Dodaj do ulubionych

praca dla redaktora

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:49
Chciałabym podjąć współpracę jako redaktor z wydawnictwem. Może ktos doradzi
mi, gdzie się zwrócić. Na jakie stawki można liczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: praca dla redaktora IP: 80.51.245.* 14.07.04, 20:18
      to ja sie dołączam do poszukiwań
      • Gość: redaktor Re: praca dla redaktora IP: *.acn.pl 14.07.04, 21:40
        No to proszę sprecyzować...

1) O jakie wydawnictwo chodzi - beletrystyczne czy "fachowe" (kryminały,
        sensacje, plotki, czy np. prawo, podatki, rachunkowość, budownictwo, sport itd...)

2) Jaki profil (książki, czasopisma, gazety, elektronika)

2) Jakim redaktorem (merytorycznym, dziennikarzem, technicznym, sekretarzem,
        piszącym)

3) Jakie posiadacie wykształcenie i doświadczenie

będzie prościej udzielić sensownej odpowiedzi, bo ta praca na poszczególnych
        stanowiskach to bardzo się rózni.
        pozdrawiam
        • Gość: terra Re: praca dla redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:01
          Jestem polonistką. Pracowałam i jako dziennikarka, i jako redaktor merytoryczny
          w wydawnictwie książkowym. Pisywałam na tematy kulturalne, społeczne i typu
          poradniczego - sprawy zdrowotne, rodzinne, wychowawcze. Redagowałam literaturę
          piękną, a także przewodniki turystyczne (jako redaktor prowadzący). No więc
          jestem osobą doświadczoną. Tak sie złożyło, że chcę nawiązac jakieś nowe
          kontakty zawodowe. Ponieważ dłuższy czas pracowałam w jednej firmie, nawet nie
          wiem, czego można sie teraz spodziewać, szukając możliwości współpracy "na
          mieście".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka