Dodaj do ulubionych

Programista C++ - 3 lata doświadczenia

28.05.13, 15:31
W najbliższym czasie wybieram się do Warszawy na rozmowę, więc warto się zawczasu przygotować do tych najtrudniejszych pytań, czyli o kasę.

Dotychczas pracowałem poza Warszawą, więc nie do końca mam odniesienie do stawek w Stolicy. Ze szczegółów to aplikuję na stanowisko programisty C++, stanowisko jest o tyle specyficzne, że związane z przetwarzaniem strumienia danych video w czasie rzeczywistym czyli tzw. przetwarzaniem obrazów. Czyli jest to trochę węższa specjalizacja niż po prostu programista. W ogłoszeniu jest wymaganie 3 lat doświadczenie, ja mam lekko ponad dwa, mimo to dostałem zaproszenie. Firma to duża międzynarodowa korporacja.

Na jakie zarobki mogę liczyć na takim stanowisku w Warszawie? We Wro znam sporo osób, które z podobnym doświadczeniem dostawały ok. 7k brutto. Licząc, że to jednak Warszawa, licząc, że stanowisko ambitniejsze niż zwykły junior developer i na swój sposób specyficzyne to wykoncypowałem sobie żeby rzucić 9k. Czy to jest realne czy jednak żyję w świecie wyobraźni?:)
Obserwuj wątek
    • andrewiu88 Re: Programista C++ - 3 lata doświadczenia 09.06.13, 19:17
      Ktoś się wypowie ?:)
    • Gość: tm Re: Programista C++ - 3 lata doświadczenia IP: *.teta.com.pl 17.06.13, 07:44
      Moim zdaniem realne, ale zależy jak się pokażesz na rozmowie. To zawsze ma duży wpływ na ostateczną stawkę i widełki mogą być dość szerokie.
    • nastaire Re: Programista C++ - 3 lata doświadczenia 03.02.14, 11:05
      Przepraszam, że odświeżam, ale chciałem zapytać, jak poszło? Dostałeś pracę na takich warunkach jak chciałeś? Stoję przed podobnym dylematem, możliwie, że chodzi nawet o tą samą firmę :).

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka