takajaka 25.06.05, 12:39 Prowadziłam z pracodawcą korespondencję drogą elektroniczną negocjując warunki pracy. Teraz szef nie wywiązuje się z ustaleń. Czy mogę go zaskarżyć przedstawiając jako dowody emaile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xmen Re: czy email może być dowodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:55 Raczej tak. Zaskarżaj skurczybyka, nie możemy puścić płazem wyzysku pracowników. Im więcej wygranych spraw tym mniejszy będzie wyzysk. MUSIMY WALCZYĆ O SWOJE ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
a11b12 Re: czy email może być dowodem? 25.06.05, 22:43 Nie jestem prawnikiem, ale wydaje mi się że tak, jednak dobrze by było mieć jakieś potwierdzenie prawdziwości e-maila od administratora serwera z/do którego był wysyłany, a przynajmniej namiary na serwer. Wtedy Sąd może się zwrócić do właściciela serwera o potwierdzenie, a koszt operacji pójdzie w koszty sądowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harper Re: czy email może być dowodem? IP: *.acn.waw.pl 25.06.05, 22:58 chcesz skarzyc kogos, bo nie doszliscie do porozumienia w negocjacjach? najedz sie porzadnie, wyspij... jutro spojzysz na swiat z zupelnie innej perspekrywy! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: czy email może być dowodem? 26.06.05, 12:06 tak, e-mail możesz przedstawić jako dowód Odpowiedz Link Zgłoś
paul_78 Re: czy email może być dowodem? 26.06.05, 12:40 Warunki pracy określa tylko i wyłącznie umowa o pracę i regulamin pracy a nie ustalenia w korespondencji mailowej. Email dowodem może być, ale jest to bardzo cienki dowód, bo łatwo podważyć jego prawdziwość. Odpowiedz Link Zgłoś