Dodaj do ulubionych

Praktyki w PAN

22.03.12, 10:52
W okresie wakacyjnym, czyli od lipca do września organizowane są już po raz ósmy Letnie Praktyki Badawcze dla młodych naukowców – pracowników naukowych, doktorantów oraz studentów ostatnich lat.

Prowadzone będą przez doświadczoną kadrę naukową Centrum Zastosowań Matematyki IM PAN, Instytutu Badań Systemowych PAN oraz przez Wyższą Szkołę Informatyki i Zarządzania WIT. Wraz z uczestnikami pracować będziemy nad problemami inspirowanymi przez różnego rodzaju firmy i instytucje. Ich niestandardowych rozwiązań będziemy poszukiwać przy użyciu metod modelowania matematycznego.

Zgłoszenie powinno zawierać:
*CV,
*List motywacyjny,
*Rekomendację pracownika naukowego.

Zgłoszenia proszę przesyłać na adres: praktyki@ibspan.waw.pl
Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie: www.praktyki.ibspan.waw.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: sci Re: Praktyki w PAN IP: *.wsisiz.edu.pl 31.03.12, 12:47
      Studenci jakich kierunków mogą się zgłaszać ? Z jakiego zakresu wiedza jest wymagana ?
      • Gość: MB Re: Praktyki w PAN IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 15:16
        W sumie to nie ma jakiś konkretnych wymagań co do tego co trzeba wiedzieć. Liczy się świeże spojrzenie i otwartość umysły. Tak na dobrą sprawę to na praktykach przydaje się wiedza z zakresu zarówno nauk humanistycznych jak i ścisłych.
        • Gość: sci Re: Praktyki w PAN IP: *.wsisiz.edu.pl 31.03.12, 23:35
          Dzięki za odppowiedź. A czy na praktykach trzeba być całe trzy miesiące? Jaki jest minimalny czas trwania praktyk?
          • Gość: MB Re: Praktyki w PAN IP: *.static.tvk.wroc.pl 05.04.12, 19:04
            Nie jest konieczne, ale bardzo mile widziane. W sumie na końcu dopiero widać owoc ciężkiej pracy, także polecam 3 miesięczny okres praktyk :)
            • Gość: KB Re: Praktyki w PAN IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 11.04.12, 19:51
              Cześć!

Jakie projekty będą realizowane podczas tych praktyk?
              • Gość: MB Re: Praktyki w PAN IP: *.net.pwr.wroc.pl 13.04.12, 13:01
                W sumie to wiele zależy od tego jakie zlecenia spłyną do Centrum. Tak na dobrą sprawę kwestia tematyki jest owiana lekką nutą tajemnicy. Można zapoznać się z tematyką realizowaną w poprzednich edycjach na stronie internetowej: www.praktyki.ibspan.waw.pl/.
                • Gość: sci Re: Praktyki w PAN IP: *.wsisiz.edu.pl 16.04.12, 12:41
                  Zgłoszenie wysłane:) teraz pozostaje czekać na odpowiedź..., kto jeszcze wybiera się na tegoroczne praktyki?
                  • Gość: agasz Re: Praktyki w PAN IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.04.12, 23:00
                    Co do tematyki projektów, to z tego co wiem uczestnicy zawsze poznają dokładnie zagadnienia dopiero w pierwszym tygodniu praktyk.

Brałam udział w LPB kilka lat temu i z perspektywy czasu oraz zdobytych już doświadczeń zawodowych mogę śmiało powiedzieć, że trudno znaleźć na polskim rynku tak interesujące i wartościowe merytorycznie projekty jak te realizowane na Praktykach.

Powodzenia w rekrutacji!
                    • Gość: ola_z Re: Praktyki w PAN IP: *.wsisiz.edu.pl 23.04.12, 17:29
                      Wysłałam już zgłoszenie, kiedy mogę się spodziewać odpowiedzi od organizatorów?
                      • Gość: MB Re: Praktyki w PAN IP: *.static.tvk.wroc.pl 11.05.12, 00:04
                        Myślę, że całkiem niedługo. W miedzy czasie otrzymasz maila z prośbą o odpowiedzenie na kilka pytań ;) Powodzenia!
    • marcin.bulkowski Re: Praktyki w PAN 11.06.12, 15:29
      UWAGA! UWAGA! Zbliża się koniec rekrutacji na Letnie Praktyki Badawcze, zapraszamy wszystkich niezdecydowanych i tych, którzy dopiero o nas usłyszeli. www.praktyki.ibspan.waw.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka