Dodaj do ulubionych

TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU

IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:42
Czy większość tu piszących nie ma pracy?
Czy wiekszość tu piszacych ma żal?
Czy to forum jest jakąś formą refleksji?
Czy w Polsce mamy bezrobocie?
Uważam ,że to forum jest bardziej ścianą płaczu niż miejscem wzajemnej pomocy.
Moze czas to zmienić, czyż nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: al Re: TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU IP: *.chello.pl 15.09.04, 18:54
      pytanie : jak ?
      • magda_pm Re: TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU 15.09.04, 18:57
        Chciałam tylko zwrócić uwagę że pracodawca się pojawił...
        • allan Re: TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU 15.09.04, 19:20
          magda_pm napisała:

> Chciałam tylko zwrócić uwagę że pracodawca się pojawił...

:D
          • Gość: TRyme@op.pl Re: TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 23:26
            Szkoda że tylko się pojawiacie niczym sprzedawcy chusteczek na otarcie łez....
            Czekam na propozycje żadnej pracy się nie boje...
            Adres znacie czyż nie?
            • Gość: jacek Re: TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:12
              Jakiej pracy szukasz? KAŻDEJ? Przecież to absurd.
              • Gość: Tryme@op.pl Re: TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:33
                W tym kraju absurd nie powinien Cię dziwić.
                Jeśli w bankach pracuja poloniści,jako prezenterzy muzycy , a nauczyciele
                sprzedaja skarpety na chodniku....
                Patrzenie z wielu perspektyw daje lepszy obraz.
                Ja szukam pracy w mediach , reklamie (dziennikarz , reporter ,
                copywriter ,researcher,animator.
                Podejme sie tez innych zajec.
                Za cos trzeba zyc....
                • Gość: jacek Re: TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 15:22
                  Jeśli można zasugerować: wymieniłeś kilka zawodów, które charakteryzują się
                  podobnymi, ale i bardzo rozbieżnymi kwalifikacjami. Proponuję rozważyć, co tak
                  naprawdę potrafisz, w czym jesteś naprawdę dobry i jakie były Twoje
                  dotychczasowe obowiązki i wysyłać cv tylko na te oferty, które idealnie i
                  całkowicie pokrywają się z Twoimi umiejętnościami. WysAplikowanie na stanowiska
                  pokrewne nie da żadnego efektu. Owszem, można to robić, ale z miernym skutkiem
                  (raczej na chybił-trafił). Podczas procesu rekrutacji ważne są "słowa klucze" w
                  doświadczeniu zawodowym, ale te, traktujące o umiejętnościach, nie o
                  zajmowanych stanowiskach i obowiązkach np. kiedy napiszesz, że Twoje obowiązki
                  w pracy dziennikarza obejmowały konieczność kontaktu z ludźmi sztuki, bo
                  pisałeś dla określonego magazynu, to warto dopisać osiągniecia. Że np. byłeś
                  zapraszany na rauty, bo zyskałeś szacunek ze względu na Twoją bezstronność w
                  publikacjach. Niestety, nie potrafię Ci złożyć oferty, bo moja firma nie
                  poszukuje dziś kandydata z Twoim profilem. Ale życzę Ci powodzenia.
                  Co do absurdów to masz rację. Żyjemy w kraju totalnego absurdu.
                  • Gość: Tryme@op.pl Re: TU NIE MA PRACODAWCÓW -TO ŚCIANA PŁACZU IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 13:26
                    Dziękuję za dobre rady ale sztuka poszukiwania pracy nie jest mi ,aż tak obca
                    jak Ci się wydaje.Problemem jest to,że nie mam wujka cioci i jak dotąd
                    szczęścia.
                    Pozostaje mi móuj wieczny optymizm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka