Gość: terra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:49 Chciałabym podjąć współpracę jako redaktor z wydawnictwem. Może ktos doradzi mi, gdzie się zwrócić. Na jakie stawki można liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: praca dla redaktora IP: 80.51.245.* 14.07.04, 20:18 to ja sie dołączam do poszukiwań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: praca dla redaktora IP: *.acn.pl 14.07.04, 21:40 No to proszę sprecyzować... 1) O jakie wydawnictwo chodzi - beletrystyczne czy "fachowe" (kryminały, sensacje, plotki, czy np. prawo, podatki, rachunkowość, budownictwo, sport itd...) 2) Jaki profil (książki, czasopisma, gazety, elektronika) 2) Jakim redaktorem (merytorycznym, dziennikarzem, technicznym, sekretarzem, piszącym) 3) Jakie posiadacie wykształcenie i doświadczenie będzie prościej udzielić sensownej odpowiedzi, bo ta praca na poszczególnych stanowiskach to bardzo się rózni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: praca dla redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:01 Jestem polonistką. Pracowałam i jako dziennikarka, i jako redaktor merytoryczny w wydawnictwie książkowym. Pisywałam na tematy kulturalne, społeczne i typu poradniczego - sprawy zdrowotne, rodzinne, wychowawcze. Redagowałam literaturę piękną, a także przewodniki turystyczne (jako redaktor prowadzący). No więc jestem osobą doświadczoną. Tak sie złożyło, że chcę nawiązac jakieś nowe kontakty zawodowe. Ponieważ dłuższy czas pracowałam w jednej firmie, nawet nie wiem, czego można sie teraz spodziewać, szukając możliwości współpracy "na mieście". Odpowiedz Link Zgłoś