jest to po prostu chusta, która w pewnym klimacie dobrze jest nosić bo ułatwia życie (można sobie twarz zasłonić chroniąc się przed pyłem i słońcem). jasne, że Jassir, Ojciec Wszystkich terrorystów (i podobno bojownik o wolność swojego kraju) taką nosił, ale jej noszenie teraz nie oznacza przynależności do albo popierania Frontu Wyzwolenia, Intifady, itp... Chyba, ze nosi się ją w Polsce albo Norwegii, wtedy to tak. ps. Komuch Fidel palił dobre cygara. Przyjemności tej oddaje się także wielu zatwardziałych kapitalistów. Mad w doopie znaczenie tego gestu i też palę cygara. bez, kurna, przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: test o papiezu 01.04.09, 09:59 Oczywiście, teraz już nie ma to takiego znaczenia :) Bynajmniej nie powstrzymywało to mojej chęci kupienia :) Natomiast noszenie wizerunków El Che bez znajomości jego biografii jest już ewidentnie bezmyślnym pójściem za modą. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: test o papiezu 01.04.09, 10:04 arafatka znaczy i to wiele w zaleznosci od tego jakiego jest koloru. A raczej znaczyla jakis czas temu wiele wiecej niz dzisiaj. Najpopularniejsza byla tzw „arafatka palestyńska”, która stała się symbolem oporu i buntu (przeciwko okupacji izraelskiej), a na Zachodzie była ona początkowo symbolem solidarności z Palestyną, potem bardziej kojarzyła sie z bojówkami i terrorystami (zamachowcami) palestynskimi. mozna oczywiscie miec to w du... i mi nic do tego, chodzi tylko o to, ze wiekszosc malolatow nawet nie wie skad sie wziela nazwa arafatka, nosza bo modne, masowe, popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: test o papiezu 01.04.09, 10:58 chodzi tylko o to, ze wiekszosc malolatow nawet nie wie skad sie wziela nazwa arafatka, nosza bo modne, masowe, popularne. --- nie chciałbym żeby zabrzmiało to zbyt patetycznie (jak miałem 16 lat to strasznie mnie to wkorwiało) ale 'dzisiejsza młodzież' (większość małolatów) to półmózgi nie czytające niczego, nastawione na konsumpcję i wiedzą ogólną przypominające jedną kretynkę z USA, która nie wiedziała, ze istnieje taki kraj Węgry. Poziomem intelektualnym młodzież zbliża się szybkim krokiem do tego ideału: www.youtube.com/watch?v=2hJPlebkfjM tak, że nie wymagajmy za dużo. Jak jeden z drugim tępy plastik chce sobie różową arafatkę nosić, to przecież nie można od niego wymagać, itp….. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: test o papiezu 03.04.09, 12:25 Obchody 4 rocznicy zejścia dżipita jakoś tak cichaczem zleciały :) Media chyba średnio mają już chęc zapychać ramówkę jakimiś blabla o szanownym zmarłym. POlsat i TVN żadnego programu nie dały, hihi. Pewnie w dzienniku swoje żałobne tony odbębnili i wsio. Lis Hanna zaprosiła Nowaka, a nie jakiegoś katabasa - w ogóle większym wydarzeniem była jazda w Sejmie, ściganie irbisa na Opolszczyźnie i 10 goli w sieci San Maryny niż jałowe powtarzanie jaki to Lolek był najlepszy, największy, najwspanialszy, najmądrzejszy itd. Za kilka lat jedynym tematem rozmów z okazji 2.04 będzie to,czy Lolek wyzionął drugiego kwietnia czy jednak pierwszego, co zostało zatajone, żeby się nie kojarzyło brzydko :) Odpowiedz Link Zgłoś
brutalny.magazynier Re: test o papiezu 05.04.09, 00:17 grek.grek napisał: > jaki to Lolek był najlepszy dla ciebie ciulu Karol Wojtyła, Lolka to ty może znałeś, ale z dobranocki Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: test o papiezu 05.04.09, 13:52 Idą święta, nawiedzeni katole już na całoroczny odpust pracują :) Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: test o papiezu 04.04.09, 19:18 Nie zauważyłeś, ze cały jego kult jest plastikowy? Te świecące obrazki, te znicze, łzawe śpiewy, by zaraz po nich rozpychać się w autobusach z przekleństwami na ustach... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "polityczna poprawność" to pojęcie lewicowe 04.04.09, 20:23 ...ograniczające się zresztą wyłącznie do sfery językowej. Zatem raczej osoba deklarująca brak szacunku dla zmarłego papieża jest politycznie poprawna a nie media celebrujące rocznice jego śmierci. Proponuję sprawdzać określenia przed ich użyciem/ Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: "polityczna poprawność" to pojęcie lewicowe 05.04.09, 15:03 Popieram wypowiedź Piotra7777 Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "polityczna poprawność" to pojęcie lewicowe 06.04.09, 11:15 Politpoprawność to pojęcie prawicowe. To prawica je wymyśliła i stosuje w odniesieniu do swoich ałtorytetów (czy raczej świętych krów) i pojęć-bożków, takich jak patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: "polityczna poprawność" to pojęcie lewicowe 06.04.09, 11:44 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Politpoprawność to pojęcie prawicowe. To prawica je wymyśliła i > stosuje w odniesieniu do swoich ałtorytetów (czy raczej świętych > krów) i pojęć-bożków, takich jak patriotyzm. Aha, czyli lewica i liberałowie nie mają swoich świętych krów? I grup, którym nikt nie podskoczy, bo zaraz larum się rozlegnie? Jeden taki już użalał się na tym forum, jak to TVP jest antygejowska. Spróbuj go skrytykować, to zaraz zobaczysz reakcję co poniektórych. A gdy publicznie skrytykujesz Biedronia to od razu ci łatkę homofoba przypną, a GW wespół z ichnimi "socjolożkami" oraz cała chmara lewaków z Senyszyn na czele wyleją ci pomyje na łeb. Kto tu jest więc najbardziej politpoprawny i kto to wymyślił i zaczął praktykować jako pierwszy? Właśnie rzecz w tym, że Papież pasuje zarówno lewej jak i prawej politpoprawności po odjęciu paru jego poglądów. Lewacy wiele mu zarzucają, ale nawet twardogłowy i bynajmniej nie politpoprawny Miller powiedział, że JP II jest krzewicielem wielu pozytywnych wartości. Z kolei prawacy kochają JP II po prostu za toż, że był "nasz", zaś przemilczają głębokość tego, o czym właściwie mówił i jak jego prawdy wcielać w życie. I jedni i drudzy przymykają oko na kwestie, które im nie leżą w jego osobie. Jedni i drudzy wyciszają głosy skrajne: zajadłych antypapistów i ultramoherów mających Papieżowi za złe, że tak lubił Żydów i by kościelnym liberałem. Otóż ŻADNA skrajna politpoprawność nie jest dobra, a historycznie rzecz biorąc wymyśliła ją zdecydowanie lewa strona, począwszy od czasów, gdy krytykowanie komunizmu i Stalina było na Zachodzie niemodne, a do Moskwy jeździły pielgrzymki zachodnich intelektualistów ze Shawem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "polityczna poprawność" to pojęcie lewicowe 06.04.09, 14:10 Ależ pewnie że lewico-liberałowie mają swoje święte krowy, ale przynajmniej nie udają że nie są prawicowo-politpoprawni. A ci co to są tak naprawdę politpoprawni, czyli prawacy, domagają się wolności słowa a potem w imię swojej politpoprawności krytykują tych, którzy krytykują ich święte krowy. Po prostu są większymi hipokrytami. Miller powiedział jak powiedział, bo gdyby powiedział inaczej to zjadłyby go praacko politpoprawne media. Nie ma innego wytłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: "polityczna poprawność" to pojęcie lewicowe 06.04.09, 14:29 > Miller powiedział jak powiedział, bo gdyby powiedział inaczej to > zjadłyby go praacko politpoprawne media. Nie ma innego wytłumaczenia. Uważam, że wina leży po obu stronach. Zaś Miller powiedział to przy okazji ostatniej pielgrzymki JP II w 2002 roku, a więc w czasach, gdy był premierem, a telewizją rządził Kwiatkowski. Z pewnością GW, TVN czy Polsat by go za to nie zgromiły, więc nie miał wcale powodu, by się miarkować przed kimkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "polityczna poprawność" to pojęcie lewicowe 06.04.09, 15:06 Miał, miał powód. Właśnie to premierowanie kazało mu się podlizywać politpoprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: test o papiezu 05.04.09, 13:59 marajka napisała: > Nie zauważyłeś, ze cały jego kult jest plastikowy? Te świecące obrazki, te > znicze, łzawe śpiewy, by zaraz po nich rozpychać się w autobusach z > przekleństwami na ustach... Nie nie zauwazylam a po autobusach rozpychaja sie katolicy jak i żydzi i arabusy (moje miasto jest wielokulturowe) a we Frnacji to wyraznie juz arabusy a oni nie znaja tego kultu wiec po co dziecinko uogolniac? Odpowiedz Link Zgłoś
gazman Re: test o papiezu 05.04.09, 19:04 to jak , podobał i się ten program, czy nie? a trawkę z "arabusami" popalasz tak ekumenicznie czy z Zy dami PS poprawnie jest z " Żydami" Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: test o papiezu 07.04.09, 18:15 Dziecinko, ale mowa o JPII a nie o Mahomecie. Skoro ktoś modli się i płacze po JPII to raczej powinniśmy się spodziewac, że będzie postępował wg jego nauk, prawda? A nie tego, że odmówi różaniec, wsiądzie do autobusu i pierwsze co powie to: "K..., nie pchaj się baranie! To moje miejsce!" A jeśli dla Ciebie jego kult nie jest plastikowy, to Twój problem, a dokładniej z Twoim postrzeganiem i wyczuciem estetyki. Nawet co mądrzejsi księża zwracają na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
opcja_do_wyboru Re: kra kra kra 07.04.09, 19:58 Grunt to zwracanie uwagi na siebie a nie wszyscy pisza zle na forum to i ja zle napisze ,dlaczego nic o plaastikowym kulcie wlazenia mieszy internetowe stado i krakania tak jak ono nic nie piszecie,zalosneeeeeeee pewnie 99 procent z tych opluwających tu Papieza zasiadzie do sniadanka wielkanocnego -Smacznego...tlko czy z czystym sumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: kra kra kra 07.04.09, 21:19 ja nie zasiade nie uznaje swiat, nie nosze swieconki, nie ustawiam barankow i mam to szczerze mowiac w glebokim powazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gazman Re: kra kra kra 07.04.09, 21:47 proponuję oddzielić "plucie" na papieża od krytykowania beznadziejnego w treści (moim zdaniem) programu telewizyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: kra kra kra 08.04.09, 08:39 ja nie pluje, ja go tylko nigdy nie lubilam i działał mi na nerwy ale to nie podpada pod kategorie "plucie" Odpowiedz Link Zgłoś
iza_bel Re: jaki idol, taki test 09.04.09, 18:25 świetne spostrzeżenie :-) Brawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś