Gość: kubu IP: *.chello.pl 05.01.04, 01:14 prosze bardzo rozumiem, ze za pol godziny bedzie 3.21 ale beze mnie, bo ja sie w koncu biore do pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: YANE Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 01:19 serio serio? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka no to.... IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 01:19 ...lamentu ciag dalszy ;););) PS: ciekawe, czy gdyby sytuacja potoczyła się dziś inaczej, to tych postów też byłoby tak dużo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: no to.... IP: *.chello.pl 05.01.04, 01:21 pewnie tak, bo wtedy wszystkie mialybyscie dreszcze, ktore wymagalyby opisu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: no to.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 01:23 Normalnie bym Cie nazwala podla meska szowinistyczne itd., ale Cie nie nazwe. A co taka bede... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: no to.... IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 01:30 Gość portalu: kubu napisał(a): > pewnie tak, bo wtedy wszystkie mialybyscie dreszcze, ktore wymagalyby opisu ;) Kubu nalezy ci sie wielki CMOK, bo wypowiedź twoja spowodowała u mnie śmiech szczery;););) ale muszę sprostować: dreszcze to opisywałyśmy na bieżąco podczas występów w razie wygranej każda mogłaby po prostu przepisać wszystkie ansze dotychczasowe posty n/t Kuby- i wtedy masz rację, ilość byłaby równie imponująca;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: no to.... IP: *.chello.pl 05.01.04, 01:30 kubu na opis dreszczy (bo chyba nie wątpisz w to, że oczywiście miałyśmy je podczas występów Kuby;)) przyjdzie czas wtedy, gdy opadną emocje związane z wynikami ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: no to.... IP: *.chello.pl 05.01.04, 01:32 oj powialo groza... ;))) no dobrze poczytam to rano, bo teraz naprawde juz sobie ide do jutra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: no to.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 01:22 Tak bigrock by nas zasypywal postami z lkaniem i zalami, ze dlaaaczego Mooonika nie wygraaala buuuuu ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: no to.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 01:34 Heh no tak, urzadzenia hydrauliczne jako takie nie zawsze mozna poznac do konca... Rzecz jasna wiem, ze Twoja reakcja po przegranej Moniki bylaby zgola inna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: no to.... IP: *.chello.pl 05.01.04, 01:26 ja tam będę lamentować - i to głośno;) - ale za chwilę, bo do mnie dopiero teraz powoli dociera to, co się stało :( chyba idę się upić, bo dzisiejszą noc i tak mam z głowy :((( nie miałam pojęcia, że aż tak bardzo będę to przeżywać :( oby Kubie udało się zrealizować wszystko, czego tylko zapragnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: no to.... IP: 195.117.187.* 05.01.04, 01:39 Mi tez humorek sie pospsul, mialam sie uczyc ale wtedy popsuje mi sie jeszcze bardziej, upic sie nie moge bo jutro trzeba wczesnie wstac - wszystko nie tak... Strasznie wierze w Kube i mysle, ze pokaze na co go stac. Ktos taki nie moze sie zmarnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: IDOL 3.20 IP: *.chello.pl 05.01.04, 01:27 idę spać fajne z Was ludki, fajnie się Was czyta:))) A Kuba i tak górą!!!!!!! papa z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: IDOL 3.20 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 01:31 No, ja też już uciekam. I jeszcze jedna dygresja: zawsze mam pecha i dopisuję się pod koniec wątku, kubu zakłada nowy i cholera z nikim nie mogę podyskutować ;-))) Ciągle jestem wkurzona na ten finał i ta miażdżąca przewaga głosów - szok!! dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 01:33 Az sie dziwie, ze nikt jeszcze nie skomentowal falszow Moniki w trakcie wystepu po ogloszeniu wynikow :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 01:37 Coz tu komentowac... Zreszta jak wiekszosc buczala przed ekranami to juz nie mogla niczego uslyszec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 01:52 ja tam się wolę w tej materii nie wypowiadać, żeby za dużo jadu na tego krasnala (sorki, nie mogłam sie opanować) nie wylać i nie zdenerwować cię, bo liczę po cichu, że dasz nam na otarcie łez jakieś smakowite mp3... Właśnie słucham sobie Satisfaction - jest mi cholernie przykro że taki wokal mógł nie dostać doceniony... Teraz będę siedzieć i płąkać słuchając Easy, Do Ani, Dziewczyny..... Jeśli to jedyne nagrania, które nam pozostaną po Kubie, to tym wiekszę DZIEKI dla Bigrocka, że nam to udostępnił. Już zaczynam bredzić. Czy to z tego żalu, czy z powodu tak późnej godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.20 IP: *.chello.pl 05.01.04, 01:56 batuszko, przestań, bo już i tak łzy mi kapią na klawiaturę :((( chyba mnie kompletnie pogięło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 02:01 chyba rzeczywiście powinnam połozyć się spać ale boję się, że jak usnę to przyśni mi się Brodka, jej zęby, jej ręcznik na cyckach i jej kuuuuuuuurwa.... no i leszcz obłapiający Kubę. A w nastepna sobote nie bedzie idola extra!!!! a tak liczyłam, że obejrzę te ich przygotowania do finału. Kurna no!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.20 IP: *.chello.pl 05.01.04, 02:08 ech, wobec tego dobranoc i niech przyśni Ci się raczej płyta Kuby ;) nie będzie 'idola extra'? szkoda, ja też miałam na niego chrapkę :( Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 3.20 05.01.04, 10:01 Zastanawiam się ile osób zrobiło tak jak ja i świadomie nie zagłosowało na Jakuba chociaż podobało im się to co robi. Ja w każdym razie wymyśliłam sobie jakąś głupią teorię, że lepiej będzie dla niego jak nie wygra. I może rzeczywiście lepiej się stało, ale mimo to jakoś smutno mi się zrobiło po ogłoszeniu wyników. Jakoś tak się boję, że Kuba nie nagra płyty, a to by było bardzo źle. Ja w każdym razie będę czekała na płytę Kuby choćby nawet trzy lata, chociaż wolałabym krócej. Dalej jest mi smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 10:24 wszystko przemyślałam przez noc i moja teoria na temat tej dużej różnicy głosów brzmi: ludzie się bali, że jak wygra, to się zmarnuje. I sądzę, że było dużo ludzi takich jak Hebat, którzy powstrzymywali się, choć podobał im sie najbardziej. Ja sama wysłałam jednego smsa, który tam niewiele znaczy (w porównaniu z np. 22 smsami niektórych na brodkę). Emocje powoli opadają. Jest zawód. Ale już wcześniej sobie myślałam, że może lepiej poświęcić tę chwilę satysfakcji dla czegoś ważniejszego. A jak Kuba pójdzie drogą np. Ani Dąbrowskiej, to wtedy będę już na 100% przekonana, że dobrze się stało. Jeszcze o tej różnicy głosów - na pewno było mu przykro, że monika miala taka przewagę, ale przecież trudno było trafić z tymi smsami tak, żeby różnica taka duża nie była, a mimo to nie wygrałby. Tak, powoli zaczynam czuć, że dobrze się stało. PS: ze strony onetu:: "Monika pokonała Kubę Kęsego, który nie zraża się niepowodzeniem i zapowiada, że jeśli nie uda mu się w przemyśle muzycznym, to zostanie... ornitologiem." :P:P:P:P:P czyli humor jednak mu dopisał;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: IDOL 3.20 IP: *.inetia.pl 05.01.04, 10:36 Moim zdaniem to lepiej że nie wygrał bo nic ciekawego nie dzieje się z Idolami (Alicja, Krzysiek) cisza taka do tej pory że szok. Nagle Alicja postanawia się zmienić w niby wampa, wymyśla idiotyczne psudo wyjeżdża na jakąś tam imprezkę i co...?Ano dno i tyle a zdobywczyni miejsca II - Ewelina...Działa i to bardzo ostro w branży, nagrywa naprawdę dobre numery i zdobywa naprwdę prestiżowe nagrody jak choćby Dragony RMF-u...niejedna "gwiazda" o tym marzy...Dlatego naprawdę lepiej, że Kuba nie przeszedł bo jego talent i umiejętności zostały zauważone a o to przecież chodziło...Byleby tylko potrafił wykorzystać szansę bo mimo że nie wygrał na pewno ją dostanie... Ps. Normalnie powaliły mnie kawałki "największych kosmitów sezonu"... Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 15:42 A jaki jest Twój number one wśród kosmitów? Bo mój to Karolinka śpiewająca Staruszek świat. Moim zdaniem idealna kosmitka, jakby nie zakumała, na jaką imprezę trafiła. Piekna sprawa, juz w czasie castingów dostarczyła mi wiele radości podła jestem, wiem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand happy new year 05.01.04, 11:06 odcielo mnie od netu na swieta, dzisiaj odrabiam zaleglosci idolowe, przebrnalem przez kilka setek wpisow i juz wiem co w kraju raju :) Co do wynikow Idola, niewazne kto wygral z pary Brodka-Kuba. Wygrala Brodka ale napewno nie wygrala najzdolniejsza osoba z finalistow. Jesli mialbym byc szczery to w finale widzialbym Kozlowskiego, Kowalczyka i ew. Kaline. Troche mnie zdziwila przewaga z jaka Monika pokonala Kube. Ocena finalowego koncertu i tak juz nic nie zmienila w preferencjach widzow wygral Big Brother czyli wygrala osoba a nie piosenkarz/piosenkarka. Para finalistow byla slaba, wykonania slabe itp itd. Plyte nagra Brodka, moze to i lepiej bo Kuba dalby plame, choc i Brodka pewnie nie sprosta zadaniu ale zobaczymy. Dla mnie odkryciem byl Kozlowski i w pewnym sensie Kowalczyk Bohaterem negatywnym wybieram Leszcza, koles siegnal dna.... Wielkie baty dla realizatora dzwieku, araznera i orkiestry i za koncert finalowy dla rezysera calosci. Bardzo prosze o relacje z idola extra tzn koncertu na TV4 w szczegolnosci z uwzglednieniem tego jak wypadl Adam K; co spiewal itp pozdrawiam, dzisiaj leje Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 12:05 Witam wszystkich. Widzę, że na forum taki sam minorowy nastrój, jak w moim wnętrzu. Raz z powodu przegranej Kuby, dwa z powodu, że to koniec. Generalnie to smutków jest wiele, może maleńki remanencik: - że jednak nie wygrał, a przyznał, że w tej finałowej chwili to mu juz na tym zależy - że przewaga była tak ogromna - że wybrał sobie do śpiewania tę durną Kocicę, co to durniejszej piosenki ze świeca szukać i który to tekst pasował do Kuby jak ... nawet nie wiem co - że nie zaśpiewał Would, chociaż Love też było ok, ale po co ja się nasłuchałam sto razy tamtego kawałka i sto razy wyobrażałam sobie, jak Kuba to zaśpiewa? żądma teraz nie wiem jakim sposobem Would w jego wykonaniu! - że musiał się nasłuchac tylu nieprzyjemnych słów i spotkać z taką niesprawiedliwościąć (słowo - przebój tego finału - archaiczność Leszcza - czyż nie prosiło sie o nie po wystepie Moniki? Nie, to nie uchodzi, Monice tego nie mozna powiedzieć - że ten Drugi to zawsze ma najgorzej. nawet odpadający mieli chwile swojej chwały, byli w centrum zainteresowania, ludzie wiwatowali, pokazywali ich drogę do finału. A Kubie została ta samotna kanapa i spuszczona głowa. Czy w ogóle będzie jakiś czat? - że mam jakies przedziwne uczucie, jakbyśmy mieli go juz więcej nie usłyszeć (że o zobaczeniu nie wspomnę). Nie wiem, czy powinniśmy być optymistami w kwestii rozwoju jego kariery. Jakoś przewiduję przypadek podobny, jak u Bartka Króla - wokal w jakiejś rockowej kapeli. Oby chociaz dobrej. Dziewczyny bucące z żalu - jednoczę się z wami, chociaż ja nie bucałam, ale smutek wielki był. Pozdrawiam wszystkich Idolowców serdecznie i mam nadzieję, że będziemy sie czasem napotykać w wątkach na różne różniste tematy telewizyjne i muzyczne. A na dzis mam taką propozycję - może pociągniemy te naszą przygodę wymyslając jakieś idolowe tematy poboczne (ew. rankingi) - np. najbardziej sfałszowany utwór wszechedycji czy co tam ktos zaproponuje. No i Bigrock, odezwij się, czy masz zamiar dac nam jeszcze trochę radości zamieszczając jakieś rarytaski mp3. A zanim dasz nowe, to może naprawisz wejście na te "stare"? Bo nadal nie mogę ściągnąć. Może ktos ma te mp3 Kuby od Bigrocka - brakuje mi Dziewczyny ... Satisfaction Smooth I feel good Let's groove tonight no i czekamy na wykonania finałowe Bigrock Raz jeszcze serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 3.20 05.01.04, 12:17 Więc to nie tylko ja mam takie przeczucie, że już więcej go nie usłyszymy? Nie wiem skąd się ono wzięło. Może to dlatego, że Kuba sprawia wrażenie, że na razie chyba sam nie chce się na poważnie zająć śpiewaniem. A szkoda by było. Ale może to tylko takie wrażenie, mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.20 IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.01.04, 14:42 > Więc to nie tylko ja mam takie przeczucie, że już więcej go nie usłyszymy? nie dobijajcie mnie :( to jest właśnie to, czego najbardziej się obawiam i przede wszystkim z tego powodu tak bardzo zależało mi na jego wygranej :'( > Kuba sprawia wrażenie, że na > razie chyba sam nie chce się na poważnie zająć śpiewaniem. ale z drugiej strony - przecież powiedział, że będzie kompletował zespół, czyli wygląda na to, że ma jakieś plany muzyczne oby tak było Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 14:58 No wiesz, on jakos tak bez przekonania mówił o kompletowaniu tego zespołu. Przeciez nie powie, że nie wie zupełnie co dalej. Ja też chciałam, żeby wygrał przede wszystkim dlatego, że wtedy płyta byłaby NA PEWNO, a tak to nie wiadomo. Ja bardzo kibicowałam Bartkowi Królowi w II edycji i też myślałam sobie potem Bóg wie co, a tu co?... Wokal w marnym zespole. Cóż, może trzeba się pogodzić z tym, że nie każdy rockowy wokalista jest od razu liderem, twórcą i co tam jeszcze. Chociaż tak się jakoś utarło, że frontman jest mózgiem zespołu, ale przecież są znakomite przykłady na sytuację inną. Może więc należy tylko marzyć o tym, aby Kube zaprosił do współpracy jakiś naprawdę czadowy zespół. Tylko gdzie on jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.20 IP: *.chello.pl 05.01.04, 15:52 > No wiesz, on jakos tak bez przekonania mówił o kompletowaniu tego zespołu ja to trochę inaczej zinterpretowałam :) z tego co zauważyłam, Kuba nie lubi mówić głośno o rzeczach niedokończonych lub będących dopiero w planach kiedy wczoraj tak tajemniczo odpowiadał na pytania o zespół, odniosłam wrażenie, że coś ciekawego się tam kroi, tylko Kuba nie chce uprzedzać faktów :))) mam nadzieję, że nie są to jedynie moje pobożne życzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 15:55 No obyś miała rację. Ale za Kocicę ma u mnie lanie, jak nic ;) Nie za wykonanie tylko za wybór, jak rzadko zgodziłam się z Leszczem, a nawet wczesniej już sobie tę opinie sformułowałam. Takiego shitu to Piekarczyk powinien sie wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:01 Piosenka jak piosenka, mniejsza o to. Ale mnie się osobiście śmiać chciało, jak patrzyłam, jak On to spiewał, znaczy się na minę :P Gdzie do Niego taki tekst buehehe :D Kowalczyk by dooopierroooooo tu pokazał emocje :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 16:05 No właśnie, ten tekst to jakoś nie dla niego zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.20 IP: *.chello.pl 05.01.04, 16:24 przyznam, że mi też ta 'kocica' jakoś nie leży, a tekst zupełnie nie pasuje do Kuby (chociaż kto wie, w końcu co my tam o nim wiemy?;))) w każdym razie jeśli chodzi o samo wykonanie, to według mnie było ok ale ten koncert chyba i tak nie miał już na nic wpływu jestem przekonana, że wszystko rozstrzygnęło się przed nim, w ciągu tych dwóch tygodni głosowania :( świadczyły o tym miny wszystkich obecnych na sali - od Maćka Rocka i jurorów poczynając, a na uczestnikach kończąc Kuba był bardzo spokojny i jakby już pogodzony z losem, za to Monika od początku koncertu była dziwnie zadowolona, co dość nieudolnie próbowała ukryć:))) no i ten nagły najazd jej fanów też był trochę zastanawiający :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 17:42 >no i ten nagły najazd jej fanów też był trochę zastanawiający :) zauważyliście, że nie było rodziny i przyjaciół Kuby? a jeśli byli, to zostali bardzo dokłądnie ominięci przez kamerę. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 18:18 Chyba inny final ogladalismy, bo ja widzialem pol studia kibicow Kuby. Jego rodziny i przyjaciol nie znam, wiec nie wiem czy tam byli czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 19:16 >pol studia kibicow Kuby. no i prawidłowo - pół studia dla kibiców Moniki, pół kibiców dla Kuby ale nie o kibiców mi chodziło ale o rodzinę - bo na poprzednich koncertach pokazywali rodzinę, przyjaciół, teraz ich nie zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 16:41 >Gdzie do Niego taki tekst buehehe :D Kowalczyk by > dooopierroooooo tu pokazał emocje :PPP a może to był taki żarcik, trochę mniej oczywisty niż 99 Luftballons. O tym mogłby świadczyć np. jego śmiech w przerwach miedzy zwrotkami a refrenami.... Tak mi to dzisiaj przyszło do glowy, jak oglądałam ten koncert jeszcze raz, na spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:55 A wiesz, że nawet nie zwróciłam uwagi. Ja chcę to obejrzeć jeszcze raz! :/ Poza ty, to tragicznie zaspiewana Kocica nie była, mnie sie tam podobało, bez zachwytów, ale OK ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 17:08 ze jeszcze raz się wypowiem. Nie wykonanie mnie wnerwiło, tylko piosenka. I to, że nie pasowała do Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 17:39 >Ja chcę to obejrzeć jeszcze raz! :/ zapraszam na maraton idolowy - mam tego trochę adres domowy podam w jakiś inny sposób, bo głupio tak na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 14:44 > przebój tego finału - archaiczność Leszcza - czyż nie prosiło sie o nie po > wystepie Moniki? Nie, to nie uchodzi, Monice tego nie mozna powiedzieć O Leszczu wiele zlego mozna powiedziec, ale akurat archaicznosc ocenia sie nie na podstawie ile dany utwor ma lat tylko jak zostal wykonany. Na przestrzeni ostatnich dekad wiele zmienilo sie w aranzach i samym sposobie spiewania. Jesli ktos stara piosenke spiewa w bardzo podobny sposob do oryginalu to pozostaje w minionej epoce, Brodka natomiast zaspiewala nowoczesnie, lekko, swiezo, o archaicznosci wykonania nie moglo wiec byc mowy. Tak samo Leszcz nie zarzucal Kesemu archaicznosci po kawalkach Beatlesow czy Stonesow. Jakby nie bylo od ich czasow juz dwa pokolenia podrosly. > najbardziej sfałszowany utwór wszechedycji czy co tam ktos zaproponuje. Jesli ze scislych finalistow wszystkich trzech edycji to obstawiam Homa jako zdobywce najwiekszej ilosci laurow w tej dziedzinie :-). > No i Bigrock, odezwij się, czy masz zamiar dac nam jeszcze trochę radości > zamieszczając jakieś rarytaski mp3. A zanim dasz nowe, to może naprawisz > wejście na te "stare"? Bo nadal nie mogę ściągnąć. Do starych dam dostep dzis lub jutro. Nowe... tu jest 'maly' problem... Polsat nadal final w MONO (!) i dzwiek jest do dupy. Nagralem powtorke, powtorki przewaznie dawali w stereo, wiec jest nadzieja. Mam kupe roboty po nowym roku, ale jak znajde chwile to sprawdze czy jest to stereo czy nie. Jesli bedzie to mysle, ze nie bedzie problemu z wiadomo czym ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 14:54 No hej. Dlatego ja nazwałam to "archaicznościa Leszcza", bo on raczej oceniał według wieku (utwory mam na myśli). Jak ktoś zaśpiewał na castingu Annę Jantar, to żeby się skichał to był archaiczny. Według Leszcza. Ja tam lubie archaizmy i nie to nie przeszkadza, Kofte tez lubię, chociaż tej piosenki nie znałam (to co ze mnie za wielbicielka ktos spyta...). Aha, mam jeszcze propozycję na ranking kosmitów wszechedycji (ja mam faworytkę, która mnie zawsze przyprawia o wesołość i jak rzadko pasuje do niej to określenie). Aha, mnie się nawet podobało, jak Monika to zaśpiewała, tego Koftę znaczy, masz dużo racji. Ale wybacz rozgoryczonej zwolenniczce rocka w Kubowym wykonaniu... Smutek przeze mnie przemawia. Jakkolwiek życzę dziewczynie z Hardriver jak najlepiej, bo podejrzewam, że jak płyta będzie ok, to sprawi mi wiele przyjemności. I dziękuje za obietnicę uruchomienia łącza i za nadzieję na nowe rzeczy. papa agata Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 15:00 > on raczej oceniał według wieku (utwory mam na myśli). Jak ktoś zaśpiewał na > castingu Annę Jantar, to żeby się skichał to był archaiczny Brodka spiewala na castingu Sinatre i slowo na 'a' nie padlo. W tej akurat dziedzinie Leszcz przewaznie wie co mowi. W pozostalych niekoniecznie :-). Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 15:12 No dobrze, a nie wydaje ci się, że to właśnie świadczy o braku obiektywizmu? Monika od początku mu się podobała i nieważne było, co śpiewa tak naprawdę (no, oczywiście, śpiewała dobrze). Nie wiem dokładnie jak on klasyfikuje utwory i wykonania do tej swojej kategorii na "a", ale pozostaje jeszcze jeden element - pewne utwory i pewni wykonawcy należą do kanonu i nawet nie wypada nazwac ich w ten sposób (Doorsi, Beatlesi, Stonesi, Sinatra). Ale już do piosenki Czyżykiewicza, skądinąd przecudnej, uwielbianej przez mnie, tylko skopanej okrutnie tekstowo przez Paulinę Sykut, strasznie się przyczepił. Nie nazwał jej archaiczną co prawda, ale obśmiał wybór repertuaru. A ja nie wiem, w czym to było gorsze od Kofty. Mówie tu wyłącznie o repertuarze a nie o wykonaniu. Muszę raz jeszcze to z siebie wyrzucić, choć to nie na temat i nie ta edycja - Paulina Sykut przeokrutnie skopała tekst, zatracając całkowicie jego sens. Ja tego nie rozumiałam zupełnie, jak tak mozna było? Z czego ona się uczyła tego tekstu? Z Grundiga??? A może ze szpulowego magnetofonu? Przepraszam za tę małą dygresję. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 15:25 Kanon kanonem, ale calkowicie nie pojmuje dlaczego Beatlesi nie maja byc archaiczni skoro Perfect jest. Tylko dlatego, ze to zespol zza granicy i o swiatowej slawie? Muzyka zarowno jednych jak i drugich jest dzis rownie archaiczna i tylko od osob decydujacych sie na spiewanie tych kawalkow zalezy czy taka pozostanie czy nie. Pozostaje kwestia czy archaicznosc wykonania jest czyms zlym. Dla Leszcza jest. Obiektywizm jurora jako taki nie istnieje, bo istniec nie moze. W miare obiektywnie to mozna jedynie ocenic warunki wokalne, a i to niekoniecznie, bo wizja czesto ma bardzo duzy wplyw na to co sie slyszy (chce slyszec). Cala reszta to juz czysto subiektywne wrazenia odbiorcy. Jasne, ze juror powinien jak najlepiej uzasadnic dlaczego uwaza tak a nie inaczej i z tym bylo u Leszcza najgorzej, bo 'katastrofa' powiedziec potrafi kazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 15:36 Ej, to Perfect jest archaiczny? Nie wiedziałam, może coś przeoczyłam. Dobra, nie ma co ciągnąć tego "podwątku". Gdzies tam pod skórą i tak jest to spór "Kuby" z "Moniką", więc obiektywizmu w naszym gadaniu nie ma raczej. I błagam, nie odnoś sie do tego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: IDOL 3.20 05.01.04, 12:59 na początku koncertów finałowych, po przeczytaniu pierwszych wpisów, stwierdziłem ku swemu przerażeniu że Kuba Kęsy dojdzie do Finału. gromada (całkiem spora) panien w wieku rozmaitym, zaślepiona miłością ogromną do chłopaka, będzie klikać esemesiki co tydzień i pchać go do przodu. koszmar się spełnił! na szczęście nie do końca. okazało się ze jest pare osób którzy głosują, słuchając wcześniej czy ktoś umie śpiewać. a było to słychać gdy spiewali wspólnie. ale i tak chłopak który nie powinien się znaleźć w pierwszej piątce doszedł bardzo wysoko. Kariery nie zrobi, to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagusia Re: IDOL 3.20 IP: *.one.pl 05.01.04, 13:48 nigdy niczego nie badz pewny ja bylam kiedys pewna ze kuba wygra (zreszta stalo by sie tak gdyby final bylby trzyosobowy ) no i jak widac sie przejechalam i teraz nie wiem czy zaluje czy nie ;( ale i tak buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka idol extra IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 15:19 niech ktoś, kto oglądał wczoraj koncert na tv4 opowie co nieco, bo dzisiaj nie ma nawet powtórki, a strasznie ciekawa byłam, co śpiewali i jak im poszło.... Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: idol extra 05.01.04, 15:24 Ee tam, nic ciekawego. W pół godziny polecieli wszyscy, cała ósemka z piosenkami z pierwszego koncertu finałowego (piosenki nieżyjących twórców). Przed występami były kawałki z castingów. Wszyscy dość fajnie, Gęsikowski oczywiście do bani, bo znowu śpiewał Nirvanę. Karpacki bardzo fajnie z Queenami, chyba lepiej, niż na koncercie. Adam Hey Joe - fajowo. Karpiuczka - jej Telefonów ja nie mogę słuchać. Kalina - Move Over bardzo fajnie i miała niezłą kieckę i długie bytu (nie wiem, czy nie kowbojki). Pakulak Beatlesów bardziej schrzanił, niz w finale. Kowalczyk nędznie zaczął Fever , ale potem sie rozbujał (ale ja i tak wole ostatnio lansowaną wersje tego Buble). Kto tam jeszcze?...Aha, Brodziński. No pecha miał, że akurat Imagine mu znowu śpiewac kazali. No i tak. Zerio rozmów z Rockiem, taki szybki przerób. papa agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: idol extra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 15:41 Fajniutko zaspiewał Adam ;) Szacuneczek. Ale Michałowi G to bym poprostu coś zrobiła no! Jak można po raz 2 tak schrzanić piosenkę :/// Wiedział, że źle Mu to wyszło, ale nie, musiał 2 raz wykonać to samo... WRRR Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: idol extra 05.01.04, 15:48 Wiesz co, no chyba musiał. W tym programie to oni prawie zawsze muszą. Ktoś wymyślił, że mają śpiewać jeszcze raz pierwszy koncert no i klops. Zresztą Gęsikowski dla mnie to nie miał czego tam zaśpiewać. Sojka w castingu - beznadzieja. Obcy - to samo. W repertuarze Menskiego chyba jakoś lepiej sobie radzi. Ale Adam to chyba był bardzo zestresowany w czasie rywalizacji, bo po odpadnięciu śpiewa super! Bardzo było tez widac postępy w stosunku do castingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: idol extra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 15:57 Oj no musiał, musiał :P I tak Go słuchać nie mogę grrrrrrr, drazni mnie strasznie Z Adasiem - no pewnie, widać, że po odejściu dopiero wrzucił na luz ;) Nom i chyba nareszcie wypiął sie na stylistów idolowych :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 15:39 No tak, mnie już łzy nie lecą :) Było minęło, Kuba to dobry chłopak i na pewno nam się nie zepsuje :P Tylko w tym obawa, że może byc tak, że nikt nie doceni odpowiednio Jego talentu :/ Myślę, że duzo też zależy od Jego nastawienia - mam nadzieję, że bedzie walczył i w końcu mocniej uwierzy w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: IDOL 3.20 IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 15:59 Ale Kuba może pomyśleć, że niewarto się męczyć - przegrał taką przewagą głosów itd. i nie nagra żadnej płyty..... Och ja chcę czata!!!!!!!!!Nawet sobie pewnie nie zdaje sprawy ile ma fanów. Naprawdę nie chce mi się wierzyć w te wyniki. Na jakie foum nie spojrzę, wszędzie najwięcej jest głosów żałujących Kuby. Ja tu wietrzę przekręt Polsatu.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:05 NO i dlatego trzeba Mu dodać jakoś odwagi, bo się nam załamie chłopak i co budjet:P Na czata zrobimy zbiorowy napad i każdy zapoda nick w stylu Kuba_dont_give_up_bo_naslemy_..wpisać Osamę czy innego Husajna :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: IDOL 3.20 IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 16:18 Ja się zgłaszam. Kuba_don't_give_up_bo_naślemy_na_ciebie_babcię_Prokopa Kuba_don't_give_up_bo_naślemy_na_ciebie_Leszcza_w_piżdżamie Kuba_don't_give_up_bo_naślemy_na_ciebie_????? kurde no! Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 16:24 Mój szef mawia zawsze że na firmy winne nam pieniądze naślemy czeczeńskiego księgowego, ale tutaj to chyba nie bardzo pasuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: IDOL 3.20 IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 16:25 Kuba_don't_give_up_bo_naślemy_na_ciebie_czeczeńskiego_księgowego mi się podoba;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:25 Hahaha! :))) Ej, będzie git, mamy KIM Go straszyć :PPP Ciekawe, jak działa na Niego wytrzeszcz w wykonaniu Pablito :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: IDOL 3.20 IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 16:29 A nie uważacie, że ten "Kosmita" od kolorowych jarmarków strasznie był podobny do Kowalczyka? Ten ruch sceniczny..... Swoją drogą trochę głupio zrobili z tymi "Kosmitami"...przykre trochę. No ale to w końcu taki program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 17:06 Gość portalu: d0mi napisał(a): > Ja się zgłaszam. > Kuba_don't_give_up_bo_naślemy_na_ciebie_babcię_Prokopa > Kuba_don't_give_up_bo_naślemy_na_ciebie_Leszcza_w_piżdżamie > Kuba_don't_give_up_bo_naślemy_na_ciebie_????? > kurde no! moja propozycja::: Kuba_don't_give_up_bo_naślemy_na_ciebie_Maleńczuka_z_Homo_Twistem_ktory_"pokaże_ ci_jak_sie_gra" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 16:30 >Na czata zrobimy zbiorowy napad i każdy zapoda nick w stylu > Kuba_dont_give_up_bo_naslemy_..wpisać Osamę czy innego Husajna :p Próbowałam się dowiadywać i mam jakieś przecieki, że moze w środę, ale to nic pewnego. Więc pilnujcie w środę - wczesnym popołudniem, czy aby nic się na chacie nei dzieje. Mnie nie pewnie nie będzie, cóż szkoła, więc pozdrówcie go od całego forum. Oczywiscie, jesli z ta sroda to nie ejst plota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:34 Ech...No tak, ja też do godziny 14 jestem przeważnie zajęta :/// Kurde, znowu pewnie wymyślą piękną godzine pod tytułem 12.00 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: IDOL 3.20 IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 16:35 Jasne, cudowny termin. Środa przed południem...Już widzę te tłumy. To odemnie też go możecie pozdrowić......Przynajmniej skopiujcie dyskusje bo mnie nie stać na nabijanie kasy interii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: IDOL 3.20 IP: *.chello.pl 05.01.04, 16:48 jeśli to prawda, to ja na pewno będę :))) ech, to są właśnie zalety wolnego zawodu...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:01 A i na jeszcze jedno czekam. Mianowicie - cicha nadzieja, że Jakub przypomni sobie o starym forum idolowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 18:12 a co jest na starym forum idolowym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:21 Stare forum Kubowe na sronie Idola ( z 2 edycji ) - wpisy Kuby ;) Mógłby sie baran i teraz odezwać, jak juz się wyśpi :P Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Teorie spiskowe 05.01.04, 16:26 Dawajcie no jeszcze jakies teorie spiskowe, bo co tylko jakas nowa sie pojawia to od razu mi sie humor poprawia ;-). Mnie na dobra sprawe zastanawia tylko jedna rzecz... te 69% glosow dla Moniki. Zalozmy, ze poszczegolne osoby rzeczywiscie byly wzywane na kanape tych co przeszli dalej w kolejnosci uzyskanych glosow, od najlepszego do najgorszego. Monike spotkalo to trzy albo cztery razy (nie pamietam), Kube chyba tylko raz, w ostatnim przed finalem koncertem. Wtedy byl mocny, wydawalo sie, ze dostal mnostwo glosow, a Brodka z Kowalczykiem tylko jakies przyslowiowe ochlapy. Jak teraz patrze na te jego finalowe 31% to przeciez z taka iloscia nie mozna wygrac wsrod trzech osob. Albo wiec w tamtym koncercie przyszlo ilosciowo mniej glosow, ale glosowali glownie zwolennicy Kuby, bo Ci od Kowalczyka i Brodki zaspali badz uznali, ze Kesy i tak poleci i Kuba rzeczywiscie uzyskal procentowo najwieksza ilosc glosow, albo tutaj wlasnie byly najwieksze przekrety gdyz najwieksza ilosc glosow dostala znowu Brodka, a postepujac w ten sposob zbudowano tylko odpowiednie napiecie przed finalem, stwarzajac wrazenie, ze Kuba jest naprawde w stanie wydrzec zwyciestwo z rak murowanej faworytki, co z kolei spowodowalo lawine sms'ow zarowno na Kube jak i na Monike. Badz co badz nawet Cygan pomylil sie w finalowym typowaniu, a do tej pory byl przeciez bezbledny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: Teorie spiskowe IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 16:32 Cygan się nie pomylił, tylko umiejętnie wykręcił od odpowiedzi. Co do wyników, to średnio wierzę w ich autentyczność. Gdyby różnica była mniejsza to owszem. Przecież na każdym forum pełno jest głosów za Kubą - wejdźcie na forum na stronie Idola... Po prostu Polsat decyduje na kim wiecej kasy zbije. I pozostaje jeszcze goralska klika;) Moj kolega, ktory nie ogladal programu przyznal mi sie dzisiaj ze wyslal sms na Brodkę bo go ciotka z Żywca przymusiła.......... Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Teorie spiskowe 05.01.04, 16:36 Właśnie, możemy zastanawiać się nad mechanizmami głosowania, dlaczego 69% i jak to mozliwe, że coś tam coś tam, jeśli przyjmiemy, że w ogóle ktos liczy te SMSy i ludzie odpadali bądź wygrywali z powodu SMSów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: Teorie spiskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:41 Mozna się nad liczbami zastanawiać, ale najwazniejsze jest, że przegrał, przynajmniej dla mnie. Zdaje sobie sprawę, że te procenty to może być niezła podpucha no i tyle. Ale taki Kuba jak sobie dorobi jakąś ideologię :P i Go to zdołuje to ...:/ No ale ale, może aż tak tego nie przezył ;) Zobaczcie - już gada o ptakach, pewnie sie nareszcie spokojnie wyspał, odnazł spokój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Teorie spiskowe 05.01.04, 16:52 > Co do wyników, to średnio wierzę w ich autentyczność. Gdyby różnica była > mniejsza to owszem. Co do wynikow to ja nie mam watpliwosci, ze byly prawdziwe. SMSow nie liczy ani Polsat, ani BMG, tylko znana mi z fachowosci wyspecjalizowana firma, ktora nie moze sobie pozwolic na jakies przekrety w tej dziedzinie. Na pewno policzyli wszystko do konca i podali prawdziwe wyniki. To nie TVP i ich slawetne glosowanie w eliminacjach do Eurowizji czy tez opolskie debiuty i zwyciestwo Paschalskiej dzieki internetowej bramce w jakiejs tam Kambodzy. To inny poziom i inne podejscie do sprawy. > Przecież na każdym forum pełno jest głosów za Kubą - wejdźcie na forum na > stronie Idola... To akurat normalne, ze dziewczeta musza wylac swoje zale, a ze to w wiekszosci mlode i agresywne to najlepszym srodkiem do podbudowania wlasnego morale jest przy okazji dowalenie Brodce :-). Mogles tam wejsc przed ogloszeniem wynikow, glosow bylo mniej wiecej po rowno. Tak jak i w wynikach sondy internetowej, gdzie na 50 tysiecy oddanych glosow przedstawialo sie to jakos 50% do 46% na korzysc Brodki (4% niezdecydowanych). > I pozostaje jeszcze goralska klika;) Socjologiczne aspekty tej calej zabawy niewatpliwie mialy rowniez wielkie znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: Teorie spiskowe IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 17:07 >Mogles tam wejsc przed ogloszeniem wynikow, > glosow bylo mniej wiecej po rowno. Tak jak i w wynikach sondy internetowej, > gdzie na 50 tysiecy oddanych glosow przedstawialo sie to jakos 50% do 46% na > korzysc Brodki (4% niezdecydowanych). mogłaś;) No właśnie prawie po równo... To skąd się bierze 69%??? No klika górali, jak nic;) A właściwie to jak nic;( Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Teorie spiskowe 05.01.04, 18:22 Internetowe sondy nigdy nie sa miarodajne. W I edycji Flinta miala przed finalem cos ponad 60% w sondzie, a w rzeczywistosci ledwo 32%. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Teorie spiskowe 05.01.04, 17:13 Tak, ale ja nie wątpię w uczciwość tej firmy i że rzetelnie policzyła głosy. Ale co z tą wiedzą potem zrobił Polsat to już oni tylko wiedzą. Ja tam z reguły wierzę w ludzka uczciwość, mąż nawet mówi, że naiwna jestem, więc myslę, że jednak biora te SMSy pod uwagę. Tak sobie tylko dywaguję. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Teorie spiskowe 05.01.04, 16:33 Ja się opowiadam za wersją, że osoba do towarzystwa na jaju była dobierana dla podniesienia dramaturgii oraz liczby SMSów. Mysle, że gdyby było inaczej (czyli jest to druga osoba o najmniejszej liczbie glosów) toby to już dawno powiedzieli. Oczywiście można pójść dalej i dywagować, że nie powiedzieli właśnie po to, aby ludzie sobie sami stwarzali teorie i słali SMSy według różnych koncepcji. Sama nie wiem. Też się zastanawiałam, jak to możliwe, że Kuba wtedy ich wykosił, a teraz dostał tylko 31%. Przecież 69% Moniki podzielone na dwa to 34,5%, taka prosta matematyka, ale jeśli to są glosy Pawła i Moniki to jak oni wtedy przegrali z Kubą? No, oczywiście była jakaś liczba niezdecydowanych i oni padli porażeni utworami, jakie Kuba wybrał do finału (moja Kocica ulubiona, wrrr...). Nie da się ukryć, że RHCP, Nirvana czy Santana to małe piwko przy Alice. Jakaś część ludzi widocznie jednak głosowała pod wpływem ostatniego koncertu i zmieniła zdanie poznawszy rzeczywiste preferencje muzyczne Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tośka Re: Teorie spiskowe IP: *.chello.pl 05.01.04, 16:40 też się nad tym zastanawiałam i nadal nie wiem jak było naprawdę Kuba przechodził jako pierwszy przynajmniej dwa razy (pamiętam, że na pewno było tak również po 'smooth') ale chyba rację ma agata, w poście wyżej :) > Badz co badz nawet Cygan pomylil sie w finalowym typowaniu, a do tej pory byl > przeciez bezbledny. cygan 'pomylił się' celowo (tak na koniec, żeby nie było, że jest nieomylny:)) jak na dłoni widać było, że oni już wcześniej znali wyniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: Teorie spiskowe IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 16:55 > Badz co badz nawet Cygan pomylil sie w finalowym typowaniu, a do tej pory byl > przeciez bezbledny. a czy Cygan się pomylił?? przecież powiedział - jeżeli Kuba miał do tego koncertu dużą przewagę, to wygra. a czy miał dużą przewagę? na stronie idola wygrywała z nim 4 % monika, wiec tam przewagi nie miał nie wiadomo, jak to było z ttmi smsami i czy może Cygan mówił o przewadze smsowej w koncercie love songs... tak czy owak - stawiam, ze to był niezły wybieg Cygana - że nie pomyslił się... Jeszcze o przewadze: wielu ludziom o wiele bardziej załeżało na usłyszeniu Kuby w anstępnym koncercie, a potem w finale, niż an jego wygranej - bo przecież i tutaj na forum nie od wczoraj mówimy, że wygrana mogłaby go zmarnować. Więc może niektórzy nie chcieli go marnować i nie wysyłąli, widocznie tych "niektórych" dużo było i stąd te nieszczęsne 31% - no bo się nie da ttakiej ilości wysłać, żeby wiedzieć, że nie wygra, ale i przewaga Brodki duża nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: IDOL 3.20 IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 17:12 Smutne to wszystko... A co myślicie o Idolu odsłona 4? Bo ja jestem zdecydowanie na nie. Jednak patrząć na sondę na www.idol.interia.pl to aż mnie ciarki przechodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:17 A mnie jest to obojetne ;) Jak będzie to i tak pewnie obejrzę z ciekawości, a nuż kogoś bedzie miło posłuchać? A tak powaznie - najchetniej odpowiedziałabym na to pytanie mając wiedzę o tym, co za jakieś pół roku stanie się z idolowcami tej 3ej edycji... Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia4u ja tam licze ze idol 4 bedzie 05.01.04, 17:25 bo to ostatnio jeden z niewielu interesujacych programow polskiej tv a kubus fundowal mi co tydzien ciakawe utworki ktore w jego wykonaniu byly jeszcze ciekawsze zadko mam okazje zobaczyc cos takiego w tv przynajmniej w 4 edycji moze sie dowiemy co z kuba i reszta bo jakby znikl to niby skad sie dowiemy czy cos robi czy nie baldzo ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 18:28 Powinien byc przynajmniej rok przerwy. Castingi najwczesniej w lutym/marcu przyszlego roku i final pod koniec czerwca. O ile w ogole nie dac sobie spokoju na pare lat i zobaczyc co z tego wszystkiego 'wyrosnie'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:33 vipnews.pl/!__octopus_front/article.php?category=4&article=498 ta fota z jury i Kowalczykiem BLEH P.S. hyhy wydalo się, Monika całe kieszonkowe wydała na smyski :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:43 P.S. Ktoś pisał o Kluczborku next week. No coż, u mnie nie ma szans, a kto jedzie?:P Poprosze transparencik od forum gazety ( ej, nie kojarzyć z DreadManem!:P ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0mi Re: IDOL 3.20 IP: *.jawnet.pl 05.01.04, 17:45 Co do zdjęcia to Leszczu wugląda jakby miał zaraz Kowalczyka pocałować. Nie uważacie, że z lewej Kogoś ucięli? Te kręcone włosy na samym brzegu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:51 Nom, Kogoś obcięli :/// To już jest nie fair.. W Leszczu się znowu odzywa instynkt ojcowski bosch, Cygan wniebowzięty a Maleńczuk jak zwykle pod wpływem ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 18:07 >Nie uważacie, że z lewej Kogoś ucięli? Te kręcone włosy na samym brzegu... no przecież musieli pokazać leszcza i kowalczyka zapatrzonych w siebie w całej okazałości.... a tak powaznie, to to zwyczajnie przykre jest. Kurna, przecież Kuba miał 2 miejsce, on jest drugim bohaterem wieczoru (dla niektórych nawet jedynym)!!! więc troszkę zainteresowania mu się należy!!! PS: macie dzisiejsze gazety? sa jakies wywiady? Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 18:59 > PS: macie dzisiejsze gazety? sa jakies wywiady? www.se.com.pl/iso/dzisiaj/Rozrywka/Newsy/newsy_1.shtml Nic ciekawego, aczkolwiek warto posmiac sie z wypowiedzi Wydry. Zapewnila mi dobre pare minut ostrego bolu brzucha. Oprocz tego widzialem tam forum - atmosfera prawie jak tutaj ostatnimi czasy... :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:05 Ja tam widzę 1 wypowiedź Szymka :P I ma trochę racji, bo w tej edycji nie wszyscy byli tak ze sobą zżyci, widać to i już.. "Monika zapewnia, że zrobi wszystko, by wydając płytę nie zaniedbać nauki. Prawdopodobnie przeniesie się do Warszawy." Tego sie bałam :/ Może to i konieczne, ale... ech, teraz to powinna dziewczyna imprezować, a nie zawalac sobie życie karierą. Ale Jej wybór, oby sie nie przejechała :( Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 19:29 Przenosi sie do Wa-wy zeby imprezowac rzecz jasna. Chyba nie myslalas, ze zamierza skorzystac z wygranej i nagrac plyte? Tylko by sobie zycie zmarnowala :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:39 A to cFaniara! :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 19:44 chyba trochę przewrażliwiony jesteś przecież Tokyo wyraźnie napisała: >teraz to powinna dziewczyna >imprezować, a nie zawalac sobie życie karierą sens z tego następujacy wyczytuję: Tokyo wyraziła obawę, że brodka najlepsze lata straci na robieniu kariery zamiast na rozrywkach, jak jej rówieśnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:16 Eee, u nas i tak jest kulturka :) Cytacik z forum muzyka o idolu: "em , znasz sie na muzyce jak krowa na logice.Wez sie nie wypowiadaj ,milosnik nowoczesnosci sie znalazl" :DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 05.01.04, 17:56 A zauważyliście, jak Monika w jednej z wypowiedzi przed występami zapodała, żeby ludzien glosowali na tego, który im się podoba. Najpierw mówi" wyślijcie jeszcze jednego SMSa", a potem ... zmiana frontu i "jak sie wam podoba Kęsy to głosujcie na Kęsego, a jak ja, to na mnie". Zapomniała podać Copyright do tej wypowiedzi ;). Załapała widać, że taka postawa spotyka się z sympatia i aprobatą Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 18:35 Dawajcie cos jeszcze o Brodce :-). Potem zrobie liste, opatrze napisem 'polska mentalnosc' i sobie nad kominkiem powiesze, coby mnie w zimowe wieczory cieplej bylo :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:37 Hehe wiedziałam ;) No co, niech się dziewwczyna uczy madrze gadać, zamiast kląć :PPP ŻARTOWAŁAM!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batuszka Re: IDOL 3.20 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 18:40 no Big, nie podejrzewałam Cie o to skoro niektórzy znas potrafią, przy antypatii dla Brodki jako postaci, przyznać, że śpiewa dobrze, to sądziłam, że Ty, pomimo uznania jej wokalu przyznasz, że te jej wypowiedzi to żałosne są chwilami. Do takich się zalicza ta, którą Agata zacytowała. No powiedz, że nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 18:50 Zalosne moja droga jest to, ze po przegranej Kesego zamiast spojrzec z dystansem na cala sprawe szukacie dziury w calym, w najbardziej prymitywny sposob, i co gorsza, wpatrzone w Kube przezywajac jego (swoje) nieszczescie, kompletnie tego nie dostrzegacie. Powoli zaczyna sie tu robic jak na forum idolowym, albo nawet jak w slawetnych komentarzach onetu. Zacytowana wypowiedz Moniki jest zalosna, ale wypowiedz Kuby w tym samym tonie jest wspaniala. Tia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:56 Biggy ile razy mamy Ci mówić ;) ŻARTY! :P Jak z Pablita się nabijamy od poczatku praktycznie to jest OK, a jak coś się powie o Monice to już OCHHH :PPP A poza tym, gdyby nie Jej pewne zachowania, nie mielibysmy podstaw, żeby czasem wykorzystać Jej słowa ;P Ale jak mówiła, młoda jest, wyrobi sie;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 3.20 05.01.04, 19:04 Pewne zarty, o ile w ogole sa zartami, staja sie w pewnym momencie po prostu niesmaczne :-/. Tym bardziej pisane tak na powaznie jak te wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:11 No cóż, jednych zdanie może w pewien sposób obrażać innych...Tak juz jest. A żadnych niesmacznych żartów tu nie widziałam ;) Coś Ci sie przywidziało ;P A tą "kurwą" to nic nie poradzę, nie cierpię takiego czegoś i ma prawo mnie to degustować. Heh ale z powodu jedego tekstu przecie Jej nie skreślam! :D Fakt faktem jednak, że co do niektórych wypowiedzi Moniki można sie przyczepić i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokyo Re: IDOL 3.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:12 OKI niech ktoś rozpocznie nowy wątek, bo ja mam pecha i pewnie zrobię to o minutkę później niż ktoś z Was :) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: IDOL 3.20 06.01.04, 09:59 Wiem, że ten wątek już skończyliśmy, ale muszę coś dodać. Wypowiedź Kuby była spontaniczna (w czasie kampanii), a Monika w czasie kampanii jechała całkowicie inaczej. Jurorzy sie pozachwycali, jak Kuba wspaniale się zachował, to ona natychmiast zmieniła front. No, przecież to widoczne jak na dłoni. I proszę mi tu nic nie imputować, bo ja akurat sobie nie przypominam, abym kiedykolwiek cokolwiek zarzucała Brodce w niewybredny sposób. Uważam, że dobrze śpiewa, ma talent, ale wolę Kubę. Ten mój post był pierwszym w tym tonie i od razu spotkał się z tak niemiłym przyjęciem. Big, nie jest nas tutaj aż tak wiele, aby nie mozna było personalizować odbioru wypowiedzi. pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 3.20 06.01.04, 13:54 bigrock napisał: > Dawajcie cos jeszcze o Brodce :-). > > Potem zrobie liste, opatrze napisem 'polska mentalnosc' i sobie nad kominkiem > powiesze, coby mnie w zimowe wieczory cieplej bylo :-). He he he... chyba sobie do lodówki włożysz, coby przy pracy mniej prądu pobierała ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: IDOL 3.20 06.01.04, 14:45 ja sie podlacze i nadam cos o Brodce :))) ale na plus, kiedy ogladalam kampanie idolowcow w swoich miastach, to najbardziej podobala mi sie wlasnie Monika, byla wesola, dowcipna, jakas taka sympatyczna (chociaz wczesniej jej nie cierpialam!), natomiast jesli chodzi o Kube, to uwazam, ze kiedy nie spiewa, nie ma w nic wielu zachwycajacych cech, ani w tym jak sie zachowuje, ani jak wypowiada, ale za to kiedy spiewa to jest w tym jakas nieuchwytna magia, jakis magnetyzm, ktory sprawia, ze chce sie go sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś